|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
elank fajnie jak by się udało z dwójką
a zapisami niestety u nas tak jest![]() Dziewczyny w czym podajecie mleczko swoim dzieciom? Ja zawaliłam że dałam małej butelke ze smoczkiem, a nie np. niekapek teraz mam problem. Mleko tylko z butelki ze smoczkiem
|
|
|
|
#3242 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No jak mam sie chwalic jak palanty jeszcze walizki mi nie dowiezli??
![]() Cytat:
Cytat:
Dokladnie Wszyscy pytali sie jakie czopki maja kupic na zbicie goraczki, a ja sie dziwie po co maja kupowac, skoro ja mam ze soba 3 rozne rodzaje... ![]() Cytat:
To normalne, ze dzieci rozwijaja sie w etapach - albo ida w rozwoj ruchowy i wtedy np. mowa jest "odlozona" na pozniej albo na odwrot...dlatego chlopcy, ktorzy przewaznie sa bardziej "rozbiegani" pozniej niz dziewczynki zaczynaja mowic itp. Cytat:
Nie pomoge, bo my mamy Römera u tylko ten fotelik znam... Cytat:
Oj, bo w samouwielbienie wpadne... ![]() Grzywka jakos tak sama z siebie wyladowala bardziej z boku czola niz na srodku i jest fajna...w sumie wyglada jakby byla skosna...a jak mam ochote to machniecie i jest na srodku juz.... Ja juz André zapisalam... ![]() Dzien doberek spalismy dzisiaj do 10....rozpusta, ze hej normalnie... ![]() I chcialam sie "pochwalic", jak rozkladam powoli na lopatki KLM...otoz zadzwonilam wczoraj z pytaniem kiedy dojdzie nasza trzecia walizka...odpowiedz - nie wiadomo, musze czekac, nikt nic nie wie i nie moze wyjasnic... Na to powiedzialam wiec, ze mam male dziecko, ktore nie moze spac bez cieplego spiworka, wiec ide dzis i kupuje mu ten spiworek, bo nasz jest w niedoszlej walizce. I wyslalam malza do Rossmana, gdzie kupil nam wszystkie akcesoria kosmetyczne - od wacikow przez szampony. szczoteczki do zebow na kremie konczac. Dla malego tez wszystko - pieluszki, chusteczki itp. Na koszt linii KLM oczywiscie. Poza tym kupil tez nowy spiworek - taki sam jak nasz czyli Sterntaler za cene ok. 80 Euro...na koszt KLM... Wlasnie do nich teraz dzwonilam i obiecalam, ze jesli walizka nie dojdzie dzisiaj to jutro jedziemy na szczepienie i buty oraz kurtka dziecka sa w walizce, wiec bede musiala kupic nowe. Obiecali, ze walizka dojdzie dzisiaj ![]()
|
|
#3243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem to z wlasnego doswiadczenia. u nas dyrektorka zlobka i przedszkola jest moja sąsiadka wiec jak ja bylam mala moglam sobie wybrac doktorego przeddszkola chce chodzi i na jaka godzine gdzie inne dzieci czekaly w kolejce na przyjecie tak samo mam z filipem juz teraz wiec ze miejsce od wrzesnia jest dla niego zaklepane.. taka jest kolej zeczy w tych czasach bez znajomosci nie masz nicCytat:
Cytat:
KLM rozwin skrot? :P naciagaj ich na co sie tylko da;p a ja bede miala nowy tel wreszcie bo ten w ogole nie moze zlapac zasiegu :[
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Ja juz dzis po pracy i wolne az do poniedzialku ale ten tydzien byl krotki Karenina ale ich zrobilas
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
KLM to niekompetentne linie lotnicze...i wcale ich nie naciagam tylko zachowuje sie adekwatnie do ich zachowania... ![]() To jeszcze pikus, dopiero moge zrobic jak mi dzisiaj ta walizka nie bedzie stala w przedpokoju... ![]()
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina dobra jesteś
Naucz ich porządku
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
mleko z buteleczki LOVI ( to jedyna jaką zassał, inne odrzucił) a soczki z niekapka
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Ja już myślałam, że tylko ja mojej daje butelke ze smoczkiem
![]() pytam bo już nasze dzieci nie powinny pić ze smoczków (zęby)Karenina no to dziś walizeczka powinna być ![]() Kachula sama chce kupić bo jeszcze mamy ten od 0-13kg |
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
A propos fotelików. Ostatnio wyczytałam, że concord transformer t w testach adac dostał 4 gwiazdki - chyba go kupię
(15-36kg)http://fotelikisamochodowe.info/conc...y-15-36-kg/93/ |
|
|
|
#3250 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Wypoczywać= nawamiać tżta na jakiś imprezowy weekend Jejku dziewczyny jak ja się cieszę. Naładuje sobie akumulatory a potem będę pracować za trzech A w temacie przedszkoli i żłobków to Wiki do 3 roku życia będzie u niani (mojej cioci) a potem pójdzie do prywatnego przedszkola. Oczywiście jeśli nam się uda do tego przedszkola dostać, a jeśli nie to znowu będzie u niani. Raczej nie będę go posyłać do państwowego przedszkola bo się dużo na ten temat nasłuchałami nie chciałabym tego na własnym dziecku przerabiać... Kamilko witamy ) gdyby nie to że musimy na marzec nazbierać 3000 na moje studia to napewno byśmy się w lutym na jakiś firstminut wybrali a tak to pozostaje czekać do wiosny Cytat:
Cytat:
2 godziny siedzenia na tyłku i gapienia sie w ekran i to ma być rozrywka![]() Ja mam i siostrę i koleżanki żeby z nimi iść na dyskotekę ale nie po to jestem w związku żeby sama chodzic na dyskoteki, no chyba żę się mylę ![]() : confused:Wiesz Konspi jak tak bardzo jestem ciekawa Ciebie "na żywo" że latem może wybiorę się do Wrocka i się spotkamy na realu A o wspólnym wypadzie to mi nawet nie gadaj, ubrałybyśmy 10cm szpilki i nikt by nam nie podskoczył
|
||
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
dziewuchy to jak bedziecie sie wybieraly na jakies bale we wrocku to dajcie znac z checia wybiore sie razem z wami, rozruszamy każda impreze
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Maria Piotruś też pije mleko z butelki i mi to jakoś nie przeszkadza:P od tych 2óch minut dziennie ssania nic mu nie będzie. Zresztą mój jest miłośnikiem smoczków więc przed nami ciężkie odsmoczkowywanie...
Tylko jak z takim złosnikiem sobie poradzić ![]() Karenina ale macie jaja normalnie z tym bagażem
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Wiem że to nie na temat ale muszę się wygadać bo się zaraz rozpłaczę normalnie
Jak mi buty z Lasockiego przyjdą z reklamacji to te oddam do reklamacji i jak tżt w sklepie zobaczy ile one teraz kosztują to mi chyba łeb urwie ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Kurcze dziewczyny no tak się wściekłam przez te buty że mnie brzuch z nerwów boli. Nie żebym była jakimś skąpcem ale ja tak strasznie nie lubię kasy marnować i to jeszcze nie z mojej winy Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-01-05 o 21:03 |
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Kate trzeb trafic na pożądne buty ja rok temu w venezie za 250 kupilam zamszowe kozaczki zimowe i caly czas przemakaly niestety nie chcialo mi sie bawic w reklamacje to po prostu nosze je jesienia jak nie ma sniegu ani deszczu.. w tym roku w quazi kupilam tez zamszowe kozaczki bo tylko z takiego materialu mi sie podobaja i sa cieple wygodne i nie przemakaja
no chyba ze chodze po jakis aspach co zdarzylo mi sie tylko w sylwestra i to nie z wlasnej woli, tera wyschly i normalnie w nich smigam i nie przemakaja tak wiec kazda para obuwia jest inna jedna moze przemakac a druga nie..:/
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z butami to tak jak Agusia mowi but butowi nierówny no ale szkoda tyle kasy wydalas a nic z nich nie skorzystałaś
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Kate współczuje.... tyle kasy-też bym się wnerwiła!
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Karenina, jak w jakiejś komedii - czekam co będzie jutro
Cytat:
A z butami to kiepsko, ale bym sie wściekła... Wczoraj ktoraś pisała o suszonych owocach, rodzynkach i muesli , dziś troszkę nasypalam i pierwszy raz danio nie weszło
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-01-05 o 22:43 |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
katekatee kurcze masakra ja bym je oddała i prosiła o zwrot kasy
![]() DiTu77 super fotelik tylko ja chce dać co najwyżej 400zł ![]() co myślcie i fotelikach Chicco
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny weźcie mnie ze sobą - ja też uwielbiam dyskoteki, a u nas w okolicy tylko takie, że wśród tych małolatów uchodziłabym za dinozaura![]() Cytat:
No trochę drogi - ceny na allegro od około 700 do 1100 ![]() My mamy o ten chicco (czerwony ) - jestem zadowolona![]() http://allegro.pl/fotelik-chicco-key...389457386.html |
||
|
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się wieczorową porą!
Właśnie sobie "zmierzch" obejrzałam, nawet fajny, ale najfajniejszy był pattinson ![]() Maria mój mały też mleko pije z butelki ze smoczkiem, jakoś z niekapkiem nam nie wychodzi żadne picie Ela niestety ze żłobkami i przedszkolami to tak chyba jest prawie wszędzie, najpierw rodzina, znajomi, sąsiedzi, a potem reszta "zwykłych" ludzi w kolejce. |
|
|
|
#3262 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz nie trzymam się ścisle jej tylko stosuję pewne zasady i od maja schudłam 14 kg - powoli ale przy tej nadwadze to lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do jadków i niejadków - generalnie dzici jedzą tyle ile potrzebują, wiadomo chętniej to co lubią Cytat:
Cytat:
butla ze smoczkiem Iza jak była małą to nie było mowy o niekapku - alternatywa na butle była tylko słomka, a butle odstawiła jak miała 1,5 roku Cytat:
Kareninka no to fajnie załatwiłaś KLM - popieram ![]() Ola - kolokwium zdasz w innym terminie nie wiem czy coś maiałam jeszcze napisać u nas w normie tzn znowu chorzy ja na antybiotyku - gardło i zatoki - nie wiem co juz mam robic, dbam pilnuję i co z tego? Iza ma jakiegoś androwirusa - brzuszek - byłam wczoraj u pediatry - dieta i dicloflor i nifuroksazyd, zobaczymy kiedy jej przejdzie a Grześ czysty osłuchowo, gardło lekko czerwone i ma katar od któego męczy go kaszel, mam tylko dac mu prawoślazowy syrop i muckofluid do nosa i wiadomo wziewy TŻ miał jechać na ukrainę ale nie jedzie i dobrze nie śpię od 4.30 i wcześnniej Iza gorączkowała więc zbytnio się nie wyspałąm - zła jestem dziś mam wolne i znowu sie nie wypspałam jutro do pracy - mam dwie decyzje do napisania a nie che mi sie mysleć ale siedze jutro sama w biurze więć co będę miała do roboty - tylko pracować ![]() a zapomniałabym - fotki świetne |
||||||||
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia o matko...ale masz hardkor ciągle z tymi choróbkami. Zdrowiejcie
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chyba zawsze tak jest z filmami.. Polecam przeczytaj sobie ksiazki ja teraz sie wzielam pozadnie za czytanie i co 2 dni lece do biblioteki po nowa dostawe ksiazek, lubie oderwac sie wieczorami od rzeczywistości i pomarzyc troche![]() Magda wy to sie macie z tymi chorobskami ja sobie na prawde nie potrafie wyobgrazic tego jak musisz sie czuc zmeczona.. ciagle latanie po lekarzach mala iloac cnu eh mam nadzieje ze dzieciaczki wyrosna z tego duzo zdrowka
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-01-06 o 09:45 |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Kilka zdjęć Filipka łobuza
![]() 1.Filip przed fryzjerem 2. Filip przed fryzjerem. Zdjecie wydrukowane, oprawione i dane obojga dziadkom bardzo im sie podoba i zajmuje glówne miejsce w salonie;p 3. Filip po fryzjerze w swoim "eko" samochodzie z kartonu:P 4. Filip szaleje na swojej furze ![]() 5,6,7 Zimowy ludek
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
czyż nie?
Jak Fryzura potrafi odmienić, Fajnie takie włoski się na żel stawia
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- na żel |
|
|
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
Agusia - próbuj z jedzeniem, zobaczysz, że niezła zabawa jest przy tym. Co do wyjadania słodyczy z barku, to mam to samo. Nawet dziecku zjem
Jak jestem w domu, to niestety wyjadam wszystko co możliwe i oczywiście odbija się to na mojej wadze Filip łobuz świetny ![]() Zebra - jasne, że nie musi od razu sztućcami. Po prostu te dzieci, które wcześniej zaczynają jeść same rączkami, szybciej potrafią posługiwać się łyżeczką. Na wszystko przyjdzie czas. Karenina - To normalne, ze dzieci rozwijaja sie w etapach - albo ida w rozwoj ruchowy i wtedy np. mowa jest "odlozona" na pozniej albo na odwrot...dlatego chlopcy, ktorzy przewaznie sa bardziej "rozbiegani" pozniej niz dziewczynki zaczynaja mowic itp. Dokładnie tak jest, choc reguły nie ma, bo mój synek choć rozbiegany, zaczął szybko mówić. Millka tak samo, jednak w momencie kiedy zaczęła chodzić, cofnęła się z mową, ale po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Co do KLM, to działaj, nie można odpuszczać bylejakości. katekatee - myślę, że przedszkole publiczne nie równe publicznemu i tak samo z prywatnymi. Zależy, jak trafisz. No ale pewnie wiesz jaka sytuacja jest u Ciebie z przedszkolami. Współczuję sytuacji z butami... To jednak sporo kasy. Ja kupuję trochę tańsze buty zwykle (nie idę z takim założeniem, ale jakoś zwykle takie mi pasują) i liczę się z tym, że tak naprawdę to na jeden sezon. Jednak but za 260zł powinien mieć już jakąś jakość... magdawikp - jak Ty to robisz z tymi niektórymi zasadami diety, że chudniesz? Ja nie potrafięęęęęęęęęę Masz rację z tym, ze dzieci zwykle jedzą tyle, ile potrzebują. To my, a bardzo często babcie robią z nich niejadków... Przykro mi, że tak chorujecie. Trzymajcie się Co do picia mleka, to Millka głównie z piersi, ale często albo kaszkę sama z miski, albo pije z kubka doidy. Kiedyś mieliśmy kubek ze słomką, ale gdzieś się podział i jakoś nie było okazji do zakupu nowego. U nas na szczęście noc była spokojna i Milla nie zaraziła się od brata. Teraz właśnie albo goni na około kominka albo gra w Wii z bratem i tatą. To naprawdę hit u nas. Natomiast ja zastanawiam się co by dziś robić i chyba wybiorę się z Tż do kina. Muszę się wyrwać z domu. Tylko czy któraś z babć popilnuje dzieci ![]() A teraz historia z serii "Moja miłość do NFZ". Jakiś czas temu dostaliśmy skierowanie do alergologa. Pojechaliśmy, kazał zrobić pewne badanie. Zapisałam się więc w szpitalu pediatrycznym na to badanie. Nadszedł jego dzień, więc wstaję po 6, budzę wszystkich przed 7 i o 8:10 wychodzimy do auta, bo badanie o 9. No i w tym momencie dzwoni pani ze szpitala czy możemy przyjechać za tydzień, bo oni nie mają czegoś tam do zrobienia tego badania. No tak. Dzień wcześniej nie wiedzieli o tym... Żenada. No i ok. Pojechaliśmy następnym razem, badanie zrobione, wyniki odebrane. Dzwonię więc do poradni, zeby zapisać się do pani alergolog, na co pani w rejestracji mówi mi, ,ze oni nie mają poradni alergologicznej dla dzieci. Zgłupiałam więc. Nie wiedziałam czy źle się dodzwoniłam czy co. Przecież przed nowym rokiem byliśmy tam w tej poradni... Okazało się, że NFZ nie przedłużył im kontraktu... Jest poradnia i nagle jej nie ma. Tak po prostu Mam w piątek dzwonić, bo wtedy będzie tam ta pani doktor i zobaczymy co ona nam powie. Dobijają mnie takie sytuacje...
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ale odmiana
![]() Joaśka mam nadzieje, że teraz już dotrzecie gdzie trzeba bez takich akcji! Masakra z tą służbą zdrowia... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-01-06 o 11:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

a zapisami niestety u nas tak jest

Andrusiowi zdrówka

wiem to z wlasnego doswiadczenia. u nas dyrektorka zlobka i przedszkola jest moja sąsiadka wiec jak ja bylam mala moglam sobie wybrac doktorego przeddszkola chce chodzi i na jaka godzine gdzie inne dzieci czekaly w kolejce na przyjecie
Naucz ich porządku

(zęby)
2 godziny siedzenia na tyłku i gapienia sie w ekran

Jest poradnia i nagle jej nie ma. Tak po prostu