|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
600 zl?? to nawet na lozeczko nie starczy... moja szwagierka bez wozka wydala 3500 i ja tez tyle licze okolo ![]() Cytat:
a gardlo od wczorqaj dopiero boli ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Mx5iGTAu3tc fajny wozek, ale drogi 1600 na allergro i licytacja trwa nadal....... przerazajace do 2000 dobije.... |
||
|
|
|
#3212 | ||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3213 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eweska pisała o magnezinie, że bierze. Cytat:
![]() Cytat:
, żartuje, też wyskakuje z tekstem: o patrz! tam są ciuchy dla ciebie - patrzę, a tam "odzież od xxl" ........... tylko on tak interpretuje ciąże - że się jest grubym .... faceci.... samce..... nic nierozumiejący.... opieprz go i tyle.ja bym focha strzeliła, popłakala się (kocham moje hormony ) i się obraziła.mój ostatnio powiedział: - szkoda że nie idziemy na bal przebierańców (na imprezę sylwestrową) -ja: a co? - TZ: tylko się nie obraź, ale Ty byś się przebrała za ciężarówke, a ja za kierowcę TIRa ![]() w sumie to się uśmiałam, ale tak wlasnie faceci do tego podchodzą -a Ty wyglądasz przecudnie i tyle! Cytat:
.ale co ja tam wiem, moje BMI jest w środkowej półce, czyli nawagi .
|
||||
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Eweska ładna hemoglobinka,dobrze że po wizycie ok i z chłopcami też dobrze.
Ja musze powiedzieć,że jestem trochę zawiedziona po dzisiejszej wizycie. Badanie ok,szyjka ok,przepisał luteine dopochwowo i nospe+żelazo. Duphaston wziąść to co zostało i potem luteine. Podejrzał dzidzie na usg,ale zmierzył tylko obwód główki ,obejrzał serducho i wsio. Nie wiem jak duże,długie itd jest dzieciątko. Jaka jest płeć też się nie dowiedziałam bo,ponoć nie widział . Pokazał mi i mówi do mnie jak widzę co jest między nogami to super,bo on nie jest w stanie powiedzieć kto to. Przyglądałam się i przyglądałam ale nic tam nie odstawało bynajmniej. W poniedziałek ide do kliniki po l4 to tam poprosze panią doktor o badanie i usg,tam mają super sprzęt więc może ona mi cokolwiek powie. Przepraszam ale nie czytałam waszych postów,chciałam tylko podzielić się z Wami informacjami i zmykam do łóżeczka,padnięta dziś jestem. spokojnej nocki
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
i właśnie wcinam Gerber, deser dla dzieci jabłuszko i marcewka
![]() dziewczynyyyyyyyyyyyyyyy powiedzcie jak robić marchewkę żeby ją jeść? nie cierpie jej smaku, przełknę tylko jao duszona do mielonego i czasem w zupie - a powinnam ją jesć dla bobaska. nie umiem .
|
|
|
|
#3216 |
|
Moderatoreska
|
Uciekam na dzisiaj dobranoc
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...379791292.html co sadzicie o takiej wanience ??
miala juz ktoras taka ???? |
|
|
|
#3218 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ja nie liczylam ile wydalam do tej pory. a co do wozkow i cen, to ja mam nauczke, i wiem ze taka suma to nie malo, ale nie chce sie bawic w dokupowanie spacerowek-bo to tez nie maly koszt w brew pozorom, no i przede wszystkim stawiam na wygode bo bede sie wszedzie bujac sama z dwojka dzieci, wiec musze miec tak co latwo sie wrzuci do samochodu, latwo rozlozy i nie bedzie wazyl tony.---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
a co ma takeigo w sobie marchewka ze powinnas ja jesc? Cytat:
nie mialam. mialam zwykla, ale sa takie fajne wklady-lezaczki do wanny albo gabeczki na ktorych sie kladzie malucha i ja postawie na cos takieog. na tej z linka dzidzius lezy na wyprofilowanym plastiku nie wiem czy to jest komfortowe |
|||||
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
agus87
tez się nad taką zastanawiam ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- dobranoc eweska! |
|
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo wózek, łóżeczko, leżaczek-huśtawkę, ciuszki, wanienkę, przewijak i inne grubsze rzeczy już mam. Chodziło mi o same kosmetyczno - higieniczne przybory, pieluchy, chusteczki, podkłady, cążki, nożyczki, szczoteczkę i pozostałe drobiazgi które i tak kosztują. A co do wanienki to zależy, ja uważam, że te profilowane bo tylko wyciąganie kasy. Bo dziecko przytrzymasz sobie w rękach a jak jest większe i się wierci to mu nie wygodnie, i tak musisz do wanny włożyć albo kupić większą jak np masz prysznic w domu. Moria kopnij go w "de" na opamiętanie. Pokaż mu zdjęcie z usg i powiedz, że jeśli głodna będziesz to dziecko też. Kurcze mój mi nawet swój obiad odda byle tylko zaspokoić moje pragnienia hehe Po ciąży się będziesz przejmować, tzn raczej nie będziesz...zobaczysz same te kg znikną przy dzidzi.
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Tak wymiary zgadzają się z wiekiem ciąży,dokładnie z dniem pierwszej miesiączki.
Równieżo tym myślałam,ze jeśli nic nie odstawałomiedzy nózkami,to być może jest to córcia. Bardzo się ciesze,że dzidziolek zdrowy i ładnie rośnie,jednak płace tyle kasy za każdą wizytę i chciałam wiedzieć jakie jest duze długie itd. Pierwszy raz tak krótko trwała wizyta,być może dlatego,że nie powinnogo być w gabinecie ,ponieważ jest na l4,juz od ponad miesiąca. Dlatego też w poniedziałek musze jechać do kliniki po następne l4,bo jak samo przez się rozumie gin nie moze mi go wystawić. A może miałam za duże oczekiwania,być moze jestem za bardzo przewrażliwiona?
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o nieeeeeeeeeee... masz prawo oczekiwac pełnych wyjaśnień! tym bardziej, że płacisz za wizyte - nie chciał Ci powiedzieć, bo jest na L4 a kase wziął? ja ... płace 200zł za wizytę (ciekawe czy nie podniósl stawki od nowego roku.... jak już się zdarzało...) i gdyby nie odpowiedział na moje pytania, albo nie dał satysfakcjonującej informacji - chyba bym następnym razem wcale stamtąd nie wyszla. masz prawo żądąc i wiedzieć! |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co sadzice o wynikach?
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie i Brzuszki, cały dzień was czytam i dopiero doczytałam. Wczoraj byłam na wizycie u gina, powiedziałam jej że ostatnio miałam bóle brzucha, niezbyt mocne i trwające chwile, zbadała mnie i stwierdziła jakieś zapalenie, dostałam luteine, jakies tabletki na skurcze i jeszcze lek przeciwbakteryjny. Zdziwiłam sie bo nie sądzilam że to skurcze, myślałam że wtedy brzuch twardnieje. Na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, waży 409g, serce ładnie bije. Gin kazała mi odpoczywać, więc jak TZ pojechał do pracy to prawie cały dzień leżałam, bo on za bardzo chyba nie przyjmuje do wiadomości co to znaczy odpoczywać... A ja zaczęłam się bać żeby nie zaszkodzić dzidzi.
Muszę konczyć bo TZ wraca z pracy i musze mu zrobić kolacje, nie dam rady wam dzisiaj nic odpisać. Wrzuce tylko linka do ciuszków jakie dziś upatrzyłam. Napiszcie co o nich myślicie. http://allegro.pl/bobo-szyk-wyprawka...387730308.html http://allegro.pl/7-czesciowy-zestaw...394126880.html |
|
|
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny i dołaczam do was. Siedzie i nudze sie w domu to pomyslałam ze wejde na wizaz bo dawno tu nie byłam. Termin mam na 3 maja 23 tydzien niestety jescze nie wiem co bedziemy mieli czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka, szczerze wazne by urodziło sie zdrowe.
moniqac widze ze w tym samym czasie brałyśmy slub bo ja tez 12.09.2009r
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Bo położna mi powiedziała, że mam lekko skórę na żółto zabarwioną. A wiem, że powinnam jeść. Jak się najadłam to w sumie nic takiego nie zauważyłam. Ale to jej obserwacja
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
catia, biore aspargin magnez+ potas 3x1
eweska, wlasnie Ty juz wiecej odpoczywaj bo tylko smigasz zamiast odpoczac, chyba bardzo enegiczna kobieta z Ciebie. moniqacz marchewka w ciazy nie trzeba czasem uwazac? Ma duzo wit.A Dziewczyny naprawde macie zmiar kupowac wozki za 2-3 tys? mi to kopara opadla, ja max moge wydac tysiac na wozek, a ciuszki i gadzety na start gora 500, a lozeczka bujawki, przewijak to moge po marzyc, jestem mloda i niestety nie mam takch dochodow by sobie na wszystko pozwolic.
|
#3228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rozgość się
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
witamy, nowa mame, rozgosc sie
![]() dobrze znosisz ciaze? pierwsza dzidzia?
|
#3230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Super jest ten 5 częściowy. Ten niebieski mnie urzekł
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
siasiek rozumiem
![]() kwiatecek ja nie zamierzam kupowac takiego drogiego wozka chociaz jakby mi bylo obojetnie z suma to kto wie ale bez przesady uwazam, ze ok 1500 bedzie okej ![]() wole podokupowac innych *******ek typu bujaczki
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
migotka ciuszki swietne, i tanie
![]() tylko ja bym wziela rozmiar wieksze, 56 moim zdaniem malo praktyczne.
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez kitu, taką minę zbolałą robi i sie krzywi jakby mu kto faceta nago kazał oglądać. Jemu się właśnie takie bardziej kształtne kobiety podobają, już bardziej figura J Lo czy Bayonce
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
agus,ja za tysiac widzialam fajny, z mozliwoscia zrobienia spacerowki, z nosidelkiem nawet, torba itp. i naprawde bardzo ladny.
|
#3235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie mnie wku... cos takie jak słysze o bedziemy miec dziecko to musimy sie pozbyc psa. Trzeba bylo wczesniej pomyslec o tym ze chcecie dzieci a nie kupowac psa tak o bo to jakas rzecz bez uczuc zabawka ktora sie znudzi to wyrzucimy ;/tak jak samo jak dziecko chce pieska, piesek urosnie znudzi sie to jedziemy sie go pozbyc. Sorry ale jestem tak uczulona na tym punkcie ze grr.... a tak przy okazji to nie wiem co ten pies by przeszkadzal ja mam 2 psy. Moj brat ma 2 letnie dziecko i psa od poczatku mała jest z nim tak zwiazana ze szok. a pies jest tak przywiazany do nich ze jak wychodza do sklepu to biega po calym mieszkaniu i ich szuka.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozek-atlantic-esp...381753412.html mi sie ten strasznie pdooba, a 1500 to chyba gorna granica ![]() zreszta zobacze cpo powie tz, narazie walczy z czesciami do auta, nie truje go wozkami bo i tak musze wyzdrowiec by moc pojezdzic po salonach ![]() ale niunia kopie w pecherz
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Raczkowanie
|
My będziemy się musieli pozbyć psa z domu. Mimo, że ten pies jest mały i waży 2 kg. Wiadomo nie od dzis, że ten pies nienawidzi dzieci. I będę się bała obrócić na moment. Dodam, że to pies mojej teściowej. Ale dla bezpieczeństwa dziecka będzie trzeba podjąć taki krok. Wcześniej miałam bullteriera. Był lagodny dla dzieci i uwielbiał się z nimi bawić. Ale ten teraźniejszy jakby mógł to zjadłby wszystkie dzieciaki razem z butami
zazdrośnik
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
ide spac
|
|
|
|
#3239 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety muszę się zgodzić z Twoim TŻ-tem Cytat:
![]() Cytat:
. Mój lubi trochę więcej ciałka. Przed ciążą wiecznie mi brzęczał, że musi mnie utuczyć![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
witam i się żegnam
nie zdąże nic napisać bo tyle wczoraj naskrobałyście żże mój poranny czas się skończył i zdążyłam tylko nadrobić ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

A mówił mi, że na te ciuszki dużo wydałam 

, ja tez wizyte mam za dwa tygodnie wiec zobaczymy co sie dowiemy

więc staram się chudo gotować, dziś zrobiłam schab ze śliwką i suszoną morelą, to jest chyba chude jedzenie, pieczony w piekarniku schab bez sosu no i mówię mu, że dziś mamy zdrowy obiad to prawie się wydarł, żebym mu nie mówiła, że to jest chude bo jako dodatek był chleb! (mojej własnej roboty, razowiec!). Mówię Wam, mam go czasem tak dosyć i te jego komentarze, aż mnie trzęsie w środku. Cały czas kontroluje to co jem, naprawdę sięgam do lodówki tylko wtedy gdy jestem głodna a ten gnojek mi ostatnio jeszcze powiedział, że nie powinnam jeść po 21 jogurtu(!) nawet gdy jestem głodna, bo mi w tyłek idzie. Tak mnie wkurza.... 

co sadzice o wynikach?
02.08.2014