W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 23:51   #1111
gabishing
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam pytanie........ te które robią badania u Frydy (może któraś się znajdzie). 17.08.2010 miałam robione badanie HBs i dzisiaj dostając wyniki od lekarza wcięło im ten jeden......, czy mogę wystąpić o duplikat tego badania w laboratorium??

I drugie pytanie: jakie badania muszę wykonać przed końcem ciąży? Ogólnie mam: morfologię, mocz, TSH, ft4, - to na bieżąco, glukoza, glukoza po obciążeniu 50g, WR - na początku ciąży, HBs - tylko brakuje mi oryginału, a mam to wpisane w karcie ciąży i tyle............
Proszę napiszcie mi czego jeszcze brakuje, bo chciałabym to uzupełnić

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

hehe
u mnie się wyjaśniło dzisiaj, że łożysko mam na ścianie przedniej stąd nie czuję ruchów dziecka poza tym mam położenie miednicowe płodu co mnie akurat nie zdziwiło. Brzuszek mam tak wysoko, że jak jem, a małe się rusza, to stoi mi wszystko pod gardłem. Teraz też jak siedzę to wciska "coś" pod żebrami......... bo nie wiem czy rączki, czy nóżki

u mnie w szpitalu chcą to:
- WYNIKI OSTATNICH BADAŃ (MOCZ, MORFOLOGIA, HBS,WR, USG, GRUPA KRWI)
- OPISY EWENTUALNYCH KONSULTACJI (KARDIOLOGICZNA, OKULISTYCZNA ITP.)
- WYPISY Z EWENTUALNYMI WCZEŚNIEJSZYCH POBYTÓW W SZPITALU
(uwaga! przy wypisie Paniom, które korzystają z zapisu Kodeksu Rodzinnego o "automatycznym" uznaniu ojcostwa męża potrzeby będzie akt małżeństwa - do wglądu. )

co do ułożenia to mój jakoś też tak kopie czasem z obu stron naraz i wciska nogi pod żebra co jest nieprzyjemne, poza tym ja tez mam łozysko na przedniej ścianie i ruchy czuję baaardzo wyraźnie ale też i poczułam je dośc późnow porównaniu z innymi dziewczynami z forum
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 23:52   #1112
weraa11
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

lilijko ja mam jeszcze ogolnie cytologie, CRP i bede miec za 2tyg. GBS

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 00:00   #1113
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
lilijko ja mam jeszcze ogolnie cytologie, CRP i bede miec za 2tyg. GBS

a tak tak zapomniałam o cytologii i GBS a co to to CRP?? krzepnięcie??
Stary 2011-01-06, 00:03   #1114
weraa11
Zadomowienie

a najlepsze jest to ze ja juz raczej nie bede miec badan krwi i moczu...tak samo nie powtorza mi badania na WR a niby obowiazkowe...ale ja nawet w karcie ciazy nie mam miejsca na ponowne badanie w kierunku kily...a na inne badania co byly 2x to miejsce jest....

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
a tak tak zapomniałam o cytologii i GBS a co to to CRP?? krzepnięcie??
Tak, dzis wlasnie odbieralam wyniki.
Ale z tego co zauwazylam, to chyba malo z nas mialo to badanie...

Stary 2011-01-06, 00:07   #1115
vilya
Zadomowienie

dziewczyny, popytajcie się o to jakie badania wymagane są w szpitalu w którym chcecie rodzić, bo w różnych to różnie bywa. W niektórych np. krzepniecie robią sami a w niektórych trzeba je mieć już zrobione.

Tam gdzie ja chcę rodzić to wymagają takich dokumentów jak.

1. dowód osobisty + akt małżeństwa
  2. książeczkę ubezpieczeniową (ważna 2 m-ce )
  3. orginalna grupa krwi
  4. owa
  5. hbs
  6. karta przebiegu ciąży
  7. układ krzepnięcia
  8. elektrolity
  9. aktualne badania (mocz, morfologia, cukier)
a w innych może być inaczej.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 00:10   #1116
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
a najlepsze jest to ze ja juz raczej nie bede miec badan krwi i moczu...tak samo nie powtorza mi badania na WR a niby obowiazkowe...ale ja nawet w karcie ciazy nie mam miejsca na ponowne badanie w kierunku kily...a na inne badania co byly 2x to miejsce jest....

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Tak, dzis wlasnie odbieralam wyniki.
Ale z tego co zauwazylam, to chyba malo z nas mialo to badanie...
ja raczej tez nie będe już miała aktualniejszej morfologii ani moczu tylko tę z grudnia, CRP nie miałam ale mam ginkę we wtorek to spytam a na WR x 2 to ja akurat miałam miejsce w karcie

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
dziewczyny, popytajcie się o to jakie badania wymagane są w szpitalu w którym chcecie rodzić, bo w różnych to różnie bywa. W niektórych np. krzepniecie robią sami a w niektórych trzeba je mieć już zrobione.

no ja własnie wstawiłam to co u mnie wymagają a o cytologi i GBS powiedziała mi ginka która pracuje w szpitalu gdzie planuje rodzić
Stary 2011-01-06, 00:27   #1117
weraa11
Zadomowienie

Ja sie jeszcze nie zdecydowalam gdzie rodzic...

A jak pojade juz rodzac na porodowke to oni maja prawo mi powiedziec, ze mnie nie przyjma, bo maja juz za duzo rodzacych i mam jechac do innego szpitala??

Stary 2011-01-06, 00:30   #1118
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Ja sie jeszcze nie zdecydowalam gdzie rodzic...

A jak pojade juz rodzac na porodowke to oni maja prawo mi powiedziec, ze mnie nie przyjma, bo maja juz za duzo rodzacych i mam jechac do innego szpitala??

no to zalezy od szpitala i od tego w jak zaawansowanej fazie porodu przyjedziesz, generalnie szpital nie powinien odsyłać no ale same wiemy jak to wygląda, poza tym jak się zdarzy, ze trafisz z dużym rozwarciem, skurczami a miejsca nie będzie to szpital powinien cię karetką przewieźć do innego gdzie będzie miejsce, ja mam szpital 3 minuty z buta od domu ale właśnie tam jak nie dasz w łapę to czekają do ostatniej chwili i przewożą cię gdzie indziej, dlatego zdecydowałam się rodzić tam gdzie mam prowadzacą - ciup dalej ale od 36 tc nie odsyłają NIKOGO
Stary 2011-01-06, 00:44   #1119
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
no to zalezy od szpitala i od tego w jak zaawansowanej fazie porodu przyjedziesz, generalnie szpital nie powinien odsyłać no ale same wiemy jak to wygląda, poza tym jak się zdarzy, ze trafisz z dużym rozwarciem, skurczami a miejsca nie będzie to szpital powinien cię karetką przewieźć do innego gdzie będzie miejsce, ja mam szpital 3 minuty z buta od domu ale właśnie tam jak nie dasz w łapę to czekają do ostatniej chwili i przewożą cię gdzie indziej, dlatego zdecydowałam się rodzić tam gdzie mam prowadzacą - ciup dalej ale od 36 tc nie odsyłają NIKOGO
Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji ze szpital w ostatniej chwili jeszcze gdzies przewozi...;/ no ale niestety tak to jest kiedy swiatem rzadza pieniadze a nie na odwrot...

Ja tez mam jeden szpital bardzo blisko, drugi 5min.drogi samochodem dalej.... Ale w tym pierwszym mam lekarza prowadzacego (chociaz ona nie jest przy porodach) no i jakos tak bardziej znam ten szpital 'od srodka', bo w tym drugim jeszcze nigdy nie bylam-no poza tym ze sie tam urodzilam

Stary 2011-01-06, 08:05   #1120
mysiopez
Zadomowienie

Laski, trzymajcie za mnie kciuki! Zbieram się właśnie na KTG i USG... i strach mnie obleciał..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 08:43   #1121
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

u mnie szpitale ... są położone daleko ode mnie jak patrzę że macie po 3-10min drogi...

mi lekarz nie robił HBs bo powiedział że skoro byłam szczepiona na żółtaczkę to nie muszę?
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 08:53   #1122
Jelly37
BAN stały

Witam z rana
Dziś spałam dokładnie 8 godzin...jakiś cud normalnie
Mała znów zaczyna harce-mój brzuch ma takie dziwne kształty,że wygląda,jakbym miała w sobie aliena
Głowa mnie trochę boli,ale to normalka...

I jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe słowa na temat mojego brzuszka

Mysiopez-trzymam kciuki
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:13   #1123
ligotka
Rozeznanie

Witam sie i ja Wczoraj zostawilam Was bo juz mnie tak glowka bolala ze wytrzymac sie nie dalo, wzielam dluga kapiel no i nie przeszlo, jak zasnelam to sie obudzilam o 3 i przez godzine sie wiercilam a jak wstalam to nadal glowka boli A jeszcze mamy jechac do znajomych, ktorych nie trawie oj
Malenstwo jak zwykle po sniadanku sie wierci, u mnie jest tak ze glowa wali mnie po pecherzu, dupke wystawia w okolicach pepka - czasem go wypycha, a nozki po prawej i jak sie ulozy tak ze w zebra wciska to boli
Ale smece dzis...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:19   #1124
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Witam sie i ja Wczoraj zostawilam Was bo juz mnie tak glowka bolala ze wytrzymac sie nie dalo, wzielam dluga kapiel no i nie przeszlo, jak zasnelam to sie obudzilam o 3 i przez godzine sie wiercilam a jak wstalam to nadal glowka boli A jeszcze mamy jechac do znajomych, ktorych nie trawie oj
Malenstwo jak zwykle po sniadanku sie wierci, u mnie jest tak ze glowa wali mnie po pecherzu, dupke wystawia w okolicach pepka - czasem go wypycha, a nozki po prawej i jak sie ulozy tak ze w zebra wciska to boli
Ale smece dzis...
Kurde,ten ból głowy to chyba jest spowodowany pogodą...
Współczuję Ci,kochana
Moja malutka też się wypycha,i to strasznie...
Stary 2011-01-06, 09:28   #1125
ligotka
Rozeznanie

Jelly dzieki! Rzeczywiscie ja cisnieniowiec jestem po dziadku A moze nasze malensta tez sie dzis nie najlepiej czuja i sie wierca...
Stary 2011-01-06, 09:29   #1126
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

witam
noc koszmarna................ ....... nic się nie wyspałam

zapomniałam dodać, że grupę krwi mam i cytologię również.

WR też nie będę miała robionego drugi raz, a GBS do którego tc. należy zrobić??
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:30   #1127
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Jelly dzieki! Rzeczywiscie ja cisnieniowiec jestem po dziadku A moze nasze malensta tez sie dzis nie najlepiej czuja i sie wierca...
Ja mam bardzo niskie ciśnienie,najniższe to pamiętam było 80/50.
Ale czułam się świetnie.
Pewnie tak,skoro my się kiepsko czujemy,to one też...
Stary 2011-01-06, 09:34   #1128
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
któraś to wczoraj pisała, że dzisiaj ma być ciężki dzień i mogą boleć nas głowy.
U mnie jest tak, że jak mam migrenę to dzieciaczek jak na złość jest aż nadto aktywny.
Mnie za to mdli jak nie wiem i nie potrafię zjeść śniadania. A jestem tak głodna, że chyba zjem to od męża też, bo on i tak śpi...........
Stary 2011-01-06, 09:35   #1129
ligotka
Rozeznanie

lilijko to widze ze dolaczylas do mnie i Jelly, to zrob sobie cos dobrego poloz sie i relaksuj!
Stary 2011-01-06, 09:38   #1130
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
lilijko to widze ze dolaczylas do mnie i Jelly, to zrob sobie cos dobrego poloz sie i relaksuj!
nie no głowa mnie nie boli, tylko te mdłości, masakra jakaś dzieciak pewnie uciska mi żołądek..... już zjadłam i dalej czuję chęć na batona z szyneczką i ogórkiem
Stary 2011-01-06, 09:47   #1131
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
nie no głowa mnie nie boli, tylko te mdłości, masakra jakaś dzieciak pewnie uciska mi żołądek..... już zjadłam i dalej czuję chęć na batona z szyneczką i ogórkiem

Ojej,współczuję
Ja też miałam przedwczoraj mdłości i biegunkę,pewnie jakieś zatrucie...
Stary 2011-01-06, 09:52   #1132
olbka
Zadomowienie

ja coś dzisiaj bez humoru ogólnie ostatnio mam takie wahania nastroju że szok

Jelly, Twój suwaczek pokazuje mi teraz, że jesteś w 35 i 0 dniu i 35 dni do końca. A to chyba nieprawda? Czy ja się czepiam tego suwaczka?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:05   #1133
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
ja coś dzisiaj bez humoru ogólnie ostatnio mam takie wahania nastroju że szok

Jelly, Twój suwaczek pokazuje mi teraz, że jesteś w 35 i 0 dniu i 35 dni do końca. A to chyba nieprawda? Czy ja się czepiam tego suwaczka?

Jak pokazuje że 35 tc i 0 dni,to znaczy,że zaczyna się 36 tc.
Wiem stąd,że jak pokazało 34 tc i 0 dni,to później się zmieniło na 35 tc
Tak,jak mówiłam-suwaczek ma opóźniony zapłon
Stary 2011-01-06, 10:12   #1134
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

Tam gdzie ja chcę rodzić to wymagają takich dokumentów jak.

1. dowód osobisty + akt małżeństwa
.
a po co akt małżeństwa??

cześć Dziewczyny, ale dzisiaj sobie smacznie pospałam, Bastuś dał mi dzisiaj odpocząć. Praktycznie wstawałam tylko raz do Wc już zapomniałam jak to jest przespać całą noc ciurkiem.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:14   #1135
Chantalle
Raczkowanie

witam,moje laski beda dzis znów ważone,ciekawe czy juz 2 kg mają...
No i już 2 tygodnie minely od ich narodzin i tyle samo w szpitalu jestem, jeszcze raz tyle przed nami pewnie. Internet w szpitalu to bogosławieństwo!

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:17   #1136
cytrynka3002
Zadomowienie

Hejka dziewczyny. Ja dla odmiany spałam dziś całą noc...także wyspana jestem.

Muszę podpytać się przyjaciółki, jakie badania od nas wymagają...ja np. nie mam cytologii, HBs, powtórnego WR...może dopiero dostanę na to skierowanie...a może u nas w szpitalu tego nie wymagają, sama już nie wiem.

Morfologią i moczem się nie martwię, bo zawsze mogę podskoczyć i sama sobie zrobić te badanko - np. w przyszłym tygodniu.

Jestem ciekawa, czy będę jeszcze miała usg robione...jak ostatnio byłam prywatnie w 35tc, to lekarz stwierdził, że wszystko jest w porządku i że już nie muszę przychodzić do niego, ale mimo wszystko sądzę, że w 38tc się przejdę upewnić, co z Małym.

Dziewczyny mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie dla nas wszystkich udany!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:21   #1137
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
witam,moje laski beda dzis znów ważone,ciekawe czy juz 2 kg mają...
No i już 2 tygodnie minely od ich narodzin i tyle samo w szpitalu jestem, jeszcze raz tyle przed nami pewnie. Internet w szpitalu to bogosławieństwo!
Jak już dziewczynki zostaną zważone,to daj nam znać
2 tygodnie-czas tak szybko leci

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny. Ja dla odmiany spałam dziś całą noc...także wyspana jestem.

Muszę podpytać się przyjaciółki, jakie badania od nas wymagają...ja np. nie mam cytologii, HBs, powtórnego WR...może dopiero dostanę na to skierowanie...a może u nas w szpitalu tego nie wymagają, sama już nie wiem.

Morfologią i moczem się nie martwię, bo zawsze mogę podskoczyć i sama sobie zrobić te badanko - np. w przyszłym tygodniu.

Jestem ciekawa, czy będę jeszcze miała usg robione...jak ostatnio byłam prywatnie w 35tc, to lekarz stwierdził, że wszystko jest w porządku i że już nie muszę przychodzić do niego, ale mimo wszystko sądzę, że w 38tc się przejdę upewnić, co z Małym.

Dziewczyny mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie dla nas wszystkich udany!

Cześć
Wiesz,ja też spałam całą noc,dokładnie 8 godzin
A malutka daje mi popalić....
Co do badań-masz rację,lepiej się upewnić,czy z dzieckiem wszystko w porządku
Też mam taką nadzieję,że dziś będzie lepiej
Stary 2011-01-06, 10:24   #1138
Chantalle
Raczkowanie

aj przespac cala noc...marzenie, ostatnie 2 tygodnie to spanie w nocy jakies 2 x po 1,5-2h, a poprzednie 2 miesiace ciazy tez byly ciezkie. Wyśpie się za pare lat moze

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:25   #1139
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość

Cześć
Wiesz,ja też spałam całą noc,dokładnie 8 godzin
A malutka daje mi popalić....
Co do badań-masz rację,lepiej się upewnić,czy z dzieckiem wszystko w porządku
Też mam taką nadzieję,że dziś będzie lepiej
No Karol właśnie chyba ma drzemkę, bo szalał od rana, a teraz mam spokój. I jem spokojnie śniadanko. Potem pewnie zaliczę z mężem jakiś spacerek, żeby nam przyjemnie dzień minął.

Chantalle - 3mam kciuki za dziewczyny, a co do przespanych nocy - nam pewnie też niewiele ich zostało .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-06 o 10:27
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:27   #1140
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No Karol właśnie chyba ma drzemkę, bo szalał od rana, a teraz mam spokój. I jem spokojnie śniadanko. Potem pewnie zaliczę z mężem jakiś spacerek, żeby nam przyjemnie dzień minął.

Ehh,te nasze maluszki
Zazdroszczę Ci,tez bym z chęcią wyszła na spacer...
Ale niestety nie mogę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości