|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
|
|
|
|
#3182 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
ale coś mi się wydaje, że becikowego już nie ma, chociaż sprawdzę, dzięki za info
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
Kobitki, czy swędzi Was brzuch? Bo ja się chyba zaraz zadrapę
.
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
maugoszatka mam termin od gina na 13.08
i wszystkie kalkulatory tak podają ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Lady współczuję dolegliwości - choroby
inutli codziennie się ważysz ? ![]() ja jem też raczej normalnie ale więcej słodyczy
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
blondynkapoznan - no prawie
teraz przez święta przez tydzień się nie ważyłam bo wagę rodzicom pożyczyliśmy. No i jak wróciła to się ważę... Wcześniej przytyłam jakieś 3-4 kg i ciężko mi to był zrzucić. Jestem mała - 159 cm, i wolę pilnować się trochę teraz żeby potem nie płakać, bo kiepsko dodatkowe kilogramy działają na moją psychikę.... Na szczęście pilnować na razie nie muszę za bardzo, bo brak zachcianek a słodkości mnie wcale nie przekonują. Nie wiem czy to brzuch mi rośnie, czy to cały czas wzdęcia czy coś, bo w spodnie się nie mieszczę, a brzuch taki jak bym się objadła na maxa... a dziś normalne jedzenie, rano bułka na śniadanie, grapefruit, potem rosół na obiad i sernik do kawy. teraz czekam na przemka i robię na kolację tortillę z warzywami i szynką ![]() |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak
nie cały czas ale czasami to te z się zadrapuje brzuszek się rozciąga![]() Cytat:
Kurcze już się nei mogę doczekać jutra |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z zakupów i musiałam iść spać, tak sie wymęczyłam
![]() Generalnie w H&H z ciuszków dzieciecych juz wszystko sprzedane z przecen, pojedyncze wieszaczki tylko były. Spodnie i swetry bez szału. Kupiłam w C&A bluzeczke i koszulo/tunike na brzuszek. Generalnie mały wybór ciążowych ciuzków, na allegro zdecydowanie lepiej to wygląda
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
inutil ja wolę nie wchodzić na wagę
![]() carmel u mnie w hm było dużo ciuszków.Ja kupiłam 3 śpiochy dla dzidziola ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
No tak wychodzi
ciekawe jak to będzie w praktyce....
|
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie w Nowym Roku!
Niedawno wrocilismy od rodzicow, nowina obwieszczona w Sylwestra o polnocy Zaskoczenie troche bylo, ale mama sie cieszy (do tego stopnia, ze juz sie tym chwali), tata troche z rezerwa, bo pewnie sie martwi jak sobie damy rade. W Nowy Rok byl tez na obiedzie moj brat (bratowa na szczescie w pracy) i tez sie dowiedzial, a bratowej to juz pewnie sam zakomunikuje. Ciesz sie, ze to nie ja musialam jej o tym mowic.Intuil ja tez sie waze prawie co dzien. Mam schize, zeby nie przytyc za duzo w tej ciazy, ale kiepsko to widze. A to wszystko wina tych przerw swiatecznych. Na co dzien jem normalnie, nie mam zachcianek, do slodyczy mnie nie ciagnie. Ale w swieta wiadomo, ze sie je wiecej, w dodatku ruchu malo. Wyczailam juz, ze u nas na osiedlu w klubie jest gimnastyka dla kobiet w ciazy, chcialabym chodzic, ale nie wiem, czy sie zgram z praca meza, zeby wracal tak, by pilnowac dziewczyn. |
|
|
|
#3193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym nieszczęsnym dłutowaniu 8 brałam summamed jest z grupy tzw antybiotyków bezpiecznych dla ciężarnych, najlepej jednak iść z tym problemem do gina ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Ogólnie sylwester spędzony z mężem i mdłościami cieszę się że nigdzie nie byliśmy bo tylko bym się umęczyła... Co do wagi przytyłam ok 1,5 kg , ale trudno przytyć kiedy te cholerne mdłoścć świdrują. Na razie ważę 53,5 kg. Zdrówka dla wszystkich chorowitek zaleciłabym domową nalewkę malinową albo miód litewski , ale niestety nie możemy się tak kurować Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-01-02 o 18:30 |
|||
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
Intuil mi też już brzuszek widać nieco, a w sumie wagę mam taką samą 0,5 kg ostatnio do przodu a dziś znowu 0,5 kg do tyłu
więc nie wiem jak to jest że brzuszek już odstaje.. wiem że to głupie ale do pracy jeszcze się krępuję w obcisłych rzeczach ale dzisiaj byłam u babci w przylegającej sukience i usłyszałam " o widzę że ci się już figura zmienia powoli" hmm a to tylko brzuszek nie wiem czy nie za wcześnie jutro zacznę 14 tydzień.. jak myślicie?Aha odnośnie becikowego to też słyszałam że mają od tego roku cofnąć.. tylko nie wiem czy się zdecydowali.. Edytowane przez Osioleknat Czas edycji: 2011-01-02 o 18:32 |
|
|
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pewnie musiałabym szukać po całej bydgoszczy taki klub, a jeszcze nie wiadomo ile to by kosztowało ![]() Cytat:
![]() Ps. dodałam kilka fotem w klubie
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-02 o 18:46 |
||
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
ja mdłości zero, w sumie teraz jak i w pierwszej ciąży mdłości to było coś co "męczyło" mnie przez jeden tydzień i bardzo delikatnie
jem normalnie, pewnie ciut więcej niż normalnie, słodyczy w zasadzie zero i co ? wg. wagi w domu mam już 2 kg na plusie już się boję co będzie później niby kończę 13.t.c. ale przypuszczam, że większość z Was na tym etapie nie ma/nie będzie miało aż 2 kg
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
neska nie powiem, moje piersi trochę się powiększyły ale daję im 0,5 kg
po 0,5 kg poszło też w boczki, brzuch i uda razem 2 kg będzie
|
#3199 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle, że mój luby nawet nie zauwazył, że ja już stoję z torba w ręku - gotowa do wyjścia Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży miałam dwukrotnie taką ogromną truskawę na brodzie... a że była zima, to co chwilę tego strupa nadrywałam kurtką albo szalem... dłuuuuugo potem miałam taką siniejącą bliznę z tym miejscu... a teraz dla równowagi oprychę ma mój mąż ![]() Cytat:
(w poprzedniej ciąży mnie w ogóle nie mdliło)Cytat:
Ale mistrzostwem był start do łazienki, jak mi płyn do płukania tkanin "zaśmierdział"... Cytat:
![]() a co do twarzy... przeżyłam coś podobnego... ale - nie, żeby straszyć - poród miałam dużo gorszy - tyle, że efekt chociaż był zachwycający ![]() Cytat:
) i mi doszło +1,5. I wcale więcej nie jem... raczej sporo mniej się ruszam przez fatalne samopoczucie... A w ogóle to ważę się tylko w gabinecie u ginekologa Nie mam wagi w domu i w sumie wcale mi nie zależy, żeby się codziennie dołować Chciałabym się zmieścić chociaż w +15... tak jak ostatnio... wcale nie łudzę się, że teraz będzie lepiej...
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
kurczak Wolf no jak bym miała +15 to skakałabym do nieba
nie chcę znowu 29 kg przytyć
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz mieszczę się już w górnej granicy wieku dziewczyn podanych w pierwszym poście ![]() mąż właśnie nazwał mnie "swoim boberkiem"
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
ja jutro zaczynam 13tc i tak mi się wydaje, że od tygodnia jest ciut lepiej. Nie muli tak, nie muszę jeść co godzinę, w zasadzie zaczęłam jeść normalnie, ale jak mnie zacznie ssać to muszę od razu coś zjeść. Pawia chyba od tygodnia nie było tfu tfu
![]() dziś właśnie szukałam jakiś ćwiczeń, nie wiem jeszcze czy chcę na jogę wrócić czy jakieś inne, na szczęście w Krakowie oferta duża. Znalazłam takie miejsce gdzie i joga i pilates i szkoła rodzenia i ćwiczenia z maluchem po porodzie i różne kursy-może tak kompleksowo się zdecyduję
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widze że o wadze piszecie..... o +15 to mogę sobie pomarzyć , mam nadzieję że przy moim trybie życia nie przekroczę 25
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie teraz przypomniałam, że ja poprzednio miałam niechęć do słodyczy - za to teraz jak najbardziej jem... to pewnie też będzie miało wpływ na kilogramy... a znowu odmawiać sobie... no cóż - w ciąży nie powinnam się stresować
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie
Mogę się przyłączyć? A więc mam 20 lat i jestem w 8 tyg. ciazy Termin mam na 10 sierpnia. Nie mialam zadnych mdlosci ani wymiotow. Moje objawy to mega apetyt- juz przytylam 2 kg ponad powiekszone i bolesne piersi, brzuszek mi wystaje ale to raczej z tego przejadania, temp ciala wyzsza. To chyba na tyle.
|
|
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
dobry wieczor
![]() juz raz sie witalam ale jakos nie moglam sie wbic to witam sie jeszcze raz.. mozna sie dolaczyc?![]() jestem w 10 t i 2 d ciazy. termin porodu na 29 lipiec.. jest to moja druga ciaza,jednak pierwsza zakonczyla sie w polowie 9 tc (w 11 tc sie dowiedzialam),kiedy to serduszko przestalo dzidzi bic.. teraz wierze ze bedzie dobrze,bo musi ![]() powoli staram sie Was doczytac i byc na biezaco... |
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam, że tak lekko powiem trochę "w nieładzie" po wypadku samochodowym..... prawą połowe twarzy mam szytą, mięśnie, skóre..... powieke całą, szyje.... i niestety bez znieczulenia.... nie wspomne o reszcie ciała..... domyslam się że poród jest mega bolesny ale tak jak napisałaś...... dla takiej nagrody warto!!
|
|
|
|
|
#3208 |
|
BAN stały
|
Witajcie nowe mamcie
![]() Wy o wadze,to Wam powiem,ze jestem na etapie wagi wyjściowej czyli 61 kg. Od początku ciaży schudłam 3 kg. i już je właśnie odzyskałam ![]() Dziś kończymy 16 tydzień a wg. USG 15-ty. Jeszcze moment i będziemy w 5 miesiącu-OMG jak ten czas leci. Kupiłam super ubranka dla niuni. Tylko,że ...różowe ![]() W sumie mały chłopiec też może być różowy?Powiedzcie,ze tak., Opętało mnie coś i już. Nigdy się tak nie zachowywałam.A teraz sobie chyba resztę procentów z USG wmówiłam,że będize córeczka. Mąż mi właśnie walnął komplement-'ale się spasłaś.I na buzi i rękach a brzuszek to...". Ależ urosłam od takich komplementów.
|
|
|
|
#3209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kalinkap13 - trzymam kciuki, żeby tym razem wszystko poszło dobrze nerola - a mi właśnie mąż walnął: kiedy idziesz do fryzjera coś zrobić z włosami? Jakoś dziwnie wyglądasz... O ŻESZ!!! To ja tu hoduję odrosty, bo jakoś tak zapobiegawczo w pierwszym trymestrze nie chciałam rozjaśniać -i cierpię oczywiście z tego powodu - a ten mi tu takie rzeczy... grrrrr... facet! A najlepsze jest to, że "ale kochanie, jak tylko tak spytałem! Nie miałem niczego złego na myśli!" I teraz się samiec jeden podlizuje...buźkuje... herbatkuje...
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-02 o 20:51 |
||
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie nowe mamusie!!!
a juz myslalam ze w Nowym Roku nikt do nas nie dołączy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

a o co w ogóle chodziło z tym 10 tc?

ale coś mi się wydaje, że becikowego już nie ma, chociaż sprawdzę, dzięki za info

Zakończone: 2

zębole

Mam zainfekowaną całą górną i dolną wargę i czytam dziś Wasze wypowiedzi i się zestresowałam, że nie można się niczym smarować 
więc nie wiem jak to jest że brzuszek już odstaje.. wiem że to głupie ale do pracy jeszcze się krępuję w obcisłych rzeczach ale dzisiaj byłam u babci w przylegającej sukience i usłyszałam " o widzę że ci się już figura zmienia powoli" hmm a to tylko brzuszek
przeżyłam coś podobnego... ale - nie, żeby straszyć - poród miałam dużo gorszy - tyle, że efekt chociaż był zachwycający