Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 15:24   #2911
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że i ordynator ginekologii dr Suchocki i patologii dr Fiszkal mają "manie" na punkcie leżenia, nawet jak jest względnie ok, ale coś się działo to się słyszy "uczciwie" leżec . Ja jestem im za to wdzięczna, bo widziałam dziewczyny, które olewały tą uwagę i niestety wszystko kończyło się zabiegiem. Dużo zawdzięczam temu szpitalowi i tym lekarzom. Za pierwszym razem leżałam na "Latawcu" w Świdnicy i tam jest rzeźnia

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Teraz tylko kwestia czasu i zwapnienie zniknie zobaczysz

dzieki, mam nadzieje
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:30   #2912
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

24kasia86 a Ty juz poznalas plec dzidka?
Stary 2011-01-03, 15:36   #2913
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziękuję
to tylko taka co miesięczna kontrola po 20 mam to rozszeżone usg z doplerem
dam znać po wizycie co i jak
za usg doplerowskie, bo widzę, że po kontroli wszystko ok

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
to ja też czekam na przepis A przez te dwa tygodnie nie rozpuści się cukier w tym peelingu?
Mi się nie rozpuścił

Cytat:
Napisane przez magdeczka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki,
W piątek byliśmy na badaniu 3/4D było to w 19tc+1d.
Wszystko w porządku jak na chwilę obecną, poznaliśmy płeć - chłopiec .
Super fotki no i rzeczywiście jajka jak się patrzy
Synek będzie Antoś?

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A w dodatku jakie siarczanowe bąki puszczam haha tragedia!

Cytat:
Aha, Moria całusy dla Twojego brzuszka! Jest przecudny! Napatrzeć sie nie moge !!
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
moria cóż za śliczna piłeczka córcia będzie z tego jak malowana, to już widać
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dobra porobiłam foty brzuchola i mieszkańców brzuszka więc wrzucam
Piękny bliźniakowy brzusio ja myślę, że Twoi synkowie to już razem ponad 1kg ważą więc masz co dźwigać

Cytat:
Ewesko jaki brzusiol super fotki!

Dziewczyny, bo od dawna urzeka mnie ten zestaw pościeli dla maluszka. Ale powiedzcie czy wszystko jest potrzebne??
Aliczka jeśli Ciebie ta pościel urzeka to kup Może i nie wszystko się przyda ale będzie cieszyć Twoje oko
Ja nie lubię takich serii, że wszystko jest w ten sam deseń i kolor, lubię raczej takie proste wzory, biały ochraniacz na łóżeczko, ew. pościel w jakiś wzorek ale to wszystko. No TŻ się jeszcze na moskitierę czy też baldachim z Ikeii uparł więc pewnie trzeba będzie kupić

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Moria, Eweska - brzucholki jak się patrzy
Mój brzuch ostatnio też się dość mocno powiększył. Jak znajdę chwilkę to cyknę fotkę i wstawię
No to czekamy na fotkę. Po 20t. mój arbuz rośnie jak szalony, jakbym pompkę miała i w nocy zamiast spać pomponwała

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jeszcze daje sobie radę ze wszystkim, dolegliwości coraz bardziej dokuczają, ale nie jest tak źle, tylko zgaga nie daje mi spokoju, dosłownie mam ja codziennie nawet po herbacie z cytryną.
U mnie to samo Coraz częściej muszę sięgać po Rennie. Przemęczyłabym się bez ale czytałam, że dziewczynie po zgadze przepaliło przełyk i miała aż kaszel od zgagi więc wolę chyba jedną tabletkę niż sobie coś tam "przypalić"

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:46   #2914
bzyczka1
Zakorzenienie

Moria o kciuki się jeszcze upomnę ale już dziękuję wizytę mam 24 na 18. Miałam na 9,30 jak zwykle ale przesunęłam bo chciałam by tż mógł być, a wiadomo w wojsku nie dostanie wolnego kiedy będzie chciał, tylko kiedy będzie chciał dowódca i wolałam nie ryzykować a to będzie usg połówkowe z doplerem i 3d-4d w jednym w końcu 200zł kosztuje to coś za coś ale się wkurzyłam bo gin trzepie kasę na czym się da, nawet za nagranie dvd trzeba płacić 50zł dodatkowo ale pytałam i weźmiemy z tż swoją kamerę i tż nakręci co nieco. Gin mówił że będzie widać paski z ekranu ale lepsze to niż nic a na kolejne 50zł nas nie stać w sumie u mojego gina to i tak mało bo inna u mnie w mieście bierze 350zł

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:56   #2915
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta czy moge do Was dolaczyc??? Widze ze juz zgrana ekipe tworzycie, ale moze uda mi sie tu tez rozsiasc, co?
wITAM

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

A właśnie apropo płci - dziewczynki, które już znają płeć powiedzcie czy kalendarz chiński sprawdza się? Warto w ogóle patrzeć na takie rzeczy? Jest w tym coś prawdy?
U mnie niby się sprawdziło, z kalendarza wychodził synek i będzie dwóch synków

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
CRP wyszlo mi 2,8 a norma labolatoryjna to 0-5 wiec chyba ok co? moze wypowiedza sie doswiadczone ekspertki?
Wszystko dobrze nie masz się czym przejmować

Cytat:

Kasia ze zgagą nie pomogę, nigdy jeszcze nie miałam i obym nie miała . Jest taki przesąd, że jak kobieta ma zgagę to dziecku w brzuchu włosy rosną . Pytałam ostatnio mojej siostry czy miała zgagę, mówi, że nigdy - no i urodziła dwa małe łysolki
Ja mam zgagę codziennie a nasila się jak sie schylę Okropieństwo piecze tak że szok, ale to dlatego że jeden dzidek jest tuż pod piersiami tak wysoko, pewnie na coś uciska i jest zgaga.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Piękny bliźniakowy brzusio ja myślę, że Twoi synkowie to już razem ponad 1kg ważą więc masz co dźwigać

U mnie to samo Coraz częściej muszę sięgać po Rennie. Przemęczyłabym się bez ale czytałam, że dziewczynie po zgadze przepaliło przełyk i miała aż kaszel od zgagi więc wolę chyba jedną tabletkę niż sobie coś tam "przypalić"
Teraz pewnie już tak oboje pewnie ważą coś koło tego. Ja na razie nic nie biorę na zgagę, zapytam we wtorek lekarza co mogę łykac na zgagę.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:00   #2916
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam
Piszecie o zgadze,ja nigdy jej nie miałam obym nie miała.Nie wierze w przesądy,obaj moi chłopcy urodzili się z bujnymi czuprynami.

Dziś byłam na badaniach krwi,jutro odbiore,ciekawa jestem czy hemoglobinka się podniosła i czy leukocyty już minie rosną,Na ostatnich badaniach miałam 14 a norma leukocytów to 10.

Nie mogę spać w nocy,też tak macie?
Jest mi strasznie nie wygodnie,żadna pozycja nie jest dobra ehh.
Wczoraj oglądaliśmy z tż-em łóżeczka na allegro,chyba zdecydujemy się na takie turystyczne
http://allegro.pl/gratis-baby-love-b...377330251.html
mam materacyk do łóżeczka w domku ,więc go włoże żeby dziecku było wygodniej.
a o wózku już pisała,odkupuje od koleżanki
http://allegro.pl/wozek-implast-bold...390591591.html

Jutro wizyta u gina,trzymajcie kciukasy oby dzidziol chciał sie ujawnić
Miłego popołudnia mamuśki

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:03   #2917
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe to tak jak my. Tylko ja sobie umyslilam ze musi miec pompowane kolka i przednie musza byc skretne. Noooo i mus byc na tyle wygodny zeby moj maz mogl bez uszczerbku na zdrowiu go prowadzic bo on jest z tych wysokich

Ciezko. Chociaz przed slubem bylismy prawie caly czas na odleglosc, ale juz nie umiemy bez siebie zyc. Ja lezalam juz 2 raz... Za pierwszym razem niestety..... Teraz tez lezalam na ginekologii ale tylko dlatego zebym psychicznie nie padla patrzac na kobitki z brzucholkami. Na razie mam lezec. Ordynator 3 razy sie przed wypisem dopytywal zebym nie myslala ze moge jechac ale kolo soboty wracam do domku.
ja tez chyba wybiore pompowaqne
chociaz te zwykle tez maja urok w sobie
poza tym my kupujemy wozek na lato wiec wiesz....
a przednie maja byc mniejsze i tez skretne, to takie oczywiste dla mnie wiec nie pisze hehe :P

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam
Piszecie o zgadze,ja nigdy jej nie miałam obym nie miała.Nie wierze w przesądy,obaj moi chłopcy urodzili się z bujnymi czuprynami.

Dziś byłam na badaniach krwi,jutro odbiore,ciekawa jestem czy hemoglobinka się podniosła i czy leukocyty już minie rosną,Na ostatnich badaniach miałam 14 a norma leukocytów to 10.

Nie mogę spać w nocy,też tak macie?
Jest mi strasznie nie wygodnie,żadna pozycja nie jest dobra ehh.
Wczoraj oglądaliśmy z tż-em łóżeczka na allegro,chyba zdecydujemy się na takie turystyczne
http://allegro.pl/gratis-baby-love-b...377330251.html
mam materacyk do łóżeczka w domku ,więc go włoże żeby dziecku było wygodniej.
a o wózku już pisała,odkupuje od koleżanki
http://allegro.pl/wozek-implast-bold...390591591.html

ja tez tak mam, ze w nocy spac nie moge......
dzisiaj do 2,15 sie meczylam
lazilam a to plecy mnie boally, a to brzuch ehhhhh

a ze zgaga teraz jest lepiej
mniej piecze

a to dla mam w 24 tygodniu ciąży
Mam tutaj coraz mniej miejsca! Z drugiej strony jest tu teraz coraz bardziej przytulnie i dużo wyraźniej czuję dotyk mamy i taty. Moja skóra robi się coraz gładsza i coraz mniej przypominam wyschniętą śliwkę.

Zaczynam zastanawiac się nad zmianą dyscypliny sportu z pływania na boks, całymi dniami ćwiczę teraz uderzenia w różne cele, które mają bardzo ciekawe nazwy - żołądek, wątroba, pęcherz moczowy, przepona... Nie wiem kto je wymyślił, ale musiał mieć fantazję...
Stary 2011-01-03, 16:11   #2918
Paulizia
Wtajemniczenie

Ja sie zdecydowalam na kola piankowe. Boje sie, ze pompowane mi sie na spacerze przebije i bedzie klops
Czytalam o zaletach kol pompowanych i piankowych i Ci co mieli wozki z pompowanymi zachwalali wlasnie takie, a ci co piankowe byli za piankowymi Takze mysle, ze jest 50 na 50
Stary 2011-01-03, 16:13   #2919
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak tak piecze w przelyku, blizej gardla to jest to zgaga? pytam sie bo nigdy nie mialam?
Zgaga jak nic Przerabiałam to 2 razy w zeszłym tygodniu. Nawet po szampanie Piccolo paliło mnie w noc sylwestrową

Cytat:
..
A właśnie apropo płci - dziewczynki, które już znają płeć powiedzcie czy kalendarz chiński sprawdza się? Warto w ogóle patrzeć na takie rzeczy? Jest w tym coś prawdy?
U mnie się sprawdziło. U mojej bratowej ( urodziła 5 m-cy temu ) też

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
teraz tsh mam 2.17 a bylo 2.59 moze jakos duzo nie spadlo, ale zawsze cos, dzis bede dzwonic do niego
Najważniejsze, że spadło. Gdyby tak, jeszcze poniżej 2, byłoby optymalne
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:15   #2920
Aliczka88
Zadomowienie

Moja wizyta wypada w 19t4dz i myślicie że bedzie możliwość dowiedzieć sie czegoś o płci dzidzi?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:16   #2921
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Powiem Ci, że i ordynator ginekologii dr Suchocki i patologii dr Fiszkal mają "manie" na punkcie leżenia, nawet jak jest względnie ok, ale coś się działo to się słyszy "uczciwie" leżec . Ja jestem im za to wdzięczna, bo widziałam dziewczyny, które olewały tą uwagę i niestety wszystko kończyło się zabiegiem. Dużo zawdzięczam temu szpitalowi i tym lekarzom. Za pierwszym razem leżałam na "Latawcu" w Świdnicy i tam jest rzeźnia
Fakt jest taki ze lepiej dmuchac na zimne i nie byc madrzejszym od lekarza

Cytat:

No TŻ się jeszcze na moskitierę czy też baldachim z Ikeii uparł więc pewnie trzeba będzie kupić
Mnie tez sie takie moskitierki podobaja, ale u nas to byloby juz za duzo , bo pokoik dzieciecy zrobimy w naszej aktualnej wnece sypialnianej ktora jest zaslaniana kotara

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość

No to bedziemy trzymac kciukasy. Ja tez sie zastanawiam co nam rosnie
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:18   #2922
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Po 20t. mój arbuz rośnie jak szalony, jakbym pompkę miała i w nocy zamiast spać pomponwała
no nieźle może rzeczywiście dzidziuś pompuje

Też mam problemy z pozycją do spania, leżąc na wznak bolą mnie plecy, z kolei na boku jak dłużej poleżę to drętwieją mi nogi
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:20   #2923
Paulizia
Wtajemniczenie

Aliczka jak sie Dzidzia objawi to mysle, ze da rade spojrzec co tam jest Kiedy masz wizytke?
Stary 2011-01-03, 16:26   #2924
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Ale mnie teściowa wkurza. Normalnie zaraz tego babsztyla uduszę... Co Wy robicie żeby mieć spokój od teściowej i żeby Wam nie jeździła po głowie? Zawsze sprzątam, piorę, robię obiady, odkurzam... Chce żebym okna myła. Wariatka. A może to coś ze mną jest nie tak ? Może nie powinnam nic robić to jakoś mnie doceni ?
Jej, jak dobrze że moja teściowa to złota kobieta

Na Twoim miejscu po prostu porozmawiałabym z teściową. Generalnie powiedziałabym takiej, żeby nie wchodziła z butami w moje życie.
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
a palilas przed ciaza? bo ja tak ale moze to nie od tego zalezy

a wiesz ze ja tez mam czerwone plamy na twarzy
Te plamy to nie od palenia. Na podłożu hormonalnym raczej.
I na dziewczynkę -moje znajome, które urodziły córeczki, miały takie plamy w ciąży. Ale wyjątek potwierdza regułę - wiem, że bardzo chciałabyś synka

Cytat:
Hej dziewczeta czy moge do Was dolaczyc??? Widze ze juz zgrana ekipe tworzycie, ale moze uda mi sie tu tez rozsiasc, co?
Witaj
I rozgość się w wątku
Cytat:

Aha 2, robiłam mężowi pranie jego spodni i koszul roboczych. Jak wspominałam ma firme budowlaną więc nie bede Wam opowiadać jak te ciuchy z kleju i farby się piorą... Koszmar!
I wyciągałam wszystkie te metry, śrubki i wkręty z jego kieszeni i wyciągłam....... Zapalniczke Niby nic, bo wiem ze nie pali ale patrze... I nie wierze.... Gdyby na zapalniczce była goła baba, okej, rozumiem, faceci to faceci mają fantazje ale tam jest goły CHŁOP!!!
Napisałam mu ze jak wróci musimy pogadać o zapalniczce którą znalazłam w jego kieszeni...
Na co On: "Od dawna chciałem Ci o tym powiedzieć"

Haha ciekawe co powie jak wróci

Cytat:
Horoskop chiński sprawdził się w przypadku pierwszej ciąży i wychodzi na to, że teraz też się sprawdzi
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:26   #2925
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
no nieźle może rzeczywiście dzidziuś pompuje

Też mam problemy z pozycją do spania, leżąc na wznak bolą mnie plecy, z kolei na boku jak dłużej poleżę to drętwieją mi nogi
Mi na wznak czasami stawia się brzuszek i drętwieje mi lewa ręka (chyba jest jakiś ucisk), a na lewym boku drętwieje mi noga lewa
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:29   #2926
amarcia
Wtajemniczenie

Aliczka jeśli tylko dzidziuś nie odwróci się plecykami i nie zakryje przy okazji piętkami to oczywiście, ze można już podejrzeć płeć

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Hmm... Już wszystkie czekamy, co też tż powie na temat tej zapalniczki
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:30   #2927
eweska
Moderatoreska

Ja dobrze spię ale bardzo często zmieniam pozycje, na wznak nie mogę nawet leżeć, robi mi się niedobrze i słabo, najlepiej mi się lezy na lewym boczku
Stary 2011-01-03, 16:31   #2928
andziot
Zakorzenienie

nie mam teraz czasu
bo Zosia nade mną stoi
ale odezwę sie wieczorkiem
będziecie jeszcze ??

ja też czekam na opowieść o zapalniczce

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-03 o 16:33
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:34   #2929
Paulizia
Wtajemniczenie

Bardzo prosimy nasze Dzieciaczki by na najblizszych wizytach bylo wszystko dobrze i nie byly takie wstydliwe i pokazaly rodzicom co tam chowaja
Stary 2011-01-03, 16:35   #2930
MoniaK
Zakorzenienie

Wiecie co, byłam dzisiaj odwiedzić moją bliską koleżankę która właśnie urodziła i jestem załamana Nie dam rady urodzić, to jakaś masakra jest i skąd ja będę wiedziała jak się opiekować takim maleństwem. Jeszcze mu coś zrobię Powiedzcie że gadam głupoty
Stary 2011-01-03, 16:36   #2931
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Aliczka jak sie Dzidzia objawi to mysle, ze da rade spojrzec co tam jest Kiedy masz wizytke?
W środe

TŻ wraca z pracy koło 18, 19. Też czekam haha.
Pokazałam mamie tą zapalnicze, posikała sie ze śmiechu i skomentowała "Banda Pedałów"

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:40   #2932
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale się przestraszyłam, pisałam Wam ostatnio, że mój lekarz nie kazał mi robic badania na toksoplazmoze, ja ostatnio jednak zrobiłam sobie IgG - tak na wszelki wypadek. Dzisiaj odebrałam wynik i wynosi 418IU/ml, wyczytałam już, że oznacza to przebytą niedawno lub trwającą toksoplazmozę. Muszę jeszcze zrobic teraz IgM. Ale się boję
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:40   #2933
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, byłam dzisiaj odwiedzić moją bliską koleżankę która właśnie urodziła i jestem załamana Nie dam rady urodzić, to jakaś masakra jest i skąd ja będę wiedziała jak się opiekować takim maleństwem. Jeszcze mu coś zrobię Powiedzcie że gadam głupoty
Normalne obawy
Krótko przed porodem synka tak samo się bałam, miałam mnóstwo wątpliwości - wcześniej nie miałam styczności z tak małymi dziećmi. Porodu też się bałam jak diabli, strasznie chciałam mieć cc.
A po porodzie - jakoś tak instynktownie wiedziałam co mam robić
Stary 2011-01-03, 16:41   #2934
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Wszystko będzie dobrze nie zamartwiaj się, dasz radę, urodzisz nie masz wyjscia Ja tak miałam w pierwszej ciąży, ale ciągle sobie mówiłam że i tak muszę urodzić jak przyjdzie czas nie mam wyjścia, a przed samym porodem lęk znikł, nie bałam się porodu, po prostu chciałam urodzić i już A każda z nas ma takie obawy lub będzie miała, normalne, ale przejdą tak szybko jak przyszły
Stary 2011-01-03, 16:43   #2935
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale się przestraszyłam, pisałam Wam ostatnio, że mój lekarz nie kazał mi robic badania na toksoplazmoze, ja ostatnio jednak zrobiłam sobie IgG - tak na wszelki wypadek. Dzisiaj odebrałam wynik i wynosi 418IU/ml, wyczytałam już, że oznacza to przebytą niedawno lub trwającą toksoplazmozę. Muszę jeszcze zrobic teraz IgM. Ale się boję
Właśnie przeglądam różne wątki w poczekalni i zdziwiona jestem, że niektórzy lekarze nie zlecają tych badań.
Musisz koniecznie zbadać miano przeciwciał IgM, bo na razie nie można zinterpretować wyniku...
Stary 2011-01-03, 16:45   #2936
agus87
Zakorzenienie

a u mnie ten chinski kalendarz sie nie sprawdzil tz chyba bo z kalendarza wynika, ze bedzie chlopak a doktor wypatrzyl dziewczynke

a ja sie zapisalam na za tydzien na wizytke
10.01
idziemy do doktora
Stary 2011-01-03, 16:55   #2937
MoniaK
Zakorzenienie

Dzięki za pocieszenie Cholernie się boję, że nie dam rady, że sobie nie poradzę z tak małym dzieckiem, boję się porodu i tego wszystkiego ehhh Wiem że to normalne obawy, że miliony kobiet rodzą i ja też jakoś muszę ale wydaje mi się to takim wyczynem że ja w życiu przez to nie przejdę ;] Zazdroszczę mamą w drugiej ciąży. Wy chociaż jesteście jakoś przygotowane i macie praktykę
Stary 2011-01-03, 16:57   #2938
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Ale mnie teściowa wkurza. Normalnie zaraz tego babsztyla uduszę... Co Wy robicie żeby mieć spokój od teściowej i żeby Wam nie jeździła po głowie? Zawsze sprzątam, piorę, robię obiady, odkurzam... Chce żebym okna myła. Wariatka. A może to coś ze mną jest nie tak ? Może nie powinnam nic robić to jakoś mnie doceni ?
No proszę Cie! Po prostu bym powiedziała "nie, mamo okien ja myła nie bede"
W ogóle to słyszałam ze jest nie bezpieczne takie długotrwałe podnoszenie rak w ciąży.

Dziewczonka to bym juz konsultowała z lekarzem, nawet dwoma :/

Kochane, ponawiam pytanko. Miała któraś z Was 4D w 12 tyg?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:00   #2939
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Kochane, ponawiam pytanko. Miała któraś z Was 4D w 12 tyg?
Ja miałam w 11t.c.+5 dni
Stary 2011-01-03, 17:02   #2940
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za pocieszenie Cholernie się boję, że nie dam rady, że sobie nie poradzę z tak małym dzieckiem, boję się porodu i tego wszystkiego ehhh Wiem że to normalne obawy, że miliony kobiet rodzą i ja też jakoś muszę ale wydaje mi się to takim wyczynem że ja w życiu przez to nie przejdę ;] Zazdroszczę mamą w drugiej ciąży. Wy chociaż jesteście jakoś przygotowane i macie praktykę

Kazda z nas powinna dostać za ten wyczyn NOBLA !!! Damy rade! Podobno zaraz po zapomina sie o wszelkim bólu...podobno
Mamy jeszcze instynkt wiec myślę ze noworodkowi krzywdy nie zrobimy powolutku, małymi kroczkami dojdziemy do tego jaka wodę dzidzia lubi do kąpieli i kiedy juz jest najedzona
ale będzie fajnie hihii
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości