Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 12:55   #3301
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja z synkiem byłam tylko 4dni w szpitalu po porodzie, więc o pępuszek dbałam w domku, teraz nie wiem jak będzie, jeśli dzieciaczki przyjdą na świat w miarę terminowo i wszystko będzie ok to pewnie również trzeba będzie samemu zadbać o pepuszki
Co do wózka to właśnie mam na oku Jane te co pokazałaś
Wydaja się być najmiejsze wymiarowo z tych co widziałam bliźniaczych jeden za drugim no i gondolo-fotelik ma ten wózek. Na razie on jest na pierwszym miejscu, ale będę musiała jeszcze oblukać go na żywo w sklepie

Tak mam upatrzony wózek ten co pokazała Agnieszka http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E

Ja pracowita, mój mąż zawsze uważał inaczej :P Czasem lubię sie polenić ale nie zawsze można

Duży bobas, a najważniejsze, że wszystko w porządku

To jest taki fotelik rozkładany na płasko, który pełni również funkcje gondolki Tu możesz zobaczyć jak wygląda bo jest przyczepiony do wózka http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E

Wróciłam właśnie z banku zaraz biorę sie za obiad

Co do wydatków to zgadza sie będą podwójne, ale też mam synka w domu i on też co jakis czas nowych rzeczy potrzebuje, najwiekszym wydatkiem to będzie wózek z resztą sobie jakoś poradzimy
dobry wybor, jakbym miala blizniaki tez bym taki wybrala

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
link nie działa

takie drogie to jest? nie wiedziałam, że 200zł huhuuuu
dlatego kupilam uzywany, biorac pod uwage ze pouzytkujemy go z jakies 6 mcy
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:56   #3302
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
do ciebie kochana mam pytanko. Umowe mam do 31lipca 2011r. jezeli urodze w kwietniu to 20tyg macierzyskiego skonczy sie w sierpniu-przedluza mi umowe? a mogli by bo zalezy mi na wychowawczym...
zmienilam nazwisko, ale nie wyrobilam jeszcze papierow, wiec jade na starym, myslisz ze mam czas by powiadomic o tym moja firme?
Tż zmienil prace , musi przeciagnac ubezpieczenie w PZU, zeby dostal 600 zl na dziecko. Ile ma na to czasu? z gory dziekuje ze pomoc
Muszę sprawdzić przepisy, ale jak dla mnie powinnaś dostać cały macierzyński, bo to płaci zus.
Sprawdzę wieczorem przepisy, bo za chwilę muszę lecieć.
Myślę, że firmę powinnaś powiadomić od razu, tym bardziej, że teraz PIT-y będą robić, a tam powinna być informacja z 31.12 - czyli w Twoim przypadku nowe nazwisko. Podobnie jest z urzędem skarbowym. I wystąp o nowy dowód, bo stary masz już nieważny ( stracił ważność 2 tygodnie po ślubie ).
Aby dostać świadczenie z PZU TŻ powinien mieć ciągłość składek, czyli płacić od następnego m-ca w nowej firmie, lub przejść na płacenie składek indywidualne ( kwartalnie ).

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
aha dzwonilam do szkoly rodzenia
11 spotkan, 11 tygodni, kazde po 40 zl
koszt 450 zl
U nas też po 40 zł, tyle, że 10 spotkań i płatne po każdym zaliczonym, więc jak kiedyś nie pojadę, nie poniosę kosztów.

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:59
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:56   #3303
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zwykłej gondoli już nie kupuję, nie zmieszczę się z dwoma do windy a z tymi fotelikami jakoś się upchnę, a dzieciaczki pewnie jakiś czas w takim gondolo-foteliku pojeżdżą, a później już do spacerówki

Piękny brzuszek
dziękuję
w sumie masz rację, bo i tak będzie ciepło to nie musi by gondola ,żeby opatulic maluszki. chyba dobrze zrozumiałam, że o to chodzi?
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

The_saniu, ślicznie wyglądasz
dziękuję
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
the sania, ty jestes jakos tak w ciazy z terminem jak ja, prawda?(15 maj ja) ale super brzusio, ehh, chyba tylko moj tak niesmacznie wyglada

ciesze sie ze moge pomoc. nie olewamy gondol, ewesce chyba chodzilo o to ze bedzie jej wygodniej (wszystko x2) i moze tez o miejsce
a co do turystycznych lozeczek bez wymowanych szczebelek to duzo ma odpinane na zamek bok(np tam gdzie przypadaja nozki, nie caly bok, tylko taki otwor sie odpina)
ja mam tydzień po Tobie na 22maja niewielka różnica. co Ty gadasz, że niesmacznie ! dawaj zdjęcie

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:59   #3304
eweska
Moderatoreska

Cytat:
ciesze sie ze moge pomoc. nie olewamy gondol, ewesce chyba chodzilo o to ze bedzie jej wygodniej (wszystko x2) i moze tez o miejsce
a co do turystycznych lozeczek bez wymowanych szczebelek to duzo ma odpinane na zamek bok(np tam gdzie przypadaja nozki, nie caly bok, tylko taki otwor sie odpina)
Nie mam innej możliwości i ze zwykłych gondoli musze zrezygnować, mieszkam na 6 piętrze i nie zmieszczę się z wózkiem z gondolami do windy bo są dość spore, a gondolo-foteliki są miejsze i duzo nie wystaja poza stelaż wózka wiec spokojnie powinnam wejść z dwoma szkrabami do windy. Nie dałabym rady tachać dwójki dzieci i wózka po schodach do góry, więc tylko taka opcja wchodzi w grę nie mam innego wyjścia.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
dziękuję
w sumie masz rację, bo i tak będzie ciepło to nie musi by gondola ,żeby opatulic maluszki. chyba dobrze zrozumiałam, że o to chodzi?
Zgadza się, powinno być w miarę ciepło więc dzieciaczki nie będą musiały być opatulone, w sumie w tym foteliku też jest pokrowiec jak będzie chłodniej, słuzy tak samo jak gondola tylko jest mniejszy i krócej dzieciatka w tym jeżdżą niż w tradycyjnej gondoli.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:01   #3305
MoniaK
Zakorzenienie

Sania, zgrabniara z Ciebie i fajny masz brzuszek Kurczę, jesteśmy chyba w tym samym tygodniu a mój taki mały; mam nadzieję że z dzidzią wszystko ok
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:01   #3306
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

A teraz premiera: nasz Piotruś w pełnej krasie
( TŻ mówi, że jakość będzie lepsza, jak się film przetworzy , wieczorem podmienię na ten lepszy) Na razie zmykam na zakupy.

http://www.youtube.com/watch?v=LItpUYTKHbY
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:02   #3307
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam innej możliwości i ze zwykłych gondoli musze zrezygnować, mieszkam na 6 piętrze i nie zmieszczę się z wózkiem z gondolami do windy bo są dość spore, a gondolo-foteliki są miejsze i duzo nie wystaja poza stelaż wózka wiec spokojnie powinnam wejść z dwoma szkrabami do windy. Nie dałabym rady tachać dwójki dzieci i wózka po schodach do góry, więc tylko taka opcja wchodzi w grę nie mam innego wyjścia.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Zgadza się, powinno być w miarę ciepło więc dzieciaczki nie będą musiały być opatulone, w sumie w tym foteliku też jest pokrowiec jak będzie chłodniej, słuzy tak samo jak gondola tylko jest mniejszy i krócej dzieciatka w tym jeżdżą niż w tradycyjnej gondoli.
ewesko ja naprawde tez bym kupila te foteliko gondole na twoim miejscu, po za tym nie sa az takie male, tylko chyba ciezkie bo ok 7 kg? albo ten stary typ tyle wazyl... juz nie pamietam, no ale...... zawsze jakis minus sie znajdzie, mimo to ,tak jak napisalam wybralabym tak samo
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:03   #3308
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba powinno być, że dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia, bo chodzi o siedzisko do spacerówki.
Wtedy dzieciaczki już siedzą, a pewnie siedzisko nie rozkłada się na płasko, dlatego dla młodszych może być nieodpowiednie.
pani w sklepie pokazywała mi, że jest możliwość regulacji plecków, można lekko podnieść.
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc Mamusie

my wozek zamierzamy kupij za max 1000zł, moja mama zapowiedziala ze ona kupuje wiec, nie chce tez szalec,ale zalezy ile dostaniemy kasiorki, wiec jak faktycznie bedzie drozszy to dolozymy choc w planach i druga babcia czyli tesciowa zbiera na dzidziusia wiec nie bedzie tak zle.

ja tam biore falwit mam, wiem ze sie po nim czuje dobrze a i zapotrzebowanie na dzienne 100% wiec po co sie dodatkowo faszerowac..

ja mam mase bodziakow, ale i spioszki pelne tez kupuje, bo dzidziusi wkoncu nie chodzi tylko lezy w wozeczku wiec inaczej chyba odczowa temperature, ale mysle ze to wyjdzie w "praniu" poki co , kupuje i szczerze to nie jakies mega drogie, bo dzidzia wyrosnie w tego szybko, poki co zamawialam na allegro, kupilam kilka np w realu, i jestem zadowolona, bo i jakosciowo fajne i tanie np za 13 zl kupilam 3 szt bodziakow, a za 30zl cala wyprawke 5-czesciowa.

eweska i Agnieszka, fajne te wasze porady, kiedys na wizazu natknelam sie na watek polecamy odradzamy, i tam mamy pisaly jakie butelki, jakie pampersy, itp polecaja, co im sie przydalo, ale szukam teraz tego i nie moge znalezc..

no to gratulacje za takie swetne wyniki

moja kruszyna w 21 tygodniu miala 377gram, a twoj maluszek juz przeszlo pol kilograma no super
ale podobno dziewczynki sa zawsze drobniejsze.. chyba ze dzieciaki tak szybko przybieraja na wadze

ja tak samo co doczytalam to juz zapominalam kto co pisal, wiec odpuscilam, ale jak odp to zginely moje posty w gąszczu rozmow hehe takie zywe dyskusje byly:P

ruchy tez juz czuje bombowe, az mi skora dygocze i sie naciaga, jak mala sie prosci czy kopie,

co do twardnienia to ja tez tak mam ze kilka razy sie zdarza ze mam twarda kluche,ale to zawsze wyedy jak mala jest mega aktywna i kopie, wiec chyba nic zlego sie nie dzieje..

co do wozka juz napisalam ciagle jestem za tym baby mercem, uparta jak osiol no ale mi sie podoba, choc ostatnio jak sie dowiedzialam ze tako maja blokowane kola te skretne,( bo to mnie przeraza jak jedzie ktos i te kola lataja we wszystkie strony na dziorskach, ) to bylam sklonna do lekiiej zmiany planow..:P

buleteczkie antykolkowa kupie napewno, bo jak bede zamawiala inne rzeczy to szkoda potem byloby kupic gdzies drozsza, a przy wszystkich zakupach to wydatek sie rozejdzie po kosciach.., (mowia ze dopiero od 3-4 mies, mozna cos innego podawac do picia..,ale np moja mam herbatke koperkowa podawal juz po 1,5 mies. bo brat mial mega kolki..)

łóżeczko chce tradycyjne drewniane, na kolkach, i kupie juz zestaw na allegro razem z poscielami, choc moja mam juz cos mowila o tym turystycznym dla malej, wogole ona szaleje na jej punkcie.. w zasadzie to sie ciesze bo to zawsze jakas pomoc..

aha tak jak pisala Agus kupuje raczej wszystko nowe, poki mnie stac na to bo to pierwsze dzidzi z 3-ki jaka chcemy ciekawe jakie zdanie bede miala po porodzie:P
fajnie masz, że mama tak pomoże
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Muszę sprawdzić przepisy, ale jak dla mnie powinnaś dostać cały macierzyński, bo to płaci zus.
Myślę, że firmę powinnaś powiadomić od razu, tym bardziej, że teraz PIT-y będą robić, a tam powinna być informacja z 31.12 - czyli w Twoim przypadku nowe nazwisko. Podobnie jest z urzędem skarbowym. I wystąp o nowy dowód, bo stary masz już nieważny ( stracił ważność 2 tygodnie po ślubie ).
Aby dostać świadczenie z PZU TŻ powinien mieć ciągłość składek, czyli płacić od następnego m-ca w nowej firmie, lub przejść na płacenie składek indywidualne ( kwartalnie ).

U nas też po 40 zł, tyle, że 10 spotkań i płatne po każdym zaliczonym, więc jak kiedyś nie pojadę, nie poniosę kosztów.
a to ja mam pytanie:
wiem, wiem dostanę po głowie. zmieniłam nazwisko w czerwcu, co nie jest zgłoszone jeszcze w Urzędzie Skarbowym, ale u pracodawcy tak. co teraz mi grozi? nowy dowód mam. a i pewnie teraz jak najszybciej muszę zgłosic zmianę nazwiska do Skarbówki, tak??

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-05, 13:05   #3309
violisia
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/nowa-generacja-woz...326798789.html wózek całkiem fajny się wydaje

a to mój brzuch w 21tygodniu ciąży
mam nadzieję, że nie razi was widok mnie w bieliźnie :P
cudeńkoo, ja dzis wieczorem wkleje moj bębenek maz sie nim z dnia na dzien zachwyca coraz bardziej, zobaczymy jak wstac nie bede juz umiala szybko czy tez bedzie zadowolony:P

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Jeszcze napisze do kupców tego wózka http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...383145734.html
sprzedały się prawie wszystkie w tej aukcji 50szt.. Myślałam, na początku, żeby kupic jakis firmowy wózek, ale jakby te były ok to po co przepłacac
to wlasnie o tych pisalam
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Agnieszko, jesteś BOGINIĄ WIEDZY))

Ten bujaczek fajny, ja właśnie myślałam o tym bujanym, ale skoro odradzasz, to przemyślę to

Z tym gondolo-wózkiem, to już w ogóle olewacie gondolę? Myślałam o wózku 3 w 1, ale ta opcja 2 w 1 też super!

The_saniu! Witaj Świetnie, że masz się dobrze, odpoczywaj ile wlezie i daj o siebie Ja Malutką też czuję rano [szczególnie po kawie], albo wieczorem, w ciągu dnia pewnie śpi?

Co do łóżeczka, to mam doświadczenie zerowe, ale już zdecydowaliśmy się na opcję najtańszą - zwykłe, drewniane łóżeczko. Miliony dzieci spały w takim i mają się dobrze, więc tak samo z Kosmitką będzie Szkoda mi kasy na jakieś zdobione, rzeźbione łóżeczka. Jestem minimalistką, więc i w żadne zestawy z allegro [zdobione łóżeczko + wyszywana pościel 12 elementów] nie chcę inwestować. A turystyczne mi się nie podobają, a dodatkowo gorzej z opcją wyjmowania szczebelków, jak już dziecko będzie samo chciało wychodzić
sa takie ktore odpinasz zamek i dzidza moze wychodzic sama, widzialam w"miedzy kuchnia a salonem.."

LASKI czytać mi PRZEDNIA STRONE, bo nie na darmo sie rozpisalam, a wy tak produkujecie ze szok!!!
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:07   #3310
eweska
Moderatoreska

Cytat:
ewesko ja naprawde tez bym kupila te foteliko gondole na twoim miejscu, po za tym nie sa az takie male, tylko chyba ciezkie bo ok 7 kg? albo ten stary typ tyle wazyl... juz nie pamietam, no ale...... zawsze jakis minus sie znajdzie, mimo to ,tak jak napisalam wybralabym tak samo
Mam do wyboru, albo jeździć windą z cięższym gondolo-fotelikiem, albo zasuwać na 6 pietro po schodach z lżejszymi, ale większymi gondolami Więc wolę mieć cięższe gondolo-foteliki i jeździć windą

Z tego co piszą na stronie to ten gondolo-fotelik waży 5,2kg

Szkoda że u mnie w bloku nie ma windy towarowej tylko małe osobowe bo gdyby była towarowa nie byłoby problemu bo wtedy winda jest dwa razy wieksza.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-05 o 13:09
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:09   #3311
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

wiesz bo ja dzwonilam do dyrektorki szkoly, mam teraz egzamin i potrzebny jest dowod, nie zdazylabym go zmienic i ona mowi ze moge miec stary i dyplom bedzie na stare nazwisko...
dlatego tak czekam do tych egzaminow... i dzisiaj ide do gina, bedzie mi zwolnienie pisac i tez sie zastanawiam jak to zrobic. Adres zameldowania tez bede zmieniac...kurde...a ojciec cos mi mowil ze rozliczac sie mozemy jeszcze osobno, bo w grudniu sie chajtalismy 11ego
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:09   #3312
violisia
Zadomowienie

Cytat:

fajnie masz, że mama tak pomoże

wiem, nie moglabym zlego slowa powiedziec o moich rodzicach.., i nie chodzi tu tylko o kwestie finansowa, bo tak to moglo zostac odebrane, ale np. o podejscie do zycia, pomoc, niewpychanie sie w zycie mimo ze mieszkamy w jednym domu na osobnych pietrach itp.. albo o patrzenie w przyszlosc pod katem dziecka, doradzi , pomoze, wyslucha..
Stary 2011-01-05, 13:10   #3313
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Ja bujaczek dostanę od siostry taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...386518547.html rewelacyjnie się sprawował, a jak dziecko jest starsze to ma fotelik. To jedna z niewielu rzeczy jakie zostały mojej siostrze po dziewczynach, jak pytała czy zostawiac, to ja zawsze mowiłam, że nie bo jeszcze dzieci nie ma w planach. Większosc rzeczy oddala lub sprzedała, a ja wszystko musze kupic
Na łożeczko też w sumie jestem zdecydowana
http://allegro.pl/24-klups-lozeczko-...383222790.html
do zestawu można dokupic komodę i szafę, tak wiec ta opcja tez mi sie podoba
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:11   #3314
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/nowa-generacja-woz...326798789.html wózek całkiem fajny się wydaje

brzuszek podobny do mojego- bardzo zgrabny

zaraz wstawie fotke mojego a ty moglabys na avatarek wrzucic
Nikosia

Stary 2011-01-05, 13:13   #3315
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze napisze do kupców tego wózka http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...383145734.html
sprzedały się prawie wszystkie w tej aukcji 50szt.. Myślałam, na początku, żeby kupic jakis firmowy wózek, ale jakby te były ok to po co przepłacac
Cytat:

no to ja kochana bede miala tak samo

the sania ty chudzielcu
brzunio cudny

dziewczonka fajniutki zestaw
ale nie wiem czy ja nie kupie caluskiego zestawu by miec z glowy, musze tylko obczaic czy za bardzo nie przeplace
podoba mi sie ten
http://allegro.pl/16el-lozeczko-szuf...381353702.html
Stary 2011-01-05, 13:15   #3316
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:

Śliczny brzuszek
buziaczki dla mieszkańca
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:17   #3317
Dziewczonka
Wtajemniczenie

The_sania brzuszek super , mój chyba do Twojego podobny - tak mi się wydaje

Violisia a znalazłaś jakieś opinie na temat tego baby merca, bo ja też dzisiaj wkleiłam do niego link (na aukcji allegro sprzedało się już prawie 50szt podczas jednej aukcji - to naprawde dużo). Mam zamiar napisac do kupujacych, żeby się dowiedziec jak się sprawuje ten wózio
Stary 2011-01-05, 13:22   #3318
24kasia86
Wtajemniczenie

moj brzucholek, wstawiam go na avatarek i lece do gina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24tc.jpg (21,6 KB, 28 załadowań)
Nikosia

Stary 2011-01-05, 13:24   #3319
24kasia86
Wtajemniczenie

i jeszcze jedna fota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24tc1.jpg (10,5 KB, 30 załadowań)
Nikosia

Stary 2011-01-05, 13:25   #3320
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Ja bujaczek dostanę od siostry taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...386518547.html rewelacyjnie się sprawował, a jak dziecko jest starsze to ma fotelik. To jedna z niewielu rzeczy jakie zostały mojej siostrze po dziewczynach, jak pytała czy zostawiac, to ja zawsze mowiłam, że nie bo jeszcze dzieci nie ma w planach. Większosc rzeczy oddala lub sprzedała, a ja wszystko musze kupic
Na łożeczko też w sumie jestem zdecydowana
http://allegro.pl/24-klups-lozeczko-...383222790.html
do zestawu można dokupic komodę i szafę, tak wiec ta opcja tez mi sie podoba
tylko te komody maja masakryczne ceny.., dlatego ja zdecydowalam sie na lozeczko zwykle i przewijak taki usztywniany i komode zwykla na ciuszki, bo inne mebelki potem do pokoiku ma po mnie bo mialam nowe niedawno przed slubem kupione, pulki, szafa i na bielizne zamykana szafa..

aha bo ostanio kombinowalam jak to z tymi przewijakami na lozko, ze sa niestabilne, i wyczytalam na kilku aukcjach ze maja one co niektore takie mocowania do lozeczka, wiec juz jestem spokojna bo jak wieksze dziecko bedzie to pewnie bede je kladla na lozku naszym
Cytat:

the sania ty chudzielcu
brzunio cudny

ale nie wiem czy ja nie kupie caluskiego zestawu by miec z glowy, musze tylko obczaic czy za bardzo nie przeplace
podoba mi sie ten
ale cena zabujcza, ja gdzies ten sam zestaw za 500zl widzialam jak znajde to wkleje..
Stary 2011-01-05, 13:26   #3321
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

the sania ty chudzielcu
brzunio cudny

podoba mi sie ten
Śliczne to łóżeczko , a jest możliwosc dokupienia do kompletu komody i szafy?
Stary 2011-01-05, 13:28   #3322
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
brzuszek podobny do mojego- bardzo zgrabny

zaraz wstawie fotke mojego a ty moglabys na avatarek wrzucic
Cytat:
woooooooooooooooooooow ale brzunio cudo

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-05, 13:28   #3323
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
i jeszcze jedna fota
Brzuszek jak się patrzy. Pogratulować

Dziś wieczorem też wstawię swój jak się doproszę TŻ`ta żeby nam fotkę cyknął. Już piszczę mu piąty dzień... A on do mnie : dobrze, za chwilkę... I tak ta chwila trwa już tyle czasu
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-01-05, 13:28   #3324
violisia
Zadomowienie

Cytat:
The_sania brzuszek super , mój chyba do Twojego podobny - tak mi się wydaje

Violisia a znalazłaś jakieś opinie na temat tego baby merca, bo ja też dzisiaj wkleiłam do niego link (na aukcji allegro sprzedało się już prawie 50szt podczas jednej aukcji - to naprawde dużo). Mam zamiar napisac do kupujacych, żeby się dowiedziec jak się sprawuje ten wózio
wlasnie ze nie, ale mojego meza znajomy z pracy kupil ten wozek, i powiedzial ze bomba, a juz kilka sklepow przejezdzil z zona w poszukiwaniu tego idealnego hehe a iwesz ajk to chlopy cos zachwalaja dzieciakowego, to musi juz byc fajne

Cytat:
cudenkooo.. ja to nie mam nawet co wklejac, bo z przedu nie widac tak slicznie jak u was, mam na razie nisko brzuchol..
Stary 2011-01-05, 13:31   #3325
Kasia5
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny. Ale się rozpisałyście Czytam i nadrabiam zaległości. Dopadło mnie przeziębienie i jestem na chorobowym... Strasznie męczy mnie katar.
Co do zakupów potrzebnych rzeczy to dla mnie jesteście prawdziwą skarbnicą wiedzy My jeszcze nic nie kupujemy. Trochę ubranek chciałam kupić teraz na wyprzedażach, no ale jestem uziemiona... Narazie nakupowałam na wyprzedażach ciuszków dla siebie Pewnie już długo się w nich nie nachodzę, ale będę akurat po porodzie. Jeszcze nie nadrobiłam swojej wagi sprzed ciąży i dalej chodzę w normalnych dżinsach.
W przyszłym tygodniu idziemy na usg - bardzo chciałabym już wiedzieć, co mam w brzuszku.
Co do oddawania zwierząt - to nie mieści mi się to w głowie. Zwierzątko to nie zabawka, ani mebel. Ono czuje i cierpi. Sami mamy kota perskiego i nie wyobrażam sobie go oddać. Dostałam go jak miał 5 tyg. - bardzo chorego. Wykarmiłam butelką, wydałam kupę kasy na weterynarza i lekarstwa. Jest dla nas jak członek rodziny. Po urodzeniu dziecka zamierzamy go jedynie ostrzyc, bo na wiosnę zrzuca sierść i trzeba co chwilę odkurzać.
Pozdrawiam
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:32   #3326
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
tylko te komody maja masakryczne ceny.., dlatego ja zdecydowalam sie na lozeczko zwykle i przewijak taki usztywniany i komode zwykla na ciuszki, bo inne mebelki potem do pokoiku ma po mnie bo mialam nowe niedawno przed slubem kupione, pulki, szafa i na bielizne zamykana szafa..

aha bo ostaAnio kombinowalam jak to z tymi przewijakami na lozko, ze sa niestabilne, i wyczytalam na kilku aukcjach ze maja one co niektore takie mocowania do lozeczka, wiec juz jestem spokojna bo jak wieksze dziecko bedzie to pewnie bede je kladla na lozku naszym

ale cena zabujcza, ja gdzies ten sam zestaw za 500zl widzialam jak znajde to wkleje..
Aż taka masakryczna nie jest ok. 400zł razem z przewijakiem, a za zwykła komodę trzeba dac ok. 300zł +przwijak http://allegro.pl/nowa-komoda-przewi...386935558.html
a byłby już komplet, później jak niunka bedzie miała swoj pokoj dokupi sie szafe itd.
Stary 2011-01-05, 13:33   #3327
amarcia
Wtajemniczenie

Ech Piotruś jest śliczny i jaki ruchliwy! wspaniała pamiątka...

Kasia pokaźny brzusio! Widzę że apel morii o brzuszkach na avatary przynosi plony
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:36   #3328
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
i jeszcze jedna fota
Wow Kasia ale masz piłeczkę , chyba gonisz Eweskę i Morie normalnie no...

A mi sie Piotruś nie chce wczytac internet zamula.

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-05 o 13:39
Stary 2011-01-05, 13:40   #3329
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz premiera: nasz Piotruś w pełnej krasie
( TŻ mówi, że jakość będzie lepsza, jak się film przetworzy , wieczorem podmienię na ten lepszy) Na razie zmykam na zakupy.

http://www.youtube.com/watch?v=LItpUYTKHbY
COŚ PIĘKNEGO

i mam pytanie:
wiem, wiem dostanę po głowie. zmieniłam nazwisko w czerwcu, co nie jest zgłoszone jeszcze w Urzędzie Skarbowym, ale u pracodawcy tak. co teraz mi grozi? nowy dowód mam. a i pewnie teraz jak najszybciej muszę zgłosic zmianę nazwiska do Skarbówki, tak??

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Brzuszek jak się patrzy. Pogratulować

Dziś wieczorem też wstawię swój jak się doproszę TŻ`ta żeby nam fotkę cyknął. Już piszczę mu piąty dzień... A on do mnie : dobrze, za chwilkę... I tak ta chwila trwa już tyle czasu
a brzuszek w tym czasie ciągle rośnie.... musisz go ponaglić

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-05, 13:45   #3330
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
COŚ PIĘKNEGO

i mam pytanie:

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

a brzuszek w tym czasie ciągle rośnie.... musisz go ponaglić
Dziś ma czas do wieczora. Jak nie zrobi to przez łeb dostanie i skończy mu się. Najgorzej, że wie jakie to dla mnie ważne a tak olewa. Mondzioł jeden

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

A Piotruś to już wielki kawał chłopca Cudny jest. Oby się nadal zdrowo rozwijał
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości