Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 18:20   #3301
nerola
BAN stały

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Nie ma za co polecam się na przyszłość
To i ja skorzystam
Nie wiesz co mi się stało bo nie mam dzwięku na kompie.
Jakby coś ze sterownikami ale ja ciemna i kompletnie się nie znam.
A,zeby oglądnąć w/w filmik musiałam ściągnąć jakiś tam program-dopiero sie udało.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:43   #3302
weruczek
Zadomowienie

Beata, Ty jesteś ekspertem, ja to tylko najprostsze rzeczy umiem zrobić np. ściągnąć coś jak mam jak wół wytłumaczone, jak to zrobić

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:46   #3303
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_05 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
dobry wieczor
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie lipcowo-sierpniowe
Dołączam do wątku
Witam nowe ciężarówki

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Od początku ciaży schudłam 3 kg. i już je właśnie odzyskałam
Dziś kończymy 16 tydzień a wg. USG 15-ty.
nerola, jesteś moją nadzieją, że wszystko ze mną ok. Pisałam ostatnio, że odkąd zaszłam w ciążę, schudłam 4 kg i nic w górę Kończę 12 tc i mam nadzieję, że i u mnie waga zacznie iść w górę bo już zaczynam się martwić.. dobrym znakiem jest też to, że powoli odzyskuję apetyt

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Co do choroby to powolutku dochodzę do siebie, ale wybiorę się zaraz do lekarza, żeby mnie posłuchał.
Mdłości miały przejść, ale chyba tylko odpuściły na czas choroby, bo znowu czuję jak mnie mdli
ja byłam dziś na kontroli z moją chorobą. Lekarka jak się dowiedziała, jaki antybiotyk przepisał mi poprzedni lekarz to za głowę się złapała Coś czułam, że to konował był, bez serca w dodatku.. Dostałam receptę na inny antybiotyk - Duomax, brała któraś z Was w ciąży? Ten niby można ale jutro jeszcze kontrolnie zadzwonię do gina, niech się wypowie. Generalnie trochę jakby czuję się lepiej ale lekarka mnie postraszyła, że jak zapalenie rzuci mi się z tchawicy na oskrzela to pozamiatane No i jeszcze tydzień siedzę na L4..

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Stapelka uszy do góry Kochana, ja wczorajszy wieczór przepłakałam, ale czemu ? Nie pytaj takie uroki ciąży chyba..
Zmalowana, to ja widzę, że nie tylko ja sobie popłakuję ostatnio
Mnie tak na wycie wzięło po świętach a jak mi się choroba zaczęła to już w ogóle wyję średnio raz dziennie. Ale najlepszy i tak jest płacz bez powodu. Mąż wchodzi kiedyś do kuchni a ja ryczę podgrzewając bigos Najpierw się wystraszył, że coś się stało, a potem miał ze mnie polewkę, że w tej ciąży to nawet bigos potrafi być wzruszający

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Bo teraz nie czuję się jak bym była w ciąży, czasem wydaje mi się że to nie dotyczy mnie... Że przerażają mnie małe dzieci, trochę nawet się ich boję. Nawet jak bym teraz dostała dziecko to nie wiem co bym z nim miała zrobić. I mam nadzieję, że w miarę czasu zacznę jakoś to bardziej odczuwać. Poza tym ja nie jestem taka "cukierkowa" (w dobrym tego słowa znaczeniu). Tzn, nie robię do dzieci ciuciuciu.. itp. jestem bardziej konkretna, nie lubię zdrobnień i seplenienia do dzieci tak jak to niektórzy robią... I czasem wydaje mi się że coś ze mną nie tak. Nie piszczę na widok małych bucików czy ubranek, owszem czasem fajne są, ale nie zachwycam się nimi....

ehh, musiałam się wyżalić bo mi to leży na sercu od jakiegoś czasu. Że chyba jeszcze u mnie tego instynktu nie ma... ale chyba nadejdzie, co?
inutil kochana, to ja już myślałam, że ja jakaś znieczulica jestem a to jednak normalne jest, nie przejmuj się Ja np. nie przepadam za cudzymi dziećmi, nie umiem się nimi zachwycać, generalnie unikam koleżanek z dziećmi bo nigdy nie wiem jak się zachować Nie umiem się tak rozpływać nad nimi jak inne kobiety. Mówię kiedyś do męża : patrz, jaka będzie ze nie wyrodna matka, ja tak nie lubię cudzych dzieci, na co on mnie pocieszył, że jak będę miała własne to będę je kochać i że nie ważne są te inne dzieci, do których nie mam "matczynego pociągu", tylko to własne, na które na pewno się otworzę..

Cytat:
No co Ty!!!A nerwica i depresja to skad?
Ja dostałam takiego kopa,ze musiałam nauczyć się sama sobie radzić.
Rodzice mnie wyrzucili z domu jak miałam 17 lat i byłam w ciaży.
Skończyłam wtedy liceum,maturę i poszłam dalej.
Ale ojciec dziecka był z nami tylko 3 miesiace,więc pomocy znikąd.
Babcia mi pomagała a reszta,to zasługa koleżanek,które to pilnowały synka jak byłam w szkole,pracy,trochę przedszkole(mały miał 1,5 roczku ale wołał na kibelek i sam jadł więc go przyjęli).
Musiałam iść do pracy bo nie miałam z czego zyć a i książki trzeba był kupić.
Kurs i prawko dla podniesienia kwalifikacji.
Nie żałuję,chociaż mały był wtedy "zabawką" bo i koleżanki się uczyły,więc sobie przekazywały małego a ja odbierałam u innej niż zostawiałam.
Rodzice dopiero teraz zaczynają nas odwiedzać,dzwonić ale np.do kina czy gdziekolwiek indizej iść nie możemy bo nikt na z dziećmi nie zostaje.W zwiazku z tym nigdy nie byliśmy w kinie a w restauracji całą bandą.
I wiesz co?Dobrze mi z tym bo nic nikomu nie zawdzięczamy.
Wszystko mamy dzięki naszej pracy,zawziętości,wszystk o jest nasze i nikomu nie musimy dizękować.
nerola, szacunek Ale masz rację, takie wydarzenia tak hartują człowieka, że później w życiu mało jest takich spraw, z którymi nie można sobie poradzić. Masz wspaniałą rodzinę i z całego serca trzymam kciuki żeby była wytęskniona córcia
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:56   #3304
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
To i ja skorzystam
Nie wiesz co mi się stało bo nie mam dzwięku na kompie.
Jakby coś ze sterownikami ale ja ciemna i kompletnie się nie znam.
A,zeby oglądnąć w/w filmik musiałam ściągnąć jakiś tam program-dopiero sie udało.
A próbowałaś resetowania kompa? u mnie czasem jak długo korzystam z lapka to mi komp świruje, albo spróbuj przeskanować go jakimś antywirusem bo może Ci się jakiś robaczek przyplątał

A ściągałaś do tego filmiku pewnie Silverlight'a

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:02   #3305
nerola
BAN stały

LadyinBlack-jasne,ze przytyjesz
Ja mogłam nic nie jeść,jedynie rozsadek kazał.A to i tak suchary suche i gorzka herbata.
na tym jechałam tydzień.
A teraz?-żre co się tylko do żarcia nadaje.
Jak już wraca apetyt,to zaprzyjaźnij się z wagą.To potrwa trochę bo tycie jest trudniejsze niz chudnięcie ale ile daje satysfakcji.

Życie hartuje ale nie chcę by każdego hartowało,choć większości by sie przydało.
U mamusi na garnuszku,nie pracuja,wołają na fryzjera i w jednym pokoju z 3 dzieci mieszkają.
Tu się by przydało hartowanie by dać w końcu coś z siebie a nie ciagnać od biednych rodziców.
Mam takich na co dzień do oglądania i słuchania i współczuję tym biedakom.Nie znają zycia a byle głupstwo to załamkę mają jakby sie świat zawalił.

Coś mnie w nowym roku wzięło na negatywne myślenie-nawet maż mi to wymówił.

A teraz złożyłam zamówienie na słone paluszki i z sezamem a póki co idę sobie ubić śmietanę i pochłoniemy ja z polewą toffi
Stary 2011-01-03, 19:06   #3306
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
[/I] Edit:
ja tam nie wierzę że tak wcale mdłości nie miała to się chyba nie zdarza żeby nawet raz pawika nie puścić.
ja w pierwszej miałąm tylko zgagę więc się zdarza. a wogóle na kanale TLC leci program "ciąża z przypadku" - tam dziewczyny nie wiedzą do porodu że są w ciąży, bo okres normalnie, biorą antykoncepcje, biust nie rósł, brzuch max 5 kg, zero mdłości, zgagi... znam taki przypadek co sie w 6 miesiacu dowiedziala (myslala ze po operacji macicy nie ma miesiaczki, a ruchy to gazy, duzy brzuch t wzdecia...) oraz taka, co naprawde nie wiedziala ze to ciaza (troche przy kosci i okres prawie przed menopauza - myslala ze to wlasnie menopauza a nie ciaza) - jaki szok byl jak zaczela rodzic, w karetce jej kroili spodnie żeby szybko urodziłą bo nie mogli juz zdjac, za pozno było...

ladyinblack - ja tez dostalam wczoraj leki (bez recepty) ktorych w koncu nie wzielam bo pisalo ze nie mozna. dzis bylam u mojej pani doktor i powiedziala ze dobrze

a jakiej przeglądarki używacie i czy sprawdzacie jej aktualizacje? bo to tez ważne...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-01-03 o 19:10
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:09   #3307
zanka205
Zakorzenienie

byłam i widziałam mojego fasolinka
ma 6,25 cm, ok. 73 g
wg. wzrostu ciut mniejszy niż wskazuje wiek OM, ale reszta pasuje idealnie do wieku
NT 1mm więc super
oto on
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4113.jpg (55,5 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4117.jpg (53,3 KB, 61 załadowań)

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:11   #3308
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja w pierwszej miałąm tylko zgagę więc się zdarza. a wogóle na kanale TLC leci program "ciąża z przypadku" - tam dziewczyny nie wiedzą do porodu że są w ciąży, bo okres normalnie, biorą antykoncepcje, biust nie rósł, brzuch max 5 kg, zero mdłości, zgagi...

ladyinblack - ja tez dostalam wczoraj leki (bez recepty) ktorych w koncu nie wzielam bo pisalo ze nie mozna. dzis bylam u mojej pani doktor i powiedziala ze dobrze

a jakiej przeglądarki używacie i czy sprawdzacie jej aktualizacje? bo to tez ważne...
Ja mam firefoksa chyba najnowszą wersję bo na bieżąco aktualizuje.
Och jak ja bym chciała taką ciąże bez mdłości... Monia czuj się wyróżniona że Cię to ominęło

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Zanka super zdjęcia, choć drugie troszkę nieostre maluszek ładnie rośnie ciekawe ile ma mój wzrostu

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-01-03 o 19:12
Stary 2011-01-03, 19:16   #3309
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
LadyinBlack-jasne,ze przytyjesz
Ja mogłam nic nie jeść,jedynie rozsadek kazał.A to i tak suchary suche i gorzka herbata.
na tym jechałam tydzień.
A teraz?-żre co się tylko do żarcia nadaje.
Jak już wraca apetyt,to zaprzyjaźnij się z wagą.To potrwa trochę bo tycie jest trudniejsze niz chudnięcie ale ile daje satysfakcji.

Życie hartuje ale nie chcę by każdego hartowało,choć większości by sie przydało.
U mamusi na garnuszku,nie pracuja,wołają na fryzjera i w jednym pokoju z 3 dzieci mieszkają.
Tu się by przydało hartowanie by dać w końcu coś z siebie a nie ciagnać od biednych rodziców.
Mam takich na co dzień do oglądania i słuchania i współczuję tym biedakom.Nie znają zycia a byle głupstwo to załamkę mają jakby sie świat zawalił.

Coś mnie w nowym roku wzięło na negatywne myślenie-nawet maż mi to wymówił.

A teraz złożyłam zamówienie na słone paluszki i z sezamem a póki co idę sobie ubić śmietanę i pochłoniemy ja z polewą toffi
sama znam takich darmozjadów, co to 30tka na karku a nadal na garnuszku u mamy
mnie może życie tak nie doświadczyło jak Ciebie, ale sama wcześnie wyfrunęłam z domu, jak tylko była taka możliwość to zaczęłam zarabiać, żeby choć trochę odciążyć rodziców bo było mi głupio, że jestem już pełnoletnia a na nich żeruję. Nie żałuję tego wszystkiego bo teraz potrafię dać sobie radę w życiu i potrafię być samodzielna a jak patrzę czasem na znajomych to pojąć nie mogę jak długo można udawać, że jest się jeszcze dzieckiem, które mama zawsze wyciągnie z opresji

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ma 6,25 cm, ok. 73 g
wg. wzrostu ciut mniejszy niż wskazuje wiek OM, ale reszta pasuje idealnie do wieku
NT 1mm więc super
oto on
zanka fasolkowi jak buziola ładnie widać, wooooow !
Stary 2011-01-03, 19:18   #3310
weruczek
Zadomowienie

Nerola,bita śmietana z tofiiMNIAM!!!
Zanka, a który tydzień, ciagle pytam,bomi sie mieszaja wasze tygodnie:Pokropniak ze mnie

Moi rodzice też sięze mną nie cackali, chcialam miec kase to musialam pracowac i tyle.Od Lo korki dawalam.

Stary 2011-01-03, 19:23   #3311
zanka205
Zakorzenienie

12.t. i 6.d. czyli jestem w 13.t.c. (tak przynajmniej mój lekarz liczy)

Stary 2011-01-03, 19:23   #3312
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
ma 6,25 cm, ok. 73 g
NT 1mm więc super
oto on

Super fotki!

Zainstalowałam tą wtyczkę i obejrzałam ten film, co polecałyście - co u dużo gadać - wzruszyłam się, jakaś płaczliwa się znów robię

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:23   #3313
Nita6
Zakorzenienie

Hej dziewczyny dzisiaj poszłam do pracy [po miesiącu nieobecności , posiedziałam trochę na L4 bo chciałam odpoczać i te początki ciąży są ciezkie.
ale dzisiaj w pracy mlyn , oh na pełnych obrotach
po pracy , padłam jak kawka , drzemnęlam się i teraz musiałam sobie kawkę zrobić
mam ugotować poprasować ale nie mam siły
Nicolka śpi . ja siedzę i czytam wizaż
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:27   #3314
nerola
BAN stały

Beatko-ściagnęłam to,co proponowali w tym filmiku.
A komp już od kilku miechów nie ma głosu.Ustawiałam i niby powinien być a go nie ma.

Lady-właśnie tak.
A...i zapomniałam-ten antybiotyk już dziś weź-można brać go w ciaży-brałam

Zanka a dlaczego "On"?Hmm...nie chcesz nam sie tu do czegoś przyznać?
Poza tym to śliczne zdjecia maleństwa
Buziaczek boski/
A jua dopiero za 2 tyg.
Chyba nie wytrzymam i pójdę za tydzień czy półtora.
Bo ciuszki kupione i lecą do mnie a ja nie mam pewności co do córeczki.

Zanka właśnie przeglądam swoje zdjęcia i też miałm usg w 12+6 tzn. wg. USG bo z miesiaczki o 6 dni dłuższa ciaża i mój miał wtedy 68,07.
Cały czas mi te 6 dni w tyle zostaje.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-01-03 o 19:30
Stary 2011-01-03, 19:29   #3315
zanka205
Zakorzenienie

nerola on czyli dzidziuś
lekarz nie był w stanie podpatrzeć nic
ale wmawiam sobie, że do mnie podobny chociaż

Stary 2011-01-03, 19:33   #3316
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko-ściagnęłam to,co proponowali w tym filmiku.
A komp już od kilku miechów nie ma głosu.Ustawiałam i niby powinien być a go nie ma.

Lady-właśnie tak.

Zanka a dlaczego "On"?Hmm...nie chcesz nam sie tu do czegoś przyznać?
Poza tym to śliczne zdjecia maleństwa
Buziaczek boski/
A jua dopiero za 2 tyg.
Chyba nie wytrzymam i pójdę za tydzień czy półtora.
Bo ciuszki kupione i lecą do mnie a ja nie mam pewności co do córeczki.
to widze cieższy przypadek z Twoim kompem, może faktycznie coś ze sterownikami, ja w święta pół godziny głowiłam się czemu mi kamerka w laptopie nie działą bo teściowa chciała na skypie z córką pogadać a dopiero po pół godz mnie olśniło że kolega mi formata robił w maju i zapewne sterowników nie wgrał od kamerki całe szczęście że płytkę szybko znalazłam

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Ja ci życzę córeczki Zanka żebyś parkę miała

Stary 2011-01-03, 19:39   #3317
weruczek
Zadomowienie

ech, to ciekawe co u mnie będzie w piątek widać, jeśli wg moich obliczeń to bedzie jakiś 7 tydzien 2 dzien (wg zapłodnienia)...

Mnie w tym filmie poruszyło też podejście tej babki, ona była straaasznie wyluzowana i spokojna, nawet jak na jej poród patrzyłam to byłam w szoku

Stary 2011-01-03, 19:40   #3318
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Super fotki!

Zainstalowałam tą wtyczkę i obejrzałam ten film, co polecałyście - co u dużo gadać - wzruszyłam się, jakaś płaczliwa się znów robię
dziewczyny, mogłybyście raz jeszcze podać link do tego filmiku? bo musiałam go gdzieś przeoczyć..

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dzisiaj poszłam do pracy [po miesiącu nieobecności , posiedziałam trochę na L4 bo chciałam odpoczać i te początki ciąży są ciezkie.
ale dzisiaj w pracy mlyn , oh na pełnych obrotach
po pracy , padłam jak kawka , drzemnęlam się i teraz musiałam sobie kawkę zrobić
mam ugotować poprasować ale nie mam siły
Nicolka śpi . ja siedzę i czytam wizaż
ja mimo c.d. L4 też wpadłam dziś "na chwilę" do pracy przy okazji dostarczenia zwolnienia. Taa i miałam posiedzieć ze 3h i zrobić najpilniejsze rzeczy a wyszłam po 6h, ech.. ja wiem że nie ma ludzi niezastąpionych ale w mojej robocie tak się czasem czuję wystarczy urlop i wracam do takiego bałaganu, że ech..

Cytat:
Lady-właśnie tak.

Zanka właśnie przeglądam swoje zdjęcia i też miałm usg w 12+6 tzn. wg. USG bo z miesiaczki o 6 dni dłuższa ciaża i mój miał wtedy 68,07.
Cały czas mi te 6 dni w tyle zostaje.
nerola, dzięki za info, chłopaki - jak widać po zdjęciach- masz chyba zdrowe jak rydze więc jesteś dla mnie potwierdzeniem, że ten antybio nie szkodzi w ciązy
Tak czy inaczej, z uwagi na to, że ja jestem antylekoman to dla pewności skonsultuję się z ginem. Ale internistka zapewniała mnie, że ten atybio w ciąży można i mam się nie pałować..

zanka, kurczę, Ty masz termin dzień przede mną i takiego już dużego dzieciaczka, to może na moim USG, na które to wybieram się już w sobotę też zobaczę już twarz no i liczę po cichu, że i płeć może uda się podejrzeć

Edytowane przez LadyInBlack2
Czas edycji: 2011-01-03 o 19:42
Stary 2011-01-03, 19:42   #3319
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
ma 6,25 cm, ok. 73 g
NT 1mm więc super
oto on
Piękna niunia i już tak wszystko dokładnie widać a jaka slodziutka ma buzke

A ja leże strasznie boje się tych plamień i jeszcze wojna z TZ :/

nerola jak zwykle ugłony w Twoja strone
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:43   #3320
weruczek
Zadomowienie

http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html proszę

Stary 2011-01-03, 19:46   #3321
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
weruczek, dziękuję
Stary 2011-01-03, 19:54   #3322
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Byłam w C&A. Ciążowe beznadziejne (dla mnie) ciuchy. Żadnych przecen, a niektóre rzeczy droższe niż w H&M... Ale czekałam na TŻ i pooglądałam ciuszki dla dzieci, były przeceny i nawet miałam pomysł żeby coś kupić. Ale.... dziewczyny ja nawet nie wiem co kupować Na jaki wzrost itd. Było sporo rzeczy cieplejszych, na jesień/zimę. A nie było wieku w miesiącach na metkach tylko wzrost... No to nie kupiłam, bo jakoś wszystko wydawało mi się takie malutkie, że nie wiedziałam za co chwycić... Ale bluzy, dresiki za 15-20 zł były. Wzrost był tak od 56cm do 78 czy jakoś tak...

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

inutil kochana, to ja już myślałam, że ja jakaś znieczulica jestem a to jednak normalne jest, nie przejmuj się Ja np. nie przepadam za cudzymi dziećmi, nie umiem się nimi zachwycać, generalnie unikam koleżanek z dziećmi bo nigdy nie wiem jak się zachować Nie umiem się tak rozpływać nad nimi jak inne kobiety. Mówię kiedyś do męża : patrz, jaka będzie ze nie wyrodna matka, ja tak nie lubię cudzych dzieci, na co on mnie pocieszył, że jak będę miała własne to będę je kochać i że nie ważne są te inne dzieci, do których nie mam "matczynego pociągu", tylko to własne, na które na pewno się otworzę..
Ufff, dobrze, że jesteś kolejną, która utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie jestem dziwadłem....

Cytat:

Edit:
ja tam nie wierzę że tak wcale mdłości nie miała to się chyba nie zdarza żeby nawet raz pawika nie puścić.
Ojj, nie bijcie, ale się zdarza. Ja nie mam ani mdłości, ani pawików żadnych, ani zachcianek, ani zgagi. NIC. kompletnie NIC. I jeszcze TŻ mówi, że jakaś silniejsza się wydaje psychicznie. On ma teraz urwanie głowy w pracy, wraca i robi jeszcze fuchy, psychicznie wysiada. Ja mu pomagam.... No a to dziwne jak na początek, wszędzie piszą że rozbicie, płaczliwość itp. Dopiero potem się kobieta silna staje... no cóż, jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę

Cytat:
ma 6,25 cm, ok. 73 g
NT 1mm więc super
oto on
wow
Stary 2011-01-03, 19:54   #3323
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Zanka, a który tydzień, ciagle pytam,bomi sie mieszaja wasze tygodnie:Pokropniak ze mnie
A może zrobimy sobie podpisy na dole, w którym tygodniu jesteśmy, bo mnie też cały czas się myli która w którym miesiącu?

Ja też pracuję od liceum, zawsze lubiłam być niezależna, nie musiałam się prosić o kieszonkowe, sama sobie dorabiałam. A z domu wyfrunęłam w wieku 19 lat i od razu na swoje.

Zanka cudo dzidziol.
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:02   #3324
Nita6
Zakorzenienie

Dakaro
mnie tez się ciągle wszystkie dziewczyny mieszają , jest nas strasznie dużo i tak w sumie czytam i nie wiem której co odpowiedzieć , bo jak dojdę do końca to zapominam komu co chciałam powiedzieć

ciężko mi to ogarnąć
Stary 2011-01-03, 20:06   #3325
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Dakaro
mnie tez się ciągle wszystkie dziewczyny mieszają , jest nas strasznie dużo i tak w sumie czytam i nie wiem której co odpowiedzieć , bo jak dojdę do końca to zapominam komu co chciałam powiedzieć

ciężko mi to ogarnąć
Bo na tym wątku trzeba siedzieć 24h/dobę, żeby wszystko ogarnąć. Mnie się dziewczyny nie mylą, tylko stadium ciąż.

Telik zapraszamy.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-01-03 o 20:10
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:07   #3326
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej Kobitki
jestem telik, podczytuje was od tygodnia i czaję żeby się odezwać
jestem w 7t.c. i ogromnie się z tego cieszę

Przyjmiecie telika?

Carmela witaj kochana, miło widzieć znajomą twarz a własciwie to avatar
Stary 2011-01-03, 20:12   #3327
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Telik Oleśnica ta koło Wrocka ?

zanka
dzidziol śliczny

A teraz pytanie Jakie to uczucie poczuć ruchy maleństwa ? Można je 'przeoczyć' ?
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:12   #3328
Nita6
Zakorzenienie

telik
oczywiście witaj w gronie mamusiek
Stary 2011-01-03, 20:15   #3329
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ci życzę córeczki Zanka żebyś parkę miała
dziękuję bardzo to moje marzenie

Cytat:
ech, to ciekawe co u mnie będzie w piątek widać, jeśli wg moich obliczeń to bedzie jakiś 7 tydzien 2 dzien (wg zapłodnienia)...
ja w 8.t.c. miałam już usg przez brzuch, było widać kijankę
to badanie genetyczne trwało godzinę, facet wszystko dokładnie oglądała
widziałam komory serduszka i przedsionek, mózg, żołądek, rączki i paluszki, nóżki, widziałam jak dzidzia otwiera buzię, jak podskakuje (bardzo ruchliwe dziecko), wszystkie pomiary, całego ciałka, głowy, brzuszka, kości udowej
oj długo mogłam oglądać moją kruszynkę
Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

zanka, kurczę, Ty masz termin dzień przede mną i takiego już dużego dzieciaczka, to może na moim USG, na które to wybieram się już w sobotę też zobaczę już twarz no i liczę po cichu, że i płeć może uda się podejrzeć
widać będzie super dzidzię, ale nie wiem jak z płcią, jednak nie wszyscy lekarze chcą szukać
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Piękna niunia i już tak wszystko dokładnie widać a jaka slodziutka ma buzke
dziękuję

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A może zrobimy sobie podpisy na dole, w którym tygodniu jesteśmy, bo mnie też cały czas się myli która w którym miesiącu?

Zanka cudo dzidziol.
dziękuję
ja mam suwaczek w podpisie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

wow

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej Kobitki

Przyjmiecie telika?

Carmela witaj kochana, miło widzieć znajomą twarz a własciwie to avatar
witamy witamy
jeśli chcesz znaleźć się na liście podaj imię, wiek i t.p. do mnie na PW

Stary 2011-01-03, 20:33   #3330
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej Kobitki

Przyjmiecie telika?
witamy, witamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości