|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
witamy się z moim dzidziolkiem
![]() ciemno jeszcze za oknem a ja już po śniadaniu ... ![]() pobudka
|
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
Na razie takie plany, bo ta położna w Pszczynie pracuje.
Alternatywą jest Bielsko, ale tam nikogo nie znam ( lekarz, położna ). A tak w ogóle dzień dobry mamuśki My jeszcze przed śniadaniem, czekamy, aż się hormon wchłonie
|
|
|
|
#3034 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dzien dobry ![]() Synal w szkole małż w pracy, ja sie jeszcze na chwilkę położyłam i czytałam co wczoraj wieczorkiem naskrobałyście ![]() Nie wyspałam się dziś znowu, ponownie pobudka po 6, ale jeszcze tylko jutro i w czwartek odeśpię bo święto
|
|
|
|
|
#3035 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
![]() mlody w przedszkolu wiec mozna spokojnie zjesc sniadanie i dopic kawe Cytat:
moj tez ma imie hmm starodawne ale na topie ostatnimi czasy(widzialam ze jakas mama na naszym forum chce tak dac na imie swojemu synkowi) i ja bym nic nie miala przeciwko dac tak samo na imie juniorowi ale moj tz jak uslyszal moj pomysl to az sie zapowietrzyl i z oburzeniem stwierdzil ze nie ma mowy, bo on ma same problemy z tego tytulu i ni jak nie ma odpowiednika w innych jezykach(dla niego akurat wazne) Cytat:
ja tez musze mojego mlodego zmuszac do chleba, ziemniakow o ryzu nie wspomne. on uznaje tylko wedline, mieso, ewentualnie spagetti ![]() Cytat:
) mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko
|
|||
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Ja tylko na chwilke, bo od 8 mej siedze w robocie i jestem nietomna, bo ledwie pisalam wczoraj o zgadze, a nie moglam spac cala noc, jakbym sobie wykrakala tak mnie straszliwie palila, ze nei wiedzialam co ze soba zrobic, o 2 w nocy wzielam Rennie, to mala zaczela kopac i chyba do 4 tej sie meczylam![]() Na sniadanie zjadlam tylko platki z mlekiem ale niestety zgaga wrocila! normalnie tak mnie jeszcze nie piekla ile razy dziennie mozna brac Rennie?? wiecie moze? Normalnie wsciekla sie ta zgaga noo...Eweska ale wam fajnie, u nas nie ma zadnego swieta w czwartek i caly tydzien musze przepracowac, a tak sil mi brak... caluje was mocno blagam nie piszcie tak duzo bo jak ja was pozniej nadrobie
|
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
We czwartek święto... no rzeczywiście...
Dzień dobry mamusiom i dzieciaczkom w pracy znów cisza... spokój... aż sobie z tej radości gorącą czekoladę zrobię moze, a co. W miarę wszystko ogarnęłam przed sylwestrem, że obiecałam sobie w tym tyg nie dotykać zadnych papierzysk!Powiem Wam szczerze, że nie mogę siebie poznać z tą moją niepewnością. W poprzedniej ciąży od początku wiedziałam (czułam), ze to córeczka, mówiłam do niej po imieniu, to było takie normalne. Teraz nie mam żadnego przeczucia - nic! Nie jestem przyzwyczajona, zeby do takiego wielkiego brzucha mówić nadal ONO.
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny!
piszecie o strasznej zgadze, ja mam czasem ale nie jest az tak uciazliwa, ja jakis odpowiednik rennie bralam w szpitalu pod koniec i dawali mi chyba zawsze kiedy potrzebowalam, ale nie pamietam tego zbyt dobrze ja mam inny problem, bylam wcz taka padnieta, poszlam sie wykapac i polozyc wczesnie, i sie meczylam do 1wszej! jak mnie skora swedzi od paru dni! tylko wieczorem jak sie poloze do lozka, no cos strasznego! najbardziej swedza mnie rece do lokci i nogi do kolan, jak tak polezalam z godzine i juz nie moglam, poszlam w pizamie do salonu poogladac tv i mi przeszlo, mam wrazenie ze jak sie rozgrzeje to zaczyna swedziec , a jak mi chlodno to przechodzi. czy ktoras z was tez tak ma? suchej skory nei mam bo bardzo ja natluszczam, zadnych krostek, zaczerwienien, nic. nie zmienialam proszku, nie jestem alergikiem , nie zmienialam kosmetykow. do tego zauwazylam ze chyba robia mi sie obrzeki na lydkach, jak mi sie cos tam odcisnelo to slad mialam nawet w nocy no i troche widac po kostkach. czy to nie za szybko na obrzeki?! |
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kobitki
Dzis mam lepszy poranek niz wczoraj. Jedna kobieta w ciaży po 3 dniach imprezy musi ja odsypiać 2 dni :/ amarcia My mówimy bąbel W sumie to trochę na chłopaka zalatuje...Ono się nie pogniewamy nawet jak pomylisz płci ![]() Musze sie zacząć interesować szkołą rodzenia. Tzn do której isć bo to ze idziemy wiemy na bank. Jestem teraz w 17-tym tyg także mamy jeszcze parę tyg czasu. No i położna. Chodzicie od początku ciąży i do położnej i do gina? |
|
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
Witam
.... zaraz lece do pracy i bede Was nadrabiac dopiero wieczorkiem....Amarcia je tez jeszcze nie wiem co tam siedzi ( narazie roboczo nazywamy go Stefan
Edytowane przez monika21121984 Czas edycji: 2011-01-04 o 09:13 |
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie plamka siary też się przytrafiła, tylko raz i niewiele. Wiktoria wpakowała się do nas do łóżka i jak sie wierci, a śpi we wszystkich pozycjach świata, tak mnie zdzieliła piętą w prawy cyc, ze natychmiast sie obudziłam. Plamkę zauważyłam rano, ale to był jednorazowy przypadek. Teraz jak do mnie przychodzi mam ochotę ją związać
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po myciu nakładam ją na mokre ciało: na ręce i nogi, bo brzuszek, piersi i pośladki smaruję tą na rozstępy ( babydream ). W moim przypadku zadziałało od razu. |
|
|
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka_pe25 w mojej mądrej książce
piszą ze albo brak wapnia, albo tak jak przy skurczach brak magnezu i wit B6(masz skurcze kostek albo rak?), no i rzecz jasna żeby skonsultować z lekarzem
|
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprobuje z tym wapnem i poczytam co maja w skladzie moje witaminy |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myślałam, że to niemożliwe ![]() Dziewczyny, mnie też czasami swędzi skóra, najczęściej na łydkach Jednak gdy regularnie smaruję to przechodzi. Myślę, iż to może być też wina suchego powietrza Rany, obudziłam się dzisiaj o 4.30 jak mężu szedł do pracy i usnąć nie mogłam. Na dodatek wymiotowałam i teraz łeb mi pęka Może mój zegar dobowy każe mi się już przyzwyczajać do roli mamy i nieprzespanych nocy
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK oj, kochana...a mówią ze mdłości przechodzą po pierwszym trymestrze :/
agnieszka_pe25 na pewno w witaminkach masz w składzie i wapno i magnez. może po prostu twój organizm potrzebuje więcej. Na pewno powiedz o tym lekarzowi...i zjedz troszkę ciemnej cze3koladki
|
|
|
|
#3051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciemna czekoladke to ja mialam w planie ograniczyc po swietach![]() powiem na pewno lekarzowi. kupie wapno, na pewno nie zaszkodzi, a magnez jaki bierzecie? |
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze mnie tez swedza dlonie stopy podspodem wieczorami, ale nie chce panikowac, choc przyznam troche sie boje bo mam problemy z hormonami watrobowymi- mam chora trzustke i musze bardzo uwazac
![]() Dodatkowo zgaga mnie dzisiaj zabije..juz nie wiem co mam ze soba poczac doslownie (((a nie wzielam sobie rennie do pracy
|
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę witaminki o nazwie Prenatal classic i jak na razi9e to mi chyba wystarcza bo jakichś tam większych problemów z brakami nie zauważam.
|
|
|
|
#3054 |
|
Raczkowanie
|
czesc MAMUSIE
![]() podczytuje WAS jak najbardziej choc nie zawsze mam mozliwosc napisania czegokolwiek... piszecie o swedzacych brzuchach i lydkach i kostkach ja w pierwszej ciazy mialam cholestaze i robcie badania dziewczyny jak tylko czujecie ze cos jest nie tak...ja sie strasznie omeczylam...nie chce przechodzic przez cholestaze drugi raz ale jak bedzie to sie okaze...w pierwszej ciazy lezalam 2 m-c w szpitalu przed porodem wlasnie z powodu cholestazy...moja watroba nie wytrzymala ucisku, OLA byla mala moj brzuch tez i stad takie akcje...moja mama tez miala cholestaze bedac ze mna w ciazy...nie ma reguly czy to pierwsza czy druga ciaza i ktory tydzien, poczatki cholestazy moga byc zauwazalane juz w 12 tyg ciazy !!!! teraz nic mnie nie swedzi choc mysle o tym ciagle bo ma to tez wplyw na dziecko...grozi szybkim i przedwczesnym porodem...moja waga ciagle taka sama...55-56kg to moj przedzial i nie bedzie nic wiecej czyli do 22 tyg przytylam 1kg !!!! w pierwszej ciazy mialam tak samo...przybylo mnie tylko 3kg, lekarka czasem rece zalamuje a z drugiej strony mowi ze taka widocznie ma uroda, dziecko rozwija sie dobrze wiec moge byc spokojna, brzuch mam malusi (nadal ubieram normalne jeansy ale ciazowe juz zakupilam ) nie wiemy jeszcze kogo nosze pod sercem, brzdac takie pozycje przyjmuje ze ciezko go/ją podkukac...moze nastepna wizyta cokolwiek wyjasni ![]() wasze brzuszki niczego sobie sliczne ![]() usciski ___________________ Ola...27.03.2008...Nasze Życie...Nasz Cud... Czekamy na Ciebie... |
|
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz jak sie skoncza to znowu kupie feminatal bo po nich czulam sie najlepiej. w 1 trymestrze jak wzielam prenatal rano, po sniadaniu to ..... wymiotka murowana
|
|
|
|
|
#3056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Mamusie!
Zaczęłam Was nadrabiać, ale to chyba niemożliwe, żeby wszystko dokładnie przeczytać ![]() Wczoraj byłam u swojej gin [ta, u której rodzę], poszłam z USG połówkowym. Tamta druga [u której byłam tuż po USG], tylko rzuciła okiem, że ok i nara. A ta, przeanalizowała, wszystko dokładnie opisała, no i.... okazuje się, że wg rozmiarów Małej, to termin porodu jest na 28 kwietnia Przez to moje duże dziecko stałam się mamą kwietniową. Ale zostaję u Was, bo przenosiny już nie mają sensu, a poza tym data porodu zawsze będzie elastyczna Moria, nie mogę się napatrzeć na Twój brzuch, naprawdę super! Jędrny, zgrabny, pewnie szybko się zregenerujesz po porodzie ![]() Ewesko, pełen szacun, masz zgrabne mieszkanko dla swoich chłopaczków Witam nowe Mamuśki! Życzę wytrwałości w nadrabianiu wątku ![]() No i zaraz opierniczę jedną z drugą za te bzdurne przesądy
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kasiu sugerujesz ze pomimo jak nie mialam w 1 ciazy to moze wystapic w drugiej? ja czytalam kiedys ze jak sie mialo raz to niestety prawdopodobenstwo wystapienia w kolejnej ciazy jest wysokie. moja kolezanka to miala za pierwszym razem i urodzila chyba w 37tyg mala miala 2,5 kg , w drugiej tez miala, zaczelo sie pozniej i urodzila malucha 2,7. obydwa porody normalne,tzn nie cc, nie lezala w szpitalu, ale miala czesto badania. fajnie masz z ta waga, tym bardziej ze dzidzia rozwija sie ok-to najwazniejsze zycze ci abys byla w tym szczesliwym gronie mam ktorych to cholerstwo nie dosiegnie ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
gratuluje tak duzego dzidziusia, no i jestes do przodu z terminem ,
|
||
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witajcie Mamuśki Otóż historia z zapalniczką skończyła sie następująco. Małż wrócił z pracy a ja go przywitałam słowami "Cześć Geju " Ten w śmiech Wytłumaczył się tym że jak pracowali na budowie nie mieli czym podpalić w piecyku i któryś szybko poleciał do sklepu i przywlekł taką oto zapalniczke. TZ tez na początku myślał ze to goła baba ale jak sie przypatrzył to mieli niezły ubaw w pracy. No ale to nie zmienia faktu ze cały dzien sie z niego śmiałam I w dodatku jak już sie wytłumaczył ze swojej orientacji zauwazyłam ze dwa palce, wskazujący i środkowy ma umaziane w jakiejś brązowej mazi do połowy Jak to kurna wyglądało Pytam a to co do cholery???? Oj był ubaw ![]() Ide gotować kapuśniak z mięsem I szukać mojego najukochańszego kota bo nie wrócił na noc
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko, no nie wiem, czy jest czego gratulować, bo za duże to też niedobrze
Waga niby prawidłowa, ale rozwój ogólnie do przodu ![]() Z tym porodem, to może i lepiej, szybciej będzie po wszystkim
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

tak mnie straszliwie palila, ze nei wiedzialam co ze soba zrobic, o 2 w nocy wzielam Rennie, to mala zaczela kopac i chyba do 4 tej sie meczylam

.... zaraz lece do pracy i bede Was nadrabiac dopiero wieczorkiem....Amarcia je tez jeszcze nie wiem co tam siedzi ( narazie roboczo nazywamy go Stefan 

Jednak gdy regularnie smaruję to przechodzi. Myślę, iż to może być też wina suchego powietrza

Jak to kurna wyglądało