|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Hej mamusie
witam po swietach i sylwestrze... Miałam wesoły sylwester w 5-tkę ![]() ![]() Jak ja sie ciesze ze moje 2-letnie dziecie malutko mówi..bo po sesi typi 'ciociu..to, ciociu tamto..." ,miałam dość odpowiadania na tego typu pytania ![]() Pozniej obudziły mnie fajerwerki o 24 , nast. Patryczek na jadzonko o 2 i 5.....i Domik z Dawidem o 7.30 ![]() ![]() nowy rok u teściów spędzilismy..a ta nocka jakas znow koszmarna była bo i ja jakieś głupie sny miałam i dzieci....wpierw Domik sie obudził o 24 z rykiem..ledwo go uśpiąłm to Patryk na mleczko ...jak ten usnoł to znów Domik..bo znow mu sie coś złego sniło...i o 5 Patryk z płaczem bo tez przez sen płakał załosnie... ![]() ![]() ech ciekawa ta nocka była... nastepns juz w miare normalna czyli 2 pobudki na jedzonka patryka i 1 Pobudka na widzimiesie Dominisia ![]() ktoś chce kolejne dziecko???? ![]() ![]() ![]() poodpisuje jek dojde do siebie po swietach hihi ![]() aaa..i foty z chrzcin dodaje...okazało sie ze moj Pati to jedyny chłopak i 8 dziewczyn na chrzcie było ![]() na zdieciech z chrzestnymi ..moim bratem i siorkom tża..
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-01-02 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
ycnan... nie wiem jak premium huggies bo ja kazalam bratu kupic jakies pieluszki przy przywiozl huggies classic... ale szajs
![]() Klarissa, ![]() ![]() ![]() malwina... urodziwa ta Twoja Amelia ![]() a propos prasowania ubranek... to ja tez prasuje bo... lubie prasowac ![]() ja nadal u rodzicow... i nawet jakos nie chce mi sie wracac na swoje smieci ![]() ![]()
#2073 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My pewnie wybierzemy 2 w 1, coś w tym stylu: KLIK . Tzn niekoniecznie takie dokładnie Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szukałam opiekunki w internecie i znalazłam 2 moje koleżanki ![]()
![]() |
#2075 |
Wtajemniczenie
|
witajcie...
na początek: Szzczęśliwa- pięknie sie prezentowałyście w Sylwka ![]() Klarissa, Malwina, Aneczka- świetne zdjęcia ![]() ![]() a teraz co mnie spotkało ![]() wczoraj zachwalałam lek na poprawienie laktacji, niejaki METOCLOPRAMIDUM. w czwartek zażyłam po 1 tabletce dziennie, w piątek 2 a wczoraj 3.. Tak te leki ze mną pojechały, że nie pamiętam kiedy sie tak fatalnie czułam. Ok 20 poczułam się zmęczona i położyłam koło misia spać. A tu nagle dreszcze, wstrząsy, mega niepokój pikawa myslałam że mi wyskoczy. Ponad 20 razy siedziałam na kibelku, trzęsłam się jak galareta, musiałam iść leżeć w pokoju obok bo łóżko się dygotało ![]() ![]() Nie wiedziałam na początku, że to od tych tabletek "na laktację" ![]() Rano nadal samopoczucie fatalne, myślałam, że mnie rozsadzi, kończyny mi latały same, szok.. Wzięłam więc dość silny środek uspokajający i pomogło. Niestety nie mogę teraz karmić małego, ściągam więc i wylewam. Inna sprawa to moje dziecko jest coraz gorsze. Marudzi, ciężko mu zasnąć czy w dzień czy w nocy. Wczoraj nie śpiąc całą noc, obserwowałam, nasłuchiwałam tego małego SZKODNIKA i strasznie niespokojnie śpi, macha rączkami, rzuca się, drapie po głowie. Cuda niewidy wyczynia w nocy. Nie wiem co mu jest. Ok to tak ku przestrodze gdyby któaś z Was chciała poprawić laktację za jedyne 3.50 PLN ale z takimi atrakcjami, radzę się 2 razy zastanowić ![]()
#2076 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, tak piszecie o tym, ile karmicie. Ja nadal 7-8 razy na dobę... Tak się teraz zastanawiam czy to nie jest zbyt dużo. W sumie są dni, kiedy Natalka je nawet częściej - zamiast w nocy raz to np. 3 razy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A na karmi zapraszam tym razem do nas ![]() A co, masz na zbyciu jakieś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------------------- Ciągle łamię się nad nosidełkiem, te co wklejałyście są bardzo drogie...
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
naked - no nieźle... ja też dostalam kiedyś lek który na jedno pomagał, ale miał bardzo podobne skutki uboczne....
heh laski łączę się w bólu z przebojami z TZ-em... mnie czeka rozwód... to tak na dobry początek nowego roku ![]()
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
naked21 ale numer... czyli z podkręconej laktacji nici.
Współczuję przebojów.
#2079 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie nie stać na opiekunkę, musiałabym tylko na nią pracować i nie wyobrażam sobie, żeby jakaś obca baba miała z Pawełkiem zostać...Przy moich zarobkach, licząc skromnie 8zł za godz i 8 h dziennie- a wiadomo, że dochodzą dojazdy- do 1280zł, dojazdy do pracy i w sumie musiałabym zasuwać za 200, 300zł. Zostaję w domu, ale będziemy kombinować, żeby nie stracić comiesięcznego wpływu gotówki... naked Bidulo ![]() ![]() Szczęśliwa- jak zawsze laski jesteście z Dagulką ![]() Klari super foty, szok jakie podobieństwo i jaki rewelacyjny miałaś pomysł z tym kolażem ![]() aaneczka fajne zdjęcia, wszystko super wyszło i tyle dzieciaczków... szok ![]() Oczywiście nie pamiętam, co chciałam odpisać. bordowa ja też mam jubel w domu, ale mam to gdzieś. To jedyny czas dla nas ![]() U nas ok, ja po infekcji gardła, Pawełek trochę gardziołko miał chore, zęby idą, już 2 chyba widać ![]() Od kilku dni podajemy soczek jablkowy, a od wczoraj jabłuszka (słoik)- młody zjadł 1/3- tyle Mu dałam, bo wrąbałby cały pewnie ![]() ![]() Zalecenie naszej lekarki, najpierw jabłka- obserwacja, potem marchewka- obserwacja itd. martucha super, że się wybawiliście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas marchewka się przyjęła ![]() ![]() Ehhh jeszcze w pierwszy dzień świąt miałam bliskie spotkanie z glebą u mnie pod domem i coś mi się porobiło z nadgarstkiem ![]() ![]() ![]() ![]() W dodatku ten mój wymarzony domek tak mi się wkręcił, że cały czas siedzę na forum muratora ![]() ![]() Mszu to teraz masz raj ![]() ![]() Naked biedaku wspołczuję przebojów, szkoda, że lekarz cię nie uprzedził ![]() Nikuś kiedy przeprowadzka? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Co do powrotu do pracy to jeszcze nie mam pojęcia, ale do września na pewno muszę coś kombinować, zaległy urlop może uda się jakieś L4 pociągnąć a jak nie to wychowawczy. Na siedzenie mamy nie mam co liczyć bo jest zbyt chora więc zostaje opiekunka (do złobka musiałabym zapisać jak jeszcze było w planach chyba ![]() A ja Nowy Rok zaczęłam od kłótni z mężem i nadal jestem wściekła. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Wkurza mnie jego podejście do finansów, w ogóle nie myśli o tym jak ta kasa ma starczyć do kolejnej wypłaty tylko hulaj dusza piekła nie ma, wydaje a potem się dziwi że ooo nie ma kasy to jak on ma przeżyć na wyjeździe. Do tego niedługo odejdzie moja wypłata, z której opłacamy wszystkie rachunki i z tej jednej będzie trzeba przeżyć zrobić opłaty i jeszcze żeby mieć w razie wu. Oszczędności śmieszne. Nie mam pojęcia jak mam do niego dotrzeć. On nie widzi na czym możemy oszczędzić, pali paczke dziennie albo i więcej , nie wymawiając ale wsuwa zqa dwoje i do tego u niego nie ma kanapek tylko mięso a ja już mam dość myślenia i zamartwiania się jak to będzie. Macie jakiś pomysł jak go postawić do pionu? Jakaś terapia wstrząsowa? Myślałam żeby przekazać mu całą kasę i niech się rządzi jeden miesiąc ale boję się że rachunków nie opłacimy :/ Jestem wściekła.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej pij karmi na tą laktację ![]() Cytat:
![]() nie pojechałam na uczenie TZ chory jak nie wiem co Pojechał do lekarza Kaszle strasznie i ma gorączkę więc nie chciałam mu małego zostawiać Pewnie da mu zwolnienie i posiedzi jeszcze z nami troszku... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | ||
Rozeznanie
|
witam,
ja nadal chora i po kolejnej ciężkiej nocy. bujaczek wczoraj nie zadziłał i mała znów zasypiała z rykiem na rękach, nie dawała się odłożyć do łóżeczka. ona już po koniec kąpieli zaczyna się drzeć. nie wiem może jej to zasypianie z jakąś traumą się kojarzy. po 21 w końcu mężowi udało się ją odłożyć, przespała 2 h. ale po 23 obudziła się z takim płaczem że myślałam że ją coś bardzo boli. ja ją przystawiam do cyca a ona drze się jeszcze bardziej, nie umiała się przyssać, na rękach się nie uspokajała, suszarka nawet nie działał, darła się wniebogłosy byłam PRZERAŻONA, dziecko jakby w jakimś transie było, jak by nie wiedziała co się z nią dzieje. w końcu udało mi się ją przystawić do cyca i uspokoiła się przy jedzeniu ale potem znów kolejna godzina usypiania i znów nie dawała się odłożyć. ostatecznie spała z nami w łóżku, po każdym karmieniu(3,4.30,7) trzeba było dawać jej smoka i tulić aby zasnęła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam jeszcze dwa pytanka 1. do karmiących cyckiem - jak byłyście chore to brałyście leki? ja biore apap, bo nie ma jakiejś tragedii. wiem że paracetamol można pyt tylko kiedy brać, czytałam że najlepiej od razu po karmieniu aby do kolejnego było go jak najmniej we krwi i w mleku. wiecie coś na ten temat. 2. do wszystkich mam - niby dzieci w ok 3 miesiąca mają już ustalony rytm dnia, o tych samych godzinach jedzą o tych samych śpią. jak to jest u was??? u nas co dzień jest inaczej. jedyny stały punkt programu to spacer i kąpiel ale tylko dlatego bo to ode mnie zależy kiedy do się odbędzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Michas co prawda 4 miesiecy jeszcze nie skonczyl, ale ostatnio podajemy soczek jablkowy. Przyjal sie, ale ile przy tym ryku to glowa mala! Jak tylko sie soczek w butli skonczy to przez najblizsze 10 minut jest ryk... Ale co mu sie dziwic jak na codzien je ten obrzydliwy nutramigen. Raz oblizalam po tym lyzeczke i nigdy wiecej! ![]() W tygodniu ide na bazar po marchewke i bedziemy podawac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2086 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam w nowym roczku......
![]() My sylwestra prawie przespaliśmy ![]() Następnego dnia przyszli do nas znajomi, których Martynka jeszcze nie widziała i co... była uśmiechnięta, pozwalała się brać na ręce.. a na koniec wieczoru dała czadu przy gościach - śmiała się w głos jakieś 15 minut, normalnie jak duże dziecko!!! Nagraliśmy filmik kamerką dla teściowej, żeby zobaczyła, jaka MArtynka jest przy innych obcych ![]() A jak Wasze dzieciaczki reagują na obce osoby? Martynka przez cały tydzień była jak aniołek, przepłakała może 5 minut, a jak przyszli teściowie, to ryk jakiego nigdy nie słyszałam... Czy ona się naprawdę ich boi ![]() Dzięki za porady odnośnie smoczka, daję małej jak jest śpiąca i w chwilę zasypia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wy gdzie się wybieracie? Bo to czy w lipcu czy we wrześniu to zależy gdzie chyba ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do prasowania- ja nie prasuje ubranek malego ani pieluch ![]() ![]() A ja dzis mam urodziny 29 ;( buuu stara jestem. Dopiero po dzieciach widac jak sie starzejemy.... ponizej zdjecie 1. DAwidek dwie godziny po porodzie 2. zdjecie ze swiat (jaki juz duzy) hagar1 moj ustalil sobie rytm dnia tak dwa tygodnie temu (8 skonczy 4 miesiace). Nawet jak zdarzy mu sie wstac wczesniej o godzinke to potem pospi dluzej i zawsze o tej samej porze je ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-03 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. U nas dopiero się teraz normuje, a Martynka ma 4 miesiące. Jak na razie zegarki można ustawiać, tak wszystko regularnie.. ![]() Martucha, ty dawałaś Patowi na początku tylko marchewkę, czy owoce też?? Bo ja głupia przez tydzień dawałam Małej tylko marchewkę i jest problem z kupką, od 5 dni nie ma ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
malwina słodkaaa i gratulacje
Majka232 my stosujemy tą drugą metodę Klarissa wowww oni są identyczni! naked21 o cholera, jakie przeboje... MisQa ehsss kurde nie doszliście do porozumienia? i jak to teraz wygląda? wyprowadził się? będzie płacił na Julkę? powiedział wkońcu swoim rodzicom? hagar1 u nas jest rytm dnia, nie sztywny jakiś ale jest.. co 4 h jemy między posiłkami są drzemki, w południ sen 2 godzinny, kąpiel zawsze o 19, sen około 20, hmm jest kilka stałych punktów, no ale my już jutro kończymy 5 mc Lenka ehsss przeboje, moje dziecko reaguje no obcych różnie, czasem się wystraszy i płacze a po 3 minutach już się cieszy, a czasem od razu uśmiech, a w ogóle na teściową zawsze reaguje płaczem, uspokaja się na rękach naszych u niej jest awantura... a co do jedzenia jak dawałam marchewkę to też herbatkę jabłkową, bo marchew jest zapierająca, no i na zmianę z jabłkiem bo on z kolei rozluźnia. już tu kiedyś pisałam że marchew i banana zapierają, więc jak to dajemy to trzeba podać zamiennik rozluźniający np brokuły czy jabłka ew. gruszki jak jest starsze. mam nadzieję że kupka się pojawi... waniliaania2009 wszystkiego najlepszego ![]() aneczka ale miałaś sylwester ![]() ![]() ![]() my byliśmy na rehabilitacji i wszytsko nadrobione ![]() ![]() ![]() jak mi ktoś powie że na .... jeździmy na rehabilitacje to ubije ![]() ![]() no ale jutro jeszcze neurologopeda
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-03 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Klarissa-ty chyba te zdjęcia czarno białe przerobiłas bo to nie mozliwe zeby byli jak KLONY ![]() naked-nie zle wyszło z tym lekiem ehhh waniliaa- sto lat ![]() ![]() mszu,naked,hagar-dzięki ![]() ![]() ![]() hagar-1)chora nie byłam jeszcze<odpukac> 2)jeszcze róznie az przeróznie jest ![]() do kobiet karmiących piersią:Bierzecie jakieś witaminy dla siebie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zadomowienie
|
MisQa... a jednak...
![]() ![]() Klarissa .. zeby nie bylo... to chodzilo mi o to zebys sie nie martwila tym ze Natalia jest do Ciebie nie podobna ![]() wanilianania2009... NAJLEPSZEGO! ![]() ![]() gabisun no dzis mama i tata pojechali do pracy, ale jest jeszcze w pelni sprawna (umyslowo i fizycznie) moja babcia kotra tez mi pomaga, rzeklabym ze nawet bardziej niz TZ ![]() malwina ja mam witaminy... ale ze wzgledu na brak mojej systematycznosci... biore ja raz na pare dni.... jak mi sie przypomni ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2011-01-03 o 10:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Waniliaania - Wszystkiego najlepszego
![]() Co do jedzenia to tez mi sie wydaje, ze jesli podajemy marchew to tego samego dnia nalezy podac albo jablko albo chociaz soczek jablkowy.
#2095 |
Zadomowienie
|
Klarissa z tym kupieniem krzesłka w IKEA to dobry pomysl... strasznie dorgie te cholerne krzeselka, a ile w tym dziecko bedzieci siedziec... o ile w ogole bedzie chcialo w tym siedziec... bo wiadomo jak z dziecmi bywa
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- martucha, Lenka * mi siw wydaje ze nasze dzieci tak reaguja na swoje babcie/dziadkow bo wyczuwaja nasze emocje uczucia w stosunku do naszych tesciowych/tesciow... z drugiej strony cieszmy sie ze jeszcze nie mowią, bo jakby Nadia powtorzyla swojej babci to co czasem o niej mowie do TZta, to pewnie tesciowa by sie juz do mnie nie odezwala ![]()
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tez zamierzam kupic jakies tanie krzeselko. Najlepiej drewniane, chociaz ciezko je dzisiaj znalezc.
![]() |
#2097 |
Rozeznanie
|
właśnie zarejestrowałam małą do lekarza, jutro 2 tura szczepień. mam nadzieję że mała dobrze to zniesie, trzymajcie kciuki.
moja kluska znów nie chce spać w dzień. jak zasypiają wasze dzieci w dzień i na noc? same?? macie jakieś sposoby? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | ||
Wtajemniczenie
|
naked21 mam nadzieję, że już dziś lepiej się czujesz. Wywal to cholerstwo
Klarissa może i grat, ale mnie się podoba ![]() ![]() gabisun wy już używacie 4? To ile mała waży? Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Wtajemniczenie
|
My od wczoraj tez uzywamy pampkow 4-rek. Dawidek wazy 7 kg. One sa od 7-18, ale..... no wlasnie sa identyczne jak 3-ki tylko wyzsze o centymetr. A tak to nie ma roznicy miedzy 3 a 4 oryginalnych pampersow. A ja nawet wole wyzsze troszke
#2100 |
Zadomowienie
|
![]() co do krzesełka to ja mam takie http://allegro.pl/krzeselko-beebee-r...387744147.html tylko ja mam granatowe ale kupowałam 2 lata temu i widze ze juz nie ma takiego kolorku ![]() Domik chetniew nim siedzi i oboje jestesmy z niego zadowoleni ![]() misQa bardzo mi przykro ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-01-03 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.