|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
ale tego nie potwierdzam.............w 100% |
|
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Co do humorów twojej pani "derektor" to może cie ona w dupę pocałowac bo jesteś chroniona prawem... |
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pralki, może być tak, że pranie za dużo waży po namoczeniu wodą. Taki przypadek miał mój dziadek, który włożył do swojej pralki kołdrę (można ją prać w pralce) i mój szlafrok taki cieplutki, który waży jak piórko, ale po namoczeniu to chyba z tonę. I dziadek w panice był, bo pralka odmówiła posłuszeństwa, ze względu na wagę po namoczeniu prania. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
a no to chyba że tak
to do lilijki pisałam ja ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- ja dostałam od koleżanki... nawet nie wiem czy to niezbędne MARIKO - skarbnico wypowiedz się na temat witamin dodatkowych po urodzeniu |
|
|
|
#336 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana przewertowałam w tej sprawie kodeks pracy
![]() moja szefowa dopiero raczkuje jako szefowa i tak do końca to należy ją czasem uświadomić poza tym księgowość prowadzi inna firma, która do tego się nie przykłada i o swój ZUS itp sprawy musiałam zadbać sama............ dlatego do tej pory z L4 sama jeżdżę osobiście do zakładu pracy, a potem do ZUS-u agape nie Przecież zawsze mąż może skoczyć do apteki p witaminki---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
teraz już wiedzą co i jak ja mam starą pralkę, ale zdarza jej się nie do końca np. wywirować, jak jest za ciężkie pranie |
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
chciałam iść dziś na zakupy i d.. blada. Mój maz nie ma jeszcze wypłaty na koncie. Pierwszy raz się tak zdarzyło.
zostało mi do kupienia: - mydło do szpitala dla siebie.. - oliwka dla małego - mydełko/płyn do mycia dla małego - mała paczkę pampersów baby dream - i straciłam wene..;D |
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
79 chyba
Cytat:
powodzonka
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muron prześliczna jest ta Twoja mała Dopiero teraz widziałam zdjęcia. Naprawdę cudo! A chciałam się jeszcze o coś zapytać ![]() Dostałam w prezencie kosmetyki dla małej firmy HiPP. Mleczko pielęgnacyjne i pielęgnacyjny płyn do kąpieli. Wsztstko od 1go dnia życia. Mydełko bambino też mam. Czy oliwke dla dzieci też mam kupić jeżeli mam to mleczko? Czy jest już zbędna? I jeszcze jeżeli kupuje taki komplet http://allegro.pl/zestaw-do-pazokci-...359384426.html to czy powinnam jeszcze kupić takie zaokrąglone nożyczki do paznokci dodatkowo?
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam witaminy przed porodem
Witamina D zapobiega krzywicy u dzieci (nie jest to fajna choroba Najlepiej kupić je razem w kropelkach. Podaje się je od 2 tygodnia życia do ukończenia 3 miesiąca. Ja kupiłam w doz. pl pod nazwą Juvik+D3 10 ml wystarcza na miesiąc i kosztuje ok. 14 zł W porównaniu do bardzo nachalnie polecanego teraz Vita K+D w kapsułkach są tanie bo ten zachwalany też starcza na miesiąc a kosztuje 32 zł ![]() Innych witamin Sara nie dostaje. Ja podaje kropelki małej w takiej specjalnej buteleczce połączone z mleczkiem Jest dostępna na Allegro i na prawdę się sprawdza. Nie wyobrażam sobie wkraplać Małej tych kropelek prosto o pyszczka, bo większość znalazłaby się dookoła a nie w buźce ![]() Gazików jałowych można na początku używać do przemywania oczek wodą przegotowaną. Resztę można przecierać zwykłymi A propo macierzyńskiego. Od szpitala dostałam zaświadczenie o porodzie i wypisany okres jaki mam macierzyński. A wychowawczy jest płatny jeśli spełnia się jakieś warunki finansowe, nie wiem czy nie jest tak, że kwota na miesiąc na jednego członka rodziny musi wynosić do 500 zł. Mogę się mylić ![]() havana to co masz wystarczy
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-01-03 o 15:24 |
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
możliwe, że za ciężkie się zrobiło, ale już jest ok...
sobie pomyślałam, że może to złośliwość rzeczy martwych, w końcu pralka od teściowej, ona wybierała ![]() moja babcia ma jeszcze "franie" i wirówkę osobną, taką, z której woda leci do miski, i powiem Wam, że najlepiej dopiera ubrania tzw robocze.
|
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kupuj oliwki, najwyżej później dokupisz, bo może się okazać zbędną rzeczą wystarczy taki zestaw, nic już nie trzeba kupować więcej........ ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
bo na pewno się przyda ta informacjaco do mojego wychowawczego to nie kwalifikuję się, bo dochód przekroczy 500 zł na osobę.. ![]() odnośnie macierzyńskiego, dobrze wiedzieć co i jak ![]() A mówiłam, że Ty jesteś naszą skarbnicą wiedzy |
||
|
|
|
#345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tą buteleczkę też chce kupić HAVANA dziewczyny mają rację to ci na początek powinno wystarczyć jak coś zawsze możesz dokupić ![]() a ja cały czas się zastanawiam jaki kupić termometr... wrrr Edytowane przez gabishing Czas edycji: 2011-01-03 o 15:32 |
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
O matko poszlam tylko do sklepu i zjadlam obiad a wy trzy strony naskrobalyscie!
ammbuziaczek ja tez sie boje ze u mnie cesarka sie skonczy, moja mala miala w 32 wage 2400 a przyrost pol kilo na dwa tygodnie, wiec jak sobie skalkulowac to wychodzi maly slonik ![]() Dziewczynki gdzie kupowalyscie tantum rose?? A propo macierzynskiego, to z tego co kojarze to rzeczywiscie jakis papierek trzeba do kadr zaniesc, ale nie wiem to chyba nadal zus bedzie mi placil... |
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez juz kupilam
Dizi ![]() a jesli chodzi o tyg urodzenie to Kamil ur sie w 39 tyg+ 6 dni i wpisaly mi 39 tydz
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmienili teraz tylko na taki model frani z wirówką 2w1 i nie sądzę aby w najbliższym czasie kupili sobie automat
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dostałam te witaminy od koleżanki .Ja sobie pospałam, jak tak dalej pójdzie, to chyba w jakiś sen zimowy zapadnę . Szłam spać - za oknem świeciło słoneczko, wstaję - a tu pochmurno i śnieg pada - co za pogoda .Stokrotka - dzięki za rozwianie wątpliwości z tymi tygodniami...czyli moja położna liczy dobrze .ligotko - ja Tantum Rosa kupiłam na sztuki w zwykłej aptece, ale dosyć drogo to wychodzi, wiem, że częśc dziewczyn przez neta zamawia. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-03 o 15:45 |
|
|
|
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
Mnie tez lekarz w karcie ciazy zawsze wpisuje skonczone tygodnie.
A propo frani to jak zaczelismy z mezem mieszkac, to byla nasza pierwsza pralka - maz zabral od rodzicow i zrobilismy w niej jedno pranie, po czym ubralismy sie i poszlismy kupic automat na raty
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę się szykować do Ginekologa ligotka tantum w aptece u nas można na saszetki ale widzę ze w patekach internetowych też jest http://www.drolivia.pl/product/id/17...-rosa-10-sasz- TR przydaje się nie tylko po porodzie fajny jest też podczas różnych infekcji
|
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
przyjechało łóżeczko i materacyk i przewijak
łóżeczko wygląda OK, materacyk jest kokos-pianka-kokos, a przewijak poza tym że no jest to ma tak paskudną tapicerke że zaraz zamawiam jakiś pokrowiec frote ja nie wiem mnie się wogóle nie podobają te tkaniny co są do dzieciecych pościeli i przewijaków używane ... no ale to moje zdanie
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie wydałam 350zł.... ale mam już całą wyprawke
i teraz tylko czekać na przesyłkę i dostawę z doz
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za pomoc
gabishing ja też się zastanawiam nad termometrem... Odrzucam te na podczerwień bo Marika ich nie polecała. Ja też słyszałam, że podają strasznie różne dane... Zastanawiam się nad zwykłym elektronicznym z miękką końcówką i nad takim w smoczku, ale boję się, że ten w smoczku też może być "nierzetelny" A jakie są Twoje typy?
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co, jeśli dostawlas otwatre te witaminki, to bedziesz musiala kupic nowe , bo ona moga być tylko przez chyba miesiac otwarte, no chyba ze to zupelnie nowe opakowanie
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
gabishing moj przewijak jest tak nieprzyjemny w dotyku ze bez ochraniacza tez sie nie obejdzie
Patrilla dzieki! |
|
|
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja własnie szukałam jakiegoś takiego do ucha ale nie babyono bo one ponoć są do bani, też sie zastnawiam nad takim klasik z miekka końcowką, no nic poczytam jeszcze po necie co tam laski polecają |
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/termometr-5w1-topc...379415517.html ja mam taki i nie polecam, temp za kazdym razem inna
|
#360 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bede robiła zamówienie w DOZ w tym tygodniu, do wyprawki Ludzika brakuje mi kocyka, ręczników, jeszcze jednej czapeczki bawełnianej i trochę pajacyków poza tym mam wszystko nie mam za to nic dla siebie do szpitala no ale tez mam to wszystko pozamawiac w tym tygodniu bo TŻ już chodzi z nerwów po ścianach hehehehe---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
o a ja się nad takowym zastanawiałam... hymm to może jednak ten baby ono jest dobry a ten nie... już sama nie wiem o tu znalazłąm opinie http://www.mamanazakupach.pl/jreview...rmometr/dir:5/ Edytowane przez gabishing Czas edycji: 2011-01-03 o 16:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

bo ja np. jestem od dziś na urlopie macierzyńskim mimo tego że urodzę za 3 tygodnie albo szybciej