|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Charmeuse25 gratulacje
Anka_bzzz również gratuluję ![]() A my jak na razie dalej 2in1, a już tylko 2 brzuszki przede mną na liście... Dzisiaj mała strasznie się wierci na dole, zgaga mnie pali po raz pierwszy w życiu, to normalnie katorga jest... Ja się cieszę, że do tej pory nie miałam z nią do czynienia... U mnie żadnych bóli :P Łóżeczko stoi :P torba spakowana, a czasem mam wrażenie, że się przeterminuję i przepuszczę parę dziewczyn przed siebie We wtorek wizyta u ginekologa jeśli nic się nagle nie wydarzy, to podejrzę małą we wtorek ![]() |
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
anka - wszystkiego naj naj naj dla Ciebie i małej
|
#183 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE DLA KOLEJNEJ ROZPAKOWANEJ teraz już z górki Kobitki ![]() mój TŻ ostro panikuje własnie siedze na all i zamawiam ostatnie rzeczy dla siebie i ludzika jeszcze tylko apteka interenetowa, przesyłki dojda i moge rodzic hehehe powiem Wam, ze chyba najbardziej boję się jak "to" się zacznie bo potem to penwo jakoś ogarne sytuację
|
||
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
lilijko dla pocieszenia powiem ze prawie kazdego mezczyzne trzeba ciagle wychowywac
![]() muron ja tez jestem uzalezniona! Dzis wlasnie sie zastanawialam jak ja to pogodze jak sie mala urodzi ![]() A mnie chyba jakies przeziebienie bierze ;( |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
po moim nic nie widać, wręcz przeciwnie.......... mam wrażenie, że jak trzeba będzie już jechać to on się położy spać dalej i mnie oleje, bo przecież musi się wyspać. Totalne lenistwo
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
To i ja melduje sie na nowym wątku..a tu juz6 stron i tyle sie działo jak mnie nie było.
Charmeuse25 gartuluje serdecznie synka Zycze duzo zdrówka dla ciebie i dla małego.Anka_bzz jej nie moge uwierzyć, że Ty już..kochana moje gratulacje. 3maj sie cieplutko, dużo zdrówka dla was. Czekam na relacje i zdjęcia. A z tymi informacjami co miałas popytac to jestes kochana, ładnie z twojej strony ale teraz nie zawracaj sobie tym głowy..spokojnie najważniejsza jest twoja córa i świeżo upieczona mamusia.Czekam na relacje z obu porodów dziewczyny i pokazujcie zdjęcia swoich maluszków. Kurdę..jak ja przeżyję tyle informacji od Was, każda po kolei będzie sie rozpakowywac..a ja tak przy końcu..mam tylko nadzieje, że większość będzie miała lekkie porody (chociaz życzę tego wszystkim) i nie nastraszycie mnie zabardzo ![]() A na każde takie wieści az mi serce mocniej bije reaguje bardzo emocjonalnie, aż łezka sie niekiedy zakreci w oku. Zazdroszcze mamusia , że juz macie porody za soba i swoje skarby w ramionach ja mam jeszcze sporo czasu. Muron Kalinka jest przesłodka..od razu widac , że dziewuszka jest taka drobniutka taka delikatna ma urodę...śliczna..gratuluj e cudownej córeczki. Dziękuje wszystkim dziewczynom za odpowiedzi na moje pytania. Co ja bym bez Was zrobiła ![]() :conf used:Ahhhhh,..moje wyA ja leże i leże...od jutra znów wracam do mojej diety, ostatnio w sylwestra i nowy rok trochę sobie odpuściłam jak i na święta bo tyle pyszności w domku...ale od jutra znów..ostro dbam o swoja diete..mężuś zrobił mi zakupki..także będe objadała się samymi witaminkami...lekkostrawn ymi...ale co jeszcze mam..aż się pochwale..wiecie czego mi się zachciało..truuuskkkaaaaw eeek z bitą śmietaną..i mężuś mi kupił dzis mrożone a jutro je z moja siorka zjemy... W oogóle juz jestem szczęśliwa, bo mężus przywiózł mi juz moją siostrzyczkę..i jesteśmy juz wszyscy razem...w 4. Miłego wieczorku.
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka_bzzz gratulacje
![]() Kurcze muron nie strasz, jak byłam w szpitalu i miałam dwa razy dziennie ktg robione to dopiero tam widziałam, że mam skurcze, bo ja ich nie czułam - czasem nawet dośc mocne były, a wtedy miałam wrażenie, że to młody się przesuwa...
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() liczyłam się z wychowywaniem męża, ale stwierdzam jako pedagog, że to moja porażka życiowa ![]() herbatka z cytrynką, mleko z miodem (jak lubisz to i z czosnkiem), herbatka z sokiem malinowym, porządnie zagrzać się i do wyrka ![]() a moje nery coś nie chcą pracować bo już pogubiłam się ile dzisiaj wypiłam, a siku jak na lekarstwo. pewnie dzieciak mi siedzi nie tam gdzie trzeba, dobrze że nic mnie nie boli (przynajmniej jeszcze) |
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz tez panikuję, bo nie mam jeszcze wielu rzeczy dla siebie i małej do szpitala...czekamy a pieniązki, na dniach mają byc i wielkie szaleństwo zakupowe, ale z racji tego,że ja leże cały czas to będe robiła zakupy przez allegro. W czwartek zamówiłam już dla malutkiej ten dresik co miałąm zamówić małej od tatusia(mąż mi wyznaczył takie zadanie
) i zamówiłam do szpitala do ubrania dla małej komplecik śpiszki + kaftanik, 2 komplety półśpioszki i kaftanik i 3 czapeczki do każdego kompletu.Sprawdze co mi będzie lepiej pasowac czy śpiochy czy półśpiochy a w domku bede miała jeszcze pajacyki, ale myśle , że do szpitala lepiej takie komplety 2 częsciowe się sprawdza, bo ja np. źle pieluszkę założe (bo bede sie uczyła dopiero wiec różnie może byc) tojak nie obsika kaftanika to zmienie tylko dół.Jeszcze przede mną zakupy dla mnie do szpitala;wkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe itp a dla małej jeszcze termometr aspirator do noska, kosmetyki, pampersy, pieluszki,nozyczki do paznokci itp..ale upatrzyłam juz sprzedawce co ma wszystko. A jaki termometr polecacie...ja myśle o babyono elektroniczny z miekka końcówka jest niedrogi i myśle, że dobry.
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
lilijko ad meza nie poddawaj sie! Moja kolezanka tez ostatnio stwierdzila ze na jej to nie ma zadnej rady, a jednak potupala troche nogami i chodzi jak w zegarku
- jacie jak to zabrzmialo jak jakis femistyczny tekst , za porady dziekuje, juz przechodzilam dwa chorobska i dokladnie to wszystko stosowalam! Raz to sloik miodu w tydzien wypilam bo herbatek z cytrynka szlo po kilkanascie dziennie! Ja moje dziecie przed chwila pochwalilam ze dzis takie grzeczne i co postanowilo o sobie przypomniec, brzuch mi sie wygina w kazda strone! Ja to do szpitala mam juz wszystko (zastanawiam sie tylko czy 12 majtek jednorazowych wystarczy....) dla malej prawie tez, poza kocykiem - wybredna jestem jak nie wiem co torba do wozka - licze ze ktos mi na urodzinki sprawi i chyba jeszcze jedna paczka pampersow bo jak dzis w sklepie zobaczylam mojego meza wsrod pieluch, ktory chcial kupic malej 3 - bo wychodzily najtaniej to o malo zawalu nie dostalam
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lilijko dużo siły
|
|
|
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
o kurcze na chwile Was zostawiłam a tu dwie rozpakowane mamy:
anka bzz, Charmeuse25 gratulacje musze się przyzwyczaić do takich wieści! muron- Kalinka jest prześliczna, napewno ma piękną mamę, pozazdrościć pokarmu! makeupistka- podam przepis na Imbirówke- pomaga na kaszel, przeziębienie: Imbirówka na przeziębienie Zagotuj w garnku 2 szklanki wody. Dodaj do niej 2 łyżki suszonego majeranku, 1 łyżeczke tymianku i 2 łyżki utartego świeżego imbiru (ja dodaje suszony). Po 5 min. odcedź wywar. Gdy ostygnie do temp. ok. 60 stopni C dodaj sok z 1 cytryny i 2 łyżki miodu. Napój pij bardzo ciepły. łagodzi on objawy przeziębień, rozgrzewa i zmniejsza kaszel. Moze nie zbyt dobra w smaku, ale pomaga, mnie pomogła!
|
|
|
|
#195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#196 |
|
BAN stały
|
No to pokażę Wam już chyba jedne z moich ostatnich zdjęć ciążowych - 37t5d ciąży
bo się wystraszyłam tego bólu brzucha i stwierdziłam, że muszę jeszcze parę zdjęć zrobić, zanim się rozpakuję P.S. Muron ja czekam na relacje z CC Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-02 o 22:02 |
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
MARIKO co kupić dla takiego malucha jako środęk przeciwgoraczkowy?? tak na wszelki wypadek...
|
|
|
|
#199 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pięknie wyglądasz,i masz uroczy brzuszek ![]() Ja na razie nie mam ochoty na żadne zdjęcia,ale brzuszek mi nieco urósł
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzunio cudny
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
Ja już te zdjęcia tyle razy przekładałam - właśnie dlatego że nie miałam ochoty, tym bardziej teraz będąc przeziębiona - że w końcu jak od wczoraj mnie tak ćmi brzuch to kazałam sobie mimo wszystko zrobić. Pokój nagrzałam, zakamuflowałam wielki czerwony nos i są
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
make_up_istka, fajne zdjęcia
zazdroszczę sesji, mój TŻ raczej mi takiej nie zrobi ![]() muron, śliczną masz córeczkę... wiecie, nie mogę się doczekać aż przytulę małą... w jakiej temp wyprać nowe pieluchy tetrowe? mam ich trochę i jak się za to jutro nie wezmę, to nie zdążę. |
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
make_up_istka swietna sesja
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
makeupistka- piękne zdjecia, też chce takie, ale mój Tż nie potrafi robić ładnych zdjęć, a ja pozować
![]() a tak apropo dbania o pupcie....szukam, pudełka na chusteczki nawilżające, najlepsze są z Johnsona ale teraz bardzo ciężko na nie trafić w sklepach, możecie jakieś polecić, bo np. te nivea są kiepskie! Marika S. u Ciebie na jednym ze zdjęć widziałam pudełko, jakie masz?? |
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my dzis z TŻ też popstrykaliśmy kilka fotek i może jutro wrzuce niektóre to odrazu do kosza poszły bo jak waleń na nich wyglądam![]() |
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Katarina, a ja byłam pewna, że za chwileczkę dostaniemy od Ciebie smsa ![]() Gratuluję Ani!!! no i też czekam na zdjęcia...
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czytałam na dzieciowo mi że pudełko od rossmanowych chusteczek babydream jest rewelacyjne |
|
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do szpitala dla małego spakowalam 2 body z długim, 2 spiochy welurowe, 2 pary skarpetek, 2 ciepłe bluzy, 2 bAwelniane czapki, jedna ciepła, kombinezon, koc akrylowy i polarowy grubszy, kosmetyki,pieluchy, chusteczki, fride, smoczek. Z ciuchów chyba już nic nie biorę... Cytat:
Makeupistko ja obstawiam ciebie jako następna, jAkies mam przeczucie... Co ze szpitalem? Zostaje kamienskiego? Mam nadzieje ze mi jutro gin nie powie ze np mam iść do szpitala JUZ ze względu np na szyjke. Nie mam z kim córki zostawić...hmm I dziś teściowa po raz kolejny mi powiedziała ze "mogłam sobie ustalić" dzień cc na 16 stycznia bo jej 8 nie pasuje!!!!! Czasem ma takie teksty ze ręce opadają |
||
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
wracając do karmienia: najgorszy jest ból przy karmieniu ich piersą,jakby igły mi ktos do piersi wbijał...dzis się darłam, ledwo powstrzymując od przeklinania...czy tak juz zawsze bedzie? jaka jest tego rpzyczyna?jesli tak to wole odciagac i butlą karmic...czytałam ze taki bol moze byc przy zastoju, jednak ja mleka mam duzo,samo leci do kaptówków. jednorazowo moge odciagnac 100ml,a malizny jedza po 45ml. zatkane kanaliki chyba tez nie, chociaz moze 1 taki wystarczy aby bolało, z reszty leci jak z kranu.
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
agape oj przyda mi się ta siła, dziękuję
![]() make_up_istka ślicznie wyglądasz na tych zdjęciach ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Anka_bzzz również gratuluję
jeśli nic się nagle nie wydarzy, to podejrzę małą we wtorek 

Zycze duzo zdrówka dla ciebie i dla małego.

torba do wozka - licze ze ktos mi na urodzinki sprawi i chyba jeszcze jedna paczka pampersow bo jak dzis w sklepie zobaczylam mojego meza wsrod pieluch, ktory chcial kupic malej 3 - bo wychodzily najtaniej to o malo zawalu nie dostalam