|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Ja wlasnie wszmalam nalesniory z serem, bananem i smietana ![]() Kurcze a wy juz o butelkach rozmawiacie. Ja sie jeszcze nad tym wcale nie zastanawialam. |
|
|
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze dlatego dziewczyny przyzwyczaily sie do moich postow i je olewaja moria ale masz brzunio rozneglizowalas sie troche w tym avatarze![]() a ja nie wiem ktore butelki laktatora nie kupuje bo mowia, ze nie kupowac na zapas zawsze mozna dokupic zreszta nie wiadomo czy w ogole karmienie piersia bedzie mozliwe z wielu powodow a ze sterylizatorem tez narazie sie wstrzymuje... kiedys ich nie bylo i tez mamy dawaly rade to jest to samo co wygotowac w garnku a butelki ponoc sa dobre dr browna, przeciwkolkowe
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
I jak się zakończyła historia z zapalniczką?
Jak nas pieknie przybywa na 1-szej stronie
|
#2975 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
nie znam
![]() Cytat:
![]() te bole nie sa mi obce ![]() [QUOTE=anulinka2009;241371 88]Zgaga jak nic Przerabiałam to 2 razy w zeszłym tygodniu. Nawet po szampanie Piccolo paliło mnie w noc sylwestrową![]() [QUOTE] hmm mnie dzisiaj piekla po jogurcie a teraz pije cole... ciagnie mnie do nie zdrowego jedzenia- tez tak macie? cipsy, frytki, mc donald![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zle jak siedze, zle jak leze, zle jak stoje...sama juz nie wiem ![]() jest jakis fajny film dzisiaj?
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-01-03 o 19:28 |
||||
|
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
TheXanthippe dwa tyg temu usłyszałam identyczne zdanie : 51% dla dziewczynki, bo nic niby nie wstawało. To był 17-ty tydzień i usg było tylko przez brzuszek. Sama też zerkałam, ale nic a nic nie mogłam wypatrzeć charakterystycznego dla którejś płci.
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
Co będzie to będzie
ale ja jestem z tych niecierpliwych osob siła perswazji ![]() ![]() 24kasia86 to chyba ty pisalas w ktorym tygodniu powinno byc kolejne usg? Pojde prywatnie do tamtego lekarza (swoja drogą polecam jezeli ktoras z wawy bardzo dobry wszystko opisuje co i jak daje plytke i kosztuje tylko 80 zl niezaleznie od tyg ciąży)
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-01-03 o 19:48 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za rady odnosie farbowania, poczekam ,az siostra wyjdzie ze szpitla, to mi przemaluje a moze zrobimy taka fryzurke ,ze nie bedzie widac tego brazu, jeszcze niewiem jak upiac mam jakies 7 cm za ramiona z dlugosci. Moze macie pomysly?
Zamowilam dzis bukiet ale namowila mnie kwiaciarka na bordo roze, podobno beda odbijaly, Tz poachal po jakies wloskie szampany. Ja wlasnie znajomej wlosy zrobilam zmeczylam sie, nawdychalam amoniaku, fuuuuuuuuuj. Bylam dzis na glukozie, morfologi, przeciwcialach i siuskach trzymajacie kciuki za wyniki.Widze samee slodkie brzuszki i bejbiki Dziewczonka Twoja dzidzia szybko na wadze przybiera.
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za lekarz? Bywam w Wawie
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Już się uspokoiłam, wmówiłam sobie, że niunia jest zdrowa i koniec - nie ma innej możliwości
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Dzięki za lekturę, 6 stron od rana?? ale Wam to poszło, raz dwa. Moria śliczne to zdjęcie z avatarka, nie mogę się napatrzeć na ten brzuszek. Eweska dzieciaczki jeden nad drugim siedzą, nadal? fajowo to wygląda jak tak wysoko jest taki duży. Tak dużo pisałyście, że nie wiem co odpisać teraz. Ale Tżta nie ma w nocy więc będę okupować komputer, chyba że zasnę szybko. U nas ok, maleństwo ma tyle siły, że cały czas mnie kopie i to już strasznie mocno. Najdziwniejsze uczucie jest jak kopie po bokach albo całkiem niziutko na dole hehe
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
oooooooooooooo Kwiaatecek
a jaka masz sukieneczke?
|
#2983 | |
|
Wtajemniczenie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() tez jestem niecierpliwa
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-01-03 o 19:57 |
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
24kasia86 dostajesz za każdym razem skierowanie na usg? Nie robi Ci lekarz prowadzący ciąże?
|
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
wysłałam prywatna wiad
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- ja tez dostaje moja gin nie ma u siebie sprzętu
|
#2986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Oby rosła szybciutko ![]() Trzymam kciuki za wyniki ![]() Ja też Was poproszę o kciuki, jak bedę robiła toksoplazmoze IgM.
|
|
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie pisz mi takich rzeczy na gg
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
TheXanthippe i rozumiem ze potem z pełnym opisem wędrujesz z powrotem do swojego?
i tak niestety co miesiąc?
|
|
|
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie jestem pewna czy dobrze mam prowadzona ciaze...moja gin jest roztrzepana...ciagle czegos zapomina, a to zwolnienie zle wypelni a to skierowania mi nie da...ale stwierdzilam ze juz nie bede kombinowac ze zmiana lekarza ![]() usg mam robione na starym sprzecie i rowniez nie mam przekonania co do lekarza... jednak nie mam kasy na prywatne wizyty
|
|
|
#2990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No rozumiem. Z jednej str to chyba nie jesteś jedyna pacjentka wiec musi być fachowcem a z innej jest wielu dobrych lekarzy na kasę chorych wiec dlaczego by nie poszukać...
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
tak ale nie co miesiac bo obowiązują mnie tylko 3 usg w ciagu calej ciąży co najgorsze gabinet usg jest drzwi w drzwi z gabinetem mojej gin ale od usg jest inna babka
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-01-03 o 20:17 |
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Tak sie dzis nachodzilam, moze nie duzo ale szybko i rozbolal mnie brzuch z prawej strony? tez to macie, posiedzialam przeszlo. A glukoza to mnie tak odurzyla ,ze przysnelam, ocknelam sie jak ktos wchodzil.
Amarcia, srebrna sukienka, stynowe srebrne szpilki+ czarne bolerko
|
#2993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia mnie kopie...idziemy do lozeczka
jutro doczytam
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia usypiana przez mężula
![]() Ja rozpoczynam mój wieczorny odpoczynek ![]() moria44 zrobiłaś już dzis ten peeling, bo ja kupiłam dziś juz cukier brązowiutki i miodzik i czekam na wskazówki ile czego ???Co do butelek to ja mam takowe doświadczenia: ![]() Dr. Brown - niby najfajniejsze i tych długo używaliśmy ale po czasie to mnie brała k... ica jak miałam myć te wszystkie części (jesli chodzi o kolki to chyba te najlepiej działają) Lovi - działania antykolkowego nie zauważyłam wcale, mała strasznie pierdziała jak z nich piła, co oznaczało że nałykała się dużo powietrza TT - bardzo fajny kształt, niby smoczek jak pierś, ale zostaje w smoczku ciut mleka i ciężko to wypić, no i tych niby kolkowych działań też nie zauważyłam Avent - te używałam najdłużej jak mnie już doszczętnie wkurzyły Browny, kupiłam te bez BPA bo niby zdrowsze, mała juz kolek nie miała więc nie wiem jak tam z tymi funkcjami, ale w obsłudze są bardzo wygodne Medela - niby najanatomiczniejsze (ja nie miałam) dobre chyba tylko jak rzadko się butelką karmi, bo strasznie drogie i trzeba by majątek wydać, żeby nie musieć ciągle ich myć (ja jak Zosia tylko z butelkki jadła to miałam chyba ze 4 butle, żeby jak najmnije roboty mieć) co do sterylizatora to ja nie miałam, ale ja np nie miałam cierpliwości i czasu na wyparzanie i gotowanie butelek w garnku, po prostu zalewałam je wrzątkiem tylko i to nie za każdym razem ... Laktatora też nie chciałam kupować przed (tzn w sumie nie zdążyłam) i poźniej mój męzu leciał do apteki i przepłaciliśmy kupe siana, bo na allegro są o wiele tańsze, a przy nawale laktator nieoceniony ... agnieszka_pe25 ja tez nie życzyłam sobie pomocy przy dziecku na poczatku, w ogóle nie chciałam wizyt, ale rodzinka nie wytrzymała ... strasznie sobie cenię te pierwsze tygodnie razem we trójkę, wspólne nieprzespane noce, radości, wspólne przebieranie pieluch, kąpanie ... wspólne łzy i uśmiechy, to piękny czas ![]() choć wspólne mega zmęczenie też było ![]() dorkabl ja też miałam usg 3D w 12 tyg, nawet mam fotkę ![]() MoniaK nie wymiękaj kobieto !!!! będziesz najlepsza mamą dla swojej dzidzi A jeśli chodzi o drugą ciąże to powiem Ci że ja się bardziej boje porodu niż przy pierwszej (choć wcale źle nie wspominam zosinego rodzenia) |
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka, trzymamy
![]() Kasia, oki oki , bede juz grzeczna;-) Kurcze wspolczuje wam tych lekarz i sprzetu, ja chodze z nfz, ale wybralam sobie ginekologa co jest zastepca ordyntora, a usg mamy jedne z nowszych i lekarz go uzywa wtedy kiedy uzna za stosowne.
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
moria44 - łoo dziękuję za wpisanie na pierwszą stronę. oczywiście że będę do was bardzo często zaglądać.
Martulkaooo - a na kiedy masz termin ? no jak na razie przeszły trochę ale zobaczymy na jak długo a nazwę syropu zapisałam dzięki ![]() __ Męczą was też tak strasznie bóle głowy ? przed ciążą w ogóle głowa mnie nie bolała a teraz takie bóle że ledwo wytrzymuję i nawet słabo widzę jak mnie boli. Lekarz mi zapisał żelazo żebym brała ale ono guzik daję, bóle i tak nie przeszły. Już sama nie wiem co robić, tabletek żadnych nie chcę brać. A wizytę dopiero mam 11 stycznia
Edytowane przez zabuus Czas edycji: 2011-01-03 o 20:30 |
|
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot dokłdnie o tym miałam pisać i mam identyczne spostrzezenia dotyczace buteleczek. Dr brown i te elementy - niech je szlag! - używałam jakis tydzień. faktycznie sie sprawdzałt, ale odkąd odkryłam że Wiktoria tak samo dobrze reaguje na Avent - zostałam przy Avenie i jechaliśmy tym do końca.
kwiatecek ty wogóle dziewczyno śliczna jesteś, a jeszcze te ciemne włoski w połączeniu ze srebrem... Będziesz wyglądać wspaniale ![]() trzymam kciuki za udana imprezę, a życzenia złożę w odpowiedniejszym momencie ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- zabuus teraz nie mam problemów z bólem głowy ale pamietam je dokładnie z poprzedniej ciąży. U mnie niezawodny był jeden sposób : kładłam sie na kanapie z nóżkami wyżej, na jakimś kocu najczęściej, i delikatnie nacierałam skronie amolem lub aromatolem. osłownie po kropelce na paluszki i okrężnie wcierasz w skronie. Po chwili już przynosiło to ulgę
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Amarcia, Ty mi tu nie cukruj
wstawie zdjeie ze slubu sie wam pokaze![]() A Ty jak sie czujesz, bo mi ostatnio gadu zawiesza caly system i nie bardzo jest jak napisac. Co do butelek aventu to koleznka mowila ze calkiem calkiem, a jak stoja z cena? ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- ide na bananowego doktorka, do jutra moje kochane , buuuuzi dla dzidziusiow
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
Też idę na bananowego dr
narazie - pozdrówcie Kazie, a jak się uda - Robin Hooda
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

hand-made: urodzinowo na 40tkę

i
trzymam za Ciebie!

. Ale wyjątek potwierdza regułę - wiem, że bardzo chciałabyś synka

. Już się uspokoiłam, wmówiłam sobie, że niunia jest zdrowa i koniec - nie ma innej możliwości
Czekamy na Ciebie fasolko
ile czego ???