Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 17:04   #2941
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

MoniaK kazda z nas ma pewne obawy. Ja np. nie bede miala nikogo obok by mi pomogl. Mama chciala przyjechac, ale odmowilismy, bo chcemy w okresie pologu byc tylko we trojke. I jestem pewna, ze sobie poradzimy. Nie my pierwsi i nie ostatni
Stary 2011-01-03, 17:06   #2942
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
MoniaK kazda z nas ma pewne obawy. Ja np. nie bede miala nikogo obok by mi pomogl. Mama chciala przyjechac, ale odmowilismy, bo chcemy w okresie pologu byc tylko we trojke. I jestem pewna, ze sobie poradzimy. Nie my pierwsi i nie ostatni
dacie rade!
3mam kciuki
Stary 2011-01-03, 17:18   #2943
MoniaK
Zakorzenienie

Uff trochę podniosłyście mnie na duchu czasami czuję, że przesadzam jak małe dziecko a to przecież ja niedługo będę mieć dziecko Może jakoś to będzie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:19   #2944
Paulizia
Wtajemniczenie

Pewnie, ze damy
Maz na szczescie dostanie 2 tygodnie tacierzynskiego i moze sobie wezmie dodatkowo tydzien urlopu takze sama nie bede. Moja mama mi powtarza, ze okres pologu to ogromny trud, ktory bardzo scala malzenstwo. Wiadomo, ze bedziemy obolale, hormony beda buzowac no i nie bedziemy chcialy odejsc od Dzidziusia
Stary 2011-01-03, 17:23   #2945
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie zdecydowalam na kola piankowe. Boje sie, ze pompowane mi sie na spacerze przebije i bedzie klops
Czytalam o zaletach kol pompowanych i piankowych i Ci co mieli wozki z pompowanymi zachwalali wlasnie takie, a ci co piankowe byli za piankowymi Takze mysle, ze jest 50 na 50
ja mam 2 takie i 2 takie. jak przyjechal tz i zafascynowany ogladal moj nowy nabytek, mowie do niego ze znalazlam pierwszy mankament, zapytal jaki, wiec odpowiedzialam ze wozek super jezdzi ale jak wsadzilam do spacerowki naszego 16kilogramowego kloca to juz tak lekko nie jezdzi, na co on z politowaniem do mnie: "ale kochanie, te tylnie kola nie sa napompowane, to przez to. nie widzialas?" no i faktycznie, napompal, wsadzilismy mlodego jeszcze raz i nie bylo porownania, pchalo sie super, a ja wyszlam na kompletna blondynke

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Moja wizyta wypada w 19t4dz i myślicie że bedzie możliwość dowiedzieć sie czegoś o płci dzidzi?
ja tez mialam dokladnie w tym samym tygodniu i dniu i na kiepskim sprzecie powiedzial ze boy wiec trzymam kciukasy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Wiecie co, byłam dzisiaj odwiedzić moją bliską koleżankę która właśnie urodziła i jestem załamana Nie dam rady urodzić, to jakaś masakra jest i skąd ja będę wiedziała jak się opiekować takim maleństwem. Jeszcze mu coś zrobię Powiedzcie że gadam głupoty
monia spokojnie, dasz rade. wiesz, ja jestem jedynaczka, moj tz przed naszym stronil od dzieci, wiec nasz syn urodzony na obczyznie to bylo "wyzwanie" do tego nie mogl nam sie trafic pelnowymiarowy bobasek, tylko wczesniak ktory nie mial nawet 2 kg, do tego sterylne warunki, specjane karmienie itd. a ja nawet nie wiedzialam jak mam mu pieluche zmienic czy jak sie przyrzaddza mleko modyfikowane. do tego pierwsza noc w domu i kolka od 23 do 7 rana a my nawet nie wiedzielismy co sie z nim dzieje. ale mlody zyje, nie zabilismy go, wiec ty tez sobie poradzisz i bedzie dobrze! zobaczysz. moj tz. jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy i opadly emocje i cale hura, to zapytal czy jest w polsce dostepny infacol bo ma uraz po kolkach z pierwszym i chce kupic hurtowe iilosci

Cytat:
W środe

TŻ wraca z pracy koło 18, 19. Też czekam haha.
Pokazałam mamie tą zapalnicze, posikała sie ze śmiechu i skomentowała "Banda Pedałów"
niezle sie usmialam z tej zapalniczki- dla tz!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądam różne wątki w poczekalni i zdziwiona jestem, że niektórzy lekarze nie zlecają tych badań.
Musisz koniecznie zbadać miano przeciwciał IgM, bo na razie nie można zinterpretować wyniku...
listopadowa, wiesz ze ja tez robilam na wlasna reke? tez mi nie zlecil., ale wiedzialam ze to bardzo wazne badanie i sama robilam obydwa ig. teraz musialabym powtorzyc

Cytat:
Dzięki za pocieszenie Cholernie się boję, że nie dam rady, że sobie nie poradzę z tak małym dzieckiem, boję się porodu i tego wszystkiego ehhh Wiem że to normalne obawy, że miliony kobiet rodzą i ja też jakoś muszę ale wydaje mi się to takim wyczynem że ja w życiu przez to nie przejdę ;] Zazdroszczę mamą w drugiej ciąży. Wy chociaż jesteście jakoś przygotowane i macie praktykę
praktyka jak praktyka, ale ja nie wiem jak ja sama dam rade z dwojka. tu trzeba bedzie wozic mlodego do przedszkola na po 8mej,i wyszykowac siebie i 2 dzieci. no i tysiac innych przykladow. o wypoczynku nie wspomne. pamietam jak mlody zasypial to ja z nim w dzien, a teraz? ehhh. damy rade! nie ma wyjscia trzeba byc dobrej mysli
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:27   #2946
moria44
Wtajemniczenie

Czy Wam też się wizaż na 15 minut wysypał?

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczynki podpowiedzcie mi kiedy najlepszy czas na urządzanie gniazdka dla dzidziusia?? Przesądy podobno mówią, że nie wolno się zbyt spieszyć z zakupami.. ale wiadomo też, że trzeba być wcześniej przygotowanym, a nie dopiero po porodzie kupować.. Jak to jest u was kochane? Macie już większość rzeczy, czy się wstrzymujecie? albo na kiedy planujecie większe zakupy? U mnie to pierwsza ciąża i nic jescze nie mam dla bejbika!
Mam większość rzeczy a pokoik będziemy urządzać pewnie w lutym.

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Moria masz śliczny brzuszek
"Fenks"

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta czy moge do Was dolaczyc??? Widze ze juz zgrana ekipe tworzycie, ale moze uda mi sie tu tez rozsiasc, co?
Cytat:
Ciesze sie . Termin mamy na 27 czerwca, zgodnie z USG zaczelismy dzis 15 tydzien.
Hej daget, witamy Widzę, że już się rozgościłaś Wrzuciłam Cię na listę na I'szej stronie

Cytat:
(...)i wyciągłam....... Zapalniczke Niby nic, bo wiem ze nie pali ale patrze... I nie wierze.... Gdyby na zapalniczce była goła baba, okej, rozumiem, faceci to faceci mają fantazje ale tam jest goły CHŁOP!!!
Napisałam mu ze jak wróci musimy pogadać o zapalniczce którą znalazłam w jego kieszeni...
Na co On: "Od dawna chciałem Ci o tym powiedzieć"
A kiedy TŻ wraca z pracy?

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja pod koniec mialam prawie caly czas, teraz tez sie zdarza wieczorami a mlody urodzil sie z takimi klaczkami(chociaz w żadne przesady nie wierze:
Ale urocza fotka, chętnie bym wymiętosiła takiego maluszka

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Nie mogę spać w nocy,też tak macie?
Jest mi strasznie nie wygodnie,żadna pozycja nie jest dobra ehh.
No niestety u mnie podobnie Niby śpię dobrze ale często się budzę a to na siku a to mi noga zdrętwieje a to ręka a to plecy bolą... ja nie wiem co to będzie tak pod koniec 8 miesiąca.... a w dziewiątym...

Cytat:
Moja wizyta wypada w 19t4dz i myślicie że bedzie możliwość dowiedzieć sie czegoś o płci dzidzi?
Yes

Cytat:
Wiecie co, byłam dzisiaj odwiedzić moją bliską koleżankę która właśnie urodziła i jestem załamana Nie dam rady urodzić, to jakaś masakra jest i skąd ja będę wiedziała jak się opiekować takim maleństwem. Jeszcze mu coś zrobię Powiedzcie że gadam głupoty
Gadasz głupoty Z własnym dzidziusiem jest inaczej, będziesz dla niego jedyną i niezastąpioną mamą A jeśli się tak bardzo stresujesz poczytaj sobie poradniki dla przyszłych mam, np. "Język Niemowląt" Tracy Hogg. Do tego na youtubie jest seria filmików z cyklu "Co nieco o rozwoju dziecka":
http://www.youtube.com/results?searc...u+dziecka&aq=f
To naprawdę dużo daje, ja ćwiczyłam już prawidłowe podnoszenie dziecka na mojej suni gdybyście widziały jej minę

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się przestraszyłam, pisałam Wam ostatnio, że mój lekarz nie kazał mi robic badania na toksoplazmoze, ja ostatnio jednak zrobiłam sobie IgG - tak na wszelki wypadek. Dzisiaj odebrałam wynik i wynosi 418IU/ml, wyczytałam już, że oznacza to przebytą niedawno lub trwającą toksoplazmozę. Muszę jeszcze zrobic teraz IgM. Ale się boję
Dziewczonka, niekoniecznie "niedawno" oznacza, że zachorowałaś w ciąży, możliwe, że przechodziłaś toxo rok temu albo i lepiej więc się jeszcze nie strachaj. Zrób IGM i awidność i będzie wszystko jasne

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:27   #2947
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

paulizia wiesz jaka jestem szczesliwa ze my tez bylismy sami? teraz, po czasie strasznie to doceniam, bo wydaje mi sie , ze jakbysmy wtedy byli tutaj, to pewnie tz bylby odsuniety bo wszystkie babcie byly by wokolo, a tak mogl sie wykazac od samego poczatku, co zaprocentowalo, bo ojcem jest super,nawet mi sie nie snilo ze bedzie taki dobry w ojcostwie.
potem jak maly mial ok 2 mcy przyjechala moja mama na miesiac. nie powiem ze sie nei cieszylam, bo obiady pyszne gotowala i nad ranem zajmowala sie mlodym a my kimalismy, ale jednak wolelismy sami
Stary 2011-01-03, 17:29   #2948
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Nie zgodzę się Dorotko w kwestii tych negatywnych myśli, ja zawsze byłam pozytywnie nastawiona do świata, "szklanka zawsze byla do połowy pełna" - w momencie kiedy dowiedziałam się, że będę w ciąży, nie dopuszczałam myśli, że może byc coś nie tak (ile ja miałam planów ). Kilka dni po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży leżałam już w szpitalu i tak prawie co tydzień . Twoja ciąża przebiega dobrze prawda? Nawet nie wyobrażasz sobie co strach o tą malutką istotkę w brzuchu robi z ludzką psychiką, szczególnie gdy lekarze mówią - jest 50% na 50%. Modlisz się całe dnie i prosisz to słoneczko nienarodzone o to, żeby było silne, że je kochasz.... Zawsze będę twierdzic, że nikt mnie nie zrozumie kto tego nie przeżył.
.... uryczałam się i trzymam za Ciebie!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja to nieraz sie w nocy budze z takim bolem nog ze musze pochodzic po mieszkaniu najbardziej denerwuja mnie dusznosci... po wejsciu na 2 pietro sapie jak stara baba, musze zaraz sie czegos napic, sciagnac sweter i usiasc- masakra, nie poznaje siebie
mhm - tez mnie pobolewały nogi - zaczełam się obawiać że mam problemy z żyłami, narazie ich nie czuje ale na wizycie napewno powiem o tym.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczynki podpowiedzcie mi kiedy najlepszy czas na urządzanie gniazdka dla dzidziusia?? Przesądy podobno mówią, że nie wolno się zbyt spieszyć z zakupami.. ale wiadomo też, że trzeba być wcześniej przygotowanym, a nie dopiero po porodzie kupować.. Jak to jest u was kochane? Macie już większość rzeczy, czy się wstrzymujecie? albo na kiedy planujecie większe zakupy? U mnie to pierwsza ciąża i nic jescze nie mam dla bejbika!
Cytat:
Ja jeszcze nie mam kompletnie nic, najwcześniej pewnie zacznę kupywac pod koniec stycznia, nie śpieszy mi się (ja z tych trochę przesądnych ). Ale dziewczyny na wątku to tu szaleją
ja tez nic nie mam ... nic a nic - bo ja tez z tych przesądnych - myślę, że w połowie lutego, jak zakónczymy remont mieszkania zacznie się szal zakupów

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak to narzekacie, ze nie nadrabiamy, albo, ze nie odpisujemy na kazdy post, a same nie czytancie wszystkiego...
czasami mozna sie tu poczuc jak niewidzialnym
ja się tak często czuje ale wiem, że to dlatego, że się rzadko udzielam.

Cytat:

Aha 2, robiłam mężowi pranie jego spodni i koszul roboczych. Jak wspominałam ma firme budowlaną więc nie bede Wam opowiadać jak te ciuchy z kleju i farby się piorą... Koszmar!
I wyciągałam wszystkie te metry, śrubki i wkręty z jego kieszeni i wyciągłam....... Zapalniczke Niby nic, bo wiem ze nie pali ale patrze... I nie wierze.... Gdyby na zapalniczce była goła baba, okej, rozumiem, faceci to faceci mają fantazje ale tam jest goły CHŁOP!!!
Napisałam mu ze jak wróci musimy pogadać o zapalniczce którą znalazłam w jego kieszeni...
Na co On: "Od dawna chciałem Ci o tym powiedzieć"

Haha ciekawe co powie jak wróci
dobre
a tak na marginesie - ja też ztych bezobjawowych ciąż jestem.... ostatnio mnie zaczęło mdlić rano, ale to chyba przez zmiane witamin.

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Nie mogę spać w nocy,też tak macie?
Jest mi strasznie nie wygodnie,żadna pozycja nie jest dobra ehh.

Jutro wizyta u gina,trzymajcie kciukasy oby dzidziol chciał sie ujawnić
Miłego popołudnia mamuśki
tez spałam okropnie - dopóki nie kupilam sobie poduszki-kojca z firmy motherhood (dostępny na stronie motherhood.pl, allegro.pl i w sklepach smyk ) - teraz, odpukać przesypiam noce.

za wizytę!

Cytat:
no pewnie - niech się tylko ułoży do pokazu

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja dobrze spię ale bardzo często zmieniam pozycje, na wznak nie mogę nawet leżeć, robi mi się niedobrze i słabo, najlepiej mi się lezy na lewym boczku
szczęściara z tym spaniem... wrrrr...

Cytat:
Uff trochę podniosłyście mnie na duchu czasami czuję, że przesadzam jak małe dziecko a to przecież ja niedługo będę mieć dziecko Może jakoś to będzie
:hahah: przepraszam, ale śmieję sie z siebie - ja tez mam multum obawow a mam 30 lat.... to dopiero śmieszne.

a poza tym to jestem po zakupach, ale nic a nic nie posprzatałam - jejuuuuuuuuuuuu! jak ja się boje wrócić do pracy...... brrrrrrrrrrr.

a narazie żyję wizytą piątkową .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:30   #2949
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Czy Wam też się wizaż na 15 minut wysypał?

Mam większość rzeczy a pokoik będziemy urządzać pewnie w lutym.

"Fenks"

Hej daget, witamy Widzę, że już się rozgościłaś Wrzuciłam Cię na listę na I'szej stronie

A kiedy TŻ wraca z pracy?

Ale urocza fotka, chętnie bym wymiętosiła takiego maluszka

No niestety u mnie podobnie Niby śpię dobrze ale często się budzę a to na siku a to mi noga zdrętwieje a to ręka a to plecy bolą... ja nie wiem co to będzie tak pod koniec 8 miesiąca.... a w dziewiątym...

Yes

Gadasz głupoty Z własnym dzidziusiem jest inaczej, będziesz dla niego jedyną i niezastąpioną mamą A jeśli się tak bardzo stresujesz poczytaj sobie poradniki dla przyszłych mam, np. "Język Niemowląt" Tracy Hogg. Do tego na youtubie jest seria filmików z cyklu "Co nieco o rozwoju dziecka":
To naprawdę dużo daje, ja ćwiczyłam już prawidłowe podnoszenie dziecka na mojej suni gdybyście widziały jej minę

Dziewczonka, niekoniecznie "niedawno" oznacza, że zachorowałaś w ciąży, możliwe, że przechodziłaś toxo rok temu albo i lepiej więc się jeszcze nie strachaj. Zrób IGM i awidność i będzie wszystko jasne
dzieki, mi wywalilo na dluzej nawet wizaz
Stary 2011-01-03, 17:30   #2950
moniqac
Zadomowienie

moria dawaj link do filmu z peelingiem......!!!!!!!!! !!!!!
czlowiek sie musi kilka razy upominac.... niewidzialna normalnie jestem .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:34   #2951
eweska
Moderatoreska

Ja zmykam, zaraz małż będzie z pracy, jej już nie pamiętam jak to było, że tz pracował w Pl. 5 lat minęło :/
Postaram się zajrzeć jeszcze wieczorkiem
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:34   #2952
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
.... uryczałam się i trzymam za Ciebie!

mhm - tez mnie pobolewały nogi - zaczełam się obawiać że mam problemy z żyłami, narazie ich nie czuje ale na wizycie napewno powiem o tym.

ja tez nic nie mam ... nic a nic - bo ja tez z tych przesądnych - myślę, że w połowie lutego, jak zakónczymy remont mieszkania zacznie się szal zakupów

ja się tak często czuje ale wiem, że to dlatego, że się rzadko udzielam.

dobre
a tak na marginesie - ja też ztych bezobjawowych ciąż jestem.... ostatnio mnie zaczęło mdlić rano, ale to chyba przez zmiane witamin.

tez spałam okropnie - dopóki nie kupilam sobie poduszki-kojca z firmy motherhood (dostępny na stronie motherhood.pl, allegro.pl i w sklepach smyk ) - teraz, odpukać przesypiam noce.

za wizytę!

no pewnie - niech się tylko ułoży do pokazu

szczęściara z tym spaniem... wrrrr...

:hahah: przepraszam, ale śmieję sie z siebie - ja tez mam multum obawow a mam 30 lat.... to dopiero śmieszne.

a poza tym to jestem po zakupach, ale nic a nic nie posprzatałam - jejuuuuuuuuuuuu! jak ja się boje wrócić do pracy...... brrrrrrrrrrr.

a narazie żyję wizytą piątkową .
no wlasnie, pamietam ze kiedys byl juz poruszany temat tej poduchy kojca, dobrze sie na tym spi? ja tez mam problemy ze spanie, krece sie z boku na bok, boli mnie szyja i plecy od zlego spania, a wlasciwie poduszki, i chetnie bym zainwestowala w ten kojec, tylko czy on na pewno wygodny? i gdzie najlepiej i najtaniej kupic?
Stary 2011-01-03, 17:38   #2953
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam pewna, że ją przeszłam, ale dawno - a tu taki wynik . Całe życie jadłam niemyte owoce, surowe mięso i w ogóle, w ciąży chucham i dmucham, nawet nie przykładałam wagi do tych badań, nie odbierałam tydzień bo zapomniałam, byłam pewna, że dobre . Przy wyniku 418 "niedawno" chyba naprawdę oznacza niedawno . Ryczałam z 15 min., Tż jakoś mnie uspokoił, ale jestem roztrzęsiona
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:38   #2954
TheXanthippe
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Ja juz po usg...ale niestety sprzet gorszej jakosci niz u tego lekarza co bylam przed swietami niewiele bylo widac babka tlumaczyla sie ze to przez moje sadełko :/ ale moje sadelko nie ma tu nic do rzeczy bo wtedy bylo widac wszystko w miare idealnie.
Wszystkie organy w normie, a płci nadal nie znamy mimo ze dzidzia byla podgladana przez brzuch i dowcipnie pani dr tylko skwitowala ze nic tam nie dojzala wiec jej zdaniem 49% : 51% dla dziewczynki.
Waga w ciagu 2 tyg podskoczyla z 322g na 462g wiec jest ok dzidzia wymiarami odpowiada tyg ciazy.
Stary 2011-01-03, 17:51   #2955
Paulizia
Wtajemniczenie

The Xanthippe... nie uwazam, by tluszczyk mial jakis wplyw na usg

Agnieszka rodzicow tez zamierzamy zaprosic na lipiec/sierpien, ale nie na dlugo. Mysle, ze jedni i drudzy jakis tydzien spedza. Moze uda nam sie wtedy chrzciny zrobic, bo nie bede jechac specjalnie do Polski by robic chrzciny.
Dasz rade z dwojka. Po prostu nie bedziesz miala wyjscia
Stary 2011-01-03, 17:52   #2956
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny myslalyscie juz jaka butelke do karmienia wybrac i ile tych butelek bedzie potrzebnych, jedna, dwie? ja myslalam nad ta plus 2 dodatkowe smoczki...
http://allegro.pl/momma-butelka-anty...387878576.html
Stary 2011-01-03, 17:54   #2957
Paulizia
Wtajemniczenie

Dziewczonka mocno trzymam za Was kciuki! I wiem, ze wszystko bedzie dobrze, a Mala urodzi sie zdrowiutka! Trzeba w to mocno wierzyc!
Stary 2011-01-03, 17:56   #2958
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
monia spokojnie, dasz rade. wiesz, ja jestem jedynaczka, moj tz przed naszym stronil od dzieci, wiec nasz syn urodzony na obczyznie to bylo "wyzwanie" do tego nie mogl nam sie trafic pelnowymiarowy bobasek, tylko wczesniak ktory nie mial nawet 2 kg, do tego sterylne warunki, specjane karmienie itd. a ja nawet nie wiedzialam jak mam mu pieluche zmienic czy jak sie przyrzaddza mleko modyfikowane. do tego pierwsza noc w domu i kolka od 23 do 7 rana a my nawet nie wiedzielismy co sie z nim dzieje. ale mlody zyje, nie zabilismy go, wiec ty tez sobie poradzisz i bedzie dobrze! zobaczysz. moj tz. jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy i opadly emocje i cale hura, to zapytal czy jest w polsce dostepny infacol bo ma uraz po kolkach z pierwszym i chce kupic hurtowe iilosci
Cytat:
dzięki podnosicie na duchu, na prawdę

Cytat:
jak ja będę rodzić to będę mieć 29 więc wiesz
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:58   #2959
Paulizia
Wtajemniczenie

Principessina ja jeszcze nad buteleczkami sie nie zastanawialam. Dosc ciekawa ta buteleczka tylko wydaje mi sie troche nie poreczna. Chyba przez ten ksztalt.. Jednak moze sie mysle, bo nigdy takiej w reku nie trzymalam
Ja sie mocno zastanawiam nad tym sreylizatorem. Wiekszosc dziewczyn mowi, ze to zbedny wydatek, ale mnie sie wydaje wygodniejsze niz gotowanie butelek w garnku
Stary 2011-01-03, 17:59   #2960
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:

Sie rozgoscilam na maksa, a co . Dzieki za wpis.
No dobrze ze moja sunia jest za wielka na takie cwiczenia. hahahha
Cytat:
Byłam pewna, że ją przeszłam, ale dawno - a tu taki wynik . Całe życie jadłam niemyte owoce, surowe mięso i w ogóle, w ciąży chucham i dmucham, nawet nie przykładałam wagi do tych badań, nie odbierałam tydzień bo zapomniałam, byłam pewna, że dobre . Przy wyniku 418 "niedawno" chyba naprawdę oznacza niedawno . Ryczałam z 15 min., Tż jakoś mnie uspokoił, ale jestem roztrzęsiona
Nie denerwuj sie bo dzidzi to szkodzi. Idz z wynikiem do lekarza. Najgorsze sa domysly, sama dobrze o tym wiesz . Wszystko bedzie dobrze zobaczysz

A ja wlasnie w szoku jestem mama mi przytachala jakies ubranka podchodzace pod ciazowe, super biala bluzeczke , spodenki z czescia brzuszkowa i spodnie 3/4 , i przymierzylam jej bluzke z ciekawosci i normalnie prawie idealna. Kurde. Tak mi biust urosl ze jak nosilam wklesle A w rozmiarze 34 to teraz mieszcze sie spokojnie w 42

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2011-01-03 o 18:09
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:02   #2961
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2011-01-03, 18:05   #2962
principessina
Zakorzenienie

Paulizia tak czytam o tej butelce, ze ponoc zaprojektowana tak zeby dzidzius mogl ja zlapac swoimi raczkami, no ale musialabym ja zobaczyc "na zywo" co do sterylizatora to narazie nie bede kupowac, bede sterylizowac w kuchence albo w zmywarce czy gotowac, tylko ew. jakby miala sterylizator to ta butelka mommy tam wejdzie
Stary 2011-01-03, 18:05   #2963
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczonka trzymaj sie, poczekaj co powie lekarz, czy ktoras z dziewczyn tez nie miala pozytywnego wyniku? wydaje mi sie ze gdzies czytalam kiedys ze sa jakies "widelki" dla wyniku czy przeszlo sie go dawno czy nie.

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja juz po usg...ale niestety sprzet gorszej jakosci niz u tego lekarza co bylam przed swietami niewiele bylo widac babka tlumaczyla sie ze to przez moje sadełko :/ ale moje sadelko nie ma tu nic do rzeczy bo wtedy bylo widac wszystko w miare idealnie.
Wszystkie organy w normie, a płci nadal nie znamy mimo ze dzidzia byla podgladana przez brzuch i dowcipnie pani dr tylko skwitowala ze nic tam nie dojzala wiec jej zdaniem 49% : 51% dla dziewczynki.
Waga w ciagu 2 tyg podskoczyla z 322g na 462g wiec jest ok dzidzia wymiarami odpowiada tyg ciazy.
tez mi sie wydaje ze tluszczyk nie ma nic do rzeczy bo u mnie nic by nie bylo widac. moze faktycznie na dziewczynke jak tak trudno bylo jej sie okreslic?

Cytat:
The Xanthippe... nie uwazam, by tluszczyk mial jakis wplyw na usg

Agnieszka rodzicow tez zamierzamy zaprosic na lipiec/sierpien, ale nie na dlugo. Mysle, ze jedni i drudzy jakis tydzien spedza. Moze uda nam sie wtedy chrzciny zrobic, bo nie bede jechac specjalnie do Polski by robic chrzciny.
Dasz rade z dwojka. Po prostu nie bedziesz miala wyjscia
nie mam wyjscia. ja chrzciny i roczek robilam w pl 2in1 haha.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslalyscie juz jaka butelke do karmienia wybrac i ile tych butelek bedzie potrzebnych, jedna, dwie? ja myslalam nad ta plus 2 dodatkowe smoczki...
ja, jak zamierzam karmic tylko butla to mysle o kupnie 6ciu (nie wyobrazam sobie co chwila je myc i sterylizowac, wiadomo ze jak sie gdzies idzie, to dobrze ze 2 miec)i wtedy uzywalam aventa i bylam zadowolona, albo myslalam o tych: http://allegro.pl/dr-brown-s-butelka...384249129.html
Stary 2011-01-03, 18:06   #2964
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
moria dawaj link do filmu z peelingiem......!!!!!!!!! !!!!!
czlowiek sie musi kilka razy upominac.... niewidzialna normalnie jestem .
Kurde, kurde, cytowałam Twoją wypowiedź aby nie zapomnieć o linku i mi wcięło
Rehabilituję się :
http://www.youtube.com/watch?v=zAF9PPhnatU

Cytat:
Byłam pewna, że ją przeszłam, ale dawno - a tu taki wynik . Przy wyniku 418 "niedawno" chyba naprawdę oznacza niedawno . Ryczałam z 15 min., Tż jakoś mnie uspokoił, ale jestem roztrzęsiona
Dziewczonka taki wynik wcale jeszcze nie przesądza, że chorowałaś w ciąży, naprawdę:
http://abcbadania.pl/pytania/co-ozna...-przy-igm-0196
Dopóki nie zbadasz IGM to nic złego nie oznacza.
Poza tym, nawet jeśli rzeczywiście to toxo, to nie oznacza że choroba już przeniosła się na dzidzię więc gdyby tfu tfu tfu się okazało, że jednak teraz zachorowałaś to dostaniesz leki i wykurzysz pasożyta no ale jeszcze o tym nie myśl. Zbadać Igm i już

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ee tam, ja mam taaakie sadełko i wszystko zawsze ładnie widać więc ewidentnie ktoś chciał zwalić winę na Ciebie zamiast na swój sprzęt. Najważniejsze, że dzidziuchna zdrowa i pięknie rośnie

Stary 2011-01-03, 18:09   #2965
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia tak czytam o tej butelce, ze ponoc zaprojektowana tak zeby dzidzius mogl ja zlapac swoimi raczkami, no ale musialabym ja zobaczyc "na zywo" co do sterylizatora to narazie nie bede kupowac, bede sterylizowac w kuchence albo w zmywarce czy gotowac, tylko ew. jakby miala sterylizator to ta butelka mommy tam wejdzie
tez sie tak zastanawialam nad sterylizowaniem w zmywarce, ale moja zmywarka zmywa w temp max 65 stopni a nie wiem w jakiej suszy, ale nie wydaje mi sie zeby byly sterylne warunki w zmywarce.
Stary 2011-01-03, 18:12   #2966
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czy sie zmiesci hmmm... nie wiem jak sterylizator dokladnie wyglada :P
Co do tej buteleczki to owszem, ale chyba jak Dzidzius bedzie potrafil chwytac, bo na poczatek kup sobie taka butelke, ktora Tobie bedzie latwiej trzymac przy karmieniu Malego

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Daget witaj
Ogladalam sobie Twoje przepisy na Smacznym i... zakochalam sie w tych muszlach
Stary 2011-01-03, 18:18   #2967
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
princi ja jestem fanką Tomme Tippee i póki co mam taką jedną butelkę:
http://allegro.pl/butelka-150ml-smoc...389908172.html

Z tej samej serii kupię laktator:
http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...390781208.html

i podgrzewacz:
http://allegro.pl/tommee-tippee-podg...391347894.html

a co do sterylizatora, to decyzję o zakupie zostawiam sobie na maj, gdy dzidzia się urodzi i będzie wiadomo jak idzie karmienie cycem, czy i ile trzeba dokarmiać. Na tą chwilę najbardziej podoba mi się sterylizator na jedną butelkę i do mikrofali:
http://allegro.pl/tommee-tippee-ster...385015561.html

dodatkowo na początek chce mieć butelkę Medeli:
http://allegro.pl/medela-butelka-cal...396220254.html

Na te pierwsze tygodnie aby w przypadku konieczności dokarmiania butlą nie rozleniwić dzidziuśki i zachęcić do pracy ze smoczkiem

Cytat:
Wiekszosc dziewczyn mowi, ze to zbedny wydatek, ale mnie sie wydaje wygodniejsze niz gotowanie butelek w garnku
Mi też się tak wydaje

Cytat:
Sie rozgoscilam na maksa, a co . Dzieki za wpis.

Ja też mam teraz wielki cyc

Stary 2011-01-03, 18:20   #2968
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Głowa do góry. Ja w marcu ( przy pierwszej ciąży ) przeżywałam podobnie, jak odebrałam wyniki z cytomegalii. Też IgG miałam dodatnie, a IgM nie zrobili mi w laboratorium.
Pamiętam, że przeryczałam cały wieczór, na drugi dzień zrobiłam IgM i okazało się, że jest ujemne.
Wierzę gorąco w to, że jesteś zdrowa i trzymam mocno , aby tak było. A Ty jak najszybciej zrób IgM i będziesz spokojniejsza.
Powodzenia
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:27   #2969
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
princi ja jestem fanką Tomme Tippee i póki co mam taką jedną butelkę:
http://allegro.pl/butelka-150ml-smoc...389908172.html

Z tej samej serii kupię laktator:
http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...390781208.html

i podgrzewacz:
http://allegro.pl/tommee-tippee-podg...391347894.html

a co do sterylizatora, to decyzję o zakupie zostawiam sobie na maj, gdy dzidzia się urodzi i będzie wiadomo jak idzie karmienie cycem, czy i ile trzeba dokarmiać. Na tą chwilę najbardziej podoba mi się sterylizator na jedną butelkę i do mikrofali:
http://allegro.pl/tommee-tippee-ster...385015561.html

dodatkowo na początek chce mieć butelkę Medeli:
http://allegro.pl/medela-butelka-cal...396220254.html

Na te pierwsze tygodnie aby w przypadku konieczności dokarmiania butlą nie rozleniwić dzidziuśki i zachęcić do pracy ze smoczkiem

Mi też się tak wydaje

Ja też mam teraz wielki cyc

o! zapomnialam o tych butelkach -tez sa fajne, ale sterylizator na 1 butle nie zda egzaminu-tak mi sie wydaje.

co do cyckow, to ja sie nie bede wypowiadac. nastepny stanik to ja nie wiem gdzie bede kupowac. tz sie smial ze juz teraz z jednej miski mozna sobie czapke zrobic
Stary 2011-01-03, 18:32   #2970
principessina
Zakorzenienie

Kochane chyba mnie odciagnelyscie narazie od zakupu ten butelki mommy, patrze na tommee tippee i lovi, a jak chce karmic piersia to chyba jedna butelka czy dwie to maks?

Dziewczonka wiem, ze to latwo mowic zeby sie nie denrwowac, ja tez mam czarne mysli, ze moze zlapalam toksoplazmoze, bo mam katar juz od 2 tygodni i mialam goraczke i wyczytalam, ze to tez moga byc objawy tokso, lepiej juz nie czytam, a Ty sie nie martw, bo jesli cos to napewno dostaniesz leki

moria44 kupowalas juz cos u tego uzytkownika? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14682552 wydaje sie, ze ma niskie ceny w porownaniu do innych...

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-01-03 o 18:41
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości