|
|
#2371 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Ufff, wróciłam z pracy, ale oczywiscie musiałam się poślizgnąć i wywrócić zaraz po wyjsciu, ledwo z drzwi wyszłam już leżałam... a żeby było śmieszniej pracuję w szpitalu:P
Cytat:
![]() Fajny ten Wasz pan w poradni ![]() Pozamawiałam wczoraj próbki, czekam aż przyjdą ![]() Cytat:
znaleźliśmy takie nauki i chyba się wybierzemy na to... zwłaszcza, że widujemy się teraz tylko w weekendy
|
||
|
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To cieszę się, że nie tylko ja mam takie koszmary :P Dzisiaj dla odmiany śniło mi się, że sukienka była cudowna, ale była godzina do ślubu, a ja ani nie umalowana, ani nie uczesana. do fryzjerki nie zdążyłam, to ciocia mi zakręciła na wałki włosy i poszłam z rozpuszczonymi lokami :PJuż mnie męczą takie sny... heh... Ciekawe, co po ślubie mi się będzie śniło?
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny,
ja ślubuję 20.08.2011 o 15:00 I tak sobie myślę: narzeczony jest, pierścionek jest, sala jest, zespół jest, fotograf jest...co teraz? Za co się teraz zabrać? Sukienkę też już mam na oku. PS. Mam do odstąpienia foto-video na 20.08.2011 Zdecydowaliśmy się na samo foto, które zrobi nam kolega
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() też ślubuję o 15, ale tydzień później ![]() z moich ostatnich doswiadczen.. to czy nauki macie? bo mnie proboszcz tak nastraszyl tymi naukami i wyszlo na to, że ignorantką jestem, że przedmałżeńskich jeszcze nie mam, a wychodzić za mąż mi się zachciało!:P ot co ![]() a jaka sukienka Ci się podoba?
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślubujemy w tym samym dniu ![]() a z jakiego regionu jesteś ?? może warto pomyśleć o naukach i poradni, porozglądać się za suknią, obrączkami |
|
|
|
|
#2376 |
|
Raczkowanie
|
Sierpniówki czy któraś z Was jest może z lubelskiego? zupełnie nie mogę ogarnąć tych nauk tutaj :/
|
#2377 |
|
Przyczajenie
|
Jestem ze Stoku
I tu w Kościele bierzemy ślub. Nauki mam już za sobą, robiłam właśnie w kościele na Stoku, ale z tego co wiem to na karczówce jest genialnie- trwają jeden dzień i są darmowe. Nie ma się czego bać. Oprócz nauk trzeba mieć jeszcze poradnie przedmałżeńską, ale to też już powiedzmy, że "mamy":P a sukienka będzie dół od innej, góra od innej, tył od jeszcze innej Szyje w Pracowni Eliza na Sienkiewicza jakieś opinie? Kiedy za obrączkami trzeba się rozejrzeć? Uffff
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my pewnie zdecydujemy się na nauki w świdniku, ale te ponoć w lubelskiej diecezji nie są respektowane, bo prowadzi je świecki teolog... no ale, ja nie będę ślubować diecezji lubelskiej, więc mam nadzieje, nie będzie to przeszkodą bo są to jedyne (z tych które do tej pory znalazłam) które odpowiadają nam terminem, a chcemy zrobić je razem
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Przyczajenie
|
Ups, jestem z Kielc...
|
|
|
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
haha, no właśnie miałam pytać, jakiego miasta dzielnicą jest Stok
))
|
|
|
|
#2381 |
|
Przyczajenie
|
Zagapiłam się, przepraszam
A to dlatego, że jestem w trakcie tworzenia ściągi, bo jutro mam okropnie obszerne zaliczenie i oczywiście nie lubię utrudniać sobie życia ani męczyć się zbytnio :P
|
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie za obrączkami chyba czas się rozejrzeć powoli, myśleliśmy albo o takich standardowych z żółtego złota, ale ja bym wolała takie grubsze ok. 5mm czy 6mm, albo dwukolorowych, ale to jeszcze zobaczymy, przymierzymy, a w styczniu pewnie zakupimy zaproszenia
|
||
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz mi tylko czy wybieracie się na takie nauki co to je księża prowadzą czy świeccy ludzie, teolog czy tam ktos z poradni rodzinnej?
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem z lubelskiego ale w wyborze nauk za bardzo nie pomoge bo my bylismy zdecydowani na Wieczory dla zakochanych u Dominikanów i w sumie żadnymi innymi naukami się nie interesowałam...
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak te wieczory? Czy jeszcze nie byliście? |
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obrączek, to u nas już od jakichś 2 miesięcy leżą w szufladzie.
|
|
|
|
#2387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Jestem i ja w Nowym Roku ![]() oj tak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja chyba też bede musiała zamówić próbki, coby później nie było zdziwienia. A sprzedawct nie reagują dziwnie jak się zamawia jedną sztukę zamówienia, czy pisze się do nich, że to w ramach próbki? Cytat:
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to przetapialiśmy z własnego złota
A prezentują się tak : |
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne
|
#2391 |
|
Przyczajenie
|
Wow to już trzeba obrączki załatwiać? Są super- takie skromne i eleganckie
A powiedzcie mi, wybieracie się do kosmetyczki na jakieś specjalne zabiegi przed ślubem czy raczej same w domowych pieleszach się będziecie upiększać?
|
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładne! takie w moim stylu
![]() my też będziemy przetapiać własne złoto
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne, też takie oglądaliśmy, ale musimy przymierzyć, bo ja dopiero od roku noszę pierścionek zaręczynowy i się okropnie długo przyzwyczajałam, więc nie wiem co będzie z obrączką i musimy wybrać jakiś taki odpowiedni model żeby dobrze nam na palcach leżał
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
No właśnie postawiliśmy na prostotę i klasykę, bez zbędnych ozdobników Przymierzyć też trzeba koniecznie, żeby zobaczyć, jak obrączka się prezentuje na palcu itd. |
|
|
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ślubuję DOKŁADNIE wtedy, co Ty 20.08 o 15:00 Bardzo mi miło, że ktoś w tym samym czasie będzie przeżywał to samo, co ja ![]() Ja nauk nie mam i póki co mieć nie będę. Nam ksiądz powiedział, żebyśmy się zgłosili pod koniec kwietnia to nam powie co i jak i wtedy będziemy się umawiać na terminy nauk. Co do obrączek, to nam powiedzieli, że nie trzeba zamawiać wcześniej niż 2 miesiące przed, ale może dlatego, że my będziemy mieć obrączki tytanowe Bo na złoto jestem uczulona...Ale chyba terminy, kiedy trzeba co załatwiać, to zależy też od regionu?
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Panie
Tak przeglądam ten wątek, my ślubujemy 20 sierpnia 2011 o godz. 15:00. Jestem troche przerazona, bo na dzien dzisiejszy to mamy dopiero (!) sale, Kościół, orkiestrę i... nic więcej ! Ahhh......
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jakiego regionu jestes ?
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo czasu jeszcze jest i na pewno wszystko załatwicie Za suknią się już rozglądałaś?
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
mamy je już za soba
uważam ze bardzo fajna sprawa - zawsze siadacie przy wspólnym stoliku gdzie jest świeczuszka jedzonko itp potem idzie sie na duża salę na taki ala wykład potem każdy z pary dostaje kartke z pytaniami poleceniami pisze co mysli na dany temat na osobnosci a potem siada sie przy tym stoliku czyta co napisał partner i dyskutuje o tym nauki są z tego co wiem zawsze w poniedzialki w godz od 18;30 do.. czasem nawet 22 :P ale to dobry czas na porozmawianie o powaznych sprawach i jeszcze lepsze poznanie sieteraz od 15 stycznia ruszają zapisy na wiosenną edycję ![]() Cytat:
co do próbek - nikt sie nie dziwi jak zamawiasz 1 sztuke - czesto sa odzielne reguły gdy zamawiasz 1 sztukę
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

No właśnie postawiliśmy na prostotę i klasykę, bez zbędnych ozdobników