|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Ale obawiam się że to niedługo potrwa:PKurcze,co z AlicjąH??? Zaczynam się martwić
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dzięki za peelingowe rady
![]() Dziewczyny, ja spadam do spanka ![]() Dobranoc! |
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm ja mam od kosmetyczki(u niej moge zamowic, ten akurat dostalam na urodziny) ile kosztuje? hmm nie chcialabym sklamac, bo kiedys cene mi mowila, ale nie pamietam. nie bede strzelac, zapytam jak sie bedziemy widziec. a co do kosmetykow to maja boskie, moje ulubione, i masla do ciala-takie wazelinkowate, na lato moje ulubione czekoladowe-brazuje i naprawde pachnie czekolada, kule do kapania. cos sie zebrac nie moge, tez uciekam, zamyam juz wszystkie stronki bo inaczej nie odejde pa
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czy używasz jakiś konkretnej oliwy i miodu zawsze, czy to nie ma różnicy ??? (wiem ze wklejałas kiedys link do filmiku ale on była taaaki długi że nie chciało mi się oglądac )na ile ci starcza taki kubeczek ??? |
|
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, andziot no ja właśnie zawsze włączam sobie ten filmik podczas robienia peelingu
Jutro będę robić więc spiszę proporcje W przepisie miód i cukier ma być organiczny a oliwa extra virgin. Ja używam takiego normalnego miodu, lipowego lub akacjowego i nie jest organiczny ale z atestem jakości cukier mam bio demerara albo albo taki http://www.ekonaturadelikatesy.pl/pr...y_brazowy.html .Takie opakowanko moczowe starcza mi na jakieś... 2-3 tygodnie. Stosuję dwa razy w tygodniu podczas prysznica na calutkie ciało i 1 x w tyg. na twarz.
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 to poczekam aż zrobisz, a dziś po pracy kupie składniki
(nie chciałabym zeby mi taki rzadki wyszedł, albo jakiś ulepek )Ja już jem śniadanko przed pracą Zosia śpi, bo miała ciężką noc, strasznie kaszlała przed zaśnięciem, aż musiałam jej podać dwa syropy na kaszel, żeby coś zadziałało w dzien nie jest tak źle nawet nie zaglądalam za okno, nie wiem jaka dziś pogoda ![]() wszyscy śpią a jak zakrzaniam do roboty ![]() dobra, nie rozczulam się miłego dnia życzę wszystkim (tym na L4 też )
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot ja też już na nogach
mam wizytę u gina na 9.30 ale zanim się uszykuję to trochę czasu minie...
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
to tylko taka co miesięczna kontrola po 20 mam to rozszeżone usg z doplerem ![]() dam znać po wizycie co i jak
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja niestety juz w pracy Ledwie wstalam , snily mi sie straszne glupoty 'Zosia malo brykala wczoraj w brzuszku i w nocy sie budzilam zeby sprawdzic czy sie rusza, na szczescie toche brykala![]() nie chce mi sie nic...i pustki w pracy, ciezko sie wziac do pracy po urlopie ![]() Buziale, milego poniedzialku! |
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przez te dwa tygodnie nie rozpuści się cukier w tym peelingu? Święta się skończyły to od razu ruch większy
|
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was z samego rana
Ale mi sie fajnie spało zaraz śniadanko i synuś będzie happy ![]() Tylko zaczyna mnie martwić,bo od wczoraj mam chyba twardszy brzuch niż zwykle nie wiem czy to ja świruję czy naprawdę coś się dzieje nie wiem jak skurcze wyglądają i kiedy powinno się no-spę łyknąć mam nadzieje,że to ja świruję.
|
|
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki,
W piątek byliśmy na badaniu 3/4D było to w 19tc+1d. Wszystko w porządku jak na chwilę obecną, poznaliśmy płeć - chłopiec Wklejam dwa zdjęcia, na jednym widać jak mały dotyka buzi a na drugim widać jak to określił Pan doktor "fujarkę i worek" ![]() Ja miałam przeczucie na chłopca i smaki kwaśno-śledziowe i "stare baby" wróżyły mi chłopca i się potwierdziło Mały jest chudy ale w normie 280g.
|
|
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie i Dzidziusie
Odpowiedzcie mi na pytanie moje kochane..... Czy całą ciąże kobieta musi świrować i sie zamartwiać?? Przeciez piszą w podręcznikach ze to najpiekniejszy okres w naszym życiu! Najpierw martwiłam sie każdym tyg i każdą wizytą u gina czy dzidzi bije serduszko, potem martwiłam sie tym ze brzuch mi nie rośnie i teraz w dodatku że ten brzuch faktycznie mi nie rośnie to nie czuje ruchów W środe wizyta na 17 Sram w gacie!! ![]() A w dodatku jakie siarczanowe bąki puszczam haha tragedia!Dobrze ze juz po świętach i w końcu można troche przystopować z jedzeniem! I przejśc na jakieś kefiry, kaszki i jogurty. Aha, Moria całusy dla Twojego brzuszka! Jest przecudny! Napatrzeć sie nie moge !!
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-01-03 o 10:04 |
|
|
|
#2835 | ||||
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja już o 6.20 na nogach, mężul wybył do pracy, synal do szkoły, a ja byłam oddać siuśki i krew do badania ![]() Trzymajcie kciuki aby ta hemoglobina wzrozła bo jak nie to czekają mnie zastrzyki Cytat:
Niestety ale mam już ak wielki brzuch że sama tam nic nie widzę, a z pomocą lusterka jakoś nie umiem Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wizytę u gina mam jutro
|
||||
|
|
|
#2836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie czujesz juz wyraźne kopniaki?? ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
A u mnie NEMO !Ogólnie też nie mam jakiegoś panicznego charakteru ale juz sie po prostu nie moge doczekać tych kopniaków
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie i brzusie poświątecznie
Przez cały tydz. wpadałam tylko na chwile krótkie podczytać. Jak tu miło znów przyjść... TĘSKNILIŚMY ZA WAMI!!!moria cóż za śliczna piłeczka córcia będzie z tego jak malowana, to już widać ![]() magdeczka masz termin 5 dni przede mną i tak sobie patrze na te twoje śliczne foteczki i myślę, że moje malutkie podobnie pewnie wygląda... cudo...
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedne czują szybciej, drugie później i nic na to nie poradzimy. Tak samo jak jedne mają większe brzuchy, inne mniejsze. Więcej szkody wyrządzi to zamartwianie
|
|
#2839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ruchy czuje czasami, szczególnie jak się trochę zegnę. To delikatne uczucie jakby ci coś w brzuchu jeździło, ale ja wiem, że to on. Teraz śpi jak ja pracuje. Ale jak chce spać to wtedy czuje jak się wierci. Mam z USG kilka filmów, na jednym dotyka buzi, nosa i oka a na drugim dotyka siusiaka i to ładnych parę chwil Typowy facet albo dłubie w nosie albo po .... się drapie
|
|
|
|
|
#2840 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Szkoda,że mi zdjęcia nie dają ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Też mam 18 lat . Szczerze powiem że ja też mam taki problem z zaparciami, że bez wspomagania się nie załatwię. Rano syropek na sranko biorę na czczo ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Lactulose MIP ten syrop się nazywa. Pozdrawiam i powodzenia.
|
|
#2841 |
|
Moderatoreska
|
Dobra porobiłam foty brzuchola i mieszkańców brzuszka więc wrzucam
|
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Cudny brzuszek
I mieszkańcy też. Chłopaczki rosną jak na drożdżach. Gratuacje
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
Ewesko
jaki brzusiol super fotki!Dziewczyny, bo od dawna urzeka mnie ten zestaw pościeli dla maluszka. Ale powiedzcie czy wszystko jest potrzebne?? http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...381716765.html Albo to http://allegro.pl/lozeczko-hafty-mat...383120134.html
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-01-03 o 11:22 |
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku Dziewczyny
Sylwester bardzo udany, wytrzymałam do 5 Ale jeszcze nad ranem wspólnymi siłami posprzątaliśmy mieszkanie .Jedynym minusem jest to, że się ze spaniem rozregulowałam. Generalnie mam problemy - często nie mogę zasnąć i krążę po mieszkaniu do 2-3 w nocy. Albo szybko zasypiam, ale wstaję o 1-2 i dalej nie mogę zasnąć . Najchętniej po pracy bym się położyła, ale boję się że drzemka spowoduje że nie będę mogła w nocy spać.Ale żeby nie przynudzać - Magdeczka: śliczne fotki ![]() Moria, Eweska - brzucholki jak się patrzy ![]() Mój brzuch ostatnio też się dość mocno powiększył . Jak znajdę chwilkę to cyknę fotkę i wstawię |
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska piękny brzuszek
i chłopaki też ja już po Serduszko dzieciaczka bije czysto, miarowo, wszystko w porządku. Szyjka dobra, przymacicza czyste. No wszystko dobrze
|
|
#2846 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
masz wiekszy od mojego i sliczny Cytat:
zazdroszczam![]() Cytat:
fajne macie te fotecki, tez chcem![]() a ja nadal nie wiem co w moim brzuszku tanczy ![]() moj brzuch jest o wiele mniejszy, a juz daje sie we znaki...jak ty sobie dajesz rade?? slicznosci, maluszki tez
|
|
|
#2847 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale po fotkach widac ze facet murowany![]() twoje fotki brzusia wymiataja Cytat:
aliczka ale piekny ten komplet! ten seledynowy ale mi sie podoba powiem ci ze wszystko zalezy jakie bedziesz miec lozeczko, itd. bo niezbedne do zycia to to wszystko nie jest, ale wyglada swietnie. ochraniacz na szczebelki jak mielismy normalne lozeczko sie przydal, teraz bede miala turystyczne, z podwieszanym materacykiem to ochraniacz niepotrzebny, ta torba na pieluchy, fajna, bo poupychasz pieluszki, zawsze masz pod reka i nie szpeca foliowe worki, przybornika na szczebelki nie mialam, wiec sie nie wypowiadam, stelaz z moskitira z tiulu, nie wiem, fajne jak sie nie ma siatek w oknach zeby dziecka nic nie pogryzlo, ale jak sie ma siatki to chyba zbedne, widze ten spiworek do spania to na pewno kupie bo nie zamierzam drzec czy dziecko sie cale nie nakrylo koldra, rozka nie nawidze i nie uzywalam, ale nie obrazilabym sie jakbym taki zestaw dostala w prezencie
|
||||
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
![]() Ja juz po zakupkach i sniadanku Dosc cieplo u nas jest, fajne powietrze z rana wiec sie przeszlam i dotlenilam szkraba Male tak szalalowczoraj, ze nawet tata mial radoche Czkawki jeszcze nie wyczuwam, ale juz nie moge sie doczekac. Ciekawe jakie to uczucie ![]() Moria, Ewesko wasze brzuszki sa przecudne Eweska Chlopaki rosna Aliczko nie zamartwiaj sie ja poczulam male w 19 tygodniu i tez nie czesto go czuje. Zwykle wieczorami. Zamowilam ta sama posciel... nie wiem czy mi sie to wszystko przyda, ale wlasnie tak sobie wymarzylam lozeczko dla Malenstwa ![]() Mam kolor jasnobezowy
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super wiesci 'zapomnialam napisac ze od rana jestem na nogach, bylam porobic badania, po 13stej ide po wyniki crp. pani w labku zagadala mnie dlaczego robie te badania itd i mowila ze crp pewnie i tak wyjdzie podniesione bo takie wychodzi w ciazy ale pewnie jak jest jakis stan zapalny w organizmie to bedzie chyba bardziej podniesione niz normalne w ciazy? jak bedzie jeszcze ta babeczka jak bede odbierac wyniki to do niej zagadam co ona sadzi o wynikach, z reszta jak odbiore, to pewnie bede was sie radzic na forum, bo ja nie mam zielonego pojecia o tym |
|
|
|
|
#2850 | |||
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
A no chłopaki rosną rozpychają sie, wiercą, kopią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Ale obawiam się że to niedługo potrwa:P

)
)

haha tragedia!

A u mnie NEMO !
02.08.2014
jaki brzusiol
. Najchętniej po pracy bym się położyła, ale boję się że drzemka spowoduje że nie będę mogła w nocy spać.
ale pewnie jak jest jakis stan zapalny w organizmie to bedzie chyba bardziej podniesione niz normalne w ciazy?
A no chłopaki rosną rozpychają sie, wiercą, kopią