|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
agnieszka nie podobaja mi sie przednie kolka tego wozka, ale to rzecz gustu oczywiscie musialabym zobaczyc jak sie nim jezdzi
widze, ze jest troche niski...Dziewczyny znalazlam cos takiego w necie http://abcciaza.pl/pytania/co-oznacz...tygodniu-ciazy moze ten moj lekki dziwny bol w macicy to te miesnie chyba oglupieje do nast.wizyty
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Sama mam podobną sytuację w bloku, pies wyje i szczeka 2 piętra nad nami a słychać, a sąsiedzi z bliższych mieszkań podobno podjęli jakieś kroki w celu eksmitacji zwierzaka...mamy taki wewnętrzny regulamin wspólnoty który mówi o tym że nie można mieć zwierząt jeżeli zakłócają innym porządek i cieszę. Jeżeli Twój piesek jest spokojny, a Ty jesteś w domu to w sumie czemu się go pozbywać. Przecież jak go braliście,to braliście również pod uwagę to że kiedyś będziecie mieć dzieci? |
|
|
|
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eweska morfologia bardzo ładna
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-04 o 19:30 |
|
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
princi dont worry i za duzo nie czytaj, jakbym ja czytala tyle to juz bym widziala jakas ciezko wade genetyczna u mojego malucha przez to zwapnienie, a tak nie jest . mysle ze poprostu jestes podziebiona, kaszles albo kichasz i sie wszystko spina. a jak chodzi o te probne skurcze Braxtona-Hicksa to pamietam ze za 1 razem mialam je chyba od 27 tyg
|
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście bajery ma ciekawe jaka cena ![]() idę podjeść mojej pomidoróweczki
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-04 o 19:26 |
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to prawda, ale jak ogladam wozki to czesto "oszukujac " piszac tylko wage stelaza jako calego wozka, a potem w praniu wychodzi co ile dodatkowo wazy. wiec moria jak jeszcze nie kupilas a rozwazasz to zawsze sie upewnij czy podana waga to za calosc czy tylko stelaz. a tutaj gondola musi wazyc bo jest 2in1. w innych same spacerowki tez troche waza ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() aaaaaaaaaaa pomidorowkaaaaaaaaaaaaaa moja ukochana, wczoraj sobie zrobilam caly gar na kolacje i zezarlam sama, dzisiaj chyba tez zrobie, takiej smaki mi narobilas. z etapu ogorkowej, barszczu teraz jestem na etapie pomidorwki |
||
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
A ja własnie wciągnęlam shake'a z Maca
.
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam mc flara (nie wiem jak sie pisze)
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przeziebienie musi przejsc! ide sie zdrzemnac, napisze pozniej ![]() Eweska ciesze sie, ze wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 no ja jak tak bede czytac to osiwieje, juz mam dwa siwe wlosy
tak ten peg perego to wloskiej produkcji, ale kurcze ciezki straszliwie, ja bym tego nie podniosla, zgniotlo by mnie co do stokke, to teraz na wyjezdzie byli znajomi, ktorzy wlasnie go maja, powiem Ci ze te kola faktycznie nie sa amortyzowane i jak sie jedzie po nie plaskim terenie, a wiadomo jakie sa ulice...to skacze i ciezko sie go prowadzi no i jest ciezkawy, pozatym dosc duzy po zlozeniu i do mojego auta nie wejdzie chyba, takze raczej odpada, maz juz nie da sie przekabacic uparl sie na ten jane rider i chyba tak zostanie, jest fajny, jedyna wada tego jane rider to to, ze ta gondola jest nieduza...musze dokladnie ja wymierzyc i wypytac w sklepie![]() eweska dobrze, ze z bobaskami wszystko ok, rosna sobie skoro Ci przybylo 12 kg Kochana myslisz, ze porod bedzie silami natury? czy teraz to takie gdybanie? hemoroidy wspolczuje, ja jak narazie chodze regularnie do wc, pod koniec pierwszego trymestry mialam male problemy, ale narazie jest ok....
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo rzadko nawet szczeka Sąsiedzi nie narzekają bo ine mają na co a jeśli chodzi o mieszkanie to nie jest to nasze miejsce na ziemi:P Wynajmujemy mieszkanie póki co i tylko dlatego zdecydowaliśmy się ja wziąć, mając nadzieje, że już w wkrótce będzie dane nam mieszkać na swoim Z warunkami godnymi dla nas wszystkich i dziecko miało się jeszcze nie pojawić:P Ale los chciał inaczej, więc wszystko się rypsło:P
|
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytaj na necie, na pewno pisza wymiary tej gondoli, ja szczerze mowiac nie wiem jakie ma, ale jak urodzimy bobasy w maju, to ja mysle ze zima chcac nie chcac bedziemy juz wozic w spacerowkach, no bo taki maluch ktory bedzie mial w grudniu pol roku to moze sie roznie zachowywac w gondoli(w sensie podnoszenia, prob siadania, a juz na pewno nie bedzie chcial lezec na plasko) wiec ja bym sie tak bardzo na twoim miejscu nie przejmowala wymiarami. a kolka sa przy nim ok? ogladalas go na zywo? |
|
|
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż jak się kiedyś dopadnie do kompa to pewnie będzie na Was krzyczał właśnie wysłałam go do Maca po lody i kanapkę zbójnicką, moją ulubioną ![]() Andziot zażyczyłam sobie z Lionem i sosem truskawkowym
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
andiot
princi - a propos ogrodniczek: kupuj kochana co Ci sie podoba! co sie będziesz szczypać - ja wychodze z takiego założenia .---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Siasiek - no nieeeeeeeeeeee!!! kanapka zbójnicka nie mam pojęcia co to ale tez chcemmmmmmmmmmmm !!!
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
co tu zrobić, co tu zrobić ????
zjadłam olbrzymi talerz zupki, mniam (w sumie to mój obiad był dopiero) no i ... mam ochotę na jeszcze ![]() (dzidzia chyba też bo mi zdziela ostro pod żebrem) ale ... jak zjem to chyba na siedząco będę spać, żeby mi się nie ulało ![]() i co, skusić się ???? taaaaka pyszna .... |
|
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
Wooow, dziewczyny ale dzisiaj naprodukowałyście postów
![]() Ja dziś miałam szalony dzień, tzn. cały dzień na nogach i troche mi brzuch wariował- twardniał i ciągnął ![]() Zrobiłam sobie sałatkę gyros ,mniam ![]() I naprawdę zaczynam się martwić tym twardnieniem... jaki magnez bierzecie??? |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam z kitiketem i sosem toffi
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane zobaczcie jakie fajowe lozeczka
http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=9485 http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=8745 http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=9897 http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=3708 moniqac nie szczypie sie, no ale kupowac rzeczy ktorych na bank nie zaloze, bo w lato nie zaloze malemu dlugich cieplych spodni ![]() agnieszka_pe25 tak juz ogladalismy 500x tez wozek, moj maz nie chce slyszec o innym, kolka sa super, zaraz poszukam to wrzuce fotke, jedyne co to ze ta gondola wydaje mi sie o wiele mniejsza od innych... http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=10868
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-04 o 20:00 |
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
fajne te łóżeczka ale jakoś widzę Zochę moją z utkniętą głową, ew. tułowiem w tych dziurkach
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie to zdrowe strasznie ...nawet myśleć nie chce.Cytat:
aż młody chciał wiedzieć z czego mama ryje
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana , jak chcesz kupic dokladnie ten co przyslalas w linku no to juz ci mowie ze jako moj wloski jest perfekcyjny to gondola ma 80 cm dlugosci i 40 szer, popraw jak sie myle a do tego to jest gondola transporter kompletowana z innymi stelazami janeco do lozeczek super, ale tez bym miala pewne obiekcje do tych dziurek, podoba mi sie to z tymi misiami po boku Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-04 o 20:10 |
|
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Principessina ja przy częstszych skurczach miałam takie kłucie w macicy i pochwie, ale po dwóch dniach leżenia ustąpiło. A pytałam mojego gina i powiedział, że takie kłucie jest normalne, bo się wszystko rozciąga
|
|
|
#3203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nowy 2300zł. Komplet z fotelikiem 2900zł.
Cytat:
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyżerek ja nawet gdy jem ziemniaki to TŻ na mnie wilkiem patrzy i tylko komentuje "nic dziwnego, że ci tyłek rośnie" więc staram się chudo gotować, dziś zrobiłam schab ze śliwką i suszoną morelą, to jest chyba chude jedzenie, pieczony w piekarniku schab bez sosu no i mówię mu, że dziś mamy zdrowy obiad to prawie się wydarł, żebym mu nie mówiła, że to jest chude bo jako dodatek był chleb! (mojej własnej roboty, razowiec!). Mówię Wam, mam go czasem tak dosyć i te jego komentarze, aż mnie trzęsie w środku. Cały czas kontroluje to co jem, naprawdę sięgam do lodówki tylko wtedy gdy jestem głodna a ten gnojek mi ostatnio jeszcze powiedział, że nie powinnam jeść po 21 jogurtu(!) nawet gdy jestem głodna, bo mi w tyłek idzie. Tak mnie wkurza....
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka tak teraz sobie poczytalam, a zobacz ten foppapedretti
http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=4128 a nie pomyslalam o tych dziurach, ze dziecko moze glowke tam wlozyc ![]() a do tej gondoli to na lato co kupujecie, posciel normalna czy moze tylko jakies przescieradelko? Dziewczonka no mam nadzieje, ze przejdzie, dzis tam na dole mnie normalnie rozsadza, sorki za szczerosc
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dobrze ze siegasz po jogurta a nie pake batonikow. moj juz w samochodzie jak przyjechal dowalil ze razem wazymy 200kg wiec ja wielkie oczy co ma na mysli? ze wazne jakies 120 kg?! oczywiscie obrucilam to w smiech i nic sobie z tego nie robie ale tez takie wtopy zalicza![]() Cytat:
. ja na lato do gondolki wloze chyba kocyk z jakiegos dobrego materialu albo cos co nie jest sztuczne, zeby maluch sie nie pocil |
||
|
|
|
#3206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on jak jest głodny to nie je ??? siedzi i obgryza paznokcie z głodu pewnie ![]() przecież musisz jeść dla dobra waszej dzidzi, musi mieć skądś witaminy i substancje odżywcze a on nie poczuje co to znaczy głód w ciąży .... po coś kobietom się te zachcianki robią przez hormony, żeby dzidzie miały urozmaicone jedzenie i dostawały wszystko czego potrzebują do rozwoju !!! dla twojego tżta Cytat:
było tylko takie miękkie podłoże od nowości ewentualnie tetrową pieluchę kładłam tylko ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- no i znów jem zupkę
|
||
|
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam dziewczynki kochane, że ja dopiero nadrobiłam to co straciłam na poczatku ciązy, no może mam 0,5kg na plusie, ale od 3 dni mam taki apetyt, że masakra, coś czuje, że teraz to będzie co tydzień 1kg
![]() . Idę coś wciągnąc mimo że się ruszac już nie mogę .Najgorsze jest to, że ja powinnam uważac i się nie przejadac, bo mam jelito drażliwe i gin mi ostatnio powiedzial, że skurcze macicy mogę miec od jelit
|
|
#3210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Baty się gnojkowi należą ![]() spice no z tym "tap madl" to chyba trafiłaś Dla mojego męża ideał piękna to anorektyczka. Oczywiście się wypiera ale same powiedzcie, czy figura Angeliny Jolie albo Keiry Nightly ( nie wiem jak się to pisze ) to ideał kobiecości? Bo jak dla mnie to są skórki naciągnięte na szkielet a on uważa, że są piękne! Nie mówię o twarzy tylko właśnie ich figurami się zachwyca
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-04 o 20:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

widze, ze jest troche niski...
chyba oglupieje do nast.wizyty

Ale dzidzia jest dla mnie najważniejsza....

Kochana myslisz, ze porod bedzie silami natury? czy teraz to takie gdybanie? hemoroidy wspolczuje, ja jak narazie chodze regularnie do wc, pod koniec pierwszego trymestry mialam male problemy, ale narazie jest ok....

!!!

Czekamy na Ciebie fasolko
więc staram się chudo gotować, dziś zrobiłam schab ze śliwką i suszoną morelą, to jest chyba chude jedzenie, pieczony w piekarniku schab bez sosu no i mówię mu, że dziś mamy zdrowy obiad to prawie się wydarł, żebym mu nie mówiła, że to jest chude bo jako dodatek był chleb! (mojej własnej roboty, razowiec!). Mówię Wam, mam go czasem tak dosyć i te jego komentarze, aż mnie trzęsie w środku. Cały czas kontroluje to co jem, naprawdę sięgam do lodówki tylko wtedy gdy jestem głodna a ten gnojek mi ostatnio jeszcze powiedział, że nie powinnam jeść po 21 jogurtu(!) nawet gdy jestem głodna, bo mi w tyłek idzie. Tak mnie wkurza.... 
dla twojego tżta