|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() Cytat:
Co do doła to i mnie dopada coraz. Kocham moją córcię nad życie ale czasem chciałabym wrócić na jeden dzień do stanu przedciążowego, gdzie o nic nie musiałam się martwić i robiłam co chciałam. Do tego cały czas rozmyślam co będzie jak skończy mi się macierzyński. A to już całkiem niedługo. Wiem, że choćbym chciała to do września nie mam co liczyć na pracę w tym samym miejscu bo to się nie opłaca szefostwu więc na pewno coś wymyślą. A najchętniej szukałabym roboty w szkole państwowej bo tu gdzie pracowałam 3/4 mojej wypłaty by szło na nianię. gabisun Ty chyba coś wspominałaś że jakby ktoś potrzebował bliższej wiedzy na temat rwy kulszowej to służysz pomocą. Gdzie i kiedy boli ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Niunia już poszło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
AAJJ twój Jasiek jest boski a jakieś ma włosyyyy
![]() Lenka jaka księżniczka! piękna NIKaP-n cieszę się że wizyta udana ![]() ![]() Weronisia hahaha nie chodziło mi o to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gabisun co ty gadasz jakie doły! ![]() ![]() ![]() zresztą ty też musisz pracować bo pewnie jakieś metody rehabilitacyjne i wszystkie rzeczy się zmieniaja jak zresztą wszystko co dotyczy dzieci... waniliaania nie mam pojęcia dlaczego - wkleiłam to co mi mówiła lekarka a ja odnalazłam na stronie, jedno jest pewne i tu i tu produkty do jedzenia można wprowadzać po 4 mce czyli od 5, tylko glutenem się różni.. ninaad a proszę ![]() idę nadrabiać dalej ![]()
![]() |
#2344 |
Wtajemniczenie
|
Gabi Z moją skłonnością do nerwów bałabym się brać obce dziecko pod opiekę. I chyba bym się bała, że sobie nie poradzę.
Dajemy sobie radę z wypłaty Tżta, ale on ma ciężką pracę, pracuje na prawie 2 etaty a chcę, żeby mógł więcej z Asią w domu siedzieć. Naprawdę nie wiem co zrobić.
#2345 |
Zakorzenienie
|
Kalex waniliaania Weronisia, nam 2 pediatrów i położna kazali odciągać, na szkole rodzenia powiedzieli że zależy od pediatry ale raczej tak, my odciągamy podczas kąpieli jak się trochę pomoczy
![]() a w 6 tygodniu jak dorwała do nasza pediatra to mnie opierdzieliła ze tego nie robię że przyrośnie i będzie tylko płacz dziecka więc trzeba żeby mu oszczędzić...
![]() |
#2346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kręgosłupa to moja sąsiadka była na zwolnieniu z tego powodu przez 5-6 miesięcy ale oczywiście na lewo załatwiane.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na zabiegi przychodzili ludzie którzy leczyli się po 20 lat! najczęściej kierowcy...no i niestety coraz młodsi ludzie...praca biurowa wychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Martucha no ja wiem o co ci chodziło z tym okruszkiem
![]() ![]() A co do napletka. Zwariować już idzie. Ale nawet jeśli bym chciała mu odciągnąć to się nie da, bo dziurka jest za mała. Jest tak maleńka, że się zastanawiam jak on przez nią siusiu robi ![]() ![]() ![]() ![]() Rwa kulszowa to moja specjalność ![]() ![]() Ból jest potworny. Promieniuje od kości ogonowej, do pośladka, uda, a nawet do stopy. Noga może drętwieć. Gdy dopadnie ból, nie można się poruszyć. Ja po porodzie upuściłabym Pascalka, bo mnie chwyciło gdy wzięłam go na ręce. Nie mogłam się wyprostować. Pielęgniarki rozkładały ręce, nie wiedziały jak mi pomóc. Były dni, że nic nie mogłam robić przy małym, bo nie byłam w stanie zwlec się z łóżka, a nawet na nim usiąść. Tak więc rwa kulszowa, to nie żarty. Ale rzeczywiście, można ją wykorzystać i trochę udawać przed lekarzem. Nie udowodni, że tam nic nie boli ![]() ![]() ![]() A co do wagi... ja karmiłam i też nie chudłam. Do diety się zmobilizowałam, ale przez święta oczywiście odpuściłam i do dziś nie umiem się zmobilizować. Zajrzałam więc na forum dietetyczne i właśnie dołączyłam do odchudzaczek po ciąży. Może to mnie zmobilizuje ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-01-05 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam dwa pytania 1) dziewczyny używające butelki tommy Teppie Kiedy zmieniłyście smoczki na 2?? Bo Franek ma 2,5 miesiąca i wydaje mi się że jak mu podaje moje mleko to go drażni że mało leci z 1 Koleiny jest niby 3+ ale zastanawiam się już nad zmianą?? 2) dziewczyny karmiące cycem Czy jak wasze dziecko zje i po jedzeniu jest aktywne to zdarza wam się je dokarmić? Bo mój Franek czasem się domaga I czasem muszę bu dać bo się drze a czasem uda mi się go spacyfikować |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki
widze ze temat dolow zostal poruszony ![]() ![]() ![]() a juz myslenie o dalszym zyciu, o przyszlosci coraz bardziej przybliza mnie do mega depresji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Ilona co do drugiego to musisz sprecyzowac bo nie kumam za bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2355 |
Zadomowienie
|
Taaaak!!!
Mój kręgosłup w ogóle jest teraz w fatalnym stanie,bo przez to karmienie i lulanie na rękach garb mi rośnie i jak sie wyprostuję,to boli jak cholera... ![]() Dziewczyny jak tak sie zastanawiam jak to jest z tym rozszerzaniem diety maluchów. Piszą,że przy cycku powinno sie podawać inne posiłki dopiero w 6-tym miesiącu,a przy MM w piątym.Widzę, jednak,że część w was mimo,że karmi piersią to już zaczyna podawać dzieciom owoce itp.JA sama nie wiem jak robić. Mała jest na tylko na piersi,za dwa tygodnie kończy 4 m-ce.Do tej pory podawałam jej tylko sok jabłkowy i marchewkowy(kilka łyżeczek).Za dwa tygodnie chciałabym już zacząć podawać owoce,ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać.Czy to nie za wcześnie?
#2356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do drugiego pytania to zazwyczaj ja mam odwrotnie tzn jak nakarmie mała butlą na noc to po odłożeniu jej do łóżeczka jest płacz bo chce byc jeszcze przystawiana do piersi- ae wydaje mi sie ze tu bardziej chodzi o bliskosc niz jedzonko! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jablko i marchew bedzie znala z soczku, jesli nie dostala uczulenia to na spokojnie mozna jej podawac utarte jablko czy marchew ![]()
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Kasienka my też tylko na piersi a ja już podaję. Marchewka za nami, teraz jabłuszko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas na początku też wogóle taka mała dziurka, ale jak codziennie ruszaliśmy i odciągaliśmy to po jakimś czasie zaczęło, ale zapytaj lekarza najlepiej czy odciągać czy nie, to ci wszystko powie będziesz spokojniejsza ![]() ja też a lekarka na każdej wizycie też ściąga i sprawdza co i jak tam wygląda ![]() Cytat:
bo to jest tak jak pisała gabisun, może być do 6 mce na cycu ale nie musi ![]() ![]() Cytat:
![]() IDZIEMY NA BASEM ![]() ![]() ![]() zapisałam Pata na aqua baby ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
forssiczka i jak byłas z małym u lekarza??????? daj koniecznie znac co ci powiedział!!!!!!!!!
![]() ![]() nika p-n ja dokładnie winogrady, ale obecnie mieszkam w Luboniu a ty? niunia co do pleców to mie tez strasznie bola od karmienia!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- a ja mam pyt do mam karmiacych piersia: po jakim czasie dostałyscie@? |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
marucha my też chcemy zapisać Franka ale poczekamy jeszcze trochę bo on połowę młodszy od Twojego Pata Tz ma z nim chodzić ![]() za godzinę idę na spacer do ludzi ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale masz fajnie tez bym poszła na spacerek!!!!!!mam nadzieje ze jak lenka wydrowieje to bedzie jeszcze ladna pogoda! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zadomowienie
|
czekająca na fasolkę Na pewno będzie ja zamierzam całą zimę chodzić do -5 choć niektórzy lekarze mówią nawet o -10
Śpi bez dojadania ufffff |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asia na początku piła chętnie Plantex i Humanę. A teraz nawet na nie nie spojrzy. Przypasowała jej Bobovita koperkowa. Musisz próbować.
![]() |
#2368 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
No i nie doluj Kochana, lepiej wpadaja na ploty ![]() Wy macie kredyt, my wynajmujemy mieszkanie, czyli placimy ta sama kase tylko obcemu.. to dopiero dolujace.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie dolowac mi sie! ![]() Cytat:
Olo sie obudzil o 22, 1, 4, 5,30, 7,30. kontroli sie nie boj! ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie dostalam, a 4 miesiace zaraz pekna. Jak juz widzialyscie znowu sobie nie pospalam. Teraz Olek spi na balkonie a ja jem sniadanie. Marzy mi sie nocka z choc 5h snu ![]() Dzizassss! moja kotka znow ma pierdo**lca z pileczka. No to jem sniadanie i rzucam kotu pileczke.. ![]()
![]() |
#2369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początku pił Plantex teraz tragedia Teraz ma Hipp koperkową i chyab ja ją wypije bo jeszcze gorzej (a ja mogę jąpic?) Czasem wody się napije różnie to bywa Ale właśnie odniosłam sukces nie dałam mu cycka i śpi I wiesz są dni że nie robi tego a są że cały czas tak jakby woła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zuziczka ale blisko mnie!!!! ![]() ![]() ![]() w takim razie zycze smacznego sniadanka!!!!!!!!!!!!!! słyszałam ze kobiety karmiace piersia nawet do roku moga nie miec!z jednej strony wolłabym ja juz dostac! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.