|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Co do wózków to niestety ale gdzieś tyle będziemy musieli dać, ponieważ w grę wchodzi tylko jeden za drugim a one są drogie Gdybym miała jednego dzidziusia to na bank kupiłabym wózek w granicach 1000-1500zł cały zestaw 3w1. Przewijaka nie będę miała, bujaka również, przy synku nie miałam i jakoś dałam radę bez tych rzeczy bo nie są niezastąpione, zastanawiam sie jeszcze nad podgrzewaczem bo raczej go zakupię ale to nie jest duży wydatek, na bank nie będę miała elektrycznej niani, monitor oddechu to jeszcze kwestia do przemyślenia, ale dopiero jak będzie taka potrzeba, oby jej nie było. Czeka nas sporo wydatków i nie możemy sobie na wszystko pozwolić, kupić ubranka, pieluchy,butelki,smoczki itp dla dwójki to i tak spory wydatek. Cytat:
Dzień dobry ![]() Wcale sie nie wyspałam, boli mnie jeden posladek, w nocy było mi bardzo duszno A tu po 6 trzeba było wstać :/ |
||
|
|
|
#3242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Ja rozumiem zdrowe odżywianie itd. ale kurna bez przesadyzmu Cytat:
Mój ideał sylwetki to taki szczupły sportowy, fitnesski są fajne ![]() uwielbiam te deserki żebym tylko nie podjadała ich dziecku ![]() Cytat:
u mnie to 70-100 zł.za wizytęCytat:
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś a co ty za łóżeczko za 600zł chcesz kupić
ceny zaczynają się od 150zł a u mnie w sklepie, tzn u mnie w mieście, takie wypasione z ozdobami i szufladą i materacykiem kosztowało coś ponad 400zł. A taką wanienkę widziałam w Cerfurze za 30zł, identyczna była My chcemy kupić używany wózek. Gdy to nam się nie uda to na nowy chcemy wydać do tysiąca.
|
|
#3244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przy pierwszym synku kupilismy taki kloc wielki za tysiaka i po 5 miesiacach meczarni kupowalismy spacerowke za prawie drugie tyle. dodatkowo musialam sobie doliczyc koszt fotelika, wiec suma sumarum wyszlo mnie tyle samo co teraz. poza tym juz wiem co bedzie dla mnie najwazniejsze i co warto miec nowe(albo w ekstra stanie) a co nie i tak oto z fotelika bujaczka nowego moge zrezygnowac na rzecz uzywanego za 1/3 ceny, to samo z podgrzewaczem i sterylizatorem,(lozeczko akurat mamy dostac) za to stawiam na 1 ale porzadny wozek, lekki dobrze wykonany, latwo skladany bo glownym uzytkownikiem(w sensie dzwigania, pchania, skladania i taszczenia po schodach) bede ja, a nie moj tz, wiec musze miec wygode i komfor. wiecej dzieci niechcemy miec wiec takie rzeczy co pokupuje uzywane pewnie komus wydam poza tym taki sterylizator czy bujaczek uzywa sie ok 6mcy-rok, a wozkiem pojezdze pewnie ze 3, a potem w komplecie sprzedam. no i juz wiem czego na pewno nie bede kupowac, co jest mi zbedne, a na co za pierwszym razem poszlo kupe kasy |
|||
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też myślę, że wózek to podstawa i lepiej trochę więcej dołożyć i mieć pewien komfort, niż później się wkurzać. Tym bardziej że my mieszkamy teraz na 4 piętrze i już widzę wnoszenie tego ciężaru Nie mam pojęcia które wózki są lekki a które ciężkie
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj byl poruszany temat witamin, dodatkowego wapna (ktore zakupilam i zaraz bede musiala wypic), magnezu itd i porownalam na szybko witaminy te co mi sie koncza (falvit mama) z femibionem(bo pani w aptece uswiadomila mnie ze to feminatal ze zmieniona nazwa) i najlepsze jest to ze generalne nie roznia sie za bardzo procz tego ze falvit przy kazdej witaminie ma napisane ze to jest 100% dziennego zapotrzebowania a femibion przy kazdej prawie ma napisane ze ponad 100(200%, 109%,140%itd) ciekawe ile z tego tak naprawde sie wchlania i czy jest sens kupowania takich witamin z wiekszym zapotrzebowaniem niz te 100%
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane,
ja jak zwykle wpadam jak po ogien, bo pracy sporo a nietomna jestem jak bylam, cos sie nie moge wyspac, snilo mi sie ze mnie bolal brzuch, i mialam skurcze, albo naprawde mialam, juz sama nie wiem, albo sie u was naczytalam ![]() ale spalam zle i mam oczy jak szpareczki ![]() milego dnia, trzymajcie kciuki zebym jakos dociagnela do konca w robocie dzisiaj
|
|
|
|
#3248 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Dziewczynki!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kwiatecku, my nie lekarze Mi nic Twoje wyniki nie mówią.Cytat:
Cytat:
To my tu już od sierpnia koczujemy więc czas najwyższy No właśnie a gdzie się podziewa Taverney? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
monia uwierz mi ze prawie kazda mama bedzie opcjonowala za czyms innym, i to co mi sie sprawdzilo nie koniecznie sprawdzi sie innej mamie. acz kolwiek dziewczyny , naprawde nie wszystko oplaca sie kupowac nowe, no chyba ze to pierwsze niemowle i beda kolejne. tym razem naprawde konkretnie sie wzielam za temat kompletowania rzeczy dla malucha, bo tyle bledow co ja zrobilam za pierwszym razem i jak sie niepotrzebnie nameczylam to szok monia z gory wspolczuje ci juz tego 4 pietra-jezzuuu mi z tym brzuchem juz jest ciezko na 2 sie wczlapac. no ale nic, trzeba sobie radzic, postaw sobie za glowny warunek przy kupnie wozka jego wage i o to pytaj. jak ci sie jakis spodoba to zawsze patrz na wage stelaza(czasem pisza waga wozka,ale sie upewnij ile wazy jeszcze gondola, fotelik czy spacerowka i to zsumuj) na jaka strone bys nie weszla to znajdziesz info o wadze i wymiarach. z ciekawych rzeczy co sie jeszcze dowiedzialam w sklepach z akcesoriami dzieciecymi to fakt ze (mam nadzieje ze nic nie pomyle) nosidelko-ten pierwszy fotelik od daty produkcji jest wazny tylko 5 lat(chyba) a potem cos tam sie dzieje i nie chroni przy wypadku tak jak powinien i ze sprzedawaca w kazdym sklepie powinien udzielac takich info. my musielismy kupic fotel dla starszego syna (w tamtym rozwalilo sie zapiecie) i wlasnie babeczka ze sklepu mowila takie rzeczy i jeszcze co wiem, a oczywiscie sie zgapilam i dowiedzialam po fakcie, to tez odnosnie fotelikow, bo my duzo podrozujemy, i tez nie bardzo widze kilkugodzinne podrozowanie w takiej pozycji w foteliku i myslalam o czyms wygodniejszym i wpinanym do wozka, ale na necie wyczytalam same negatywne opinie na temat gondolo-fotelikow ze slabo wypadaja w testach zderzeniowych itd. no i bylam u takiego super sprzedawcy ktory byl tak rewelacyjnie doinformowany i mial takie materialy, filmiki na temat tych najlepszych fotelikow i z nim rozmawialam na temat britaxa baby safe sleeper http://www.britax.co.uk/car-seats/baby-safe-sleeper i na temat gondolo fotela z jane(nie matrix) ale nie pamietam nazwy i mowil ze to z jane nie mialo jeszzcze testow ale ma to byc bezpieczniejsze niz zwykly fotelik! (potem zaczal mowic takim żargonem specjalistycznym ze za duzo wam z teog nie przekaze) takze jak ktos ma zamiar komfortowo przewozic dziecko na duze odleglosci to warto ten temat podrazyc, ja niestety zdarzylam kupic zwykly |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Tez mam już ochotę kupować ciuszki tylko miejsca na składowanie jak na razie nie mam Jak widze komplety na laa to naprawde, taniocha ![]() No i taka minie mysl nachodzi jak wasze zakupy oglądam, no bo dzieci rodzą sie na lato to nie wiem czy jest sens kupowania takich "pełnych" pajacyków... agnieszka_pe25 a weź jeszcze poopowiadaj o tych swoich zakupowych błędach Pliss, co na przykład kupiłaś a co ci sie wo gule nie przydało?
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka pe, wiem że pewnie co mam to opinia ale zawsze to lepiej mieć jak najwięcej informacji
|
#3253 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek, Ty też dziś 24 t. zaczynasz?
agnieszka_pe25 mi się też wydaje, ze każda mama wypracuje swój własny system działania i jednej coś się w ogóle nie przyda a inna będzie zachwalać ale ja też chętnie poczytam jakie jest Twoje zdanie i co się Tobie absolutnie nie przydało
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
dorkabl nasze dzieciaczki urodzą się w kwietni bądź w maju więc nie wiemy jaka będzie pogoda to i pełne pajacyki się nadadzą, chociażby na noc bo wiadomo że takiego dzieciaczka kołderką nie opatulimy.
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Państwu
my wskakujemy w 20-ty tydzień. Połowinki jakieś trzeba zrobić... chyba kupie Picolo - tak mi zasmakowało ![]() Też coraz częściej myślę o Taverney. Gdzież ty o matko Polko i łaj nas opuścilaś??? buuuuuuuuuu ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Czy jest już gdzieś filmik z Piotrusiem? Ostatnio tyle rzeczy mi umyka, ze mogłam sierota przegapić
|
#3256 |
|
Rozeznanie
|
Ja wpadłam sie tylko przywitać
![]() A co do Tżtów to mój też na szczęście jest taki,że niezależnie o jakiej porze dnia powiedziałabym,że jestem głodna-on zaraz byłby z kanapką Miłego dnia Dziewczyny! |
|
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Picolo, śniło mi się dzisiaj, że zawiera 1/3 alkoholu i się strasznie w śnie zmartwiłam, że byłam w Sylwestra pijana
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
czesc
![]() wiecie co od poniedzialku jestem na zwolnieniu i jakos nie bardzo moge sie odnalezc w domu, nie wiem co mam ze soba zrobic i strasznie mi sie nudzi moze udzielicie jakis rad co by mozna bylo robic zamiast ciagle myslec o tym co by zjesc
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.rozek mi sie wogole nie sprawdzil, maly go nie lubil, dobrze sie czul w kocyku. z kocami tez zaszalalam bo mialam ich full ale zdecydwoanie za duzo. bez przewijaka da sie zyc, teraz bede miala, za pierwszym razem nie mialam i jakos bolesnie nie odczulam. wanienke mialam zwykla , tez byla ok, kapalam malego w lazience bo byla za ciezka zeby nosic ja do pokoju, wiec musialam kupic taka grzaleczke do lazienki zeby szybko mi sie nagrzewalo. teraz tez kupie zwykla wanienke z wkladka z gabki albo z takiego reczniczka(nie wiem jak sie to fachowo nazywa). jakbym teraz miala kupowac wozek to bym jednak rozwazyla britaxa i kupila ta gondole i fotelik w jednym co wklejalam wczesniej. o, mata edukacyjna nie byla lubiana przez mojego malucha, teraz nie mam, nie wiem czy bede kupowac. niania elektryczna wg mnie w mieszkaniu blokowym jednopoziomowym nie wiem czy jest potrzebna, chyba bym bolesnie nie odczula jakbym jej nie miala, wolalabym monitor oddechu bo bardzo sie stresowalam ze przestanie oddychac. jestem zwolenniczka spiworkow/torby do spania a nie kolderek i poduszek ze wzgledow bezpieczenstwa, bo pare razy maly nam sie zakopal i bardzo sie wystraszylam, to samo jak go bralismy do nas do lozka -tez nie zbyt bezpieczne do spania , bo raz go znalazlam na wysokosci mojego brzucha i wiecej z nami nie spal,tzn on spal ale my juz nie .no i nie wiem czy cos jeszcze, jak chodzi o posciele, to fajne sa te ochraniacze na strzebelki , ale ja bede mialam akurat to turystyczne wiec to jest zbedne. no i co do lozeczek to dobrze miec z regulacja materacyka zeby bylo mozna podniesc wyzej na te pierwsze miesiace. oczywiscie idzie zyc bez tego ale fajnie jak jest, bo jak maly usnie poza lozeczkiem to mniejsza szansa ze sie ubudzi no i lepiej dla kregoslupa takze jak widzicie wszystko zalezy od tyyylu rzeczy co nam sie przyda a co nie, ze pewnie dobra polowa sie ze mna nie zgodzi . dlatego pisze tylko i wylacznie na podstawie swojej sytuacji, swojego dziecka i swoich potrzeb
|
||
|
|
|
#3261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam ten sam problem ciągle wsuwam i wsuwam. Ale nie tyje za bardzo. 2 kg od ciągłego jedzenia przytyłam. A pomysłu na pozbycie się tego nałogu nie mam niestety
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że do obiadu go wrzucę ![]() Dzięki za pamięć Jestem totalnie niewyspana, budziłam się średnio co 2 h, potem nie mogłam zasnąć Mam nadzieję, że to sytuacja przejściowa |
|
|
|
|
#3263 |
|
Moderatoreska
|
Agnieszka zgadzam się z Tobą, fajnie opisałaś, u mnie było podobnie z pierwszym synkiem, teraz będzie inaczej troszkę bo wiadomo dwójka i wanienkę zakupię profilowaną, bo jak będę jednego brzdąca kapała, a drugi będzie się darł to jakoś sobie muszę poradzić, a tak ręce będą wolne bo dzieciaczek sie utrzyma w wanience
![]() Do wózka będę kupować foteliko-gondole bo tylko z takimi uda mi się wjechać do windy bo nie są zbyt duże jak standardowe gondole. Przy synku nie miałam podgrzewacza teraz nie wyobrażam sobie żeby go nie było, butelki będę wyparzać tradycyjnie, rożka nie kupuję bo jest zbędny, nie uzywałam prawie wcale, później słuzył jako podkładka do wózka, synal urodził sie w lutym. Ochraniacz na szczebelki przydatny przy synku nie miałam i jak był malutki uderzył sie w główkę, więc teraz wolę tego uniknąć, zwłaszcza że na początku we dwójkę będą w jednym łóżeczku. Przyda się też prześcieradło nieprzemakalne do łóżeczka, czasami zdarzają się wypadki wycieku z pieluszki, a szkoda materac przemoczyć. Do pępuszka miałam spirytus z gazikami, teraz to już chyba inne cuda polecają. Ogólnie miałam spokojnego synka, obyło się bez kolek i bez różnych przebojów, nawet nie odczułam jak mu ząbki szły, synal nie płakał nie gorączkował, teraz też by mi sie takie spokojne dzieciaczki przydały ![]() Jedyny najwiekszy błąd jakiego teraz nie chcę popełnić to noszenie dzieciaczków na rękach, chustanie, i idealna cisza w domu, jak ktoś zapukał do drzwi to zaraz był wielki płacz, na palcach trzeba było przy nim chodzić, teraz już tego błędu nie popełnię, no i dość rozpieszczania dzieciaczków przez dziadków, ciotki itp. ![]() Zaraz musze sie zbierać do banku a tak mi się chce jak nie wiem :/ |
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Lekarz liczy mi nowy tydzień od wtorku, ale dzień w tą czy w tą? myślę, że i tak młody wyjdzie wtedy kiedy będzie chciał bez względu na termin, jak poprzedni, hehehe
Cytat:
mi już nawet gary z zlewie nie przeszkadzają ![]() Dziewczyny Was też bolą nogi? Mnie od wczoraj strasznie (od kolan w dół). Kiedyś bóle reumatyczne przy zmianach pogody były normalne ale od wczoraj ból jest tak silny że nawet ciężko mam wyleżeć w łóżku...
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-05 o 11:18 |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszka, Eweska, super porady
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria tobie jak coś się kochana przyśni to wymiękam zawsze
a Picolo kupię i udziabiemy się z Wiktorią, a cooooo...Oj będzie baaaaaaaal, będzie bal. Teraz czekam na Piotrusia uwielbiam oglądać te Wasze maluszki i czekam do 7-go lutego na własną płytkę
|
#3267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my jak zabieralismy malego ze szpitala mial wygojony, wiec to bedzie nowosc (mam nadzieje ze to dziecko nie bedzie w szpitalu za dlugo). co do podwojnych wozkow, jeden za drugim, to ja w uk widzialam mamy ktore radzily sobie wlasnie w taki sposob ze kupowaly gondolo-fotelik jane matrix. eweska ty mowilas ze u ciebie wchodza w gre tylko jeden za drugim prawda? to ten jest przykladowy z tymi gondolo fotelikami http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E i wydaje sie nie taki wielgachny. zawsze zwracalismy uwage na blizniaki, bo moj tz od samego poczatku jak sie rozmazyl to mowil ze by chcial blizniaki .Cytat:
aaa a jaki ja mialam dzisiaj sen! snilo mi sie ze urodzilam dziecko, i od samego poczatku sie smialo ehhh, jakie bylo fajniutkie. do tego mialo wlosy jak od lalki geste i krecone hahahaha Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-05 o 11:33 |
||
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ja już po kawie, wpadła kumpela na chwilę na ploteczki. Teraz śniadanie jakieś upoluję ![]() Słuchajcie, wczoraj mnie pogięło kompletnie. Sama byłam w domu i wpadłam w szał sprzątania i układania. W efekcie mam błysk i posortowane wszystko w wielkiej garderobo-szafie, poukładanie ciuszki dla Małej, a przy okazji mieszkanie na błysk i wygospodarowane trochę miejsca nie-wiem-na-co ![]() Kwiatecku, wit.A w ciąży też potrzebna, a z marchewą mogłoby być niebezpiecznie pod warunkiem zjadania kilograma dziennie, albo picia litra karotki dziennie ![]() Co do wózka, to niestety te, które bierzemy pod uwagę są w okolicach 2 koła, albo więcej Za to łóżeczko planuję z Ikea za 89 zł, przewijaka nie kupuję, ani żadnych szafeczek/półeczek na przybory. Największy wydatek to wózek, a bujaczek dopiero jak dziecko będzie na świecie, ale też pewnie używany ![]() Od znajomej odkupiłam matę Tiny Love, stan idealny, 50 zł, do tego dorzuciła śliczną wanienkę, więc też już nie kupuję. SiLLee, zgadzam się z Tobą w kwestii psa. Dla mnie to karygodne i nieodpowiedzialne brać pieska, a potem go oddawać, bo dziecko. Pies, to członek rodziny, tak samo czuje i przyzwyczaja się. Aż mi się płakać chce, jak pomyślę, ile cierpienia czeka psa, który nagle z domu, od ukochanego pana, trafia do schronu! To nie mebel, który się wywala, bo nie ma miejsca! ![]() Martulka, skoro pies teściowej, to nie rozumiem, czemu Ty go masz. Teściowa powinna go zabrać i pilnować, skoro mógłby być zagrożeniem. Także oddawać nie trzeba. Ewesko, pracowita z Ciebie bestyjka! No i ranny ptaszek U Was to podwójny wydatek, więc oszczędności rozumiem. Masz już jakiś podwójny wóz upatrzony?![]() Agnieszko, Twoje rady są bardzo cenne, czasami naprawdę trudno się ogarnąć we wszystkich opiniach, ale trochę jednak się rozjaśnia ![]() Anulinko, czekamy |
|
|
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja ciągle gonię TŻ, żeby zdążył z filmem, zanim pojedzie na drugą zmianę do pracy. Już mu napisałam, że: "wizażanki czekają" i ma się śpieszyć.
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Anulinko, to ja już popkorn i kolę szykuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

ja nawet gdy jem ziemniaki to TŻ na mnie wilkiem patrzy i tylko komentuje "nic dziwnego, że ci tyłek rośnie"
więc staram się chudo gotować, dziś zrobiłam schab ze śliwką i suszoną morelą, to jest chyba chude jedzenie, pieczony w piekarniku schab bez sosu no i mówię mu, że dziś mamy zdrowy obiad to prawie się wydarł, żebym mu nie mówiła, że to jest chude bo jako dodatek był chleb! (mojej własnej roboty, razowiec!). Mówię Wam, mam go czasem tak dosyć i te jego komentarze, aż mnie trzęsie w środku. Cały czas kontroluje to co jem, naprawdę sięgam do lodówki tylko wtedy gdy jestem głodna a ten gnojek mi ostatnio jeszcze powiedział, że nie powinnam jeść po 21 jogurtu(!) nawet gdy jestem głodna, bo mi w tyłek idzie. Tak mnie wkurza....
Ja rozumiem zdrowe odżywianie itd. ale kurna bez przesadyzmu
Dla mojego męża ideał piękna to anorektyczka. Oczywiście się wypiera ale same powiedzcie, czy figura Angeliny Jolie albo Keiry Nightly ( nie wiem jak się to pisze ) to ideał kobiecości? Bo jak dla mnie to są skórki naciągnięte na szkielet a on uważa, że są piękne! Nie mówię o twarzy tylko właśnie ich figurami się zachwyca 
ceny zaczynają się od 150zł a u mnie w sklepie, tzn u mnie w mieście, takie wypasione z ozdobami i szufladą i materacykiem kosztowało coś ponad 400zł.

02.08.2014