|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Witam się ponownie
gotuję własnie pomidorówkę i gulasz ![]() kupiłam sobie dziś spódniczkę ciążową ... i dwa cienie Inglota (eweska a ty używasz pigmentów czy takich normalnych ???) dorkabl ja nie zamierzam się głodzić karmiąc piersią ... i jeść tylko kurczaka i marchewkę, o nie !!! ![]() amarcia wiem coś o spaniu z córą Zocha też przyjmuje wszytskie pozycje świata, łącznie z nogami na naszych twarzach, dlatego raczej z nami nie śpi, pozwalam jej tylko rano dogorywać w moich objęciach mary poziomkowa u nas są też dziewczyny z kwietnia i czują się bardzo dobrze, moja dzidzia też wielka i też mam szanse urodzić w kwietniu, ale datę porodu wyznacza się kiedy dzidziuś jest malutki, bo teraz to już bardzo indywidualnie dzidzie rosną i jedne będa większe, jedne mniejsze ale to nie znaczy że urodzi się wczesniej czy później principessina odpoczywaj kochana moria44, mary poziomkowa heheh świene tytuły musimy szybko nastukać jeszcze 2000 postów ![]() eweska ![]() Siasiek, antropia boska psina co do psa w domu z dzieckiem to my nie mamy, ale jakoś nie widzę wiekich problemów, wiele rodzin ma psa i dzieci i dają radę ważne tylko żeby był łagodny, a psy często po narodzinach dziecka robią się zazdrosne
|
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Myślałam, że to więęększy piesek. To huszczak?
http://www.youtube.com/watch?v=Ffkrl...eature=related Cytat:
![]() A sprzedający sprawdzony przeze mnie, zrobiłam u niego ogromne zakupy, ponad 300zł, paczkę miałam 2 dni po dokonaniu zakupów i wpłacie. Wszystko ładnie popakowane, zgodnie z zamówieniem i ceny ma jedne z lepszych na allegro
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-04 o 18:03 |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w bloku mieszkają ludzie z dużym psem i dzieckiem. Nie ma ich całymi dniami a psiak siedzi sam, wychodzą z nim rano i wieczorem, czasem w ciągu dnia ale sporadycznie. Takie coś jest dla mnie gorsze niż oddanie zwierzaka w odpowiedzialne ręce gdzie dostanie dużo opieki i uczucia.
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze młody chciał naleśniki...zrobiłam i nie mogłam się oprzeć tak pachniały. Zaraz chyba pęknę.
A tak po za to zrobiłam listę rzeczy które będą jeszcze nam potrzebne dla dzidzi i mniej więcej spisałam ceny z allegro. Tż mi to podliczył z ciekawości i o mamo wyszło 6stów A mówił mi, że na te ciuszki dużo wydałam Ma któraś taką listę?
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-04 o 18:14 |
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wsunęłam 1kg arbuza ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Ja mam Mam też listę "co zabrać do szpitala" i "babyshower"
|
|
#3157 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz - dla mnie wazne było wogole sypiac, więc chwytałam się każdego. Cytat:
nie może być inaczej niż tylko dobrze!!!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jestem przerażona, ja jestem całkiem zielona w tym wszystkim.ja dzisiaj robiłam krokieciki i barszczyk.... i myśę co by tu jeszcze wciagnąc. zaczełam 23tc (czyli 6 miesiąc) i od początku przytyłam tylko (???) 4kg, ale czuje że teraz poleci szybciej - nie dobrze bo moje sadełko się powiększa .coś bym zjadła.... ale nie wiem co.
|
|||||
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia ja jestem za wychowywaniem dziecka ze zwierzętami, sami mamy kota i nie zamierzamy go oddać a mało tego nie będę go gonić kiedy położy się koło dziecka w łóżeczku
Problem wychodzenia można rozwiązać. Jak tż chce go zostawić to niech wyprowadza go przed wyjściem do pracy i po powrocie. A z odkurzaniem starczy raz dziennie bo dziecko nie musi być chowane w sterylnych warunkach gdzie nie ma ani grama kurzu czy "brudu".
|
|
#3159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez tak wygladalo,. ze 80% czasu zajelo dokladne wymierzenie, sprawdzenie wszystkich organow, ogladanie serduszka itd, i kilka rzutow w 3d czy tam 4d nie wiem jak tam to sie nazywa Cytat:
principessina sliczne te ogrodniczki, ale z rozmiarkiem to roznie moze byc. moze rozwaz np 74 i ewentualne podwijanie nogaweczek? wtedy masz jak w banku ze na jesien ci wynosi? ja tak do 68 kupuje, nic zimowego, nic grubego. jak przyjdzie na swiat to potem bede kupowac wieksze |
||
|
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
i wiecie co?
myślalam, tej nocy, że po mnie .... mam problemy ze skokiem tętna.... i maskara - mam cisnienie 120/60, puls 80 i nagle - buuuuuuuuuum!!!!!!!!!!!! 100/50 i puls 107 ... słuchajcie a w nocy to był koszmar. tak mi skoczyło tętno, że nie wiedziałam co zrobic. bardzo się tego boje. |
|
|
|
#3161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i trochę pozazdrościć
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też byłam zielona w tej kwestii
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przed ciążą miałam bardzo często 100/50(60) ale tętno 64. Teraz podniosło mi się i ciśnienie i puls też mam wyższy
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
nie ma czego moja droga. po pierwsze mój brzuch nie wygląda tak cudnie jak Twój - moja oponka tłuszczowa przeszkadza
a po drugie - teraz to mi szybko do góry poleci waga - juz to czuje, z dnia na dzień praktycznie mam większy brzuch i żołądek od żarcia ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- no w łasnie jeszcze nie - mam wizyte 7stycznia, ale jak mialam kiedyś taki skok pojechałam na dyżur do kliniki (były święta), nie dość że trafiłam na buca, za przeproszeniem, to w ogóle się tym nie przejął. fakt faktem- lepiej niskie niż za wyskoie, ale puls mnie cholernie martwi. tym bardziej, że kiedyś się leczyłam na serce.... jakies 15lat temu, ale jednak... i o tym zapomniałam - bo podobno miałam normalne schorzenie nastolatków i miało to przejść. musze koniecznie powiedziec ginowi. dzięki kochana .
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pec25 no wlasnie nie ma rozmiaru 74, a tak mi sie spodobaly, mam wielka ochote cos kupic, ale nic ma nic letniego jeszcze
|
#3166 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ KOCHANE!!!
Nie mialam czasu was doczytac w pracy bo niestety jak to u nas pracy w brod i ledwie zyje, poza tym jak pisalam, dzieki zgadze jestem mega niewyspana i zaraz chyba zdrzemne sie bo na nic nie mam sikly, na obiad upichcilismy z TZ na szybko krewetki mango z czerwona pasta curry i lezymy jak zabici ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas jest rok macierzynskiego, gdzie ja musze wziac pirwsze 12 tygodni a potem mozemy sie podzielic, z czego TZ musi wziac 10 tygodni minumum, jesli nie wezmie, to nam przepadaja, liberalny system rownouprawnienia ![]() trzymamy mooocnooo! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ja tez wizyte mam za dwa tygodnie wiec zobaczymy co sie dowiemy muszynianki nie mamy, mleko nie pomaga, dzisiaj sprobuje coli, mialam dzien zdrowego odzywiania sie wiec odrobina coli nie zaszkodzi![]() i widze , ze nie tylko ja nie moge spac ale taka kreatywna nocami to nie jestem![]() Cytat:
Cytat:
kochane wszystkie zdjecia psiakow tez cudowne, i prosze nie zapominajcie o mnie, niestety duzo pracuje a teraz padam wiec musze dzremke, ale mam nadzieje, ze zajrze do was jeszcze wieczorkiem
|
|||||||||
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 to juz po urlopie, myslalam ze w nast. pon wracasz do pracy
Kochana te skurcze nie sa jakies bolesne, no lae daja znac o tym ze cos jest nie tak, bo to za wczesnie na skurcze, no i boli mnie macica, nie wiem czy to normlane, tez Was tak pobolewa??
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze pracowac bo o zwolnienei ciezko a pracy duuuzo. dojezdza mnie to troche, szczegolnie w ta ciemnice i sniegi![]() ja nie wiem czy mam skurcze, chyba nie..czasem cos mnie zakluje i troche mam twardszy brzuch,a le zeby tak bardzo mnie bolalo to chyba nei... kluje mnie czasem cos i tak jakby sie rozciagalo albo czasem wydaje mi sie ze dzidzia kopnie w cos i boli, sama nie wiem. a ty jak sie czujesz? lepiej juz? |
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 no mnie tak pokluwa czasem, ale dzis boli tez mnie cala macica, kurcze znowu sie martwie...no czuje sie tak sobie, bo ten cholerny katar nie przechodzi, glowa mnie boli, taka chora to jeszcze chyba nigdy nie bylam, narazie do 17stego stycznia mam lezec, pozniej mam kontrole, wiec mam nadzieje ze sie wszystko ulozy...Nie martw sie teraz dni juz beda coraz dluzsze
|
#3171 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja zaczynalam od 120/70(nie liczac skokow) i tak sobie rosnie, a teraz na wizycie mialam 135/85, ciekawe z jakim skoncze aha, szkoda, a u innego sprzedawcy ich nie ma? faktycznie sa piekne |
|||
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam jedynie nadzieja, ze przejdzie samoistnie
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
powiem wam, że mi nie jest łatwo nawet myśleć o oddaniu psinki. w prawdzie walczyłabym o to by jej do obcych nie oddawać...Teściu mógłby się nią zając w ostateczności... Ja jestem zwolenniczka zwierząt jak najbardziej... chodzi mi tylko o to, żebym ja się nie męczyła z nią i ona ze mną...Bo mój tż będzie starała się sam ja wyprowadzać przed i po pracy, ale ona potrzebuje dużo ruchu i zainteresowania... Jeszcze zobaczymy
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Ona jest jakimś mieszańcem Bardzo jest do haszczaka podobna![]() Wzięliśmy ja jak była już duża, więc nie jesteśmy w stanie określić jej pochodzenia
|
|
#3174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo Ci wsółczuje - nie wiem czy umiałabym oodac, a raczrj zapłakałabym się. |
||
|
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() myslałam, że nie jest to mozliwe w ciązy, żeby tak nie tyć, ale moja gin powiedziałą, że do 20 tygodnia moge nie tyc w ogóle i i tak bedzie dobrze Moze dlatego, że ja do szprych nie należę
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
pozazdrościć
!---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- tak........... widziałam moria ......... na szczęście nie pamiętam jak sie kończy............ ale chyba nie najlepiej! |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 nie nie ogladalam filmu, ale czytalam ksiazke...
antropia zazdroszcze z tym nietyciem, u mnie juz 6,5 kg na plusie
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi sie plakac chce jak widze ile waga pokazuje po swietach. nie wiem skad mi sie wziely te dodatkowe kilogramy ![]() dziewczyny weszlam na watek o wozkach i jedna mama napisala ze jakby miala kupic teraz wozek to by kupila taki_: http://www.youtube.com/watch?v=Mx5iGTAu3tc kopara mi zjechala jak ogladnelam filmik, takich zastosowan jeszcze w zadnym nie widzialam |
|
|
|
|
#3180 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Mam i takie i takie ![]() Dziękuję dziewczyny za kciuki hemoglobina wzrosła do 11.7 więc jest w miarę dobrze, usg nie miałam, badał mnie tylko z szyjką wszystko dobrze nic się nie dzieje. Mam siebie obserwować jak i ruchy jeśli coś mnie będzie niepokoiło dzwonić mam do niego. Dalej duphaston,żelazo, mam kupić sobie magnezin no i tylko maść na hemoroidy Prosterisan czy jakoś tak. A o zgadze zapomniałam powiedzieć i dalej nie wiem co mogę łykać :/ Na następną wizytę mam zrobić test tolerancji glukozy, mocz, morfologię i CRP standardowo. Ogólnie wszystko jest dobrze, mam coraz bardziej na siebie uważać bo różnie już może się dziać :/ Na plusie już 12 kg Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-04 o 19:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Zocha też przyjmuje wszytskie pozycje świata, łącznie z nogami na naszych twarzach, dlatego raczej z nami nie śpi, pozwalam jej tylko rano dogorywać w moich objęciach
musimy szybko nastukać jeszcze 2000 postów 

. Całe życie jadłam niemyte owoce, surowe mięso i w ogóle, w ciąży chucham i dmucham, nawet nie przykładałam wagi do tych badań, nie odbierałam tydzień bo zapomniałam, byłam pewna, że dobre
. Przy wyniku 418 "niedawno" chyba naprawdę oznacza niedawno
:

.