|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Witam brzuchatki
Ja dzisiaj wyspana, jak zawsze conajmniej 10godzin spałam , uwielbiam spanie, bo wtedy przynajmniej mnie nic nie boli ![]() Kochane powiedzcie mi Wasze dzieciaczki cały czas są ruchliwe? Moja niunka to tej pory prawie cały czas dawala o sobie znac i to mocno, a od wczoraj popołudnia jej ruchy są rzadkie i takie słabiutkie, martwie się troszkę
|
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Zgadzam sie moj mniejszy pies kundelek tez nienawidzi dzieci a jak przyjezdza moj brat z mała to jak sie do niego zblizy warknie tak jak by mowil ze nie chce zeby podchodzila blizej i zesmy go tak nauczyli ze on sie nie zbliza do niej i tylko patrzy a jak ona jest w poblizu to sie chowa pod stol czy gdzies tam pod jakis mebel. Wiec psa trzeba tylko przyzwyczaic wyszkolic i po klopocie. To nie sa glupie zwierzata ktore nic nie czaja wrecz przeciwnie. JA nie rozumiem i nie zrozumiem nigdy ludzi ktorzy oddaja swoje pieski kotki itd ;/
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-01-05 o 11:53 |
|
|
|
|
#3273 | |
|
Rozeznanie
|
A my po usg
![]() Dziś wg OM 21t5d a według USG 22t6d Wszystko jest w jak najlepszym porządku, bałam się o serduszko, czy moje leki nie zaburzają jego pracy, bałam się o te wody płodowe, na szczęście wszystko jest ok ![]() A Julek waży już 575g Dziewczonka nasz Julek to ma swoje fazy na ruszanie się. Ale dużo śpi, albo rusza się tak, że ja nie czuję. Najczęściej rusza się rano i wieczorem, w nocy śpimy Zastanawiam się czy on też nie jest taki spokojny przez to, że ja leżę. Po prostu dzielnie leży grzecznie ze mną ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Ja sama mam kilka kotów i życia sobie bez nich nie wyobrażam. Ostatnio śmiałam się, że położna jak przyjdzie do nas na wizytę po porodzie to będzie w szoku, bo jeden z moich kotów jest mega towarzyski i uderza gości głową domagając się pieszczot.
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super niech rośnie kruszynka (moja niech nadgania ). No właśnie ja też cały czas leżę i mała szalała zawsze w brzuchu masakrycznie, a teraz ledwie coś tam miznie, chociaż chyba zaczyna znowu buszowac
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-05 o 12:23 |
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko, a zdradzisz, który bujaczek miałaś?
![]() Ewesko, możesz mnie opluć i pokazywać palcem, ale naprawdę nie wiem! Te foteliko-gondole, to taki fotelik montowany na kołach? Zapodaj jakieś fotki, pliz ![]() caffelate05, no właśnie! To oddawanie zwierzaków bardzo źle świadczy o ludziach. Może to mocne porównanie, ale jeśli starsze rodzeństwo dokucza niemowlakowi, to też się oddaje? ![]() caffelate05, dzidziolek duży! No to pół kilograma już tam pływa
|
|
|
|
#3276 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ehh dziewczyny ja sie staram nie odzywac na temat zwierzakow bo co my zesmy dla psa zrobili (w pozytywnym sensie) to co niektora by mnie za nienormalna wziela, wiec nie pisze ![]() jak pies nie lubi dzieci to poprostu trzeba robic tak zeby byl z dala i nauczyc zeby schodzil z drogi jak widzi maluch(nasz , ktory jest u moich rodzicow tak ma ze nie lubi, i po akcji jednej zostal nauczony ze z dala od mlodego i pies i dzieciak sie tego trzyma) Cytat:
|
|||
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie to 20t 3dz. więc myślę, że jeszcze jest czas na większą aktywność
|
|
#3278 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
czytam i czytam i konca nie widac, a musze sie juz zbierac po malu do gina odebralam dzisiaj wyniki, glukoza 107 a norma do 115 wiec ok, gorzej z moczem![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zmienilam nazwisko, ale nie wyrobilam jeszcze papierow, wiec jade na starym, myslisz ze mam czas by powiadomic o tym moja firme? Tż zmienil prace , musi przeciagnac ubezpieczenie w PZU, zeby dostal 600 zl na dziecko. Ile ma na to czasu? z gory dziekuje ze pomoc ![]() Cytat:
uwielbiam psy
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny napisałam wczoraj do kobitki, która kupiła ten wózek http://allegro.pl/nowa-generacja-wozkow-full-zestaw-gratisy-i1340318142.html na allegro, z ciekawości jak się sprawdza (bo wiadomo markowy nie jest i opinii na internecie brak, a wizualnie mi się podoba) i to jest odpowiedź:
"Z wózeczka jestem bardzo zadowolona.. stelaż jest bardzo solidny, pompowane kółka świetnie się sprawdzają na każdym terenie. Bardzo dużym plusem jest także superciepły śpiworek-idealny na taką aurę jaką teraz mamy wózek jest w miarę lekki, zwrotny.. jedynym minusem jak dla mnie jest budka która jest mało " sztywna" i opada mimo maksymalnego jej przykręcenia, ale ogólnie super wózek i nie żałuję napewno zakupu "Tak więc chyba ok, szkoda że na żywo nie można zobaczyc.
