Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 11:45   #361
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
śliczny brzusio
Dziękuje blackrose

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Coralady sliczny brzuszek, chyba nic nie przytyłaś
Dziękuje nuna Kochana już 7,5 kg na plusie.Niestety idzie mi w pupę i biodra Taki mi się (bez urazy) "murzyński' tyłek zaczyna robić

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
śliczny brzuszek i śliczna mamusia
Dziękuje prunelle

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
nie no śliczna jesteś i te włoski i brzusio mały śliczny
Dziękuje za miłe słowa Eirene Brzuszek tylko z przodu taki mały sie wydaje,z profilu to juz inaczej

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
coralady sliczny brzusio jakie ty masz piekne wlosy
Dziękuje bardzo za komplementy Ewelga,włosów mniej o połowę,strasznie lecą.Kiedys miałas coś jak nasza Czarna,ale te czasy minęły

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
coralady, bardzo zgrabniusi brzuszek ale Ty w ogóle jestes sliczna
Dziękuje niutka

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Coralady piękny brzuszek u pięknej Mamusi!!
Dziękuje kolba

[QUOTE=trzyrazyi;24151699]Brzuszek sliczny...wloski tez
/QUOTE]

Dziękuje trzyrazyi

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Coralady piękny brzuszek
Dziękuje patrycjo

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
coralady ślicznie wyglądasz Ah chyba sciągnę od Ciebie i powiem mężowi, żeby mi na pamiątkę zrobił podobne zdjęcie z imieniem na brzuszku
zobaczę małego od razu z brzuszka...
Dziękuje Tity Pewnie odgapiaj sie ile wlezie!Będzie miał synek pamiątkę

Jeszcze raz dziękuje za miłe słowa dziewczyny.Na was zawsze można liczyć Szczerze powiem,że niestety w ciązy czuje się...brzydka Nie wiem dlaczego tak jest,ale tak jest!Tłumaczę sobie,ze to wina hormonów,huśtawka nastrojów itd. Wczoraj np.pół dnia beczałam,bo co chwila przypomniała mi sie jak poszliśmy z tata uśpić naszą psiunie jakieś 1,5 roku temu Wszystko przez Szarą Myszkę Czasem to mnie wzruszaja takie rzeczy,że szok!A jak przyszła moja niedoszła sukienka na ślub cywilny to po przymierzeniu godzinę płakałam,ze wyglądam jak w worku,fatalnie itd. O Jezusie zwariować ze sobą można w tej ciąży
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:49
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:49   #362
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Coralady ale brzusio śliczny Lilce tam dobrze

Eirene z wózków które wstawiłaś najbardziej podoba mi się kolor oliwkowo - pistacjowy. chociaż ten brąz też niczego sobie

ja dziś dłużej pospałam - ale też mam problemy ze snem. a gdzie tam koniec....
chciałam się wybrać do drogerii ale jakoś mi się nie chce.

A co z Montii - od kilku dni się nie odzywa - albo mi się zdaje????

Ewelqa trzymam kciuki za udaną wizytę
Stary 2011-01-04, 11:50   #363
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyitaaaa,te dwie kreseczki te testy mam schowane głęboko w szafie

coralady ale Ty zgrabniutka jesteś! piękny brzuszek!

Ewelqa trzymam kciuki

Dziewczyny,a moje dziecię od godziny 7.00 cały czas sie wierci! Z lewej strony boku ma chyba łokiec,bo całyczas mi go wypycha! Matko,to dziecko ma chyba ADHD

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:51
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:52   #364
patrycja_22
Rozeznanie

Dziewczyny odblokowali Izę

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:59   #365
mokra6
Zadomowienie

Hej! Iza już nie ma bana! Właśnie zobaczyłam Może cos dały te posty do admina...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:03   #366
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

coralady Kształtny brzuszek
trzyrazyi co do Twojej listy zakupowej.Może jeszcze termoopakowanie na butelki i podgrzewacz do butele.Na pewno się przyda jak nie do butli to potem na słoiczki.Kosztują ok 100-150zł.Ja kupiłam używany za 60 zł 3 lata temu i działa super

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:04   #367
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

no proszę, to ja chętna
Daj meila na pw.

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
No właśnie, masz rację. Nasza Montii zamilkła

Cytat:
Hura

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:12   #368
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity oczywiście jeśli chodzi o planową cesarkę ze względu na zdrowie Mamusi, to nie ma gadania - mus to mus i w takim momencie właśnie cc jest najlepszym rozwiązaniem!! Nie rozumiem tylko dlaczego Cię uśpią?? Przecież równie dobrze możesz mieć znieczulenie podpajęczynówkowe (praktycznie w 90% przypadków je stosują) i byc przytomna i zobaczyć Dzidziusia od razu! Może pogadaj z lekarzem i jeszcze z anestezjologiem przed cc, że nie chcesz być usypiana. No chyba że masz problemy z kręgosłupem i takie znieczulenie odpada
No właśnie nie wiem czy u nas robią podpajęczynówkowe, czy tylko zwykłe zewnątrzoponowe, ale raczej tylko to 2, no i o tym lekarz mówił, że z doświadczenia wie, że kobiety długo męczą się z bólami pleców i lepiej będzie jak mnie po prostu uśpią, ale to jeszcze nie przesądzone, bo mam astmę i z kolei twierdził, że przy astmie może być problem z narkozą, ale o tym anestezjolog zadecyduje jeszcze. Z jednej strony przeraża mnie wizja wkłuwania w kręgosłup, z drugiej uśpienia całkowitego.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:17   #369
kolba
Raczkowanie

W takim razie robimy wielką forumową imprezę na powitanie IZY oczywiście wszystko z picollo

No i zdjęcie z pierwszego dnia 32tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC13099.jpg (31,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC13100.jpg (39,2 KB, 40 załadowań)
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:18   #370
aguchaw1
Raczkowanie

Eirene - pytałaś o nawilżacz powietrza. Ja ostatnio zakupiłam.. co prawda nie na allegro ale wkleje linka, żeby pokazać jaki.
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...389052086.html kupiłam go w makro i kosztował 159 zl.
Myślę, że mogę go polecić nie jest głośny - nie wiem jak inne chodzą, ale on jest z niego slychać tylko takie delikatne bulgotanie jak w akwarium w dzien w ogole nie jest to słyszalne - w nocy troszke ale uważam że do zniesienia ) Posiada pilota, co dla mnie jest dużą wygodą. Można zmieniać kierunek nawilżania i ma tą funkcję jonizacji co też wydaje się ciekawe Szybko nawilża więc to też plus. Wody zużywa mało. Jedynie co - ale tak się dzieje tylko przy tej jonizacji (bo się wydobywają jakieś cząsteczki nanosrebra) na półce na której stoi osada się taki srebrny osad - ale bez problemu można go zetrzeć.. Nie wiem czy to wada, bo to mój pierwszy nawilżacz w życiu Chyba to tyle.. mam nadzieje, że pomogłam

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:20   #371
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
. Z jednej strony przeraża mnie wizja wkłuwania w kręgosłup, z drugiej uśpienia całkowitego.
jak Ciebie uśpią całkowicie to przegapisz ten najfajniejszy moment jak dziecko wychodziCiężka decyzja

Stary 2011-01-04, 12:20   #372
kolba
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie nie wiem czy u nas robią podpajęczynówkowe, czy tylko zwykłe zewnątrzoponowe, ale raczej tylko to 2, no i o tym lekarz mówił, że z doświadczenia wie, że kobiety długo męczą się z bólami pleców i lepiej będzie jak mnie po prostu uśpią, ale to jeszcze nie przesądzone, bo mam astmę i z kolei twierdził, że przy astmie może być problem z narkozą, ale o tym anestezjolog zadecyduje jeszcze. Z jednej strony przeraża mnie wizja wkłuwania w kręgosłup, z drugiej uśpienia całkowitego.
Tity znieczulenie w kręgosłup nie boli (miałam dwa razy ze względu na operacje kolana), plecy też mnie nie bolały. Może boleć głowa, ale jeżeli przestrzega się nakazu leżenia przez parę godzin, to z tym też nie powinno być problemu (mnie straszyli, a niczego takiego nie doświadczyłam). Będzie dobrze!!!!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:21   #373
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
W takim razie robimy wielką forumową imprezę na powitanie IZY oczywiście wszystko z picollo

Malutki ten Twój pakuneczek na 32 tyg

Picolo rządzi dzisiajwitamy Izę

Stary 2011-01-04, 12:23   #374
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Coralady ale brzusio śliczny Lilce tam dobrze
Dziękuje Mam nadzieję,ze jej tam dobrze.Niech siedzi do marca!

