|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() Całe szczęście, że nie była gorąca. Oj, zestresował się bardzo Cytat:
![]() Maciuś radzi sobie u nas ze wszystkimi klamkami. Drzwi od innych pokoi zamykamy na klucz, a łazienkę i wc śrubokrętem, w kuchni jest bramka, więc jakoś to opanowuje ![]() Miękki, bo nie siedzi z Maćkiem na codzień i nie wie na co stać naszego synka ![]() Czasami i ja lubię obejrzeć dobrą komedię, jak coś mi przyjdzie do głowy, to Ci podpowiem
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kubie chyba daleko do Maćka, chociaż swoje za uszami ma, ale ja o wszystkim Małżowi opowiadam ![]() Będę wdzięczna Miałam jeszcze zapytać, skąd wiedziałaś, że rota już nie ma? Robili drugie badanie czy wywnioskowałaś po braku wymiotów i kupek?
|
|
|
#423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też opowiadam, ale nie ma jak sprawdzić na własnej skórze ![]() Tak, brak wymiotów i kupek. Natomiast, jak byłam w szpitalu, to sprawdzali kilka razy w ciągu pobytu i przed wypisem, a i tak nas wypisali z wirusem. Stwierdzili, że poprawia się, bo nie robi kupek 20 razy dziennie (jak przez dwa tygodnie), tylko 7 razy czyli idzie ku lepszemu. Chyba mieli nas już dosyć ![]() Jak latem nas dopadł wirus, to lekarka stwierdziła, że jak zanikną objawy, tzn. wirus sobie poszedł. Podejrzewam, że co lekarz, to inna opinia
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak Cię pytam, bo u nas nie było tak, jak u Was, kupka biegunkowa jedna, 2 razy wymioty , teraz widzę tylko, że Kuba jest bardziej wyciszony niż zwykle, no i ta niższa temperatura. Chyba odczekam jeszcze kilka dni, na wszelki wypadek, a na szczepienie w ogóle później pójdę.
|
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też bym dłużej odczekała do szczepienia
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Błonnica, tężec, krztusiec. Na pneumo jeszcze nie szczepiliśmy. Chcę zacząć zaszczepić luty-marzec.
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdka spala 3 godziny jak nigdy
![]() teraz sie bawi , malz przyjedzie i skoczymy do Lidla a propo Werka umie otwierac drzwi w garderobie bo nisko klamka jest i sama wchodzi zamyka sie i chowa sie w moich ciuchach u mamy na dole sa drzwi do piwnicy i tez klamka jest tak nisko , Werka juz majstrowala kilka razy przy niej i na klucz bede zamykac tak w razie "w" bo jak otworzy to prosto na dol po schodach poleci ![]() bramke umie otworzyc na dole ale na gore nie siega jeszcze
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
CZeko, dobrze, że Werci nic nie jest
![]() Wykapalam sie w asyscie A oczywiscie, ktory stal przy wannie i robil dokladnie to, co ja , nawet myl sobie wlosy. Usmialismy sie z mezem po pachy. A. jak tylko slyszal, ze mowie o kapieli, to pierwszy stal przy drzwiach do lazienki i pokazywal jak mama bedzie robic myju myju ![]() tak mi sie nie chce isc do pracy, ze szok Antonio nie spal dzisiaj ani minuty, ale nie jest nawet marudny, mam nadzieje, ze mezowi szybko zasnie, bo ostatnio sa cyrki takze ze zasypianiem...
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-01-03 o 18:23 |
|
|
|
#430 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a dzis sobie wymyślila że bedzie tanczyc na pufie ![]() Cytat:
![]() Karo, fajne te stempelki ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- my mamy za ok 2 tyg szczepic Cytat:
![]() wierze, mi sie tez dzis okropnie nie chciało a zaledwie 3 dni wolnego było ![]() u nas też ostatnio pogorszyło sie z zasypianiem :/
|
|
#431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, zauważyłam, że teraz Kuba zaczął wszystko papugować, chce się smarować balsamem, albo pokazuje mi, jak ja się wykąpię, że teraz czas na smarowanie ![]() Matko, nigdy człowiek nie wie, co będzie jutro ![]() Cytat:
![]() Hehe ![]() A macie już jakąś dawkę za sobą? U nas z kolei jest problem przy wychodzeniu, zaprze się i koniec, stare metody nie działają, więc wyciągamy Go prawie na siłę przy syrenie I tak dzień w dzień ![]() Dłużej zasypia Zuzanka? *** Kuba ma ogromniastego guza Ja wieszałam pranie, Małż robił Kubie kolację, a ten wariował wokół stołu i jakoś się potknął i uderzył głową o kant nogi. Matko, jak płakał , teraz ma siniaka i guza, przyłożyliśmy kompres chłodzący, posmarowałam maścią arnikową i zobaczymy, co to jutro z tego będzie
|
|
|
#432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dawniej szybko zasypiała, czy to na rekach czy na łózku, a teraz przeskakuje z łozka do łozeczka i na rece i tak w kółko ja od razu czym ś zimnym z lodówki obkładam, nawet lodem mi sie zdrazyło i super działa Kubusia---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- a wrzuciłam pare fotek z Sylwestra jakby która chciała okiem rzucic
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, może przeżywa dzień? Ten kompres to taki żel, który trzymamy w lodówce Ja bym chciała ![]() Mam newsa , wyczytałam na innym wątku, że nasze dwie koleżanki: Gizmiatko i adaikaka będą starały się o rodzeństwo dla swoich pociech ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Maju, nie mogę obejrzeć wszystkich zdjęć, ale chyba są, bo komentarz skierki pod trzecim widzę, a zdjęcia nie ![]() Edit: Już widzę
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-01-03 o 21:08 |
|
|
|
|
#434 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
agga
aby nastąpił zwrot i wszystko się jakoś wyklarowałoCytat:
![]() Zdrówka dla Was Cytat:
Cieszę się,że Sylwester się udał Dobrze,że Maciuś się nie awanturował ![]() Drogi powrotnej nie zazdroszczę Cytat:
![]() )że u babci może dużo wskurać.Myślę,że powinnaś z babcią trochę porozmawiać,bo to nie chodzi o to,żeby dziecku na wszystko pozwolić,jak to mówią "trzeba kochać,ale mądrze".Kochana,nie pozwól sobie,bo później nie będziesz miała nic do powiedzeniaA faktem też jest,że naszym dzieciom wyrastają różki żeby tylko wymusić.Mój mąż pozwala Bartoszowi bawić się pilotami,zeszłam raz z nim na dół do teściów i tam chciał pobawić się pilotem,dziadek tylko spojrzał na Bartosza,ostrym tonem powiedział,że nie wolno i Bartoś,przybiegł do mnie,zrobił obrażoną minę,trochę pojęczał,ale pilota nie ruszył.Musiał się przestraszyć i tak jest do dziś dnia:u nas pilotami się bawi,a tam nie ruszy,choć się mu podoba i się do niego trzęsie ![]() Cytat:
![]() Oj,nie |
||||
|
|
|
#435 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytamJa chcę stempelki ![]() Cytat:
![]() Delikatnie powiedziane ![]() Chyba Wercia dopiero zaczyna trenować Twoją cierpliwość ![]() Cytat:
To ci Kubasek spryciulek ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie mam pomysłu na jadłospis ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja to samo z autkiem wyprawia![]() Ja je używałam przez wiele miesięcy, ale teraz wolę te z Rossmanna bo są miękkie jak normalne pampersy Cytat:
Magi 77 ![]() Poucinało mi cytaty
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zresztą wystarczy, że da całusa albo się przytuli i wszystko zapominam ![]() Widzę jednak, że te akrobacje to standard ![]() Ja odwrotnie, używałam z Rossmanna czasem, ale ich nie lubię, bo Kubie na pupie jakieś farfocle zostają, chyba ten żel ze środka, ble... I uważam, że miękkością żadne pieluchy Pampersom nie dorównują
|
|
|
#437 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No wykończy mnie dzisiaj ten wizaż
ciągle mi się sam wylogowuje i muszę się znowu logować![]() Cytat:
daj znać czy są fajne...może skuszę się na większy rozmiar![]() Cytat:
![]() oooo trzeba spróbować a do jakich byś je porównała?Cytat:
a Wy do ilu kg macie? Cytat:
A ucieczka niezła...tylko co Małż wtedy robił? a faceci tak zawsze...mówią że opieka nad dzieckiem to nie praca...a później mają dość i wolą uciec p.s. mówię tak ogólnie...nie o Twoim MagiCytat:
U Nas też ostatnio gorzej z zasypianiem...męczy się, jęczy, bawi, ogląda ale spać nie chce...już mi brakuje pomysłu jak ją uśpić i powoli wdrażam samodzielne zasypianie ale tak delikatnie póki co...dzisiaj pomogło...ale ![]() Cytat:
Cytat:
![]() .............. Ola byłam dzisiaj w Naturze...zupełnie przez przypadek i nabyłam sobie ten sam pędzel co Tobie super jest...taki mięciutki...i TO...opinie ma bdb więc zobaczymy
|
|
#438 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno szybciutko uśnie ![]() Cytat:
![]() Ja nienawidzę takiej niepewności Lubię mieć wszystko poukładane i przewidywalne w miarę możliwości. bidulekCytat:
![]() Cytat:
Tak masz racę, tylko babcia każdą uwagę odbiera jak atak na siebie. Dzisiaj caly dzień pytała za każdym razem czy może małą na kolana wziąć Ale muszę ją przekonać do swoich racji.Bartuś rzeczywiście musiał się wystraszyć skoro już piloty go nie kuszą chyba musz etakiego dziadka poszukać u siebie w rodzinie
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2011-01-03 o 21:50 |
||||
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz to Ci kupię i wyślę ![]() A które Rossmannowe? Ja lubię te kolorowe tzn. babydream i też uważam że są mięciutkie prawie jak pampersy Za to ostatnio do żłobka skuszona promocją kupiłam w Rossmanie te rossmanowskie żółte i są do diupki...Zu przesikuje je...chociaż też są miękkie ![]() A używała któraś z Was tych z Intermarche Labell? Ostatnio przyglądałam się im..opakowanie mięciutkie więc może też nie będą złe...myślę żeby wypróbować bo cena też fajna
|
|
#440 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#441 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
czeko
Cytat:
,chyba z kości na ości![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale Bartosz jak dołapie spacerówkę robi to samo wchodzi do wózka,staje,a ja wtedy myślę:gibnie się z tym wózkiem,czy nie? ![]() Cytat:
jeszcze ten antybiotyk.Po cichu powiem,że dzisiaj ciut ładniej zjadł.Cytat:
![]() Dziewczyny,ja Was proszę uważajcie na swoje skarby Byłam z Damianem w szpitalu jak miał roczek,miał operację na przepuklinę.Przywieźli dziewczynkę,na którą babcia wylała litr wrzącej herbaty,babcia niosła w dzbanku,a mała jej podleciała Do dziś dnia śni mi się,nie raz płacz tej dziewczynki,to nie był nawet płacz,to był przeraźliwy szloch,jęk-nie wiem jak to nazwać.Byliśmy tylko trzy dni i ta mała całe trzy dni przepłakała.Miała poparzona buzię,piersiki,brzuszek.S traszne Później,jak jeździłam na kontrolę,spotykałam się w poczekalni z matką tej dziewczynki,dowiedziałam się,że po tygodniu,mała miała przeszczep skóry i na te oparzone miejsca wycinali skórę z nóżek Potem długo musiała chodzić w jakimś specjalnym kombinezonie![]() Strasznie się boję takich sytuacji
|
||||||
|
|
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Ale od czego macie CBŚ ![]() Cytat:
I strasznie mnie frustrowało, że Kuba nie jest przewidywalny ) lat i się pogodziłam, że i tak guzik mogę, to mi od razu lepiej ![]() "Próbować do skutku" ![]() Cytat:
![]() Nie znam
|
|
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też na próbę kupiłam kiedyś i nie spodobały mi się, ale potem kupiłam te co Cass w pudełku czerwonym i są inne od tych w folii zapakowanych. Tamte były sztywne, a te nie. Cytat:
![]() jak nie to uśmiechnę się do Ciebie ![]() A wszystkie lakiery nadają się to tych stempelków, czy tylko jakieś specjalne? jw. ![]() Zbieram się bo jutro musimy wcześnie wyjechać, a nie przyzwyczajonam wstawać o 6 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszna historia
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Dobry Wieczór
Jeszcze mnie nie było tak więc na początku chciałam Wam złożyć życzenia wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, wszelkiej pomyślności, oby ten Nowy Rok był lepszy od minionego no i przede wszystkim dużo dużo zdrowia my sylwestra to spędzaliśmy w domu, ale niestety nie doczekałam północy przebudziłam się była 0.22 tak więc nawet nie widziałam jak strzelali, nawet mnie nie obudziło Matuś też spał jak zabity tak więc weszliśmy w Nowy Rok na śpiocha nadrobiłam zaległości i widzę, że jak z końcem roku choróbska atakowały tak i z Nowym Rokiem nic sie nie zmieniło, oby jak najszybciej choroby opuściły nasze maluszki i ich mamusie a ja dzisiaj samotną nockę mam mąż pojechał na szkolenie do Poznania i zostaliśmy z Matusiem sami i tak mi jakoś dziwnie, bo nie pamiętam kiedy w nocy byłam bez niego sama w domu, dobrze, że to tylko jedna nocka i jutro wieczorem już będzie z nami
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm, ja raz miałam w pudełku i nie narzekałam, potem Małż kupił właśnie w folii i zaczęły mnie wkurzać , a niby to samo ![]()
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
p4w smucisz się?
|
|
#449 |
|
BAN stały
|
tu sa ciekawe ciuszki z przecen
http://sklep.cropp.com/kategoria/odz...lts/12?promo=3 Amelka spi juz, maz tez padl. a mi jak zwykle spac sie jeszcze nie chce... |
|
|
|
#450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a tu znów zong My mamy te pieluszki, których reklama śmiga pod gazetką o ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

, dobrze, że Maciek wybrał sąsiadów 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

, teraz widzę tylko, że Kuba jest bardziej wyciszony niż zwykle, no i ta niższa temperatura. Chyba odczekam jeszcze kilka dni, na wszelki wypadek, a na szczepienie w ogóle później pójdę.

Amela się drze, babcia ją tuli, a ja wryta stoję i nie wiem co robić. Małż przyszedł bo myślał, że coś sie stało. A mała płakała tak histerycznie jakieś 20 min, aż się zanosiła 

To jeszcze nie koniec...(...)