Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 09:51   #2521
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
bzyczka zaswiadczenia o braku dochodow nie potzrebujesz. No i jesli nie mialas dochodu w zeszlym roku to na nic chyba zda sie rozliczanie wam wspolnie. no bo jak nie mialas dochodu to jak masz sie rozliczyc? No i do rozliczenia z US potrzebujesz NIP
znalazlam takie cos do nipu - mozesz wtedy zlozyc wniosek o nadanie [formularz nip 1 ] razem z rocznym rolziczeniem z mezem.
http://www.pit.pl/nip1_nip3_pity_roczne_2009_6448.php
jakies dziwne te panie w okienku spotykasz.
Co do miejsca rozliczania istotne jest miejsce zameldowania

Kliwuś a mnie sie zdaje ze dla miejsca rozliczenia jest ważne miejsce zamieszkania a nie zameldowania
w zeszłym roku było glosno o tym ze w Warszawie gdzie jest bardzo duzo przyjezdnych Urzedu skarbowe sie burzyły ze te osoby sie nie chcą sie rozliczac w miejscu zamieszkania tylko robią to w miejscu zameldowania a powinny w miejscu zamieszkania

ale moge sie mylic

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:51   #2522
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

Misqa kochana
Zdrowych Wesołych i przede wszystkim Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia Tobie i Juleńce życzę

dopisuję się
: szczęścia kochana!
Stary 2011-01-06, 10:04   #2523
bzyczka1
Zakorzenienie

Ktosiu wiem że kaszel niewskazany, tylko dzisiaj do lekarza nie pójdę bo przecież na ostry dyżur nie pojadę z kaszlem a jutro nie wiem czy uda mi się dostać, bo u nas trzeba się dzień wcześniej rejestrować i miejsc brakuje jak ktoś rano zadzwoni
Póki co kuruję się syropem z cebuli i czosnku docisnęłam sobie cytrynki i piję.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:12   #2524
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Ktosiu wiem że kaszel niewskazany, tylko dzisiaj do lekarza nie pójdę bo przecież na ostry dyżur nie pojadę z kaszlem a jutro nie wiem czy uda mi się dostać, bo u nas trzeba się dzień wcześniej rejestrować i miejsc brakuje jak ktoś rano zadzwoni
Póki co kuruję się syropem z cebuli i czosnku docisnęłam sobie cytrynki i piję.
No to trzymam kciuki, żeby Ci się jednak jutro udało dostać do lekarza.
Stary 2011-01-06, 10:16   #2525
stokrotka24
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem zalamana, bylm dzis na budowie, ogolnei kuchnia piekna się robi, ale nasza lodowka nie pasuje pewnie pamietacie jak moj TZ sie uparl na ta side by side... uległam i to był błąd... jest za wielka... dokonalam malych zmian w kuchni i nieby juz to lepiej wygląda, ale teraz nie wiemc o mam z tym fantem zrobic
jak dla mnie to ta lodówka nie wygląda wcale źle, myślę, ze z czasem się do nie przyzwyczaisz. plusem jest tu oczywiście dużo miejsca, bo u nas na święta to był problem gdzie wszystko pomieścić
Cytat:
India wydaje mi się że wygląda ok, wklej jutro jakieś zdjęcia z większej odległości czy innej perspektywy.

Idę spa dziewczyny...niestety sama mało tego to z soboty na niedzielę tż znowu ma służbę i za tydzień tak samo a jeszcze do tego możemy spodziewać się większej ilości służb bo tż się postawił jak się dowiedział o tych, to usłyszał tylko żeby się nie mazał. Nosz kuźwa mać. Służba w wigilię, dzisiaj, w sobotę za tydzień znowu czyli brak weekendu a w poniedziałki znowu do pracy. Kiedy człowiek ma odpocząć? Ma walić te 24 godziny na stołku i tyle. Czasem odnoszę wrażenie że tylko mój tż i może jeszcze 3 osoby są w tej pracy. A potem się dziwią że człowiek w jego wieku musi brać tyle leków na uspokojenie. Bierze na receptę, nie cały czas ale sa takie okresy w pracy że musi brać bo inaczej nie daje rady normalnie funkcjonować
współczuję tylu służb tz, wiem co to znaczy, mój tz teraz przez pół roku miał kurs angielskiego więc nie miał służb ale już w lutym z powrotem się zacznie. Fakt, mają bardzo stresującą pracę