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-05 o 12:21 |
|
|
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupilam dokladnie taki jak za pierwszym razem, fisher price kick& play http://www.meggi.pl/produkt-185.html , dlatego ze nie jest na plozach, i dzidzia jak wywija to sama sie buja, ma melodyjki i swiatelka-bardzo maluchy to lubią, tam gdzei przypadaja nozki ma dwa guziki i jak tam wyczai ze moze kopac to melodyjki i swiatla same sie beda wlaczac, inna na lewa nozke i inna na prawa. dodatkowo ratujaca zycie podczas kolek wibracja ![]() a ten gondolo-fotelik o ktorym ja mysle to cos takeigo http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=939 i to jest zwykly fotelik do samochodu ktoremu oparcie rozklada sie na plasko, mozesz go wpiac po jezdzie samochodem do stelaza wozka, rozlozyc oparcie i masz gondole, takie 2in1. innych firm tez sa ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po długiej nieobecności
![]() zabierałam się za pisanie już kilka dni temu, ale było tyle do nadrabiania, że stwierdziłam, iż najpierw przeczytam co pisałyście. Hmm ale później stwierdziłam, że prawie 50stron to trochę bez sensu Ja ciągle w domu na zwolnieniu. Miałam wizytę kontrolną w zeszłym tygodniu i długość szyjki w normie, rozwarcia też już nie ma i szczerze mówiąc nie oszczędzam się jakoś mocno. Nawet ostatnio dźwigałam zakupy ale nie zaszkodziło mi to na szczęście. Do południa oglądam serial Mad Men, a to pranie zrobię, obiadzik, coś tam sprzątnę i tak do 15, bo wtedy Mąż wraca z pracy. Na pewno psychicznie odpoczęłam bez stresu związanego z pracą i szefową ![]() 17stycznia mam USG połówkowe i mam nadzieję, że dowiemy się, kto mieszka w środku do tego czasu postanowiłam, że nie kupuję już żadnych ciuszków, chociaż i tak w większości kupowała moja mama (używane i naprawdę śliczne i w dobrym stanie). ruchy czuję już mocno (w końcu to 21tydzień) i mąż również, a ostatnio koleżanki czuły jak kopie najczęściej z rana po przebudzeniu, teraz jak siedzę na przykład hihi i pod wieczór, jakoś koło 22. nawet czasem jak w nocy budzę się na siusiu to czuję Maluszka. Oby po urodzeniu w nocy spał ![]() Poruszyłyście kwestię wózków i tego ile zamierzamy wydać. U nas maksymalnie 1tys zł. Nie stać nas niestety na więcej. Ale uważam, że to i tak dużo. Szukam jakiegoś fajnego, wielofunkcyjnego, lekkiego, bo mieszkamy na 4 piętrze, a windy nie ma. Wiem, że ma mieć przednie koła skrętne i najlepiej wszystkie pompowane. Princi ja też miałam podobne objawy, czyli twardnienie brzucha. Nie miałam pojęcia, że są to właśnie skurcze. A okazało się, że było rozwarcie na opuszkę. Całe szczęście leki pomagają. Także głowa do góry i leż, odpoczywaj, nie przemęczaj się Na pewno będzie wszystko dobrze. Co do pieska w domu. Nie mogę zrozumiec, jak niektórzy ludzie mogą traktować zwierzaka jak rzecz i kiedy pojawia się dziecko, zwyczajnie go oddać. Na pewno da się tak zorganizować czas, dzień i przede wszystkim podział obowiązków, że trzeba dać radę.Agnieszko, bardzo cieszę się, że udzielasz takich rad w swoich postach Mam nawet plik, do którego wszystko kopiuję i będę miała na uwadze przy zakupach![]() Pytanko 1: te buteleczki antykolkowe, też będą potrzebne, jeśli będę karmić piersią? Pytanko 2: na co zwracać uwagę przy zakupie łóżeczka? I czy wolicie tradycyjne, drewniane, czy turystyczne?
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z materacem, przewijakiem, baldachimem, posciela i innymi akcesoriami na pewno 400 zl mi nie starczy ![]() wozka uzywanego nie chce to jest nasze pierwsze dziecko i pierwsza ciaza, staralismy sie o nie, nie wpadlismy, chcielismy go bardzo mocno poprostu nie bed eoszczedzac ale nie bede cudowac i nie cuduje, nie latam po sklepach i kupuje holdy ubran ![]() przyjdzie czas heh mozliwe ze jeszcze mi cos rypnie ja mam upatrzony wozek espiro bardzo tani bo 1100 z przesylka z allegro teraz aby musze jechac do miasta go poobczajac w domu mam spacerowke z tej serii od szwagierki ibrdzo mi sie podoba :P aha dzwonilam do szkoly rodzenia 11 spotkan, 11 tygodni, kazde po 40 zl koszt 450 zl ![]() Cytat:
moja dzisiaj od rana strasznie spokojna a wczoraj to diabel wcielony ![]() bylam w aptece, tantum verde, plukac szalwia gardlo, sola, prenalen, syrop z czosnku i cebuli, duzo pic i odpoczywac i t wszystko robieeeee i do tego mam dzisiaj duzo pracy
|
||
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
Już Aga poprawiłam, ale wkleje jeszcze raz http://allegro.pl/nowa-generacja-woz...326798789.html
|
|
#3285 | ||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Co do wózka to właśnie mam na oku Jane te co pokazałaś ![]() Wydaja się być najmiejsze wymiarowo z tych co widziałam bliźniaczych jeden za drugim no i gondolo-fotelik ma ten wózek. Na razie on jest na pierwszym miejscu, ale będę musiała jeszcze oblukać go na żywo w sklepie ![]() Cytat:
Ja pracowita, mój mąż zawsze uważał inaczej :P Czasem lubię sie polenić ale nie zawsze można ![]() Cytat:
Duży bobas, a najważniejsze, że wszystko w porządku ![]() Cytat:
Tu możesz zobaczyć jak wygląda bo jest przyczepiony do wózka http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3EWróciłam właśnie z banku zaraz biorę sie za obiad ![]() Co do wydatków to zgadza sie będą podwójne, ale też mam synka w domu i on też co jakis czas nowych rzeczy potrzebuje, najwiekszym wydatkiem to będzie wózek z resztą sobie jakoś poradzimy
|
||||
|
|
|
#3286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdzcie sobie
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/nowa-generacja-woz...326798789.html wózek całkiem fajny się wydaje
![]() a to mój brzuch w 21tygodniu ciąży ![]() mam nadzieję, że nie razi was widok mnie w bieliźnie :P
|
|
#3289 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze napisze do kupców tego wózka http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...383145734.html
sprzedały się prawie wszystkie w tej aukcji 50szt.. Myślałam, na początku, żeby kupic jakis firmowy wózek, ale jakby te były ok to po co przepłacac
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko, jesteś BOGINIĄ WIEDZY
))Ten bujaczek fajny, ja właśnie myślałam o tym bujanym, ale skoro odradzasz, to przemyślę to ![]() Z tym gondolo-wózkiem, to już w ogóle olewacie gondolę? Myślałam o wózku 3 w 1, ale ta opcja 2 w 1 też super! ![]() The_saniu! Witaj Ja Malutką też czuję rano [szczególnie po kawie ], albo wieczorem, w ciągu dnia pewnie śpi?![]() Co do łóżeczka, to mam doświadczenie zerowe, ale już zdecydowaliśmy się na opcję najtańszą - zwykłe, drewniane łóżeczko. Miliony dzieci spały w takim i mają się dobrze, więc tak samo z Kosmitką będzie Szkoda mi kasy na jakieś zdobione, rzeźbione łóżeczka. Jestem minimalistką, więc i w żadne zestawy z allegro [zdobione łóżeczko + wyszywana pościel 12 elementów] nie chcę inwestować. A turystyczne mi się nie podobają, a dodatkowo gorzej z opcją wyjmowania szczebelków, jak już dziecko będzie samo chciało wychodzić
|
|
|
|
#3291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i nie pisałam, bo mnie nie było ale podglądałam pierwszą stronę i gratuluję córci pamiętam jak pisałaś, że dziwnie mieć siusiaka w brzuchu
|
|
|
#3292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do butelek, no to ja bym choc jedna miala nawet przy zalozeniu karmienia piersia. a co do lozeczka to ile mam tyle opinii. jakbym miala kupic to nie wiem jakie bym kupila, kazde ma wady i zalety. dostane turystyczne takie: http://allegro.pl/lozko-graco-contou...398684502.html (chociaz nie wiem czy z tym przewijakiem, czy jakas troche starsza wersje) i bardzo sie ciesze szczerze mowiac. kurcze no, niechce wyjsc na jakas snobke z tym wozkiem. kupilam baaardzo duzy zestaw, z torba, foliowym przewijakiem, torba na chusteczki, termotorba na butle, ale skusilam sie tez dlatego (pomijajc z czego jest zrobiony, itd itp) ze w zestawie mialam dorzucone takie nogi:http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E z tacka i folia ochronna i z siedziska spacerowego robi sie fotelik do karmienia, takze jakas czesc kasy na taki fotelik tez odchodzi. takie plozy http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E takze jadac gdzies biore nogi i plozy zamiast fotela do karmienia i bujaka. a cena naprawde byla bardzo dobra za to wszystko. lubie rzeczy duzo w jednym
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/bebetto-holland-6w...398122235.html chyba zdecydowana jestem na ten wózek, tylko czy
Wersja spacerowa : - siedzisko odpowiednie dla dziecka poniżej 6 miesiąca życia to oznacza, że większy dzidziuś też może w spacerówce jeździć? głupie pytanie wiem ![]() waga konstrukcji : 9,95 kg - waga gondoli : 4,45 kg - waga siedziska spacerówki : 3,7 kg dużo waży czy mało?
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, świetny ten wózek! No to kolejny do listy wyboru dopisany
![]() The_saniu, ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
#3295 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
mary poziomkowa ja też tak lubię, dlatego młode bedzie spało w moim własnym łóżeczku. Ma 30 lat, wychowało się w nim sześcioro dzieci, moja Wiktoria była siódma a to malutkie bedzie ósme
Pościel podobno szyje babcia a podusie i koluderkę mam po córci
|
#3297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do turystycznych lozeczek bez wymowanych szczebelek to duzo ma odpinane na zamek bok(np tam gdzie przypadaja nozki, nie caly bok, tylko taki otwor sie odpina )
|
||
|
|
|
#3298 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Wtedy dzieciaczki już siedzą, a pewnie siedzisko nie rozkłada się na płasko, dlatego dla młodszych może być nieodpowiednie. |
|
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
the_sania jaki zgrabny brzusio!!! ślicznie zgrał się z Twoją figurką, pięknie wyglądacie
|
#3300 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc Mamusie
![]() Cytat:
choc w planach i druga babcia czyli tesciowa zbiera na dzidziusia wiec nie bedzie tak zle.Cytat:
Cytat:
eweska i Agnieszka, fajne te wasze porady, kiedys na wizazu natknelam sie na watek polecamy odradzamy, i tam mamy pisaly jakie butelki, jakie pampersy, itp polecaja, co im sie przydalo, ale szukam teraz tego i nie moge znalezc.. Cytat:
![]() moja kruszyna w 21 tygodniu miala 377gram, a twoj maluszek juz przeszlo pol kilograma no super ![]() ale podobno dziewczynki sa zawsze drobniejsze.. chyba ze dzieciaki tak szybko przybieraja na wadze ![]() Cytat:
ruchy tez juz czuje bombowe, az mi skora dygocze i sie naciaga, jak mala sie prosci czy kopie, co do twardnienia to ja tez tak mam ze kilka razy sie zdarza ze mam twarda kluche,ale to zawsze wyedy jak mala jest mega aktywna i kopie, wiec chyba nic zlego sie nie dzieje.. co do wozka juz napisalam ciagle jestem za tym baby mercem, uparta jak osiol no ale mi sie podoba, choc ostatnio jak sie dowiedzialam ze tako maja blokowane kola te skretne,( bo to mnie przeraza jak jedzie ktos i te kola lataja we wszystkie strony na dziorskach, ) to bylam sklonna do lekiiej zmiany planow..:P buleteczkie antykolkowa kupie napewno, bo jak bede zamawiala inne rzeczy to szkoda potem byloby kupic gdzies drozsza, a przy wszystkich zakupach to wydatek sie rozejdzie po kosciach.., (mowia ze dopiero od 3-4 mies, mozna cos innego podawac do picia..,ale np moja mam herbatke koperkowa podawal juz po 1,5 mies. bo brat mial mega kolki..) łóżeczko chce tradycyjne drewniane, na kolkach, i kupie juz zestaw na allegro razem z poscielami, choc moja mam juz cos mowila o tym turystycznym dla malej, wogole ona szaleje na jej punkcie.. w zasadzie to sie ciesze bo to zawsze jakas pomoc.. aha tak jak pisala Agus kupuje raczej wszystko nowe, poki mnie stac na to bo to pierwsze dzidzi z 3-ki jaka chcemy |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

, uwielbiam spanie, bo wtedy przynajmniej mnie nic nie boli 
Czekamy na Ciebie fasolko

domagając się pieszczot.
Super niech rośnie kruszynka 

ale nie zaszkodziło mi to na szczęście.
Na pewno da się tak zorganizować czas, dzień i przede wszystkim podział obowiązków, że trzeba dać radę.

Duży bobas, a najważniejsze, że wszystko w porządku