|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
|
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
Na pewno by wrocił! W koncu on to robi wszystko bo Cie kocha, a u nas to by panszczyzne odrabial
A nad moim to ja jeszcze popracuje, na razie musze go namowic zeby zabral mnie jutro na zakupy
|
|
|
|
#425 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z tym,że ja już mam w cholerę staników,więc nie skuszę się na kolejny
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- normalnie zbieram szczękę z podłogi - Jelly, Twój mąż wymiata .
|
|
|
|
|
#427 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No,w sumie tak ![]() No,to chyba najwyższy czas,żebyśmy szkołe otworzyli,bo myślę,że znalazłoby się wielu chętnych ![]() Pracuj,pracuj ![]() Hmm,a nie masz na niego jakichś sposobów? No bo kurde,jesli prośby nie działają,to może trzeba by spróbować szantażu? |
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jeden akrylowy, jeden z mikrofibry(mikrofazy, nie pamiętam) i jeden z polaru (został mi nowy nieużywany z prezentu jaki kiedyś dostałam) Jaką maść polecacie na brodawki?? i jaką wodę morską dla niemowlaków?? |
|
|
|
|
#430 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Tak,bardzo się kochamy,i w sumie nie wyobrażamy sobie życia bez siebie i dzieci ![]() Ja nie przypuszczalam nigdy,że on będzie az tak się mną zajmował,ale teraz to jestem w szoku-on robi wszystko,żebym tylko się nie martwiła,sprząta,pierze,p rasuje,gotuje i chodzi na zakupy. No i znajduje jeszcze czas dla mnie i synka... |
|
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Oj jakies sposoby na niego mam, ostatnio kupilam mu zabawke, mysle ze z miesiac bedzie spelnial moje zachcianki
![]() lilijko ja mam bepanten, a do noska marimer |
|
|
|
#432 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#433 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja polecam z medeli na brodawki PURELAN to czysta lanolina ale dziewczyny polecają też MALTAN i jest chyba tańszy, a woda morska kupie pewno jaką bądź na doz Cytat:
a co mój zakupy też robi, ugotuje posprząta, bez przerwy każe mi siedzieć, pranie wstawi tylko trzeba mu wszystko ustawić w pralce ale sam wrzuci, naleje płynów, z wieszaniem gorzej bo on wiesza jak leci ale pracuję nad tym o prasowanie nie prosiłam bo uwielbiam to moja domena ale on za to odkurza czego nie cierpię robić, mył okna w tym roku bo nie pozwala mi wejść na stołek "bo spadniesz", robi herbatki, kanapeczki, tuli i pociesza ech kochany jest a sam wymaga trochę opieki bo jak pisałam jest po przeszczepie więc tez za bardzo tyrac nie moze
|
||
|
|
|
#434 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Popatrz,sam nie moze się przemęczac,ale dba o ciebie-i to jeszcze jak! Naprawdę świetny facet
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gabishing to właśnie przez męża mnie tak rozbolały, bo on to taki słoń w składzie porcelany, tu szturchnie, tam uderzy oczywiście niechcący. więc mąż odpada........... to bepanthen, purelan czy maltan, w co inwestować? |
|
|
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no narzekać nie mogę, choć my nie mamy tak długiego przebiegu jak wy ale mam nadzieję, ze tak długa przyszłość przed nami jak za wami ![]() dobra dość tych peanów napisz jak tam córka znosi ciążę czy już jej lepiej ciup?
|
|
|
|
|
#437 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na pewno tak ![]() Nam 20 lat tak zleciało,jak to teść okreslił ''jak w mordę strzelił'' ![]() Wiesz,ona wprawdzie już wczoraj wyjechała,ale dzwoniła dziś do męża(ja w tym czasie spałam) i z tego,co mówił,to Gosia nie ma na razie mdłości,jedynie na bóle głowy cierpi..ale ogólnie jest dobrze
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
moj tez wiesza jak leci, ale ostatnio pokazalam mu jak sie powinno i widze ze sie stara
, nie moge tez narzekac na niego bo on jak do pracy idzie to na 12 godzin wiec wraca bidok padniety, a jak ma wolne, to ja juz zaplanowane mam zakupy, sprzatanie, do jego rodzicow trzeba skoczyc zeby cos im pomoc i tak w kolko...
|
|
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Ja do brodawek ma Maltan - sprawował się jak zaczęłam karmić, a do noska kupiłam NoseFrida, też chyba jedna z tańszych
Oba produkty zamówiłam na DOZ Tak wspominacie o swoich mężach i tak pomyślałam, że może zagrajcie program na kształt perfekcyjnego pana domu Jelly Twój mąż by tylko korony rozdawał Ach i jeszcze miałam wam napisać o podkładach. Ja zużyłam po porodzie 1,5 opakowania a kupiłam........5!!!! Całe szczęście też się przydały. Jak miałam nawał taki, że wszystko leciało mi bokami, to cięłam taką jedną wkładkę na pół i w stanik ![]() Lepiej absorbowały wilgoć Tym sposobem zużyłam wszystkie I jeszcze a propo śliników. Najlepsze są zapinane na napkę i z foliowym podkładem. Tych na troczki nienawidzę a mam ich 7 po Esterce, leżą i się kurzą. Kupiłam sobie ostatnio na rzep.....ale cholerstwo tak trzyma, że żeby odpiąć to po karmieniu to nieźle się trzeba napracować i uważać przy tym żeby Małej głowy nie przetrącić ![]() Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę
|
#442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja właśnie się boję że te wody morskie w sprayu pod sporym cisnieniem jednak sa w tych butelkach i czy się dzieciak nie wystraszy jak mu czymś takim chluśniesz do nosa jak Mariko na nose frida się sprawuje??swoją drogą niezły patent maiłaś na zużycie podkładów hehehe
|
|
|
|
|
#443 |
|
BAN stały
|
Dobry pomysł
![]() Co do podkładów-ja pamiętam,że przy drugim dziecku to zuzyłam 2 opakowania,i dokładnie tyle zakupiłam przed porodem ![]() Sliczniaczki-tu się zgadzam,te na troczki są kiepskie,nigdy ich nie lubiłam,te na rzepę są dobre wtedy,gdy rzep się już ''wyrobi'',bo wcześniej to faktycznie można dziecku głowe urwać
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
gabishing ja psikam Małej codziennie i nie boi się, nawet na to nie reaguje
A spray wydaje mi się, że pomaga bo tak bardzo nie charczy.Jelly to dobrze wiedzieć, że rzepy się wyrobią w końcu Może będę jeszcze zadowolona z tych śliników Ciekawe jak tam dizi.......
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-01-03 o 18:53 |
|
|
|
#445 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zakupy robi, ugotuje coś czasami, kolacyjkę zrobi, ale do sprzątania muszę go gonić, hehe. Ale mój to czasami jeszcze dzieciak straszny jest...potrafi np. cały dzień na grach przed kompem spędzić, albo jakieś głupoty na all przeglądać...przy Małym dojrzeje . Wszystkiego się nauczymy powolutku i będzie gitCytat:
My mamy Sterimar dla niemowlaków. Marimer ja używałam i też jest pomocny przy suchym nosie. Cytat:
Śliniaków mam dużo, zarówno na rzepy, napki, jak i wiązane...ale z takim podkładem to tylko kilka mam...niektóre to są takie czysto "ozdobne" - np. od teściowej dostałam komplet ubranek właśnie z takimi śliniaczkami ozdobnymi - nie wiem, na co to dziecku . Dobra, miłego wieczorku dziewczyny, mi się znowu brzucho napina, więc idę pod prysznic...a jutro od rana lekarz i KTG. |
|||
|
|
|
#446 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak,ja pamiętam,że czasem sama je wyrabiałam-zapinając i odpinając(trochę jak małe dziecko,które układa klocki i zaraz je przekłada )I w ten sposób się wyrobiły ![]() Cytrynko,ja też się cieszę,że już jej te mdłości przeszły,teraz poza bólami głowy nic jej nie dolega-jest pełna energii
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-03 o 18:56 |
|
|
|
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/hiszpanski-kocyk-m...394040965.html i jeszcze kilka po Michasiu ale nie wiem z czego, bo najbardziej lubie te akrylowe. |
|
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam z zakupów. Niestety sklep z bielizna był zamknięty;( pokazałam mezowi co am kupic w rossmannie jak sie mały urodzi
najpierw stwierdził,ze nie ma sensu kupowac małych pieluch.. a pózniej jak zobaczył 2-5kg.. stwierdził, ze będą nam potrzebne dla naszego "wielkoluda".Marika - dałas mi zagwożdzkę, czy kupić tą buteleczkę.. ale kurde, może dostane to w sklepie, bo nie chce płacic duzo za przesyłkę.. ![]() Ja też się mogę pochwalić mezem. Wstawia pranie, ale nie umie segregować, wiec trzeba mu dać gotowy worek gotuje, sprząta. Nie sciera tylko kurzy, ale odkąd jestem w ciązy nie pozwolił mi nawet razu umyc wc czy prysznica. Krzyczy jak nie odpoczywam. i codziennie stara się mnie na drzemkę namówić. Do sklepu też pójdzie. Jak wieksze zakupy - lista i wszystko kupi. i robi herbatki
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
czesc laseczki
jeszcze na szczescie sie nie rozpakowalam za to coraz szybciej sie pakuje po wczorajszych akcjach ![]() dzisiaj prawie wogole skurczy nie czulam.. wiec narazie jest ok.. chyba.. :-/ próbuje was nadrobic.. ale srednio mi wychodzi co przeczytam po lebkach to juz nowe strony powstają widac ze wiecej macie czasu wolnego ![]() z tego co pamietam to niektore skarza sie na katary.. zatoki itp.. co do zatok...niestety jestem od kilkunasu lat specjalistką bo wiecznie chora..po kilka razy w roku tak sie przyprawilam ze marne szanse mam na wyleczenie tego ustronstwa tylko udaje mi sie lagodzic bo moj stan juz mnie kiedys do szpitala przez to zaprowadzil.. i nawet tam nie niewyleczyli do konca.. ale faktycznie kilkukrotna punkcja to rewelacyjna ulga (sam zabieg niestety nie za fajny ) a co do lekow to polecam sinupret.. chyba nawet w ciazy mozna go stosowac ale to pomaga na poczatku jesli ktos nie ma stanu przewlekłego jak ja.. co najwazniejsze maluchom mozna tez tą wode stosowac i chyba gabishing sie martwila o jej psikanie dzieciom.. to chyba nic nie powinny czuc.. albo ja jestem tak nieczula bo nie czuje jak ją sobie aplikuję co do wiekszego leczenia to dostalam info ze bioparox to rewelka nawet na leczenie w ciązy ale jeszcze nie kupilam.. moj kolega biegacz tym leczy zatoki a rok temu ciezarna zona mu to podkradala (za zgodą lekarza) i jej to pomagalo.. wiec ja sproboje sie w to zaoopatrzyc a moze faktycznie co nieco pomoze.. ------------------- aha nie mogę znalezc zdjęc kalinki.. chyba slepa jestem.. :-( ------------------- co do wystawionych zdjec pokoików/kącikow to naprawdę fajowe i zazdroszcze ze juz gotowe.. ja dzisiaj nadrobilam tylko kupno firanek a reszta dalej w rozsypce.. -------------------- no i oczywiscie wielki szacun dla mariki za dobre rady dzieki tobie tworze liste potrzebnych lekow/kosmetykow itp ![]() juz zaczynam sie stresowac jak sobie bede radzic z pielegnacja lub dolegliwosciami malego......na razie dla mnie to czarna magia jeszcze
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o kocyki, to ja mam 1 akrylowy i jeden polarkowy
no i ewentualnie dwa rożki do przykrycia... kupiłabym jeszcze, ale to jest normalnie studnia bez dna :PU mnie łóżeczko już pościelone, ostatnie pranie wstawione, moge rodzić ciekawa jestem tego jutrzejszego ktg...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

A nad moim to ja jeszcze popracuje, na razie musze go namowic zeby zabral mnie jutro na zakupy

- normalnie zbieram szczękę z podłogi - Jelly, Twój mąż wymiata