|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Ehh nie dam rady byc z Wami na biezaco, za duzo sie tu dzieje, a ja najpierw pol dnia w pracy, a potem z dzieciakami.
Teraz w pracy udalo mi sie troche doczytac, bo mamy przestoj, ale widze, ze juz niedlugo. Witam nowe mamusie. Gratuluje widokow z usg i pozytywnych wiesci. Ja ide do gina jutro pierwszy raz, ale jeszcze bez usg, wiec wiele sie nie dowiem. |
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty to chociaż sama do tego doszłaś, a ja to się głowiłam któryś dzień z kolei i nic |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez musimy kupic jakiegos Komandora, bo pokoj dzieciecy jest pusty ![]() Co do aukcji to piekne rozowiutkie ubranka, do tego kupione z miasteczka ktore jest 5 minut odemnie
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze duzo pomarzanek tu! ja cale studia przez trójmiasto gnałam pociagiem dodomu rodzinnego...ech, fajnie było na studiach...
czy wam tez krwawią dziąsła i pękają usta? nie mogę sobie normalnie z tym poradzić... dziś sobie strzeliłam drzemkę, a co tam! a teraz do garów - mam odmrożone mięso mielone i musze podzielić na klopsy i na spagetti (to jutro bedzie) |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
83monia problem pękających ust rozwiązał mi balsam do ust TISANE, dostępny w aptece, jest na bazie miodu i ziół. pudełeczko kosztuje 7-9 zł
|
|
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
Wy już tak o pasach i ubraniach ciążowych z racji tego ze mam narazie najpozniejszy z was termin to jeszce troche boje sie kupować rzeczy czy to ciazowe czy dzieciece POwiedzcie akiedy zauwazylyscie za wasze brzuszki są większe?
|
#3397 |
|
BAN stały
|
Krwawiące dziąsła to jeden z objawów ciaży.
Jest też pasta Meridol i skuteczna ![]() Usta popękane mam od czasu mojej biegunki i wymiotów czyli odwodnienia-do dziś walczę ![]() No ja już w 17 tyg.,więc kupuję co nieco dla dzidzi. A dla siebie muszę bo brzuchol mam jak w 6 miesiacu(ale różnica jak jestem w 5) Monia wal drzemki ile wlezie-nikt Ci tego nie odbierze a Ty jak człowiek prawie się poczujesz. Mne też się chce ale tu pełna chata dzieci. Dam im żarło i 2 położę,to i my sie walniemy. Też mam spagetti z mielonym ![]() Carmela a no widzisz jaki zbieg okoliczności ![]() Karolinee-ważne,ze dałyśmy radę ![]() Aga a nie możesz sobie od razu USG zafundować? |
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
telik - brzuszek powiększający mam zdecydowanie za szybko
a tak serio - po 2 miesiacach?
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
nerolka opowiedz o pierwszych ruchach dzidzi...
|
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdyby to ode mnie zalezalo...
Niestety to zalezy od tego, w ktorym gabinecie odbywa sie wizyta, akurat ta srodowa w gabinecie gina, gdzie nie ma usg, a ono jest zajete wtedy przez innego lekarza innej specjalnosci. W momencie kiedy sie rejestrowalam pierwszy wolny termin na usg byl na 20.01 i wybralam to, bo coz mialam robic. Bede wtedy w 9t2d. Przynajmniej ucze sie byc cierpliwa
|
|
|
|
#3401 |
|
BAN stały
|
Zmalowana-to takie jakby gazy,które unoszą bardzo delikatnie brzuszek na dole.
Jakby dżdżownica pełzała po skórze.Czuć,ze coś od środka gilga. A teraz dostałam kopa w prawą stronę ![]() Zobaczymy jak ubranka na żywo,czy nie sprane za bardzo. Po co Ci zdjęcie?Tej beki? Aga to ciężka sprawa u Ciebie. Ale w tym terminie,to już zobaczysz co nieco-także nie ma tego złego
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiamy się cioteczkom
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
fajne zdjęcie agula
![]() widzę, że termin ci się przesunął?? bo z tego co pisałaś kiedyś miałaś na sierpień, a teraz to praktycznie razem "rodzimy" - też mam końcówkę lipca a wizyta w poniedziałek dopiero |
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
agula witamy Fasoleczke
nerola przynajmniej Twoim brzucholem się naciesze bo u mnie to nic nie widać jakoś
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 |
|
BAN stały
|
agula ja też miałam w 10+3.
Ale zbiegi okoliczności-już drugi bo i z Zanką miałyśmy w tym samym dniu USG ![]() Witamy maleństwo śliczne Zmalowana muszę poszukać aparatu,oderwanej klapki od niego i baterii bo nam wylatają
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc ja już sama nie wiem![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne te Wasze Fasolki
piszecie o zakupach ja narazie nie mysle po najpierw musimy mieszkanie zmienić a pozniej bede zakupy robic ![]() ja nie miałam zadnego pasa miałam spodnie ciążowe i tuniki ktore nosze na codzien.Na lato bede musiala jakies buty nowe kupic bo pewnie stopy bede miec jak baniaki ![]() w najblizszym czasie mam zamiar spotkac sie z polozna aby ja sobie na sierpnia zarezerwowac ![]() ja mam juz brzuch a w poprzedniej dopiero w 5 miesiacu mi wysadzilo a pod koniec miałam olbrzymi brzuch w 36 tc bylam w szpitalu to kazdy myslal ze do porodu przyjechałam a mały już wazyl 3600gr Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-01-04 o 15:05 |
|
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
no to spędziłam pół dnia pracy na czytaniu forum i dotarłam do 12 strony
dzieje się tu strasznie dużo i trudno tak się od razu wdrożyć, ale myślę że z czasem ogarnę całe forum ![]() zauważyłam że macie zwyczaj pisania o sobie coś więcej więc też napiszę: mam na imię Dominika, mam 29 lat, od października jestem szczęśliwą mężatką, więc nasze maleństwo to tak prawie że skutek nocy poślubnej będzie to nasze pierwsze upragnione dzieciątko ![]() test zrobiłam dwa razy jakoś w połowie października jak piersi zwiększyły swą objętość o dwa rozmiary i stały się strasznie czułe i bolące. Wtedy teściowa mnie uświadomiła że mogą to być pierwsze objawy ciąży no i wystarczyły dwie krople by ukazały się dwie grube krechy Z wizytą poczekałam do końca listopada i wtedy to okazało się że to już 9 tydzień ciąży, serduszko pięknie biło 160/minutę i wreszcie miałam potwierdzenie że zostanę mamą Mąż aż skakał z radości i od razu cała rodzinka się dowiedziała.A teraz czekam do piątku na kolejną wizytę Myślę że jest wszystko ok bo jakoś szczególnie niepokojących objawów nie mam. Z typowo ciążowych w tej chwili to na pewno często boli i ciągnie mnie brzuch, odczuwam też kłucie w okolicach pępka jakby mi maleństwo paluszkiem wierciło od środka nadwrażliwość piersi zniknęła ale rozmiar jest straszny - już przestaję się mieścić w 70g (przed ciążą miałam 70f). Mdłości też na szczęście minęły. zachcianek też żadnych szczególnych nie mam chyba że na winogrona i gruszki ![]() Strasznie się rozpisałam ale mam nadzieję że nie zanudzę ![]() I oczywiście postaram się jeszcze udzielać
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Rozeznanie
|
jeny, ale jesteście - całą pracę mi dziś zajęło, żeby Was nadrobić
)witam nowe mamusie ![]() zdjęcia super - cudnie wyglądają takie małe rączki. Ja też nie potrafię się jakoś szczególnie cieszyć, wiele rzeczy mnie przeraża, czasem czuję się jakaś taka słaba i mało samodzielna. A czasem siedzę i głaszczę się po brzuchu, i myślę, co ono tam sobie teraz robi I też przeciwna jestem ciumkania do dziecka. zakupów na razie nie robię - musimy mały remont zrobić bo musimy jeden pokój firmie wykraść. I na razie się zastanawiamy co i jak urządzić. sny mam straszne, ciągle kogoś uśmiercam, nawet babcię co już wcześniej umarła uśmierciłam to może jest coś w ciąży z tym spaniem, ja się panicznie boję bezsenności bo w zeszłym roku przez 3 miesiące nie spałam a w dzień jak nakręcona chodziłam. I tak się boję, że to wróci a leków zażywać nie wolno ![]() a nerola zmobilizowałaś mnie i dzielę przyjaciela na 3 czyli 12,5 łykam teraz
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Łoo, matko. Spałam aż do teraz
muszę iść po coś na obiad bo rano mięsa nie było żadnego w biedronie, a tylko ona blisko... Tylk opomysłu brak...Cytat:
![]() ja jestem w 9 tygodniu i widzę brzuch trochę większy. Szczególnie wieczorami. Ale wszędzie piszą, że jeśli masz mięśnie brzucha dobre to długo może nie być widać. No ja ich nie miałam... agulaaabar super fotka sygine może nie czytaj wszystkiego, bo dojdziesz do końca jak już będziemy rodzić
|
|
|
|
|
#3419 |
|
Rozeznanie
|
JustPi ja chyba bym wolala jakas konkretna robote...robic cokolwiek. a tak nuuudy.juz nie wiem czym sie zajac
![]() agulaaabar brzuszek juz powolutku sie ksztaltuje moze potem zwolnisz tempo i malo urosnie
|
|
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
Inutil chyba masz rację ale teraz czytam częściowo od końca a częściowo od początku
żałuję że od razu nie dołączyłam do tego wątku to bym bardziej na bieżąco była
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

zębole

Zakończone: 2