|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
a co się stało?? ja za to w pniedziałek mam zastępstwo za koleżankę i dwie grupy
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Stokrotko chwal się jak pierogi wyszły
Madzia moja mama rodziła dwa razy naturalnie a raz miała cesarkę i nie zamieniłaby porodu naturalnego na cesarkę...never po porodzie naturalnym po godzinie mogła chodzić a po cesarce 2 tygodnie leżenia. Tyle że moja mama miała tez inne problemy o których tu już pisałam. no ale moja kuzynka miała cesarkę bo dziecko nie przeszłoby przez kanał rodny i też 2 tygodnie leżąc. Ja bym wolała naturalny poród, ale zobaczymy co to będzie. Medycznych wskazań póki co nie ma na cesarkę.
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą już od bardzo dawna... I ogólnie mam podejście, że dziecko chce, a rodzić nie sama myśl skutecznie usuwa myśli o dziecku i mężowi też mówiłam, że musimy przejść operacje zamiany narządów
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-05 o 16:16 |
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() dopiero wstałam ![]() taki żarcik ![]() a tak na poważnie to fakt dopiero wstałam ale po całodziennym lataniu po szpitalu i zakupach padłam jak kawka nawet obiadu ie zjadłam tylko położyłam siaty i ległam się na łóżko i usnęłam masakra co do sukienki to wziełam ta czekoladową stwierdziłam ze w tej popielatej bym wygladala trupio nie dosc ze bladziutka jestem to sukienka tez ciemna SSR pamietam pamietam jeszczez e śląski pm-ek Marta super ze idziecie na basenik moja przyjaciólka tez z mały szybko po porodzie poszla na basenik i teraz dwulatek swiata nnie widzi poza wodą ![]() a co do termometra to dzis ogladałam i babeczka mi pokazała taki strezlajacy za 160 zł, potem taki do czółka za 130 chyba a tez pierwszy co pokazalas to za 15 zł chyba Stokrotka ja odebrałam od mamy te sukieneczki ktore na aukcji wygrałam sa ładniejsze niz w internecie![]() http://allegro.pl/sztruksowa-sukiene...364294186.html http://allegro.pl/sukieneczka-disney...364294132.html http://allegro.pl/sukieneczka-next-i1364294051.html a dzis w smyku kupiłam dwa bodziaki jeden specjalnie dla tatusia ![]() z dwoma lewkami i napisem dad's pride and happines ale to tak na 68 cm wiec bedzie w sam raz na lato do smigania a druga taka a rózowe kropeczki z falbanką pod szyją słodziaśne ,chciałam kupic jeszcze koc ale bardzo drogie były swietne grube ale kurcze 140 zl za kocyk mam jeden taki cienszy ale gruby tez sie przyda
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
rodzinka u ktorej pracuje jedzie na Floryde
wiec ja mam luuuuuz ![]() ![]()
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem za równouprawnieniem Jak baby poszły do roboty, to niech faceci zaczną rodzić, o! ![]() "Celtowie" z Lublina ![]() http://www.youtube.com/watch?v=zsqpfYsYw3I dla mnie mogłoby być więcej folka, ale jak na debiutujący zespół grają wcale przyzwoicie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-01-05 o 16:33 |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pod czym na all znalesc materiał na posciel dziecięcą??
bo za diabła nie umiem znalesc
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Anika ja szukałam albo pod flanelą albo pod hasłem pościelowe/y.
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
juz sobie poradziłam trezba tak all/ rekodzieło/ szycie i dziewiarstwo / tkaniny/ no i tu ja dałam bawelłne
|
|
#2471 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
a to można mieć w ogóle wyżej niż II?
Jak to długi weekend? dwa dni wolne znów? 'Wy to macie dobrze ![]() rossete a gdzie byłaś? |
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Anika ty chciałaś "drogę" do materiałów
ja myślałam że ty już jesteś w tej kategorii tylko nie wiesz co wpisać głupol ze mnie ![]() Ja sobie nastawiłam syrop z cebuli, jutro będę się kurować bo kaszel mnie męczy
|
|
#2474 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ,że jest V grup,ale mi kiedys lekarka powiedziała ,że kobiety ,które regularnie współżyją nigdy nie będą miały wyżej niź II.
A kupiłaś coś?
|
|
|
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny troche sie dzis zalamalam...
bylam u mojej dyr pogadac bo mialam umowe do konca grudnia, wiec juz mi sie skonczyla ( tak krotko-wczesniej mialam na zastepstwo bez okreslonego dnia zakonczenia, ale w trakcie musiala mi zmienic wlasnie do konca grudnia z powodow restrukturyzacji w szkole, tu nie bede was meczyc szczegolami) i okazuje sie ze nie bede mogla wrocic na swoje stanowisko... ![]() jeszcze wieksze restrukturyzacje tam sie dzieja i musi obsadzic nauczycielki ktore juz po 20 lat pracuja na innych stanowiskach i m.in. na tym w moim przedszkolu. Musiala by je zwolnic no ale nie zwolni pracownikow z 20letnum stazem... wszystko fajnie niby bo macierzynski mam placony do konca, jeszcze za urlop caly mi wyplaca, ale po macierzynskim ani od wrzesnia nie ma tam powrotu do pracy... ![]() Marta - fajnie z tym basenem. U nas tez takie cos jest i chcialabym w pozniejszym czasie sie z Tomciem wybrac. Ja "niestety" musze sie tu zgodzic z Kasiaher odnosnie porodow - bo moje dochodzenie do siebie po porodze trwalo ponad trzy tyg i to jeszcze nie bylo takiem calkiem... tak jak kasia mialam i naciecie i popkelalam to wiec wiem jak to boli, nie wspominajac o hemoroidach bryyyy Nie wiem czy swiadomie zdecydowalabym sie na casarke... sam porod byl OK, masakra zaczela sie 3 godziny po i trwa w sumie wciaz... bo tak jak kasia wspomniala kazde zblizenie z mezem poza przyjemnoscia jest niestety bólem. I kasiu wiem dokladnie co mowisz o tym mocnym pozszywaniu-mam to samo! tak wiec wspolczuje i zycze nam ze coraz mnie to bylo odczuwalne! Gucia - mam nadzieje nadrobic sen, juz w poludnie sie z malym zdrezmnelam i jest lepiej. Gucia trzy razy czytalam nazwe twoich studiow lic. ! hmmm ze tak powiem - a co to ? doczytalam co pisalas Mracie i chyba juz jarze co to studiowalas ![]() Ana - w Przebudzeniu, sa takie momenty ze ja az oczy zamykalam jak ogladalam! polecam ! Agatka - powodzenia w sadzie! Madzia, Ana - nie bac sie pododow - jestesmu do tego stworzone hiii czasem nasze krocze tylko nie hahaha DACIE RADE jak przyjdzie na was pora!anika - polecam Ci ten cieply kocyk-mamy taki i jestesmy zadowoleni. http://allegro.pl/gruuuby-kocyk-tloc...383087032.html Rosi - jak zakupy ? Upolowalas co fajnego |
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi sprawami po porodzie to faktycznie czasami cieżko,moja przyjaciółka miała depresję poporodową i wstręt dosłownie do swojego ciała przez kilka dobrych miesiecy po,na drugie dziecko dopiero sie zdecydowali po 5 latach.A cesarka to chyba lepsze rozwiązanie ,bo nie ma się "tam "takiej masakry. wyżej miałam na myśli I no nie wiem czy głupoty ,bo nie tylko od niej to słyszałam,ale co lekarz to opinia...
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia bardzo mi przykro
niestety wiem co czujesz, sama zostałam bez pracy. dobrze, że chociaż będziesz miała wypłacany macierzyński, można rzec, że w dobrym momencie zdecydowałaś się na dziecko, bo gdybyś teraz zaciążyła to chyba nie byłoby na niego szans. Nie łam się jednak, masz doświadczenie, a z tym o wiele łatwiej coś znaleźć. Tylko szkoda, że tam nie ma już szans na zatrudnienie, wiem doskonale co to znaczy, sama pracowałam ponad 2 lata w moim przedszkolu, a teraz niestety nic dla mnie nie ma. Mam nadzieję, że obie znajdziemy coś na stałe, bo ciągle zastępstwa nie są szczytem marzeń |
|
|
|
#2480 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2011-01-05 o 18:17 |
|
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2482 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale mnie głowa boli do tego spać mi się chce. właśnie przysnęłam na kanapie, mąż kazał mi wejść do was to może się rozbudzę
hehe cwaniak ![]() bzyczka dla mnie te porodu to normalnie temat grozy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Katunia przykro mi bardzo ![]() Ja też mam zawsze II a ostatnio miałam nie ciekawe wyniki bo sie okazało, ze chyba miałam tego virusa HPV ale się wyleczył |
||
|
|
|
#2485 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale napiszę na pw coby dziewczyn nie męczyć ![]() Cytat:
więc wiesz może nie będzie tak źle jeszcze dziecko może zadecydować za ciebie i się nie obróci i będzie na bank cesarkaja pamiętam poród koleżanki, bez skurczu itd odeszły jej wody, więc pojechała owszem trochę bolało ale myślała że się dopiero rozkręca a na izbie przyjęć się na nią wydarli czemu tak późno przyjechała przecież już główka w kanale i trzeba przeć a ona nieświadoma 20 minut partych i córa na świecie ![]() i takich poródów nam wszystkim życze ![]() mi przeszło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() witajjj uszczęśliwili nas wolnym świetem 3 króli ![]() Cytat:
basen podobno fajna sprawa ![]() a co do porodu, dlatego pisze że ja nie narzekam ale jakby mnie pocięli itd.. to nie wiem pamiętam tylko opowieści dziewczyn na odchowalni że najgorsze 2 dni po porodzie niby poród ok a potem kroplówki na skurcze macicy i przeżywasz coś jak sn a tu masz dziecie obok i wariacje hormonalne....ale faktycznie... mogliby coś takiego wymyśleć, że nosisz te dziecie w brzuchu a potem jedziesz do szpitala a oni pyk myk czary mary i dziecie na wierzchu bez stesów skurczy itd marzyciel ze mnie ![]() hahahahhahahahaha rewelacja ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
dlatego ja się śmieje ze poród jest najprostszy z tej całej fali wydarzeń później karmienia piersią nauki swojego dziecka walki z deprechą itd...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:01 |
||||||
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to mamy bratowa (położna w naszym szpitalu) powiedziała, ze jakiś czas temu miała taki poród. Kobieta przyszła na kontrolę bo już termin miała a tu patrzą a ona już rodzi (nie znam się na fazach więc nie napisze co tam gdzie miała ) ale nie zdązyli jej na łózko położyć do końca a ona prawie w powietrzu urodziła nie całe 15 minut wszystko zajęło ech... tylko pozazdrościć Za to moja mama mimo wszystko pracowała do ostatniego dnia ciąży. W drodze na porodówkę tez jeszcze do pracy zajechała hehe
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:08 |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama gdy mnie rodziła poszła jeszcze na targ i kupiła sobie nowe kapcie i gruszki bo to listopad był
pominę fakt że do targu z domu miała jakieś 5 km i potem do domu z powrotem i do szpitala znowu 5 km Dodam tylko że urodziłam się o 12.03 to mama miała dobre tempo ![]() Dziewczyny teraz mnie naszło...wiem że w porę ale co tam.... Jeżeli nie zarabiam, nie rozliczam się z US to nie muszę jakiś aktualizacji robić?? chodzi o zmianę nazwiska...wiem szybka jestem.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:33 |
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojej mamy pracuje taka pani co ją mąż bije ostatnio przyszła z limem pod okiem ech.. W każdym bądź razie jak zaczął sie poród (ona ma 40 lat i ma już 16 letnie dziecko jedno, a teraz rodziła drugie) to mąż powiedzial, że jej nie zawiezie az im nie zrobi obiadu na te dni i ona z bólami im kotlety tłukła. ech... A potem jak mały miał zapalenie płuc i leżał na OIOM-ie to sie on robił jej awantury, że ona tu się wyleguje w szpitalu a on głodny w domu bo się zapasy jedzeni skończyły ech...
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
no ja nie chcę sobie wyobrażać mojej mamy odwożonej przez tatę do szpital....tato jeździł na motorze
a do tego był w pracy, pewnie by mamę wcześneij pogonił gdyby wiedział że to już A ta pani...ja bym na jej miejscu odeszła od tego faceta. W sylwestra do rodziców przyszła sąsiadka złożyć życzenia i tak zeszło na temat ciąży i ona mówi że jej siostra jest w 4 miesiącu, termin ma na koniec maja. Najlepsze jest to że mają małe dziecko, w tym roku skończy 2 latka, i że brała tabletki a mimo to zaszła w ciażę. Dowiedziała się dopiero teraz przed świętami, że jest w ciąży.
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Nowy rok podobno poszli do Koscioła i on przyrzekł, że już nie będzie pił i się poprawi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

po takich tekstach odechciewa mi się dziecka i porodu jeszcze bardziej
i mężowi też mówiłam, że musimy przejść operacje zamiany narządów 

pominę fakt że do targu z domu miała jakieś 5 km i potem do domu z powrotem i do szpitala znowu 5 km