W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 11:11   #571
Louboutinka
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

Wiesz, wczoraj dokładnie o tym samym z mężem rozmawialiśmy. Ja zawsze chciałam mieć trojkę dzieci, on też. Ale odkąd jestem w ciązy to mi się odwiedziało, trójki nawet nie przyjmuje do wiadomości. Ja bardzo źle ją znosiłam i mimo ogromnej radości wiem, ile się nacierpiałam podczas. I mąz wczoraj mowi, że on nie chciałby, żeby synek był jedynakiem. Ja mówię, że też nie, zawsze myślałam o większej ilości i że może za 5-6 lat kiedy będę miała swoją wymarzoną pracę, kiedy wybudujemy swój wymarzony domek i kiedy już tyle czasu minie od ciąży, że człowiek zwyczajnie pozapomina, zatęskni za nowym, malutkim człowieczkiem to wtedy zdecydujemy się jakąś dziewuszkę zmajstrować. I wtedy mąż mi powiedział, że jak będę zmęczona pracą to wtedy nad tym pomyślimy, bo pójdę na zwolnienie i będę mogła odpocząć. A mi się tak okropnie śmiać zachciało. Jaki odpoczynek? Ja jestem podczas tej ciązy bardziej wykończona niż wtedy gdy łaczyłam studia dzienne z praca i obowiązkami domowymi, jeszcze wolontariaty robiłam. I wtedy czułam że żyłam. A nie gdy przez 5 miesięcy gniłam w łóżku i rzygałam po 10 razy.
I naprawdę sobie pomyślałam wtedy tak jak tu napisałaś, że ja sobie odpocznę dopiero jak mały będzie na świecie. Wiem, że karmienie, wiem, że płacz i kolki i nieprzespane noce. Ale jednak będzie już inaczej. Skończy się era brzuszka okrągluszka

dokladnie
ja mam dosc tego zlego samopoczucia, niewyspania, ograniczen ruchowych itp
brakuje mi pracy i normalnego funkcjonowania.. myslam ze przez okres ciazy to odpoczne, popracuje nad swoim wygladem zaniedbanym przez prace.. a wygladam gorzej
ale co tam najwazniejsze ze synus bedzie juz niedlugo na swiecie..mam nadzieje ze warto bylo to znosic i ze w zamian za to synus bedzie grzeczniutki

ja bym chciala nastepne dzidzi sobie majstrowac jak maly skonczy rok.. a ze chyba lepiej najgorsze miesiace ciazy lepiej w zimie spedzic i do lata wrocic do formy (czyli terminowo jak teraz mamy) to chyba jak niecale 1,5 roku maly bedzie mial to sie zaczniemy starac o rodzenstwo.. chce by nie byla duza roznica wieku no i raz przez kilka lat sie z maluchami nameczyc a pozniej spijac smietankę bo za kilka lat to juz nie sądze by mi sie chcialo do pieluch wracac.. no i w koncu chciala bym moc kontynowac dalsze zdobywanie tytułów naukowych i rozwijac sie w pracy..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:14   #572
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
pytałyście o pudełko na chusteczki - wczoraj kupiłam z babydream w rossmanie za 7zł pudełko + 80 chusteczek i jestem bardzo zadowolona chusteczki mają bardzo słaby zapach, są wilgotne i nie zawierają alkoholu ani żadnych konserwantów
kupiłam też wkładki laktacyjne za 5zł 30szt. - ewentualnie będę przeklinać ale cena kusiła
o to trzeba się wybrać do rossmana , tylko do którego w Katosach pójść, żeby jeszcze było
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:18   #573
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
dokladnie

ja bym chciala nastepne dzidzi sobie majstrowac jak maly skonczy rok.. a ze chyba lepiej najgorsze miesiace ciazy lepiej w zimie spedzic i do lata wrocic do formy (czyli terminowo jak teraz mamy) to chyba jak niecale 1,5 roku maly bedzie mial to sie zaczniemy starac o rodzenstwo.. chce by nie byla duza roznica wieku no i raz przez kilka lat sie z maluchami nameczyc a pozniej spijac smietankę bo za kilka lat to juz nie sądze by mi sie chcialo do pieluch wracac.. no i w koncu chciala bym moc kontynowac dalsze zdobywanie tytułów naukowych i rozwijac sie w pracy..

