|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Cytat:
ja pepsi piję, i to najczęściej light albo max, i też pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że mi przypomniałaś, mam kilka to chyba się za nie wezmę ![]() ale to nie dziś... czekam na TŻa jak wróci wreszcie z pracy, jeszcze się teściowie po południu zapowiedzieli, trzeba jakieś porządki zrobić
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
jaka tu cisza aż dziwnie![]() Powiedzcie mi.... w którym tygodniu Was puszczały mdlości? Wiem, żę to bardzo indywidualne ale z ciekawości pytam ![]() Wypróbowalam cole.... nawet mnie tak nie mdli Tylko rozkłada mnie choróbsko męża już rozłożylo, a teraz mnie zaczyna Musze w siebie wmusić jakies sniadanie, a od rana mi sie odbija.... lakierem do paznokci!! i caly czas mam taki smak w buzi bleee
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
rany lakierem ![]() ide zaraz na zakupy, ciekawe czy sklepy beda czynne? |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
Wszystkiego naj naj naj w Nowym Roku ![]() Z tym H&M to ciekawa sprawa... ![]() Bujaczka nie licytuję jednak, bo za używany na aukcji już jest prawie 40 zł..+20 zł przesyłka, a jeszcze tydzień do końca. TŻ póki co siedzi u mnie |
|
|
|
#3155 |
|
BAN stały
|
Witam Was w Nowym Roku i jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzinek
![]() Ja neptyk. Na Sylwestra pojechaliśmy na 18-tą,wróciliśmy o 5 rano.Wczoraj nie wiedziałam po co żyję i poszłam spać o 14-tej aż do dziś. Dziś już lepiej ale nadal nie widzę klawiatury. Jeszcze kolega wpadł na pomysł abym przywiozła do ich domu moich rodziców. Także Nowy Rok powitaliśmy nieplanowo także z moimi rodzicami. Za to sie najadłam ![]() Odbija Ci sie lakierem?Mi żelazem |
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo zdrowia życzę ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ja nie pamiętam żebym w ogóle w poprzedniej ciąży miała jakieś specjalne mdłości a teraz....mam wymioty/a nie mdłości non stop, już mam tego dość. Spróbuję tej coli, bo już nie wiem. Ciężko się jest zajmować dzieckiem wisząc całymi dniami na kiblu. Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2011-01-02 o 11:55 |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
opryszczkę wargową można smarować zavirax-em. gin mi pozwolił...
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem sama w dziwnych smakach
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki.
Muszę nadrobić wątek zanim do Was "powrócę". Z rewelacji o mnie, to rozchorowałam się na dwa dni przed Sylwestrem. Okropne samopoczucie, gorączka i poszukiwanie lekarza w sylwestra to tylko niektóre z przygód ( byliśmy na wyjeździe w górach )Niestety musiałam wziąć antybiotyk i cały czas dochodzę do siebie. Jutro znowu do lekarza. Mam nadzieję, że fasolka znosi dzielnie te przeboje... Pomyślności Mamuśki w Nowym Roku
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, cześć!
Agula, ja już wszystkeigo próbowałam, a właśnie znowu co się zwymiotowałam:/ I dalej mnie mdli (łe, a to dopiero 7 tydzieńDzisiaj jak jadłam mleko , to czułam w nim mięso ( Masakra:/ Już nie wiem, co jeść...---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Ladyin Black, trzymaj się, może idż na konsultacje do innego lekarza???Wspóczuję z tą opryszczkę, przed ciążą zawsze mnei heviran ratował..., ale w ciąży chyba nie można. MOnia, chociaż sobie truskaweczki zjadłąś, hehe Ciekawe jak um nie będzie z porodem, pewnie się strasznie zdenerwuję i będę ryczeć.
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
próbowałam herbaty z imbirem i nie działa, dopiero po niej miałam sajgon
cole piję teraz ale zjadłam do tego zapiekane kanapki ze serem i szynką więc luz. Mój organizm toleruje tylko frytki i zapiekane kanapki. Nie mogę przełknąć zup, mięsa, kaszy, zwykłych kanapek, owoców, warzyw, przypraw w czymkolwiek, ryb, sera białego, bleeeeeee,wszystko mi smierdzi i nie smakuje. Przez tydzien jechałam na samych sucharach z szynką. Żeby wyjąć cokolwiek z lodówki muszę zatykać nos, umycie garów graniczy z cudem, w większości biedny TŻ myje. |
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Maugoszatka, łącze się w bólu neistety:/
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a ja żadnych mdłości, żadnych wymiotów za to cały czas bym leżała, jak wstanę to wydaje mi się że zasnę na stojąco zaraz. No i mi się opryszczka zrobiła i nie wiem teraz czy smarować czy nie, piszą różnie o tych samych maściach. Zastanawiam się nad plasterkami, bo wcześniej czasem ich używałam. Jutro mogłabym zadzwonić do gina, ale pewnie jutro to już smarowanie maściami niczego nie zmieni, powinnam dziś z rana smarować jak tylko poczułam że zaczyna mnie swędzieć... ehhAle jest też dobra wiadomość. Następny cały tydzień mam wolne w pracy Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-02 o 14:26 |
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta ciąża coraz bardziej mnie zaskakuje ![]() Co do porodu.... mam do tego jeszcze tyyyyle czasu że o tym nie myślę póki co się nie boję, bólu też nie. przezyłam już szycie twarzy bez znieczulenia to i poród przezyje w koncu nie trwa wiecznie...kiedys się skończy poza tym to niska cena za zyskanie takiego maleńkiego cuduCytat:
|
||
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula-ja cały czas wspominam poprzedni i strasznie się boję, najbardziej szpitala i personelu, panicznie się stracham
![]() Staram się w dzień nie myśleć ale w nocy się budzę i myśli same mnie nachodzą jak to będzie.Może to już przemęczenie tym wymiotowaniem,nie wiem niedługo zwariuję. A jeszcze u gina nie byłam i to mnie dręczy o ja głupia, w dodatku zapomniałam, że w czwartek jest Trzech Króli a na wtorek pewnie mnie już nie przyjmie, no cóż pewnie sobie poczekam kolejny tydzień... a jak się liczy tygodnie ciąży,bo już nie pamiętam? od pierwszego dnia "niedoszłej" miesiączki? Czyli jak okres miałam mieć 5.12 a nie dostałam to znaczy, że jestem w którym tygodniu? Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2011-01-02 o 15:57 |
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff przeczytałam
![]() Stapelka ja też w Zakopanem spędzałam Sylwestra, ale niestety w łóżku Mnie mdłości na razie przeszły, albo dały sobie spokój na czas choroby
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa i od kilku dni mnie jedna rzecz strasznie męczy...... że w brzuszku mam 2 a nie 1 istotke normalnie nie mogę przestac o tym myśleć....... dobrze że już jutro mamy wizytę i zobaczymy naszą 1 fasolkę to sie może troche uspokoje...
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moje mdłości bez zmian.Z czwartku/piątek całą noc miałam wymioty myślałam że odjadę.Chyba te cholerne truskawki mi zaszkodziły
![]() Mam ochotę tylko na słodkie a po słodkim jeszcze większe mdłości .Ciągle mi się odbija.Wszyscy mi wróżą dziewczynkę nawet mój M ![]() ![]() ogólnie na mdłości nic nie pomaga ale jak byłam dzisiaj na spacerze to czuła się świetnie a w domu znowu mdłości. Maugoszatka wiem co znaczy ciąża i małe dziecko na dodatek mając mdłości.Mam nadzieję że po 12tc Nam przejdzie. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-01-02 o 16:05 |
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o termin porodu to z usg wyszedł na 3 sierpnia a z ostatniej @ na 4 sierpnia więc nie wiele się różnią ![]() I się zastanawiam czy fasolka wzięła się z pierwszej nocy starań, czy z moich urodzin bo miałam wtedy owu
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie ma juz tego wymogu
|
||
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem ciekawa czy wogóle będzie becikowe bo Nasz Kochany prezydent chciał je zlikwidować
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.rodzice.pl/kalendarz-ciaz...arz-ciazy.html a to się liczy tak, że jak u mnie dziś jest 8tydzień i 2 dzień to jest 9 tydzień. I tak mi wychodzi. Ja ostatnią @ miałam 6.11 przynajmniej tak ja rozumuję. Jak byłam u gina 16.12 to wpisał na kartę 5 tydzień 5 dzień i mówił że to 6 tydzień...
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-02 o 16:51 |
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
E to luz. UFFFF, dzięki dziewczyny!!!
Wg kalkulatora wychodzi mi, że jestem w 8tc,czyli pewnie tak jak u inutil i blondi w 9tc . A ja myślałam, że w 6 i wcaaaale się nigdzie nie spieszyłam, bo jeszcze i tak "nic nie widać".Ale ja jestem zakręcona w tej ciąży. O tamtej widziałam wszystko, każdy tydzień rozwoju znałam na pamięć a teraz nic a nic. Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2011-01-02 o 17:01 |
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie powoli zaczyna być widać
![]() a mnie czeka jeszcze tyle spraw do załatwienia a mam mega lenia i nie mogę się za to zabrać
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
blondynka - u mnie nie,bom gruba
i też mam mega leniacaly dzien przesiedzialam na...wizazu :P ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- inutil- a na którego masz termin??? |
|
|
|
#3179 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takim razie maściami z acyklowirem niby też mogłabym się leczyć.. z ulotki Erazabanu wynika, że można stosować bez obaw w ciąży i ta maść ze wszystkich na opryszczkę jest moim zdaniem najlepsza, tylko jak wysłałam męża po nową tubkę to zleciał chyba z 5 aptek i nigdzie nie było i okazało się, że w hurtowniach też brak Kurczę, jak już zrobią porządną maść to przestają produkować ![]() Cytat:
życzę powrotu do zdrowia Cytat:
![]() dzięki weruczku za słowa otuchy, ja już bardziej walczę z chorobą silną wolą.. Cytat:
w ogóle moje usta wyglądają strasznie bo nie dość, że dookoła pokryte strupami to jeszcze mam tak spierzchnięte, że prawie nie czuć miękkiej tkanki ale za ich regenerację intensywną zresztą wezmę się, jak tylko strupy odpadną.. Cytat:
a o co w ogóle chodziło z tym 10 tc?
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też juz zaczyna byc coś widać..... wogóle brzuchol mi wywalilo okropny ostatnio!! a jem mniej niż przed ciążą..... tż kupił ostatnio wage w biedronce bo nasza sie zepsuła i się przeraziłam...... u gina mnie ważyli (6.12.2010) i ważylam 62kg, a przedwczoraj już 63,3
jak to poleci w takim tępie.... to uff---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Z tym 10tc to chodzi o to, że kobieta nie dostawała becikowego jeżeli ciąża nie byla stwierdzona przez lekarza przed 10 tygodniem ciąży. A teraz już tego nie ma. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

aż dziwnie
męża już rozłożylo, a teraz mnie zaczyna

Zakończone: 2
zębole
byłam znów u lekarza, orzekł że mam zapalenie tchawicy i przepisał antybiotyk (rulid). Powiedziałam że jestem w 12 tc i czy to nie zaszkodzi dziecku a on na to"pani ma myśleć o sobie". Myślałam, że się rozpłaczę, jak tak można powiedzieć
Mam zainfekowaną całą górną i dolną wargę i czytam dziś Wasze wypowiedzi i się zestresowałam, że nie można się niczym smarować