W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 14:49   #331
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
co do tego nie jestem pewna bo ja np. jestem od dziś na urlopie macierzyńskim mimo tego że urodzę za 3 tygodnie albo szybciej

wydaje mi się że albo szpital przesyła papiery do zusu albo pracodawca, ze jest to jakoś bardziej z automatu ale pewności 100% nie mam, natomiast tak czy inaczej trza się zjawic w zsiue z kwitami po becikowe yeah
z tego co pamiętam, co ktoś mi mówił, to po urodzeniu w moim przypadku mąż będzie musiał cosik donieść do pracodawcy, jakiś papierek, a pracodawca ponownie (w księgowości) będzie musiał wysłać papiery do ZUS-u czyli chyba druk Z-3
ale tego nie potwierdzam.............w 100%
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:52   #332
gabishing
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
no ja wiem o tej kasie, że to tak umownie jest
ja po macierzyńskim najprawdopodobniej będę musiała iść na urlop wychowawczy (nie mam z kim zostawić dziecka) przynajmniej w części i obawiam się, że te 24 dni urlopu najzwyklej w świecie mi przepadną......
i nie wiem czy w tej sytuacji mogę zrobić tak, że po macierzyńskim pójdę na ten zaległy urlop (wtedy pracodawca będzie musiał mi normalnie kasę wypłacić) i dopiero rozpocznę wychowawczy. czy tak można??
Po drugie wypada to na okres wakacyjny, w związku z tym nie wiem czy dyrektorka będzie taka happy z tego powodu.......(ona ma humorki, więc nie wiem na co trafię)
to wygląda tak że po macierzyńskim którego masz 20 tygodni + 2 dodatkowe - dowiedz się z zusie czy nie 3 od tego roku bo coś się miało pozmieniać - piszesz podanie o zaległy urlop wypoczynkowy za 2010 rok, potem możesz iść na urlop za 2011 rok a potem na urlop wychowawczy - ale... urlop wychowawczy jest chyba bezpłatny niestety więc dziewczyny ciągną jak najdłużej urlopami i zwolnieniami lekarskimi, chyba ze u ciebie we firmie jest inaczej i wychowawczy jest jakoś tam płatny. Przy czym urlop wypoczynkowy jest normalnie pełnopłatny chyba że dogadasz sie jakoś z pracodawca ze nie idziesz na ten urlop a on ci wypłaca jakąś kasę ekstra poza pensja która byś w tym czasie dostała gdybyś była normalnie na urlopie ale chyba w twoim przypadku nie da rady bo jak piszesz nie masz z kim zostawić dziecka.
Co do humorów twojej pani "derektor" to może cie ona w dupę pocałowac bo jesteś chroniona prawem...
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:57   #333
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
na dodatek pralka coś się wiesza, piorę pieluchy, nowa jest, nie powinna

lilijka3, ja też kupowałam u tego sprzedawcy co polecasz, rzeczywiście taniej wychodzi.
mnie u niego korcą te pieluchy w tych pakach............ ale to jak dzidzia będzie starsza

co do pralki, może być tak, że pranie za dużo waży po namoczeniu wodą. Taki przypadek miał mój dziadek, który włożył do swojej pralki kołdrę (można ją prać w pralce) i mój szlafrok taki cieplutki, który waży jak piórko, ale po namoczeniu to chyba z tonę. I dziadek w panice był, bo pralka odmówiła posłuszeństwa, ze względu na wagę po namoczeniu prania. Dodam, że pralka nowiutka z super programami I okazała się bardzo "inteligentna"....... ...

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
to wygląda tak że po macierzyńskim którego masz 20 tygodni + 2 dodatkowe - dowiedz się z zusie czy nie 3 od tego roku bo coś się miało pozmieniać - piszesz podanie o zaległy urlop wypoczynkowy za 2010 rok, potem możesz iść na urlop za 2011 rok a potem na urlop wychowawczy - ale... urlop wychowawczy jest chyba bezpłatny niestety więc dziewczyny ciągną jak najdłużej urlopami i zwolnieniami lekarskimi, chyba ze u ciebie we firmie jest inaczej i wychowawczy jest jakoś tam płatny. Przy czym urlop wypoczynkowy jest normalnie pełnopłatny chyba że dogadasz sie jakoś z pracodawca ze nie idziesz na ten urlop a on ci wypłaca jakąś kasę ekstra poza pensja która byś w tym czasie dostała gdybyś była normalnie na urlopie ale chyba w twoim przypadku nie da rady bo jak piszesz nie masz z kim zostawić dziecka.
Co do humorów twojej pani "derektor" to może cie ona w dupę pocałowac bo jesteś chroniona prawem...
wiem, że wychowawczy jest bezpłatny, ale z drugiej strony mogę iść na wychowawczy i dorobić w innej firmie lub w mojej np. 5h tygodniowo, to zapewnia kodeks pracy, bo w tym czasie wiem, że mąż może się zaopiekować dzieckiem, a ja jestem w stanie to udowodnić, że dziecko ma odpowiednią opiekę.
Stary 2011-01-03, 14:57   #334
agape
Zadomowienie

a czy witamine K+D też już teraz kupować??

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:59   #335
gabishing
Rozeznanie

a no to chyba że tak to do lilijki pisałam ja

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość

ja dostałam od koleżanki... nawet nie wiem czy to niezbędne

MARIKO - skarbnico wypowiedz się na temat witamin dodatkowych po urodzeniu
Stary 2011-01-03, 15:00   #336
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
mnie u niego korcą te pieluchy w tych pakach............ ale to jak dzidzia będzie starsza

co do pralki, może być tak, że pranie za dużo waży po namoczeniu wodą. Taki przypadek miał mój dziadek, który włożył do swojej pralki kołdrę (można ją prać w pralce) i mój szlafrok taki cieplutki, który waży jak piórko, ale po namoczeniu to chyba z tonę. I dziadek w panice był, bo pralka odmówiła posłuszeństwa, ze względu na wagę po namoczeniu prania. Dodam, że pralka nowiutka z super programami I okazała się bardzo "inteligentna"....... ...

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

wiem, że wychowawczy jest bezpłatny, ale z drugiej strony mogę iść na wychowawczy i dorobić w innej firmie lub w mojej np. 5h tygodniowo, to zapewnia kodeks pracy, bo w tym czasie wiem, że mąż może się zaopiekować dzieckiem, a ja jestem w stanie to udowodnić, że dziecko ma odpowiednią opiekę.
Tak, tak, u teściów było to samo - jak włożyliśmy pranie malej to się okazało, ze po namoczeniu jest za ciężkie... Teść się wkurzył
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:04   #337
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
kochana przewertowałam w tej sprawie kodeks pracy
moja szefowa dopiero raczkuje jako szefowa i tak do końca to należy ją czasem uświadomić
poza tym księgowość prowadzi inna firma, która do tego się nie przykłada i o swój ZUS itp sprawy musiałam zadbać sama............ dlatego do tej pory z L4 sama jeżdżę osobiście do zakładu pracy, a potem do ZUS-u

agape nie, nie kupuj, tylko maść na brodawki możesz teraz Przecież zawsze mąż może skoczyć do apteki p witaminki

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Tak, tak, u teściów było to samo - jak włożyliśmy pranie malej to się okazało, ze po namoczeniu jest za ciężkie... Teść się wkurzył
o to jakbyś mojego dziadka widziała, borok wykosztował się na nową pralkę, a ta takie numery odstawia siostra, która była tego świadkiem to długo mi "wypominała":haha ha:, a dziadek siedział cicho
teraz już wiedzą co i jak

ja mam starą pralkę, ale zdarza jej się nie do końca np. wywirować, jak jest za ciężkie pranie
Stary 2011-01-03, 15:05   #338
mysiopez
Zadomowienie

chciałam iść dziś na zakupy i d.. blada. Mój maz nie ma jeszcze wypłaty na koncie. Pierwszy raz się tak zdarzyło.

zostało mi do kupienia:
- mydło do szpitala dla siebie..
- oliwka dla małego
- mydełko/płyn do mycia dla małego
- mała paczkę pampersów baby dream
- i straciłam wene..;D

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:05   #339
agape
Zadomowienie

i do czego się używa gazików jałowych??

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-03, 15:09   #340
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
a ile płaciłaś?
79 chyba

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Mam do może trochę niestosowne pytanie, ale jak u Was wygląda sprawa z czopem śluzowym - "macie" go jeszcze czy już nie?
mam

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

Dostałam wiadomość od DIZI
powodzonka

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:19   #341
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
skąd ja to znam. Jak byłam w szpitalu to prosiłam męża, żeby mi dowiózł kilka rzeczy i oczywiście skończyło się na milionie telefonów, bo nie potrafił zapamiętać 5 rzeczy
Czyli można powiedzieć, że po jednym dziecku już mamy

Muron prześliczna jest ta Twoja mała
Dopiero teraz widziałam zdjęcia. Naprawdę cudo!

A chciałam się jeszcze o coś zapytać
Dostałam w prezencie kosmetyki dla małej firmy HiPP. Mleczko pielęgnacyjne i pielęgnacyjny płyn do kąpieli. Wsztstko od 1go dnia życia.
Mydełko bambino też mam. Czy oliwke dla dzieci też mam kupić jeżeli mam to mleczko? Czy jest już zbędna?
I jeszcze jeżeli kupuje taki komplet http://allegro.pl/zestaw-do-pazokci-...359384426.html to czy powinnam jeszcze kupić takie zaokrąglone nożyczki do paznokci dodatkowo?
Stary 2011-01-03, 15:20   #342
MARIKA.S
Zadomowienie

Ja kupiłam witaminy przed porodem I właśnie te K+D bo te są obowiązkowe.
Witamina D zapobiega krzywicy u dzieci (nie jest to fajna choroba ) a wit. K zapobiega mikrowylewom do mózgu, które mogą być spowodowane niedoborem wit. K właśnie u takich malutkich istotek.
Najlepiej kupić je razem w kropelkach.
Podaje się je od 2 tygodnia życia do ukończenia 3 miesiąca.
Ja kupiłam w doz. pl pod nazwą Juvik+D3 10 ml wystarcza na miesiąc i kosztuje ok. 14 zł
W porównaniu do bardzo nachalnie polecanego teraz Vita K+D w kapsułkach są tanie bo ten zachwalany też starcza na miesiąc a kosztuje 32 zł
Innych witamin Sara nie dostaje.

Ja podaje kropelki małej w takiej specjalnej buteleczce połączone z mleczkiem
Jest dostępna na Allegro i na prawdę się sprawdza. Nie wyobrażam sobie wkraplać Małej tych kropelek prosto o pyszczka, bo większość znalazłaby się dookoła a nie w buźce

Gazików jałowych można na początku używać do przemywania oczek wodą przegotowaną.
Resztę można przecierać zwykłymi

A propo macierzyńskiego. Od szpitala dostałam zaświadczenie o porodzie i wypisany okres jaki mam macierzyński.

A wychowawczy jest płatny jeśli spełnia się jakieś warunki finansowe, nie wiem czy nie jest tak, że kwota na miesiąc na jednego członka rodziny musi wynosić do 500 zł. Mogę się mylić

havana to co masz wystarczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 133482.jpg (12,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 137387.jpg (14,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nuby_butelka_do_lekarstw1.jpg (21,4 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-01-03 o 15:24
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:25   #343
madelinem
Zadomowienie

możliwe, że za ciężkie się zrobiło, ale już jest ok...

sobie pomyślałam, że może to złośliwość rzeczy martwych, w końcu pralka od teściowej, ona wybierała

moja babcia ma jeszcze "franie" i wirówkę osobną, taką, z której woda leci do miski, i powiem Wam, że najlepiej dopiera ubrania tzw robocze.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:30   #344
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Czyli można powiedzieć, że po jednym dziecku już mamy

Muron prześliczna jest ta Twoja mała
Dopiero teraz widziałam zdjęcia. Naprawdę cudo!

A chciałam się jeszcze o coś zapytać
Dostałam w prezencie kosmetyki dla małej firmy HiPP. Mleczko pielęgnacyjne i pielęgnacyjny płyn do kąpieli. Wsztstko od 1go dnia życia.
Mydełko bambino też mam. Czy oliwke dla dzieci też mam kupić jeżeli mam to mleczko? Czy jest już zbędna?
I jeszcze jeżeli kupuje taki komplet http://allegro.pl/zestaw-do-pazokci-...359384426.html to czy powinnam jeszcze kupić takie zaokrąglone nożyczki do paznokci dodatkowo?
ja to wczoraj napisałam, że muszę jeszcze jedno łóżeczko wstawić, dla męża, bo po porodzie, to dwójką będę musiała się zająć, a dzisiaj to myślę, że jeszcze jakąś wyprawkę dla niego należy kupić czyt. "śliniaczki": D

nie kupuj oliwki, najwyżej później dokupisz, bo może się okazać zbędną rzeczą

wystarczy taki zestaw, nic już nie trzeba kupować więcej........

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Witamina D zapobiega krzywicy u dzieci (nie jest to fajna choroba ) a wit. K zapobiega mikrowylewom do mózgu, które mogą być spowodowane niedoborem wit. K właśnie u takich malutkich istotek.
Ja kupiłam w doz. pl pod nazwą Juvik+D3 10 ml wystarcza na miesiąc i kosztuje ok. 14 zł
W porównaniu do bardzo nachalnie polecanego teraz Vita K+D w kapsułkach są tanie bo ten zachwalany też starcza na miesiąc a kosztuje 32 zł

Jest dostępna na Allegro i na prawdę się sprawdza. Nie wyobrażam sobie wkraplać Małej tych kropelek prosto o pyszczka, bo większość znalazłaby się dookoła a nie w buźce

Gazików jałowych można na początku używać do przemywania oczek wodą przegotowaną.

A propo macierzyńskiego. Od szpitala dostałam zaświadczenie o porodzie i wypisany okres jaki mam macierzyński.

A wychowawczy jest płatny jeśli spełnia się jakieś warunki finansowe, nie wiem czy nie jest tak, że kwota na miesiąc na jednego członka rodziny musi wynosić do 500 zł. Mogę się mylić

o tych witaminkach kochana wklej to jeszcze na odchowalnię bo na pewno się przyda ta informacja

co do mojego wychowawczego to nie kwalifikuję się, bo dochód przekroczy 500 zł na osobę..

odnośnie macierzyńskiego, dobrze wiedzieć co i jak

A mówiłam, że Ty jesteś naszą skarbnicą wiedzy
Stary 2011-01-03, 15:31   #345
gabishing
Rozeznanie

Cytat:

dzięki za info
tą buteleczkę też chce kupić

HAVANA dziewczyny mają rację to ci na początek powinno wystarczyć jak coś zawsze możesz dokupić

a ja cały czas się zastanawiam jaki kupić termometr... wrrr

Edytowane przez gabishing
Czas edycji: 2011-01-03 o 15:32
Stary 2011-01-03, 15:35   #346
ligotka
Rozeznanie

O matko poszlam tylko do sklepu i zjadlam obiad a wy trzy strony naskrobalyscie!
ammbuziaczek ja tez sie boje ze u mnie cesarka sie skonczy, moja mala miala w 32 wage 2400 a przyrost pol kilo na dwa tygodnie, wiec jak sobie skalkulowac to wychodzi maly slonik
Dziewczynki gdzie kupowalyscie tantum rose??
A propo macierzynskiego, to z tego co kojarze to rzeczywiscie jakis papierek trzeba do kadr zaniesc, ale nie wiem to chyba nadal zus bedzie mi placil...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:37   #347
agape
Zadomowienie

Cytat:

bardzo mi pomogłaś tymbardziej że ja znalazłam tylko te droższe witaminki, dziękuję

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-03, 15:40   #348
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez juz kupilam

Dizi

a jesli chodzi o tyg urodzenie to Kamil ur sie w 39 tyg+ 6 dni i wpisaly mi 39 tydz
Stary 2011-01-03, 15:41   #349
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
możliwe, że za ciężkie się zrobiło, ale już jest ok...

sobie pomyślałam, że może to złośliwość rzeczy martwych, w końcu pralka od teściowej, ona wybierała

moja babcia ma jeszcze "franie" i wirówkę osobną, taką, z której woda leci do miski, i powiem Wam, że najlepiej dopiera ubrania tzw robocze.
moi rodzice, jak im się zepsuła pralka, to używali frani i wirówki i tak do tej pory, bo nie ma bata najlepsza jest Zmienili teraz tylko na taki model frani z wirówką 2w1 i nie sądzę aby w najbliższym czasie kupili sobie automat
Stary 2011-01-03, 15:42   #350
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

ja dostałam od koleżanki... nawet nie wiem czy to niezbędne

MARIKO - skarbnico wypowiedz się na temat witamin dodatkowych po urodzeniu

Ja też dostałam te witaminy od koleżanki. I jeszcze te kropelki, o których pisała Marika. W sumie nie wiedziałam, czy się przydadzą, a tak mam już zakup z głowy.

Ja sobie pospałam, jak tak dalej pójdzie, to chyba w jakiś sen zimowy zapadnę. Szłam spać - za oknem świeciło słoneczko, wstaję - a tu pochmurno i śnieg pada - co za pogoda.

Stokrotka - dzięki za rozwianie wątpliwości z tymi tygodniami...czyli moja położna liczy dobrze .

ligotko - ja Tantum Rosa kupiłam na sztuki w zwykłej aptece, ale dosyć drogo to wychodzi, wiem, że częśc dziewczyn przez neta zamawia.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-03 o 15:45
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:45   #351
ligotka
Rozeznanie

Mnie tez lekarz w karcie ciazy zawsze wpisuje skonczone tygodnie.
A propo frani to jak zaczelismy z mezem mieszkac, to byla nasza pierwsza pralka - maz zabral od rodzicow i zrobilismy w niej jedno pranie, po czym ubralismy sie i poszlismy kupic automat na raty
Stary 2011-01-03, 15:46   #352
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
ja wklejałam, ma różne typy pościeli, dla przykładu wkleję ten link, ale zobacz sobie inne przedmioty tego użytkownika
http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...378345458.html

ja u tego sprzedawcy od kosmetyków też chyba będę kupowała, bo naprawdę ma bardzo duży wybór i jest tani oraz bardzo dużo osób go poleca
dzięki
idę się szykować do Ginekologa
ligotka tantum w aptece u nas można na saszetki ale widzę ze w patekach internetowych też jest
http://www.drolivia.pl/product/id/17...-rosa-10-sasz-
TR przydaje się nie tylko po porodzie fajny jest też podczas różnych infekcji warto mieć
Stary 2011-01-03, 15:51   #353
gabishing
Rozeznanie

przyjechało łóżeczko i materacyk i przewijak

łóżeczko wygląda OK, materacyk jest kokos-pianka-kokos, a przewijak poza tym że no jest to ma tak paskudną tapicerke że zaraz zamawiam jakiś pokrowiec frote ja nie wiem mnie się wogóle nie podobają te tkaniny co są do dzieciecych pościeli i przewijaków używane ... no ale to moje zdanie
Stary 2011-01-03, 15:54   #354
agape
Zadomowienie

a ja właśnie wydałam 350zł.... ale mam już całą wyprawke no brakuje mi tylko materac i stanik do karmienia i teraz tylko czekać na przesyłkę i dostawę z doz

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-03, 15:58   #355
_havana_
Raczkowanie

Dziękuje za pomoc
gabishing ja też się zastanawiam nad termometrem...
Odrzucam te na podczerwień bo Marika ich nie polecała. Ja też słyszałam, że podają strasznie różne dane... Zastanawiam się nad zwykłym elektronicznym z miękką końcówką i nad takim w smoczku, ale boję się, że ten w smoczku też może być "nierzetelny"
A jakie są Twoje typy?
Stary 2011-01-03, 15:58   #356
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam te witaminy od koleżanki. I jeszcze te kropelki, o których pisała Marika. W sumie nie wiedziałam, czy się przydadzą, a tak mam już zakup z głowy.

wiesz co, jeśli dostawlas otwatre te witaminki, to bedziesz musiala kupic nowe , bo ona moga być tylko przez chyba miesiac otwarte, no chyba ze to zupelnie nowe opakowanie
Stary 2011-01-03, 16:00   #357
ligotka
Rozeznanie

gabishing moj przewijak jest tak nieprzyjemny w dotyku ze bez ochraniacza tez sie nie obejdzie
Patrilla dzieki!
Stary 2011-01-03, 16:01   #358
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Dziękuje za pomoc
gabishing ja też się zastanawiam nad termometrem...
Odrzucam te na podczerwień bo Marika ich nie polecała. Ja też słyszałam, że podają strasznie różne dane... Zastanawiam się nad zwykłym elektronicznym z miękką końcówką i nad takim w smoczku, ale boję się, że ten w smoczku też może być "nierzetelny"
A jakie są Twoje typy?

no ja własnie szukałam jakiegoś takiego do ucha ale nie babyono bo one ponoć są do bani, też sie zastnawiam nad takim klasik z miekka końcowką, no nic poczytam jeszcze po necie co tam laski polecają
Stary 2011-01-03, 16:02   #359
Stokrotka81
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/termometr-5w1-topc...379415517.html ja mam taki i nie polecam, temp za kazdym razem inna
Stary 2011-01-03, 16:04   #360
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
a ja właśnie wydałam 350zł.... ale mam już całą wyprawke no brakuje mi tylko materac i stanik do karmienia i teraz tylko czekać na przesyłkę i dostawę z doz

ja bede robiła zamówienie w DOZ w tym tygodniu, do wyprawki Ludzika brakuje mi kocyka, ręczników, jeszcze jednej czapeczki bawełnianej i trochę pajacyków poza tym mam wszystko

nie mam za to nic dla siebie do szpitala no ale tez mam to wszystko pozamawiac w tym tygodniu bo TŻ już chodzi z nerwów po ścianach hehehehe

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/termometr-5w1-topc...379415517.html ja mam taki i nie polecam, temp za kazdym razem inna

o a ja się nad takowym zastanawiałam... hymm to może jednak ten baby ono jest dobry a ten nie... już sama nie wiem

o tu znalazłąm opinie http://www.mamanazakupach.pl/jreview...rmometr/dir:5/

Edytowane przez gabishing
Czas edycji: 2011-01-03 o 16:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości