|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
dokladnie ![]() ja mam dosc tego zlego samopoczucia, niewyspania, ograniczen ruchowych itp brakuje mi pracy i normalnego funkcjonowania.. myslam ze przez okres ciazy to odpoczne, popracuje nad swoim wygladem zaniedbanym przez prace.. a wygladam gorzej ![]() ale co tam najwazniejsze ze synus bedzie juz niedlugo na swiecie..mam nadzieje ze warto bylo to znosic i ze w zamian za to synus bedzie grzeczniutki ![]() ja bym chciala nastepne dzidzi sobie majstrowac jak maly skonczy rok.. a ze chyba lepiej najgorsze miesiace ciazy lepiej w zimie spedzic i do lata wrocic do formy (czyli terminowo jak teraz mamy) to chyba jak niecale 1,5 roku maly bedzie mial to sie zaczniemy starac o rodzenstwo.. chce by nie byla duza roznica wieku no i raz przez kilka lat sie z maluchami nameczyc a pozniej spijac smietankę bo za kilka lat to juz nie sądze by mi sie chcialo do pieluch wracac.. no i w koncu chciala bym moc kontynowac dalsze zdobywanie tytułów naukowych i rozwijac sie w pracy..
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
, tylko do którego w Katosach pójść, żeby jeszcze było
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o jaaaaa, mi się dokładnie to samo marzy, to zdobywanie dalszych tytułów naukowych
|
|
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w empiku nie ma żadnych wkładek ale chusteczki widziałam
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jakie te pudełaka na chusteczki? macie może jakąś fotkę takiego czegoś? bo ja nie spotkałam w rossmanie - ja chusteczki mam z cleanic - znajoma poleciła, z tymi rossmanowski coś miało być nie tak ale już nie pamiętam, czy że śmierdziały czy się lepiły, ale to pewno też kwestia gustu... wszytko trzeba przetestować samemu ja się jeszcze zastanawiam czymś do przemywania buzinki, bo w sumie nie wiem czy szukac czegoś typowo dla dzieciaczków czy wystarczą zwykłe płatki kosmetyczne? no z tym pępkiem to chyba jednak się zaoopatrze w ten spritus bo jakoś ten octenisep mnie nie przekonuje - na początku to ja myślałam że to jest do krocza po porodzie, potem że do buzi na plesniewkę, wy mówicie że na pępek - a prawda z tym że jak coś do wszytkiego to do niczego. Wiec w tym przypadku postawię na starą szkołe - spyrolek
|
|
|
|
|
#577 |
|
BAN stały
|
Ja też mam to pudełko od chusteczek BabyDream i też przyznaję, że jest bardzo fajne
No i jaka cena! Wkładek do stanika mam mało. Najwyżej TŻ dokupi.My oboje chcielibyśmy mieć dwójeczkę dzieci. Różnica najlepiej 2-3 lata ale jak to będzie - zobaczymy Nie wyobrażam sobie mieć jedynaka. Sama mam siostrę, TŻ brata i naszej małej też chcemy zapewnić rodzeństwo.Pierwsze miesiące ciąży mnie męczyły, potem plamiłam i bałam się że stracę dziecko, później te uciski na nerwy, kręgosłup, teraz padam z nóg, więc łatwo nie było/nie jest, ale jakoś mnie to póki co nie zniechęca (zobaczymy jeszcze poród bo mówię TŻowi ze to chyba jedyna rzecz która mnie może zniechęci na najbliższe lata ) i nie wiem co by musiało się dziać, żebym stwierdziła że nie chcę już dzieci. Gdybym musiała to przeszłabym to samo jeszcze raz byle mieć maluszka.
|
|
|
|
#578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po pierwszej ciąży miałam tyle pokarmu że w domu nie używałam wkładek tylko zwykłą tetrowa pieluchę bo lało sie ze mnie jak z wodospadu, zanim młodej dałam cyca to musiałam odciągnąc po 250 ml z każdego cycka co zajmowało mi dosłóownie kilka minutek. A i spirytus dobra rzecz jak juz będziemy miały dosyc to zamiast na pępek to możemy same przechylic
|
|
|
|
|
#579 |
|
BAN stały
|
e-rosa takie pudełko: http://allegro.zumi.pl/1339943397-i1339943397.html
Ja do przemywania buzi - za radą położnej - mam płatki kosmetyczne (mogą być te większe, jajowate, niekoniecznie specjalnie dla dzieci) no i przegotowaną wodę. To samo do pupki. Chusteczek do pupy będę stosować tylko poza domem, bo z najbliższej rodziny znam zbyt wiele przykładów kiedy ich codzienne stosowanie zrobiło większą krzywdę niż pożytek (z dzieci mają już po kilka latek) Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-04 o 11:33 |
|
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
ja bym chciała jeszcze 2 dzieci, za 4 i 8 lat
no a już na pewno jedno no ale zobaczymy... Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że takie maleństwo odmładza... Trzeba wziąć się w garść nawet jak się ma te 35 lat (nie ubliżając oczywiście 35-latkom, nie o to chodzi ), poza tym wtedy zawsze któreś będzie w domu, potem pojawią się wnuki i powinien mnie ominąć syndrom pustego gniazda... ![]() Mam taką pracę, że będę siedzieć w domu z dziećmi (jak wszystko dobrze pójdzie i nie dostanę szału) - ale dla poprawy humoru już jestem zapisana na wrześniowy kurs, żebym miała na co czekać i czekam strasznie, bardzo mi się przyda 8 weekendów w Wawie - ciekawe jak mój TŻ da sobie radę z małą
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale powiem wam coś jeszcze odnośnie rossmana - co mają tanie i spoko to mają, jak jakieś promocje są to ceny ok, ale na innych rzeczach to naprawde przeginają z marżą. Przkład - Mama chiała kupić coś tż na gwiadkę więc jej mówi to kup wodę po goleniu z adidas, stwierdziła ze pójdzie do rossmana i tam wszystko kupi. Dzwoni ze sklepu żeby się upewnić że to napewno tą wzieła ja się pytam ile kosztuje a ona że 35 zł - ja mówie to nie bierz na allegro z przesyłką za 20 zł. poszła do innej hutrowni i kupiła za 25, a ja w tym samym dniu widziałam w hurtowni wieloprzemysłowej za 18 zł. No masakra jakaś praiwe 20 zł różicy, a w tej hurtowni gdzie jet za 18 zł i tak na tym zarabiają Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2011-01-04 o 11:40 |
|
|
|
|
#583 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejo dziewuszki, ja już po wizycie i KTG, wszystko okej, Mały szalał, jak nie wiem co, chyba dlatego, ze pierwszy raz był z nami Tatuś
. Następną wizytę (jak dotrwam - słowa ginka) mam 17 stycznia, bo wcześniej lekarz ma urlop. Dostałam skierowanie tylko na morfo i mocz, żadne WR...ale częsć z Was pisze, że też nie mają powtórzonego tego badania...no chyba, że tego 17 stycznia da mi skierowanie. Ogółem ledwo co się doczłapałam z mężem do domu, tak mnie plecy bolą...ech . Teraz sobie leżę i odpoczywam, a mąż pognał do pracy, oczywiście całego dnia wolnego nie mogli mu dać .Cytat:
- żeby Gabi chciała już wyjść do rodziców .Gratulacje dizi ![]() .Cytat:
Cytat:
. Nie ma to, jak latać co pół godziny do kibelka, hehe .Cytat:
. Mam nadzieję, że da się tego uniknąć jakoś...Cytat:
) używają, położna kazała bezwzględnie kupić go do pielęgnacji pępka, że niby spirytusiku już się nie używa...a ja i tak kupiłam ten spirytus, który Marika polecała...np. moje koleżanki, które rodziły niedawno też tylko spirytusik polecają, położne środowiskowe tak im zaleciły...według mnie jak coś jest do wszystkiego (a ten octenisep jest np. też do pleśniawek w buzi) to jest do...niczego .
|
|||||
|
|
|
#584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie sama ciąża nie męczyła ąż tak bardzo, ale po porodzie ok. 2 miesiąca życia małej miałyśmy jakis kryzys, męża wtedy nie było ja sama z mała i np w nocy trzymałam ją do odbicia a ona płakała i płakała i ja dopiero po kilkunastu minutach oprzytomniałam że młodej jeszcze jeśc nie dałam i ona płacze z głodu a ja już bym chciała by jej sie odbiło. Miałyśmy ciężki miesiąc ale później juz z górki. Jak miała 3 miesiące z hakiem to przesypaiała całe noce i na szczęście kolki nas też omineły, ale ten miesiąc i nieprzespane noce zrobiły swoje że na tak długo odkładałam decyzje o kolejnym maluchu
|
|
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
Witam wtorkowo!
dizi - gratuluję!!! ligotka - ten mis na ścianie po prostu mnie zauroczył Co do kocyków ja mam wszystkie polarowe - zarówno nasze jak i dla małego (2 cienkie i jeden maksymalnie gruby) i powiem szczerze że ja z tych polarowych jestem bardzo zadowolona bo i są dla mnie milutkie, mięciutkie i co najważniejsze cieplutkie. A co do mojej wczorajszej wizyty to rozwarcie mam już na 2 cm (1 cm więcej poszedł w dwa tygodnie) i jak zapytałam lekarza czy mam szanse wytrzymać jeszcze jakieś dwa tygodnie to zaczął się ze mnie śmiać że raczej mi tego nie zagwarantuje ![]() A dzisiejsza noc to był jakiś koszmar budziłam się co chwila z takim bólem bioder i krzyża że już sama nie wiedziałam jak mam się układać - coś obawiam się że na prawdę moje dni są już policzone
|
|
|
|
#586 |
|
BAN stały
|
Cytrynko dziękuję za trzymanie kciuków
Mam nadzieję, że mała będzie z nami już niedługo. A u Ciebie jakieś objawy zbliżającego się porodu, że gin tak mówi? Czy po prostu to że termin już blisko?Zwariuję. Każde najmniejsze wypięcie się małej to twardnienie brzucha. Mama zafarbowała mi odrosty i resztę włosów, co by nie być taką zaniedbaną tuż po porodzie (a duży już miałam odrost) i... kolor wyszedł inny... Pomyliłam numer koloru... |
|
|
|
#587 |
|
BAN stały
|
Widze,że rozmawiacie o kolejnych dzieciach
![]() Ja już nie chcę mieć więcej dzieci-będę mieć 3,i to mi w zupełności wystarczy. W ciąży byłam w sumie 5 razy,i to też jest dużo ![]() W sumie po poronieniach też nie chciałam więcej razy przez to wszystko przechodzić,no,ale...wpad ka się nam zdarzyła i mamy Marcinka ![]() Cytrynko,mam nadzieję,że dotrwasz,będę trzymała kciuki ![]() Co do kocyków-ja również kupowałam polarowe i nie narzekałam. |
|
|
|
#588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a bierzecie też jakieś płyny do higieny? ja mam lactacyd ale szczerze mówiąc to go ostatnio nie używam bo jakiś dziwny dla mnie jest, wydaje mi się jakiś lepki i nie wiem czy mnie nie podrażnia. Więc do stosowania przy ranie to już wogóle jakoś go nie widzę. |
|
|
|
|
#590 |
|
BAN stały
|
Ja biorę swój żel do hig. intymnej Świt Exclusive (taki w tubce) bo jako jedyny mnie nie uczula i go uwielbiam. Nam położna na SR mówiła, że to nieprawda, że powinno się do krocza po porodzie stosować szare mydło, że najlepiej sprawdzony wcześniej żel do higieny intymnej. (ja jednak Białego Jelenia małego w płynie mam na zapas) Byle nie kupować czegoś czego nigdy nie używałyśmy.
|
|
|
|
#591 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wiesz u mnie lekarz jest oszczędny w słowach, więc to chyba przez skurcze, wymiary Karolka i brzuch niski tak prognozuje...zresztą u mnie każdy tak mówi...ale to różnie bywa przecież...ogółem do soboty mam leżeć, a jak skończę ten 37tc, to już może Mały wychodzić . A jak macica się stawia, to aż mnie żołądek boli, głupie to uczucie jest...Jak ja marzę o wizycie u fryzjera . Jak tylko Małego urodzę, to zaraz pryskam na podcinanie włosówCytat:
Cytat:
A tak w ogóle to lekarz dziś obalił teorię, że przed porodem dzieci są mniej ruchliwe...tzn. wszystko zależy od charakteru dziecka...jak są nerwuskami, to wręcz przeciwnie - kopią i kręcą się z całych sił, bo czują, że coś się dzieje . Okazuje się, że na to też nie ma reguły .Właśnie mąż dzwonił, że w laboratorium zgubili mój wynik GBSa...na szczęście miały wynik w ewidencji zapisany - jest ujemny, to znaczy, że nie mam paciorkowca . Tylko teraz muszę czekać tydzień na odpis wyniku...
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-04 o 11:58 |
|||
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
tak szczerze to ja nie uzywalam tantum rosa do przemywania, mialam plyn do higienty intymnej z ziaji po porodzie, a wszystko sie ladnie pogoilo taki http://uholki.pl/opis/1490570/ziaja-...l?from=bazarek
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
ja mam spakowany do szpitala lactacyd plus 10 saszetek tantum rosa
|
|
#594 |
|
BAN stały
|
Cytrynko strasznie głupie to uczucie ze stawianiem się macicy, ale dziś to już przegięcie. Ja też czuję że moja mała nie uspokoi się przed porodem. Jest zbyt ruchliwa
Może już nie kopie i nie zmienia radykalnie pozycji, bo już jest przyparta mocno do miednicy, ale wypycha się cały czas.To może wybierz się teraz do fryzjera, póki masz czas? Ja ostatnio bylam na podcięciu, od razu odżyłam i gdyby nie ten obecny kolor to byłoby bosko
|
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
oglądałyście dziś o 9:24 zaćmienie słońca? taki fajny rogalik został
|
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy to rzeczywiście jest wypychanie (u mnie to chyba mała tyłek wypina ) czy to sa jakieś skurcze?Ja też mam dzisiaj ktg, ciekawa jestem jak diabli, pierwszy raz w życiu będę miała
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli masz sprawdzony płyn do higieny intymnej, to spokojnie możesz go stosować a z szarym mydłem to jest tak, że ponownie przyszła na nie moda..... cytrynko ja chodziłam do kibelka jak najęta w nocy, ale cieszę się, bo wiem, że coś się ruszyło ile musisz czekać na odpis wyniku?? MASAKRA u nas drukują duplikat....... i dostajesz go na miejscu jak coś jest nie tak........agape mieszkam w takim punkcie katowic, że rossmanów mam w brud i wszystkie po drodze zacznę pewnie od pl. Miarki lub od carrefoura, potem staromiejska, ewentualnie na Skargi, a jak już to nie wypali, to zostaje mi realco od kocyków polarowych, to też zależy od tego czy one są cienkie, czy grube ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- tak |
|
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).lilijko - powiedziano mężowi, że może jutro będzie, bo potem jest wolne (święto)...jak nie jutro, to w poniedziałek, także faktycznie masakra... Co do tego płynu, to ja całą ciązę używam Perfecty mama, służy mi, i już teraz to nie wiem, czy mam go też brać oprócz Tantum Rosy?? Już nie mam gdzie tego pakować .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:13 |
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki dla mnie te wypychania się, kiedy czuję "coś" pod ręką to takie dziwne uczucie, nie potrafię się przyzwyczaić do tego, bo rzadko mi się to przytrafia
|
|
|
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

chusteczki mają bardzo słaby zapach, są wilgotne i nie zawierają alkoholu ani żadnych konserwantów
) i nie wiem co by musiało się dziać, żebym stwierdziła że nie chcę już dzieci. Gdybym musiała to przeszłabym to samo jeszcze raz byle mieć maluszka.

. Teraz sobie leżę i odpoczywam, a mąż pognał do pracy, oczywiście całego dnia wolnego nie mogli mu dać
- żeby Gabi chciała już wyjść do rodziców

. Jak tylko Małego urodzę, to zaraz pryskam na podcinanie włosów