W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 12:36   #871
gabishing
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Golisz rece? Ja tez bym musiala...ale sie boje, ze mi odrosna takie mega ze juz zawsze bede je golic, a w wieku 80 lat juz pewnie nie bedzie mi sie chcialo i bede straszyc wnuki moimi wlosami na rekach
nie golę woskuję ale latem wcale na łapach jakies mega długie nie rosną w związku z tym takie same albo jaśniejsze nawet cięzko mi powiedzieć bo ma jasne naturalne a jak krótki rękawek to lubię nie mieć kłaków na rękach

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
wczorajsze
kruszynka słodka
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:36   #872
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
chce uszyć pościel + ochraniacz taki dookoła łóżeczka tylko nie wiem który materiał kupić, pomóżcie pokój jest niebieski a płeć nieznana
Ja proponuje 1 lub 3, osobiscie mi sie podoba 2 ale zbyt powazny wzór jak na pościel dziecięcą.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:36   #873
olbka
Zadomowienie

Muron, mała jest po prostu śliczna!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:36   #874
ligotka
Rozeznanie

muron pieknosci!
agape zeby nie powiedzial Ci jak moj w takich chwilach, ze jemu obojetnie :/
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:37   #875
MARIKA.S
Zadomowienie

make_up_istka Gabrysia jest już w drodze! Nie długo ją przytulisz Powodzenia i bezproblemowego porodu

A może któraś z Was wyprzedzi make_up_istkę?

A propo tego urlopu, to tak mówi o tym prawo :
"Urlop ojcowski
Począwszy od dnia 1 stycznia 2010 r. pracownikowi-ojcu wychowującemu dziecko przysługuje tzw. urlop ojcowski. Urlop może być udzielony nie dłużej niż do ukończenia przez dziecko 12 miesięcy życia (art. 182 3 kodeksu pracy w związku z art. 14 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r. o zmianie ustawy - Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw, Dz. U. Nr 237 poz. 1654).
Podstawą udzielenia urlopu jest wniosek pracownika-ojca składany w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania z urlopu.
W latach 2010 i 2011 wymiar urlopu ojcowskiego będzie wynosił 1 tydzień, przy czym przez tydzień - na podstawie art. 183 1 § 1 w związku z art. 1823 § 3 Kodeksu pracy - należy rozumieć 7 dni kalendarzowych, co powoduje, iż jednorazowo udziela się urlopu na 7 kolejnych dni kalendarzowych.
Od dnia 1 stycznia 2012 r. wymiar urlopu ojcowskiego wzrośnie i będzie wynosił 2 tygodnie. Pracownik - ojciec, który będzie korzystał z urlopu ojcowskiego w dniu 1 stycznia 2012 r. - w wymiarze 1 tygodnia - ma prawo do pozostałej części urlopu, tj. dodatkowego tygodnia. Pozostała część urlopu będzie udzielana bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu w dotychczasowym wymiarze, na pisemny wniosek pracownika, złożony w terminie nie krótszym niż 3 dni przed rozpoczęciem korzystania z pozostałej części urlopu.
Przykład
Pracownikowi - ojcu udzielono urlopu ojcowskiego w wymiarze 1 tygodnia, od dnia 28 grudnia 2011 r. do dnia 3 stycznia 2012 r. Ponieważ od dnia 1 stycznia 2012 r. następuje zwiększenie wymiaru urlopu ojcowskiego do 2 tygodni, pracownik złożył w dniu 31 grudnia 2011 r. wniosek o udzielenie pozostałej części urlopu ojcowskiego. Urlopu uzupełniającego należy w takiej sytuacji udzielić od dnia 4 stycznia 2012 r. do dnia 10 stycznia 2012 r.
W przypadku gdy pracownik - ojciec wykorzystał urlop w 2011 r. w obowiązującym wymiarze jednego tygodnia, to w 2012 r. nie będzie miał już prawa do urlopu uzupełniającego, nawet jeśli dziecko nie ukończyło jeszcze 12 miesięcy. Urlopu ojcowskiego w wymiarze 2 tygodni nie można udzielać w częściach.
W przypadku gdy w trakcie przysługującego na podstawie przepisów kodeksu pracy urlopu dziecko wychowywane przez pracownika-ojca ukończy 12 miesiąc życia - urlopu należy udzielić tylko do dnia poprzedzającego dzień, w którym dziecko ukończy 12 miesiąc życia. Zgodnie bowiem z art. 112 Kodeksu cywilnego w przypadku obliczania wieku osoby fizycznej, termin oznaczony w miesiącach kończy się z początkiem dnia, który datą odpowiada początkowemu dniowi terminu. "

Podejrzewam jednak, że jeśli dziecko będzie urodzone po 8 stycznia, to będzie owszem dwa tygodnie urlopu, (bo tak jak mówicie rok na wykorzystanie minie w styczniu 2012) ale będzie można z niego skorzystać pewnie na przełomie grudnia/stycznia albo w ogóle wziąć go dopiero w styczniu 2012
Tak mi się wydaje....

muron Kalinka jest bosskaa....też chciałam, żeby Sara miała tyle włosków No ale cóż.....
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:37   #876
muron
Zakorzenienie

włosków ma dużo i tak myślałam, że tak będzie OO chyba zaraz budzonko;-)

Dziewczyny póki jesteście w ciąży- przy następnej wizycie poproście gina o zaświadczenie o opiece od X tc , lub na druku z MOPSu. To do becikowego. Potem jest tyyyle zalatwiania, ze dobrze mieć to już teraz

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:37   #877
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
wera ale depilacja woskiem sprawia że włoski stają się duuużo cieńsze, więc można spokojnie depilować ręce
czyli wizyta OK? Cieszę się
Depilatorem niby tez, a jakos nie zauwazylam roznicy no chyba ze sie robi to kilka lat regularnie, to podobno faktycznie jest troche inaczej... W sumie tak jak z brwiami... Na poczatku rosna normalnie, potem coraz ciensze az w koncu nie rosna

muron jak ja Ci zazdroszcze
ps. przestan byc taka oszczedna w tych zdjeciach i wstaw nam tu porzadna sesje

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:37   #878
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość

kma
nasze dzieciaczki ważą podobnie, dwa klopsiki, hehe. Będzie dobrze - jakoś dotrwamy.
no faktycznie, Twój też ma niezłą wagę

Cytat:
O rany, zdaje się że własnie pozbyłam się czopa Takiego czegoś nigdy nie miałam (bardzo gęste) więc podejrzewam, ze to to...
uła, czekamy z niecierpliwością na wieści z każdym dniem jak wchodzę na wizaż, to z taką ekscytacją - ciekawe czy któraś nie urodziła

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Kma a ja myślałam, że jestes jakies 2 tygodnie dalej, sorki, nie sprawdziła.To dopiero 35 tydzien i lekarz juz ci wróży poród na dniach???Co sie dzieję...to ja już za 2 tygodnie powinnam byc gotowa
ja już 36 tc zaczęłam dzisiaj - w szpitalu dostałam zastrzyk na rozwój płucek i wszytsko jest ok, mały ma odpowiednią wagę, także teraz tylko mam czekac - ja oczywiście cały czas leżę, bo chciałabym młodego jeszcze ze 2 tyg. przetrzymac - właśnie się przeprowadzamy, jutro przyjadą rodzice posprzątac nam mieszkanie a potem Tż będzie przewoził meble itp. Myślę, że do niedzieli już tam zamieszkamy

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Kma sporego chłopa będziesz miała albo USG coś oszukuje trochę
no ja mam nadzieję, że troszkę zawyża

Cytat:
Dziewczyny odespałam tę noc...straszna była...nie mogłam nad ranem zasnąć, jakiś taki niepokój czułam wewnętrzny...w końcu mnie przyszpiliło i na kibelku wylądowałam - dopiero "po" dałam radę zasnąć...co to się dzieje.
ja też jakoś tak dziwnie spałam-obudziłam się koło 6 na siusiu i jakoś tak dziwne lęki poczułam, zasnęłam gdzieś koło 8 i spałam do 10

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
a tak na marginesie.... dziewczynki musimy zaciskać nogi bo dopiero dla ojców dzieci urodzonych po 8stycznia tego roku są 2 tyg urlopu
mam nadzieje ze syncio to zrozumie i sie troche w brzuszku uspokoi teraz i wczesniejszej niespodzianki nie zrobi
Cytat:
Dziś w DD TVN o tym mówili, mąż ma się dowiedzieć w kadrach, czy to prawda, fajnie by było. Ja słuchałam jednym uchem, bo sprzątałam, także pewnie macie rację, że te dwa tygodnie jakoś w czasie rozłożone będą...a już się człowiek ucieszył...
to jak się czegoś dowiecie, to dajcie znac, bo ja wszędzie czytam, że te 2 tyg. są od 2012 r

Cytat:
wczorajsze
jaaaa ale śliczna

Cytat:
chce uszyć pościel + ochraniacz taki dookoła łóżeczka tylko nie wiem który materiał kupić, pomóżcie pokój jest niebieski a płeć nieznana
skąd materiał??

A mam pytanie, jak pielęgnowac/czyścic uszy dziecka???
Stary 2011-01-05, 12:38   #879
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Muron przepiękna kruszyna!!!

U mnie bedzie loteria z włosami, bo ja byłam łysa po porodzie (moja siostra tak długo nie miała prawie nic że jak tradycyjnie po roczku się ścina włosy to jej nie było czego ścinać ) a TŻ miał dużo, długich czarnych
mówiłam, że będziesz następna;-)

Stary 2011-01-05, 12:38   #880
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
tez dostałam to zaproszenie ale to prawie mój termin porodu..
wiec ciężko będzie choć bardzo chciałabym na to pójść bo na wcześniejsze nie mogłam :-(

------------------------------------------

a tak na marginesie.... dziewczynki musimy zaciskać nogi bo dopiero dla ojców dzieci urodzonych po 8stycznia tego roku są 2 tyg urlopu
mam nadzieje ze syncio to zrozumie i sie troche w brzuszku uspokoi teraz i wczesniejszej niespodzianki nie zrobi
Poważnie??wszedł jakis nowy przepis? zamiast tygodnia od 8 stycznia sa 2 tygodnie urlopu na urodzenie dzecka dla ojca???to mój sie załapie napewno

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-05, 12:39   #881
muron
Zakorzenienie

Marika- ja do 2 rż byłam łysa jak kolano i wyglądałam jak chłopiec w kieckach;-) Do tego straasznie chuda, po okresie niemowlęcym;-)

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

jest na pewno teraz 2 tc:-( My się nie załapiemy:-(

Stary 2011-01-05, 12:45   #882
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Z tym przenoszeniem - nie dziwię się, że tak się bałaś przy kolejnych ciążach.
Ja swój depilator po jednej depilacji nóg oddałam Mamie...ból, jak cholera, a do tego czerwone nogi i pryszcze...a niby nakładki masujące miał i inne bajery.
ja kupiłam sobie depilator - moje marzenie- i zawsze kończyło się na ogoleniu lewej nogi prawej już nie mogłam ogolić. Raz ogoliłam bikini. Bylam tak spuchnięta, że chodzić nie mogłam.. ale fakt na długo miałam spokój
Cytat:
wczorajsze
cudowności. Jeny, przeraża mnie jak sobie pomyśle, że mam takie maleństwo w brzuchu!
Cytat:
Marika- ja do 2 rż byłam łysa jak kolano i wyglądałam jak chłopiec w kieckach;-) Do tego straasznie chuda, po okresie niemowlęcym;-)

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

ja miałam włoski, ale takie delikatne, mój maz też.. wiec mały pewnie będzie miał coś na głowie.. a jak wierzyć w przesądy odnośnie zgagi. to b ędzie mieć afro.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:46   #883
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:

tak, ale chyba na takich zasadach jak pisała Marika - urlop musi miec ciągłośc, więc 2 tygodnie można wziąc dopiero na przełomie grudnia/stycznia lub w styczniu (o ile nie minie 12 miesięcy od urodzenia dziecka)
Stary 2011-01-05, 12:46   #884
make_up_istka
BAN stały

Haha, Muron ja byłam łysa jak się urodziłam (chuda potem też), ale do dziś za wiele włosów niestety nie mam - są bardzo cieniutkie
No ja mam nadzieję być następna nie wciskać się proszę przede mnie!

wera moja siostra woskowała ręce od wiosny i dziś już prawie wcale ich nie ma. Zupełnie ich nie widać. Pewnie zależy od "stanu wyjściowego"
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:46   #885
ligotka
Rozeznanie

marika dokladnie to samo czytalam, ale nie wiem czy we wlasciwy sposob Wam opisalam jednym slowem jak tatus wezmie urlop na przelomie roku lub w styczniu to sie zalapie, w przeciwnym razie nie, no i na to moga liczyc tylko jesli dziecko urodzi sie przynajmniej po 8 stycznia!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:47   #886
Jelly37
BAN stały

Witam Was
Ja dopiero niedawno się obudziłam,bo w nocy nie mogłam spać...
Znów mam kłucie w podbrzuszu,plecy mnie bolą,pachwiny tez...

Muron,śliczną masz córeczkę

Make_up_istka,no,to teraz czekamy na info od Ciebie,że już urodziłaś
Bo może się zacząć w każdej chwili

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:48
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:47   #887
MARIKA.S
Zadomowienie

kma1982 ja ma kupione te patyczki do uszu dla dzieci i nimi czyszczę uszka, ale tylko małżowinkę na zewnątrz bo tam też zbierają się rożne farfocle

A i te patyczki są świetne w pielęgnacji dziewczęcej cipci Bo jak mała kupkę robi to jej zawsze tyle między wargi nawłazi, ze szok. I ja maczam te patyczki w wodzie i jej ładnie wszystko wybieram

Właśnie w radio mówili, że w Afganistanie polscy żołnierze odebrali poród

muron mój mąż pyta czy założysz się z nim o 200 zł w sprawie tego urlopu, bo on twierdzi, że tak nie jest
Ach i miałam Ci się pytać czy Twój TŻ założył już lokatę?? Bo my mamy właśnie taki zamiar

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:50
Stary 2011-01-05, 12:53   #888
mysiopez
Zadomowienie

a ja mam pytanie odnośnie sterylizatora do mikrofalówki! Dostałam plastikowy sterylizator do laktatora. Czy uważacie, że korzystanie z niego to dobry pomysł???

Stary 2011-01-05, 12:53   #889
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
wczorajsze
Śliczniutka

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-05, 12:56   #890
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
muron ale kruszynka

dzięki za rady - tak więc chyba między żyrafami a kropkami wybierze TŻ
jak tylko dwie sciany niebieskie to faktycznie tez tylko z tych dwóch wzorkow bym wybierala.. z lekką przewagą dla kropek.. mimo ze zwierzaczki są bardziej dzieciaczkowe.. ale z tego co pamietam to masz juz ladne drzewko na scianie.. wiec za duzo roznych elementow tez nie bedzie za dobrze..ale to kwestia tego co kto lubi...
w każdym badz razie tez stawiam na te dwa wzory..

---------------------

muron!!!!! wkoncu widze twoją kalineczkę.. jaka kruszynka słodziutka...
normalnie do zacalowania..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:57   #891
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cześć Dziewczynki

Jadę niedługo do lekarza zamierzam dzisiaj nie płacić za wizytę
zgodnie z tym artykułem kobiety w ciąży mają prawo do bezpłatnej opieki zobaczymy, co baba w rejestracji powie, bo to taka herod-baba.

http://www.gazetaprawna.pl/drukowanie/30062

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:58   #892
MARIKA.S
Zadomowienie

Widziałyście dzisiaj ten sklep promowany w DD TVN?
http://www.mamagama.pl/index.html
Fajne gadżety, ale ceny jakie

To ja też pochwalę się moim małym Pyrtkiem A co!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4206z.jpg (55,9 KB, 75 załadowań)
Stary 2011-01-05, 13:00   #893
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Jadę niedługo do lekarza zamierzam dzisiaj nie płacić za wizytę
zgodnie z tym artykułem kobiety w ciąży mają prawo do bezpłatnej opieki zobaczymy, co baba w rejestracji powie, bo to taka herod-baba.

http://www.gazetaprawna.pl/drukowanie/30062
a chodzisz prywatnie czy państwowo?

Stary 2011-01-05, 13:00   #894
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

hej laseczki................. .... jestem zła po wizycie
jestem pozamykana na 4 spusty, dalej potwierdzona CC, mam chodzić na czworakach w ramach ćwiczeń, żeby dziecko miało możliwość się obrócić przy mojej ranie po oparzeniu (to ponoć nowość z jakiś amerykańskich badań).
Lekarz robił mi strasznie długo USG i co najlepsze..przestraszył się i wezwał drugą p. ginekolog na konsultacje, że niby z rączką jest coś nie tak...... a minę miał grobową, zero emocji. Pani doktor powiedziała, że najprawdopodobniej się podwinęła. Nawet nie mógł zrobić pomiarów, bo dziecko dupą obrócone do wszystkich. i tym sposobem nie znam ani wagi przybliżonej, ani długości dziecka.............masak ra..

Oczywiście płci nie znam i już się obraziłam na tego szkraba.......

agape z pościelą to 1 lub 3 mi się podoba

muron śliczna Kalinka
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:00   #895
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
muron mój mąż pyta czy założysz się z nim o 200 zł w sprawie tego urlopu, bo on twierdzi, że tak nie jest
Ach i miałam Ci się pytać czy Twój TŻ założył już lokatę?? Bo my mamy właśnie taki zamiar

ja się mogę z nim zalozyc że tak na 100% jest dla ojcow dzieci urodzonych po 8 stycznia 2011
oto dowod:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Tatu...m-2263578.html
Stary 2011-01-05, 13:01   #896
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Widziałyście dzisiaj ten sklep promowany w DD TVN?
http://www.mamagama.pl/index.html
Fajne gadżety, ale ceny jakie

To ja też pochwalę się moim małym Pyrtkiem A co!
Jaka ona cudna

Juz się nie mogę doczekac,aż moją zobaczę,może tez będzie taka śliczna,jak Wasze dzieciaczki,mamusie
Stary 2011-01-05, 13:04   #897
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
a chodzisz prywatnie czy państwowo?
do tej pory chodziłam prywatnie, ale ten lekarz do którego chodzę, przyjmuje też na NFZ.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:04   #898
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
hej laseczki................. .... jestem zła po wizycie
jestem pozamykana na 4 spusty, dalej potwierdzona CC, mam chodzić na czworakach w ramach ćwiczeń, żeby dziecko miało możliwość się obrócić przy mojej ranie po oparzeniu (to ponoć nowość z jakiś amerykańskich badań).
Lekarz robił mi strasznie długo USG i co najlepsze..przestraszył się i wezwał drugą p. ginekolog na konsultacje, że niby z rączką jest coś nie tak...... a minę miał grobową, zero emocji. Pani doktor powiedziała, że najprawdopodobniej się podwinęła. Nawet nie mógł zrobić pomiarów, bo dziecko dupą obrócone do wszystkich. i tym sposobem nie znam ani wagi przybliżonej, ani długości dziecka.............masak ra..

Oczywiście płci nie znam i już się obraziłam na tego szkraba.......

agape z pościelą to 1 lub 3 mi się podoba

muron śliczna Kalinka

Na czworakach?
Boże,o czymś takim to ja jeszcze nie słyszałam.
No i ten lekarz to też bardzo mądry-niepotrzebnie Cię straszy....
A co do płci-kiedy masz następną wizytę?
Może wtedy maluszek się odwróci i będzie wszystko widac jak na dłoni?
No i nie przejmuj się tak,bo się dziecko zestresuje
Stary 2011-01-05, 13:04   #899
Louboutinka
Raczkowanie

no marika twoja sara to juz nie tylko do zacalowania ale i do zjedzenia
slicznie wypasiony pączuś
Stary 2011-01-05, 13:08   #900
Chantalle
Raczkowanie

piszecie o goleniu. Jako ze trafiłam z cała akcją 7 tygodni za wczesnie, wiec byłam totalnie nieprzygotowana, nogi i cipka nieogolone...ale jakos przy strachu i podobnych emocjach nawet o tym nie pomyslalam
za to na drugi dzien po CC wróciła mi ochota na męża,a bedac w ciazy zapadłam w sen zimowy... normalnie zmasakrowalabym go w szpitalnej łazience, ale niestety połóg, czekac trzeba...

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości