|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
wszystkiego najlepszego w nowym roku
staraczki -oby ten rok był dla was owocny ciężaróweczki -lekkich porodów mamuśki- pociech z rosnących dzieciaczków nadia fajnie by było jakby była parka,ale no się okaże.A ja myśle,że masz 2 córeczki,ale za jakiś czas się dowiesz to ciekawe czy znów trafiłam czy nie
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
SZCZĘŚCIA! DLA WAS
)
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki! Jak pusto... Wybieramy sie na zakupy, ale w sumie nie chce się nam strasznie...
|
|
|
|
#4774 |
|
Rozeznanie
|
Kochane moje Staraczki
W tym Nowym Roku życzę Wam Wszystkim spełnienia marzeń a szczególnie tego jednego największego marzenia żeby się spełniło A ja wpadłam tylko na chwilkę ponieważ mój laptop musiałam oddać na gwarancję do serwisu bo mi się coś zawiesza i korzystam teraz z kompa siostry mam tylko nadzieję,że przed moim powrotem do Włoch mi go już oddadzą ale postaram się jeszcze do Was zajrzeć w miarę wolnego czasu bo będąc tutaj w Polsce nie mam na nic czasu tak mi szybko dzień za dniem leci ,że szok ![]() Pozdrawiam Was jeszcze raz serdecznie i za Wszystkie cały czas mocno 3 mam ![]()
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich w Nowym Roku. Dopiero dzisiaj byłam w stanie zasiąść przy kompie. W sylwestra całą noc graliśmy w gry planszowe. Skończyliśmy o 7, potem zaraz poszliśmy do Kościoła - musieliśmy nieźle wyglądać jak zasypialiśmy na mszy na stojąco hehe. I jak poszliśmy spać o 9 to obudziliśmy się coś po 16. Ale byliśmy tacy padnięci, że całe popołudnie spędziliśmy przed tv, zasypiając co chwila. Dopiero dzisiaj funkcjonujemy normalnie
![]() Właśnie przeczytałam w horoskopie na styczeń, że albo urodzę dziewczynkę albo zajdę w ciążę w styczniu heheh. Ale się uśmialiśmy z mężem.
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() jak tam w nowym roku kobiety? u nas wczoraj była kuzynka TZa z mężem i czteromiesięcznym synkiem, moj TZ jest jego chrzestnym. Fajny niuniek, juz taki kontaktowy bardzo ![]() jutro do pracy, ale spoko bo będzie taki krótszy tydzień, a może mi się uda wziąć wolne w piątek. pozrowienia dla wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Karolca, Nadia ja tam się nie znam na numerologii, ale mam nadzieję, że te 11 jednak przyniosą nam wszystkim szczęście
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu to czekanie takie długie jest?
kurka, jeszcze co najmniej tydzień muszę czekać, TŻ już mnie po testy wysyła
|
#4778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca - to by było dopiero zdziwienie. Ja nie wierzę w takie rzeczy. Tak mi się tylko rzuciło w oko i otworzyłam hehe. Według mnie takie wrzucenie wszystkich koziorożców do jednego wora jest bez sensu.
Ale uśmiech się na twarzy pojawił od czytania.
|
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem, że w tym przypadku nic nie przyspieszę. Więc spokojnie czekam przyszłego weekendu (mam cichą nadzieję, że @ nie przyjdzie, chociaż zaczynam czuć się na to)Cytat:
|
|
#4781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jest z wrzucaniem lwów do jednego wora... Wystarczy porównać mnie i moją siostrę... A tylko 5 minut różnicy między nami...![]() Cytat:
![]() ![]() W tamtym roku Dra Darusia nas zaskoczyła z początkiem roku... I był to rok dla większej części dziewczyn szczęśliwy... oby i teraz tak było... ![]() Próbuję od jakiegoś czasu wylicytować bransoletkę pandory na all i niestety nie mogę, bo zamykają aukcję.. Pracownicy je usuwają... Ciekawa jestem dlaczego...
|
||
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
I ja wam życzę szczęścia w Nowym Roku!
Dobrze, że już po tej imprezie sylwestrowej, sprzątałam dwa dni i nigdy więcej. ![]() Wieczorem mam pierwszą wizytę u lekarza, trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Oczywiście dopadła mnie jakaś infekcja, mam nadzieję, że dostanę coś żeby się tego pozbyć. ![]() Od kilku dni czuję, że jestem w ciąży. Jestem ciągle głodna a mam przy tym jadłowstręt, przyjmuję tylko płyny i zupy w róznych postaciach. Męczę się strasznie ale nie narzekam
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane w Nowym Roku
!!haniu trzymam kciuki za wizyte napewno zobaczysz juz serduszko pozdrwawiam
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca jak na razie to czuję zbliżającą się wielkimi krokami @. Jak tylko dostanę to zaczynam poszukiwania kliniki dla nas.
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takiej chwili nawet cierpienia znosi się z przyjemnością... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Malinka jak zdrówko i samopoczucie? |
||
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja po lekach owulację mam i to ładną. Jajowody mam drożne, po luteinie progesteron ładny a ciąży jak nie było tak nie ma. I przydałoby się w końcu znaleźć przyczynę. Nie decydowaliśmy się wcześniej bo nie mamy kasy ale ileż można czekać? Coś się wykombinuje i chociaz na kilka wizyt się pieniądze znajdą. Ja mam teraz trochę zamówień na zaproszenia więc jakoś się uzbiera.
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na swoją diagnozę czekałam dwa lata, kilka razy zmienialiśmy lekarza aż w końcu trafiłam na kompetentnych ludzi. Więc szukajcie, a znajdziecie
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to po prostu wina mojej wagi? Coś mam takie przeczucie, ze jak schudnę to dopiero wtedy zajdę w ciąże. Rozpoczęłam walkę z Nowym Rokiem. Zobaczymy jakie będą efekty.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2011-01-03 o 13:34 |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze
Mój też był zdrowy jak koń, dopóki nie wysłali go na jakieś specjalistyczne badanka i wtedy wyszły te przeciwciała. Zawsze jednak powtarzam,że najważniejsze to znaleźć przyczynę. Będę trzymać kciuki ![]() A ja się właśnie dowiedziałam, że tż nie może wrócić wcześniej z pracy i na pierwszą wizytę pojadę sama.. ehh trochę smutno, bo tak chcieliśmy być razem. No ale co poradzić.
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś dobrze, że wypoczęłaś i znalazłaś w sobie siłe do walki, diagnostyka to podstawa, może w klinice trafniej ocenią sytuację i znajdą przyczynę. Nie wiem jak to jest z nadwagą, ale tak na zdrowy rozum, to znam wiele otyłych które zachodzą w ciążę i jak pomyślę o wpływie wagi na płodność, to jakoś związku nie widzę, chyba, że wiesz coś więcej na ten temat to możesz mi podpowiedzieć
![]() Haniu szkoda że tz nie będzie z Tobą, może jeszcze coś wykombinuje i przed samą wizytą się wyrwie Co do objawów ciąży to masz dokładnie tak jak ja. Głód i jadłowstręt w jednym. Mogę poradzić tylko, żebyś nie jadła na siłe, bo ktoś Ci powie, że musisz dużo jeść bo to dla dobra dziecka-to nie prawda-dziecko to co potrzebuje wyciągnie z Twojego organizmu-najwyżej Ty trochę schudniesz, za to ak zmusisz się do jedzenia, np.mięsa, które pewnie teraz Tobie nie wchodzi to skończy się tym, że będziesz miała regularne żyganka, a to i tak pozbawi Twój organizm większej ilości wartości odżywczych, bo już nic nie trafi dalej. Nie myśl o jedzeniu, rób sobie coś co przygotowuje się szybko-jak patrzysz na jedzenie to Cię mdli, ale pierwszy kęs wystarczy i już jest OK. Ja przez pierwsze miesiące jadłam głównie chleb z masłem i z dziećmi jest wszystko OK. Oczywiście biorę też witaminki i to w zupełności wystarcza
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia ja tez znam kobiety, które były otyłe - czasem nawet bardziej niż ja i w ciążę zaszły ale one nie miały innych problemów. U mnie w połączeniu z moimi wszystkimi schorzeniami jest to podobno utrudnione. Tak twierdzą moi lekarze i jakoś im wierzę. Wiem też, że teraz jest mi ciężko bo mam mocno krzywy kręgosłup i jeśli dojdzie jeszcze ciężar brzucha to nie wiem jak ja to wytrzymam.
Już raz udało mi się zrzucić 20 kg prawie - to było 4 lata temu. Ale nie dbałam o siebie przez ten czas od schudnięcia i wszystko wróciło. Na szczęście nie z nawiązką. Ja muszę o siebie dbać cały czas. Nie wystarczy okres diety. Musze uważać tez po niej bo mam tendencję do tycia. Ale zaczęłam odchudzanie razem z mężem wiec będziemy się nawzajem napędzać
|
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
Mezaga ja od siebie mogę Ci powiedzieć szczerze,że tez nie wiadomo dlaczego nie mogłam zajść w ciąże a przeszłam przez wiele zabiegów i badań i wszystko było o.k poza tym,że jestem pcowiczką a i później miałam uregulowane już hormony i prolaktynę i dalej zajśc nie mogłąm trwało to aż 3 lata
lekarz mi cały czas też mówił o zbiciu wagi,że nawet nieraz 5 kg. wystarczy i organizm potrafi się zmienić i zaskoczy....ale nie wierzyłam i trudno było mi sie strasznie zmobilizować,ale czego się nie zrobi dla fasolki i dlatego w zeszłym roku w lutym postanowiłam zawiesić jakie kolwiek juz stymulacje leki .monitoringi i.t.d i postawić na zdrowy styl życia czyli dieta i pomyslec w końcu o sobie i mężu i pomalutku przyzwyczajać psychike do tego,że będziemy już w tylko w dwoje do końca i powiem Ci szczerze,że teraz nie wiem co jest przyczyna,że w naj mniej oczekiwanym momencie się udało ale myslę,że miało na to wpływ kilka rzeczy które się złożyły w tym czasie I życzę każdej z Was z całego serca żeby doczekała sie tego wielkiego szczęścia jakie nas spotkało i w które jeszcze do końca nie możemy z mężem uwierzyć bo nawet lekarz mój powiedział ,że ciężko powiedziec co było przyczyna czy nadwaga czy blokada psychiczna
24.06.2011 Edytowane przez edzia Czas edycji: 2011-01-03 o 14:22 |
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Edziu widzisz. A może jedno i drugie?
Dlatego ja jakoś mam takie dziwne przeczucie, którego się nie da opisać, że to właśnie po schudnięciu się uda.
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadia, dziękuję za rady. Ponieważ w tym temacie jestem "ciemna", każda rada mi się przyda. W pracy przez cały dzień podjadam sobie biszkopty lub takie wafle.
|
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie jest też w tym jakaś blokada, którą przezwyciężysz stawiając sobie cel, że chcesz schudnąć X kilo i wtedy do dzieła, a zanim dojdziesz do wymażonej wagi okaże się że maluszek już w brzuszku zagościł Cytat:
A przytyłam może z 1 kilogram, o ile wogóle, bo ostatnio miąła u lekarza miała wagę taką jak przed ciążą Wystrzegaj się na początku mięty i wszelkich herbat z hibiskusem i malin w każdej postaci-czy dżem czy herbata, bo rzekomo powodują skurcze macicy a to może się źle skończyć, lepiej dmuchać na zimne, ja odstawiłam i nie tęskniłam za bardzo
|
||
|
|
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniu ja tez na początku nie mogłam za wiele jeść,ale miałam mdłości więc starałam się ciągle coś przegryzać,bo mi to pomagało.Możesz wcinać biszkopty,krakersy.Ja pomimo tego,ze jadłam co chwila schudłam 4 kg na poczatku ciąży.Pamietaj,że dzidziuś sam bierze z ogranizmu mamy to co mu potrzebne.I najważniejsza zasada to -jedz dla dwóch,a nie za dwóch!W pierwszym trymestrze wcale nie potrzebuje się więcej pożywienia.Jeżeli nie odrzuca Cię od owoców to je jedz-zawsze to naturalne witaminki.
Jak sobie przypomnę pierwsze 4 miesiące to ciężko je pzreszłam...a teraz jest cudownie! Pochwale się,ze dzisiaj zaczęłyśmy z Lilą 7 miesiąc ![]() Mezaga wiesz ja tam wierzę w przeczucia...Od zawsze wiedziałam,że u mnie będzie problem z zajściem w ciążę.W miarę jak robiłam badania,leczyłam się...ciągle miałam wrażenie,ze to nie to.Że przyczyna jest inna.I dopiero po laparo byłam pewna,że teraz się uda.Że to była przeszkoda.I co?Udało sie po laparo.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-01-03 o 15:18 |
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu wcieło mi posta i to mnie wkurza
![]() Kora ja mam tak jak Ty z przeczuciami, już przed slubem czułam że mój mąż będzie bezpłodny, choć nie miałam do tego podstaw i jak już się staraliśmy to nie posłuchałam przeczucia i badałam najpierw siebie a później męża, gdybym od razu jego zbadała to dużo wcześniej wiedziałabym na czym stoję. Później już wiedziałam że ICSI jest dla nas i że to nam da dziudziusie (czułam, że dwójka będzie) i wiedziałam że to ma być ten dr i ta klinika żadna inna Teraz czuję że z dziećmi jest wszystko dobrze i w to wierzę i to mnie uspokaja ![]() Gratuluję 7 miesiąca Godzina zero coraz bliźej. Z udzielających się dziewczyn jesteś chyba pierwsza na liście do porodu ![]() My dziś kończymy I trymestr, czyli mamy 12t i 5-6dzień (w zależności jak liczyć ).
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba jestem pierwsza do porodu Godzina zero nadchodzi!Dziekujemy za gratuacje Zaczynam się nie na żarty bać.Jutro ide na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia-zobaczymy czego sie tam mądrego nauczę Moze oswoje się z tematem i juz nie będzie tak strasznie![]() Cytat:
Skoro nic nie znaleźli to teoretycznie laparo niewiele Ci dała.Przyczyna prawdopdobnie jest inna-tak sobie myśle...
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

)

mam tylko nadzieję,że przed moim powrotem do Włoch mi go już oddadzą ale postaram się jeszcze do Was zajrzeć 

lekarz mi cały czas też mówił o zbiciu wagi,że nawet nieraz 5 kg. wystarczy i organizm potrafi się zmienić i zaskoczy....ale nie wierzyłam i trudno było mi sie strasznie zmobilizować,ale czego się nie zrobi dla fasolki i dlatego w zeszłym roku w lutym postanowiłam zawiesić jakie kolwiek juz stymulacje leki .monitoringi i.t.d i postawić na zdrowy styl życia czyli dieta i pomyslec w końcu o sobie i mężu i pomalutku przyzwyczajać psychike do tego,że będziemy już w tylko w dwoje do końca
Wystrzegaj się na początku mięty i wszelkich herbat z hibiskusem i malin w każdej postaci-czy dżem czy herbata, bo rzekomo powodują skurcze macicy a to może się źle skończyć, lepiej dmuchać na zimne, ja odstawiłam i nie tęskniłam za bardzo
Godzina zero coraz bliźej. Z udzielających się dziewczyn jesteś chyba pierwsza na liście do porodu
Zaczynam się nie na żarty bać.Jutro ide na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia-zobaczymy czego sie tam mądrego nauczę