|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
inutil jak dostaniesz ten pas ciazowy to powiedz jak z jego jakoscia
bo tez moze sobie taki sprawie![]() beata nic tylko zazdroscic ja niestety wstaje przed tztem-jak pieleszka-i robie nam kanapki do pracy
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej dwa czarny i jakiś inny kolorek uniwersalny żeby mi do większosci rzeczy pasował
|
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas zaczyna po malutku sypać śnieg... brrr... już mam dość tej zimy!!!
inutil no właśnie koniecznie daj znać jak sie sprawdza!!! też mam ochotę na dwa - tak jak beata: na czarny i może zielony?? hm... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-01-04 o 09:32 |
|
|
|
#3364 |
|
BAN stały
|
kurcze u mnie w domu wszyscy chorzy. ja od przedwczoraj cierpie na zapalenie pecherza i az mnie roznosi. maly w nocy mial biegunke i goraczke i wogóle zasmarany, tż go zarazil bo on tez chory i tak zaczynamy ciekawie rok. musze do klubu zajrzec dawno mnie tam nie bylo---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- musze fotke brzucha zrobic jak patrze na wasze zdjecia to moj brzuch nie wydaje mi sie juz taki wielki, w sumie 13 tc to juz jest moment kiedy ciaza jest widoczna,
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie ogladam ten filmik na onecie, ładny, wzruszyłam się już a jestem w połowie...
kupiłam dzis ręczniczki kąpielowe dla malucha i od razu przewijak bo poprzedni robił pozniej za trampoline i kompletnie sie rozwalił ![]() też mam suwaczek w podpisie Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-04 o 10:25 |
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a znajoma była bardzo zadowolona. Ja wzięłam biały i czarny. Zobaczymy ![]() byłam w sklepie, kupiłam bułki i zabieram się za śniadanie. Muszę się pilnować, bo ostatnio mało jem, a często jak już jem to śmieci jakieś... Dziś stanęłam na wagę i było 61,2 kg a brzuch jakiś taki większy się robi, ale nie wiem czy nie wmawiam sobie, czy to nie po prostu oponka, którą miałam wcześniej (a miałam... |
||
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mialam 2 pasy i jakos mi sie nei sprawdziły, miały fajny kolor (czarne i białe w kwiatki) i troczki po bokach a ciagle mi zjezdzały, nie trzymaly jak trzeba. a potem juz w nie nei wchodziłam
chyba bede je po domu nosic jak sie zwiekszę. wolę jednak tuniki, tym bardziej że nawet bez ciazy je lubiłam
|
|
|
|
#3368 |
|
Rozeznanie
|
inutil to w takim razie czekamy
dasz znac jak dojdzie![]() ja o mojej wadze lepiej nie wspominam 83monia ja na szczescie tez lubie tuniki/dluzsze sweterki etc wiec pewnie tez beda przewazac ![]() kurcze,jakos po tej pierwszej ciazy (martwej)/poronieniu jakas strachliwa jestem...w pt bylam u lekarza, serduszko bilo, dzidzius urosl a ja znowu sie martwie..czy wsio ok.szczegolnie gdy czuje sie w miare dobrze, bo jak sa mdlosci to czuje sie pewniej..i zastanawiaja mnie wciaz te ruchy. czemu maluszek lezal spokojnie...?
|
|
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
kalinkap13 najważniejsze, że serduszko biło i dzidziuś rośnie
a maluszkowi może po prostu nie chciało się w tej chwili kręcić. Zobaczysz potem będzie odwrotnie, będziesz chciała żeby maluszek przez chwilę spokojnie poleżał, żeby coś zobaczyc
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
O Kalinkap znów się spotykamy
będzie dobrze,mamy takie same paskudne wspomnienia,zostaną ale nie martw się na zapas.ja już mam dość wymiotów i mdłości a jestem w 14tc
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
) Zaczynacie powoli wszystko kompletować ? Bo ja się rozglądam za leżaczkiem...Potem będzie za dużo wydatków na raz. Dzisiaj przejdę się do komisu dziecięcego
|
|
|
|
#3372 |
|
BAN stały
|
Uff..nadrobiłam.
Nie można Was samych zostawić Już nie pamiętam co komu miałam odpisać Na pewno Wam dziękuję Witam kolejną mamusię ![]() Ja taki pas dostałam w tej paczce ciażowej(szary) ale spada mi mimo,ze to S ![]() W ogóle nie wiem do czego,jak go nosić. Łażę w tunikach i dłuuuugich swetrach. Biedne jesteście z tymi mdlościami-oby Wam jak najszybciej przeszły W 15 tyg. to już mogą być ruchy jesli to kolejna ciaża Co dziwne,ja czułam w 15 z Krystkiem a teraz raz kiedyś a jestem w 17-baba jak nic.Taka delikatna Ja po martwej ciaży na USG z Kryskiem byłam 2 razy w tygodniu bo bardzo się bałam. A z Szymem to podskakiwałam bo twierdziłam,że mnie cycki przestały boleć.Maż do tej pory mi wypomina,ze wyskakiwałam z ciężarówki bo niby w ciaży przestałam być(czy on to kiedyś zapomni???) Takie schizy. A teraz już jestem spokojna bo sprawdzam czy żyje i chodzę do gina co miesiac. Wczoraj wygotowałam maleńkie ciuszki,które dostałam. A dziś czekam na te upragnioną różową paczkę-mam nadzieję,że przyjdzie.Tak się łudzę. Zmalowana-mi brakuje pościeli,leżaczka- bujaczka,pościeli do wózka(choć nie wiem czy potrzebna na takie miesiace),2 pieluszki i akcesoria kosmetyczne. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-04 o 11:15 |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
moje na usg tylko sercem ruszało
![]() obejrzalam filmik i oczywiscie sie pobuczałam.. ale wiecie co mnie zdenerwowało? że ja żadnej matki nie widzialam w Polsce w tak dobrym stanie - czy po cesarce czy po sn... kazd wymeczona porodem! ba, ja sama zemdlalam na sali z niewyspania, zmeczenia i głodu (cala noc nie jadlam i nie spalam tylko rodziłam...). a tem zastrzyk w plecy i po bólu, spokojnie sobie babka parła, a ja sie czulam jakby to byl wyscig (no u mnie musial byc, pepowina sie owinal i kazali mi szybko przeć). i troche mi smutno bo ja nie moglam sobie po porodzie tak nawet chwile potrzymac dziecka, od razu szedl do badania i w taki prawie inkubator do ogrzania bo blady byl... ech, tego załuje najbardziej... ktos pytał o rozmiary niemowlęce - 56 to w sumie taki noworodek (chociaz sa tez wieksze), aj mialam kilka ciuszkow z tego rozmiaru i duzzzzzzo 62. a i tak chyba po miesiacu juz byly za małe... to zalezy jakie sie urodzi. widzialam dziewczynki 52 cm i 2 kg, a moje mialo 61 cm i 3,6 kg... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-04 o 11:16 |
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
weruczek - tak mi jakoś dobrze wyszło, tu masz suwaczki, ja mam swój w podpisie też ![]() http://www.suwaczki.com/ /[/QUOTE] Jak już stworzyłam suwaczek, to co mam z nim zrobić, żebym miała go w podpisie? Ale tak jak krowie na polu wytłumaczyć proszę dziewczynki, bo ja nawet problem z wklejaniem fot mam w klubie
|
|
|
|
#3375 |
|
Rozeznanie
|
JustiPi no mam nadzieje
![]() bella7 ojj, to na zawsze pozostanie. nawet niekiedy teraz zdarza mi sie poplakiwac... nerola no ja wlasnie martwe ciaze przezylam rok temu...zabieg mialam 11.01.2010...pamietam jak dzis. i teraz jestem mega przewrazliwiona. poki co bylam na usg co 2 tyg..teraz tez za 2 tyg. a to sie taaak dluzy 83monia tlumacze sobie ze malenstwo jest albo na tyle leniwe albo spalo mam nadzieje ze na kolejnym usg ladnie mi pofika![]() ja narazie za ciuszkami i innymi rzeczami potrzebnymi nie patrze..moze po tym genetycznym cosik kupie dla malenstwa... ale ogolnie jeszcze wczesnie u mnie dopiero polowa 10 tc
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
83monia - właśnie dlatego zamówiłam takie najtańsze. bo bym sie wściekła gdybym kupiła w h&m i w szafie by leżały. Poza tym lubię chodzić w zwykłych bluzkach z długim rękawem, i na razie tak wolę, potem pewnie jakieś tuniki wejdą w obieg.
nerola jak przyjdzie różowa paczka to prosimy o zdjęcia ![]() A ja nie mam NIC dla dziecka. kompletnie NIC. Ale mam dostać coś od koleżanek mamy, więc poczekam... Muszę się kimnąć bo oczy mi lecą
|
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
A oto moje maleństwo
10 t 2 d
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziwnie sie czuje...... mam straszne uderzenia gorąca na przemian z dreszczami i robi mi się zdeka słabo.....
a w domu tylko ja i psiak.............. |
|
|
|
#3379 | |
|
BAN stały
|
No dobra-mnie też jak krowie na rowie-jak zrobić by w podpisie nie było linka a obrazek suwaczka?
![]() W sumie zdjecia z różową paczką mogę wkleić zanim przyjdzie. Kalinka-też to przeżyłam. Krwotoku z silnymi bólami dostałam w Wigilię,27 byłam na USG,28 grudnia-łyżeczkowanie. Dziecko nie żyło 2 tygodnie. I teraz te święta to istna nerwówka była. Nikomu nie życzę!!! Madziulka ale fajnie pływa Tak ładnie wszystko widać ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Może sie czymś denerwujesz? Ja tak miałam na tle nerwowym. Otwieraj okno i posiedz chwilę. |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka śliczna dzidzia
wg. usg termin mam na 09.07.2011
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
cześć
![]() myślę, że mnie nikt nie pamięta, bo pisałam tu kilka zaledwie razy na początku, ale ja Was podczytuję teraz mam urlop do końca tygodnia i trochę odpoczywam.Jestem w szoku jak widzę Wasze zdjęcia z usg. U mnie leci 12 tydzień. Z ostatniego usg mam 2 fotki, na których malo co widac. A juz napewno nie widać tak pieknie buźki jak u zanki. Kurcze nie wiem czy moj gin sie nie przyklada do usg czy ma taki sprzet lichy.... W najbliższy wtorek mam usg, takie z pomiarami, więc może coś wreszcie zobaczę, ciekawi mnie ten mały lokator ale oczywście jest ten stres i niepewność czy wszystko będzie ok.Póki co mam usg robione dowcipnie. Moj termon przesunął się z 15 lipca na 18 (wg usg) bo z miesiączki wychodził 13.07. Ponoc terminy beda się zmieniac ... staram sie tym nie stresować, choc wolalabym wczesniej niz pozniej, ale to dluuuga jeszcze droga... |
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nerola, z tego co czytałam forum techniczne, to zdjęcie, grafika itp. w podpisie mogą mieć tylko moderatorzy, zwykli użytkownicy nie |
|
|
|
|
#3383 |
|
BAN stały
|
Marmutita jasne,ze pamiętam
![]() Na tym etapie to i Ty wszyściutko zobaczysz ![]() I wszystko jest w porządku!!! Karolinee-wejdz na tę stronę i pozaznaczaj,powpisuj daty a na samym dole masz taki kod. Skopiuj go i wejdz w swój podpis,wklej i zapisz na samym dole. Będzie tak jak u mnie. |
|
|
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
nerola ja nawet nie spodziewalam sie czego takiego..czulam sie rewelacyjnie,nic mi nie dolegalo, zadnych krwawien etc, a na jednym z usg ciaza martwa..zabieg w polowie 10 tc,a ciaza sie zatrzymala sie w 9 tc. okropne
![]() ale teraz wierze ze musi byc dobrze! ale strach zawsze jest.. |
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki nerola, udało się To było proste, że aż za proste dla mnie
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chciałabym już bardzo zobaczyć dzieciątko w postaci dzieciątka, ale w poczekalni u gina, w ten wtorek to chyba się wykończę ![]() Piszecie o zakupach ciążowo-dzieciowych - ja jeszcze nic nie mam, nie wiem chyba podświadomie czekam na najbliższy wtorek czy wszystko będzie ok. Narazie jakoś nie mam weny na takie zakupy. Co do ciuchów moich to jeszcze jakoś sobie radzę, choć z dżinsami robi się ciasnawo i częściej wybieram legginsy, tuniki, mało ich mam i non stop prawie w tym samym.... Dziś chyba pochodzę po lumpach może coś wyhaczę. Tak ze 2 tuniczki by się przydały ![]() Co do wagi to jestem w miłym szoku, bo mimo że widzę że brzuszek się powiększył i szybciej mi go wieczorem "wywala" po jedzonku, to waga jest łaskawa - rano na czczo 61 kg więc wygląda na to że nie przytyłam (jeszcze) ![]() Kończę właśnie kawkę i myslę, co by tu pożytecznego w domku zrobić podczas tego urlopu
|
|
|
|
|
#3387 |
|
BAN stały
|
Kalinka-u mnie też nic nie wskazywało na tragedię.
Ale nie chcę już o tym pisać. Cieszę się tymi dzieciaczkami,które mam i wierzę,ze będzie dobrze ![]() U Ciebie takze ![]() Marmutita-zobaczysz,zobaczysz ![]() Wiem jaki jest stres na poczekalnie.I jeszcze w domu. Będzie nam wszystkim lepiej jak już regularnie będizemy czuły ruchy choć wtedy dojdą obawy dlaczego tak długo nie kopioe. Znam to i to nie do uniknienia w moim przypadki Ja zrobiłam porządki za szafkami i w szafkach. Dziś chyba kafelki w łazience. Karolinee i tym sposobem gamoń gamoniowi pomógł Ale mam satysfakcję Ty wiesz ile ja sie głowiłam i wklejałam,po czym sprawdzałam czy dobrze. |
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Ja po chwilowej radości, ze mdłosci mi przeszły niestety znów czuje się gorzej, co bym nie zjadła, wszytsko mi lezy na żołądku, jakbym stare jajo zjadła ![]() Cytat:
Ja to myślę, ze wszytsko przychodzi samo, instynktownie, ja tez nie jestem zwolenniczką ciumkania, zdrabniać tak, bo to mi się automatyczne wydaje, ze jest dziewczynka/chłopczyk nóżka a nie noga itd. Bo najwazniejsze, zeby do dzieciaka gadać dużo, co sie z nim robi (zmieniam pieluszke itd.), bo to wazne zeby sie osłuchiwał. ![]() Cytat:
Co do gazet, ja zaprenumerowałam sobie Mamo to ja (bo roczna prenumerata kosztowała 20 zł z groszami, bo 1,70 za egz.), czasami kupuje M jak mama, ale mam wrazenie, ze ciągle piszą o tym samym ![]() Co do antybiotyków, ja brałam najpierw dostałam bioparox - taki psikacz do gardła (53 zł ), ale nie wiele pomógł, wiec potem dostałam duomox, ale nie brałam, bo 3 dni sie wygrzałam, do tego cebula i bioparox i jakos przeszło. Co do syropów ja na kaszel dostałam Stodal. Byłam u pediatry (bo to sylwester był i tylko ona miała dyżur), wiec mysle, ze krzywdy mi nie zrobiła, zreszta na wszytskich lekach bedzie pisało, ze w ciązy niewskazane, bo nikt badan nie robi, a i to swoiste zabezpieczenie przed ewentualnym procesem ![]() Weruczku bloga pewnie bede sledzic. Ja mam zamiar zrobic taki papierowy album. Ze zdjęciami itd. Zrobiliśmy z M. coś podobnego w prezencie rodzicom. I to jest super pamiatka. i zapomniałam co jeszcze miałam napisać...
|
||
|
|
|
#3389 |
|
BAN stały
|
To ta różowa paczka jak ją nazwałam:
http://allegro.pl/super-zestaw-ubran...385732991.html Bez kombinezonu. plus skarpetki i niedrapki. Czyli wyprawkę mam,pieluszki i flanelowe i tetrowe,nianię,pozytywki, łóżeczko,wypełnienie pościeli,wanienkę,przewij ak,ochraniacz na łóżeczko. Brakuje niewiele,co kupię w ciagu 2 miesięcy. I szafę Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-04 o 12:39 |
|
|
|
#3390 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niby jedni mówią żeby brać żeby nie doprowadzić do powikłań, inni, że w ciąży lepiej nic.. ech.. sama już nie wiem. Narazie nawet nie wykupiłam leku, nie wiem czy to zrobię nawet jak gin mi powie że mogę wziąć.. Boję się i już.. Chcę żeby dziecko było zdrowe, żebym mu nie zaszkodziła.. Wmawiam sobie, że lepiej się czuję, tylko ten cholerny kaszel nie odpuszcza..Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

bo tez moze sobie taki sprawie
ja niestety wstaje przed tztem-jak pieleszka-i robie nam kanapki do pracy
nasz ślub 

i od razu przewijak bo poprzedni robił pozniej za trampoline i kompletnie sie rozwalił
a znajoma była bardzo zadowolona. Ja wzięłam biały i czarny. Zobaczymy
a brzuch jakiś taki większy się robi, ale nie wiem czy nie wmawiam sobie, czy to nie po prostu oponka, którą miałam wcześniej (a miałam... 

Zakończone: 2
więc wygląda na to że nie przytyłam (jeszcze)

niby jedni mówią żeby brać żeby nie doprowadzić do powikłań, inni, że w ciąży lepiej nic.. ech.. sama już nie wiem. Narazie nawet nie wykupiłam leku, nie wiem czy to zrobię nawet jak gin mi powie że mogę wziąć.. Boję się i już.. Chcę żeby dziecko było zdrowe, żebym mu nie zaszkodziła.. Wmawiam sobie, że lepiej się czuję, tylko ten cholerny kaszel nie odpuszcza..