Cytat:
Stokrotko chwal się jak pierogi wyszły
dopiero dzisiaj robimy pierogi, więc dam znać, wczoraj nie było kiedy nawet

Cytat:
hej laseczki

dopiero wstałam

taki żarcik

Stokrotka ja odebrałam od mamy te sukieneczki ktore na aukcji wygrałam
sa ładniejsze niz w internecie
http://allegro.pl/sztruksowa-sukiene...364294186.html
http://allegro.pl/sukieneczka-disney...364294132.html
http://allegro.pl/sukieneczka-next-i1364294051.html

a dzis w smyku kupiłam dwa bodziaki jeden specjalnie dla tatusia
z dwoma lewkami i napisem dad's pride and happines ale to tak na 68 cm wiec bedzie w sam raz na lato do smigania a druga taka a rózowe kropeczki z falbanką pod szyją słodziaśne,
chciałam kupic jeszcze koc ale bardzo drogie były swietne grube ale kurcze 140 zl za kocyk cos tanszego musze znalesc
mam jeden taki cienszy ale gruby tez sie przyda
śliczne te sukienusi, Natalka będzie słodko wyglądać w nich

ale dobrze, ze dzisiaj wolne, wyspałam się chociaż. Miłego dnia, ja uciekam do pierogów

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:22   #2526
bzyczka1
Zakorzenienie

Stokrotko no a najgorsze jest to że nawet się odezwać nie mogą. Bo odezwie się nie tak i już problemy. Ehh właśnie wrócił z tej służby i coś zły jest ale nie będę się odzywać bo mi się nazbiera

Nasz skarb
Stary 2011-01-06, 10:32   #2527
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:37   #2528
martucha84
Zakorzenienie

ktosia86 my robiliśmy identycznie z tymi kodami echs naiwniaki z nas

india83 porób więcej zdjęć ale wydaje mi się że jest ok a w lodówce jak mówisz nie będzie ciasno

atomufka nie wszyscy część szkół np odrabia wolny piątek (bynajmniej w moim mieście) przedszkola w większości też pracują, niektóre firmy też, jeśli ktoś chciał mógł sam wziąć sobie wolne, i ma długi weekend bo mało zakładów pracy samo z siebie zrobiło 4 dni wolnego

kliwia ja to wypełniałam w urzędzie i oni sami wysyłali do skarbówki

strippi zdrowia dla Julki i dla Ciebie

bzyczka współczuję twojemu mężowi i tobie....

Misqa dużo dużo spokoju radości i wszystkiego czego sobie życzysz!

a ja wczoraj po raz milion trzydziesty oglądałam thelma i louise jeden z moich ukochanych filmów
uwielbiam Geene Davis piękna kobieta mrrrrrrr
Stary 2011-01-06, 10:47   #2529
kliwia
Zakorzenienie

ktosia ja mialam dochod w zeszlym roku, ale na pewno rozwazymy ta opcje
anika yhm.... ja wiem, ze moglam sie rozliczac tu gdzie mieszkam bo mialam tymczasowe zameldowanie nie wiem moze to ja soe myle

bzyczka z linku kltory dalam wynika ze o nip mozesz zlozyc wniosek razem z pitem

jeszcze jak nie urok to sraczka, wczoraj zasilacz do laptopa dzialal, a dzis juz nie dziala dobrze ze maz ma sluzbowego HP to sobie pozyczylam zasilacz. eeeeeeeh
a gwarancja na laptopa jest do 8go stycznia ale chyba zasilacz nie podlega pod gwarancje

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-01-06 o 10:49
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:03   #2530
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ktosia ja mialam dochod w zeszlym roku, ale na pewno rozwazymy ta opcje
anika yhm.... ja wiem, ze moglam sie rozliczac tu gdzie mieszkam bo mialam tymczasowe zameldowanie nie wiem moze to ja soe myle

bzyczka z linku kltory dalam wynika ze o nip mozesz zlozyc wniosek razem z pitem

jeszcze jak nie urok to sraczka, wczoraj zasilacz do laptopa dzialal, a dzis juz nie dziala dobrze ze maz ma sluzbowego HP to sobie pozyczylam zasilacz. eeeeeeeh
a gwarancja na laptopa jest do 8go stycznia ale chyba zasilacz nie podlega pod gwarancje
Tak, pamiętam, ze pracowałaś, ale wiesz gdyby dało się coś zyskać na wspólnym rozliczeniu to na pewno warto

Od poniedziałku zaczynam akcję "telefon do zusu", z pytaniem kiedy wypłacą mi kasę za zwolnienie. W ogóle mamy świetną sytuację, bo 13 każdego miesiąca z mojego konta odciągana jest rata kredytu w wysokości ok 1200zł, więc tego dnia muszę mieć taką kwotę na koncie bo jak nie to naliczą odsetki. Mój mąż ma wypłatę w dwóch częściach, z czego jedną na koniec miesiąca, a drugą 16. No i teraz na moim koncie jest niecały 1000 zł (to co dostałam z pracy), mężowi zostały jakieś grosze, bo przecież on za wszystko płaci (jedzenie, paliwo itp) i mamy wesolutko Ratę płacimy po połowie z rodzicami, ale rachunki też, więc mama owszem da mi kasę, ale ja muszę jej dać na rachunki i nie wiem ile mi zostanie. Wiem, ze jak mi braknie, to mama dołoży, ale cała ta sytuacja mnie po prostu rozkłada na łopatki Jeszcze wczoraj koleżanka mi mówiła, ze ona pieniądze z zusu dostawała tak ni w d*** ni w oko, bo co z tego, ze zwolnienia miała wypisywane co 2-3 tygodnie jak oni jej wypłacali kasę np po półtora miesiąca, a jak jeszcze tam dzwoniła, to jej bezczelnie mówili, ze w tym momencie nie mają środków na wypłatę świadczenia A co mnie to obchodzi, ze nie mają? A my z czego mamy żyć? Już mam kurka takie nerwy, ze jak mi coś nie tak odpowiedzą w ten poniedziałek, to jak tam wpadnę, to chyba ich zatrzasnę
Stary 2011-01-06, 11:04   #2531
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Dziś dzień leniuszkowania z mężem

Dziewczyny jeśli mam z mężem inny adres zameldowania to znaczy, że nie możemy się razem rozliczać??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:08   #2532
kliwia
Zakorzenienie

ktosiu a nie mozesz w razie co od kogos pozyczyc by bylo na ta rate, an jak Ci zus wyplaci to oddasz ?
Stary 2011-01-06, 11:24   #2533
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ktosiu a nie mozesz w razie co od kogos pozyczyc by bylo na ta rate, an jak Ci zus wyplaci to oddasz ?
No mogę od mamy pożyczyć, ale wkurza mnie sam fakt tej sytuacji, bo nic nie mogę zaplanować, każdą złotówkę oglądam 3 razy zanim ją wydam. Teraz to jeszcze pół biedy, bo to 200 zł skądś się weźmie, ale jak w następnych miesiącach tylko od nich będę dostawac kasę, to już 1200 sobie z butów nie wytrzepię
Stary 2011-01-06, 11:44   #2534
kliwia
Zakorzenienie

ktosia rozumiem. z zusem to tak juz jest niestety. oni to sa super nieterminowi, a Ty z czyms w terminie sie nie zmiesc to od razu kara pieneizna
Stary 2011-01-06, 11:47   #2535
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
smacznego obiadu

no dobrze dobrze teraz tylko ja się wykuruję i super będzie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

strippi zdrowia dla Julki i dla Ciebie
dzięki
Stary 2011-01-06, 11:49   #2536
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ktosia rozumiem. z zusem to tak juz jest niestety. oni to sa super nieterminowi, a Ty z czyms w terminie sie nie zmiesc to od razu kara pieneizna
No dokładnie Dziadostwo jednym słowem
Stary 2011-01-06, 12:02   #2537
martucha84
Zakorzenienie

ktosia86 wiem że cię nie pocieszę, ale moja pierwsza wypłata z zusu miała być za luty, i niestety dostałam ją pod koniec marca, potem było w miarę reguralnie tzn na początku jakieś tydzień do półtora po skończonym l4, więc jak mi lekarz wypisał np od 1 do 20 kwietnia to kasę miałam koło 27 najwcześniej, a jak już skumałam oco chodzi (o dzwonienie i upominanie się) to robiłam tak że dzień po skończonym l4 dzwoniłam i pytałam kiedy będzie przelew i mówili mi coś w stylu "aaa tak bo tu już jest po l4 to pieniążki będą do 5 max 7 dni - i podawała datę kiedy
więc dzwoń dzwoń dzwoń.. no ale niestety na pierwsze czekałam długo i chyba?? zawsze tak jest że na pierwsze czeka się bardzo długo bo i moja iwi tak miała i dziewczyny z mojej poczekalni, zwykłe po 1.5 mce nie wiem czemu ale tak robią...
Stary 2011-01-06, 12:02   #2538
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche sie dzis zalamalam...
bylam u mojej dyr pogadac bo mialam umowe do konca grudnia, wiec juz mi sie skonczyla ( tak krotko-wczesniej mialam na zastepstwo bez okreslonego dnia zakonczenia, ale w trakcie musiala mi zmienic wlasnie do konca grudnia z powodow restrukturyzacji w szkole, tu nie bede was meczyc szczegolami)
i okazuje sie ze nie bede mogla wrocic na swoje stanowisko...
jeszcze wieksze restrukturyzacje tam sie dzieja i musi obsadzic nauczycielki ktore juz po 20 lat pracuja na innych stanowiskach i m.in. na tym w moim przedszkolu. Musiala by je zwolnic no ale nie zwolni pracownikow z 20letnum stazem...
wszystko fajnie niby bo macierzynski mam placony do konca, jeszcze za urlop caly mi wyplaca, ale po macierzynskim ani od wrzesnia nie ma tam powrotu do pracy...

Gucia - mam nadzieje nadrobic sen, juz w poludnie sie z malym zdrezmnelam i jest lepiej. Gucia trzy razy czytalam nazwe twoich studiow lic. ! hmmm ze tak powiem - a co to ? doczytalam co pisalas Mracie i chyba juz jarze co to studiowalas
Kochana, przykro mi z powodu pracy. Mam nadzieje, że szybko coś znajdziesz.

A co do studiów to: mediteraneistyka - kulturoznawstwo krajów śródziemnomorskich (moja babcia tej nazwy uczyła się ponad tydzień, jak chciała powiedzieć gdzie wnuczka studiuje)

Cytat:
Treść usunięta
czyli udane zakupy! Super!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
kuzynka mojej znajomej dlugo starala sie z mezem o dziecko , leczyla sie teraz urodzila TROJACZKI i niestety ma depresje poporodowa wogole nie chce sie zajmowac dziecmi ma do nich wstret tak jak Ty piszesz tylko by w lozku lezala i nic innego nie robila ... najgorsze jest to ze tak pragneli dziecka a terazja poprostu sytuacja przerosla
to jest straszne. Moja sąsiadka po urodzeniu dziecka, aż trafiła do szpitala z depresją. Było bardzo źle. w sumie spędziła tam ponad miesiąc i mąż zajmował się dzieckiem. Minęło 6 lat jak zdecydowali się na drugie dziecko, bała się jak cholera, a wszystko było na szczęście ok i teraz mają córeczkę i synka.

Cytat:
Treść usunięta
No nie... prze dobry!

Cytat:
Moja mama gdy mnie rodziła poszła jeszcze na targ i kupiła sobie nowe kapcie i gruszki bo to listopad był pominę fakt że do targu z domu miała jakieś 5 km i potem do domu z powrotem i do szpitala znowu 5 km Dodam tylko że urodziłam się o 12.03 to mama miała dobre tempo
haha, niezłe tempo miała Twoja mama
Chociaż do pełni szczęścia w tej opowieści brakuje, żeby tata ją na tym motorze zawiózł do szpitala

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

U mojej mamy pracuje taka pani co ją mąż bije ostatnio przyszła z limem pod okiem ech.. W każdym bądź razie jak zaczął sie poród (ona ma 40 lat i ma już 16 letnie dziecko jedno, a teraz rodziła drugie) to mąż powiedzial, że jej nie zawiezie az im nie zrobi obiadu na te dni i ona z bólami im kotlety tłukła. ech... A potem jak mały miał zapalenie płuc i leżał na OIOM-ie to sie on robił jej awantury, że ona tu się wyleguje w szpitalu a on głodny w domu bo się zapasy jedzeni skończyły ech...
no takiego zabic to mało. Nie rozumiem kobiet, które decydują się zostać z takimi facetami...

Cytat:
W sylwestra do rodziców przyszła sąsiadka złożyć życzenia i tak zeszło na temat ciąży i ona mówi że jej siostra jest w 4 miesiącu, termin ma na koniec maja. Najlepsze jest to że mają małe dziecko, w tym roku skończy 2 latka, i że brała tabletki a mimo to zaszła w ciażę. Dowiedziała się dopiero teraz przed świętami, że jest w ciąży.
no pięknie!

Cytat:
Dziewczyny jestem zalamana, bylm dzis na budowie, ogolnei kuchnia piekna się robi, ale nasza lodowka nie pasuje pewnie pamietacie jak moj TZ sie uparl na ta side by side... uległam i to był błąd... jest za wielka... dokonalam malych zmian w kuchni i nieby juz to lepiej wygląda, ale teraz nie wiemc o mam z tym fantem zrobic
mnie ta lodówka się bardzo podoba! I ja też chciałabym taką dużą.
I tak szczerze powiedziawszy, to te lodówki zawsze się stawia gdzieś na środku, bo nie ma jak ich wkomponować w kuchnie, bo właśnie są za duże, a u Ciebie wygląda ona ok, więc ja bym ją zostawiła.

Cytat:
India wydaje mi się że wygląda ok, wklej jutro jakieś zdjęcia z większej odległości czy innej perspektywy.

Idę spa dziewczyny...niestety sama mało tego to z soboty na niedzielę tż znowu ma służbę i za tydzień tak samo a jeszcze do tego możemy spodziewać się większej ilości służb bo tż się postawił jak się dowiedział o tych, to usłyszał tylko żeby się nie mazał. Nosz kuźwa mać. Służba w wigilię, dzisiaj, w sobotę za tydzień znowu czyli brak weekendu a w poniedziałki znowu do pracy. Kiedy człowiek ma odpocząć? Ma walić te 24 godziny na stołku i tyle. Czasem odnoszę wrażenie że tylko mój tż i może jeszcze 3 osoby są w tej pracy. A potem się dziwią że człowiek w jego wieku musi brać tyle leków na uspokojenie. Bierze na receptę, nie cały czas ale sa takie okresy w pracy że musi brać bo inaczej nie daje rady normalnie funkcjonować
oj, współczuję

MisQa jeszcze raz Wesołych Świąt! Niech to będzie wspaniały czas dla Ciebie i Twojej córeczki!

Strippi, cieszę się, że z Julką lepiej.

A my dzisiaj słodkie lenistwo. Zjedliśmy śniadanko, teraz odpoczywamy i będziemy coś oglądać. Dzisiaj jeszcze musimy się spakować, żeby niczego nie zapomnieć. Jutro jedziemy do domu i w sobotę weselicho

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:28   #2539
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ktosia86 wiem że cię nie pocieszę, ale moja pierwsza wypłata z zusu miała być za luty, i niestety dostałam ją pod koniec marca, potem było w miarę reguralnie tzn na początku jakieś tydzień do półtora po skończonym l4, więc jak mi lekarz wypisał np od 1 do 20 kwietnia to kasę miałam koło 27 najwcześniej, a jak już skumałam oco chodzi (o dzwonienie i upominanie się) to robiłam tak że dzień po skończonym l4 dzwoniłam i pytałam kiedy będzie przelew i mówili mi coś w stylu "aaa tak bo tu już jest po l4 to pieniążki będą do 5 max 7 dni - i podawała datę kiedy
więc dzwoń dzwoń dzwoń.. no ale niestety na pierwsze czekałam długo i chyba?? zawsze tak jest że na pierwsze czeka się bardzo długo bo i moja iwi tak miała i dziewczyny z mojej poczekalni, zwykłe po 1.5 mce nie wiem czemu ale tak robią...
Niestety zdaję sobie z tego sprawę, tylko, że ja zamierzam dzwonić tak długo, aż dla świętego spokoju mi wypłacą. Zgodnie z przepisami zus ma 30 dni na wypłatę świadczenia od daty przekazania im zwolnienia i nie mam zamiaru im popuścić w tej kwestii. Jutro wpadnę na chwilkę do pracy to się dowiem czy przekazali wszystkie dokumenty i kiedy, bo jak jeszcze oni mi coś opóźnią to nogi z d... powyrywam.

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-01-06 o 12:49
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:34   #2540
martucha84
Zakorzenienie

to tak jak ja później - bo miałam tak samo tyle że kasa miała być 1. a tu ich przelewy były jak chciały...
Stary 2011-01-06, 12:34   #2541
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Ktosiu mnie wypłacili kilka dni po zakonczonym L4 bo miałam wypisane do 17 grudnia a 24 zauwazyłam kase na koncie

Stary 2011-01-06, 12:37   #2542
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzia no ja właśnie kwestię meldunku i wspólnego rozliczania będę rozwiązywać z mężem w poniedziałek prawdopodobnie. Bo Tż musi iść do US załatwić jedną sprawę. Jak się czegoś dowiem to dam znać.

Nasz skarb
Stary 2011-01-06, 12:39   #2543
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Strippi, cieszę się, że z Julką lepiej.
Stary 2011-01-06, 12:46   #2544
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama miała szybki i lekki poród, podobno wyskoczyłam jak piłeczka mimo, że ważyłam 3600 no więc ja taki też zamawiam
Ja też jakby co

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Od poniedziałku zaczynam akcję "telefon do zusu", z pytaniem kiedy wypłacą mi kasę za zwolnienie. W ogóle mamy świetną sytuację, bo 13 każdego miesiąca z mojego konta odciągana jest rata kredytu w wysokości ok 1200zł, więc tego dnia muszę mieć taką kwotę na koncie bo jak nie to naliczą odsetki. Mój mąż ma wypłatę w dwóch częściach, z czego jedną na koniec miesiąca, a drugą 16. No i teraz na moim koncie jest niecały 1000 zł (to co dostałam z pracy), mężowi zostały jakieś grosze, bo przecież on za wszystko płaci (jedzenie, paliwo itp) i mamy wesolutko Ratę płacimy po połowie z rodzicami, ale rachunki też, więc mama owszem da mi kasę, ale ja muszę jej dać na rachunki i nie wiem ile mi zostanie. Wiem, ze jak mi braknie, to mama dołoży, ale cała ta sytuacja mnie po prostu rozkłada na łopatki Jeszcze wczoraj koleżanka mi mówiła, ze ona pieniądze z zusu dostawała tak ni w d*** ni w oko, bo co z tego, ze zwolnienia miała wypisywane co 2-3 tygodnie jak oni jej wypłacali kasę np po półtora miesiąca, a jak jeszcze tam dzwoniła, to jej bezczelnie mówili, ze w tym momencie nie mają środków na wypłatę świadczenia A co mnie to obchodzi, ze nie mają? A my z czego mamy żyć? Już mam kurka takie nerwy, ze jak mi coś nie tak odpowiedzą w ten poniedziałek, to jak tam wpadnę, to chyba ich zatrzasnę
Masakra jakaś z tym zusem...

W ogóle teraz podobno maja zrobić tak, że jak się idzie do lekarza to on od razu będzie do zusu wysyłał zwolnienie, jeżeli takowe się dostanie, żeby nie było tak, że zus płaci... a ludzie wcale nie chorują, tylko zwolnienie biorą na lewo... Nie wiem dokładnie na czym to będzie polegać, ale takie coś mi się o uszy obiło...

Cytat:
Ehś... dokładnie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

W ogóle to byłam w kościele na 11 i tak zmarzłam, że jeszcze nie odtajałam! Ogólnie rzecz biorąc kościół jest w budowie i nie ma ogrzewania, także w środku jest zimniej niż na dworze...
Stopy i dłonie to miałam jak dwie kostki lodu... moczyłam w letniej wodzie, piłam gorącą herbatę i przez pół godziny leżałam pod kołdrą no i założyłam jeszcze jeden sweter i spodnie na legginsy... stopy to aż mnie bolały... brrrr a teraz dopiero mam chłodne...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:47   #2545
Gucia0987
Zakorzenienie

Strippi, poszło

Szukam właśnie jakiegoś mieszkania... ale marnie to wygląda...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:57   #2546
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak ja później - bo miałam tak samo tyle że kasa miała być 1. a tu ich przelewy były jak chciały...
Nasz zus to w ogóle jest taki fantastyczny, że jak ma przelać kasę na konto to się czeka miesiącami, bo oni mają tylko jeden dzień w miesiącu na przelewy parodia po prostu. Więc lepiej, zeby to listonosz przynosił kasę.

Cytat:
Ktosiu mnie wypłacili kilka dni po zakonczonym L4 bo miałam wypisane do 17 grudnia a 24 zauwazyłam kase na koncie
Miałaś kochana szczęście. A powiedz mi - teraz dostałaś po raz pierwszy kasę od zusu? Bo z tego co pamiętam byłaś kilka razy wcześniej na l4, ale cały czas wypłacał Ci pracodawca?

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja też jakby co

Masakra jakaś z tym zusem...

W ogóle teraz podobno maja zrobić tak, że jak się idzie do lekarza to on od razu będzie do zusu wysyłał zwolnienie, jeżeli takowe się dostanie, żeby nie było tak, że zus płaci... a ludzie wcale nie chorują, tylko zwolnienie biorą na lewo... Nie wiem dokładnie na czym to będzie polegać, ale takie coś mi się o uszy obiło...

Ehś... dokładnie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

W ogóle to byłam w kościele na 11 i tak zmarzłam, że jeszcze nie odtajałam! Ogólnie rzecz biorąc kościół jest w budowie i nie ma ogrzewania, także w środku jest zimniej niż na dworze...
Stopy i dłonie to miałam jak dwie kostki lodu... moczyłam w letniej wodzie, piłam gorącą herbatę i przez pół godziny leżałam pod kołdrą no i założyłam jeszcze jeden sweter i spodnie na legginsy... stopy to aż mnie bolały... brrrr a teraz dopiero mam chłodne...
Ja myślałam, ze juz tak jest
Stary 2011-01-06, 13:07   #2547
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Nasz zus to w ogóle jest taki fantastyczny, że jak ma przelać kasę na konto to się czeka miesiącami, bo oni mają tylko jeden dzień w miesiącu na przelewy parodia po prostu. Więc lepiej, zeby to listonosz przynosił kasę.

Miałaś kochana szczęście. A powiedz mi - teraz dostałaś po raz pierwszy kasę od zusu? Bo z tego co pamiętam byłaś kilka razy wcześniej na l4, ale cały czas wypłacał Ci pracodawca?

tak tak teraz po raz pierwszy wypłacał mi zus

Stary 2011-01-06, 13:27   #2548
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak teraz po raz pierwszy wypłacał mi zus
To te wcześniejsze zwolnienia nie przekroczyły 33 dni? Przepraszam, ze tak pytam, ale porównując do moich l4 to mnie te 33 dni szybko minęło.
Stary 2011-01-06, 13:43   #2549
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

w sumie to z tego co pamietam to tak miałam najpierw z tydzien lub 1,5 L4 jak sie pochorowałam na grype potem we wrzesniu 4 tyg juz ciązowego w sumie to dało chyba 33 dni bo od 24 listopada jestem juz na L4 zusu

Stary 2011-01-06, 13:48   #2550
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem... chyba nie, bo tak słyszałam
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości