Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 17:53   #3151
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Witam się ponownie
gotuję własnie pomidorówkę i gulasz
kupiłam sobie dziś spódniczkę ciążową ...
i dwa cienie Inglota (eweska a ty używasz pigmentów czy takich normalnych ???)

dorkabl ja nie zamierzam się głodzić karmiąc piersią ... i jeść tylko kurczaka i marchewkę, o nie !!!

amarcia wiem coś o spaniu z córą Zocha też przyjmuje wszytskie pozycje świata, łącznie z nogami na naszych twarzach, dlatego raczej z nami nie śpi, pozwalam jej tylko rano dogorywać w moich objęciach

mary poziomkowa u nas są też dziewczyny z kwietnia i czują się bardzo dobrze, moja dzidzia też wielka i też mam szanse urodzić w kwietniu, ale datę porodu wyznacza się kiedy dzidziuś jest malutki, bo teraz to już bardzo indywidualnie dzidzie rosną i jedne będa większe, jedne mniejsze ale to nie znaczy że urodzi się wczesniej czy później

principessina odpoczywaj kochana

moria44, mary poziomkowa heheh świene tytuły musimy szybko nastukać jeszcze 2000 postów

eweska

Siasiek, antropia boska psina

co do psa w domu z dzieckiem to my nie mamy, ale jakoś nie widzę wiekich problemów, wiele rodzin ma psa i dzieci i dają radę
ważne tylko żeby był łagodny, a psy często po narodzinach dziecka robią się zazdrosne

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:54   #3152
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
To ja tez pokażę naszą psinkę
Myślałam, że to więęększy piesek. To huszczak?
http://www.youtube.com/watch?v=Ffkrl...eature=related

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
moria, ten brzuszk na avatarku jest Twoj? Juz dluzszy czas mnie to nurtuje, ogromniasty jest, podalas link do butelki, to sprawdzony sprzedawca? Mozna u niegosmialo zamawiac?
Kwiatecku tak ten arbuz w avatarku jest made by moria a właściwie moria's TŻ
A sprzedający sprawdzony przeze mnie, zrobiłam u niego ogromne zakupy, ponad 300zł, paczkę miałam 2 dni po dokonaniu zakupów i wpłacie. Wszystko ładnie popakowane, zgodnie z zamówieniem i ceny ma jedne z lepszych na allegro

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-04 o 18:03
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:02   #3153
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
antropia Ja nie wyobrażam sobie życia bez psa a pies i dziecko w domu to dla mnie układ idealny.
Ja jestem raczej po stronie Twojego męża
Moria masz rację z tym, że nie powinno się oddawać psiaka ale z drugiej strony, skoro ona wie, że będzie jej ciężko, że może zaniedbywać zwierzaka to chyba lepiej żeby trafił do kogoś kto poświęci mu trochę więcej uwagi i zapewni spacery itp?
U mnie w bloku mieszkają ludzie z dużym psem i dzieckiem. Nie ma ich całymi dniami a psiak siedzi sam, wychodzą z nim rano i wieczorem, czasem w ciągu dnia ale sporadycznie. Takie coś jest dla mnie gorsze niż oddanie zwierzaka w odpowiedzialne ręce gdzie dostanie dużo opieki i uczucia.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:06   #3154
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Moria masz rację z tym, że nie powinno się oddawać psiaka ale z drugiej strony, skoro ona wie, że będzie jej ciężko, że może zaniedbywać zwierzaka to chyba lepiej żeby trafił do kogoś kto poświęci mu trochę więcej uwagi i zapewni spacery itp?
U mnie w bloku mieszkają ludzie z dużym psem i dzieckiem. Nie ma ich całymi dniami a psiak siedzi sam, wychodzą z nim rano i wieczorem, czasem w ciągu dnia ale sporadycznie. Takie coś jest dla mnie gorsze niż oddanie zwierzaka w odpowiedzialne ręce gdzie dostanie dużo opieki i uczucia.
Zgadza się dlatego napisałam, że oddania psa to dla mnie ostateczność, kiedy nie ma już żadnej innej możliwości choć jestem przekonana, że można znaleźć jakieś rozwiązanie

Stary 2011-01-04, 18:12   #3155
Siasiek
Zadomowienie

Kurcze młody chciał naleśniki...zrobiłam i nie mogłam się oprzeć tak pachniały. Zaraz chyba pęknę.

A tak po za to zrobiłam listę rzeczy które będą jeszcze nam potrzebne dla dzidzi i mniej więcej spisałam ceny z allegro. Tż mi to podliczył z ciekawości i o mamo wyszło 6stów A mówił mi, że na te ciuszki dużo wydałam

Ma któraś taką listę?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-04 o 18:14
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:16   #3156
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze młody chciał naleśniki...zrobiłam i nie mogłam się oprzeć tak pachniały. Zaraz chyba pęknę.
To tak jak ja wsunęłam 1kg arbuza

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Ma któraś taką listę?
Ja mam Ale nie mam spisanych cen, po prostu gdy coś znajdę ciekawego to dopisuję do listy a gdy coś kupię, zaznaczam na liście kolorkiem.

Mam też listę "co zabrać do szpitala" i "babyshower"

Stary 2011-01-04, 18:17   #3157
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
no wlasnie, pamietam ze kiedys byl juz poruszany temat tej poduchy kojca, dobrze sie na tym spi? ja tez mam problemy ze spanie, krece sie z boku na bok, boli mnie szyja i plecy od zlego spania, a wlasciwie poduszki, i chetnie bym zainwestowala w ten kojec, tylko czy on na pewno wygodny? i gdzie najlepiej i najtaniej kupic?
ja ją moge polecić - bo zaczęłam w końcu sypiac troszke lepiej, jak już znalazłam sobie odpowiednią pozycję na niej. co do cen to na stronach www są po 119zł (pewnie dodatkowo opłaty za przesyłkę), a w smyku 129zł.
wiesz - dla mnie wazne było wogole sypiac, więc chwytałam się każdego.

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Byłam pewna, że ją przeszłam, ale dawno - a tu taki wynik . Całe życie jadłam niemyte owoce, surowe mięso i w ogóle, w ciąży chucham i dmucham, nawet nie przykładałam wagi do tych badań, nie odbierałam tydzień bo zapomniałam, byłam pewna, że dobre . Przy wyniku 418 "niedawno" chyba naprawdę oznacza niedawno . Ryczałam z 15 min., Tż jakoś mnie uspokoił, ale jestem roztrzęsiona
nie może być inaczej niż tylko dobrze!!!!

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
dzięki podnosicie na duchu, na prawdę

jak ja będę rodzić to będę mieć 29 więc wiesz
więc blisko

Cytat:
Kurde, kurde, cytowałam Twoją wypowiedź aby nie zapomnieć o linku i mi wcięło
Rehabilituję się :
http://www.youtube.com/watch?v=zAF9PPhnatU
dziękuje posiadaczko przepięknego brzucholka!

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Ach muszle sa rewelacyjne. Moj maz je uwielbia. JA rowniez. I wcale nie ma z nimi duzo zabawy. Polecam.

Ja wlasnie wszmalam nalesniory z serem, bananem i smietana

Kurcze a wy juz o butelkach rozmawiacie. Ja sie jeszcze nad tym wcale nie zastanawialam.
witaj w klubie jestem przerażona, ja jestem całkiem zielona w tym wszystkim.

ja dzisiaj robiłam krokieciki i barszczyk.... i myśę co by tu jeszcze wciagnąc. zaczełam 23tc (czyli 6 miesiąc) i od początku przytyłam tylko (???) 4kg, ale czuje że teraz poleci szybciej - nie dobrze bo moje sadełko się powiększa .

coś bym zjadła.... ale nie wiem co.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:21   #3158
bzyczka1
Zakorzenienie

Antropia ja jestem za wychowywaniem dziecka ze zwierzętami, sami mamy kota i nie zamierzamy go oddać a mało tego nie będę go gonić kiedy położy się koło dziecka w łóżeczku

Problem wychodzenia można rozwiązać. Jak tż chce go zostawić to niech wyprowadza go przed wyjściem do pracy i po powrocie. A z odkurzaniem starczy raz dziennie bo dziecko nie musi być chowane w sterylnych warunkach gdzie nie ma ani grama kurzu czy "brudu".

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:21   #3159
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
U nas te badania były razem, sprawdzał narządy Piotrusia, robił przepływy pępowinowe i dwukrotnie włączył 4D.
Myślę, że jedno drugiego nie wyklucza, jak robi się to, jak w naszym przypadku, w trakcie jednego badania. Chcieliśmy bardzo, zrobiliśmy i będzie super pamiątka

u nas tez tak wygladalo,. ze 80% czasu zajelo dokladne wymierzenie, sprawdzenie wszystkich organow, ogladanie serduszka itd, i kilka rzutow w 3d czy tam 4d nie wiem jak tam to sie nazywa

Cytat:
witajcie Mamusie
Nie było mnie przez parę dni i dzisiaj nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić Przeczytałam wasze interesujące wypowiedzi na temat butelek i bardzo się ciesze, że poruszyłyście ten temat, bo nie mam zielonego pojęcia jaką buteleczkę zakupić Nie sądziłam, że wybór butelki będzie się wiązał z takimi przemyśleniami i dylematami:P Ja mam zamiar karmić piersią, ale buteleczkę w pogotowiu trzeba mieć.

A co sądzicie o zwierzakach w domu przy noworodku? Mam na myśli konkretnie dużego psa. Jak byście się zapatrywały na to, kiedy musiałybyście zostać same w domu z dzidzia na wiele godzin,kiedy wasz tż idzie do pracy, a pod opieka macie jeszcze dużego psa? I jeszcze kwestia sierści..taki doży pies zostawia po sobie bardzo dużo sierści, a odkurzanie co najmniej dwa razy dziennie przy małym dziecku raczej komfortowe nie jest. pytam się bo u mnie w rodzinie ten temat stał się dość kontrowersyjnym w ostatnim czasie.... Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie pozostania w domu z dzieckiem i z psem...Uważam, że nie mamy na to warunków...Chociażby dlatego ,że mieszkamy w mieście na drugim piętrze i pieska nie da się po prostu wypuścić do ogrodu, żeby sobie pohasał...Trzeba conajmniej raz dziennie sie szykowac na spacer po łącee..Mój Tż uważa, że przesadzam i dziecko powinno się wychowywać ze ze zwierzakami...Ja nie mówię, że nie, ale noworodek tak dużym psem, w tak małym mieszkaniu i tylko pod moja opieka....to chyba przerasta moje możliwości...Co o tym sądzicie?bardzo potrzebuję waszej opinii....nie ma nic cenniejszego niż rada innych mam Może ja rzeczywiście przesadzam...

a dodam ze psinkę ubóstwiam wręcz, a mój Tż wsiadł na mnie, ze chce się jej po prostu pozbyć. Ale dzidzia jest dla mnie najważniejsza....
no ja raczej moglabym sie dopisac do tego co napisala moria. ja tez bym chciala psinke i zeby dzieci razem ze zwierzakiem sie wychowywaly. na pewno nie jest lekko z psem i dzieckiem, ale ja bym psa nie wyrzucila jakbym juz miala.

principessina sliczne te ogrodniczki, ale z rozmiarkiem to roznie moze byc. moze rozwaz np 74 i ewentualne podwijanie nogaweczek? wtedy masz jak w banku ze na jesien ci wynosi? ja tak do 68 kupuje, nic zimowego, nic grubego. jak przyjdzie na swiat to potem bede kupowac wieksze
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:22   #3160
moniqac
Zadomowienie

i wiecie co?
myślalam, tej nocy, że po mnie .... mam problemy ze skokiem tętna.... i maskara - mam cisnienie 120/60, puls 80 i nagle - buuuuuuuuuum!!!!!!!!!!!! 100/50 i puls 107 ... słuchajcie a w nocy to był koszmar.
tak mi skoczyło tętno, że nie wiedziałam co zrobic. bardzo się tego boje.

Stary 2011-01-04, 18:22   #3161
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
(...)dziękuje posiadaczko przepięknego brzucholka!

Cytat:
(...) zaczełam 23tc (czyli 6 miesiąc) i od początku przytyłam tylko (???) 4kg, ale czuje że teraz poleci szybciej - nie dobrze bo moje sadełko się powiększa .
monia ja przytyłam już 3 x tyle co Ty więc mogę tylko pogratulować i trochę pozazdrościć

Stary 2011-01-04, 18:23   #3162
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
u nas tez tak wygladalo,. ze 80% czasu zajelo dokladne wymierzenie, sprawdzenie wszystkich organow, ogladanie serduszka itd, i kilka rzutow w 3d czy tam 4d nie wiem jak tam to sie nazywa
Mój TŻ mi uświadomił, że 3D to zdjęcia, a 4D film.
Też byłam zielona w tej kwestii
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:25   #3163
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
i wiecie co?
myślalam, tej nocy, że po mnie .... mam problemy ze skokiem tętna.... i maskara - mam cisnienie 120/60, puls 80 i nagle - buuuuuuuuuum!!!!!!!!!!!! 100/50 i puls 107 ... słuchajcie a w nocy to był koszmar.
moniqac z tego co wiem, to i tak lepsze jest niższe ciśnienie niż za wysokie i podobno też im ciąża starsza tym ciśnienie się podnosi. No ale takie kołotanie serducha to na pewno nic przyjemnego. Rozmawiałaś o tym z Twoim ginkiem?
Ja przed ciążą miałam bardzo często 100/50(60) ale tętno 64. Teraz podniosło mi się i ciśnienie i puls też mam wyższy

Stary 2011-01-04, 18:28   #3164
moniqac
Zadomowienie

nie ma czego moja droga. po pierwsze mój brzuch nie wygląda tak cudnie jak Twój - moja oponka tłuszczowa przeszkadza a po drugie - teraz to mi szybko do góry poleci waga - juz to czuje, z dnia na dzień praktycznie mam większy brzuch i żołądek od żarcia .

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

no w łasnie jeszcze nie - mam wizyte 7stycznia, ale jak mialam kiedyś taki skok pojechałam na dyżur do kliniki (były święta), nie dość że trafiłam na buca, za przeproszeniem, to w ogóle się tym nie przejął. fakt faktem- lepiej niskie niż za wyskoie, ale puls mnie cholernie martwi.
tym bardziej, że kiedyś się leczyłam na serce.... jakies 15lat temu, ale jednak... i o tym zapomniałam - bo podobno miałam normalne schorzenie nastolatków i miało to przejść.

musze koniecznie powiedziec ginowi. dzięki kochana .

Stary 2011-01-04, 18:30   #3165
principessina
Zakorzenienie

agnieszka_pec25 no wlasnie nie ma rozmiaru 74, a tak mi sie spodobaly, mam wielka ochote cos kupic, ale nic ma nic letniego jeszcze
Stary 2011-01-04, 18:30   #3166
anula_81
Zakorzenienie

HEJ KOCHANE!!!
Nie mialam czasu was doczytac w pracy bo niestety jak to u nas pracy w brod i ledwie zyje, poza tym jak pisalam, dzieki zgadze jestem mega niewyspana i zaraz chyba zdrzemne sie bo na nic nie mam sikly, na obiad upichcilismy z TZ na szybko krewetki mango z czerwona pasta curry i lezymy jak zabici

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Co do leżenia na lewym boku to na ostatnim usg połówkowym jak leżałam na wznak i robiło mi się słabo lekarz właśnie mówił, żebym leżała na lewym boku, bo wtedy krew dobrze krąży, i rzeczywiście jak tylko kładłam się na lewym boku od razu robiło mi się lepiej
O leżeniu na plecach to mogę sobie pomarzyć jedynie może z 5 minut wyleżę, a później już nie źle mi czuję ucisk i później robi mi się niedobrze i słabo, najlepiej mi własnie na lewym boczku Choć śpię również na prawym
kochana mnie tez sie troche slabo robi jak leze na plecach, ale nigdy nie myslalam, ze to dlatego ze dzidzia naciska, a zasypiam tez na prawym bo jakos mi bardziej wygodnie
Cytat:
Ja to właśnie mam wrażenie, ze jak sie kładę na boku to mojej niunce to nie w smak, bo tak mnie wtedy napierdziela, wwierca ręce czy to nogi w najmniejsze szczeliny i się rozpycha , ale tak leżę najczęsciej, tak mi kazali, bo na wznak brzuch się stawia częściej
ja tez mam chyba twardszy brzuch jak leze na plecach, ale w sumie nei mam pojecia, czy twardnieje czy jest po rpostu twardzsy, bolu zadnego nei czuje, to znaczy, ze nie ma jeszcze skurczy prawda?
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Amarciu ja mieszkam w Anglii i tutaj tacierzynski trwa 2 tygodnie
Dziewczyny nie poszlam do pracy dzisaj Budzika sobie nie nastawilam za to sie pieknie wyspalam Troche sie martwie, bo w piatek tez mam wolne, bo idziemy na polowkowe, a mi za takie WOLNE to nie placa
ale jednak wolne to wolne, przynajmniej odczpoczelas i zazdroszcze fajnego snu_)
U nas jest rok macierzynskiego, gdzie ja musze wziac pirwsze 12 tygodni a potem mozemy sie podzielic, z czego TZ musi wziac 10 tygodni minumum, jesli nie wezmie, to nam przepadaja, liberalny system rownouprawnienia
Cytat:
Dobra ja się zbieram do lekarza, trzymajcie kciuki
trzymamy mooocnooo!
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki u mnie nie zaciekawie, pod wieczor mialam mega twardy brzuszek i jakies dziwne skurcze w macicy, z tego powodu ze jestem mega przeziebiona wolelismy nie czekac i poszlismy na pogotowie, polozna zrobila mi usg i faktycznie mam juz skurcze, mam lezec odlogiem i brac spasmax i magnez.
Czy Wy tez macie twarde brzuszki szczegolnie wieczorami, ze az tak rwa?
kochana, wspolczuje! a dlugo masz tak lezec? czy to tylko chwilowe? a jak tez skurcze odczuwalas? duzy to jest bol? caluje cie mocno kochana
Cytat:
Mnie czasami robi się twardy brzuch, ale czy to o to chodzi czy powinien być twardszy to nie wiem, tak mi się napina, ale nie jest twardy jak kamień no i skurczy nie odczuwam.
ja mam dokladnie to samo i nei wiem czy to jest juz to tzn twardnienie czy jak?
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no kochana wiem, ale ja mam takie wewnętrzne odczucie, ze urodze w kwietniu
poza tym
mam strasznie duzo ruchu w ciąży....

zrobilam syrop z cebuli, czosnku, miodu i cukru bede sobie popijac
ja tez duzo aktywnosci mam neistety, a chetnie bym odpoczela, a ty kochana ciagle przeziebiona? nie pomagaja domowe sposoby? trzymam kciuki zeby szybko przeszlo
Cytat:
Cześć baby!

anula strasznie Ci współczuję, wiem co to za ból. Mnie na szczęście w nocy nie męczy.
A próbowałaś też migdałów, mleka, Muszynianki (macie coś podobnego?) i coca-coli (chociaż jeśli chodzi o colę to nie wiem czy już nie lepsza tabletka). Wizytę mam dopiero za 2 tyg. więc wtedy dopiero mogłabym podpytać lekarza jakie są ograniczenia jest chodzi o stosowanie Rennie. Ja biorę w ostateczności, kiedy nie pomagają domowe metody.

"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka"

Ale chyba z 5 wymyśliłam, nie wiedziałam że człowiek jest taki twórczy w środku nocy
kochana ja tez viore Rennie w ostatecznosci, teraz troche mi przeszlo, ale w pracy myslalam, ze zwariuje, palilo mnie doslownie nie wiedzialam co ze soba zrobic, ja tez wizyte mam za dwa tygodnie wiec zobaczymy co sie dowiemy muszynianki nie mamy, mleko nie pomaga, dzisiaj sprobuje coli, mialam dzien zdrowego odzywiania sie wiec odrobina coli nie zaszkodzi
i widze , ze nie tylko ja nie moge spac ale taka kreatywna nocami to nie jestem
Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj dotarła do nas w końcu płyta z Feminy z filmem z badania prenatalnego
TŻ ma drugą zmianę, ale pewnie, jak wróci, to jeszcze dzisiaj jakiś filmik zmontuje i pokażemy Wam Piotrusia w pełnej krasie
nooo to czekamy na filmik!!
Cytat:
Ale z Ciebie "pomysłowy Dobromir"

Dziewczyny kupiłam pierwszą rzecz dla Naszej misi - kocyk i skarpetusie . Uciecha straszna
pieknnnyy kocccykkk! tez taki chce!!!

kochane wszystkie zdjecia psiakow tez cudowne, i prosze nie zapominajcie o mnie, niestety duzo pracuje a teraz padam wiec musze dzremke, ale mam nadzieje, ze zajrze do was jeszcze wieczorkiem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:35   #3167
principessina
Zakorzenienie

anula_81 to juz po urlopie, myslalam ze w nast. pon wracasz do pracy Kochana te skurcze nie sa jakies bolesne, no lae daja znac o tym ze cos jest nie tak, bo to za wczesnie na skurcze, no i boli mnie macica, nie wiem czy to normlane, tez Was tak pobolewa??
Stary 2011-01-04, 18:38   #3168
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kurcze mnie tez swedza dlonie stopy podspodem wieczorami, ale nie chce panikowac, choc przyznam troche sie boje bo mam problemy z hormonami watrobowymi- mam chora trzustke i musze bardzo uwazac
Dodatkowo zgaga mnie dzisiaj zabije..juz nie wiem co mam ze soba poczac doslownie(((
a nie wzielam sobie rennie do pracy
A nie macie w Norwegii takich pastylek TUMS? GlaxoSmithKline je robi, na prawdę pomagają na zgagę. Mi przysłała szwagierka z USA, po 180 sztuk w opakowaniu są i można jeść do 15 dziennie, ale mi starcza 2-3 jak pogryze w ciągu dnia i nie mam już zgagi

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:38   #3169
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
anula_81 to juz po urlopie, myslalam ze w nast. pon wracasz do pracy Kochana te skurcze nie sa jakies bolesne, no lae daja znac o tym ze cos jest nie tak, bo to za wczesnie na skurcze, no i boli mnie macica, nie wiem czy to normlane, tez Was tak pobolewa??
niestety musze pracowac bo o zwolnienei ciezko a pracy duuuzo. dojezdza mnie to troche, szczegolnie w ta ciemnice i sniegi
ja nie wiem czy mam skurcze, chyba nie..czasem cos mnie zakluje i troche mam twardszy brzuch,a le zeby tak bardzo mnie bolalo to chyba nei... kluje mnie czasem cos i tak jakby sie rozciagalo albo czasem wydaje mi sie ze dzidzia kopnie w cos i boli, sama nie wiem.
a ty jak sie czujesz? lepiej juz?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-04, 18:44   #3170
principessina
Zakorzenienie

anula_81 no mnie tak pokluwa czasem, ale dzis boli tez mnie cala macica, kurcze znowu sie martwie...no czuje sie tak sobie, bo ten cholerny katar nie przechodzi, glowa mnie boli, taka chora to jeszcze chyba nigdy nie bylam, narazie do 17stego stycznia mam lezec, pozniej mam kontrole, wiec mam nadzieje ze sie wszystko ulozy...Nie martw sie teraz dni juz beda coraz dluzsze
Stary 2011-01-04, 18:44   #3171
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
i wiecie co?
skad ja to znam! ja puls mialam do niedawna ok 80, teraz mam 100 i wiecej. jak czuje ze mam wysoki, to czuje sie zmeczona samym chodzeniem jak po maratonie . to ze puls sie podnosi to nniby norma w ciazy

Cytat:
Mój TŻ mi uświadomił, że 3D to zdjęcia, a 4D film.
Też byłam zielona w tej kwestii
haha, dzieki, dobrze wiedzeic, no to mialam 4d a nie 3d

Cytat:
moniqac z tego co wiem, to i tak lepsze jest niższe ciśnienie niż za wysokie i podobno też im ciąża starsza tym ciśnienie się podnosi. No ale takie kołotanie serducha to na pewno nic przyjemnego. Rozmawiałaś o tym z Twoim ginkiem?
Ja przed ciążą miałam bardzo często 100/50(60) ale tętno 64. Teraz podniosło mi się i ciśnienie i puls też mam wyższy
zgadza sie, cisnienie potem w ciazy i tak wzrosnie fizjologicznie
ja zaczynalam od 120/70(nie liczac skokow) i tak sobie rosnie, a teraz na wizycie mialam 135/85, ciekawe z jakim skoncze

Cytat:
agnieszka_pec25 no wlasnie nie ma rozmiaru 74, a tak mi sie spodobaly, mam wielka ochote cos kupic, ale nic ma nic letniego jeszcze
aha, szkoda, a u innego sprzedawcy ich nie ma? faktycznie sa piekne
Stary 2011-01-04, 18:45   #3172
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A nie macie w Norwegii takich pastylek TUMS? GlaxoSmithKline je robi, na prawdę pomagają na zgagę. Mi przysłała szwagierka z USA, po 180 sztuk w opakowaniu są i można jeść do 15 dziennie, ale mi starcza 2-3 jak pogryze w ciągu dnia i nie mam już zgagi
mam jakies tutejsze tabletki, ale niestety nie chca mi podejsc, w sensie, nie moge ich smaku zniesc i az mi sie cofa
mam jedynie nadzieja, ze przejdzie samoistnie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-04, 18:52   #3173
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

powiem wam, że mi nie jest łatwo nawet myśleć o oddaniu psinki. w prawdzie walczyłabym o to by jej do obcych nie oddawać...Teściu mógłby się nią zając w ostateczności... Ja jestem zwolenniczka zwierząt jak najbardziej... chodzi mi tylko o to, żebym ja się nie męczyła z nią i ona ze mną...Bo mój tż będzie starała się sam ja wyprowadzać przed i po pracy, ale ona potrzebuje dużo ruchu i zainteresowania... Jeszcze zobaczymy

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Myślałam, że to więęększy piesek. To huszczak?
http://www.youtube.com/watch?v=Ffkrl...eature=related

Kwiatecku tak ten arbuz w avatarku jest made by moria a właściwie moria's TŻ
A sprzedający sprawdzony przeze mnie, zrobiłam u niego ogromne zakupy, ponad 300zł, paczkę miałam 2 dni po dokonaniu zakupów i wpłacie. Wszystko ładnie popakowane, zgodnie z zamówieniem i ceny ma jedne z lepszych na allegro

Ona jest jakimś mieszańcem Bardzo jest do haszczaka podobna
Wzięliśmy ja jak była już duża, więc nie jesteśmy w stanie określić jej pochodzenia
Stary 2011-01-04, 18:54   #3174
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
skad ja to znam! ja puls mialam do niedawna ok 80, teraz mam 100 i wiecej. jak czuje ze mam wysoki, to czuje sie zmeczona samym chodzeniem jak po maratonie . to ze puls sie podnosi to nniby norma w ciazy
hmmmm... no widzzisz - tez tak mam, ale źżeby to mnie w nocy obudziło? masakra jakaś.

Cytat:
powiem wam, że mi nie jest łatwo nawet myśleć o oddaniu psinki. w prawdzie walczyłabym o to by jej do obcych nie oddawać...Teściu mógłby się nią zając w ostateczności... Ja jestem zwolenniczka zwierząt jak najbardziej... chodzi mi tylko o to, żebym ja się nie męczyła z nią i ona ze mną...Bo mój tż będzie starała się sam ja wyprowadzać przed i po pracy, ale ona potrzebuje dużo ruchu i zainteresowania... Jeszcze zobaczymy

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Ona jest jakimś mieszańcem Bardzo jest do haszczaka podobna
Wzięliśmy ja jak była już duża, więc nie jesteśmy w stanie określić jej pochodzenia

bardzo Ci wsółczuje - nie wiem czy umiałabym oodac, a raczrj zapłakałabym się.

Stary 2011-01-04, 18:57   #3175
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

monia ja przytyłam już 3 x tyle co Ty więc mogę tylko pogratulować i trochę pozazdrościć
Ajesli chodzi o tycie to ja zaczęłam 18 tydzien i ani grama do przodu myslałam, że nie jest to mozliwe w ciązy, żeby tak nie tyć, ale moja gin powiedziałą, że do 20 tygodnia moge nie tyc w ogóle i i tak bedzie dobrze Moze dlatego, że ja do szprych nie należę
Stary 2011-01-04, 19:04   #3176
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)bardzo Ci wsółczuje - nie wiem czy umiałabym oodac, a raczrj zapłakałabym się.
Dziewczyny a oglądałyście film "Marley i ja" - to historia rodzinki, która najpierw bierze pieska a później pojawiają się dzieci. Ja obejrzałam raz ale tak się na nim spłakałam, że mimo iż bardzo mi się podobał to drugi raz chyba nie dałabym rady

Stary 2011-01-04, 19:06   #3177
moniqac
Zadomowienie

pozazdrościć !

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

tak........... widziałam moria .........
na szczęście nie pamiętam jak sie kończy............ ale chyba nie najlepiej!

Stary 2011-01-04, 19:07   #3178
principessina
Zakorzenienie

moria44 nie nie ogladalam filmu, ale czytalam ksiazke...
antropia zazdroszcze z tym nietyciem, u mnie juz 6,5 kg na plusie
Stary 2011-01-04, 19:09   #3179
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ajesli chodzi o tycie to ja zaczęłam 18 tydzien i ani grama do przodu myslałam, że nie jest to mozliwe w ciązy, żeby tak nie tyć, ale moja gin powiedziałą, że do 20 tygodnia moge nie tyc w ogóle i i tak bedzie dobrze Moze dlatego, że ja do szprych nie należę

a mi sie plakac chce jak widze ile waga pokazuje po swietach. nie wiem skad mi sie wziely te dodatkowe kilogramy

dziewczyny weszlam na watek o wozkach i jedna mama napisala ze jakby miala kupic teraz wozek to by kupila taki_: http://www.youtube.com/watch?v=Mx5iGTAu3tc

kopara mi zjechala jak ogladnelam filmik, takich zastosowan jeszcze w zadnym nie widzialam
Stary 2011-01-04, 19:15   #3180
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Zaciskam

Cytat:
Eweska ciekawe czy zrobi Ci usg, no i jakie już chłopaki duże...
.
Nie miałam niestety usg. Lekarz stwierdził, że dopiero co miałam więc nie będziemy dzisiaj robić.

Cytat:
Mocno, mocno:kci uki:

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Witam się ponownie
gotuję własnie pomidorówkę i gulasz
kupiłam sobie dziś spódniczkę ciążową ...
i dwa cienie Inglota (eweska a ty używasz pigmentów czy takich normalnych ???)

eweska
Ja używam i takich normalnych jak i sypkich pigmentów Mam i takie i takie

Dziękuję dziewczyny za kciuki hemoglobina wzrosła do 11.7 więc jest w miarę dobrze, usg nie miałam, badał mnie tylko z szyjką wszystko dobrze nic się nie dzieje. Mam siebie obserwować jak i ruchy jeśli coś mnie będzie niepokoiło dzwonić mam do niego.
Dalej duphaston,żelazo, mam kupić sobie magnezin no i tylko maść na hemoroidy Prosterisan czy jakoś tak. A o zgadze zapomniałam powiedzieć i dalej nie wiem co mogę łykać :/
Na następną wizytę mam zrobić test tolerancji glukozy, mocz, morfologię i CRP standardowo.
Ogólnie wszystko jest dobrze, mam coraz bardziej na siebie uważać bo różnie już może się dziać :/

Na plusie już 12 kg

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-04 o 19:26
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości