|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
mam pytanie do dziewczyn co robiły zamówienie w doz - czy można odebrać zamówienie osobiście w wybranej aptece i czy długo się wtedy czeka na realizację takiego zamówienia?
|
|
|
|
#602 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Ojjj... Fryzjer... Na razie się nie wybieram (krucho z kaską), ale po porodzie zamierzam się wybrać, muszę fryzurkę zmienić, bo ta już mnie dobija :P Mi też brzuszek często twardnieje, ale nie na całości, po prostu jak mała wypnie tyłeczek, albo coś... Dzisiaj idziemy do ginekologa na 15, więc zobaczymy co i jak u małej Nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dla mnie taka góra po prawej stronie brzucha pod żebrami, jak mała się wypycha (chyba to to ), to jedna część brzucha jest wyżej od drugiej o jakieś 5-7 cm. Normalnie moge ją poklepać po tyłeczku Ale wtedy wbija sie w żebra i ciężej mi się oddycha, średnio to fajne jest... Ale ostatnio pomyślałam, że może to jakieś skurcze są?
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Ja z natury jestem b. jasną blondynką, a włosy farbowałam już na brązy, platyny, czerń....ale najczęściej rudy jakiś |
||
|
|
|
#606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz zauważyłam że maluszek jest troszkę spokojniejszy, najgorzej było jakiś miesiąc temu jak był jużna tyle duże że jego ruchy odczówałam dotkliwie a miał jeszzce na tyle miejsca że sobie swobonide skakał, jak się zaczoł wiercić i tylko przeżycał pupcie z jednego boku na drugi, a mi tylko fale dunaju na brzuchu wyskakiwały |
|
|
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
A czy w tych aptekach DOZ są inne ceny jak zamawia sie przez net a inne jak na miejscu kupujesz??? To jedno
A ja mam taka historyjke że małe też mi wystawia różne cześci ale nie wiem co to nie potrafie określic, ostatnio tj. w niedzielę coś dziwnego sie działo z brzucha tam gdzie mała ma najtwardsze miejsce wydobywał sie "dziwny" dzwięk i moja starsza córa tak sie do nie przytulała i przytulała i nagle zaczęła krzyczec feeee co za mały prosiak z tej w twoim brzuchu ona mi na buzię puściła bąka, no i tak cały wieczór starsza na młodszą psioczyła że ona sie do niej przytula a ta jej bąki puszcza zabawa na 102
|
|
|
|
#608 | ||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowych mamusiek
Charmeuse ![]() Anka bzz ![]() Dizi ![]() Cytat:
Tylko te siatkoweCo do bólu po CC to potwierdzam to była masakra, co się ktoś pojawił to wołalam o przeciwbólowy juz od momentu jak zaczeło schodzić znieczulenie a jeszcze nawet nie czułam nóg. Całą dobe co kilka h dostawałam przeciwbólowe co wlazło, paracetamol jakies badziewia w kroplówce i dopiero pyralgina wielka strzykawa mi pomogła A łzy mi już same leciały z bólu nie wspominam nawet o koszmarze wstania z łóżka Nie wiem dalej jak można chciec miec CC ale ja byłam nastawiona na SN i dalej nie zmieniam zdania![]() Cytat:
![]() a co do kocyka to my mamy taki http://allegro.pl/bobo-szyk-puchaty-...396934439.html i jest super, leciutki jak piórko, mięciutki jak kaczuszka i cieplutki. Muszę zamówić jeszcze jeden bo ten sprawdza sie w domu znakomicie. Bawełniany kocyk używam jak kłade małą np na kanapie. Dodatkowo na wyjscie miałyśmy duży ciepły kocyk z mikrofibry na fotelik. Jessy - odbierasz w wybranej aptece za free i ja czekam max 24 h, nawet jak złożyłam zam w nd to juz w pon po poludniu było do odbioru
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
mnie się też ostatnio strasznie napina brzuszek... i wtedy jest cały twardy i tak dziwnie ciągnie... a jak mały buszuje to wtedy tylko tam gdzie się wypnie to jest twarde
dziś ide na basenik więc mam nadzieje że oboje się zrelaksujemy bo rzeczywiście to twardnienie całego brzucha jest dziwnym uczuciem a mam co raz częściej - tak co godzine czasami...
|
|
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maleńkie paluszki.... i wogóle, buu.... ja chce już urodzić....
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ruchy czuje i widze bardzo wyraźnie- nawet w pracy przez ubrania widać jak mały zaczyna harce ale dopiero od kilkunastu dni czuje... czkawke wcześniej jej nie wyczuwałam a teraz to tak raz dziennie- dziwne uczucie bo prawie w pochwie czuje
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja nie portafie okreslic ktora czesc mi Natalka wystawia, bo nie wiem czy sie obrocila i jak okragle to mysle głowka czy pupcia, jak podluzne to raczka czy nozka a w drugiej ciazy to niby czlowiek "mądrzejszy powinien byb
|
|
#614 | |
|
Raczkowanie
|
Na dziś ma termin marlena_19_19 ciekawe czy w domu jeszcze czy może coś juz ją wzięło i w szpitalu bo coś sie nie odzwya???
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Oj szkoda bo to duża różnica, a więc musze zamówic kosmetyki przez neta a czy pamiętacie które wkładki poporodowe polecała muron wiem że tena lady ale dokładnie które??? |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ja zmykam trochę się poruszać po domu, bo Mały mi szleje strasznie...zajrzę jeszcze na pewno popołudniu ![]() . Miłego dnia, dziewczyny |
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wersji midi i maxi, podobne do Tena Lady Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:47 |
|
|
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
ja idę do sklepu po czekoladę, sok winogronowy i wodę mineralną z dzióbkiem, żeby dopakowac już do torby i mieć już wszystko wszystko z głowy
|
|
#618 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
U nas ok. Wlasnie dowiedzialam sie że teściowa kupi nam przewijak, bo w sumie tylko tego nam brakuje. Ja tak naprawdę mam dobry kontakt z tesciowa, lubie jezdzic do nich na wies i w sumie duzo rzeczy dostalismy dla corci wlasnie od tesciow. Co prawda wiekszosc uzywana po wnuczkach, bo brat i siostra wszystko co nie bylo potrzebne po dzieciach zwozili do niej a ona wszystko chomikuje i trzyma i teraz jest jak znalazl ![]() Dzwonila tez siostra meza co nam brakuje. No i wymyslilismy ze karuzela by sie przydala a nie mamy. Do wyprasowania pozostaly pieluchy tetrowe. Ale jakos mi sie nie chce ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#619 |
|
BAN stały
|
Ja tez juz miałam chyba wszystkie możliwe kolory na głowie poza zupełnie czarnym. Wszystkie odcienie blondu (od platyny do ciemnego naturalnie mysiego blondu), rudości (od złotego do ciemnorudego robionego henną), brązu (zimne i ciepłe odcienie i prawie czarny) Znajomi już się przyzwyczaili do moich zmian w wyglądzie
Teraz w ciązy trzeci raz wróciłam do blondu i obecnie mam beżowy jaśniutki blond (miał być cieplejszy, słomkowy) i chyba do ślubu w maju już taki (podobny) zostawię, co najwyżej delikatnie pokombinuję z odcieniem.Jak moja mała się wypina, to twardnieje mi cały brzuch a nie tylko część. Okropne uczucie jak jest tak często. Wiecie co, to dziwne, ale im dalej jestem w ciąży, tym bardziej to że mam brzuch i to że zaraz będę rodzić wydaje mi się abstrakcją i ostatnio za każdym razem ze zdziwieniem stwierdzam że mam piłeczkę pod biustem i ze to mój ciążowy brzuch A czkawki Gabi teraz pod koniec są baaaardzo dziwne i nieco upierdliwe, bo jest już tak nisko, ze niżej już jej odczuwać nie mogę, więc najbardziej denerwuje kiedy dostanie czkawki jak siedzę i mi się o uda obija
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
agape, ligotko zamówiłam, tylko czekam na odpowiedź odnośnie kosztów przesyłki, bo mam wątpliwość co do rozmiarów owej paczuszki
![]() wpłacam kasę i będę dzielnie czekała............ |
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
ale takie twardnienie brzucha nawet częste (np. co 10min.) to nie skurcze? może mały się wierci i tak jak pisała make_up_istka brzuch od tego cały twardnieje...
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#622 |
|
BAN stały
|
Nie wiem czy to skurcze czy nie, ale nie boli, tylko nieprzyjemne uczucie. Niegroźne w każdym razie więc chyba nie ma się czym przejmować. Mnie raz twardnieje co 10min, potem zmienia się i co 15min, a potem np. na jakiś czas przerwa. To zdaje się zupelnie normalne.
|
|
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
no to ja mam właśnie full serwis - czkawka+ wypychanie+ kopniaki. Bajka
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
To w takim razie też zabiorę się za zamówienie ostatnich brakujących mi jeszcze rzeczy. Mam jeszcze tylko jeden problem - który ich spirytus wybrać aby był dobry do przemywania pępuszka?
|
|
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aniu, jutro może się jakoś spotkamy przed lekarzem? Nam się zepsuł samochód, i pewnie przyjedziemy taksówką Szaleństwo. Mam ciemne włosy do ramion, wchodzę do gabinetu o 15.30.Dzisiaj prawie całą nockę nie spałam, bo mały harcował w brzuszku. Spać mi się chce okrutnie. Właśnie zamawiam różne rzeczy dla mnie do szpitala, bo tego mi brakuje, a czasu coraz mniej...
|
|
|
#627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pamiętam czy były regularne te skurcze ,bo nie liczyłam tylko gadałam z koleżanką na porodówce
|
|
#628 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No to moje napinanie sie brzucha jest bardzo silne często, ale ja bólu nie czuję. Takie nieprzyjemne mocne spinanie. Kurcze, szkoda że skurcze porodowe takie nie są |
|
|
|
|
#629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!! W końcu Was nadrobiłam od wczoraj wieczór.miałam 10stron!!
na wstępie mam pytanie, ile czasu jest aktualne zamówienie w DOZ do odbioru?znaczy ile czasu ono tam na mnie czeka?bo zamówiłam jeszcze przed sylwestrem, ale nie miałam czasu odebrać, a teraz leżę chora i nie wiem czy robić 2gie zamówienie,czy tamto jest jeszcze aktualne.. Widzę, zę wszystkie narzekają na końcówkę ciąży..Mi też jest niewygodnie, zwłaszcza jak muszę leżeć i nawet na spacer wyjść bo jestem przeziębiona. Wczoraj małż kupił mi torbę więc w końcu mam się w co spakować do szpitala, więc dziś powoli zacznę,przynajmniej to co mam (kochany ten małż )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

) używają, położna kazała bezwzględnie kupić go do pielęgnacji pępka, że niby spirytusiku już się nie używa...a ja i tak kupiłam ten spirytus, który Marika polecała...np. moje koleżanki, które rodziły niedawno też tylko spirytusik polecają, położne środowiskowe tak im zaleciły...według mnie jak coś jest do wszystkiego (a ten octenisep jest np. też do pleśniawek w buzi) to jest do...niczego

to była masakra, co się ktoś pojawił to wołalam o przeciwbólowy juz od momentu jak zaczeło schodzić znieczulenie a jeszcze nawet nie czułam nóg. Całą dobe co kilka h dostawałam przeciwbólowe co wlazło, paracetamol jakies badziewia w kroplówce i dopiero pyralgina wielka strzykawa mi pomogła

No to moje napinanie sie brzucha jest bardzo silne często, ale ja bólu nie czuję. Takie nieprzyjemne mocne spinanie. Kurcze, szkoda że skurcze porodowe takie nie są