|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Noo,takie pieluchy się oczywiście przydzadzą ![]() Ja na szczęście mam już wszystko,i dla małej i dla siebie. No i pogratulować męża ![]() Mój właśnie poszedł do sklepu,bo mi się zachciało kanapek z serem szwajcarskim,a że w domu nie było,to od razu się ubrał i wyszedł ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Co do zapalenia zatok-wiem,jak to jest,ja sama choruję od 15 roku życia. W zeszłym roku byłam chora ''tylko''6 razy... |
||
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
apropo kocyków: ja mam akrylowy od teściowej, jeden z lidla - nie z polaru - zapomniałam jak się ta tkanina nazywa i jeden bawełniany dość cienki...
|
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny robiłyście już układ krzepnięcia. Ja dzisiaj robiłam badanie i sobie właśnie zajrzałam na wyniki i mam PT (INR) 0,85 przy normach 0,90 do 1,20 czyli mam za nisko. Orientujecie się jak to jest w przypadku ciężarnych. nie wiem zupełnie co oznacza ten wynik?
|
|
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie robiłam, musze wogóle spytac ginke czy nie muszę jeszcze tuż przed porodem badań zrobić krwi i grupy krwi powtórzyć choć nie wiem czy jest sens bo przeca grupa krwi to sie nei zmienia... sama nie wiem |
|
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
grupy krwi na pewno nie musisz, morfologię pewnie tak. Zapytaj w szpitalu w którym rodzisz jakie wyniki badań są tam wymagane. Ja sprawdzałam na stronie internetowej szpitala i tam było napisane jakie badania wymagają. |
|
|
|
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Ja już po prysznicu, weszłam sobie jeszcze trochę Was podczytać
.Cytat:
Ja pewnie jutro dostanę na to + jeszcze na WR powtórkę, może jeszcze raz test Coombsa...sama nie wiem, co jeszcze .Co do zakupów z listą to mój mąż jest mistrzem - zawsze i tak o czymś zapomni, albo nadprogramowo coś kupi (choć ta wersja jest lepsza ). Dlatego kosmetyki dla mnie i Małego wolałam kupić sama - mogłabym mu pokazać na półce w sklepie, co ma kupić, a on i tak nie wiedziałby co kupić . Ale ja nawet to jego roztrzepanie pokochałam przecież . Jak dla mnie jest prawie ideałem, jak każdy mężulek dla swojej żonki |
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Louboutinka nie tylko Ty się stresujesz, ja mimo zawodu też jestem zielona
Tak na prawdę teoria to tylko suche fakty. Pewnie mam tam jakąś wiedzę co może pomóc Małej albo od czego coś się bierze.....ale i tak jak będzie płakać to ja mimo wiadomości jej nie pomogę, jeśli to będzie jakiś atak kolki Całe szczęście na razie nie jest źle. Bączki ją czasami męczą i wtedy jest marudna.Wczoraj jak tak marudziła (ale chyba z nudów) włączyliśmy suszarkę do włosów......cisza jak makiem zasiał. Zrobiła taką zdziwioną minę jak ten kot : http://www.youtube.com/watch?v=C_S5c...eature=related Suszarkę wyłączyłam znów buczała, suszarka "ON"....cisza Muszę nagrać to na płytę i jej puszczać A jeszcze odnośnie kosmetyków, ja nie używam zbyt wiele. Tylko chusteczki do pupy, mydełko Bambino z oliwką Bambino, na przemian z Emolium. Pupę zasypuję kartoflanką. Najlepsze na odparzenia Dziewczyny kupowałyście może sobie biustonosze usztywniane do karmienia? Możecie mi jakieś polecić? Bo ja mam na razie tylko miękkie a chciałabym się zaopatrzyć też w takie bardziej sexi
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-01-03 o 19:49 |
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, Matylda jako wiekszy zbój wygrała dzis pierwszą kąpiel, tata kąpał:
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2011-01-09 o 23:28 |
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kocyków to ja mam 3 w sumie - jeden akrylowy ale nie z takich całkiem grubych, jeden polarkowy i jeden nie wiem z czego to ale taki milusi z takiego misia jakby, do tego 3 rożki (miały być 2 ale się pomylili przy wysyłce i 1 został mi jako gratis) i spiworek do pania z lumpka myśle że świat. A jeszcze mam pościel do wózka taką malutką i cieńszą, tak że na początku moge nawet tą kołderką wózkową przykryć. A tż złożył łóżeczko dziś, miał składac jak będe w szpitalu, ale stwierdziłam że pewno Tomuś się boi że nie ma gdzie spać i nie będzie chciał wychodzić jeszcze. Tak że Panie Tomaszu łoże gotowe i zapraszamy ![]() ciewkawe co tam u dizi - czy już p wszystkim... |
|
|
|
|
#460 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Słodka i śliczna A powiedz mi,Chantalle,jak tam Twoje samopoczucie?
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
ale słodki:
http://allegro.pl/sliczny-zimowy-kom...396575993.html ja już oglądam kombinezony na roczek....zbijcie mnie ... ale czemu wszystkie sa ladne tylko dla dziewczynek :P dla chlopcow jakies takie...nijakie Chantalle urocza
|
#462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o jaki słodziak
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
ja juz chce urodzić.. jakoś mi się humor pogorszył.. znowu dopadły mnie skurcze przepowiadające.
|
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki by wszystko dobrze poszlo!
|
#465 |
|
BAN stały
|
Też trzymam kciuki za Dizi...mam nadzieję,że wszystko dobrze.
Mysiopez, Ale z drugiej strony wolę mieć małą w brzuszku jak najdłużej i modlę się,żeby wytrzymała chociaż do 37 tc. |
|
|
|
#466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...gory=0&order=d najtaniej masz 11 zł [z przesylka juz] Cytat:
Cytat:
|
|
#467 |
|
BAN stały
|
LadySith,wiem że słodkie
![]() Swoją drogą,on bardzo kocha nasze dzieci,córka powiedziała mi,że jest super tatą ![]() Zawsze pomocny,opiekuńczy..no fakt,''trochę'' rozpieszczał Gosię ,i ja zawsze musiałam studzić jego zapędy co do kupowania jej prezentów ,ale poza tym było wszystko w porządku.Teraz znowu rozpieszcza Marcina,i ciekawa jestem,co będzie robił,jak urodzę Martę ![]() Tak,''Mąż do wynajęcia'' to super tytuł
|
|
|
|
#468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poloz sie na chwile albo idz pod prysznic powinny przejsc... A ja juz po wizycie u gina - znowu wysokie tetno 118, obejrzal wyniki ost., mowilam mu tez o tych zawrotach glowy..to stwierdzil, ze to napewno od tego, ze w swieta zaliczylismy cala rodzinke i to po prostu wyczerpanie. No i mowil, ze jakby cokolwiek mnie niepokoilo juz teraz to do szpitala... Rano to faktycznie panika byla - bo w nocy najpierw bole krzyza, a po sniadaniu wizyta na kibelku i biegunka [przy okazji mialam wrazenie jakby mi cale wiadro wody poszlo]. Wiem, ze Marika miala podobnie i przeciez w niedlugi czas potem urodzila. Ja za to polozylam sie spac jeszcze na 3 h i wszystkie objawy minely. Ale na razie nic mnie nie boli, wiec jest git. torbe dla mlodego przepakowalam na wszelki wypadek-dorzucilam kilka body, reczniczek i kocyk-a niech ma ladne rzeczy w szpitalu;0 Jutro w planach ost. porzadki w papierach, lightowy obiad i nie ma bata -legne na kanapie z ksiazka i tak bede lezec.
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
ja dostałam drugie skierowanie na WR
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chantalle cudności!! mam malego klopsa wg obliczeń starszy o 2 tyg waży 3 kg oby tylko wagi siostry (niemal 4kg) nie pobił ...
|
|
|
#471 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja już po wizycie ![]() Szyjka skrócona, miękka, ale nie ma jeszcze rozwarcia. Mała leży już bardzo nisko, przyparta do kości, więc już nie "lewituje" w brzuchu. Jestem chodzącą tykającą bombą zegarową No i mała jest mała, bo po skończonych 37 tyg. ma 2700g, dlatego gin stwierdził, że jego zdaniem spokojnie mogę próbować rodzić SN. Jest na tyle niewielka że on nie widzi sensu na razie wypisywać skierowania na CC od razu. Jakbym się jakimś cudem nie rozpakowała w ciągu dwóch tygodni, to mam przyjść na wizytę i wtedy jeszcze raz będziemy mierzyć, czy za dużo nie urosła. Gigantem jednak chyba nie będzie ufff...Jutro chyba pojadę porobić jeszcze badania przedporodowe (mam gdzieś spisane jakie, bo na poród w wodzie jest więcej), żeby zdążyć. Chciałabym to już mieć za sobą i urodzić... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-03 o 20:55 |
|
|
|
#472 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Czy ja wiem,czy jest taka malutka? ![]() Choć w sumie..skończony 37 tc,a ona nie ma 3 kg...teoretycznie może jeszcze urosnąć,ale praktycznie możesz zacząć rodzić w dowolnym momencie ![]() Nie dziwię Ci się,że chciałabyś juz urodzić-ja tez już bym chciała,ale z drugiej strony lepiej,żeby mała poczekała jeszcze z 3 tygodnie... |
|
|
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
generalnie ok, poza tym ze odbilo mi na ich punkcie
![]()
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
makeupistko moja bratowa byla u gina w 37 tyg zmierzyl dzidziusia i tez mial 2700 - na drugi dzien urodzila i maly sie urodzil 3100
wiec nie ma co sie bac! A swoja droga czy jest jakis prog wagi dziecka, po ktorym robi sie cc?? Wiem przewrazliwiona jestem...Chantalle wcale sie nie dziwie
|
|
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Chantalle urocza
![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/nowy-kombinezon-gr...388722147.html |
|
|
|
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
ja też miałam dwa razy robione WR |
|
|
|
#477 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#478 |
|
BAN stały
|
Ja się nie martwię że jest za mała
Lekarz twierdzi, ze po prostu jest z tych mniejszych, więc wszystko jest jak najbardziej OK. Tez mówi, ze USG może się mylić o +/- 300g, choć mierzył dwa razy.Ligotko CC robi się w większości przypadków (choć nie zawsze) jeśli dziecko ma ponad 4000g. U mnie chodzi o bardzo wąską miednicę. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-03 o 21:05 |
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
make_up_istka to zapewne jesteś zadowolona z wizyty
![]() ligotko chyba ponad 4 kg jest jakimś tam wskazaniem, ale mogę się mylić chantalle śliczna |
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
makeupistka, a jak byś wolała? cc czy sn?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

najpierw stwierdził,ze nie ma sensu kupowac małych pieluch.. a pózniej jak zobaczył 2-5kg.. stwierdził, ze będą nam potrzebne dla naszego "wielkoluda".

.
Całe szczęście na razie nie jest źle. Bączki ją czasami męczą i wtedy jest marudna.
Muszę nagrać to na płytę i jej puszczać