|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Heh ![]() No,na pewno,a na wsiach to jeszcze siano przerzucały,nawet jak się poród zaczynał-wiem,bo pamiętam,że moja babcia mi opowiadała,że jej siostrze wody odeszły,miała skurcze,ale nic sobie z tego nie robiła... Ja się już nią nie przejmuję,ona wstępu na razie do nas nie ma(i bynajmniej nie przez dzisiejszy telefon,narobiła niezłego zamętu już parę tygodni temu)jest to decyzja moja i Jacka. Mąż zachwycony,jasne,on najchętniej ciągle by mnie w czymś wyręczał,bo mówi,że jestem taka krucha i delikatna,że boi się,że mogłabym zrobić sobie krzywdę ![]() Tyle,że on tak twierdził nawet wtedy,gdy w ciąży nie byłam... |
|
|
|
|
#392 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ja też zmykam na razie, miłego wieczorku dziewczyny |
|
|
|
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() On zawsze taki był,odkąd się znamy,czyli 22 lata. Zawsze mnie tak traktował,był opiekuńczy,a gdy zaszłam w ciążę,to już w ogóle..teraz mam wrażenie,że żyję w raju,ale tak jak mówię-czasem mam dość,bo przecież kota też można zagłaskać na śmierć ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() Też się nie mogę doczekać,aż ją przytulę,i jesteśmy z mężem ciekawi,do kogo będzie podobna ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Dokładnie,niedawno jak u nas była,to na niego wrzeszczała,że mi nic nie pomaga..a teraz miała odchył jakiś... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-03 o 17:10 |
||
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
gabishing ja nie wiem bo sie nie znam na tym, tyle ze znajomy TZ robi ciagle jakies zakupy i dostarczaja mu
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ten zanjomy mieszka w PL czy UK?? |
|
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
ojej to moja teściowa w innym klimacie jest. Jak zawsze jesteśmy to mi mówi żebym się nie przemęczała. A jak mówię, ze się nie przemęczam bo mąż mnie we wszystkim wyręcza to mówi, ze bardzo dobrze.
Jednak mam dobrze. No ja dzisiaj u okulistki byłam, podobno dno oka dobre, mogę rodzić siłami natury. Stwierdziła, że mam za słabe okulary ale mi teraz nie będzie zmieniać bo po porodzie mi się wzrok może pogorszyć A jak jej powiedziałam, że mi się nie może pogorszyć to stwierdziła, że to nie jest pewne , że może ale nie musi, a zresztą CC robi się od 9 dioptrii?? No i jutro mam wolne od lekarzy ale w środę znowu mam wizytę tym razem patologia. Już mnie to wkurza normalnie 2-3 razy w tygodniu u lekarzy.
|
|
|
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Jelly37, make_up_istka nie no teściowe to macie the best
lilijka zachęciła mnie do drzemki i synek dał mi pospać poza tym zbieram się w sobie żeby zacząć prać wszystkie ciuszki i pościel małej ,ale jakoś boję się że jak już będę ze wszystkim gotowa ,to zechce za szybko wyjść z brzuszka
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Jelly - nie ma się co przejmować,
agape - ile przesyłka w doz-ie? Cytat:
siostra babci w wigilię w południe dostała skurczy, nikomu się nie przyznała, wszystko ugotowała, pojedli, dzieci posżły spać, to się wieczorem przyznała mężowi że do szpitala by trzeba jechac ![]() ligotka - ten miś to tak odręcznie malowany?
|
|
#401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wspólczuję Ci z tymi chorobami... wyrabiasz normę za cały wątek normalnie Cytat:
|
||
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
LadySith tak, pokazalam mu zdjecie i poszedl malowac
![]() No wlasnie tez szukam informacji, czy place za przesylke jak odbior w aptece mam :/ Wiem co dziewczynki czujecie, jak ja sie wzielam za te prania i szykowania to mam wrazenie ze zaraz urodze Wlasnie poprasowalam kolejna wersje prania, masakra ;( Jak te nasze mamy te pieluchy praly i prasowaly to nie wiem, ja mialam 5 teterek i myslalam ze wyzione ducha
|
|
|
|
#403 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Zazdroszczę teściowej ![]() No,jesli jest ok,to możesz rodzić SN. Co do pogorszenia wzroku-tak,MOŻE Ci się pogorszyć,ale nie musi. Ale będzie dobrze,zobaczysz ![]() Ja mam wizytę pojutrze,dowiem się wreszcie,ile moja kruszynka waży ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Heh,z chęcią,ale mój synek jest przywiązany do swojej babci ![]() Jejku,i ona wszystko zrobiła i nie dała nic po sobie poznac?
|
||
|
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam pytanko, mam takie bole, jak na @ raz po lewej raz po prawej, nie dosc mocne, tylko przez jakis czas dziennie, po ktorej stronie no i bol do wytrzymania. Zastanawiam sie skad one sie biora, czy to jakies rozciagniecia, czy jak? MIalyscie tak moze??
|
|
|
|
#405 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie robiłam prania,no bo wiadomo-nie dam rady,ale powiedziałam mężowi,że trzeba by zacząć pranie,to bez słowa wziął ubranka i poszedł prać ręcznie
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak to "trening" macicy mnie dzis gnaty bolą w sensie biodra, młody chyba utyka się w kanał i zaczynają mi się kości rozchodzić
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to właśnie ta córka (23 lata) od dziadków sąsiadki dostała skurczy w Wigilię, normalnie wszystko przygotowała, zjadła wieczerzę i dopiero po powiedziała, że trzeba jechać do szpitala bo rodzi ![]() Jelly ja też mam taką kopniętą teściową w większości spraw (na szczęście w kwestii ciąż zagrożonych jest normalną kobietą, bo to samo miała jej siostra - była na podtrzymaniu i nie uracza mnie historyjkami jak to pracowaa w ciąży)......... a swoją olej sikiem prostym....... ![]() ![]() ligotko boski pokoik ![]() brawa dla artystyhehe a ja o tych termometrach BabyOno słyszałam sprzeczne opinie i na razie zrezygnowałam z zakupuJustynaM hehe i nie miałam drzemki bo pranie trzeba było rozwiesić, piec dokręcić, chciało mi się pić więc wypiłam kawę z mlekiem i przyszedł mąż z dobrą wiadomością!!!!!!!!!!!: uregulował zaległość za mieszkanie!!!!!!!!!!!!:ju pi: Więc jak dziecko trzeba było go pochwalićligotko, agape dość duży wybór tkanin jest w jakiejś hurtowni w Dąbrówce Małej, niedaleko torów na głównej ulicy. To wiem od znajomej krawcowej........... |
|
|
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
|
Jelly, gabishing Dziekuje bardzo!!!
lilijko to ja zapytam siostre meza ona tam mieszka, czy kojarzy gdzie to i moze jutro sie tam wybiore brawa dla meza!
Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-03 o 17:48 |
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() takiego męża to ja w ciemno biorę mojemu to bliżej do męża lilijki ![]() lilijka - dzięki za info
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-01-03 o 17:51 |
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie mam jeszcze jeden dylemat - jaki kocyk?? które to są te cieplejsze?? polar, akryl, bawełna?? oszaleć można tyle tego na alle
|
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny swędzą mnie brodawki i strasznie bolą sutki!!! ałaaaaaaaaaa
:confus ed:gabishing polar zdradliwy, daje ciepło, ale szybko się ulatnia......... przetestuj na sobie. Ja dzisiaj przykryłam się polarowym kocem i kurczaki plecy zmarzły mi jak nie wiem............ ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
, bo ja to szału już dostajęnie ma za co, ja o tej aptece dowiedziałam się od koleżanki
|
||
|
|
|
#413 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zapytałam go,dlaczego nie wrzucił tych ubranek do pralki,to powiedział,że raz to zrobił(o czym nie wiedziałam) coś źle ustawił i ubranka szlag trafił... Dlatego teraz woli ręcznie,bo boi się,że się zniszczą ![]() Poza tym,powiedział,że jak widzi takie malutkie ubranka,to od razu mu się tak miło na sercu robi,i czuje się 100% tatą-cokolwiek to znaczy
|
|
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
gabishing ja chce kupic jeden akrylowy i dwa ciensze, ale tez nie wiem czy polarkowe czy z mikrofibry :/ no i znajdz takie ladne ech...
Jelly tez sie usmiechnelam, oj nie wiem moj maz duzo robi, ale jak czytam o Twoim to chyba musze nad nim troszke popracowac, bo on by ciuszki wzial i wrzucil do pralki, ale pewnie wszystkie na raz (bezwzgledu na kolory) i jeszcze wstawil na wysoka temperature i najwyzsze obroty, ech lilijko dzieki! ale kurcze nie wiem czy sie wybiore do centrum katowic, ostatnio sie jakos nie ruszam jutro licze ze wyskocze do ikei..; a mnie dla odmiany ostatnio co wieczor brzuszek swedzi jak nie wiem wiec pomimo mojej niecheci to smarowanie obowiazkowe
Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-03 o 18:00 |
|
|
|
#415 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
No,Jacek jest naprawdę cudownym mężem ![]() No i tyle lat razem ![]() Juz mówiłam Lilijce,że mogę go jej podesłać do sprzątania ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
No,mój kiedyś wrzucił wszystkie na raz,bo jak mówił-spieszył się,nie przyszło mu do głowy,że mogą zafarbować ![]() Dlatego teraz pierze ręcznie,a potem-jak powiedział-wyprasuje je i poukłada w szafkach ![]() Podeślę mojego do Twojego,żeby go trochę podszkolił
|
||
|
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
ligotko z Jagiellońskiej to chętnie zaprosiłabym Cię na herbatkę do mnie
|
|
|
|
#418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brodawki może posmaruj jakimś kremem a kocyki polarkowe to fakt do bani są |
|
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Jelly ja na Twoim miejscu bym go tak nie uzyczala, bo jak sie nam spodoba to go nie bedziemy chcieli oddac
hehe lepiej wysle mojego do Ciebie na tydzien niech podpatrzy ![]() lilijko dzieki zapamietam! |
|
|
|
#420 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hehe ![]() No,ale myślę,że po tych 20 latach małżeństwa to chyba by do mnie wrócił,nie? ![]() Wiesz, trafił mi się skarb,ale myślę,że nie on jeden jest taki ![]() Dobrze,zapraszam,będzie brał lekcje u mojego kochanego męża,i wróci jako zupełnie inny człowiek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

. Tak naprawdę to powinna każda z nas jeszcze męża wyręczyć - jakaś drobna naprawa przy aucie, zakupy w markecie, może po drodze jeszcze wyszorowanie klatki schodowej - wiesz, nasze teściowe/babcie etc. nie takie rzeczy w ostatnich tygodniach ciąży robiły i proszę, jakie zdrowe dzieci na świat wydały

:

A jak jej powiedziałam, że mi się nie może pogorszyć to stwierdziła, że to nie jest pewne , że może ale nie musi, a zresztą CC robi się od 9 dioptrii?? 

brawa dla artysty
mojemu to bliżej do męża lilijki
jutro licze ze wyskocze do ikei..; a mnie dla odmiany ostatnio co wieczor brzuszek swedzi jak nie wiem