|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
zanka sliczne fotki bardzo wyrazne, ja ide na NT za tydzien.
Cytat:
po porodzie wracamy na plaze!U nas dziś 11 tydzien i mam plamienia od piątku, ale takie brązowawe i niezbyt duzo. Mimo wszystko mam zwolnienie z pracy i duphaston 2xdziennie. Generalnie leżenie i wypoczynek. |
|
|
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak 30km od wrocławia
Cytat:
Mam pytanko jak dbacię o formę chodzicie na jakies zajęcia dla kobiet w ciąży czy basen. Bo lekarz kazał mi odstawić zajęcia typu aerobic, zumba czy bieganie w pierwszym okresie ciąży i rozmyślam co tu robić; spacery w ta pogode odpadają tym bardziej jak wracam z pracy to ciemno juz. Wiec musze chyba wkomponowac joge i basen w w swój plan dnia. --- Hi Carmela ja własnie dzis dostałam tez takie plamienia ale w bardzo malutkiej ilości, powinnam zgłosić sie do lekarza chyba jutro co? a co do plazy to mysle ze wytrzymamy jakos tak III fazowo co? hihi
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-01-03 o 20:40 |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie myslalam ze taki kolor i taka malutka ilosc to nic takiego a gin odrazu leki i zwolnienie bez gadania. wiec idz jutro lepiej do lekarza!
|
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Inutil, jestem w szoku
Też tak chce:PMnie się też trochę mieszxa, musxzę wyczaić, jak się robi te suwaczki... teik, witaj, jesteśmy w tym samym tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- A w ogóle, jesli chcecie, to zamieszczam linka: zaczęłam dziś pisać bloga, by pamiętać, jak to w ciąży było... Na razie jest jeden post, ale obiecuję więcej No i fotki też będą![]() http://fajnamamablog.blog.onet.pl/ Ale się nazwałam,co nie?:P |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam suwaczek w podpisie
![]() weruczek, pisz bloga - będę śledzić
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
witaj telik
Zanka ale fajne fotki |
|
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
No to sie wystraszyłam i zadzwoniłam do swojej ginekolog przed chwilą kazała mi brać luteinę dopochwowo i za kilka dni sie pojawić i niestesować się. Mam nadzieje że bedzie dobrze....
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Zlitujcie się...
Po tym, jak ten wątek galopuje, śmiem twierdzić, że jednym z objawów ciąży jest słowotok ![]() Witam nowe dziewczyny ![]() Nerola - jestem pod wrażeniem ![]() A co do ćwierkania i ciurkania do dzieci - to moje dziecko było wychowywane normalnym językiem (też mi się wydawało, że jestem jakaś mało mamusina ) i kiedyś, jak pewna kobieta tak właśnie ćwierkała, to moje dziecię zapytało wprost: mamo, dlaczego ta pani tak dziwnie mówi Efekt mam taki, że niemal od początku mówi prawidłowo (wiadomo - pierwsze próby zawsze są koślawe).A do dziewczyn, które jeszcze jakoś nie czują, że się rozpływają z miłości ( ) - moim zdaniem to przychodzi, jak się zobaczy swoje dziecko - i też nie od razu - ta miłość tak wzbiera i puchnie z czasem, że w pewnym momencie jesteście w stanie przegryźć tętnicę osobie, która chciałaby skrzywdzić wasze dziecko... Dlatego takie ważne jest "dopuszczanie" ojców do dzieci od samego narodzenia. Kobiety chcą same wszystko robić przy dziecku, bo lepiej... szybciej... a potem zaskoczenie, że partner się dzieckiem nie zajmuje... że więzi jakieś słabawe... My chociaż mamy brzuch, żeby się przyzwyczaić a oni mają stękającą kobietę z brzuchem Ależ się rozpisałam...
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-03 o 21:25 |
|
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
telik wiatm
![]() weruczek bloga bede czytac napewno a i fajan z ciebie mam hihi ![]()
|
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Jak już napisałaś, masz jeden z objawów ciąży
.
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka prosze o zmiane tp na 22.07
![]() Dziewczyny kupujecie jakies gazety o dzieciach, bo teraz na zwolnieniu moge miec nadmiar wolnego czasu
|
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
LadyInBlack też dostałam duomox i tydzień zwolnienia. Wiem, że jest dozwolony w ciąży ale na razie nie gorączkuję i czuję lekką poprawę po domowych metodach, więc póki co nie brałam. Po porozumieniu ze znajomą położną. Wiecie jak to jest, niby można ale...
Za to niedobrze mi dziś....okrutnie...normal nie myślałam, że już przechodzi ale niestety. Dopadło ze zdwojoną siłą Filmik oglądałam już kiedyś. Piękny jest A co do rozpisywanie to serio dajecie czadu ![]() Zanka piękne zdjęcia
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Matko nie galopujcie tak ![]() Bylismy wczoraj na wizycie. bylo cudoooooownie ja sie poplakalam, tż stał jak wryty i gapił sie w monitor cuuuuudna chwilanasz maluszek ma już 3,5 cm - co najmniej koszykarz Wszystko jest jak najbardziej w porządku moja waga w domku chyba źle działa..... na ostatniej wizycie u gina ważyłam 62, a wczoraj 60,3 a jak sie w domu ważyłam to 63... i się przeraziłam ![]() Teoretycznie mamy konflikt bo ja mam grupe ABRh- a mężul 0Rh+, ale gin powiedziała, że to nic nie szkodzi, bo pierwsza ciążą i najwyżej dostane zastrzyk po porodzie ![]() Ja toxo miała robione, ale wynik ujemny mamy jeszcze zrobić reszte podstawowych badan i na razie bedzie spokój Po wizycie dostałam od męża wieeeeeelki bukiet fioletowych tulipanów z tekstem " w podziękowaniu że nosisz w brzuszku naszego misia" Na koniec tata nam zrobił zapasy czyli... jablka, gruszki, banany, mandarynki, pomarańcze, brzoskwienie iii arbuza Od rana zdązylam się już tulić do kibla więc nieźle się zapowiada ![]() Gin mi polecila na mdłości jeszcze że witamina C pomaga i magnez z b6 i można spokojnie do 3 tabletek magnezu jesc. |
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj pierwszy raz od rana mam mdłości...zawsze łapało mnie dopiero od południa... siedzę w pracy, mdli mnie okropnie i nie mam siły nic robić... blee...
idę wypisać urlop na piątek - będzie długi weekend |
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie nowe mamusie
![]() myślałam, że dziś nie zwlekę się do roboty, normalnie maaasakra. Może dlatego, że nie mogłam spać i się co 15 minut budziłam Normalnie mi się to nie zdarza. Oby jakoś przetrwać dziś i jutro i dzień przerwy ![]() Następnym razem jak lekarz będzie mi dawał dłuższe zwolnienie to nie będę protestować ![]() zanka super zdjęcia Niesamowite, że u człowieczka 6cio centymetrowego tak wszystko dokładnie widać ![]() nerola aleee silna z ciebie kobitka podziwiamKiedyś to myślałam tylko o dwójce dzieci, ale ostatnio co raz częściej się łapię na tym, że trójka to by fajna była szczególnie jak się patrzy na takie szcześliwe rodziny
|
|
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
weruczek-ja prowadzę bloga ze zdjęciami i opisami od początku poprzedniej ciąży przez cały etap rozwoju mojej córeczki aż do teraz, praktycznie dzień w dzień,mam ponad tysiąc postów, fajna pamiątka ale niestety nie udostępniam publicznie,bo są tam dosyc prywatne sprawy no i zdjęcia dziecka wiadome pełno jest zwyrodnialcow w internecie. Więc wolę żeby ten blog był tylko dla mnie i tżta. Ale super jest sobie powspominać swoje historie sprzed dwóch lat
Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2011-01-04 o 08:50 |
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
ale pedzicie
![]() ja dzis zasypiam w pracy..bylismy z tz wcz na ur,wrocilismy pozno no i cieeezkooo bylo zwlec sie z lozka.. zanka cudowne zdjecia!! sliczny maluszek tez trzymam kciuki za dziewczynke nerola normalnie szacun, bardzo silna z Ciebie kobieta ![]() agulaaabar super ze wszystko w porzadku
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś pół nocy nie spałam, nie wiem dlaczego, kręciłam się, przewracałam z boku na bok... muszę w dzień odespać. Chce mi się zjeść śniadanie, ale nic nie ma w lodówce, musiałabym iść do sklepu...ale mi się nie chce
jak by było miło, gdyby ktoś mi podał do łóżka, a ze mną tylko Pestka, która szczeka mi nad uchem ![]() telik witaj weruczek - tak mi jakoś dobrze wyszło, tu masz suwaczki, ja mam swój w podpisie też ![]() http://www.suwaczki.com/ CarmelaSoprano ja jedną gazetę kupiłam (m jak mama) ale niestety nie znalazłam w niej nic dla siebie... ;/ |
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem dobrze mamy z kruszyneczką naszą
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() normalnie trudno tu nadążyć jak się człowiek pół dnia nie odzywa ![]() nerola, podziwiam a dobrze robisz że tak to dzieci mówisz, mnie też drażni takie zdrabnianie maluchom, mam nadzieję że mi nie odbije i tak nie będę robić ![]() Odebjrzałam wczoraj ten film, śliczny... na końcu się popłakałam jak widziałam to maleństwo, a TŻ patrzył na mnie zdziwiony w ogóle "o co chodzi" ![]() Cytat:
![]() Ja na base chodzę teraz, na samym początku nie, ale chyba sama się trochę obawiałam. teraz chodzę i dobrze mi to robi ![]() zaćmienie już jest - siedzę przy oknie ze starą kliszą i oglądam Dziewczyny, powiedzcie mi czy ja mam przywidzenia czy co leżałam wieczorem w łóżku, no i sobie ręką mocniej naciskałam na brzuszek, w pewnym momencie pod palcami czułam coś jakby bardzo delikatne łaskotanie... nie wiem czy mi się to śniło już czy jak w sumie 15 tydzień...nie za wcześnie?
|
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kochanego masz tzta
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
![]() on mi to ciągle powtarza że mam z nim jak w niebie ![]() ide za starą kliszą pogrzebać bo słoneczko zza chmur wyszło to może popatrze.
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie to ja wstaje pierwsza (razem z mężem pracujemy no ale ja potrzebuje te 10 min dłużej pobyć w łazience niż on) i ja robię nam obojgu kanapki do pracy...ale za to mąż wyskakuje do sklepu po drugie sniadania |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak zachmurzone niebo że nic widać ;/ a mówią że między 9 a 11 to zaćmienie. Teraz największe...
Beata - no fajnie masz z tym TŻ. ja mojego nie męczę jak chodzi do pracy, za to jak jest w domu to śniadanie obowiązkowo... i to nie tylko teraz, zawsze tak było. Normalnie w tygodniu każdy robi sam, ja wychodzę wcześniej do pracy a wstaję na styk i czasu bym nie miała, a na śniadanie wpadam do domu. Bo pracuję przy domu ![]() Właśnie kupiłam na all, pasy ciążowe fajnie, bo taniutko i bez przesyłki. Ciekawe jaka będzie ich jakość, bo oglądałam takie w h&m i w happy mam, ale tam ceny nie podobały mi się... A znajoma nosiła jak była w ciąży takie i bardzo zadowolona była ;]http://moda.allegro.pl/pas-ciazowy-c...389707360.html Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-04 o 09:14 |
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie ładnie widać
piękny rogalik w kształcie c
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

po porodzie wracamy na plaze!
zębole

Zakończone: 2
05.06.2010