Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 11:05   #2431
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
No ja do tego inaczej podchodzę - są sezony łowcze kiedy można, a nawet trzeba odstrzelić zwierzynę. Myślę, że one tak czy siak by zginęły tylko w innych okolicznościach.

Do tego dla mnie myśliwy - to nie tylko pan, który biega ze strzelbą po lesie, ale przede wszystkim człowiek, który zajmuje się zwierzętami, donosi pożywienie w zimie, sieje zboże w lecie dla tych zwierząt, zajmuje się ranną zwierzyną i mnóstwem innych rzeczy.

A do tego ta ich kultura, wierność ideałom myśliwskim - no dla mnie bajka! Ale ja też mam do tego cholernie duży sentyment więc mogę być nie obiektywna
może gdzieś są myśliwi pielęgnujący stare tradycje i wartości, bo to piękne
Ale nie wszyscy są tacy szlachetni
(znam takich, którzy zapisują się do kółka tylko po to, żeby mieć pozwolenie na broń)

Poza tym jestem bardzo nieprzychylnie nastawiona do zabijania dzikich zwierząt Co innego w dawnych czasach, kiedy lasy były ich pełne, a ludzie zabijali, żeby się pożywić, a co innego dzisiaj
Nie potrafię pojąc idei zabijania bezbronnych zwierząt przez najedzonego człowieka z dubeltówą
Dla przyjemności? Dla sportu? to proszę bardzo - niech bierze nóż, łuk i zapierdziela do lasu

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-05 o 11:45
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:06   #2432
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
a myślałam o tym, myślałam! I teraz mówię całkiem poważnie!

Na razie napisałam pracę magisterską o myślistwie w średniowieczu i jeżdżę na zawody strzeleckie, oczywiście jako widz Teraz myślę o... napisaniu "książki" o wujku, ale na razie dorastam do tej myśli
wow a jakie studia kończyłaś, że taki tytuł pracy?

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Ana, Marta - a gre Super frog znacie, gralyscie ?
ja chyba na amidze juz ja mialam - uwielbialam ta zabe!

piszecie o filmach, ja moge polecic cos co ogladalam ostatnio, brat mi nagrywl filmy i w szpitalu ogladalam
http://www.filmweb.pl/film/Przebudzenie-2007-166528
http://www.filmweb.pl/Motyl.I.Skafander
te mi sie podobaly
Grałam ale niezbyt dużo albo raczej miała styczność

Tytuły zapisałam, a ten przebudzenie to aż mi gęsia skórka wyszła po przeczytaniu opisu

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Ana*** na Bogdanowiczowej to ja byłam na kursach i to kilku super jest

a my IDZIEMY NA BASEM
zapisałam Pata na aqua baby idziemy w niedziele na 13 na razie na jednorazowe wejście żeby zobaczyć jak się będzie w wodzie i na zajęciach czuł a potem będziemy brać karnet ale się cieszę wojtas będzie z nim w wodzie kurde ale fajnie mały tak lubi sie kąpać że mam nadzieję że mu się spodoba
Właśnie takie kursy to zakład pracy organizuje czy jak to wygląda?
To polecam Ci jeszcze tą D.Dziamską super sprawa

Skoro Patryczek lubi kąpiele to pewnie basen też mu będzie odpowiadał jako duuuża wanna
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:09   #2433
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
może gdzieś są myśliwi pielęgnujący stare tradycje i wartości, bo to piękne
Ale nie wszyscy są tacy szlachetni
(znam takich, którzy zapisują się do kółka tylko po to, żeby mieć pozwolenie na broń)
Ja znam tylko tą pierwszą grupę! I szczerze powiedziawszy naiwnie chcę wierzyć, że tylko tacy ludzie są w kołach łowieckich.

szkoda, że realia są inne...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
wow a jakie studia kończyłaś, że taki tytuł pracy?
magisterkę robiłam z historii, a licencjat z mediteraneistyki i tam pisałam o pozycji mężczyzny w islamie

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:28   #2434
gold-fish
Zakorzenienie

zadzwoniłam do niego (miło) i powiedział, że tynkuje tą ścianę i dzisiaj skończy... no i że przez to dodatkowe tynkowanie ma lekką obsuwkę w czasie wiec posiedzi dzisiaj dłużej oby

Mara, fajnie, że idziecie na basen jestem ciekawa jak sobie Patryk poradzi koniecznie bierz aparat

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:29   #2435
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Moja ciocia jest po rozwodzie juz chyba z 20 lat nie ma nikogo .. a jednak do komuni nie moze przystapic
moja mama tez jest i nie miała nikogo a przystępuje do komunii

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
a może dostała rozgrzeszenie. ja mimo ślubu cywilnego gdy trzymałam do chrztu i byłam na pogrzebie dziadka dostałam rozgrzeszenie i normalnie przyjełam komunie
ksiądz mojemu bratu już wcześniej powiedział że skoro jest "tylko" po cywilnym to nie może przyjąć - chyba dużo jednak od księdza zależy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

Już środa i długi weekend od 16
a ja od 15

Cytat:
na dyskietkach ja pamiętam gry na commodore 64! na kasety i miałam jeszcze commodore 116 z miękką klawiaturą to był czad
LOAD
RETURN
a samo ustawianie głowicy to byłą wyczesana gra hahaha a potem było nie oddychaj nie ruszaj bo się nie wgra
TO PRZEZ CIEBIE bo się popatrzyłeś!
mrrrr dzieciństwo
No pamiętam to oczekiwanie na wgranie się gry i ustawianie głowicy

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
I już urodził się synuś mojej przyjaciółki: jupi: waży 4,070 ale jeszcze niewiem ile ma cm, podobno jest ciemny i ma dużo włosów. Ale się cieszę
gratulacje

a tak na koniec to dzień dobry

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:34   #2436
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno się Wam spodoba! Moja ciocia chodziła z kuzynem i zawsze był płacz! Jak już wychodzili z wody.
mam nadzieję że i u nas tak będzie ;D

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no ba oczywiście, wojtek będzie z nim w wodzie a ja na zewnątrz będę się bawić w paparazzi ;D

Cytat:
Właśnie takie kursy to zakład pracy organizuje czy jak to wygląda?
To polecam Ci jeszcze tą D.Dziamską super sprawa

Skoro Patryczek lubi kąpiele to pewnie basen też mu będzie odpowiadał jako duuuża wanna
dziękuję napewno poczytam o niej bo póki co to z nią mi się tylko origami kojarzy i wszytko z papieru z kółek, proponuje ona coś jeszcze?
mam nadzieje że mu się spodoba

Cytat:
magisterkę robiłam z historii, a licencjat z mediteraneistyki i tam pisałam o pozycji mężczyzny w islamie
dobra to teraz powiedz szczerze co myślisz o tym kierunku, bo niedawno spotkałam się z kimś kto kończył go na uj, zaocznie (nie wiem czy są dzienne) i mówił że jest rozdarty, że teoretycznie fajny element kulturoznastwa ale tak naprawde pracy po tym niewiele, studia fajne dla pasjonatów i dla rozwinięcia jakiejś wiedzy ale nie przydatne do funkcjonowania później,
ale cholernie kręci mnie twoje zdanie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
zadzwoniłam do niego (miło) i powiedział, że tynkuje tą ścianę i dzisiaj skończy... no i że przez to dodatkowe tynkowanie ma lekką obsuwkę w czasie wiec posiedzi dzisiaj dłużej oby

Mara, fajnie, że idziecie na basen jestem ciekawa jak sobie Patryk poradzi koniecznie bierz aparat
no i mam nadzieję że tak zrobi jak mówił
ja też jestem ciekawa, mięliśmy iść trochę wcześniej ale postanowiliśmy poczekać aż trochę nadrobi rozwój no i ba aparat to podstawa

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
No pamiętam to oczekiwanie na wgranie się gry i ustawianie głowicy
to często było fajniejsze od samej gry
Stary 2011-01-05, 11:37   #2437
celi25
Rozeznanie

Cytat:
dobra to teraz powiedz szczerze co myślisz o tym kierunku, bo niedawno spotkałam się z kimś kto kończył go na uj, zaocznie (nie wiem czy są dzienne) i mówił że jest rozdarty, że teoretycznie fajny element kulturoznastwa ale tak naprawde pracy po tym niewiele, studia fajne dla pasjonatów i dla rozwinięcia jakiejś wiedzy ale nie przydatne do funkcjonowania później,
a mój kuzyn od października jest na filozofii

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:06   #2438
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
ja też po uj Medi jest tylko zaoczna i tak: ja poszłam na ten kierunek, bo nie dostałam się na dzienną historię sztuki i stwierdziłam, że w takim razie wybieram najmniejsze zło, coś trzeba skończyć i idę do pracy.

I jak żem się myliła!!! Studia nie należą do najprostszych, jest dużo nauki i mnóstwo materiału - ale za razem są ciekawe. Przyszłości po tych studiach nie ma raczej żadnej, chyba, że kręci Cię byciem przewodnikiem to wtedy robisz kurs i możesz mieć większe szanse na dostanie się do biura podróży. Ale między bogiem a prawdą do tego te studia nie są Ci potrzebne.

Kończysz licencjat i za bardzo nie masz możliwości na magisterkę, ponieważ na każdym innym kierunku, masz braki. Ja do wyboru miałam historię i jeden kierunek na amerykanistyce, z którego zrezygnowałam i została historia.

Więc podsumowując - studia są bardzo ciekawe, można faktycznie dużo ciekawych rzeczy się dowiedzieć, niektóre wykłady - po prostu bajka, na niektóre chodzę sobie do dzisiaj, jeśli chodzi o zainteresowania - to super. Ale za razem są trudne i to jaki materiał trzeba opanować, to czasami przesada. Jeśli chodzi o możliwości po studiach - marnie, bardzo marnie.
Te studia kręcą się w okół morza śródziemnego, uczysz się historii, od archeologii po czasy współczesne, liźniesz religioznawstwa, kulturoznawstwa i historii sztuki i tyle. Żadnych praktyk, żadnego przygotowania do zawodu jakiekolwiek.

I jeszcze dopiszę, że mnie osobiście te studia się bardzo podobały, pewnie też ze względu na osoby, które tam poznałam i wykłady, które prowadzili świetni wykładowcy, które były szalenie interesujące - ale ja decydując się na te studia, od razu wiedziałam, że nie będę z nimi wiązać żadnej zawodowej przyszłości. Amen.

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:22
Stary 2011-01-05, 12:38   #2439
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:46   #2440
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Jejuuu pierwsze co jak to usłyszałam to nie wiedziałam co to

Cytat:
dziękuję napewno poczytam o niej bo póki co to z nią mi się tylko origami kojarzy i wszytko z papieru z kółek, proponuje ona coś jeszcze?
mam nadzieje że mu się spodoba
Ona w wiekszości bazuje na origami ale także innych wycinankach. Jej metoda to tzw. edukacja przez ruch. My np. robiliśmy taki pociąg z kółek, przejeżdżający przez las. Efekt pracy super, a wcale nie jest trudna do wykonania pnie drzewa rysuje się w miejscu zgięcia kartki (w celu narysowania prostej linii), a koronę drzewa poprzez rysowanie kresek w rytm muzyki a pociąg z pozaginanych kółek... albo również zgodnie z muzyką dzieci kropkuja kartkę a potem nalepiają gotowe parasolki przykład:

iii pytałam o te kursy czy zakład pracy organizuje czy na własną rękę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg parasol.jpg (72,7 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-01-05, 12:58   #2441
AgatkaL
Wtajemniczenie

Właśnie dostałam odpowiedź od prawniczki w sprawie mojej skargi powodowej. Ponoć jest bardzo dobrze napisana i mam składać papiery do sądu, więc po niedzieli ruszam do Sądu Metropolitalnego

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:00   #2442
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-05, 13:03   #2443
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
I już urodził się synuś mojej przyjaciółki: jupi: waży 4,070 ale jeszcze niewiem ile ma cm, podobno jest ciemny i ma dużo włosów. Ale się cieszę
gratulacje dla cioci

Martucha fajny pomysł z basenem, mam nadzieję, że syn będzie zadowolony

AgatkaL no to zaciskam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:06   #2444
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
i jak tam weekend? Idzie?

Ja już mam dość dzisiaj. Cały dzień zwariowany.

Jeszcze "chory" facet - to zły facet... tżet dzwoni i tylko dopisuje do listy co jeszcze powinnam kupić, a nie daj boże się sprzeciwię...

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam odpowiedź od prawniczki w sprawie mojej skargi powodowej. Ponoć jest bardzo dobrze napisana i mam składać papiery do sądu, więc po niedzieli ruszam do Sądu Metropolitalnego
wow! No to trzymam kciuki!

Stary 2011-01-05, 13:13   #2445
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-05, 13:16   #2446
baja_86
Zakorzenienie

Też muszę się wybrać na zakupy, ale nie chce mi się. Musze kupić jakąś karnawałową sukienkę, bo szykują mi się dwie imprezy
Stary 2011-01-05, 13:17   #2447
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Zazdroszczę! Jak tak dalej pójdzie z tą nogą TŻeta, to o zabawie na weselu mogę zapomnieć a i zakupy niedzielne mogę sobie wybić z głowy,ech...

Stary 2011-01-05, 13:19   #2448
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Też muszę się wybrać na zakupy, ale nie chce mi się. Musze kupić jakąś karnawałową sukienkę, bo szykują mi się dwie imprezy
Ja będę potrzebować kreacji na 12 lutego, bo rodzice R mają 30-stą rocznicę ślubu i planują się wybrać na bal ostatkowy i zaprosić tam gości, więc będzie balanga Mam w planie wciśnięcie się w sukienkę z zeszłorocznego sylwestra...czyli jakieś 5 kg mniej...ale raczej nie dam rady

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:19   #2449
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-05, 13:21   #2450
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo się cieszę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:21   #2451
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę potrzebować kreacji na 12 lutego, bo rodzice R mają 30-stą rocznicę ślubu i planują się wybrać na bal ostatkowy i zaprosić tam gości, więc będzie balanga Mam w planie wciśnięcie się w sukienkę z zeszłorocznego sylwestra...czyli jakieś 5 kg mniej...ale raczej nie dam rady
ja w starą kieckę tez się raczej nie mieszczę, a inne się nie nadają. Ja idę na 50-lecie ślubu dziadków

Cytat:
Treść usunięta
pa
Stary 2011-01-05, 13:58   #2452
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
uuu, jaka fajna impreza się szykuję! Na pewno wejdziesz w tą sukienkę,a jak nie - to tym lepszy pretekst na zakupy

ostatnio widziałam kilka bardzo ładnych sukienek, ale okazji brak.

Cytat:
Treść usunięta
ale Ci zazdroszczę! Weź mnie ze sobą!

Teraz mam kryzys i zasypiam...

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Aaaa, Marta, zapomniałam! Robiłam wczoraj Twój dip! I jest genialny! I faktycznie z chlebem czosnkowym będzie pyszny, ja na razie jadłam z bagietką.

Stary 2011-01-05, 14:02   #2453
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
o jej.. filozof

Cytat:
I jeszcze dopiszę, że mnie osobiście te studia się bardzo podobały, pewnie też ze względu na osoby, które tam poznałam i wykłady, które prowadzili świetni wykładowcy, które były szalenie interesujące - ale ja decydując się na te studia, od razu wiedziałam, że nie będę z nimi wiązać żadnej zawodowej przyszłości. Amen.
amen bo wiesz ten koleś (nie pamiętam imienia) to taki wieczny student no i tych nie skończył bo do niczego mu się nie przydadzą ale nie wiem ile w tym prawdy może po prostu coś oblał bo jak wysłuchiwałam ile to on kierunków zaczął, i.. no właśnie i tylko zaczął to się pogubiłam
ciesze się że ci się podobały bynajemniej masz jakąś ciekawą wiedzę

Cytat:
Treść usunięta
e tam zaraz nudzę, ty tylko leniwie kontemplujesz
doczytałam że już masz weeked więc miłego zakupocholowania czy jakoś tak

Cytat:
Ona w wiekszości bazuje na origami ale także innych wycinankach. Jej metoda to tzw. edukacja przez ruch. My np. robiliśmy taki pociąg z kółek, przejeżdżający przez las. Efekt pracy super, a wcale nie jest trudna do wykonania pnie drzewa rysuje się w miejscu zgięcia kartki (w celu narysowania prostej linii), a koronę drzewa poprzez rysowanie kresek w rytm muzyki a pociąg z pozaginanych kółek... albo również zgodnie z muzyką dzieci kropkuja kartkę a potem nalepiają gotowe parasolki przykład:

iii pytałam o te kursy czy zakład pracy organizuje czy na własną rękę?
a to już wiem co to, mięliśmy jej książeczki w przedszkolu, ale nie kojarzyłam nazwiska z metodami, zaciekawiłaś mnie muszę się temu przyjrzeć
aaa kursy to jak dostałam pracę to zrobiłam kilka na własną rękę, (orff bogdanowicz dokumentacja w przedszkolu itd..) a potem kilkadziesiąt z pracy, (majchrzakowa bogdanowicz razy pięć ewaluacje obserwacje warsztaty muzyczne warsztaty z emisji głosu, multimedialne wykorzystanie pomocy w pracy itd itd na prawde mnóstwo) nasza pani dyr jaka by nie była to ciągle nas na coś wysyłała więc tu jestem jej wdzięczna

Cytat:
superrrrrr trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Martucha fajny pomysł z basenem, mam nadzieję, że syn będzie zadowolony
dziękuję ooooo ale ci zazdroszcze, ja lubie takie imprezki

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Aaaa, Marta, zapomniałam! Robiłam wczoraj Twój dip! I jest genialny! I faktycznie z chlebem czosnkowym będzie pyszny, ja na razie jadłam z bagietką.
po stokroć dziękuję
Stary 2011-01-05, 14:14   #2454
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
o jej.. filozof

amen bo wiesz ten koleś (nie pamiętam imienia) to taki wieczny student no i tych nie skończył bo do niczego mu się nie przydadzą ale nie wiem ile w tym prawdy może po prostu coś oblał bo jak wysłuchiwałam ile to on kierunków zaczął, i.. no właśnie i tylko zaczął to się pogubiłam
ciesze się że ci się podobały bynajemniej masz jakąś ciekawą wiedzę
jeżeli zrezygnował po pierwszym roku, to mógł oblać historię średniowiecza. Z tego jest pogrom. Ja zaczynałam, to było nas ok 300osób, po pierwszym roku zostało 130-150 osób, a kończyło nie całe 90...
tak, ciekawą wiedzę mam i chyba na żadnym kierunku nie miałabym takich przedmiotów jak: "Ziemia Święta Żydów, Chrześcijan i Muzułmanów, Islam wczoraj i dziś, Archeologia śródziemnomorska itp.

Stary 2011-01-05, 14:18   #2455
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli zrezygnował po pierwszym roku, to mógł oblać historię średniowiecza. Z tego jest pogrom. Ja zaczynałam, to było nas ok 300osób, po pierwszym roku zostało 130-150 osób, a kończyło nie całe 90...
tak, ciekawą wiedzę mam i chyba na żadnym kierunku nie miałabym takich przedmiotów jak: "Ziemia Święta Żydów, Chrześcijan i Muzułmanów, Islam wczoraj i dziś, Archeologia śródziemnomorska itp.
powiedział coś w stylu że zorientował się po pierwszym roku iż po tym kierunku pracy nie dostanie i rodziny nie utrzyma... nie dosłownie ale w takim sensie.. to chciałam się go zapytać co z pozostałymi kierunkami, ale po co.. nie było sensu
ale coś czuję że wyleciał tylko nic nie mówił
ale przedmioty świetne, mnie kiedyś kręciła archeologia, ale hmm się nasze drogi "rozejszły" jak to mawiał mój dziadek
Stary 2011-01-05, 14:27   #2456
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Super! trzymam kciuki

Cytat:
a to już wiem co to, mięliśmy jej książeczki w przedszkolu, ale nie kojarzyłam nazwiska z metodami, zaciekawiłaś mnie muszę się temu przyjrzeć
aaa kursy to jak dostałam pracę to zrobiłam kilka na własną rękę, (orff bogdanowicz dokumentacja w przedszkolu itd..) a potem kilkadziesiąt z pracy, (majchrzakowa bogdanowicz razy pięć ewaluacje obserwacje warsztaty muzyczne warsztaty z emisji głosu, multimedialne wykorzystanie pomocy w pracy itd itd na prawde mnóstwo) nasza pani dyr jaka by nie była to ciągle nas na coś wysyłała więc tu jestem jej wdzięczna
Hii przyjrzyj się, przyjrzyj myślę, że warte skorzystania a oprócz książek Frostiga co jeszcze polecasz?
W ogóle uwielbiam takie karty pracy, gdzie można z nich w pełni skorzystać, tzn. są czarno-białe
A no to nie będę kombinować z kursami, może jak pójdę do pracy to będzie się coś działo

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

O właśnie a nie wiecie czy jak dzisiaj o 10:55 zlożyłam zamówienie na książki i pisze że czas realizacji 24h... to kiedy mogą dojść? bo jutro to święto...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:29
Stary 2011-01-05, 15:39   #2457
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ale spokój

czasem to wchodzę i kilka stron a teraz :P
no tez to mialam pisac

Cytat:
a ja dzisiaj zostanę zaraz ciocią moja przyjaciółka będzie miała dzisiaj cesarkę bo mały podobno waży ok 4,6 kg zobaczymy czy faktycznie taki duży sie urodzi. Już niemogę się doczekać jak go zobaczę
super

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Zabcia dziękuję no i tak młoda jestem bardzo zawsze mam 18 no na szczeście studniówka nie moja - moja była 10lat temu

.
no baa wszystkie mamy 18lat

Cytat:
cześć

Już środa i długi weekend od 16
nie denerwuj mnie nie za duzo macie tego wolnego w Polsce?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:47   #2458
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

zanim do was wpadłam, zjadłam po drodzę całą białą czekoladę

Cytat:
:
przy porodzie masz skurcze bolące wcześniej, rodzisz dziecko wszystko mija, owszem jeśli masz nacięte krocze to potem szwy (nie wiem nie miałam) ale mnóstwo dziewczyn na moim odchowanym wątku miało cesarkę i były załamane, owszem mniej boli poród ale potem dostajesz kroplówkę z oxy żeby ci się obkurczyła macica co za tym idzie masz te same skurcze co my w trakcie porodu, a do tego nie możesz podnieść głowy leżysz tylko, potem rana brzucha jest bardzo boląca no i samo to że jesteś zależna od innych bo przez długi czas nie możesz dzwigać nosić, rozmawiałam z dziewczynami który pierwszy poród miały sn a drugi cc powiedziały że to co po cc to masakra, i milej wspominały sn bo tam to co bolące kończy się wraz z widokiem dziecka i euforiom tu eufori towarzyszy ból... jak poczytasz to zobaczysz
No faktycznie , w tym dochodzeniu do siebie to sn jest lepsze, ale jak pomyślę, że mogę rodzic po 12 godzin (jak moja mama) to padam w przedbiegach

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej wam
oj z tymi porodami i tematami co jest lepsze każda ma inne zdanie , ja nie wiem czy jakbym mogła cofnąć czas to zdecydowałabym się na cc a to dlatego że w przeciwieństwie do ciebie marta ja np. nie dość że mnie cieli to jeszcze pękłam w środku na 5 cm i miałam szwy w środku .
po takich tekstach odechciewa mi się dziecka i porodu jeszcze bardziej
Ostatnio powiedziałam mężowi, ze jak za mnie urodzi to może się kiedyś na dziecko namyslę

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
n

nie denerwuj mnie nie za duzo macie tego wolnego w Polsce?
podobno POlska ma najwięcej dni wolnych w całej UE

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:53   #2459
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
poznałam kiedyś jednego studenta filozofii - naprawdę fajnie i mądrze się z nim gadało
(i ładny był, ze hoho... ale dla mnie za młody)
Cytat:
ale przedmioty świetne, mnie kiedyś kręciła archeologia, ale hmm się nasze drogi "rozejszły"

ale nadal się tym interesuję
Stary 2011-01-05, 16:05   #2460
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

podobno POlska ma najwięcej dni wolnych w całej UE
no wiem wlasnie
ale pocieszam sie tym ze od poniedzialku mam 2 tyg wolnego

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości