Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 14:22   #3361
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

a co sądzicie łóżeczkach??? lepiej zwykłe czy turystyczne?? Bo przeglądam allegro i zastanawiam się nad tymi turystycznymi...czy to dobry pomysł zastanowić się nad jego kupnem...
Stary 2011-01-05, 14:27   #3362
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
a co sądzicie łóżeczkach??? lepiej zwykłe czy turystyczne?? Bo przeglądam allegro i zastanawiam się nad tymi turystycznymi...czy to dobry pomysł zastanowić się nad jego kupnem...
Mi właśnie koleżanka poleciła łóżeczko turystyczne. Kupiła je swojej córce przed narodzinami. Malutka na początku tylko w nim spała, a teraz jak jest już większa i ma rok i 8 miesięcy to bawi się tam i też śpi. Też będę kupowała łóżeczko turystyczne, bo jest wygodne i poręczne
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:27   #3363
amarcia
Wtajemniczenie

Cieszę się, ze was rozweseliłam ciut. Sama jak to słyszałam płakałam ze śmiechu...

Powiem szczerze, że ja bardzo lubiłam mój podgrzewacz. Mam z Avent'u. Karmiłam poprzednio do ok. 3-go miesiąca, pokarm zanikał nieubłaganie, nie pomagały herbatki i hektolitry wody oraz miliony innych "sprawdzonych sposobów". Przeszliśmy na karmienie buteleczką i w środku nocy wędrowałam tylko do podgrzewacza, miałam tam odmierzoną ilość wody o zawsze idealnej temperaturze, dosypywałam mlesia i karmienie gotowe. Dla mojego małego niecierpliwca to było też idealne rozwiązanie. Zanim nakarmiłam zdążyłam sie rozbudzić, spokojnie doprowadziłam butelusię do porzadku a najedzone dzieciątko już spokojnie spalo i się nie denerwowało
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:28   #3364
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ale turystyczne dla noworodka???
no costy...
a jak je bedziesz siegac?
turystyczne to dla roczniaka na wakejszyn

kurde ale mi oczy lzawia
Stary 2011-01-05, 14:29   #3365
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Może słyszałyście dowcip o rozmowie dwóch noworodków na oddziale. Jeden mówi do drugiego:
A wiesz, u mamy w brzuszku miałem kiedyś gościa. Leżę sobie, patrzę, a tu ktoś wchodzi. Mówię "cześć" i macham rączką a gość dziwny jakiś - wchodzi i wychodzi, wchodzi i wychodzi. Średnio to było śmieszne, więc krzyczę do niego "TO W KOŃCU WCHODZISZ CZY WYCHODZISZ!!!" a ten cham mnie opluł i uciekł
Nie no rewelacja
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:31   #3366
Siasiek
Zadomowienie

Co do łóżeczek turystycznych to zastanówcie się jakie kupujecie. Najlepiej jednak obejrzeć w sklepie. Bo taki noworodek musi spać na twardym zanim się nie "usztywni" cały kręgosłup i mięśnie. Także moim zdaniem i tak należałoby kupić do takiego łóżeczka porządny materac by to dla dziecka było zdrowe a nie patrzeć na to że są wygodne i poręczne.

Aguś są przecież turystyczne z wkładką dla noworodka, i nie musisz nurkować po dziecko.

MPoziomkowa dzięki za radę odnośnie nóg, coś muszę robić bo mi chyba odpadną.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:35
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:33   #3367
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Mi właśnie koleżanka poleciła łóżeczko turystyczne. Kupiła je swojej córce przed narodzinami. Malutka na początku tylko w nim spała, a teraz jak jest już większa i ma rok i 8 miesięcy to bawi się tam i też śpi. Też będę kupowała łóżeczko turystyczne, bo jest wygodne i poręczne
Własnie coraz bardziej podoba mi się ten pomysł z łóżeczkiem turystycznym muszę porozmawiać z moim tż jak wróci z pracy co o tym sądzi Wydaje mi się właśnie, że główną jego zaletą jest to, że jest bardzo poręczne i funkcjonalne
Stary 2011-01-05, 14:33   #3368
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Waga nie zbyt duża,wizualnie wózek w wersji głębokiej ładny.
Mnie nie podoba sie spacerówka i te koła plastikowe(strasznie twarde,)
cena przystepna jak za taki zestaw.Reszta super.

Ja juz mam swój typ wózka i tak już zostanie.Jak pisałam wcześniej nie mam zamiaru kupować nowego,bo to niema sensu.Co za róznica dla dzieciaka czy ma wózek funkel nówke czy uzywany w stanie idealnym.
Dla chłopców kupowałam nowe wózkii to było na marne wydawanie kasy.
Leżaczek owszem,takze kupię bo jest przydatny,podgrzewaczy,st erylizatorów nie miałam i nie potrzebuje.
Z ubraniami dla dziecka też nie bede szaleć,niemowlak tak szybko wyrasta,ze nie których się nawet nie założy.Tylko to co jest naprawdę potrzebne.
Rozek odpada nie sprawdził się przy synkach.Kocyki mam ,więc ie bede kupować.
Łóżeczko turystyczne z 2 poziomami chcemy kupić,maja otwierany bok aby dzieciak mógł później sam wychodzić.
a czemu koła plastikowe nie są ok? rozjaśnij mi bo nie znam się kompletnie, a wiadomo, że każdy sprzedawca potrafi nawet z wady zrobic zaletę. i spacerówka czemu nie podoba Ci się? za mała może byc na zimę dla maluszka?
Cytat:
Może słyszałyście dowcip o rozmowie dwóch noworodków na oddziale. Jeden mówi do drugiego:
A wiesz, u mamy w brzuszku miałem kiedyś gościa. Leżę sobie, patrzę, a tu ktoś wchodzi. Mówię "cześć" i macham rączką a gość dziwny jakiś - wchodzi i wychodzi, wchodzi i wychodzi. Średnio to było śmieszne, więc krzyczę do niego "TO W KOŃCU WCHODZISZ CZY WYCHODZISZ!!!" a ten cham mnie opluł i uciekł

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Poczekalabym na nowy dowod ze wzgledu na to ze musisz na wniosku aktualizacyjnym podac jego nowy numer. Wiec pozniej i tak musialabys na nowo zglaszac aktualizacje. Czy urzad skarbowy w zwiazku z zameldowaniem masz ten sam czy taz sie zmienia na inny?
urząd jest ten sam (tylko 1w naszym mieście). dowód na nowe nazwisko po ślubie już mam, tylko teraz czekam na kolejny dowód z nowym adresem. a urząd skarbowy cały czas mnie ma z panieńskim nazwiskiem i starym adresem. pracodawca ma tylko nowe nazwisko. właśnie: czy pracodawca powiadamia ZUS o zmianie moich danych osobowych? chyba tak, co? bo nic nie słyszałam, żeby zgłaszac nowe dane do ZUSu

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:34   #3369
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no costy...

kurde ale mi oczy lzawia
są takie z regulowanym dnem jak w normalnych łóżeczkach
Stary 2011-01-05, 14:35   #3370
the_sania
Wtajemniczenie

ostatnio też słyszałam, że te turystyczne lepiej sobie kupic. są przystosowane też dla noworodków. sama nie wiem....

tylko na co wtedy zwracac uwagę jak kupujemy turystyczne? są od 100zł do 600

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:36
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:39   #3371
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ostatnio też słyszałam, że te turystyczne lepiej sobie kupic. są przystosowane też dla noworodków. sama nie wiem....

no dokładnie...Dlatego też poruszyłam ten temat...nie mam zielonego pojęcia czym się ewentualnie kierować przy wyborze
Stary 2011-01-05, 14:41   #3372
dorkabl
Zadomowienie

Nadrobiłam 3 str i się rozpłakałam...
Ja nic nie wiem o łóżeczkach, fotelikach, wózkach
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:43   #3373
agus87
Zakorzenienie

ahaaaaa

ale i tak nie kupie turystycznego dla noworodka

dorkabl don't worry

jak troche poswiecisz temu czasu to nadrobisz,
Stary 2011-01-05, 14:45   #3374
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
no dokładnie...Dlatego też poruszyłam ten temat...nie mam zielonego pojęcia czym się ewentualnie kierować przy wyborze
chyba przegapiłyście mój post

Co do łóżeczek turystycznych to zastanówcie się jakie kupujecie. Najlepiej jednak obejrzeć w sklepie. Bo taki noworodek musi spać na twardym zanim się nie "usztywni" cały kręgosłup i mięśnie. Także moim zdaniem i tak należałoby kupić do takiego łóżeczka porządny materac by to dla dziecka było zdrowe a nie patrzeć na to że są wygodne i poręczne.

Graco to dobra firma jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne ale i firma Arti ma dobrze zrobione łóżeczka, tylko co do tych cienkich miękkich materacy miałabym obiekcje.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:46   #3375
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
urząd jest ten sam (tylko 1w naszym mieście). dowód na nowe nazwisko po ślubie już mam, tylko teraz czekam na kolejny dowód z nowym adresem. a urząd skarbowy cały czas mnie ma z panieńskim nazwiskiem i starym adresem. pracodawca ma tylko nowe nazwisko. właśnie: czy pracodawca powiadamia ZUS o zmianie moich danych osobowych? chyba tak, co? bo nic nie słyszałam, żeby zgłaszac nowe dane do ZUSu
Mozesz zglosic aktualizacje z nowym nazwiskiem, nowym adresem i nowym - starym dowodem, ale jak odbierzesz nowy dowod za 3 tyg znowu musisz zlozyc aktualizacje ze masz znowu nowy dowod z nowym numerem. Wiec jak uwazasz . Pracodawca po zgloszeniu przez Ciebie zmiany danych osobowych ma obowiazek powiadomic o tym ZUS oraz ubezpieczyciela jesli macie ubezpieczenie grupowe.
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:46   #3376
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Mam do wyboru, albo jeździć windą z cięższym gondolo-fotelikiem, albo zasuwać na 6 pietro po schodach z lżejszymi, ale większymi gondolami Więc wolę mieć cięższe gondolo-foteliki i jeździć windą

Z tego co piszą na stronie to ten gondolo-fotelik waży 5,2kg

Szkoda że u mnie w bloku nie ma windy towarowej tylko małe osobowe bo gdyby była towarowa nie byłoby problemu bo wtedy winda jest dwa razy wieksza.
hahahaa, dobre! winda towarowa haha, byc moze ze te nowe modele maja po 5kg, stare mialy chyba 7

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
brzuszek podobny do mojego- bardzo zgrabny

zaraz wstawie fotke mojego a ty moglabys na avatarek wrzucic

jej! ale piekny

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o kciuki za dzisiejszą wizyte!! O 17!

BOJE SIE!!!!!!

tak jest! kciuki juz sa

Cytat:
Byłam zajrzeć do mam listopadowo-grudniowych. Zostało ich chyba ze trzy a moze mniej. Zobaczcie co jedna dziś napisała, wyłam ze śmiechu:

"ehh jade znow na ktg........... i jak usłysze po drodze a) a Ty jeszcze 2) a ty kiedy? to zobaczycie na czerwonym pasku na tnv24 że ciężarna na zachodzie Polski otworzyła ogień do przechodniów "
dobre!

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
My nie mamy tego problemu, mamy zakaz wspólżycia od początku ciąży . Ale wydaje mi się, że strach nie jest niczym dziwnym
my mielismy na poczatku, ale strach zostal

Cytat:

niezle

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no costy...

kurde ale mi oczy lzawia
sa tez z podnoszonym materacykiem i sa sztywne

odebralam wymaz z gardla tez jest ok!

aha! swietnie wugladaja wasze brzuszki w avatarkach bomba!

anulinka, super filmik pieknie widac twarz, u mnie tak dobrze nie bylo, czy maly macha lapka czy mi sie wydawalo?

chyba chcialam do kogos jeszcze napisac, ale post mi sie nie zaznaczyl...

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:48
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:51   #3377
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

nie wiem, nie wiem nie wiem.... Przemyślimy zobaczymy Siasiek dziękujemy za rady

Ja też nic nie wiem na temat łóżeczek, wózków itp Dlatego tu jestem, pytam, czytam i oglądam
Stary 2011-01-05, 14:51   #3378
amarcia
Wtajemniczenie

Siasiek ma 100% racji, twardy materacyk dla noworodka jest NIEZBĘDNY! Turystyczne łóżeczka teraz praktycznie wszystkie mają dno na dwóch poziomach więc podwyższając dno i kładąc na nim porządny materacyk, który do zwykłego łóżeczka też trzeba kupić, może wyjść praktyczne legowisko. Te przewijaczki na nim tylko... też nie są sztywne. Dzieciaczek wpada tam idealnie i bardzo mu wygodnie, ale jak wyciągnąć brudną pieluszke?
Stary 2011-01-05, 14:56   #3379
principessina
Zakorzenienie

amarcia ale sie usmialam w kawalu

a ja dzis siedzac na stolku barowym zrobilam obiad, powiem Wam ze brzusio dzis nie jest juz tak twardy, ale skora pomimo smarowania bardzo mnie ciagnie...

Zastanawiam sie nad jakims przescieradelkiem do wozka, bo przeciez bedzie goraco, to moze tylko samo przescieradelko pod spod i na gore ew. narzuce pieluszke, czy podusia dla takiego noworodka tez jest potrzebna??

Dziewczyny pozniej bede sie Wam chwalic, dostalam dzis mega pake z Polski, jakie piekne rzeczy, no i nasze sztucce, ktore dostalismy rok temu w prezencie slubym i nie mielismy jak ich zabrac no a ciuszki przegladam juz 30 min i sie podniecam
Stary 2011-01-05, 14:59   #3380
amarcia
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...387916880.html
Tutaj przewijaczek wydaje mi się w miarę sztywny, ale musiałabym to zobaczyć i dotknąć

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

principessina to pewnie już praktycznie skończona wyprawka! Cudnie
Koniecznie się pochwal co tam masz
Stary 2011-01-05, 15:00   #3381
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Siasiek ma 100% racji, twardy materacyk dla noworodka jest NIEZBĘDNY! Turystyczne łóżeczka teraz praktycznie wszystkie mają dno na dwóch poziomach więc podwyższając dno i kładąc na nim porządny materacyk, który do zwykłego łóżeczka też trzeba kupić, może wyjść praktyczne legowisko. Te przewijaczki na nim tylko... też nie są sztywne. Dzieciaczek wpada tam idealnie i bardzo mu wygodnie, ale jak wyciągnąć brudną pieluszke?

nozki w gore i jedziemy z pielucha hahahaha.
pamietam jak zmienialismy pierwsza pieluche, mlody lezal na brzuchu , w inkubatorze a my stalismy i obmyslalismy jak to zrobic ale byl ubaw

wiecie co, ktoras dziewczyna pisala ze lozeczka zwykle maja to fajne ze maja szczebelki wyciagane i dziecko starsze samo moze wychodzic, a ja wam powiem ze ja mialam turystyczne bez odpinanego boku i super mi z tym bylo ze mlody nie mogl wychodzic wiedzialam ze na spokojnie bezpiecznie sobie spi a jak sie obudzi to bedzie mnie wolal ze chce wyjsc. no i nie bylo opcji uciekania wieczorem jak go kladlam
Stary 2011-01-05, 15:01   #3382
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...387916880.html
Tutaj przewijaczek wydaje mi się w miarę sztywny, ale musiałabym to zobaczyć i dotknąć

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

principessina to pewnie już praktycznie skończona wyprawka! Cudnie
Koniecznie się pochwal co tam masz
chyba najlepiej jest sie wybrac do jakiegoś sklepu i wszystko wymacać
Stary 2011-01-05, 15:03   #3383
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
amarcia ale sie usmialam w kawalu

a ja dzis siedzac na stolku barowym zrobilam obiad, powiem Wam ze brzusio dzis nie jest juz tak twardy, ale skora pomimo smarowania bardzo mnie ciagnie...

Zastanawiam sie nad jakims przescieradelkiem do wozka, bo przeciez bedzie goraco, to moze tylko samo przescieradelko pod spod i na gore ew. narzuce pieluszke, czy podusia dla takiego noworodka tez jest potrzebna??

Dziewczyny pozniej bede sie Wam chwalic, dostalam dzis mega pake z Polski, jakie piekne rzeczy, no i nasze sztucce, ktore dostalismy rok temu w prezencie slubym i nie mielismy jak ich zabrac no a ciuszki przegladam juz 30 min i sie podniecam
ja fanka poduszek dla maluchow nie jestem bo sie boje.

czekamy na jakies fotki ciuszkow
Stary 2011-01-05, 15:05   #3384
agus87
Zakorzenienie

ahhh to juz rozumiem

kurcze dziecwczyny
tak mi prawe oko zaszlo ropa, boli, zakropilam kroplami, ale mowia, ze musialo zawiac, z tym, ze ja czapke nosze caly czas
Stary 2011-01-05, 15:10   #3385
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba najlepiej jest sie wybrac do jakiegoś sklepu i wszystko wymacać
Dokładnie! Nie ma to jak porządne wymacanie
Stary 2011-01-05, 15:10   #3386
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja zaczelam pisac tu na forum nie znajac jeszcze terminu porodu, ledwo zrobilam test ciazowy...termin mam na 24 kwietnia a drugi na 14 kwietnia
Kasiu, widać z terminami różnie, ciekawa jestem, jak to u nas będzie W każdym razie czuję się mamą majową Może w długi weekend się urodzi?

Ależ nadgoniłaś brzuszkiem, fajny, piłeczka taka))

Co do pieska, to czemu kupować? Tyle poczciwinek, nawet rasowych, czeka w schronach na dom

Agnieszko, Violisiu, z tym turystycznym, to nie miałam pojęcia o odpinanym boku, ale ja to w ogóle jeszcze w lesie z wiedzą

Ewesko, opcja winda + cięższy wózek jest zdecydowanie LUBIĘ TO W przypadku bliźniaków oczywisty wybór. Ciekawa byłam po prostu, czy da radę zastąpić zwykłą gondolkę

Amarciu, my kupujemy łóżko najtańsze z Ikea, pościel też tam sobie upatrzyłam. Jeden komplet pościeli [nie z Ikea], becik/rożek dostałam od tej mojej Przyjacióły, ale ze dwa komplety pościelowe dokupię.

Anulinko, dzięki za filmik! Jak sobie pomyślę, że Malutka też tam tak łapie się za główkę, rusza, macha, to się mocno wzruszam

Dziewczonko, ten bujaczek, który będziesz miała, ja też obczajałam, naprawdę fajny. Jednak teraz już nie wiem, który lepszy, czy ten, czy tamten, co Agnieszka polecała

Kasia5, nie miałam okazji się przywitać Współczuję zaziębienia, wypoczywaj i dbaj o siebie

Bzyczko, zgadzam się z Tobą odnośnie pościeli W tych zestawach za dużo bajerów i elementów wg mnie. Ja już mam upatrzone - moskitierę, pościel, kocyk i tyle

Antropia, no to wszystko zmienia postać rzeczy Cieszę się, że psina zostaje z Wami))

Aliczko, czego się boisz? Po prostu idziesz po informacje, że wszystko jest dobrze, a dziecko zdrowe

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:12   #3387
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Lece kochane sie za jakąś robote wziąc Mój tż niedługo z pracy wróci a tu nic nie zrobione Dobrze, że gotowac nie musze Wczoraj ugotowałam zupke ogórkową i będziemy ja jeśc chyba przez tydzień Jeśli chodzi o zupy to ja nie umiem mało ugotować, zawsze wychodzi cały gar Później jeszcze może do was zajrzę Buziaki
Stary 2011-01-05, 15:14   #3388
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dzisiaj zrobilam sobie taka wielka porcje na obiad ze szok a potem jestem zdziwiona skad te kilogramy najesc sie nie moge, miala byc zupa a skonczylo sie na kluskach
Stary 2011-01-05, 15:15   #3389
andziot
Zakorzenienie

jutro wolne
no to czytam :

caffelate05 dla julka, kawał chłopa Ci rośnie

24kasia86 jaki avatarek

the_sania butelka może w ogole nie byc ci potrzebna jesli zamierzasz karmic tylko piersia, ale jeslibys chciala czasem wyjsc bez dzidzi i odciagnac mleko to wtedy raczej butelka, choc niby powinno sie po palcu lub łyżeczka karmic, ale jak dla mnie to przesada

my mamy łózeczko w domu drewniane a u tesciow turystyczne, oba sa ok i spelniaja swoje funkcje, kwestia gustu myślę

brzusio cudny

agus87 sa takie tabletki na gardło Isla mint czy jakos tak, może one pomogą

mary poziomkowa
ja mam bujaczek bujany i się super sprawdzał, choć moja Zocha podłogowa raczej była i nie przepadała za siedzeniem w bujaczku

turystyczne łózeczka mają otwieraną klapkę z przodu wiec dziecko tez moze samo wychodzić

anulinka2009 poryczałam się boski filmik

co do wózka się nie wypowiadam, bo ja mam po Zosi - tako jumper X i jestem usatysfakcjonowana w pełni, choć jakbym miała full siana to pewnie bym kupiła jakiś bajerancki

bzyczka1 przybornik do łóżeczka uważam za super sprawę, wszystko można mieć pod ręką, a nie sięgać do szadek, ja bym nie oddała już
pościel jedną mam drogą, ale drugą kupiłam taką 3 cześciową - kołdra, ochraniacz + poduszka i to wystarcza

Aliczka88 wielkie

agus87 turystyczne łóżeczka mają dwa poziomy, nadają się dla noworodka, moja zosia zawsze w takim spała u teściow od urodzenia w sumie

principessina noworodek powinien leżeć na płasko, no ale jak ulewa to czasem trzeba coś podłożyć pod główkę

amarcia ja mam dokladnie takie łóżeczko jak podałaś w linku, jest super, tyle ze przewijak zbyt miekki i mały, dzidzia szybko wyrasta, samo łóżeczko extra

łłłłłłłłłoooooooooooooo matko
doczytałam
choc w trakcie mi strona doszła kolejna

idę się teraz z Zosią pobawić bo ją przez Was zaniedbałam ociupinkę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:22   #3390
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Wrzucę Wam fotki ciuszków Mothercare, które niedawno kupiłam. Oczywiście allegro A butki Coccodrillo to prezent

Pajacyki na zdjęciu mają trochę przekłamane kolory, są jaskrawsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA44851.jpg (136,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA44852.jpg (142,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA44854.jpg (137,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA44855.jpg (131,4 KB, 23 załadowań)

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości