|
|
#1921 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Krakowianki po raz siódmy (część 7)
trust - pisałam już, że tapir zmywałam dopiero dziś, a co do paznokci to przyjrzałam się im krytycznie i stwierdziłam, że jakoś jeszcze jeden dzień ujdą, może je zmatowię tylko, bo głupio tak dawać po oczach brokatem we wszystkich kolorach
![]() Jusztynka - na konwersacje to ja się nie nadaję, bo nie mówię trzeba ze mną mozolnie przerobić wszystko począwszy od ,,aj em".A co do fit - to niestety odpadają dla mnie takie dalekie Kluby, ale nie żałuję, bo Park Wodny zaspokaja mnie zupełnie (no oprócz wspomnianej sauny). Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2011-01-02 o 20:51 |
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli zaczynasz dopiero to nie bierz programu tylko manual. Sama sobie dopasujesz vacu do siebie. Generalnie 30 minut reningu powinno odbywać sie następująco: - 5 minut, na poziomie 5-10 ssania (vacu), tempo spacerowe (polecam poziom 3-3.5 jeśli nie ćwiczyłaś) - 20 minut na poziomie, 20-25 ssania, prędkość większa niż w poprzednich 5 minutach, sama sobe dopasuj, polecam też korzystać z opcji wzniesienia - ostatnie 5 minut, zmniejszamy ssanie jak przy pierwszych minutach, organizm dochodzi do siebie. Poziom 3 wygląda następująco (pi razy oko): - pierwsze 5 minut to poziom ssania 5, prędkość wzrasta od 2 do 3 - kolejne 20 minut, ssanie skacze do 25; prędkości są różne - 3.5-7.0, generalnie po 4 minutach poiomu 7 prędkość spada na "odpoczynek", taki inerwałowy trening - i potem ostatnie 5 minut, ssanie spada do 10ciu, prędkość powoli spada aż do 1.5 Wszystkie prędkości są w km/h Ja przykładowo robię vacu te 20 minut najintensywniejsze, vacu 20-25, prędkość 7 km/h (to taki szybki marsz), wzniesienie >10 (zależy ile mam siły). Aaaa, bardzo ważne jest to zeby podczas treningu pić, co najmniej 0,5 litra wody lub izotonicznego napoju. A jakby Ci sie słabo robiło to natychmiast trzeba wyłaczyc vacu i przerwać trening. Łatwo przedobrzyć. I jeszcze jedna uwaga od koleżanki - jak masz skłonności do pękających naczynek - daruj sobie, bo będziesz miala masakrę na nogach. I widzę, ze strazliwie sie opisałam, ale jakbys miała jakieś pytania jeszcze to pytaj
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba, ze wolisz do szkoły językowej
PIERCING skin diver, tragus, inner helix, 2x hellix, nostril, clevageumarły eyebrow, horizontal eyebrow, rook, navelchcę medusa,double nostril,venomTunel Zapuszczam włosy Waga 72 - 63 - 55![]() Japoński |
|
|
|
|
#1924 |
|
Matka Smoka
|
ishtar - no niestety mam nogi w żyłkach
Może jakoś nie pękają zbytnio, ale jestem płytko unaczyniona - myślisz, że w ogóle vacu odpada czy tylko intensywniejszy trening?
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mozesz spróbować, i na mniejszym ssaniu, ale to zawsze jest ryzyko, że naczynka popękają ![]() A czy podczas podróży samolotem Ci pękają? Czy się goją? Bo jeśli tak to moze jednak zaryzykujesz... |
|
|
|
|
#1926 |
|
Matka Smoka
|
Pęknięte naczynka się nie goją nigdy
![]() Ale nie zauważyłam, żeby było gorzej po locie - nawet nie wiedziałam, że może być gorzej, ufff mniej stresu było. Tak szukam po necie i raczej piszą o takich ciężkich przypadkach, z żylakami. Ale z drugiej strony vacu+sauna może być mieszanką wybuchową
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sauna IR - nie wiem czy byłas kiedyś. Nie powinna Ci zaszkodzić, bo to tak jakbyś zamknęła się w pomieszczeniu z dużą ilością kaloryferów Nie wiem jak to wytlumaczyć Chociaż faktycznie vacu +sauna może być mieszanką wybuchową.
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedno postanowienie: żadnych postanowień w tym roku
![]() Jakoś nie jestem dobra w realizacji takich noworocznych postanowień
|
#1929 |
|
Matka Smoka
|
Ja też nigdy nie robiłam takich postanowień, jakieś sztuczne to dla mnie było. To, co napisałam dzisiaj to raczej żarcik, napisany pod wpływem chwili
![]() ishtar - byłam raz na IR, bardzo mi się podobało. A już zimą musi być bosko Nie chodziłam więcej ze względu na to, że nie miałam takiej w poblizu, więc dziś mi bardzo humor poprawiłaś.
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
SdC, nie będzie mnie prawdopodobnie na spotkaniu w piątek, bo wracam w środę do domu (ach, muszę jechać na ten głupi wtorek). Będę jutro wieczorem, we wtorek wieczorem i w środę rano - chciałabym dać Ci ten podkład, bo na pewno chcesz już go mieć. Dałabyś radę gdzieś się spotkać?
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wpadlam do krk tylko na kilka dni, gdyby mi sie udalo umowic z Mju, cholerką na odbiór moich rzeczy to byloby fajnie
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#1932 |
|
Matka Smoka
|
Cholerko, ukradli nam naszą kawiarnię
http://www.mufinkacafe.pl/Melka, jak Ci się uda spotkać z Cholerką to daj jej proszę moje rzeczy. ville - kartka dotarła?
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Kiedy idziemy pokrytykować, że nasze muffinki lepsze? |
||
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ineso, ok
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Copyraptor
|
Ale stare chińskie przysłowie mówi, że trzeba zjeść swojego wroga...
Melka, będę w środę, ale nie wiem o której. We wtorek mnie nie ma. |
|
|
|
#1937 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo było po prostu miło, cukierkowo wręcz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-01-02 o 23:48 |
||||||
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, potrafi któraś z was wyostrzyć zdjęcie.. nie potrafię TŻ wytłumaczyć, jak się robi zdjęcia
rozmazane jest paskudnie
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Z rozmazanego zdjęcia za wiele zrobić się już niestety nie da...
|
#1940 |
|
Copyraptor
|
To zależy jak bardzo jest rozmazane
Melka, wyślij mi.
|
|
|
|
#1941 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Za bardzo mnie to wkurza .Mam problem z wielocytowaniem . Jak zrobić, żeby te zacytowane wiadomości pojawiły się w okienku, nie używając przycisku "Cytuj" przy ostatniej wypowiedzi? (podejrzewam, że nikt nie zrozumie o co mi chodzi )Żadna z Was nie chce wejść w nowy rok z nową torebką? Swoją będę kupować dzisiaj, bo aukcja się kończy, ale mogę poczekać do środy z płatnością . Jeszcze raz link: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6792596
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
nie dam rady Was nadrobić
![]() sylwester udał mi się znakomicie wytańczyłam się, popiłam i pojadłam aż po same uszy ![]() pierwszy raz jadłam posiłek skłądający się z 4 dań |
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynyyyyyyyyyy...
Nie wie któraś może czy kapsułki też niszczą żołądek i wątrobe jak tabletki? :P Bo ostatnio jadę na różnych takich na stawy, na spalanie itd i wszystko w kapsułkach... A i tak do tego 4 razy dziennie magnez i wit.C ale to są małe tabletki niby. Ale te wielkie kapsułki... Niby to że osłonka z żelatyny ale no...
PIERCING skin diver, tragus, inner helix, 2x hellix, nostril, clevageumarły eyebrow, horizontal eyebrow, rook, navelchcę medusa,double nostril,venomTunel Zapuszczam włosy Waga 72 - 63 - 55![]() Japoński |
|
|
|
#1947 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jusztynka - jem żelki często i nie mam zniszczonej wątroby ani żołądka. Miałam wrzody, więc łatwo o podrażnienie, ale już dawno mnie żołądek nie bolał. Stosuj się do zaleceń spożywania przed, po lub w trakcie posiłku, a będzie dobrze.
Na AWF powiedzieli, że nie ma jeszcze zaleceń prawnych co do kursów na państwowe uprawnienia, dlatego nie prowadzą kursów kulturystycznych i fitnessowych i że nikt nie ma uprawnień do prowadzenia. Ne wiem ocb, bo jednak w necie widzę co innego...
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do uprawnień to jak jak mówię. Wątpię, żeby np Open Mind sobie pozwoliło na robienie ludzi w bambooko. A do konca stycznia jakoś zapisy na kurs... I w dodatku są ceny normalne i wszystko. Jak dla mnie to jakaś ściema jest. Może to bardziej na lini, że czy AWF mogą robić kurs instruktorski dla osób z zewnątrz. Albo może na lini tytułu jaki się dostaje np 'trener/instruktor/itd' bo tam są jakieś takie... Bo skoro mają trwać od nowego roku kursy 2 letnie i mają wyglądać jak studia to wszystkie szkoły fitnessu by padły. Więc myślę, że tu o to chodzi wlaśnie na lini jak to uczelnia wyższa i kursy u niej prowadzone. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Yyy... Po przeczytaniu mojej wypowiedzi stwierdzam, ze napisałam ją w sposób strasznie niestylistyczny i ciężki do zrozumienia ale... od 7 rano siedzę i wkuwam angielskie słowa, wyrażenia i synonimy więc proszę o wybaczenie. Po ang bym napisala lepi
PIERCING skin diver, tragus, inner helix, 2x hellix, nostril, clevageumarły eyebrow, horizontal eyebrow, rook, navelchcę medusa,double nostril,venomTunel Zapuszczam włosy Waga 72 - 63 - 55![]() Japoński Edytowane przez Jusztynka89 Czas edycji: 2011-01-03 o 13:45 |
|
|
|
|
#1949 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jusztynka - tłumaczyli to tym, że po zmianach w ustawie poprzedni tytuł instruktora rekreacji ma być tytułem instruktora sportu, co zmienia totalnie rozkład zajęć, ale że jeszcze nie wyszło rozporządzenie ministra w tej sprawie, więc nie mogą ustalić harmonogramu. Zapisy i papiery przyjmują, tylko kursu nie prowadzą i nikt nie ma prawa, bo czekają na to głupie rozporządzenie.
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
To ciekawe ile będzie dawał papierek instruktorski ze szkółki a nie z AWF... Ech. GUPKI.
A po przemyśleniu stwierdziłam, ze porównujesz paczkę żelek to 9 ogromnych kapsułek dziennie w moim żołądku dzień w dzień rozłożonych na raty... Plus inne tabletki... Nie Jednak nie wydaje mi się to szczytem marzeń dla moich narządów trawiennych...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

skin diver, tragus, inner helix, 2x hellix, nostril, clevage
eyebrow, horizontal eyebrow, rook, navel
medusa,double nostril,venom
72 - 63 - 55
Może jakoś nie pękają zbytnio, ale jestem płytko unaczyniona - myślisz, że w ogóle vacu odpada czy tylko intensywniejszy trening?

ale poza tym ok.