Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 09:17   #3151
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:
Napisane przez kurczak Wolf Pokaż wiadomość
Moja ginekolog mnie oświeciła jakiś miesiąc temu, że coca cola jest dobra na mdłości - bo ma jakiś składnik, który powstrzymuje wymioty... ale musi być coca cola a nie pepsi...
O, to ciekawe że tylko cola ja pepsi piję, i to najczęściej light albo max, i też pomaga

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
A co to, wszystkie dzisiaj odsypiają imprezy??? My byliśmy u rodziców na obiedzie, potem ciacho i jeszcze po drodze u kumpla odebrać wczorajsze naczynia co po imprezie zostawiliśmy... Od rana marzę o tym żeby się położyć i leżeć. I teraz w końcu mogę
Ja też całe popołudnie o niczym innym nie marzyłam, ale i tak spać poszłam jak zwykle. Popołudnie zajęte, więc się nie dało niestety. Jutro będzie koszmar, jak przyjdzie wstać przed 6.00 ..rozleniwiły mnie te Święta

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
a ja dostalam pod choinkę 2000 sztuk puzzli i codziennie nad nimi spędzam godziny
juz mi niewiele zostało krajobraz tatr ( dolina 5 stawów)
uwielbiam puzzle dobrze że mi przypomniałaś, mam kilka to chyba się za nie wezmę

ale to nie dziś... czekam na TŻa jak wróci wreszcie z pracy, jeszcze się teściowie po południu zapowiedzieli, trzeba jakieś porządki zrobić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 10:30   #3152
agulaaabar
Zakorzenienie

cześć mamusie jaka tu cisza aż dziwnie

Powiedzcie mi.... w którym tygodniu Was puszczały mdlości? Wiem, żę to bardzo indywidualne ale z ciekawości pytam

Wypróbowalam cole.... nawet mnie tak nie mdli Tylko rozkłada mnie choróbsko męża już rozłożylo, a teraz mnie zaczyna

Musze w siebie wmusić jakies sniadanie, a od rana mi sie odbija.... lakierem do paznokci!! i caly czas mam taki smak w buzi bleee

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 10:51   #3153
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
mi sie odbija.... lakierem do paznokci!!

rany lakierem wspolczuje

ide zaraz na zakupy, ciekawe czy sklepy beda czynne?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:01   #3154
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki
Wszystkiego naj naj naj w Nowym Roku

Z tym H&M to ciekawa sprawa...
Bujaczka nie licytuję jednak, bo za używany na aukcji już jest prawie 40 zł..+20 zł przesyłka, a jeszcze tydzień do końca.

TŻ póki co siedzi u mnie
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:02   #3155
nerola
BAN stały

Witam Was w Nowym Roku i jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzinek

Ja neptyk.
Na Sylwestra pojechaliśmy na 18-tą,wróciliśmy o 5 rano.Wczoraj nie wiedziałam po co żyję i poszłam spać o 14-tej aż do dziś.
Dziś już lepiej ale nadal nie widzę klawiatury.

Jeszcze kolega wpadł na pomysł abym przywiozła do ich domu moich rodziców.
Także Nowy Rok powitaliśmy nieplanowo także z moimi rodzicami.
Za to sie najadłam

Odbija Ci sie lakierem?Mi żelazem
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:59   #3156
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

u mnie przez ostatnie 4 dni istny armagedon byłam znów u lekarza, orzekł że mam zapalenie tchawicy i przepisał antybiotyk (rulid). Powiedziałam że jestem w 12 tc i czy to nie zaszkodzi dziecku a on na to"pani ma myśleć o sobie". Myślałam, że się rozpłaczę, jak tak można powiedzieć Przyszłam do domu, przeczytałam, że tego antybiotyku nie powinny brać ciężarówki, bo przenika do łożyska i dalej leczę się domową apteczką. Konował jeden.. Mało tego, dostałam takiej opryszczki wargowej jakiej jeszcze w życiu nie miałam Mam zainfekowaną całą górną i dolną wargę i czytam dziś Wasze wypowiedzi i się zestresowałam, że nie można się niczym smarować A ja nie dam rady tego inaczej wyleczyć bo wyglądam jak Quasimodo!! Stosowałam Erazaban, Heviran i dziś posmarowałam się Tribiotikiem ale zaraz idę zmyć, bo się przeraziłam, że to może zaszkodzić maleństwu!!
Na Sylwestra nie pojechaliśmy, przepadła impreza i kasa ale wolałam zostać w domu dla bezpieczeństwa. Spędziliśmy wczorajszy wieczór przed TV, obejrzeliśmy fajerwerki i ja poszłam spać, ale obiecaliśmy sobie, że odbijemy sobie jeszcze ten weekend.
Choroba trochę odpuszcza ale nie jest jeszcze na tyle dobrze, żebym mogła normalnie funkjonować. Najgorsza jednak jest ta opryszczka- piję przez rurkę, nie mogę spojrzeć w lustro- masakra!!
Ja w poprzedniej ciąży brałam bodajże 4 antybiotyki,bo ciągle zapalenie tchawicy/oskrzeli/ anginę, mój gin wypisywał mi antybiotyki dozwolone, z tego co pamietam AMOTAX i amoksycylinum czy coś w tym stylu. Powiedział, że lepiej wziąć antybiotyk niż mieć powikłania po chorobie, bo sa grozne dla dziecka. Nie możesz poprosić ginekologa o przepisanie??
Dużo zdrowia życzę

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi.... w którym tygodniu Was puszczały mdlości? Wiem, żę to bardzo indywidualne ale z ciekawości pytam
Ja nie pamiętam żebym w ogóle w poprzedniej ciąży miała jakieś specjalne mdłości a teraz....mam wymioty/a nie mdłości non stop, już mam tego dość. Spróbuję tej coli, bo już nie wiem. Ciężko się jest zajmować dzieckiem wisząc całymi dniami na kiblu.

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2011-01-02 o 11:55
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 12:31   #3157
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

opryszczkę wargową można smarować zavirax-em. gin mi pozwolił...
Stary 2011-01-02, 12:56   #3158
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Odbija Ci sie lakierem?Mi żelazem
Nie jestem sama w dziwnych smakach
Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam żebym w ogóle w poprzedniej ciąży miała jakieś specjalne mdłości a teraz....mam wymioty/a nie mdłości non stop, już mam tego dość. Spróbuję tej coli, bo już nie wiem. Ciężko się jest zajmować dzieckiem wisząc całymi dniami na kiblu.
Mnie wymioty nie męczą, no chyba że sama wpakuje paluchy w gardło..... ale mdłości owszem. ja piję cole ale mega zmrożoną i herbate z wkrojonym imbirem - faktycznie pomaga blyskawicznie i nie smakuje tak najgorzej

Czas na zmiany !
Stary 2011-01-02, 14:08   #3159
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki.

Muszę nadrobić wątek zanim do Was "powrócę". Z rewelacji o mnie, to rozchorowałam się na dwa dni przed Sylwestrem. Okropne samopoczucie, gorączka i poszukiwanie lekarza w sylwestra to tylko niektóre z przygód ( byliśmy na wyjeździe w górach )Niestety musiałam wziąć antybiotyk i cały czas dochodzę do siebie. Jutro znowu do lekarza. Mam nadzieję, że fasolka znosi dzielnie te przeboje...

Pomyślności Mamuśki w Nowym Roku

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:19   #3160
weruczek
Zadomowienie

Cześć, cześć!
Agula, ja już wszystkeigo próbowałam, a właśnie znowu co się zwymiotowałam:/ I dalej mnie mdli(łe, a to dopiero 7 tydzień

Dzisiaj jak jadłam mleko , to czułam w nim mięso( Masakra:/ Już nie wiem, co jeść...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Ladyin Black, trzymaj się, może idż na konsultacje do innego lekarza???Wspóczuję z tą opryszczkę, przed ciążą zawsze mnei heviran ratował..., ale w ciąży chyba nie można.
MOnia, chociaż sobie truskaweczki zjadłąś, hehe Ciekawe jak um nie będzie z porodem, pewnie się strasznie zdenerwuję i będę ryczeć.

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:19   #3161
maugoszatka
Wtajemniczenie

próbowałam herbaty z imbirem i nie działa, dopiero po niej miałam sajgon

cole piję teraz ale zjadłam do tego zapiekane kanapki ze serem i szynką więc luz.

Mój organizm toleruje tylko frytki i zapiekane kanapki.

Nie mogę przełknąć zup, mięsa, kaszy, zwykłych kanapek, owoców, warzyw, przypraw w czymkolwiek, ryb, sera białego, bleeeeeee,wszystko mi smierdzi i nie smakuje.
Przez tydzien jechałam na samych sucharach z szynką.

Żeby wyjąć cokolwiek z lodówki muszę zatykać nos, umycie garów graniczy z cudem, w większości biedny TŻ myje.

Stary 2011-01-02, 14:21   #3162
weruczek
Zadomowienie

Maugoszatka, łącze się w bólu neistety:/

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:25   #3163
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej

a ja żadnych mdłości, żadnych wymiotów no, mdłości czasem, ale nieuciążliwe... jeść mogę wszystko, nic nie odrzuca... jakoś tak nieciążowo

za to cały czas bym leżała, jak wstanę to wydaje mi się że zasnę na stojąco zaraz.

No i mi się opryszczka zrobiła i nie wiem teraz czy smarować czy nie, piszą różnie o tych samych maściach. Zastanawiam się nad plasterkami, bo wcześniej czasem ich używałam. Jutro mogłabym zadzwonić do gina, ale pewnie jutro to już smarowanie maściami niczego nie zmieni, powinnam dziś z rana smarować jak tylko poczułam że zaczyna mnie swędzieć... ehh

Ale jest też dobra wiadomość. Następny cały tydzień mam wolne w pracy

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-01-02 o 14:26
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:36   #3164
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Maugoszatka, łącze się w bólu neistety:/
miejmy nadzieję, że to niedługo minie.

Stary 2011-01-02, 15:08   #3165
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, cześć!
Agula, ja już wszystkeigo próbowałam, a właśnie znowu co się zwymiotowałam:/ I dalej mnie mdli(łe, a to dopiero 7 tydzień

Dzisiaj jak jadłam mleko , to czułam w nim mięso( Masakra:/ Już nie wiem, co jeść...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Ladyin Black, trzymaj się, może idż na konsultacje do innego lekarza???Wspóczuję z tą opryszczkę, przed ciążą zawsze mnei heviran ratował..., ale w ciąży chyba nie można.
MOnia, chociaż sobie truskaweczki zjadłąś, hehe Ciekawe jak um nie będzie z porodem, pewnie się strasznie zdenerwuję i będę ryczeć.
Kurcze.... no ja juz próbowałam kilku sposobów..... magnez b6, herbata z imbirem, cola, jedzenie w łózku.... i najbardziej to ta herbata wlasnie aa no i jedno, nie dopuszczać do głodu! bo wtedy jest masakra..... szarpie mi żołądkiem a wymiotować nie ma czym.... więc cokolwiek na siłe musze w siebie wepchnąć.... ale odrzuca mnie od jedzenia, które kiedys lubilam! od kawy, chipsów, hot-dogów, hamburgerów, kebabów..... teraz mnie naciąga jak tylko o tym pomyślę...... za to lody, których nie nawidziłam...... potrafie wsunąć całe pudło na raz!
Ta ciąża coraz bardziej mnie zaskakuje

Co do porodu.... mam do tego jeszcze tyyyyle czasu że o tym nie myślę póki co się nie boję, bólu też nie. przezyłam już szycie twarzy bez znieczulenia to i poród przezyje w koncu nie trwa wiecznie...kiedys się skończy poza tym to niska cena za zyskanie takiego maleńkiego cudu
Cytat:
próbowałam herbaty z imbirem i nie działa, dopiero po niej miałam sajgon

cole piję teraz ale zjadłam do tego zapiekane kanapki ze serem i szynką więc luz.

Mój organizm toleruje tylko frytki i zapiekane kanapki.

Nie mogę przełknąć zup, mięsa, kaszy, zwykłych kanapek, owoców, warzyw, przypraw w czymkolwiek, ryb, sera białego, bleeeeeee,wszystko mi smierdzi i nie smakuje.
Przez tydzien jechałam na samych sucharach z szynką.

Żeby wyjąć cokolwiek z lodówki muszę zatykać nos, umycie garów graniczy z cudem, w większości biedny TŻ myje.
Kurcze.... szczerze współczuje.... ja strasznie przeszłam pierwszy tydzień mdłości, teraz się juz chyba trochę przyzwyczailam.. ale co do lodówki to znam ten ból..... nie jestem w stanie otworzyć drzwi lodówki bo mnie ta mieszanka zapachów dobija!

Czas na zmiany !
Stary 2011-01-02, 15:54   #3166
maugoszatka
Wtajemniczenie

Agula-ja cały czas wspominam poprzedni i strasznie się boję, najbardziej szpitala i personelu, panicznie się stracham
Staram się w dzień nie myśleć ale w nocy się budzę i myśli same mnie nachodzą jak to będzie.Może to już przemęczenie tym wymiotowaniem,nie wiem niedługo zwariuję.

A jeszcze u gina nie byłam i to mnie dręczy o ja głupia, w dodatku zapomniałam, że w czwartek jest Trzech Króli a na wtorek pewnie mnie już nie przyjmie, no cóż pewnie sobie poczekam kolejny tydzień...

a jak się liczy tygodnie ciąży,bo już nie pamiętam?

od pierwszego dnia "niedoszłej" miesiączki? Czyli jak okres miałam mieć 5.12 a nie dostałam to znaczy, że jestem w którym tygodniu?

Czas edycji: 2011-01-02 o 15:57
Stary 2011-01-02, 15:57   #3167
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ufff przeczytałam

Stapelka ja też w Zakopanem spędzałam Sylwestra, ale niestety w łóżku Od wczoraj już jestem w domku bo zaraził połowę towarzystwa i przyspieszyliśmy powrót.
Mnie mdłości na razie przeszły, albo dały sobie spokój na czas choroby Okaże się jak wyzdrowieję.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:59   #3168
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Agula-ja cały czas wspominam poprzedni i strasznie się boję, najbardziej szpitala i personelu, panicznie się stracham
Staram się w dzień nie myśleć ale w nocy się budzę i myśli same mnie nachodzą jak to będzie.Może to już przemęczenie tym wymiotowaniem,nie wiem niedługo zwariuję.

A jeszcze u gina nie byłam i to mnie dręczy o ja głupia, w dodatku zapomniałam, że w czwartek jest Trzech Króli a na wtorek pewnie mnie już nie przyjmie, no cóż pewnie sobie poczekam kolejny tydzień...
To koniecznie sie wybierz do gina.... Ja jestem w pierwszej ciąży więc nie mam za bardzo porównania.... bardzo bym chciala rodzić przy mojej ginekolog ale nie wiadomo jak to bedzie.... narazie się martwie tym, żeby dzidzia była zdrowa, a porodem będę się martwic później

Aaa i od kilku dni mnie jedna rzecz strasznie męczy...... że w brzuszku mam 2 a nie 1 istotke normalnie nie mogę przestac o tym myśleć....... dobrze że już jutro mamy wizytę i zobaczymy naszą 1 fasolkę to sie może troche uspokoje...

Czas na zmiany !
Stary 2011-01-02, 16:02   #3169
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny moje mdłości bez zmian.Z czwartku/piątek całą noc miałam wymioty myślałam że odjadę.Chyba te cholerne truskawki mi zaszkodziły
Mam ochotę tylko na słodkie a po słodkim jeszcze większe mdłości .Ciągle mi się odbija.Wszyscy mi wróżą dziewczynkę nawet mój M zob czy się potwierdzi

ogólnie na mdłości nic nie pomaga ale jak byłam dzisiaj na spacerze to czuła się świetnie a w domu znowu mdłości.

Maugoszatka wiem co znaczy ciąża i małe dziecko na dodatek mając mdłości.Mam nadzieję że po 12tc Nam przejdzie.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-01-02 o 16:05
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:03   #3170
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

a jak się liczy tygodnie ciąży,bo już nie pamiętam?

od pierwszego dnia "niedoszłej" miesiączki? Czyli jak okres miałam mieć 5.12 a nie dostałam to znaczy, że jestem w którym tygodniu?
Od pierwszego dnia ostatniej @ (czyli tej, którą miałaś normalne krwawienie). ja ostatnią mialam od 29.10-2.11 i tak mi gin liczyła ciąże.
Jeśli chodzi o termin porodu to z usg wyszedł na 3 sierpnia a z ostatniej @ na 4 sierpnia więc nie wiele się różnią

I się zastanawiam czy fasolka wzięła się z pierwszej nocy starań, czy z moich urodzin bo miałam wtedy owu

Czas na zmiany !
Stary 2011-01-02, 16:08   #3171
maugoszatka
Wtajemniczenie

ja ostatnią miałam 5.11 w takim razie, różnica tygodnia między nami, o kurde czyli jestem w 10tyg?????? To becikowego nie dostanę ? fuck

Stary 2011-01-02, 16:11   #3172
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
ja ostatnią miałam 5.11 w takim razie, różnica tygodnia między nami, o kurde czyli jestem w 10tyg?????? To becikowego nie dostanę ? fuck
ja miałam ost 02.11 i jestem w prawie 9 tc.Dostaniesz becikowe bo teraz nie trzeba już iść przed 10 tc
Stary 2011-01-02, 16:14   #3173
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem w 9 tygodniu i 3 dniu, więc ty masz chyba tydzień młodszą ciąże.... chyba że to ja źle licze

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja miałam ost 02.11 i jestem w prawie 9 tc.Dostaniesz becikowe bo teraz nie trzeba już iść przed 10 tc
dokladnie nie ma juz tego wymogu

Czas na zmiany !
Stary 2011-01-02, 16:20   #3174
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja jestem ciekawa czy wogóle będzie becikowe bo Nasz Kochany prezydent chciał je zlikwidować
Stary 2011-01-02, 16:46   #3175
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
jesteś w 9 tyg. Policz sobie z kalkulatora, najłatwiej

http://www.rodzice.pl/kalendarz-ciaz...arz-ciazy.html

a to się liczy tak, że jak u mnie dziś jest 8tydzień i 2 dzień to jest 9 tydzień. I tak mi wychodzi. Ja ostatnią @ miałam 6.11 przynajmniej tak ja rozumuję. Jak byłam u gina 16.12 to wpisał na kartę 5 tydzień 5 dzień i mówił że to 6 tydzień...

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-01-02 o 16:51
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:55   #3176
maugoszatka
Wtajemniczenie

E to luz. UFFFF, dzięki dziewczyny!!!
Wg kalkulatora wychodzi mi, że jestem w 8tc,czyli pewnie tak jak u inutil i blondi w 9tc .

A ja myślałam, że w 6 i wcaaaale się nigdzie nie spieszyłam, bo jeszcze i tak "nic nie widać".

Ale ja jestem zakręcona w tej ciąży. O tamtej widziałam wszystko, każdy tydzień rozwoju znałam na pamięć a teraz nic a nic.

Czas edycji: 2011-01-02 o 17:01
Stary 2011-01-02, 17:00   #3177
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

u mnie powoli zaczyna być widać
a mnie czeka jeszcze tyle spraw do załatwienia a mam mega lenia i nie mogę się za to zabrać
Stary 2011-01-02, 17:05   #3178
maugoszatka
Wtajemniczenie

blondynka - u mnie nie,bom gruba i też mam mega lenia
caly dzien przesiedzialam na...wizazu :P

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

inutil- a na którego masz termin???

Stary 2011-01-02, 17:07   #3179
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży brałam bodajże 4 antybiotyki,bo ciągle zapalenie tchawicy/oskrzeli/ anginę, mój gin wypisywał mi antybiotyki dozwolone, z tego co pamietam AMOTAX i amoksycylinum czy coś w tym stylu. Powiedział, że lepiej wziąć antybiotyk niż mieć powikłania po chorobie, bo sa grozne dla dziecka. Nie możesz poprosić ginekologa o przepisanie??
Dużo zdrowia życzę
widzisz, ja wiem, że są antybiotyki dozwolone, któraś z Was pisała wcześniej np.o Bioparoxie, który znam. Dlatego nie mogę pojąć dlaczego internista wiedząc o ciąży przepisał mi lek którego nie powinnam brać i jeszcze skwitował to tym tekstem. Wizytę u mojego gina mam dopiero w sobotę, do tej pory liczę, że wydobrzeję, tak czy inaczej na wszelki wypadek wypytam go o leki dozwolone. Jutro idę jeszcze przed pracą na kontrolę do innego internisty i zobaczę, co powie.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
opryszczkę wargową można smarować zavirax-em. gin mi pozwolił...
w takim razie maściami z acyklowirem niby też mogłabym się leczyć.. z ulotki Erazabanu wynika, że można stosować bez obaw w ciąży i ta maść ze wszystkich na opryszczkę jest moim zdaniem najlepsza, tylko jak wysłałam męża po nową tubkę to zleciał chyba z 5 aptek i nigdzie nie było i okazało się, że w hurtowniach też brak Kurczę, jak już zrobią porządną maść to przestają produkować Dziś z tego stresu niczym się nie posmarowałam, zrobiły się strupki i czekam aż odpadną, tylko kurczę, ja mam jutro wyjść do ludzi a wyglądam jakby mi mąż w Sylwestra zdrowo dał w dziąsło

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki.

Muszę nadrobić wątek zanim do Was "powrócę". Z rewelacji o mnie, to rozchorowałam się na dwa dni przed Sylwestrem. Okropne samopoczucie, gorączka i poszukiwanie lekarza w sylwestra to tylko niektóre z przygód ( byliśmy na wyjeździe w górach )Niestety musiałam wziąć antybiotyk i cały czas dochodzę do siebie. Jutro znowu do lekarza. Mam nadzieję, że fasolka znosi dzielnie te przeboje...
witaj w gronie chorowitek
życzę powrotu do zdrowia

Cytat:
jutro właśnie idę do innego lekarza ale powiem Ci, że tracę powoli wiarę w to, że przeciętny internista wie, jak leczyć kobietę w ciąży
dzięki weruczku za słowa otuchy, ja już bardziej walczę z chorobą silną wolą..

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
No i mi się opryszczka zrobiła i nie wiem teraz czy smarować czy nie, piszą różnie o tych samych maściach. Zastanawiam się nad plasterkami, bo wcześniej czasem ich używałam. Jutro mogłabym zadzwonić do gina, ale pewnie jutro to już smarowanie maściami niczego nie zmieni, powinnam dziś z rana smarować jak tylko poczułam że zaczyna mnie swędzieć... ehh
trzymaj się inutil ja już na szczęście etap swędzenia mam za sobą a myślałam, że dostanę szału w ogóle moje usta wyglądają strasznie bo nie dość, że dookoła pokryte strupami to jeszcze mam tak spierzchnięte, że prawie nie czuć miękkiej tkanki ale za ich regenerację intensywną zresztą wezmę się, jak tylko strupy odpadną..

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
to becikowe jeszcze jest?? ja myślałam, że już wycofali ten przywilej a o co w ogóle chodziło z tym 10 tc?
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:11   #3180
agulaaabar
Zakorzenienie

U mnie też juz zaczyna byc coś widać..... wogóle brzuchol mi wywalilo okropny ostatnio!! a jem mniej niż przed ciążą..... tż kupił ostatnio wage w biedronce bo nasza sie zepsuła i się przeraziłam...... u gina mnie ważyli (6.12.2010) i ważylam 62kg, a przedwczoraj już 63,3 jak to poleci w takim tępie.... to uff

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
to becikowe jeszcze jest?? ja myślałam, że już wycofali ten przywilej a o co w ogóle chodziło z tym 10 tc?
Bidulko..... znam ten ból...

Z tym 10tc to chodzi o to, że kobieta nie dostawała becikowego jeżeli ciąża nie byla stwierdzona przez lekarza przed 10 tygodniem ciąży.
A teraz już tego nie ma.

Czas na zmiany !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości