Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 08:45   #3601
maugoszatka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Nerola- dzięki za rady, spróbuję! Tyle razy się zabierałam do mrożenia sezonowych na zimę i zawsze się odwlekło a teraz by się bobu zjadło Fajnie, że macie swój ogródek, ja marzę od zawsze, rzodkiewka, szczypiorek, pomidorki,ahhhhhhhh! My to w ogóle nie jemy mięsa, czasem dziecku robię, u nas królują kasze i warzywa

U nas w mieście też ludzie robią przetwory, koleżanka mi zawsze przynosi,pychota. Soki, dżemy,ogórki,jestem w niebo wzięta.

Kurczak - oj tak,wróciły mdłości, był jeden dzień spokoju i teraz znowu

ja zażywam Elevit pronatal.

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 08:54   #3602
kmat
Rozeznanie

hej witajcie. troche mnie nie było, trochę mam pracy i synek i nie mam czasu zajrzeć codziennie. Ja miałam jakieś niepokojące skurcze przez dwa dni ale na szczescie przeszły, lekarz twierdzie ze na usg wszystko jest ok więc jestem dobrej myśli. Moje maleństwo ma juz 4 cm

Witaminy mi lekarz zalecił Femibion. Rzeczywiście masakra cenowa 60 zl opakowanie ale juz na necie znalazłam za 54 wiec moze trzeba jesczze trocheposzperac. Te witaminy sa podobno najlepsze zawierają dodatkowo kapsułki z kwasami DHA, które jak moj gin mówi udowodniona że mają bardzo dobry wpływ na rozwój mózgu i wzroku dziecka. Teoretycznie te kwasy można uzupełniać w diecie np ryby (ale te znowu mają metale ciężkie) więc polecił mi te witaminy. Cena też idzie wytłumaczyc bo jest 30 witamin plus 30 kapsułek z DHA

farbowanie to decyzja każdej z nas, ja osobiście jestem przeciwnikiem, czytałam artykułw poważnym pismie o wdychaniu oparów przy farbowaniu, nie jest to wcale najlepsze dla dziecka, może warto poszukać farb jak najmniej toksycznych? Tłumaczenia że wiele z nas farbowała w ciązy i dzieci były zdrowe to jak dla mnie usprawiedliwanie samych siebie. Trzeba zdawać sobie sprawę że jakiś wpływ to może mieć na naszego maluszka i podjąc samej decyzje. takie moje zdanie

nerola robiłam swego czasu ser, daj mi trochę czasu to odgrzebię tymczasem zostaw mleko w temp pokojowej żeby zrobiło się zsiadłe

zmalowana nie rzucaj studiów, tak jak dziewczny pisała idź po najmniejszej lini oporu na wyklady nie musisz chodzić. może uda ci sie tak wykombinowac zeby zdawac egzaminy i np 2 dni w tyg chodzic na zajecia, jak nie moze uda ci sie przeniesc na inne studia w Wawie. Grunt to być razem, jeżeli teraz nei spróbujecie to potem będzie trudniej, on nie będzie miał kontaktu z dzieckiem Ty się bradziej przyzwyczaisz do tego ze rodzice pomagają ...a wtedy to juz będzie ciężko. Kochana przeprowadź się do niego, spróbujcie być razem, dla maleństwa, żebyś kiedyś sobie nie pluła że nie spróbowałaś
asiago ty się nie martw na zapas, tylko czekaj końca, ja pamietamw pierwszej ciązy też zrobiono mi usg a wyniki dostałam parę dni później, poobliczać musi, bo oni podają jakie jest ryzyko (liczbowo) zachorowania .... kochana czekaj prosze do końca

Wczoraj miałam ochotę na rybe w panierce pojechałam na zkaupu do Piotra licząc że tam dostanę dobrj jakosci mrożona rybe no i powiem wam że się przeraziłm jak zaczęłam czytać. Każdy mintaj, morszczuk, miejce połowy Ocean Spokojny kraj pochodzenia Chiny.... kurcze u nas to nawet dobrej ryby nie można kupić

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-01-06 o 09:17
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:22   #3603
kasiahexe
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie

Sloneczko555xxx nawet nie wiesz jak sie ciesze ze wszystko jest oki, mam nadziej ze fasolka przez cały okres ciazy bedzie sie rozwijac prawidlowo

Ja osobiscie za niedługo zamierzam rozjasnic włosy(jak wszytsko bedzie dobrze z dziidza po usg ), nie ma mowy zeby chodziła z odrostami na pół głowy nie dosc ze bede gruba to jeszcze te odrosty tragedia :/

Dzisiaj moj sadny dzien:/boje sie jak cholera pół nocy nie sapała a tu jeszcze musze czekac do południa
Prosze o kuciuki dla mojej malutkiej fasolki........
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:24   #3604
Nita6
Zakorzenienie

dziewczyny dzisiaj dzień wolny ale super
jutro idę na badanie krwi i moczu bo w środę mam wizytę u gin
ale jestem zestresowana to juz będzie 11 t .
nie mogę się doczekać , ah jakie to jest stresujące to czekanie

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

kasiahexe - Ja trzymam kciuki :!!!!
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:28   #3605
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie

Ja osobiscie za niedługo zamierzam rozjasnic włosy(jak wszytsko bedzie dobrze z dziidza po usg ), nie ma mowy zeby chodziła z odrostami na pół głowy nie dosc ze bede gruba to jeszcze te odrosty tragedia :/

Dzisiaj moj sadny dzien:/boje sie jak cholera pół nocy nie sapała a tu jeszcze musze czekac do południa
ja też farbowałam w zeszłym tygodniu - tzn. nie całą głowę, ale rozjaśniałam pasemka... stwierdziłam, że ile osób tyle opini i nie słucham tego wszystkiego bo zwariuję!!! a odrostów nie znoszę...

no i trzymam kciuki !!!!!!!!!!!! na pewno będzie dobrze!!!!!! czekamy na info, więc koniecznie napisz juz po usg!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:31   #3606
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Nerola- dzięki za rady, spróbuję! Tyle razy się zabierałam do mrożenia sezonowych na zimę i zawsze się odwlekło a teraz by się bobu zjadło Fajnie, że macie swój ogródek, ja marzę od zawsze, rzodkiewka, szczypiorek, pomidorki,ahhhhhhhh! My to w ogóle nie jemy mięsa, czasem dziecku robię, u nas królują kasze i warzywa

U nas w mieście też ludzie robią przetwory, koleżanka mi zawsze przynosi,pychota. Soki, dżemy,ogórki,jestem w niebo wzięta.

Kurczak - oj tak,wróciły mdłości, był jeden dzień spokoju i teraz znowu

ja zażywam Elevit pronatal.
ja też zażywam Elevit ale miałam po nich zaparacia na maksa i brałam Feminantal
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:39   #3607
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Hey,

Bylam wczoraj u gina i powiedzial mi ze to jest 14 tydzien A jak bylam miesiac temu to mowil ze to jest 7, wiec z logiki wychodzi, ze teraz jest 11 Mozecie mi powiedziec o co chodzi

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

mój lekarz też ostatnio mówił co innego..ja w 8tc on mówi,że to 6t... kiedyś mówił,że liczy się te rozpoczęte tygodnie,teraz że te skończone niby się liczy tp wg OM,a tu policzył wg USG...jedno jest pewne,nikt nie zna dokładnej daty porodu,wiec czy to 6 czy 8 tydzień w moim przypadku nie ma wielkiego znaczenia...u Ciebie jednak już 3 tyg róznicy... kto by wiedział o co chodzi?? ja jednak liczę sobie sama, na tym suwaczku w podpisie wg OM i to wydaje mi się najbardziej pewne

życzę miłego dnia
mi też nie zgadza się tp z OM i USG więc ja liczę termin z USG które było robione w 6tc bo podobno najdokładniej wtedy można określić a i liczę ukończone tygodnie nie zaczęte

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Sloneczko555xxx super że dzidzius zdrowiutki

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Moje maleństwo ma juz 4 cm

Witaminy mi lekarz zalecił Femibion. Rzeczywiście masakra cenowa 60 zl opakowanie ale juz na necie znalazłam za 54 wiec moze trzeba jesczze trocheposzperac. Te witaminy sa podobno najlepsze zawierają dodatkowo kapsułki z kwasami DHA, które jak moj gin mówi udowodniona że mają bardzo dobry wpływ na rozwój mózgu i wzroku dziecka. Teoretycznie te kwasy można uzupełniać w diecie np ryby (ale te znowu mają metale ciężkie) więc polecił mi te witaminy. Cena też idzie wytłumaczyc bo jest 30 witamin plus 30 kapsułek z DHA
dla maleństwa , ja biorę PregnaPLUS teża zawieraja te kwasy i płacę jakieś 42 zł za 30 tabl, na początku tez brałam femibion ale gin mi mówił że żelaza nie na i żebym zmieniła

Cytat:

Sloneczko555xxx nawet nie wiesz jak sie ciesze ze wszystko jest oki, mam nadziej ze fasolka przez cały okres ciazy bedzie sie rozwijac prawidlowo

i kciuki są
Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
dziewczyny dzisiaj dzień wolny ale super
jutro idę na badanie krwi i moczu bo w środę mam wizytę u gin
ale jestem zestresowana to juz będzie 11 t .
nie mogę się doczekać , ah jakie to jest stresujące to czekanie
stresujące jest czekanie ale za to jaka radość jak się patrzy na ekran, mi poprostu uśmmiech nie mógł zejść z twarzy

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:47   #3608
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Witam się z rana,

Niestety zaraz uciekam bo córka okupuje komputer, już czeka kiedy będzie mogła zagrać w pluszakowo dobrze że można tam ustawić czas gry, bo siedziałaby pół dnia tak się spodobało, hm ciocia jej kupiła

Łatwo powiedzieć, nie ma co się zamartwiać, dopóki nie dostanę wyniku to tak naprawdę sama nie wiem co mam myśleć, przeraża mnie samo to że będę miała dwójkę naraz a co dopiero jeżeli jedno z nich miałoby być chore...pociesza mnie fakt że gdyby coś było nie tak lekarz obiecał że zadzwoni, wczoraj nie dzwonił, mam nadzieję że dzisiaj też nie zadzwoni Szłam na to badanie z myślą że wszystko musi być dobrze, że zobaczę jak moje maluszki sobie fikają, ale podczas badania widziałam w oczach lekarza jakiś niepokój, może to przez tą pępowinę, sama nie wiem, a może to ja jestem przewrażliwiona...

Nerola ja kupiłam kozę za 150zł jak Julka była mała, bo okazało się że prawdopodobnie ma uczulenie na laktozę(przez moje mleko kiedy ja jadłam mleczne rzeczy), ale to chyba było coś innego, bo szybko przeszło, a takim maluszkom 2m-cznym testów nikt nie zrobi, a że mieszkamy w mieście koza zamieszkała u siostry tż na wsi 7km od nas, a tam już jedna była, ale miała do wykarmienia 3 dzieci, wszystkie ze skazą. Tam nawet maleństwa były karmione kozim mlekiem rozrobionym w odp ilości z wodą, sporo oszczędzali przy tym na mleku w proszku

Ja włosy farbowałam przed świętami, nie mam zamiaru chodzić jak zombi, zwłaszcza że za tydzień wracam do pracy, ale nie na długo, bo lekarz już mi zapowiedział że po 20 tyg zaczniemy walkę z przedwczesnym porodem, bo niestety ciąża mnoga ma to do siebie że kończy się wcześniej i trzeba bardzo uważać, bo łatwo przyspieszyć poród

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Dzien dobry mamusie

trzymam mocno

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:15   #3609
BABONIK
Zadomowienie

Kasiahexe- trzymam jestem przekonana,że wszystko bedzie super

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:13   #3610
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Trzmamy kciuki!!!!! Bedzie wszystko OK!

Ja farbowałam-rozjaśniałam włosy, dzien wczesniej niz zrobilam test ciążowy
Teraz bylam tylko na podcięciu, ale w lutym znow zrobie kolor, dla lepszego samopoczucie.

Z witamin tez biore VITA-MINER PRENATAL.

We wtorek z rana ide do endokrynologa, a wieczorem na usg NT.

Milego dnia

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:27   #3611
Natka_
Zakorzenienie

Witajcie Kochane

Cytat:
Dzien dobry mamusie
Trzymam kciuki! Daj znać jak już będziesz po

C0 do witamin to ja biorę Pharmaton Matruelle. Jednak kiedy skończę opakowanie to muszę przerzucić się na coś innego, ponieważ po tych mam efekt wymiotny :/ Może dlatego, że te tabletki są bardzo duże... Może tym razem kupię Feminatal, czy te tabletki są duże? Czy któraś z Was źle się po nich czuła?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:40   #3612
madzia1k1
Raczkowanie

Proszę poradźcie mi:

Jestem od poniedziałku chora. Okazało się,że mam ostre zapalenie migdałów, straszny ból gardła, kaszel duszący, katar, ból głowy. Lekarz zapisał mi Bioparox - antybiotyk dozwolony w ciąży. Antybiotyk zadziałał bo z gardłem coraz lepiej, ale wczoraj dostałam również gorączkę 38 st. i się przejęłam, że może to naszemu robaczkowi zaszkodzić. Po konsultacji z lekarzem mogłam stosować tylko zimne okłady na zbicie temp. bo paracetamolu w pierwszym trymestrze nie polecał, chyba że temp. podskoczyłaby do 39-40 st.. Na szczeście okłady i letni prysznic pomógł, i dzisiaj gorączki już nie mam, został tylko kaszel, katar i ból głowy.

Ale do rzeczy: We wtorek mam drugą wizytę u ginekologa (10 tydzień) tak bardzo wyczekiwaną, i miałam mieć zrobione podstawowe badania czyli: morfologia, VORL, badanie ogólne moczu i grupa krwi, i nie wiem co ma teraz zrobić. Wychodzi na to że jutro jest ostatni termin kiedy mogę te badania zrobić przed wizytą i nie wiem czy przy mojej chorobie warto wogóle robić jakiekolwiek wyniki, bo wiadomo, że nie będą one zbyt dobre. A z drugiej strony to następną wizytę będę miała pewnie dopiero w lutym i czy to nie będzie za późno na konsultację gdyby coś było nie tak. mam nadzieję że mnie zrozumiałyście. Co byście zrobiły na moim miejscu?

Pozdrawiam mamusie i dzidziusie
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:41   #3613
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Dzien dobry mamusie

trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
C0 do witamin to ja biorę Pharmaton Matruelle. Jednak kiedy skończę opakowanie to muszę przerzucić się na coś innego, ponieważ po tych mam efekt wymiotny :/ Może dlatego, że te tabletki są bardzo duże... Może tym razem kupię Feminatal, czy te tabletki są duże? Czy któraś z Was źle się po nich czuła?
tez biore te tabletki ale zauwazylam ze mają witamine A w składzie a niby nie powinno sie jej przyjmować w ciazy. Choc ja mam to szczescie ze zadnych wymiotów i prawie zadnych nudności nie mam to przysnam ze tabletka ogromnia, z tego co pomietam feminatal łatwiejszy do łykania
Stary 2011-01-06, 11:47   #3614
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja mam Falvit mama (ale nie łykam codziennie), i do tego kiedys dostałam 4 tabletki pharmaton matruelle (one są z kwasami dha), ale są gigantyczne te tabletki.

A kwasów dha nie da się samych gdzieś dokupić, bo wit. wolałabym brać co drugi dzień

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:07   #3615
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
tez biore te tabletki ale zauwazylam ze mają witamine A w składzie a niby nie powinno sie jej przyjmować w ciazy. Choc ja mam to szczescie ze zadnych wymiotów i prawie zadnych nudności nie mam to przysnam ze tabletka ogromnia, z tego co pomietam feminatal łatwiejszy do łykania
Też wymiotów nie mam ani nic, ale za każdym razem od kąd łykam te tabletki to mam odruch wymiotny i jest ok, dlatego myślę że to ta wielkośc tabletki... Zapytam w poniedziałek lekarza czy mogę zmienic na jakieś inne...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:21   #3616
iwonap79
Raczkowanie

co do farbwania: jestem za, ale uwaga!!! gdy farbowałąm włosy na bląd farbami, których używałam nie raz, u tej samej fryzjerki wyszły mi żółte!!! i to tylko w miejscu odrostów, tak jakby złapały na zły kolor tylko część włośów, które urosły w ciązy!!!
potem ratowałyśmy brązem i wyszły rude (też tylko w tych miejscach), więc radzę zrobić test))
nie zyczę mojego samopoczucia i wyglądu.

co do badań wczoraj miałam prenatalne, ale za wcześnie (tak przypuszczałam) Maleństwo ma 4cm, więc kolejne za 2 tyg, ale lekarz stwierdził, że wygląda wszystko ok, serduszko ok, rączki, nóżki itd i mały zrobił lemurka)))

jednak mam stresa. wczoraj, juz po usg na papierze toal zobaczyłam lekko brązowawy śluz wielkości łezki. potem już nic.
miaął tak któraś? poza tym wszystko ok, żadnych bóli itp
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:23   #3617
nerola
BAN stały

Jeszcze kozy nie mam ale jak odkopiesz przepis na ser,to daj znać

Mrożone ze swojego ogródka to pychotka na zimę)

Asiago-mleko kozie ponoć najzdrowsze,więc sobie sprawie właśnie na wiosnę mały żarłoczny prezencik
I właśnie nie uczula.

Myślę jeszcze nad kurkami,bo dzieci kochają jajka a te z marketów,to same rozumiecie
I takie do głaskania ozdobne też będą.

Trzymamy mocno kciuki
Wierzę,że będzie dobrze z maleństwem!!!

Z farbowaniem nie mam problemu bo nie farbuję się od dobrych 8 lat.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:36   #3618
Shira_83
Zadomowienie

cześć Laski
no nadgoniłam was a nie było to łatwe zostawić baby na chwilę i o matko wy macie dziś święto a ja kibluję w pracy fuj fuj fuj

no a wracająć do tematów to mój tż kiedyś powiedział, że za chiny ludowe nie idzie na poród potoem poszedł na usg i sam i oznajmił, że tylko krowa nie zmienia pogladów i on dzie ze mną, bo w końcu też był przy poczęciu to chce zobaczyć maleństwo zaraz po porodzieno jak drania nie kochac?? no ja też już farbowałam włosy ale czekałam po 12 tc dopiero i farbą bez amoniaku jednak wolę nie ryzykować, ale z taką odrostową głową to nie mogłam dłużej a jem witaminy femibion Natko no ten femibion jest dość duży ale ja też jestem uczulona jak widzę taką tablete to już mam kluchę w gardle
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:37   #3619
83monia
Zakorzenienie

choroba a badania krwii - z tego co wyczytalam na necie biale krwinki mozesz miec wyzsze, na reszte to nie ma zbyt wielkiego wpływu. ja tez jutro ide na badanie (ale lekow nie odstawilam wiec ciekawe co bedzie, rano nie wezme to moze bedzie ok) krwii i moczu, bo 11go mam kolejna wizyte u gina

Jeżeli stale przyjmujesz leki, np. na nadciśnienie tętnicze, należy je zażyć tak jak zwykle. Lekarz, który nas prowadzi, będzie umiał ocenić ich wpływ na wyniki. Jeśli przed badaniem nie wolno zażyć leku, lekarz o tym uprzedzi. Tak najczęściej postępuje się przy oznaczaniu poziomu hormonów tarczycowych. Gdy przyjmujesz bez uzgodnienia z lekarzem np. zestawy witamin i minerałów, 3–4 dni przed pobieraniem krwi trzeba je odstawić. Inaczej w badaniach uwidoczni się tzw. pik, czyli chwilowe wysokie stężenie pierwiastków, które maskuje prawdziwy ich poziom. Szczególnie ostrożne powinny być osoby stale przyjmujące preparaty zawierające żelazo. Jeżeli rano połkniesz tabletkę, a po godzinie lub dwóch oddasz krew – poziom żelaza będzie chwilowo na dobrym poziomie. Dopiero po 3–4 godzinach może spaść poniżej normy. Dlatego lekarz nie rozpozna anemii. Przed badaniem odstaw również preparaty ziołowe, ponieważ podobnie jak leki syntetyczne, wpływają na aktywność enzymów, gospodarkę hormonalną, a także stężenie pierwiastków we krwi.
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...rwi_36457.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:54   #3620
Nita6
Zakorzenienie

dziewczyny chodzicie na jakieś zajęcia w ciąży ? jakiś wysiłek fizyczny ?
ja zastanawiam się nad basenem dwa razy w tygodniu

jak to wygląda u was ?
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 12:55   #3621
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Asiago-mleko kozie ponoć najzdrowsze,więc sobie sprawie właśnie na wiosnę mały żarłoczny prezencik
I właśnie nie uczula.

Myślę jeszcze nad kurkami,bo dzieci kochają jajka a te z marketów,to same rozumiecie

Trzymamy mocno kciuki

no Nerolku ja też miałam uczulenie na mleko mamy i na wszystkie sztuczne mleka mama mówiła że już ręce załamywali hahah chcieli egzorcyste wzywać hihih ale nie trzyba było bo moja babunia wpadała na złoty środek "mleko od krowy" oczywiście wiejskiej bo my od zawsze na wsi mieszkamy i cud się stał to było to do dziś uwielbiam krowie mleczko pycha od kozy też lubie ale nigdy nie mieliśy kozy na własność. jajka też mamy domowe od sąsiadów takie zółciutkie pycha a z domowych przetworów to ja robie ogórki kiszone i konfitury z wiśni i miód też z pasieki kupujemy
Stary 2011-01-06, 13:03   #3622
LadyInBlack2
Rozeznanie

dzień dobry dziewczyny
ale nam się dzisiaj z mężem pospało dopiero o 12.00 zjedliśmy śniadanie

Kasiahexe-

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

zanka pisała o witaminkach - ja kupiłam sobie Vitaminer Prenatal. Jeden z tańszych a skład ma bardzo dobry, porównywałam z innymi to wygrał, polecam
co do preparatów witaminowych- pytałam gina na pierwszej wizycie czy mam brać jakieś suplementy, powiedział że nie no to nie biorę, tylko folik ale to już od dość dawna, jeszcze na dłuuuugo przed ciążą. Ale jak będę w sobotę na wizycie to zapytam go raz jeszcze bo boję się, że nie dostarczam dziecku wszystkich niezbędnych składników. Mało jem, znowu poleciał mi kg w dół (w sumie już -5 kg od zajścia w ciążę ), myślę, że w tej sytuacji powinnam coś brać..

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny ja byłam dziś u gina i miałam usg genetyczne , wszystko jest prawidłowo , dzidzia rośnie , tak sie wierciła że nie mogłam przestać się śmiać hehehe ....ach zakochałam się w tej kruszynce
cieszę się kochana, oby tak dalej
ja się już zaczynam stresować przed tym moim genetycznym, to już pojutrze.. może bym się tak nie bała gdyby nie to chudnięcie.. ech..
trzymajcie kciuki, żeby wszystko było cacy..

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ech co do farbowania i innych głupich zabobonów to nie ma co ich słuchać Dawniej ludzie naopowiadali głupot i teraz to się dalej ciągnie i tak ludzie sobie to powtarzają Ja już też się nasłuchałam czego to ja nie powinnam robić A co najśmieszniejsze to mnie to strasznie wkurza jak mi ktoś "doradza" a jak się denerwuje to słyszę " Tylko się nie denerwuj bo Ci nie wolno" Nie opowiadać głupot to się nie będe denerwować
oj, ja się też głupot nasłuchałam- o nie noszeniu korali, bo dziecko się zawinie pępowiną i inne takie generalnie większość z nich to zabobony i jakieś powielane przez lata plotki no ale jeśli chodzi o zagrożenia prawdopodobne czyli np. możliwość podtrucia amoniakiem czy oparami z domestosa to już wolę być ostrożna.. ja na szczęście odrostów nie mam, bo zwykle u fryca tylko pogłębiam naturalny kolor więc jak się nie pofarbuję to dramatu na szczęście nie ma

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
ech.. ja też marzę o domku na wsi, kurach, kozach lub krowie, własnym ogródku, itp. Pewnie dlatego, że wychowałam się na wsi i znam smak tych wszystkich nieprzetworzonych, naturalnych pyszności do których chętnie bym wróciła.. Mam nadzieję, że moje marzenie kiedyś się spełni

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
hej witajcie. troche mnie nie było, trochę mam pracy i synek i nie mam czasu zajrzeć codziennie. Ja miałam jakieś niepokojące skurcze przez dwa dni ale na szczescie przeszły, lekarz twierdzie ze na usg wszystko jest ok więc jestem dobrej myśli. Moje maleństwo ma juz 4 cm
mnie wczoraj wieczorem tak delikatnie "ciągnęło" w podbrzuszu, mam nadzieję, że to rosnący w końcu ciążowy brzuszek

u Was dziś też taka paskudna pogoda?
a i jeszcze się pochwalę, że chyba wracam do życia w sensie choroba ustaje i z dnia na dzień jest coraz lepiej

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
dziewczyny chodzicie na jakieś zajęcia w ciąży ? jakiś wysiłek fizyczny ?
ja zastanawiam się nad basenem dwa razy w tygodniu

jak to wygląda u was ?
jak tylko wyzdrowieję na 200 % to wracam na basen, niedaleko domu mam też nowo otwarty fitness i są zajęcia dla ciężarówek więc chyba też się zapiszę
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 13:04   #3623
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
co do farbwania: jestem za, ale uwaga!!! gdy farbowałąm włosy na bląd farbami, których używałam nie raz, u tej samej fryzjerki wyszły mi żółte!!! i to tylko w miejscu odrostów, tak jakby złapały na zły kolor tylko część włośów, które urosły w ciązy!!!
potem ratowałyśmy brązem i wyszły rude (też tylko w tych miejscach), więc radzę zrobić test))
nie zyczę mojego samopoczucia i wyglądu.

co do badań wczoraj miałam prenatalne, ale za wcześnie (tak przypuszczałam) Maleństwo ma 4cm, więc kolejne za 2 tyg, ale lekarz stwierdził, że wygląda wszystko ok, serduszko ok, rączki, nóżki itd i mały zrobił lemurka)))

jednak mam stresa. wczoraj, juz po usg na papierze toal zobaczyłam lekko brązowawy śluz wielkości łezki. potem już nic.
miaął tak któraś? poza tym wszystko ok, żadnych bóli itp
iwona
no własnie ostatnio miałam taką samą sytuacjacje i napisałan to na forum Carmela poradziła mi zeby zadzwonic do lekarza i w sumie sie wystraszyłam i dzwoniłam do doktorki ta poleciła mi wziąc luteine podochwowo przez kilka dni
kolejnej plamki juz nie zobaczyłam

ponoc takie plamienie moze byc nawet wynikiem dopochwowego usg.

Wogóle to cały czas łazi za mna jakies złe przeczucie, bo chyba za dobrze sie czuje w ciazy nie mam za bardzo mdłości, wrecz przeciwnie apetyt dopisuje, biust mnie nie boli nie mam chronicznego zmęczenia i przez to wszystko jakoś sie obawiam czy moja fasolka tam jest i czy rosnie
Stary 2011-01-06, 13:06   #3624
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
no własnie ostatnio miałam taką samą sytuacjacje i napisałan to na forum Carmela poradziła mi zeby zadzwonic do lekarza i w sumie sie wystraszyłam i dzwoniłam do doktorki ta poleciła mi wziąc luteine podochwowo przez kilka dni
kolejnej plamki juz nie zobaczyłam

ponoc takie plamienie moze byc nawet wynikiem dopochwowego usg.

Wogóle to cały czas łazi za mna jakies złe przeczucie, bo chyba za dobrze sie czuje w ciazy nie mam za bardzo mdłości, wrecz przeciwnie apetyt dopisuje, biust mnie nie boli nie mam chronicznego zmęczenia i przez to wszystko jakoś sie obawiam czy moja fasolka tam jest i czy rosnie
kochana, to Ty się ciesz a nie obawiaj
przynajmniej możesz wszystko jeść i normalnie przybierać na wadze..
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 13:22   #3625
agulaaabar
Zakorzenienie

hej laski (

Dostałam dzisiaj jakiegoś wściekłego uczelenia.... czerwone placki na całym ciele, wściekle swędzi i piecze jakby mi ktoś szpilki wbijał

Całe plecy, nogi pachwiny..... lewa strona warg sromowych mi spuchła i wyczuwam takie jakby jajo twarde w środku twarz też mnie cała piecze

nie zmienia
łam ani proszku, ani płynu czy kosmetyków...... zaraz sie wykończę tym drapaniem

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 13:32   #3626
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
hej laski (

Dostałam dzisiaj jakiegoś wściekłego uczelenia.... czerwone placki na całym ciele, wściekle swędzi i piecze jakby mi ktoś szpilki wbijał

Całe plecy, nogi pachwiny..... lewa strona warg sromowych mi spuchła i wyczuwam takie jakby jajo twarde w środku twarz też mnie cała piecze

nie zmienia
łam ani proszku, ani płynu czy kosmetyków...... zaraz sie wykończę tym drapaniem
moze to pokrzywka
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 13:37   #3627
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

I właśnie nie uczula.

Trzymamy mocno kciuki

A my mamy kurki i króliczki i tż-ta nachodzi na kozę mieszkamy na wsi i jak byliśmy u mojej babci na święta to ona ma 3 kozy. tzn jedną matkę i dwa małe koźlęta z maja i chcą się jednej kózki młodej pozbyć i tż stwierdził że weźmiemy sobie jeść będzie mieć bo trawy nie brakuje u nas a mleka koziego nie piłam nigdy, krowie tak. Tylko mamy poczekać bo wujek ma poszukać capka dla tej kózki żeby małe były to jak urodzi to mleko będzie mieć. A kozlęta się komuś opchnie.

A może dzidziusiowi posmakuje mleko od kóźki to fajnie by było

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:04   #3628
Shira_83
Zadomowienie

agulaaabar ja bym jutro poszła do lekarza kto to wie co za pieroństwo się przyczepiło nie jadłaś jakiś kwaśnych rzeczy owoce warzywa czasem uczulają nie ma co zwlekać i się męczyć!
beata_1988 mleko kozie jest trochę inne niż krowie ale też dobre napewno dzidziuś polubi ja też mam królika ale miniaturkę
a no włąśnie mój pies już po kastracji 3 dzień i wraca do zdrowia ładnie ale było mi go żal ojjjj
Stary 2011-01-06, 14:10   #3629
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
hej Dziewczyny ja byłam dziś u gina i miałam usg genetyczne , wszystko jest prawidłowo , dzidzia rośnie , tak sie wierciła że nie mogłam przestać się śmiać hehehe ....ach zakochałam się w tej kruszynce
Kochana a gdzie byłaś na genetycznym i u kogo? bo kurcze kusi mnie trochę żeby pójść i być spokojną aha i ile zapłaciłaś bo kompletnie nie orientuje się w mieleckich stawkach prywatnych bo na NFZ chodzę.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
hej laski (

nie zmienia

może na razie wapno zarzyj, zawsze coś pomoże i lepiej poradź się lekarza bo szkoda się męczyć

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
agulaaabar ja bym jutro poszła do lekarza kto to wie co za pieroństwo się przyczepiło nie jadłaś jakiś kwaśnych rzeczy owoce warzywa czasem uczulają nie ma co zwlekać i się męczyć!
beata_1988 mleko kozie jest trochę inne niż krowie ale też dobre napewno dzidziuś polubi ja też mam królika ale miniaturkę
a no włąśnie mój pies już po kastracji 3 dzień i wraca do zdrowia ładnie ale było mi go żal ojjjj
No właśnie kwestia ewentualnej skazy białkowej tez ważna bo to mleko kozie ponoć nie uczula

Taka koza to wcale nie każda zeżre byle co, wujek mojego Rafała spod Bochni ma koze to taka pinda jedna że między porzeczkami ją wiązał to nic a nic nie obgryzła, tylko młodą trawkę chciała jeść bo takie delikatne podniebienie miała, a te u babci to nawet jakies suche chaszcze zeżrą

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:14   #3630
justa878
Zadomowienie

Cytat:
No to super ja mam genetyczne w poniedziałek, mam nadzieję, że też będzie OK

telik nie denerwuj się ... jakby jej nie było, to byś już wiedziała ... niestety tak działa organizm kobiety ... a denerwowaniem się niczego nie zdziałasz, tylko dziecko będzie bardziej nerwowe ja w pierwszym okresie ciąży też prawie nie miałam objawów, a teraz w 12 tc nie mogę się ruszyć, bo mi ciągle nie dobrze... i tak mam dopiero od tygodnia

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości