|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
To się naspałam
. Trzeba się zabrać za obiadek jakiś, mężulek wróci głodny, zjemy i na szkołę rodzenia trzeba będzie jechać...wcześniej jeszcze jadę z życzeniami do przyjaciółki, ma dziś urodziny .Cytat:
Wiesz, wczoraj nie chciałam Ciebie martwić, ale później tak sobie dopasowałam to Twoje tętno i ciśnienie...moja babcia leczy się już b. długo na tachykardię właśnie i mi tak objawy Twoje pasować zaczęły Cytat:
Cytat:
Co za dzień - tyle z nas miało pecha...niech już się skończy czym prędzej . Co nie wejdę na forum, to czytam o Waszych smutkach - ech, oby jutro było lepiej |
|||
|
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczynki, troszke sie uspokoilam, w sumie na pewno pieniazkow dziecka nie wydam na siebie, a wrecz kupie znow jej cos, ale musze troszke podreperowac nasze oszczednosci bo nic z nich nie zostalo no a wiadomo ze w kazdej chwili moze cos wyskoczyc, nie wspomne o tym ze w maju mamy jak zwykle ubezpieczenie samochodu, mieszkania, zycia meza - kredyt wymaga wiec jak zwykle masakra
Dobra nie nudze juz lilijko duze duze duze buziaki Zeby Ci sie humorek poprawil!!! Mnie tez maz wnerwil, wpadla kolezanka ze swoja dzidzia a on dzwoni i pyta co robie, i wrzeszczy ze uczyc sie mialam, kurde na godzinke wpadly, nie dosc ze glupio mi przed kolezanka sie tlumaczyc, a poza tym wrrrr, jak mu potem napisalam ze nie podoba mi sie to jak mnie potraktowal, to uznal ze on nie krzyczal tylko mowil i zebysmy zostawili ten temat bo nie ma co go ciagnac....... faceci... musze sie zbierac, jade do gina, bede wieczorkiem! Buziaki
|
|
|
|
#964 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale wiesz,ja się na razie nie przejmuję,przeciez byłam wczoraj u doktora,i ponoć wszystko dobrze..dopóki nie mam skurczów,to jest dobrze
|
|
|
|
|
#965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kalinka i Sara - boskie lilijka, biedna a propos tych busów / tramwajów - w m jak mama jest napisane, że jeśli miejsce oznaczone naklejką 'dla ciężarnej' jest zajęte, to kierowca też ma obowiązek zwrócić uwagę temu kto zajął to siedzenie...
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-01-05 o 15:44 |
|||
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przytulam Was wszystkie zbiorowo i każdą z osobna!!!
ja też się dzisiaj kiepsko czuję, mam jakieś wahania nastrojów, brzuch mnie pobolewa jak na @, i mam jakieś takie... mrowienie w pochwie Mała też jakaś dzisiaj ruchliwa...No i przyszedł laktator. Ja w to cycka nie wsadzę
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
do mnie dzisiaj przyszła pościel .........---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#968 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz,dzisiaj jest jakiś kiepski dzień... Mnie to kłucie się nasila,brzuszek boli jak na @,plecy też,pachwiny to samo,ale skurczy nie ma (i dzięki Bogu!). Tyle,że i ja,i mąż tacy nerwowi się zrobiliśmy,bo jakbym dostała skurczy,to niestety,ale w szpitalu zostanę. No,ale z drugiej strony-wczoraj lekarz powiedział,że mała może nawet do końca stycznia w brzuszku siedzieć,więc już sama nie wiem... Z tym laktatorem dobre ![]() Mnie też piersi urosły,zawsze nosiłam B,a teraz to już chyba E ![]() Ale mam nadzieję,że po okresie karmienia wrócą do starego rozmiaru,bo mam tyle ładnych bluzek i żakietów przystosowanych do małego biustu...
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
olbka nie cycka tylko brodawkę
![]() Dziewczyny ja z pytaniem.....możecie mi doradzić co mogę dać mojemu lekarzowi w podziękowaniu za prowadzenie ciąży? Głupio mi, że chodziłam do jego prywatnego gabinetu a nic nie płaciłam ![]() Kompletnie nie mam pomysłu i doświadczenia w takich sprawach ![]() Alkohol to taki oklepany jest..... Macie jakiś pomysł? ------------------------------------------ W piątek idziemy z Sarą na szczepienie......na pewno WZW, a nad resztą się zastanawiam co i jak. Pogadam jeszcze w przychodni z pielęgniarką.
|
#970 |
|
BAN stały
|
Lilijko nie płacz
A jeżeli chodzi o pieniądze, to moze pocieszy Cię to że nie jesteś sama. Nasza sytuacja zrobiła się totalnie beznadziejna na chwilę obecną (nie wiem kiedy się rozwiąże) i też przez ostatnie dwa dni miałam z tego powodu dołki i płakałam... Moja mała się dziś bardzo mało rusza jak na nią... Rano mnie mały paskudek wystraszył, bo obudziłam się, leżałam sobie w łóżku i zdałam sobie sprawę że małej wcale nie czuję, mimo że się przekręcam, to nawet piętki nie wypchnie - jak nie ona! Potrącałam ją lekko ręką i dopiero po 5 minutach się przebudziła... ufff...! ale i tak jakoś nieruchliwa dziś. Tylko się raz na jakiś czas wypchnie pupką i tyle...
|
|
|
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mariko - faktycznie przyjęło się, że lekarz to jakiś dobry alkohol dostaje...no bo co dać facetowi (choć przecież nie każdy pije ) . Może jakieś czekoladki dobrej firmy typu Lindt...nie mam pojęcia, może dziewczyny jakiś pomysł mają, ja mam pustkę w głowiemake_up_istko - mój też dziś ospały jakiś...też się denerwuję, normalnie szaleje, a dziś tylko przelewanko od czasu do czasu czuję...moze też odsypia nockę sobie .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-05 o 15:47 |
|
|
|
|
#972 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do tej ruchliwości-moja też coś cicho... To pewnie przez to zaćmienie słońca tyle smutków jest,i nawet dzieci się zbuntowały i siedzą cichutko
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
ja w w ciązy tylko pełniejsze B, a teraz przy karmieniu tylko wzdęte;-) Rozmiar bez zmian;-)
|
|
#975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak piszecie o tych waszych przypadkach to az noz sie w kieszeni na tych staruchów otwiera.. naszczescie żadko jezdze autobusami ale wiem co się tam dzieje w ciazy jechalam 2 razy autobusem i nikt nawet nie pomyslal by mi ustapic popatrzyli na moj brzuch i od razu w okno..wiec znieczulica ale sie prosic nie bede.. ale podziwiam wam ze wy ustępujecie moherom miejsca.. w takim stanie.. bo to juz nie chodzi o bole kregoslupa itp ale jakby ostro zahamował autobus to przeciez mozna upasc, scisnac lub uderzyc brzuchem a to grozi dzidzi.. no way.. ja bym zadnej nie puściła jakby nawet stala i biadolila bo dla mnie dziecko jest najwazniejsze a nie marudzenie starej baby.. a poza tym nie mam litosci dla tych pseudo kalek co pozniej gonią po sklepach jakby mialy motorki w tylkach.. i pamietam z czasow liceum sytuacje kiedy "ustąpilam" przewaznie nie musialam bo nie siadam w autobusach ze wzgledu ze czesto siedzienia są paskudnie brudne ze az sie ich brzydzę ale wtedy usiadlam bo akurat bylo miejsce a mi sie grypa zaczynala ze ledwo sie na nogach trzymalam.. na nastepnym przystanku wsiadla baba i z premedytacja mnie wypatrzyla bo tylko ja na nia zerknelam a reszta w okno..stanęła nade mną i sapie (ale tak udawanie)..wzdycha.. charczy.. juz chciala jej ustapic ze wzgledu ze myslalam ze mnie zaraz opluje albo co.. a tu na nastepnym przystanku weszla nastepna babina i stanela kolo niej.. a ta nagle do niej jazgot o mlodziezy o tym jaka niewychowana i w ogole a przy tym tyle machania lapami uskuteczniala ze ciagle mnie obijala łokciem.. ale ja dalej twardo siedze bo niby czemu ja mam ledwo stac skoro ona ma tyle energii na machanie lapami gadanie..a ja sie tak zle czulam.. i w pewnej chwili kierowca tak zahamowal że ta babka ekspresyjnie dalej biadolila i sie nie trzymala rurki to padla prosto na twarz..a ze byla zima i podloga brudna to jak sie podniosla to jak potwor z bagien.. wtedy jej "ustąpilam".. bo to byl juz moj przystanek sorry ale czemu mam ustępowac jak sie zle czuje (czy tym bardziej jak sie jest w ciazy) itp komus kto ma tyle sily na wyzywanie innych |
|
|
|
|
#976 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Kurde,a jeszcze wczoraj mdłości takie miałam,i mnie przeczyściło... Dziś tez tylko głowa,no i reszta dolegliwości. Ale skoro nie jestem sama Niech się ten dzień już skończy... Co do prezentu-mnie właśnie wpadło do głowy to samo-alkohol,czekoladki i serdeczne podziękowania ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() A mam normalnie balony jak dojna krowa,no
|
||
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam o koszu takim bardziej de lux, nie żadne merci, ale taka wyższa pólka, czekoladki np belgijskie, kawa kolumbijska nie z supermarketu, może jakieś jap. herbaty wino z apelacją, albo szampan, że champagne, nie wino musujące, np. Moet. Wszystko jeszcze dobrać kolorystycznie. Bo co pióro?? Bez sensu/
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
ja do alkoholu i czekoladek dorzuciłabym jeszcze pięknie oprawione zdjęcie maleństwa z dedykacją
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez nie będę wciskać na siłę w sumie- do tej pory na biust nie narzekałam, bo odpukać w niemalowane- jakoś się przeciwstawiał grawitacji, a w ciazy to juz w ogóle...taki się krągły, jędrny zrobił aż miło samej popatrzeć (mam nadzieję ze taki zostanie) tylko, no własnie, co z laktatorem? Moja mama to się ze mnie śmieje- ze nie wie skąd ja się urwałam, bo ona ma "cycusie jak u koteczki", nawet po 3 dzieci, po przytyciu, zawsze miała B...i do tego płaskie- takie same sutki. A ja- od 12 roku zycia- wielgachne, sterczące C...potem coraz większe i wieksze...mam nadzieję ze one będą nie tylko wyglądać, ale też i mleko dawać A dziś byłam u mojej prowadzącej...wszsytko ok, jak zawsze...a jak mówię jej że się troche kiepsko czuję, to ona się śmieje- w ciąży jesteś! i tyle...taka z nią gadka, bo wyniki mam "książkowe" ...niestety waga mi znów poszła w górę- od ostatniej wizyty (czli miesiąc temu) przytyłam 1,5 kg - strasznie dużo fakt- mocno puchnę, mam infekcję więc na basen na razie nie chodzę, ale chyba muszę znów "się przeprosić" z orbitrekiem...bo jak tak dalej pójdzie to do porodu jeszcze z 5kg złapię masakra jakaś...mały leży już głową w dół...strasznie mnie naciska na pęcherz...w ogóle ja całą ciąże mam strasznie nisko brzuch- niby dobrze, bo wygodnie się oddycha..ale teraz im jest większy, tym mi gorzej z chodzeniem- co wyjdę z domu to tylko o sikaniu myślę no i rozpycha się okrutnie ostatnio...ale też cały czas tam na dole...na szczęście mocno mnie w żołądek nie kopie ![]() no i niesamowite jest jak on się uspokaja przy kotach- biorę jedno moje bydle na kolana, zaczyna mruczeć ...i raptem LEO jest spokojniutki jak aniołek- gorzej jak mu to zostanie po porodzie i spać będzie chciał tylko z kotami dopiero byśmy mieli wesołą chatę
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tylko w tym wszystkim denerwuje mnie postawa męża, bo jak on chce utrzymać finansowo dziecko?? Już nie mówiąc o mnie itd........a co do ruchów przypomnij sobie, jak miesiąc temu pisałam, że moje dziecko nie rusza się od tygodnia....... wtedy też się strachu najadłamDzwonię do męża czekając z obiadem, kiedy wróci, a miał jechać tylko po węgiel i co............ siedzi u mamusi, bo zderzak opadł ![]() Kurczaki, żeby samochód był ważniejszy ode mnie i dziecka.....![]() Ale mam zły dzień, na dodatek rozbolał mnie brzuch, dziecko wpycha się pod żebra, a nogi to już nie wiem gdzie mam włożyć............. Louboutinka końcówka historii mnie rozbawiła na całego |
|
|
|
|
#981 |
|
BAN stały
|
MARIKA ja bym chyba zrobiła to co Muron - taki kosz ze "smakołykami" z wyższej półki
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-05 o 15:59 |
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
tylko co on z nim zrobi?z tym zdjęciem?
|
|
#983 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Sam ma dzieci juz dorosłe,wnuków się jeszcze nie dorobił,więc to na pewno od pacjentek,no ![]() la'Mbria-ja nosiłam przed ciążą kragłe,jędrne B-niby piersi były małe,ale pasowały mi do figury ![]() Teraz też są jędrne,ale wielkie-nie jestem przyzwyczajona do posiadania wielkich cycków ![]() Co do stanu zdrowia-trzymaj się jakoś,byle do porodu
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
jakby się wiedziało co lubi można by tematyczny: winny, włoski, francuski, azjatycki... ja niestety nie wiem;-)
|
|
#985 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
moja ginka ma dużo takich zdjęć w gabinecie. Na pamiątkę. Myślę, że to bardzo miłe...
|
#987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ahhh isc do fryzjera.. ![]() ja sie juz tak zaniedbałam ze szok ale stwierdzialm ze wlosy zetnę po porodzie.. tak by cos zmienic na poprawe humoru jakbym miala miec jakas depresje poporodową... zapuscily mi sie juz do pasa wiec zetnę tak do łopatek lub ramion..juz sie nie moge doczekać ![]() a paznokcie to mam jak u chłopki.. :-( obiecalam sobie isc na pedicure ale jakos nie doszlam tam jeszcze (ciezko mi sie z mojego domku wydostac bo sniegu po pachy i slisko a na mnie tylko letnie buty pasują-takie mam spuchnięte od zastoju wody ) i chyba nie zdaze przed porodem :-( ale moze mi sie samej jeszcze cos z tym zrobic .. oby.. tylko jak dostac sie do stóp jak ledwo je obcielam i to wbilam sobie jeszcze nozyczki palec przy tym.. |
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
.Dziewczyny mój Mały ma czuja - mąż kończy pracę o 16 i od 16 zaczął wierzgać |
||
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz to jest masakra...czasem mam wrażenie że składam się z brzuuuuuuucha...i cycków no dobra- ostatnio też ze spuchniętych kostek i tyle.Na czubku-tkwi maleńka główka ale cała ja to brzuch i piersi! taka ruska matrioszka wiem, ze jeszcze nie czas, ale już bym chciała sie rozpakować...w sumie na zdrowie narzekać nie mogę(według badań), a według mojego samopoczucia- jeśli nie daję rady dobiec do autobusu który właśnie wjeżdza na przystanek- to jest kiepsko..zdecydowałam, że jednak przeproszę dziś moją zakurzoną maszynę eliptyczną i zaraz idę "połazić po górach"
|
|
|
#990 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

. Trzeba się zabrać za obiadek jakiś, mężulek wróci głodny, zjemy i na szkołę rodzenia trzeba będzie jechać...wcześniej jeszcze jadę z życzeniami do przyjaciółki, ma dziś urodziny
.

. Co nie wejdę na forum, to czytam o Waszych smutkach - ech, oby jutro było lepiej
Zeby Ci sie humorek poprawil!!! Mnie tez maz wnerwil, wpadla kolezanka ze swoja dzidzia a on dzwoni i pyta co robie, i wrzeszczy ze uczyc sie mialam, kurde na godzinke wpadly, nie dosc ze glupio mi przed kolezanka sie tlumaczyc, a poza tym wrrrr, jak mu potem napisalam ze nie podoba mi sie to jak mnie potraktowal, to uznal ze on nie krzyczal tylko mowil i zebysmy zostawili ten temat bo nie ma co go ciagnac....... faceci... musze sie zbierac, jade do gina, bede wieczorkiem! Buziaki

Mała też jakaś dzisiaj ruchliwa...