Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-01-05, 22:19   #1261
kar0link4
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 957
GG do kar0link4
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV

Cytat:
Napisane przez sylwiszon757 Poka¿ wiadomo¶æ
ja tez jak wrzuca³am wsteczny to zawsze I. dotknelam i zawsze mowilam takim cichym glosem 'przepraszam' a on do mnie 'Ty mnie nie przepraszaj, nie jestes winna temu ¿e tu tak ma³o miejsca jest'
Dobre, hehe

Ach Ci instruktorzy Potrafi± namieszaæ w g³owie

Czasami potrzeba odrobiny szaleñstwa, by postawiæ kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:21   #1262
sylwiszon757
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 487
GG do sylwiszon757

ale ten u¶mieszek od niego jak to mówi³, musia³yby¶cie to widziec ano potrafia...
Stary 2011-01-05, 22:22   #1263
jomic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 876

ju¿ by³o, ale dawno temu
Sobota, sierpieñ, cieplusio, parking przy dworcu (us³ysza³am, ze dbore miejsce sobie wybra³am, bo bedzie gdzie poæwiczyæ). Wysiad³am, nie ma go. Czekam, czekam (15min za wcze¶nie by³am), posz³am po tymbark, wracam. Stoi samochód i mu L nad innymi wystaje. Lecê - to nie ten. Przyjecha³, zapyta³ czy zdenerwowana jestem, ja "ale¿ sk±d". Zapyta³am tylko czy ma ubezpieczenie (jakby co). Kaza³ mi wsiasc i przygotowaæ siê do jazdy, powiedzia³ jak mam ustawiæ lusterka, poopowiada³ co¶ o kontrolkach, peda³ach, biegach (nie skupili¶my siê za bardzo, bo to by³ citroen, piêkny b³ekitny i rozklekotany). Ruszy³am (bardzo powoli puszcza³am sprzêg³o - za wolno a¿), 1, do przodu (jak na ¿³osæ du¿o samochodów na tym parkingu i jaki¶ 2 ch³opaków je¼dzi³o tak jak ja w kó³ko na skuterze - jak oni mnie stresowali), kó³eczko, stop, ruszam itp. Jadê, "wrzuæ 2" i moje zdecydowane NIE, bo albo mam skrêcaæ albo biegi zmieniaæ. Ba³am siê, ze jak bêdzie 2 to polecê do przodu z taaaaak± prêdko¶ci±. Ale siê nie da³o,by³a 2, poje¼dzi³±m w kó³ko, zapali³ papierosa i o¶wiadczy³ ¿e jedziemy, ale mo¿e byæ za miasto. My¶la³am, ze za to miasto to on mnie wywiezie, a ten usiad³ z boku i zadowolony, mówi, ze w prawo. "W prawo nie jadê, bo tam jest rodno". To pojecha³am w lewo, przejecha³am przez masê skrzy¿owañ (na szczêscie to ja mia³am pierwwszeñstwo) z sygnalizacj± i bez, poæwiczy³am hamowanie i ruszanie na ¶wiat³ach, pojecha³am prosto po znienawidzonym pó¼niej rondzie i jadê. I tu siê zaczê³o - ile mo¿esz jechaæ? i dlaczego tyle nie jedziesz? To jecha³am jak pijany zaj±c 70km/h. Potem znów skrzy¿owania, poskrêca³am i znalaz³am siê poza obszarem zabudowanym. Jadê szybciutko, a on do mnie "to co? wrzucamy 5?". Us³ysza³, ze jak on jest pewien to mogê. Przytrzyma³ mi kierownicê, bo przecie¿ musia³am tej pi±tki poszukaæ i ok. Po jakim¶ czasie by³o "mo¿e zwolnij" - noga z gazu, patrzê na licznik a tam 94. Po drodze trafi³ siê ci±gnik z 2 przyczepami - ja spokojnie mog³am za nim jechaæ to 30km, ale musia³am wyprzedzic. Zafundowa³ mi przerwê na papierosa na parkingu na"górce" - pierwszy raz w ¿yciu musia³am z rêcznego ruszyæ. Zapyta³am czy ja mogê w zakrêt z 70 na liczniku wjechaæ, a on do mnie, ze wola³by szybciej alej jak ju¿ muszê tak to mogê. I pojechali¶my po kursantkê (zapyta³am oczywiscie, która godzina i czy ja mogê siê czuæ bezpiecznie z ty³u) - widzisz - godzinê temu jecha³as zygzakiem a teraz jest lepiej. Jeszcze na koniec powiedzia³ mi gdzie mogê kupic noze do wyrzynarki.

Ale siê rozpisa³am. Nie pozwalajcie mi

jomic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:32   #1264
Trinu08
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 240

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Poka¿ wiadomo¶æ
Dobre, hehe

Ach Ci instruktorzy Potrafi± namieszaæ w g³owie

Hehe mi te¿ jak wrzucam na cofanie to czêsto tak zdarza mi siê robiæ czytaj niechc±cy potr±cê kolano.
I sobie uzmys³owi³am ostatnio ,¿e nie mogê gadaæ z I .bo mnie to rozprasza i na ostatniej je¼dzie w grudniu zamiast jechaæ prosto to obra³am inny kierunek.I lubiê siê mu patrzeæ prosto w oczy.Chocia¿ podczas jazdy to trochê niewygodne.
A nastêpna jazda w ten pt.Tiia jedyne co mi w miarê wychodzi to na razie ³uk ,lepszy rydz ni¿ nic
Trinu08 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:39   #1265
princeseczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 733

jomic, to rzeczywi¶cie Ty bardziej z bajki braciszka

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Trinu08 Poka¿ wiadomo¶æ
Hehe mi te¿ jak wrzucam na cofanie to czêsto tak zdarza mi siê robiæ czytaj niechc±cy potr±cê kolano.
I sobie uzmys³owi³am ostatnio ,¿e nie mogê gadaæ z I .bo mnie to rozprasza i na ostatniej je¼dzie w grudniu zamiast jechaæ prosto to obra³am inny kierunek.I lubiê siê mu patrzeæ prosto w oczy.Chocia¿ podczas jazdy to trochê niewygodne.
A nastêpna jazda w ten pt.Tiia jedyne co mi w miarê wychodzi to na razie ³uk ,lepszy rydz ni¿ nic
a ja sobie nie przypominam ¿ebym kiedykolwiek przy cofaniu dotknê³a to kolano..mo¿e to dlatego,¿e wtedy ja przyjmujê inna pozycjê w samochodzie(jako¶ tak na boku siadam)
raz siê tak zdekoncentrowa³am,¿e zapomnia³am wyhamowaæ przed zakrêtem i w takie do³y piêkne wjecha³am

Pobrali¶my siê
princeseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:43   #1266
jomic
Zakorzenienie

A ja my¶la³am, ze zabierze mnie na plac (tzn sam mnie tam zawiezie). Pokaze mi swiate³ka, p³yny, biegi itp, ¿e spêdzê czas na tym placu i bêdê tam w kó³ko je¼dzic.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Jak te moje sny siê zaczn± spelniac (a co do wygl±du Karoliny to siê d³ugosæ w³osów nie zgadza) to bêdzie ciekawie
Uciekam. Poratujê siê jak±s tabletk± i lecê. Mo¿e zasnê.

Stary 2011-01-05, 22:47   #1267
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

ja te¿ zmykam, poczytam przed snem ksi±¿kê

dobranoc kolorowych i eLkowych snów!
Stary 2011-01-05, 22:50   #1268
princeseczka
Zakorzenienie

ja siê z moim umówi³am pod biurem
posz³am i czekam a tam jaka¶ dziewczyna te¿ na pierwsz± jazdê czeka³a
pogada³y¶my po¶mia³y¶my siê ona powiedzia³a,¿e mój ju¿ jest w biurze i ¿e stopjê obok jego samochodu my¶la³am,¿e ona ¿artuje ale nie
mój instruktor wyszed³ zapyta³ czy ju¿ je¼dzi³am mówiê,¿e nie on-to siadaj po prawej stronie a mnie kamieñ z serca spad³
mieli¶my jechaæ na plac ale tam by¶my musieli d³u¿ej postaæ w korku i wjechali¶my na parking pod marketem
nie zapomnê tego jak panikowa³am bo ludzie tam chodzili
"aa ja siê bojê,¿e j± rozjadê"
"jestem jeszcze m³oda, nie chcê pój¶æ do wiêzienia"
skoñczy³am swoje jazdy,spotka³am tê dziewczynê- powiedzia³a,¿e na mie¶cie nie by³a
i ci±gle s³ysza³a,¿e ma za du¿o si³y w tych nogach i rêkach

Pobrali¶my siê
Stary 2011-01-05, 23:13   #1269
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Ja te¿ nigdy nie zapomnê swojej pierwszej jazdy i w ogóle tych pocz±tkowych spotkañ
Jakby tak cofn±æ czas...
Ja by³am umówiona z moim instruktorem na parkingu przy osiedlu akademickim, z tym, ¿e ja ju¿ zna³am siê z panem Markiem, bo i z Nim mia³am wyk³ady z teorii. Od razu usiad³am za kierownicê, powiedzia³ chyba co nie co o ¶wiat³ach, biegach i peda³ach i wio! Poæwiczy³am ruszanie i od razu prosto na miasto Mi³o by³o, jak tak to sobie wspominam, to robi siê tak przyjemnie

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

S³uchajcie, mam jeszcze nawet smsa w telefonie, którego wys³a³am do siostry po pierwszej je¼dzie, tj. 23.09.2010r. o godzinie 11:54:09- przytoczê Wam jego tre¶æ:
"Jestem po je¼dzie. Super by³o, bardzo mi siê podoba³o Instruktor bardzo fajny Powiedzia³, ¿e szybko mi to pójdzie i ¿e mam tendencjê do szybkiej jazdy Teraz jazda w przysz³ym tygodniu, od poniedzia³ku do pi±tku."

Ach, gdyby tak mo¿na by³o do tego wróciæ... Rozmarzy³am siê

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2011-01-06, 09:13   #1270
kaszkasz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 636
GG do kaszkasz

witam z kawkom

pierwsza jazda hiihi

ja na jednym z ostatnich wyk³adów zapyta³am siê po jakim czasie wyje¿d¿amy na miasto - dowiedzia³am siê ¿e ju¿ pierwszego dnia :/
wtedy my¶la³am ¿e jaja sobie robi
o tym ¿e to prawda przekona³am siê na pierwszych 2 godzinach praktycznych hehehe

wpierw pod osk przej¶cie na "po imieniu", trochê z ogólnej obs³ugi yariski i hajda trojka na miasto ... i ... mimo ¿e mia³am stracha to posz³o spoko ... pochwa³ka by³a
nie byli¶my tego dnia na ³uku - chyba dopiero na 5-6 godzinie? jako¶ tak
5 bieg zaliczy³am i ju¿ regularnie z niego korzysta³am od 3 godziny

po tym pierwszym dniu ju¿ by³am zakochana w je¼dzie i nie mog³am siê doczekaæ kolejnych jazd

a wczoraj mia³am takiego nerwa ... a¿ siê pop³aka³am ze nie mam jeszcze swojego samochodziku

-------------------

Edytowane przez kaszkasz
Czas edycji: 2011-01-06 o 09:15
kaszkasz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:52   #1271
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

dzieñ doberek! cudownie...wolne...

hmmm...moja pierwsza jazda: by³am z nim umówiona pod osk, ale musi³am jeszcze zap³acic za kurs reszte pieniedzy, wiec posz³am do biura i pani co tam by³a powiedzia³a ¿e pan Janek zaraz przyjedzie, noi czeka³am w tym biurze na niego, noi wszed³ i zaprosi³ mnie do auta w ¶rodku mowi³ cos o ¶wiat³ach, lampkach przeró¿nych i kaza³ mi zmieniac biegi 'na sucho' bez patrzenia po czym powiedzia³ no to zapal auto i cofaj na ³uk, po czym popatrzy³am na niego jak na idiotê, kurcze w ¿yciu nie je¼dzi³am autem a on mi ka¿e cofac ale da³am radê i na ³uku je¼dzi³am do przodu i do ty³u, a on za ten czas spisywa³ moje dane osobowe no a pó¼niej na miasto, mia³±m wszystko na 1 je¼dzie parkowanie, zawracanie, dos³ownie wszystko...fajnie by³o ale kolejne jazdy jeszcze lepsze, no nie liczac kryzysów

hoho ale siê rozpisa³am ide po kawkê
Stary 2011-01-06, 10:17   #1272
jomic
Zakorzenienie

Dzieñ dobry,
mój sms po pierwszej je¼dzie by³ do sprawczyni wszystkiego i brzmia³ "¿yjemy. I ja i M.".
Nie chcia³am jej powiedzieæ gdzie i o ktorej siê umówi³am, to zadzwoni³a zapytaæ. Powiedzia³ jej wszystko. I wrzucaj±c swoja torbê do samochodu dowiedzia³ siê, ze ja nie mam sklerozy i ten wczorajszy tel to by³ podstêp. Zadzwoni³a te¿ po pierwszym spotkaniu dowiedzieæ siê jak by³o (na wywiadówki chodzi³a) - "pojêtna i kumata dziewczyna" tyle mi przekaza³a.
Dzisiaj bêdzie dzieñ ksi±zkowy

Stary 2011-01-06, 10:35   #1273
Martolek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 777

Witam

my¶licie, ¿e to bêdzie przegiêcie je¶li zacznê teraz odkurzaæ mieszkanie?

Martolek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:03   #1274
jomic
Zakorzenienie

Martolek, dlaczego przegiecie? Ja to bym najchêtniej okna pomy³a (tak mnie dra¿ni± te zacieki po sniegu itp). A odkurzaæ bêde (kochane ig³y choinkowe) i sprzataæ, i praæ. Tylko te okna odpuszczê. Muszê wykorzystaæ to, ze jestem w domu jak jest widno i wid±c wiêcej.

Stary 2011-01-06, 11:13   #1275
Martolek
Zakorzenienie

no bo dzi¶ swiêto, wolne od pracy, s±siedzi mo¿e chc± pospaæ w spokoju
ale to jest jedyny dzieñ kiedy mogê co¶ porobiæ w domu, wiêc chyba te¿ go wykorzystam...

Stary 2011-01-06, 11:16   #1276
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 271

Pierwsza jazda - tego siê nigdy nie zapomni, co nie?
Te¿ siê umówi³am na parkingu. I. nie mia³ mojej karty, zapyta³ która godzina, mówiê ¿e pierwsza, to kaza³ mi wsi±¶æ na miejsce pasa¿era i zawióz³ minutê drogi dalej na plac. Tam zapyta³ czy wiem o co w tym chodzi, czy umiem zmieniaæ biegi, nauczy³ ustawiaæ lusterka. No i jedziemy po placu. Wjecha³am w krawê¿nik. To by³o ok 20, by³o ju¿ ciemno i pada³ deszcz. Podobno ¼le krêci³am kierownic±, wiêc mnie uczy³ jak to siê robi. Wyjechali¶my z placu na stacjê benzynow± po kawê i hod-doga. Wrócili¶my na plac, I. kaza³ mi robiæ slalomy przodem, ty³em. Jak powiedzia³am, ¿e nic nie widzê pojechali¶my na miasto i je¼dzili¶my po s±siednich wsiach. Nawet nie wiedzia³am jak szybko jadê, I. kaza³ mi spojrzeæ na licznik, a tam ponad 100km/h. Biegi redukowa³ mi on, sprzêg³o te¿ wciska³, wiêc nie zdawa³am sobie sprawy z szybko¶ci. I ca³y czas gada³, ¶piewa³, ¿artowa³, jad³, czêstowa³ mnie wszystkim co mia³. I moje stwierdzenie: "No... wiem ¿e jest okropnie", i on:"¬le nie jest! No ale sza³u nie ma". Odwióz³ mnie pod dom i pó¼niej ju¿ pana instruktora - policjanta nie spotka³am. Na pocz±tku by³am z³a na t± jazdê, ale z biegiem czasu wspominam j± mi³o
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:18   #1277
nafiyqa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 813

Hej dziewczyny, mozna dolaczyc?

Wy piszecie o pierwszym jazdach, a ja dopiero jestem w trakcie zajec z teorii - ucze sie znaków

Z prawem jazdy od dawna zwlekalam, ale stwierdzilam, ze czas najwyzszy sie ogarnac, w koncu 23 lata na karku (kurcze, od stycznia musze mowic, ze mam 23 - przyzwyczailam sie do moich 22 lat ).
Poki co jestem przerazona, jadac z kims nadal nie rozumiem jak takie szerokie auto moze sie zmiescic na tak waskim pasie

nafiyqa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:33   #1278
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj
pewnie, ¿e mo¿na!
ten w±tek jest w³a¶nie dla takich jak Ty

Cytat:
Z prawem jazdy od dawna zwlekalam, ale stwierdzilam, ze czas najwyzszy sie ogarnac, w koncu 23 lata na karku (kurcze, od stycznia musze mowic, ze mam 23 - przyzwyczailam sie do moich 22 lat ).
23 to wcale nie tak du¿o! i nie a¿ tak pó¼no na prawko
swoj± drog±, ja te¿ od stycznia ju¿ 23

brawo za podjêcie decyzji o rozpoczêciu kursu

Stary 2011-01-06, 11:54   #1279
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:

Wy piszecie o pierwszym jazdach, a ja dopiero jestem w trakcie zajec z teorii - ucze sie znaków
Cze¶æ!
Ale Ci zazdroszczê, ¿e dopiero zaczynasz. Chêtnie bym siê z Tob± zamieni³a
Stary 2011-01-06, 12:00   #1280
liwiusz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 521

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ siê umówi³am na parkingu. I. nie mia³ mojej karty, zapyta³ która godzina, mówiê ¿e pierwsza, to kaza³ mi wsi±¶æ na miejsce pasa¿era i zawióz³ minutê drogi dalej na plac. Tam zapyta³ czy wiem o co w tym chodzi, czy umiem zmieniaæ biegi, nauczy³ ustawiaæ lusterka. No i jedziemy po placu. Wjecha³am w krawê¿nik. To by³o ok 20, by³o ju¿ ciemno i pada³ deszcz. Podobno ¼le krêci³am kierownic±, wiêc mnie uczy³ jak to siê robi. Wyjechali¶my z placu na stacjê benzynow± po kawê i hod-doga. Wrócili¶my na plac, I. kaza³ mi robiæ slalomy przodem, ty³em. Jak powiedzia³am, ¿e nic nie widzê pojechali¶my na miasto i je¼dzili¶my po s±siednich wsiach. Nawet nie wiedzia³am jak szybko jadê, I. kaza³ mi spojrzeæ na licznik, a tam ponad 100km/h. Biegi redukowa³ mi on, sprzêg³o te¿ wciska³, wiêc nie zdawa³am sobie sprawy z szybko¶ci. I ca³y czas gada³, ¶piewa³, ¿artowa³, jad³, czêstowa³ mnie wszystkim co mia³. I moje stwierdzenie: "No... wiem ¿e jest okropnie", i on:"¬le nie jest! No ale sza³u nie ma". Odwióz³ mnie pod dom i pó¼niej ju¿ pana instruktora - policjanta nie spotka³am. Na pocz±tku by³am z³a na t± jazdê, ale z biegiem czasu wspominam j± mi³o
Eroll, prawdziwy Kubica z ciebie, ¿eby ju¿ na pierwszej je¼dzie tak szaleæ

Ach, te pierwsze godziny za kó³kiem... Teraz to nam ju¿ tylko wspominanie zosta³o.
Moja pierwsza? Pamiêtam, ¿e okropnie siê denerwowa³am, bo chocia¿ wcze¶niej jak±¶ tam niewielk± styczno¶æ z autkiem mia³am to jednak wiadomo, obcy facet obok i w ogóle Ale jak siê okaza³o, nie taki diabe³ straszny jak go maluj±, nie? Pana zna³am ju¿ wcze¶niej z teorii, chocia¿ z nim w sumie mia³am mo¿e 3, 4 jazdy, na resztê godzin przygarn±³ mnie pod swoje skrzyd³a jego syn
Pan zawióz³ mnie na pas startowy, wyt³umaczy³ co jest do czego i czym to siê je, zamienili¶my siê miejscami i po 15 minutach oznajmi³, ¿e jedziemy na miasto, bo nie bêdziemy siê tutaj d³u¿ej nudziæ. Wyobra¼cie sobie moj± panikê, bo ja nie chcê, nie umiem, nie poradzê sobie, tam jest za du¿y ruch! Ale osiedlowymi dró¿kami, podstêpem wyprowadzi³ mnie na najbardziej ruchliwe ulice i nie mia³am wyj¶cia, musia³am jechaæ A po kilku minutach w tym zamêcie jako¶ ca³y stres uciek³ i nie pojawi³ siê ju¿ do samego koñca kursu

Cytat:
Poki co jestem przerazona, jadac z kims nadal nie rozumiem jak takie szerokie auto moze sie zmiescic na tak waskim pasie
Nie martw siê, nim zaczê³am je¼dziæ mia³am podobne obawy - bo niby jakim cudem taaak szerokie auto jest w stanie zmie¶ciæ siê na drodze z tymi z naprzeciwka? Ale jak zasiad³am za kierownic±, wszystko mi siê rozja¶ni³o Bêdzie dobrze!

liwiusz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 13:01   #1281
kaszkasz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 636
GG do kaszkasz

Cytat:

witaj ... pisz z nami jak najwiêcej

proszê Ciê ... 23 lata, cudowny wiek
nawet nie bêdê pisaæ ile ja musia³abym odj±æ by mieæ tyle ....
jak ja bym chcia³a cofn±æ czas ....
na prawko nigdy nie jest za pó¼no

-------------------
kaszkasz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 13:40   #1282
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Witajcie!

Dzisiaj dzieñ wolny, a ja mam dwa treningi Na szczê¶cie ju¿ jeden mam z g³owy i w³a¶nie jak jecha³am na trening- drogi takie puste, ma³o samochodów, ale eLek ca³a masa! W przeci±gu 5 minut mija³am 11 eLek, specjalnie liczy³am

Cytat:

Hej! Pewnie, ¿e mo¿esz do³±czyæ
Czuj siê jak u siebie

I ucz siê tych znaków, ucz, bo to wszystko przydaje siê pó¼niej w praktyce

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2011-01-06, 13:54   #1283
princeseczka
Zakorzenienie

hejo
u mnie na drogach podobna sytuacja
Elka za Elk± jad±, tylko,¿e wiêkszo¶æ z innego miasta i widaæ,¿e to pierwsze godzinki

wehiku³ czasu to by³by cud

Pobrali¶my siê
Stary 2011-01-06, 14:01   #1284
jomic
Zakorzenienie

A ja dzi¶

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
Podobno ¼le krêci³am kierownic±, wiêc mnie uczy³ jak to siê robi.
Te¿ ¼le krêci³am... i nadal robiê po swojemu. No chyba, ze mi bardzo zalezy, albo jest egz. To wtedy wzorowo.
Mi instr od pocz±tku wyda³ siê jaki¶ taki...fajny (wiecie: m³ody (wygl±da na mniej lat niz ma), przystojny, wysoki, u¶miechniêty, sympatyczny, spokojny). Pyta³am tylko, czy on jest pewien, ze mam co¶ zrobiæ. Bo jak on wierzy w siebie, ze da radê zareagowaæ itp to ja mogê wszystko
Cytat:
Napisane przez Martolek Poka¿ wiadomo¶æ
no bo dzi¶ swiêto, wolne od pracy, s±siedzi mo¿e chc± pospaæ w spokoju
mnie s±siedzi nie dot. Obiadek zrobiony, teraz ciê¿ka praca. NA spacer nie ma szans bo jest okropnie zimny wiatr (zmarz³am juz dzi¶ wystarczaj±co).
Cytat:
rozumiem jak takie szerokie auto moze sie zmiescic na tak waskim pasie

Auto nie do¶æ, ze siê mie¶ci jak jedzie prosto to jeszcze siê mia¶ci jak zawracasz. Spokojnie, same fajne chwile przed Tob±
Cytat:
A co ja mam powiedzieæ? Bardzo sie cieszê, ze jestem z listopada i gdzies tak od czerwca bêdê mówic ze mam wiêcej latek.

Stary 2011-01-06, 14:06   #1285
princeseczka
Zakorzenienie

nafiyga witaj czuj siê jak u siebie

Pobrali¶my siê
Stary 2011-01-06, 14:11   #1286
jomic
Zakorzenienie

Zabra³am siê za to sprz±tanie ale co¶ mi nie idzie. Chyba bêdzie najpierw... herbatka

Stary 2011-01-06, 14:21   #1287
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 947

dzieñ dobry

widzê, ¿e temat pierwszy jazd mamy ;P ale fajnieee siê czyta takie teksty

to ja mo¿e moj± opisze ;P

wtorek to by³, 5 pa¼dziernika
by³am umówiona na placyku, no to git idê, jest instruktor - przedstawi³am siê, on weso³y - my¶lê sobie ju¿ jest dobrze ;P na pocz±tku pokaza³ mi co tam jest pod mask±, jakie s± ¶wiate³ka (tzn - ja mu musia³am pokazywaæ bo wszystko by³o na teorii ;P), pokaza³ wszystko w ¶rodku i zacz±³ mówiæ co i jak, ok.. wiêc ruszamy. Pokrêcili¶my siê po placyku - g³ownie skrêty lewo/prawo.
To by³a tragedia ;P Kompletnie nie panowa³am nad samochodem, co chwila w³±cza³am wycieraczki, zatrzymywa³am siê niebezpiecznie blisko s³upów i ty³ków aut które sta³y na parkingu na brzegach placyku ;P
a I do tego mówi - no to w³±cz swiat³a i za bram± w prawo a ja taka reakcja : i siê pytam czy on jest tego pewny ;P Stwierdzi³, ¿e tak no to ok. Ledwo trafi³am w bramê, ledwo wyjecha³am - oczywi¶cie wymusi³am i siê toczê. Dos³ownie - 20km/h na 2 sobie siê toczê ;P Poje¼dzili¶my troche i non stop tylko "ale mamy jeszcze 3 bieg" ;P Przytuli³am siê do krawê¿nika - prawie odpad³ ko³pak, skrêty w prawo robi³am ze ¶rodka pasa, skrêty w lewo praktycznie z cudzego pasa... i inne cuda wianki.
ojj wróci³am wtedy za³amana do domu bo to naprawdê by³ obraz ¿alu i rozpaczy ;P

Cytat:

zapraszamy
strasznie ci zazdroszczê ¿e zaczynasz, te¿ bym chcia³a

Cytat:
Witaj
pewnie, ¿e mo¿na!
ten w±tek jest w³a¶nie dla takich jak Ty

brawo za podjêcie decyzji o rozpoczêciu kursu
ja rocznikowo te¿ 23 mam (siê nacieszy³am tymi 22 - z moimi urodzinami w listopadzie ;P no ale oficjalnie jeszcze 22), widzê ¿e "du¿o" nas zaczyna podobnie jak ja ;P

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:27   #1288
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liwiusz Poka¿ wiadomo¶æ
Eroll, prawdziwy Kubica z ciebie, ¿eby ju¿ na pierwszej je¼dzie tak szaleæ
Ja zosta³am przechrzczona na Kubicê, chyba by³am jedn± z szybszych kursantek tam, która zawsze w ka¿dej mo¿liwej sytuacji znacznie przekracza³a prêdko¶æ. Z jednej strony dlatego, ¿e nudzi³a mnie wolna jazda, a z drugiej, ¿e nigdy nie wiedzia³am jakie s± dozwolone prêdko¶ci

Haha, jeszcze co¶ mi siê przypomnia³o. Jak mia³am pierwsz± jazdê, to instruktor odbiera telefon i s³yszê: "...Monika... no nawet dobrze... pozdrowiê...". I potem mi mówi, ¿e dzwoni³a do niego jego kursantka, która by³a zazdrosna, ¿e jej instruktor je¼dzi z inn±. Pomy¶la³am, ¿e sympatycznie w tym moim o¶rodku maj±
I na koniec pok³óci³am siê z I. o drogê z pierwszeñstwem. Ja wiedzia³am, ¿e mam racjê, bo to by³o przed moim domem, ale gdzie tam - "dziewczyna za kierownic± po pierwszej je¼dzie nie zna przepisów drogowych"

Cytat:
Napisane przez liwiusz Poka¿ wiadomo¶æ
Pana zna³am ju¿ wcze¶niej z teorii, chocia¿ z nim w sumie mia³am mo¿e 3, 4 jazdy, na resztê godzin przygarn±³ mnie pod swoje skrzyd³a jego syn
Ojciec & syn Te¿ chodzê do "rodzinnej" szko³y jazdy.

Jak dobrze, ¿e dzi¶ ¶wiêto. W ka¿dym tygodniu powinien byæ taki dzieñ wolnego w ¶rodku.
Mo¿e siê dzi¶ wezmê nawet za powtórzenia maturalne... Chemii ju¿ w szkole nie mia³am oko³o 6 tygodni (nie licz±c wolnego), wypada³oby sobie co¶ przypomnieæ.
Stary 2011-01-06, 14:30   #1289
jomic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Poka¿ wiadomo¶æ
ojj wróci³am wtedy za³amana do domu bo to naprawdê by³ obraz ¿alu i rozpaczy ;P
oj jojoj

Stary 2011-01-06, 14:35   #1290
princeseczka
Zakorzenienie

a ja lubiê mieæ wolne jak go nie mam,a jak ju¿ mam to marudzê,¿e lepiej gdyby go nie by³o

Pobrali¶my siê
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.