|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
witam nowe mamusie
ja się martwię że mam rodzić w sierpniu a znając mój org to będę puchnąć poprzednio rodziłam w maju i przez to że ciepło było to nawet w 2 tyg +3kg miałam![]() nerola kupuj różowe wkońcu u Ciebie dziewczynka murowana |
|
|
|
#3212 |
|
Rozeznanie
|
balam sie na poczatku troszke dolaczyc..obecnie jeszcze malo osob wie o ciazy, krag sie zamyka w 4-6 osobach ale powoli powoli...
![]() mowicie tu o kg..ojj,jak sie boje przytyc tym bardziej ze mam sklonnosci do tycia.poki co waga sie wacha +/- 1 kg wiec nie jest zle.ale w spodniach jakos ciasno mi chociaz zreszta o dodatkoweg kg bede sie martwic po porodzie.teraz dzidzi najwazniejsza![]() kurczak Wolf ahh Ci mezczyzni skad ja to znam
|
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
Witamy nowe mamy
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ja dopiero dziś wracam na wizaż bo w weekend nie miałam czasu kompletnie na czytanie nadrabiam zaległości dopiero.U mnie wczoraj rano kiepsko było bo mdliło przeokropnie a potem jak już było ok to musiałam na kibelek i mi nagle się pawika zachciało i na kibelku z miską na kolanach.. masakra... nikomu nie życzę... a dzisiaj już ok, widać niunia się zrehabilitowała za wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ale naklikałyście przez weekend ![]() powoli nadrabiam a dziś sobie wolne zrobiłam bo na jeden wykład nie chce mi się jechać. A jutro mam o 13 zajęcia też mi się nie chce, mam lenia
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-01-03 o 09:48 |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
odebralam wyniki na toxo i mamy: IgG 44,8 IU/ml IgM <3AU/ml czy ktos mial podobnie? wieczotem ide do gina, ale wg interpretacji z internetu, przechodzilam toxo wczesniej i teraz juz jest ok. |
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ale pospałam dzisiaj sobie, teraz powinnam zrobić sobie śniadanie, ale jakoś jeść mi się wcale nie chce... mam dziś w planach zrobić porządek w kuchni, wywalić niepotrzebne rzeczy, poprzenosić nieużywane do spiżarki, już zabieram się za to od miesiąca i zabrać się nie mogę... ale się cieszę z tego dodatkowego wolnego tygodnia niunia_05 witaj kalinkap13 witaj CarmelaSoprano ja się kompletnie nie znam więc nie pomogę...
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
witam Mamusie
chyba pójdę dziś do gina, o ile przyjmuje kurcze kiedyś przyjmował w przychodni 2 razy w tyg teraz tylko raz tydzień temu go nie było, ale się nie dziwię, pewnie zrobił sobie przerwę świąteczną mam nadzieję, że dziś się załapię a popołudniu chciałabym iść na usg do niego prywatnie już tyle czasu nie byłam u gina, a moje wyniki badań tam leżą i leżą ostatnio byłam 6.12 tylko po skierowanie na badania
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Carmala -IgG (+), IgM (-) – oznacza przebyte zarażenie, nie masz się czym martwić, ja miałam interpretacje wyników dołączoną do badań
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam interpretacje przy wynikach, ale z uwaga ze jesli IgG jest znacznie podwyzszone to nalezy powtorzyc badanie po 3 tyg. A podwyzszone IgG to niby jakie?? Jesli wynik negatywny jest ponizej 7,2 wiec moje 44,8 na moje oko jest podwyzszone ale w necie dziewczyny miala po kilkasetek wyniki...
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a powiedz robisz też tyle badań co z Filipem czy któryś nie musisz? |
||
|
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ja od rana w pracy.a taaak sie nie chcialo po 2 tyg.zwolnienia. dziewczyny, powiedzcie mi prosze czy w 10 tc malenstwo sie ruszalo u Was na usg?bo zaczelam sie martwic.bylam w pt-tak na szybciutko tylko sprawdzic czy ok-i malenstwo lezalo sobie. cale szczescie ze widzialam pikajace serduszko i ze dzidzia urosla.. ale i tak sie zaniepokoilam.jestem chyba przewrazliwiona ![]() beata_1988 widze ze studiujesz.. ojj, jak sobie przypomne ten czas to az milo i normalnie brakuje troszke... a co studiujesz...?inutil no moccccnnooo w to wierze ze tym razem bedzie dobrze. innej opcji nie ma
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
blondynka wiesz ja chodzę na NFZ nawet nie robię HiV i Toxo
grupę krwi mogłam nie robić o ile miałabym wynik z poprzedniej ciąży, ale nie wiem gdzie jest i musiałam zrobić jeszcze raz u nas postanowienia noworoczne wprowadzamy w życie Fifi ma odwyk od smoczka, jest na głodzie ale daje radę ![]() i na nocniku właśnie siedzi, może uda się go odpieluchować do narodzin drugiego dzieciaczka
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela ja mam moje wyniki podane w innych jednostkach, ale jakbys teraz przechodziła to przypuszczam że te dwa czynniki miały by wartości podobnie wysokie ... nie masz się czym martwić
|
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka ja też już 2 kg na plusie, jak nie więcej
Tym bardziej, że ja tyję już od patrzenia na jedzenie...Co do choroby to powolutku dochodzę do siebie, ale wybiorę się zaraz do lekarza, żeby mnie posłuchał. Mdłości miały przejść, ale chyba tylko odpuściły na czas choroby, bo znowu czuję jak mnie mdli
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz toxo nie robie gin narazie nic nie mówił![]() też muszę mojego od pieluch oduczyć.Ale czekam aż się ociepli bo mam zimno w domciu a nie chce aby przez to latanie bez pieluchy i sikanie w majty się przeziębił
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie pierwsza ciąża i jak na razie (odpukać) wszystko ok
|
|
|
|
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale lekarka powiedziała mi że i tak muszę zrobić, bo tego mi raczej nie uznają bo..nie ma podpisu osoby wykonującej badanie ![]() Eh...skończyło się wolne. Siedzę już na uczelni, musiałam wstać przed 6.00 ... ból po takim lenistwie długim
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
po pierwsze - trochę późno, ale zawsze - dużo radośći w Nowym Roku!!
jej... nie było mnie parę dni i nie daję rady nadrobić zwłaszcza, że w pracy mam trochę roboty - ale akurat zrobiłam sobie przerwę...gin zaleca badania na toxo obowiązkowo?? w jakimś konkretnym tygodniu? bo ja zrobiłam piewrszą turę badań i to były takie standardy tzn. cała morfologia i mocz, no i jeszcze na WZW B i kiłę... z tego co wyczytałam wszystkie wyniki są w porządku... a na grupę krwi to muszę mu powiedzieć żeby mi dał skierowanie bo ja nie mam pojęcia jaka mam... wstyd normalnie ![]() mam nadzieję, że jak będę robiła badania na toxo to nie będę miała tego pasdkudztwa...choruję na jedną odzwierzęcą chorobę i mi wystarczy... |
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
Kalinka, moje się ruszało na usg w 12tc, wcześniej leżało i tylko serce mu biło.
Jakoś mam dziś doła, nie bardzo mogę spać w nocy, ciągle się budzę i jakoś psycha siadła, mam nadzieję, że przejdzie
|
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3234 |
|
BAN stały
|
Blondyna-mówisz,ze dziewczynka i mam śmiało kupować?
No to kupiłam pakę ubrań i zapłaciłam.Teraz tylko czekam na te maleńkie cudeńka ![]() A dziś znów krwawię ![]() Ja sie wścieknę. I to od leżenia bo już 3 dzień nadaję sie tylko do leżenia w łóżku. A...i tak musisz zrobić grupę krwi.Ja mam wszystkie 3 ksiażeczki ciażowe,wypisy ze szpitali ale oni tego nie uwzględniają.' Musi być oryginał z podpisem. Jakoś dziwnie się czuję-ciężko mi na głowie,oczach i mam zatkany nos. Ale to nie choroba tylko pewnie nowe objawu trymestru drugiego odkrywam. Nic mi się nie chcę i nie będę się zmuszać. Dziś jesteśmy już w 5 miesiącu ![]() A mi sioę śniło,że zdechły moje 2 zwierzaki:szczurek i pies. I do tego,ze umarł mój dziadek,który nie żyje i mój sąsiad,którego reanimowałam ale sie nie udało ![]() Też nie żyje od września ![]() Zmęczyły mnie te sny. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-03 o 11:43 |
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Tu wasza etatowa maruda:/ Jaciee, mimo wymiotów i biegunek też jestem na plusie prawie 3 kg, a to 7 tydzien dopiero:masakra bLONDYNKA, JA TEŻ RODZE W SIERPNIU, BEDZIEMY PUCHNĄĆ RAZEM |
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Stapelka uszy do góry Kochana, ja wczorajszy wieczór przepłakałam, ale czemu ? Nie pytaj takie uroki ciąży chyba..Moja Mamuśka wpadła w szał kupowania ciuszków więc się chwalę ![]() nerolka Ty to się masz z tymi krwawieniami <tule>, czyli, który to już tydzień ? )) Bo u nas dziś nieśmiało zaczynamy 14 tydzień.
Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-01-03 o 11:44 |
|
|
|
#3237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z tym przygotowaniem sali to faktycznie |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, mnie nic nie bierze. Już nawet z TŻ rozmawialiśmy wczoraj, i mówiłam że mam nadzieję, że jak się urodzi dziecko to jakoś to będzie. Bo teraz nie czuję się jak bym była w ciąży, czasem wydaje mi się że to nie dotyczy mnie... Że przerażają mnie małe dzieci, trochę nawet się ich boję. Nawet jak bym teraz dostała dziecko to nie wiem co bym z nim miała zrobić. I mam nadzieję, że w miarę czasu zacznę jakoś to bardziej odczuwać. Poza tym ja nie jestem taka "cukierkowa" (w dobrym tego słowa znaczeniu). Tzn, nie robię do dzieci ciuciuciu.. itp. jestem bardziej konkretna, nie lubię zdrobnień i seplenienia do dzieci tak jak to niektórzy robią... I czasem wydaje mi się że coś ze mną nie tak. Nie piszczę na widok małych bucików czy ubranek, owszem czasem fajne są, ale nie zachwycam się nimi.... ehh, musiałam się wyżalić bo mi to leży na sercu od jakiegoś czasu. Że chyba jeszcze u mnie tego instynktu nie ma... ale chyba nadejdzie, co? No i jeszcze jakoś dołuje mnie to, że moi rodzice jakoś w euforii nie są... moja siostra dwa razy była w ciąży i dwa razy serducho nie biło... ostatni raz to było w październiku... i na razie jest jakoś tak, no nie wiem, na dystans traktują. Za to teściowie bardzo się cieszą i to mnie trochę na duchu podnosi.
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-03 o 11:55 |
|
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
No ja bym nie chciała mieć takich koszmarów
mi się śnią same zamki i zwierzątka, lasy itp no i oczywiście coraz częściej mój bejbik taki malutki i drobniutki.. hmm a pewnie będzie odwrotnie bo tatuś jest niczego sobie...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

poprzednio rodziłam w maju i przez to że ciepło było to nawet w 2 tyg +3kg miałam

tym bardziej ze mam sklonnosci do tycia.poki co waga sie wacha +/- 1 kg wiec nie jest zle.ale w spodniach jakos ciasno mi
chociaz zreszta o dodatkoweg kg bede sie martwic po porodzie.teraz dzidzi najwazniejsza
masakra... nikomu nie życzę... a dzisiaj już ok, widać niunia się zrehabilitowała za wczoraj 
zębole

Tym bardziej, że ja tyję już od patrzenia na jedzenie...
i jakoś psycha siadła, mam nadzieję, że przejdzie