o jaaaaa, mi się dokładnie to samo marzy, to zdobywanie dalszych tytułów naukowych
Stary 2011-01-04, 11:18   #574
szizuho
Raczkowanie

Cytat:

Ja też miałam taki plan że pierwsze dziecko, po jakimś roku do 1,5 roku drugie i juz później luz, wyjde z pieluch, butelek no i na wakacje jak pojedziemy to dzieci będą miały kompana i w domu też z kim sie pobawic ale nie było tak kolorowo. Następna ciąża po 7 latach i to na wyraźną prośbę męża ja to tak średno chciałam. Juz miałam spokój taki luzik ze starszą córą a tu teraz powrót do przeszłości i ta różnica wieku, nie wiem czy dziewczyny będą miały dobry kontakt ze sobą. Zobaczymy.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:21   #575
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
o to trzeba się wybrać do rossmana , tylko do którego w Katosach pójść, żeby jeszcze było
kupowałam na Staromiejskiej w empiku nie ma żadnych wkładek ale chusteczki widziałam

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:22   #576
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
pytałyście o pudełko na chusteczki - wczoraj kupiłam z babydream w rossmanie za 7zł pudełko + 80 chusteczek i jestem bardzo zadowolona chusteczki mają bardzo słaby zapach, są wilgotne i nie zawierają alkoholu ani żadnych konserwantów
kupiłam też wkładki laktacyjne za 5zł 30szt. - ewentualnie będę przeklinać ale cena kusiła
ja też mam te wkadki z rossmana (choć szczerze mówiąc to obawiam się że jak faktycznie zacznie się zemnie wylewac to taką wkładką to się co najwyżej pewno wytrzeć będzie można.

A jakie te pudełaka na chusteczki? macie może jakąś fotkę takiego czegoś? bo ja nie spotkałam w rossmanie - ja chusteczki mam z cleanic - znajoma poleciła, z tymi rossmanowski coś miało być nie tak ale już nie pamiętam, czy że śmierdziały czy się lepiły, ale to pewno też kwestia gustu... wszytko trzeba przetestować samemu

ja się jeszcze zastanawiam czymś do przemywania buzinki, bo w sumie nie wiem czy szukac czegoś typowo dla dzieciaczków czy wystarczą zwykłe płatki kosmetyczne?

no z tym pępkiem to chyba jednak się zaoopatrze w ten spritus bo jakoś ten octenisep mnie nie przekonuje - na początku to ja myślałam że to jest do krocza po porodzie, potem że do buzi na plesniewkę, wy mówicie że na pępek - a prawda z tym że jak coś do wszytkiego to do niczego. Wiec w tym przypadku postawię na starą szkołe - spyrolek
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:28   #577
make_up_istka
BAN stały

Ja też mam to pudełko od chusteczek BabyDream i też przyznaję, że jest bardzo fajne No i jaka cena! Wkładek do stanika mam mało. Najwyżej TŻ dokupi.

My oboje chcielibyśmy mieć dwójeczkę dzieci. Różnica najlepiej 2-3 lata ale jak to będzie - zobaczymy Nie wyobrażam sobie mieć jedynaka. Sama mam siostrę, TŻ brata i naszej małej też chcemy zapewnić rodzeństwo.
Pierwsze miesiące ciąży mnie męczyły, potem plamiłam i bałam się że stracę dziecko, później te uciski na nerwy, kręgosłup, teraz padam z nóg, więc łatwo nie było/nie jest, ale jakoś mnie to póki co nie zniechęca (zobaczymy jeszcze poród bo mówię TŻowi ze to chyba jedyna rzecz która mnie może zniechęci na najbliższe lata ) i nie wiem co by musiało się dziać, żebym stwierdziła że nie chcę już dzieci. Gdybym musiała to przeszłabym to samo jeszcze raz byle mieć maluszka.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:29   #578
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
ja też mam te wkadki z rossmana (choć szczerze mówiąc to obawiam się że jak faktycznie zacznie się zemnie wylewac to taką wkładką to się co najwyżej pewno wytrzeć będzie można.

no z tym pępkiem to chyba jednak się zaoopatrze w ten spritus bo jakoś ten octenisep mnie nie przekonuje - na początku to ja myślałam że to jest do krocza po porodzie, potem że do buzi na plesniewkę, wy mówicie że na pępek - a prawda z tym że jak coś do wszytkiego to do niczego. Wiec w tym przypadku postawię na starą szkołe - spyrolek

Ja po pierwszej ciąży miałam tyle pokarmu że w domu nie używałam wkładek tylko zwykłą tetrowa pieluchę bo lało sie ze mnie jak z wodospadu, zanim młodej dałam cyca to musiałam odciągnąc po 250 ml z każdego cycka co zajmowało mi dosłóownie kilka minutek.

A i spirytus dobra rzecz jak juz będziemy miały dosyc to zamiast na pępek to możemy same przechylic
Stary 2011-01-04, 11:30   #579
make_up_istka
BAN stały

e-rosa takie pudełko: http://allegro.zumi.pl/1339943397-i1339943397.html

Ja do przemywania buzi - za radą położnej - mam płatki kosmetyczne (mogą być te większe, jajowate, niekoniecznie specjalnie dla dzieci) no i przegotowaną wodę. To samo do pupki. Chusteczek do pupy będę stosować tylko poza domem, bo z najbliższej rodziny znam zbyt wiele przykładów kiedy ich codzienne stosowanie zrobiło większą krzywdę niż pożytek (z dzieci mają już po kilka latek)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:33
Stary 2011-01-04, 11:30   #580
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
pytanko........

do jakiego pojemnika robicie tantum rose?????????
bo ja juz sie nawet nad zraszaczem do kwiatków zastanawiam..
nie wiem jak tego najlepiej użyć bo nie mialam z tym nigdy styczności...
ja mam takie coś http://ai24.pl/apteka/Preparaty_dla_...r/c695/p24451/
Stary 2011-01-04, 11:31   #581
olbka
Zadomowienie

ja bym chciała jeszcze 2 dzieci, za 4 i 8 lat no a już na pewno jedno no ale zobaczymy... Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że takie maleństwo odmładza... Trzeba wziąć się w garść nawet jak się ma te 35 lat (nie ubliżając oczywiście 35-latkom, nie o to chodzi ), poza tym wtedy zawsze któreś będzie w domu, potem pojawią się wnuki i powinien mnie ominąć syndrom pustego gniazda...
Mam taką pracę, że będę siedzieć w domu z dziećmi (jak wszystko dobrze pójdzie i nie dostanę szału) - ale dla poprawy humoru już jestem zapisana na wrześniowy kurs, żebym miała na co czekać i czekam strasznie, bardzo mi się przyda 8 weekendów w Wawie - ciekawe jak mój TŻ da sobie radę z małą

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:33   #582
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
o to muszę sobie takie jeszcze sprawić, bo nie mam a szczerze mówiąc to nie wiedziałam nawet że są takie, ehh cz łowiek to taki zacofany

Ale powiem wam coś jeszcze odnośnie rossmana - co mają tanie i spoko to mają, jak jakieś promocje są to ceny ok, ale na innych rzeczach to naprawde przeginają z marżą.
Przkład - Mama chiała kupić coś tż na gwiadkę więc jej mówi to kup wodę po goleniu z adidas, stwierdziła ze pójdzie do rossmana i tam wszystko kupi. Dzwoni ze sklepu żeby się upewnić że to napewno tą wzieła ja się pytam ile kosztuje a ona że 35 zł - ja mówie to nie bierz na allegro z przesyłką za 20 zł. poszła do innej hutrowni i kupiła za 25, a ja w tym samym dniu widziałam w hurtowni wieloprzemysłowej za 18 zł. No masakra jakaś praiwe 20 zł różicy, a w tej hurtowni gdzie jet za 18 zł i tak na tym zarabiają

Edytowane przez e_rosa
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:40
Stary 2011-01-04, 11:33   #583
cytrynka3002
Zadomowienie

Hejo dziewuszki, ja już po wizycie i KTG, wszystko okej, Mały szalał, jak nie wiem co, chyba dlatego, ze pierwszy raz był z nami Tatuś.
Następną wizytę (jak dotrwam - słowa ginka) mam 17 stycznia, bo wcześniej lekarz ma urlop.
Dostałam skierowanie tylko na morfo i mocz, żadne WR...ale częsć z Was pisze, że też nie mają powtórzonego tego badania...no chyba, że tego 17 stycznia da mi skierowanie.
Ogółem ledwo co się doczłapałam z mężem do domu, tak mnie plecy bolą...ech. Teraz sobie leżę i odpoczywam, a mąż pognał do pracy, oczywiście całego dnia wolnego nie mogli mu dać.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ja już po wizycie
Szyjka skrócona, miękka, ale nie ma jeszcze rozwarcia. Mała leży już bardzo nisko, przyparta do kości, więc już nie "lewituje" w brzuchu. Jestem chodzącą tykającą bombą zegarową No i mała jest mała, bo po skończonych 37 tyg. ma 2700g, dlatego gin stwierdził, że jego zdaniem spokojnie mogę próbować rodzić SN. Jest na tyle niewielka że on nie widzi sensu na razie wypisywać skierowania na CC od razu. Jakbym się jakimś cudem nie rozpakowała w ciągu dwóch tygodni, to mam przyjść na wizytę i wtedy jeszcze raz będziemy mierzyć, czy za dużo nie urosła. Gigantem jednak chyba nie będzie ufff...

Jutro chyba pojadę porobić jeszcze badania przedporodowe (mam gdzieś spisane jakie, bo na poród w wodzie jest więcej), żeby zdążyć.

Chciałabym to już mieć za sobą i urodzić...
- żeby Gabi chciała już wyjść do rodziców. No i fajnie, że lekarz pozwolił próbować rodzić sn. Ciekawe, ile jeszcze będziesz czekała na Malutką.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Wiadomość od DIZI:

Gratulacje dizi.

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spałam całą noc!!! z przerwami na siku jak to niewiele człowiekowi do szczęścia potrzeba
Ja tak samo - spałam ładnie całą noc, wychodząc z 5 razy na siku tylko.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Witam się wtorkowo
Wyspałam się i moje nerki wróciły do normalnej pracy. Tyle litrów, co dzisiaj wydaliłam to normalnie aż ulga dla mnie
Super, że sikasz znowu normalnie. Nie ma to, jak latać co pół godziny do kibelka, hehe.

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Ja miałam to całe masowanie podczas drugiego porodu,i wspominam to strasznie.
Tak bolało,że masakra.
Wyobraźcie sobie,że skurcze były dość lekkie(trochę mocniejsze od bólu przy @),a ten masaz był okropny.
Na samo wspomnienie dostaję gęsiej skórki,brr....

Co do lewatywy-da się znieść
To ja w takim razie nie chcę tego masażu. Mam nadzieję, że da się tego uniknąć jakoś...

Cytat:
U nas na porodówce tylko ten octenisep (czy jak to się pisze) używają, położna kazała bezwzględnie kupić go do pielęgnacji pępka, że niby spirytusiku już się nie używa...a ja i tak kupiłam ten spirytus, który Marika polecała...np. moje koleżanki, które rodziły niedawno też tylko spirytusik polecają, położne środowiskowe tak im zaleciły...według mnie jak coś jest do wszystkiego (a ten octenisep jest np. też do pleśniawek w buzi) to jest do...niczego.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:34   #584
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
My oboje chcielibyśmy mieć dwójeczkę dzieci. Różnica najlepiej 2-3 lata ale jak to będzie - zobaczymy Nie wyobrażam sobie mieć jedynaka. Sama mam siostrę, TŻ brata i naszej małej też chcemy zapewnić rodzeństwo.
Pierwsze miesiące ciąży mnie męczyły, potem plamiłam i bałam się że stracę dziecko, później te uciski na nerwy, kręgosłup, teraz padam z nóg, więc łatwo nie było/nie jest, ale jakoś mnie to póki co nie zniechęca (zobaczymy jeszcze poród bo mówię TŻowi ze to chyba jedyna rzecz która mnie może zniechęci na najbliższe lata ) i nie wiem co by musiało się dziać, żebym stwierdziła że nie chcę już dzieci. Gdybym musiała to przeszłabym to samo jeszcze raz byle mieć maluszka.

Mnie sama ciąża nie męczyła ąż tak bardzo, ale po porodzie ok. 2 miesiąca życia małej miałyśmy jakis kryzys, męża wtedy nie było ja sama z mała i np w nocy trzymałam ją do odbicia a ona płakała i płakała i ja dopiero po kilkunastu minutach oprzytomniałam że młodej jeszcze jeśc nie dałam i ona płacze z głodu a ja już bym chciała by jej sie odbiło. Miałyśmy ciężki miesiąc ale później juz z górki. Jak miała 3 miesiące z hakiem to przesypaiała całe noce i na szczęście kolki nas też omineły, ale ten miesiąc i nieprzespane noce zrobiły swoje że na tak długo odkładałam decyzje o kolejnym maluchu
Stary 2011-01-04, 11:36   #585
Jessy_
Raczkowanie

Witam wtorkowo!

dizi - gratuluję!!!

ligotka - ten mis na ścianie po prostu mnie zauroczył! My dzisiaj wieczorem dokończymy pokoik, więc jak już będzie gotowy to też postaram się wstawić jakąś fotkę...

Co do kocyków ja mam wszystkie polarowe - zarówno nasze jak i dla małego (2 cienkie i jeden maksymalnie gruby) i powiem szczerze że ja z tych polarowych jestem bardzo zadowolona bo i są dla mnie milutkie, mięciutkie i co najważniejsze cieplutkie.

A co do mojej wczorajszej wizyty to rozwarcie mam już na 2 cm (1 cm więcej poszedł w dwa tygodnie) i jak zapytałam lekarza czy mam szanse wytrzymać jeszcze jakieś dwa tygodnie to zaczął się ze mnie śmiać że raczej mi tego nie zagwarantuje
A dzisiejsza noc to był jakiś koszmar budziłam się co chwila z takim bólem bioder i krzyża że już sama nie wiedziałam jak mam się układać - coś obawiam się że na prawdę moje dni są już policzone
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:40   #586
make_up_istka
BAN stały

Cytrynko dziękuję za trzymanie kciuków Mam nadzieję, że mała będzie z nami już niedługo. A u Ciebie jakieś objawy zbliżającego się porodu, że gin tak mówi? Czy po prostu to że termin już blisko?

Zwariuję. Każde najmniejsze wypięcie się małej to twardnienie brzucha.

Mama zafarbowała mi odrosty i resztę włosów, co by nie być taką zaniedbaną tuż po porodzie (a duży już miałam odrost) i... kolor wyszedł inny... Pomyliłam numer koloru... Cóż, przynajmniej nie jest tak źle jak mogło być...
Stary 2011-01-04, 11:42   #587
Jelly37
BAN stały

Widze,że rozmawiacie o kolejnych dzieciach
Ja już nie chcę mieć więcej dzieci-będę mieć 3,i to mi w zupełności wystarczy.
W ciąży byłam w sumie 5 razy,i to też jest dużo
W sumie po poronieniach też nie chciałam więcej razy przez to wszystko przechodzić,no,ale...wpad ka się nam zdarzyła i mamy Marcinka

Cytrynko,mam nadzieję,że dotrwasz,będę trzymała kciuki

Co do kocyków-ja również kupowałam polarowe i nie narzekałam.
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:43   #588
agape
Zadomowienie

Cytat:

A jakie te pudełaka na chusteczki? macie może jakąś fotkę takiego czegoś? bo ja nie spotkałam w rossmanie - ja chusteczki mam z cleanic - znajoma poleciła, z tymi rossmanowski coś miało być nie tak ale już nie pamiętam, czy że śmierdziały czy się lepiły, ale to pewno też kwestia gustu... wszytko trzeba przetestować samemu

ja się jeszcze zastanawiam czymś do przemywania buzinki, bo w sumie nie wiem czy szukac czegoś typowo dla dzieciaczków czy wystarczą zwykłe płatki kosmetyczne?

te różowe ponoć nie zafajne są ale te niebieskie ok - i tak jak pisałam nie mają alkoholu i parabenów w przeciwieństwie do chuba dzidziusia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg indeks.jpg (7,8 KB, 4 załadowań)

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-04, 11:47   #589
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
no właśnie ja widziałam te irygatory ale to generalnie jest do wlewania sobie tego do pochwy, a po porodzie to się wlewa czy tylko przemywa? bo mi ginka mówiła żebym sobie to kupiła do przmywania rany i podmywania, jakoś sobie nie wyobrażm wpychac tam coś do środka z poszytym kroczem. Ja tą buteeczke chyba wyparzę i wrzucę do torby, a co będzie to i tak wyjdzie w trakcie.

a bierzecie też jakieś płyny do higieny? ja mam lactacyd ale szczerze mówiąc to go ostatnio nie używam bo jakiś dziwny dla mnie jest, wydaje mi się jakiś lepki i nie wiem czy mnie nie podrażnia. Więc do stosowania przy ranie to już wogóle jakoś go nie widzę.
Stary 2011-01-04, 11:55   #590
make_up_istka
BAN stały

Ja biorę swój żel do hig. intymnej Świt Exclusive (taki w tubce) bo jako jedyny mnie nie uczula i go uwielbiam. Nam położna na SR mówiła, że to nieprawda, że powinno się do krocza po porodzie stosować szare mydło, że najlepiej sprawdzony wcześniej żel do higieny intymnej. (ja jednak Białego Jelenia małego w płynie mam na zapas) Byle nie kupować czegoś czego nigdy nie używałyśmy.
Stary 2011-01-04, 11:55   #591
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Cytrynko dziękuję za trzymanie kciuków Mam nadzieję, że mała będzie z nami już niedługo. A u Ciebie jakieś objawy zbliżającego się porodu, że gin tak mówi? Czy po prostu to że termin już blisko?

Zwariuję. Każde najmniejsze wypięcie się małej to twardnienie brzucha.

Mama zafarbowała mi odrosty i resztę włosów, co by nie być taką zaniedbaną tuż po porodzie (a duży już miałam odrost) i... kolor wyszedł inny... Pomyliłam numer koloru... Cóż, przynajmniej nie jest tak źle jak mogło być...
Mi też brzuch twardnieje. Wiesz u mnie lekarz jest oszczędny w słowach, więc to chyba przez skurcze, wymiary Karolka i brzuch niski tak prognozuje...zresztą u mnie każdy tak mówi...ale to różnie bywa przecież...ogółem do soboty mam leżeć, a jak skończę ten 37tc, to już może Mały wychodzić. A co do twardnienia brzucha, to ja mam twardy praktycznie cały czas. A jak macica się stawia, to aż mnie żołądek boli, głupie to uczucie jest...

Jak ja marzę o wizycie u fryzjera. Jak tylko Małego urodzę, to zaraz pryskam na podcinanie włosów.

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Widze,że rozmawiacie o kolejnych dzieciach
Ja już nie chcę mieć więcej dzieci-będę mieć 3,i to mi w zupełności wystarczy.
W ciąży byłam w sumie 5 razy,i to też jest dużo
W sumie po poronieniach też nie chciałam więcej razy przez to wszystko przechodzić,no,ale...wpad ka się nam zdarzyła i mamy Marcinka

Cytrynko,mam nadzieję,że dotrwasz,będę trzymała kciuki

Co do kocyków-ja również kupowałam polarowe i nie narzekałam.
Dotrawamy wszystkie razem. Będzie dobrze.

Cytat:
a bierzecie też jakieś płyny do higieny? ja mam lactacyd ale szczerze mówiąc to go ostatnio nie używam bo jakiś dziwny dla mnie jest, wydaje mi się jakiś lepki i nie wiem czy mnie nie podrażnia. Więc do stosowania przy ranie to już wogóle jakoś go nie widzę.
Ja biorę Tantum Rosę, położna mówiła, ze to w zupełności wystarczy.

A tak w ogóle to lekarz dziś obalił teorię, że przed porodem dzieci są mniej ruchliwe...tzn. wszystko zależy od charakteru dziecka...jak są nerwuskami, to wręcz przeciwnie - kopią i kręcą się z całych sił, bo czują, że coś się dzieje. Bo ja zapytałam się, czy to, że Karol tak się wierci znaczy, że jeszcze mam czas. Okazuje się, że na to też nie ma reguły.

Właśnie mąż dzwonił, że w laboratorium zgubili mój wynik GBSa...na szczęście miały wynik w ewidencji zapisany - jest ujemny, to znaczy, że nie mam paciorkowca . Tylko teraz muszę czekać tydzień na odpis wyniku...

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:58
Stary 2011-01-04, 11:56   #592
Stokrotka81
Wtajemniczenie

tak szczerze to ja nie uzywalam tantum rosa do przemywania, mialam plyn do higienty intymnej z ziaji po porodzie, a wszystko sie ladnie pogoilo taki http://uholki.pl/opis/1490570/ziaja-...l?from=bazarek
Stary 2011-01-04, 11:59   #593
s_a_j
Rozeznanie

ja mam spakowany do szpitala lactacyd plus 10 saszetek tantum rosa
Stary 2011-01-04, 12:01   #594
make_up_istka
BAN stały

Cytrynko strasznie głupie to uczucie ze stawianiem się macicy, ale dziś to już przegięcie. Ja też czuję że moja mała nie uspokoi się przed porodem. Jest zbyt ruchliwa Może już nie kopie i nie zmienia radykalnie pozycji, bo już jest przyparta mocno do miednicy, ale wypycha się cały czas.
To może wybierz się teraz do fryzjera, póki masz czas? Ja ostatnio bylam na podcięciu, od razu odżyłam i gdyby nie ten obecny kolor to byłoby bosko
Stary 2011-01-04, 12:08   #595
agape
Zadomowienie

oglądałyście dziś o 9:24 zaćmienie słońca? taki fajny rogalik został

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-04, 12:08   #596
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Cytrynko strasznie głupie to uczucie ze stawianiem się macicy, ale dziś to już przegięcie. Ja też czuję że moja mała nie uspokoi się przed porodem. Jest zbyt ruchliwa Może już nie kopie i nie zmienia radykalnie pozycji, bo już jest przyparta mocno do miednicy, ale wypycha się cały czas.
Właśnie, zastanawia mnie to wypychanie, bo ostatnio przerabiamy to dosyć intensywnie czy to rzeczywiście jest wypychanie (u mnie to chyba mała tyłek wypina ) czy to sa jakieś skurcze?
Ja też mam dzisiaj ktg, ciekawa jestem jak diabli, pierwszy raz w życiu będę miała

Kasia
Stary 2011-01-04, 12:10   #597
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Ja biorę swój żel do hig. intymnej Świt Exclusive (taki w tubce) bo jako jedyny mnie nie uczula i go uwielbiam. Nam położna na SR mówiła, że to nieprawda, że powinno się do krocza po porodzie stosować szare mydło, że najlepiej sprawdzony wcześniej żel do higieny intymnej. (ja jednak Białego Jelenia małego w płynie mam na zapas) Byle nie kupować czegoś czego nigdy nie używałyśmy.
to samo mówiła mi położna, lekarz i w SR
jeżeli masz sprawdzony płyn do higieny intymnej, to spokojnie możesz go stosować
a z szarym mydłem to jest tak, że ponownie przyszła na nie moda.....

cytrynko ja chodziłam do kibelka jak najęta w nocy, ale cieszę się, bo wiem, że coś się ruszyło
ile musisz czekać na odpis wyniku?? MASAKRA u nas drukują duplikat....... i dostajesz go na miejscu jak coś jest nie tak........

agape mieszkam w takim punkcie katowic, że rossmanów mam w brud i wszystkie po drodze zacznę pewnie od pl. Miarki lub od carrefoura, potem staromiejska, ewentualnie na Skargi, a jak już to nie wypali, to zostaje mi real jest dzisiaj piękne słońce, więc spacer wymarzony.......

co od kocyków polarowych, to też zależy od tego czy one są cienkie, czy grube

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
oglądałyście dziś o 9:24 zaćmienie słońca? taki fajny rogalik został
tak
Stary 2011-01-04, 12:10   #598
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
To może wybierz się teraz do fryzjera, póki masz czas? Ja ostatnio bylam na podcięciu, od razu odżyłam i gdyby nie ten obecny kolor to byłoby bosko
Wiesz co, jak chcę iść po porodzie, bo chcę sobie dosyć mocno ściąć włoski, tak powiedzmy bob do szyi. A teraz mam do łopatek i wiążę je w kitka, koka etc. Myślę, że przy porodzie będzie mi wygodniej w kitce. A co do farbowania włosów, to ja przed ciązą farbowałam co 3-4 tygodnie, ale całą ciążę nic z nimi nie robiłam i kolor nawet fajny mam, także stwierdziłam, że nie będę już farbowała (a miałam już chyba każdy kolor włosów, także sobie odpoczęły).

lilijko - powiedziano mężowi, że może jutro będzie, bo potem jest wolne (święto)...jak nie jutro, to w poniedziałek, także faktycznie masakra...

Co do tego płynu, to ja całą ciązę używam Perfecty mama, służy mi, i już teraz to nie wiem, czy mam go też brać oprócz Tantum Rosy?? Już nie mam gdzie tego pakować.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-04 o 12:13
Stary 2011-01-04, 12:13   #599
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

laseczki dla mnie te wypychania się, kiedy czuję "coś" pod ręką to takie dziwne uczucie, nie potrafię się przyzwyczaić do tego, bo rzadko mi się to przytrafia
Stary 2011-01-04, 12:14   #600
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Wiesz co, jak chcę iść po porodzie, bo chcę sobie dosyć mocno ściąć włoski, tak powiedzmy bob do szyi. A teraz mam do łopatek i wiążę je w kitka, koka etc. Myślę, że przy porodzie będzie mi wygodniej w kitce. A co do farbowania włosów, to ja przed ciązą farbowałam co 3-4 tygodnie, ale całą ciążę nic z nimi nie robiłam i kolor nawet fajny mam, także stwierdziłam, że nie będę już farbowała (a miałam już chyba każdy kolor włosów, także sobie odpoczęły).
ja farbowałam jakieś 10 lat na blond, w lutym ostatni raz jakoś, potem jak zaszłam po raz kolejny w ciążę i okaząło się, że są szanse, to najpierw miałam takie meeega odrosty, a potem skończyłam 1 trymestr, miałam wesele i poszłam do fryzjera, żeby mi przywrócił naturalny kolor. I na razie jestem bardzo zadowolona, chociaż pewnie na wiosnę znowu mi cos strzeli do głowy

Kasia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości