|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
MoniaK kazda z nas ma pewne obawy. Ja np. nie bede miala nikogo obok by mi pomogl. Mama chciala przyjechac, ale odmowilismy, bo chcemy w okresie pologu byc tylko we trojke. I jestem pewna, ze sobie poradzimy. Nie my pierwsi i nie ostatni
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
3mam kciuki |
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Uff trochę podniosłyście mnie na duchu
Może jakoś to będzie
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, ze damy
![]() Maz na szczescie dostanie 2 tygodnie tacierzynskiego i moze sobie wezmie dodatkowo tydzien urlopu takze sama nie bede. Moja mama mi powtarza, ze okres pologu to ogromny trud, ktory bardzo scala malzenstwo. Wiadomo, ze bedziemy obolale, hormony beda buzowac no i nie bedziemy chcialy odejsc od Dzidziusia
|
#2945 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. do tego pierwsza noc w domu i kolka od 23 do 7 ranaCytat:
dla tz!Cytat:
Cytat:
. tu trzeba bedzie wozic mlodego do przedszkola na po 8mej,i wyszykowac siebie i 2 dzieci. no i tysiac innych przykladow. o wypoczynku nie wspomne. pamietam jak mlody zasypial to ja z nim w dzien, a teraz? ehhh. damy rade! nie ma wyjscia trzeba byc dobrej mysli |
||||||
|
|
|
#2946 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wam też się wizaż na 15 minut wysypał?
Cytat:
"Fenks" ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że już się rozgościłaś Wrzuciłam Cię na listę na I'szej stronie Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Niby śpię dobrze ale często się budzę a to na siku a to mi noga zdrętwieje a to ręka a to plecy bolą... ja nie wiem co to będzie tak pod koniec 8 miesiąca.... a w dziewiątym... ![]() Cytat:
Cytat:
Z własnym dzidziusiem jest inaczej, będziesz dla niego jedyną i niezastąpioną mamą http://www.youtube.com/results?searc...u+dziecka&aq=f To naprawdę dużo daje, ja ćwiczyłam już prawidłowe podnoszenie dziecka na mojej suni gdybyście widziały jej minę Cytat:
|
|
#2947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
paulizia wiesz jaka jestem szczesliwa ze my tez bylismy sami? teraz, po czasie strasznie to doceniam, bo wydaje mi sie , ze jakbysmy wtedy byli tutaj, to pewnie tz bylby odsuniety bo wszystkie babcie byly by wokolo, a tak mogl sie wykazac od samego poczatku, co zaprocentowalo, bo ojcem jest super,nawet mi sie nie snilo ze bedzie taki dobry w ojcostwie .potem jak maly mial ok 2 mcy przyjechala moja mama na miesiac. nie powiem ze sie nei cieszylam, bo obiady pyszne gotowala i nad ranem zajmowala sie mlodym a my kimalismy, ale jednak wolelismy sami |
|
|
|
|
#2948 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i trzymam za Ciebie!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tak na marginesie - ja też ztych bezobjawowych ciąż jestem.... ostatnio mnie zaczęło mdlić rano, ale to chyba przez zmiane witamin. Cytat:
) - teraz, odpukać przesypiam noce. za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a poza tym to jestem po zakupach, ale nic a nic nie posprzatałam - jejuuuuuuuuuuuu! jak ja się boje wrócić do pracy...... brrrrrrrrrrr. a narazie żyję wizytą piątkową .
|
||||||||||
|
|
|
#2949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
moria dawaj link do filmu z peelingiem......!!!!!!!!! !!!!!
czlowiek sie musi kilka razy upominac.... niewidzialna normalnie jestem .
|
|
|
|
#2951 |
|
Moderatoreska
|
Ja zmykam, zaraz małż będzie z pracy, jej już nie pamiętam jak to było, że tz pracował w Pl. 5 lat minęło :/
Postaram się zajrzeć jeszcze wieczorkiem
|
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Całe życie jadłam niemyte owoce, surowe mięso i w ogóle, w ciąży chucham i dmucham, nawet nie przykładałam wagi do tych badań, nie odbierałam tydzień bo zapomniałam, byłam pewna, że dobre . Przy wyniku 418 "niedawno" chyba naprawdę oznacza niedawno . Ryczałam z 15 min., Tż jakoś mnie uspokoił, ale jestem roztrzęsiona
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja juz po usg...ale niestety sprzet gorszej jakosci niz u tego lekarza co bylam przed swietami niewiele bylo widac babka tlumaczyla sie ze to przez moje sadełko :/ ale moje sadelko nie ma tu nic do rzeczy bo wtedy bylo widac wszystko w miare idealnie. Wszystkie organy w normie, a płci nadal nie znamy mimo ze dzidzia byla podgladana przez brzuch i dowcipnie Waga w ciagu 2 tyg podskoczyla z 322g na 462g wiec jest ok dzidzia wymiarami odpowiada tyg ciazy.
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
The Xanthippe... nie uwazam, by tluszczyk mial jakis wplyw na usg
Agnieszka rodzicow tez zamierzamy zaprosic na lipiec/sierpien, ale nie na dlugo. Mysle, ze jedni i drudzy jakis tydzien spedza. Moze uda nam sie wtedy chrzciny zrobic, bo nie bede jechac specjalnie do Polski by robic chrzciny. Dasz rade z dwojka. Po prostu nie bedziesz miala wyjscia
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myslalyscie juz jaka butelke do karmienia wybrac i ile tych butelek bedzie potrzebnych, jedna, dwie? ja myslalam nad ta plus 2 dodatkowe smoczki...
http://allegro.pl/momma-butelka-anty...387878576.html
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka
|
#2958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc wiesz
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
Principessina ja jeszcze nad buteleczkami sie nie zastanawialam. Dosc ciekawa ta buteleczka tylko wydaje mi sie troche nie poreczna. Chyba przez ten ksztalt.. Jednak moze sie mysle, bo nigdy takiej w reku nie trzymalam
Ja sie mocno zastanawiam nad tym sreylizatorem. Wiekszosc dziewczyn mowi, ze to zbedny wydatek, ale mnie sie wydaje wygodniejsze niz gotowanie butelek w garnku
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobrze ze moja sunia jest za wielka na takie cwiczenia. hahahha Cytat:
A ja wlasnie w szoku jestem mama mi przytachala jakies ubranka podchodzace pod ciazowe, super biala bluzeczke , spodenki z czescia brzuszkowa i spodnie 3/4 , i przymierzylam jej bluzke z ciekawosci i normalnie prawie idealna. Kurde. Tak mi biust urosl ze jak nosilam wklesle A w rozmiarze 34 to teraz mieszcze sie spokojnie w 42
Edytowane przez daget Czas edycji: 2011-01-03 o 18:09 |
||
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia tak czytam o tej butelce, ze ponoc zaprojektowana tak zeby dzidzius mogl ja zlapac swoimi raczkami, no ale musialabym ja zobaczyc "na zywo"
co do sterylizatora to narazie nie bede kupowac, bede sterylizowac w kuchence albo w zmywarce czy gotowac, tylko ew. jakby miala sterylizator to ta butelka mommy tam wejdzie
|
#2963 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. moze faktycznie na dziewczynke jak tak trudno bylo jej sie okreslic?Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2964 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rehabilituję się :http://www.youtube.com/watch?v=zAF9PPhnatU Cytat:
http://abcbadania.pl/pytania/co-ozna...-przy-igm-0196 Dopóki nie zbadasz IGM to nic złego nie oznacza. Poza tym, nawet jeśli rzeczywiście to toxo, to nie oznacza że choroba już przeniosła się na dzidzię więc gdyby tfu tfu tfu się okazało, że jednak teraz zachorowałaś to dostaniesz leki i wykurzysz pasożyta no ale jeszcze o tym nie myśl. Zbadać Igm i już Cytat:
|
|
#2965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tej buteleczki to owszem, ale chyba jak Dzidzius bedzie potrafil chwytac, bo na poczatek kup sobie taka butelke, ktora Tobie bedzie latwiej trzymac przy karmieniu Malego ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Daget witaj ![]() Ogladalam sobie Twoje przepisy na Smacznym i... zakochalam sie w tych muszlach
|
|
#2967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/butelka-150ml-smoc...389908172.html Z tej samej serii kupię laktator: http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...390781208.html i podgrzewacz: http://allegro.pl/tommee-tippee-podg...391347894.html a co do sterylizatora, to decyzję o zakupie zostawiam sobie na maj, gdy dzidzia się urodzi i będzie wiadomo jak idzie karmienie cycem, czy i ile trzeba dokarmiać. Na tą chwilę najbardziej podoba mi się sterylizator na jedną butelkę i do mikrofali: http://allegro.pl/tommee-tippee-ster...385015561.html dodatkowo na początek chce mieć butelkę Medeli: http://allegro.pl/medela-butelka-cal...396220254.html Na te pierwsze tygodnie aby w przypadku konieczności dokarmiania butlą nie rozleniwić dzidziuśki i zachęcić do pracy ze smoczkiem Cytat:
![]() ![]() Ja też mam teraz wielki cyc
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam, że przeryczałam cały wieczór, na drugi dzień zrobiłam IgM i okazało się, że jest ujemne. Wierzę gorąco w to, że jesteś zdrowa i trzymam mocno , aby tak było. A Ty jak najszybciej zrób IgM i będziesz spokojniejsza.Powodzenia |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o! zapomnialam o tych butelkach -tez sa fajne, ale sterylizator na 1 butle nie zda egzaminu-tak mi sie wydaje. co do cyckow, to ja sie nie bede wypowiadac. nastepny stanik to ja nie wiem gdzie bede kupowac. tz sie smial ze juz teraz z jednej miski mozna sobie czapke zrobic |
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane chyba mnie odciagnelyscie narazie od zakupu ten butelki mommy, patrze na tommee tippee i lovi, a jak chce karmic piersia to chyba jedna butelka czy dwie to maks?
Dziewczonka wiem, ze to latwo mowic zeby sie nie denrwowac, ja tez mam czarne mysli, ze moze zlapalam toksoplazmoze, bo mam katar juz od 2 tygodni i mialam goraczke i wyczytalam, ze to tez moga byc objawy tokso, lepiej juz nie czytam, a Ty sie nie martw, bo jesli cos to napewno dostaniesz leki moria44 kupowalas juz cos u tego uzytkownika? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14682552 wydaje sie, ze ma niskie ceny w porownaniu do innych...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-03 o 18:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Może jakoś to będzie

Powiedzcie że gadam głupoty
dla tz!
.
Wiem że to normalne obawy, że miliony kobiet rodzą i ja też jakoś muszę ale wydaje mi się to takim wyczynem że ja w życiu przez to nie przejdę ;] Zazdroszczę mamą w drugiej ciąży. Wy chociaż jesteście jakoś przygotowane i macie praktykę 

i
trzymam za Ciebie!

Czekamy na Ciebie fasolko