I rzeczywiście zauważyłam,ze Monti się dawno nie pojawiała Ciekawe co u niej?

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziękuje To miód na moje serce,te komplementy

Cytat:
Ale super!!!Iza wpadaj do nas szybciutko!

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Dziękuje

Ewelga trzymam kciuki,żeby Emilka wam sie dzisiaj ślicznie pokazała

A ja dziś do Szkoły Rodzenia na pierwsze zajęcia-zobacze z ciekawości.Słyszałam pochlebne i niepochlebne opinie.Jestem jednak zdania,ze warto się na swojej skórze przekonać i wyrobić własne zdanie.Ciekawa jestem
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:27   #375
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
trzyrazyitaaaa,te dwie kreseczki te testy mam schowane głęboko w szafie

Ewelqa trzymam kciuki

Dziewczyny,a moje dziecię od godziny 7.00 cały czas sie wierci! Z lewej strony boku ma chyba łokiec,bo całyczas mi go wypycha! Matko,to dziecko ma chyba ADHD
a moja wredota wierci się jak oszalała, ale jak wyjmuję aparat, żeby sfilmować ten latający brzuch, to ucicha - no wyczuwa ten aparat czy jak???

Cytat:
udało się

Cytat:
kolejny piękny brzuszek

Cytat:
idziemy dzis do gina obejrzec Emilke i posprawdzac wyniki itd. trzymajcie kciuki kochane za nas
trzymam!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:29   #376
megi2015
Zadomowienie

OOO picollo musi być - taka okazja !!!! Iza witamy po przerwie

Moja kumpela dziś ma II badania prenatalne. na I powiedzieli jej podobno że będzie chłopak, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć, bo to chyba za wcześnie na płeć. mogli jedynie coś zasugerować. ciekawe co dziś u niej.

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2011-01-04 o 12:30
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:37   #377
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene z wózków które wstawiłaś najbardziej podoba mi się kolor oliwkowo - pistacjowy. chociaż ten brąz też niczego sobie

no nam też się chyba najbardziej podoba i taki chyba weźmiemy od razu nam przypadł do gustu chociaż mi jeszcze ten czarny ale jakoś czarny mi się źle kojarzy dla dziecka
a co do montii o tym samym dziś myślałam zabalowała na sylwestra i teraz się nie odzywa jak do końca dnia nie odezwie się to może napiszę do niej eska

Cytat:
hurra super nasza interwencja może coś dała super

Cytat:
trzyrazyi co do Twojej listy zakupowej.Może jeszcze termoopakowanie na butelki i podgrzewacz do butele.Na pewno się przyda jak nie do butli to potem na słoiczki.Kosztują ok 100-150zł.Ja kupiłam używany za 60 zł 3 lata temu i działa super
no ja zakupiłam termoopakowanie na butelki 2w1 z podgrzewaczem samochodowym zobaczymy jak się sprawdzi a do domu się zastanawiam kupię podgrzewacz chyba taki do 50zł myślę tylko jak to jest? wstaję w nocy mam np wodę przygotowaną (tylko jaką??? mineralną czy przegotowaną?nie znam się ) i dosypuję mleka w proszku i co? zagrzeje mi się to szybko? czy to jest bardziej od tego żeby zostawić mleko w tym wieczorem i ono cały czas w tym stoi? \
bo się zastanawiam czy nie szybciej mieć wodę w termosie ciepłą na noc i tylko dodać mleko i gotowe...

Cytat:
super same zgrabne brzuszki i laseczki

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Eirene - pytałaś o nawilżacz powietrza. Ja ostatnio zakupiłam.. co prawda nie na allegro ale wkleje linka, żeby pokazać jaki.
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...389052086.html kupiłam go w makro i kosztował 159 zl.
Myślę, że mogę go polecić nie jest głośny - nie wiem jak inne chodzą, ale on jest z niego slychać tylko takie delikatne bulgotanie jak w akwarium w dzien w ogole nie jest to słyszalne - w nocy troszke ale uważam że do zniesienia ) Posiada pilota, co dla mnie jest dużą wygodą. Można zmieniać kierunek nawilżania i ma tą funkcję jonizacji co też wydaje się ciekawe Szybko nawilża więc to też plus. Wody zużywa mało. Jedynie co - ale tak się dzieje tylko przy tej jonizacji (bo się wydobywają jakieś cząsteczki nanosrebra) na półce na której stoi osada się taki srebrny osad - ale bez problemu można go zetrzeć.. Nie wiem czy to wada, bo to mój pierwszy nawilżacz w życiu Chyba to tyle.. mam nadzieje, że pomogłam
oj pomogłaś właśnie do takiej ceny nas interesuje i żeby w miarę cicho chodził tż już dawno chciał kupić ale teraz to już mus bo mamy za sucho w pokoju ręczniki na kaloryferach mało dają

prunelle o tak dokładnie! ja też jak tylko kamerę wyciągam i zaczynam kręcić to spokój chyba wstydliwe dzieci nasze bo tak to wariuje strasznie a tylko kamera włączona to spokój

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-04 o 12:40
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:44   #378
megi2015
Zadomowienie

Eirene jeśli masz taką możliwość to faktycznie może napisz wieczorem do Montii. Będziemy spokojniejsze.

A kolorek faktycznie fajny.

my w sumie nie wiemy nadal jaki kolor wybrać, a wózek będziemy zamawiać pod koniec stycznia mój typ to - wstawiam fotkę. ale jakoś mój tż mało chyba pała satysfakcją do mojego wyboru...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg warriorck02_01.jpg (43,4 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-01-04, 12:47   #379
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene jeśli masz taką możliwość to faktycznie może napisz wieczorem do Montii. Będziemy spokojniejsze.

A kolorek faktycznie fajny.

my w sumie nie wiemy nadal jaki kolor wybrać, a wózek będziemy zamawiać pod koniec stycznia mój typ to - wstawiam fotkę. ale jakoś mój tż mało chyba pała satysfakcją do mojego wyboru...

o ten też ładniutki... kurczę tyle tego że ciężko będzie

Stary 2011-01-04, 12:49   #380
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

castia jedno co mi przychodzi do głowy to ŁaŁ
rzeczywiście brzuszek masz jakby ścięty
no właśnie jest taki ściety, denerwuje mnie to i komicznie na zywo wyglada, on tak od początku dziwnie się kształtował, wyglada jakbym go przeprasowała żelazkiem z przodu

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja wczoraj z nudów strzeliłam sobie fotkę brzuszkową to sie pochwalę
no jakie ślicznie dwie dziewczyny

Cytat:
idziemy dzis do gina obejrzec Emilke i posprawdzac wyniki itd. trzymajcie kciuki kochane za nas
trzymam mocno - powodzonka

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki po dłuższej przerwie.Dawno mnie nie było ale miałam jelitówke miedzy świetami .póżniej się okazało że dostaliśmy kredyt na wymarzone mieszkanko,więc mieliśmy kupe załatwiania spraw papierkowych,ale w ten czwartek zaczynamy sie pakować i w sobotę sie przeprowadzamyDziś byłam rano na glukozie i spisałam sie dzielnie choć było to wstrętne do wypicia,na szczęście mam to za sobą.Życze wam Szczęsliwego Nowego Roku
gratuluję i zazdroszczę u nas wszystko sie opóznia
mielismy kasę przeznaczoną na takie wejscie typu kuchnie mamy, lazienke i lozko i jakas szafe a tu paneli nie mamy, sciany niepomalowane i kasa sie skonczyla
ehhh

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość

my czekamy na klucze i tez lada dzien sie przeprowadzamy tez sie nie moge doczekac
gratuluję
mam nadzieję że my do marca tez sie przeprowadzimy
Cytat:

no to pijemy!!!
ja też dzis zaczelam 32tc brzusio sliczny taki zgrabniutki, moj to jak pilka do rehabilitacji wyglada juz
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:50   #381
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
? wstaję w nocy mam np wodę przygotowaną (tylko jaką??? mineralną czy przegotowaną?nie znam się ) i dosypuję mleka w proszku i co? zagrzeje mi się to szybko? czy to jest bardziej od tego żeby zostawić mleko w tym wieczorem i ono cały czas w tym stoi? \
bo się zastanawiam czy nie szybciej mieć wodę w termosie ciepłą na noc i tylko dodać mleko i gotowe...

u mnie brat tak robi.Przegotują w czajniku wodę kranową.Wlewają do dzbanka.W nocy jak jest karmienie to przelewają tyle ile tzreba do butelki,podgrzewają w podgrzewaczu i dodają mleko w proszku.

Mleka raz zrobionego już się nie podgrzewa.Jka rozrobisz to od razu do spozycia

Edytowane przez kampasiula
Czas edycji: 2011-01-04 o 12:51
Stary 2011-01-04, 12:50   #382
megi2015
Zadomowienie

a jak już słyszę teściową że wózek w brązie jej się nie podoba to mnie coś trafia
tylko ona nie widziała jeszcze że mi się ten podoba. ogólnie cały w brązie też mi się nie podoba. sąsiedzi mieli taki cały brązowy i faktycznie nie był fajny.
jej by chyba najbardziej pasował zielony, granat bo o takich kolorach mowi. ale to przeciez nasza decyzja nie ????
Stary 2011-01-04, 12:55   #383
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

no raczej waszaChociaż jak my kupowalismy liliowy wózek dla Zosi to teśc powiedział,że nie będzie z takim chodzić na spacery i gad jeden nie był ani razu

Stary 2011-01-04, 12:59   #384
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie brat tak robi.Przegotują w czajniku wodę kranową.Wlewają do dzbanka.W nocy jak jest karmienie to przelewają tyle ile tzreba do butelki,podgrzewają w podgrzewaczu i dodają mleko w proszku.

Mleka raz zrobionego już się nie podgrzewa.Jka rozrobisz to od razu do spozycia
no no to wiem właśnie dlatego myślałam nad tym termosem ale żeby samą wodę tam trzymać albo podgrzewacz.

Cytat:
a jak już słyszę teściową że wózek w brązie jej się nie podoba to mnie coś trafia
tylko ona nie widziała jeszcze że mi się ten podoba. ogólnie cały w brązie też mi się nie podoba. sąsiedzi mieli taki cały brązowy i faktycznie nie był fajny.
jej by chyba najbardziej pasował zielony, granat bo o takich kolorach mowi. ale to przeciez nasza decyzja nie ????
no teoretycznie ale ty się nie patrz na nikogo tylko weźcie taki jaki wam się podoba mój mąż zawsze powtarza : to ty będziesz kierowcą tego wozu najczęściej więc tobie ma pasować
u nas tak było z imieniem (z tym wtrącaniem się) bo jeśli chodzi o inne rzeczy to teściowa tylko "wyraża swoje zdanie" ale tu nie mogę powiedzieć - nie wtrącają się nawet jak oni mają coś kupić to dają kasę my wybieramy.

tylko ostatnio mówi do nas że sliczny kocyk widziała z kubusiem puchatkiem (pewnie te w lidlu) i nie kupiła żeby nie zapeszyć no nic trudno tak już ma moja mama z kolei kupuje i sweterek zrobiła na drutach a sama mówi do mnie że nie ma co tak myśleć ona zawsze kupowała przed porodem już miała wszystko a przy jednym dziecku nie miała dosłownie nic i dziecko zmarło także sama mówi że nie wierzy w te zabobony a teściowa tak nie wiem czemu

Stary 2011-01-04, 13:12   #385
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
jdzie!)

A ja wczoraj z nudów strzeliłam sobie fotkę brzuszkową to sie pochwalę

śliczny brzuszek maleńki, a z ciebie śliczna laseczka

Cytat:
trzymamy

Cytat:

JEEE SUPER

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

No właśnie, masz rację. Nasza Montii zamilkła

może ma jakieś prywatne sprawy do załatwienia, sądzę że jakby się coś działo to dałaby nam znać

jak się nie odezwie do wieczora to do niej napisze sms'a

Cytat:

kolba śliczny

zaczynam się przy was czuć wielka wszystkie takie małe brzuszki macie i to w 30 którymś tyg a ja jestem w 29 i mam wrażenie że mam ogromny

u mnie właśnie zaczął się remont kuchni, ło matko jak ja to wytrzymam czas zacząć stołować się na mieście albo wyjechać do rodziców

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:14   #386
aguchaw1
Raczkowanie

Eirene odnośnie tego nawilżacza, to jeśli nie macie to dobrze by było zaopatrzyć się w stacje pogodową - żeby kontrolować tą wilgotność. My kupiliśmy taką na allegro za 30 zł. Bo ogólnie jest kilka zasad co do nawilżania powietrza.
po 1 w pokoju musi być maksymalnie 21stopni, bo inaczej będą rozwijały sie jakieś bakterie. po 2 nie można wietrzyć i nawilżacz jednocześnie - ogólnie byłam zdziwiona ponieważ zawsze myślałam, że jak się wietrzy to powietrze się nawilża, a podczas wietrzenia, wilgotność w pomieszczeniu zaczęła spadać. No i 3 to optymalna wilgotność to tak 55-60% nie więcej, bo wtedy znów mogą rozwijać się pleśnie..
Ja go kupiłam z myślą o dziecku, bo czytałam własnie, że suche powietrze jest bardzo niezdrowe dla dzieci, ale póki co używamy go dla samych siebie )

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:28   #387
diatoma
Zadomowienie

ale mi się pospało, 3 godziny spałam, ale co tam, od tego mam zwolnienie:P
wiecie, tak mi sie przykro zrobiło, jak byłam w pracy, bo mam koleżankę, która od ponad roku nie może zajść w ciążę, i postanowiła się przebadać, znależli jej na prawym jajniku potworniaka, tak torbie skórzasta, a w trakcie zrobili jej badanie HSG i okazało sie ze lewy jajowód ma zatkany. no szok, dziewczyna 28 lat, ale ma jeszcze drugi sprawny więc będę teraz za nich kciuki trzymać. a ten jej mąż to ma takie parcie na dzidziusia, ze stoi i w sklepach ogląda butelki , kaftaniki itp!!! mysle ze jest jej jeszcze bardziej trudno!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:30   #388
mokra6
Zadomowienie

Kolba mam identyczny brzuch

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:32   #389
Castia
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o przygotowywanie pokarmu to ja zaczerpnęłam patent od koleżanki. trzymają wodę w termosiku przegotowaną i jak przychodzi chwila karmienia to do butelki przelewają do tego mleczko i jedzonko jest, nawet czasem muszą studzić.
więc to szybciej niż jeszcze trzeba by podgrzewać w podgrzewaczu.

ja mam nadzieję że będę dojna mama więc nie kupuję ani podgrzewacza ani innych takich. termos w domu zawsze jakiś jest w razie czego

diatoma
przykro mi z powodu koleżanki ehh mam nadzieję, że jednak im się uda.
bardzo mi smutno jak się dowiaduje takich historii że para chce bardzo dziecka a nie mogą go mieć
jednak zdrowie jest ponad wszystko!!!!!!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-04 o 13:35
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:43   #390
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Eirene odnośnie tego nawilżacza, to jeśli nie macie to dobrze by było zaopatrzyć się w stacje pogodową - żeby kontrolować tą wilgotność. My kupiliśmy taką na allegro za 30 zł. Bo ogólnie jest kilka zasad co do nawilżania powietrza.
po 1 w pokoju musi być maksymalnie 21stopni, bo inaczej będą rozwijały sie jakieś bakterie. po 2 nie można wietrzyć i nawilżacz jednocześnie - ogólnie byłam zdziwiona ponieważ zawsze myślałam, że jak się wietrzy to powietrze się nawilża, a podczas wietrzenia, wilgotność w pomieszczeniu zaczęła spadać. No i 3 to optymalna wilgotność to tak 55-60% nie więcej, bo wtedy znów mogą rozwijać się pleśnie..
Ja go kupiłam z myślą o dziecku, bo czytałam własnie, że suche powietrze jest bardzo niezdrowe dla dzieci, ale póki co używamy go dla samych siebie )
o dzięki to tego nie wiedziałam generalnie teraz kurczę mało wietrzymy bo zimno ale sucho jest strasznie mąż już narzeka od roku ale teraz dla dzidziusia to kupimy ten nawilżacz no i ta stacja pogodowa dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ale mi się pospało, 3 godziny spałam, ale co tam, od tego mam zwolnienie:P
wiecie, tak mi sie przykro zrobiło, jak byłam w pracy, bo mam koleżankę, która od ponad roku nie może zajść w ciążę, i postanowiła się przebadać, znależli jej na prawym jajniku potworniaka, tak torbie skórzasta, a w trakcie zrobili jej badanie HSG i okazało sie ze lewy jajowód ma zatkany. no szok, dziewczyna 28 lat, ale ma jeszcze drugi sprawny więc będę teraz za nich kciuki trzymać. a ten jej mąż to ma takie parcie na dzidziusia, ze stoi i w sklepach ogląda butelki , kaftaniki itp!!! mysle ze jest jej jeszcze bardziej trudno!!!
biedna szkoda mi ludzi którzy się starają o dzidziusia a coś jest nie tak to niesprawiedliwe tyle matek nie chce być matkami a wpadają a te co chcą nie mogą...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości