![]() |
#1531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() Zbieram opinie o różnych środkach żeby wybrać coś dobrego... Jutro do weta zawitam chyba...chociaż ostatnio proponowała mi preparaty za 40 - 50 zł co średnio mi się uśmiecha...zwłaszcza po świętach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
A my mamy FURMINATOR i nic się z grzbietu nie sypie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa w ogóle to chciałam powiedzieć, że na próbę kupiłam żwirek Cat's Best Eko Plus bo był w promocji w krakvecie i jestem z niego BARDZO zadowolona! Wcześniej miałam Super Pinio Kruszon, też drewniany, ale roznosił się o wiele bardziej i był mniej wydajny. Tak więc chyba się przestawię na tego Cat's Besta ![]()
![]() |
#1534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Wtajemniczenie
|
U mnie siuśki z Cat's Bestem w ogóle nie mają zapachu, w końcu nie śmierdzi w łazience. No i żwirek już mam prawie 2 miesiące, a kicia często odwiedza toaletę, dla mnie to żwirek mistrz świata
![]()
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1537 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale Ty może masz jakiś zapachowy? Skoro coś wyczuwasz...
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
Nie był zapachowy, po prostu czuć go było takimi... trocinami?
Kurcze no już się zastanawiam czy ja na jakiś felerny może trafiłam. Wszędzie pozytywne opinie a nam tak podpadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy z zapachem tez bylo do mnie ale juz wyjasniam, jak kicius robi kupke to zanim zakopie to troche czuc, potem juz nie, ale dzisiaj jak poszedl pozwirkowac rano to nic nie czulam (toytoy jest w lazience meza do ktorej wchodzi sie z sypialni, bylam jeszcze w lozku jak Cycek polecial za grubsza potrzeba)
![]() |
#1540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale żadnego żwirku nie wywalam, sypię full, a później wybieram nieczystości, zazwyczaj od razu po tym jak się załatwi, więc jest nierozwalona kulka. A kupkę koniecznie musi zrobić, gdy rano myję zęby ![]() A rzeczywiście trochę czuć trocinami dopóki nie zwietrzeje, ale dla mnie to nie jest nieprzyjemny zapach, następnego dnia po nasypaniu już nic nie czuję.
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Rozeznanie
|
U nas drewniany tak śmierdział, że coś okropnego.
Poza tym był wszędzie, nawet w szafie z ubraniami. mamy Biokats fresh z zooplusa, pachnie "trawą" i jest genialny ![]() Dziś byliśmy na pierwszym spacerze |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostane to u weta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zakorzenienie
|
wlasnie moja akrobatka strąciła mi zegarek z półki i oczywiscie szkiełko sie zbiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Konto usunięte
|
Co to znaczy jak kot wylizuje psu mordę i uszy? Sam przychodzi do niego, ociera się mordką o jego mordę a potem go wylizuje.
Dominacja czy przyjaźń? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zadomowienie
|
U weta na pewno, ale ja kupiłam w sklepie zoologicznym Kakadu 6,50 za jeden listek, chyba tam jest z 10 sztuk, kupiłam dwa listki i zamierzam dać jej taką serię.
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zadomowienie
|
No w necie to są duże, ale w zoologicznym możesz kupić 1 listek spokojnie.
#1548 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zadomowienie
|
Ja byłam cwaniarą i zadzwoniłam do sklepu zanim tam poszłam i spytałam czy mają ten specyfik
![]() ![]()
#1550 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe ![]() Norma, niestety z kociakiem nie da rady inaczej.. Na noc zostawiłam rozgrzebane koraliki na stole i tylko słyszałam, jak lecą ze stołu ![]() ![]() Ja bym się bała o tą sziszkę na Twoim miejscu. Za ładna jest, żeby się stłukła ![]() U nas już duuużo lepiej, Lola raz dziennie pożera miseczkę surowizny zmieszaną z odrobiną saszetki dla smaku. Wczoraj nawet zjadła z dodatkiem alg, pomimo to, że żarełko było z lekka zielone ![]() Znów zrobiła się kochana i przytulaśna, myślę, że zaszkodziła jej zmiana diety i mój brak cierpliwości - darłam się na nią jak psociła, a psoci prawie ciągle. Teraz, jak widzę, że coś chce zmajstrować, to staram się odciągnąć jej uwagę. I jest ok ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest tak, na samym spacerze nie ma problemu ale jak tylko glupolek nie ma co ze soba zrobic (np. w aucie) to jak szelki byly za luzne to probowal ... w sumie nie wiem czego ale w koncu wsadzil dolna szczeke za ta szelke na szyji i mial problem bo nie mogl wyciagnac szczeki, ja zaraz oczywiscie przelazlam do niego na tyl auta i uwolnilam ale moj maz to twardy jest, jak Cycek powtorzyl manewr w domu przed wyjsciem to patrzyl jak kot wariuje (ale oczywiscie gdyby bylo niebezpiecznie dla kota to by interweniowal natychmiast) i dopiero jak kot sie uspokoil to mu odpial, po tym razie juz nie probuje (a jak on tam wsadzil szczeke drugi raz to nie wiem, bo juz zmniejszylam szelke)
![]() |
#1553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak u Was z jazdą autem? Bo Lola jechała do tej pory 2 razy i za każdym razem był płacz. Tylko my ją luzem wieźliśmy, bez transportera. Musiałam ją bardzo pilnować, bo mi się strasznie wyrywała. Dobrze, że vet jest tak blisko (2 minutki autem) ![]()
![]() |
#1554 |
Rozeznanie
|
U nas na szelki nie ma żadnej reakcji, jak jesteśmy na ogrodzie.
Jest tyle ciekawszych rzeczy dookoła, że paski na szyjce, brzuszku i pomiędzy są nieważne. W domu zdarza mu się rozpiąć szelki zębami. Do auta powoli przyzwyczajamy, w lutym chcielibyśmy się pokazać na wystawie kotów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza jazda w aucie to byly same holywoody jak to moj maz mawia (hollywood to miaukniecie z zamknietymi slepkami ktore trwa bardzo dlugo, nie jest za glosne ale potrafi trwac 20 sekund), ja myslalam ze to ze strachu ale Cycek lazil po calym aucie, oczywiscie to jak maz prowadzil bo on potrafi jedna reka przytrzymac kota I prowadzic (28 lat prawo jazdy ma, ja tylko 12 wiec ja nie prowadze jak kot w aucie), ale holywoody sa tylko jak auto sie rusza w sensie jedzie, po ktoryms razie przestal sie odzywac, pochodzi teraz troche I idzie na tylna polke, jesli jazda trwa dluzej to robi holywooda zeby oznajmic ze mu sie nie podoba, dla urozmaicenia od czasu do czasu schodzi z polki I wdrapuje sie mezowi na ramie, wyglada to dziwnie dla innych kierowcow jak widza goscia z kotem na ramieniu ale co tam, w koncu kot to teraz rodzina, moj maz ma teorie ze jak w koncu kiedys bedziemy jechac w dalsza trase to jak Cycek zasnie raz w aucie to nawet te pojedyncze holywoody znikna, na razie jednak nie bylo takich 100km tras wiec holywoody czasami sa ![]()
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a na to gryzienie to na prawdę nie ma rady?
![]() Rysiek to taki ogólnie mało przytulaśny kot, pozwala się głaskać tylko gdy jest śpiący. Rozumiem, nie musi ciągle chcieć się miziać, ale litości, on gryzie coraz mocniej... Wody się skubaniec nie boi ani trochę, uwielbia brodzić łapkami w wannie, misce, gdziekolwiek, przepada za piciem wody z kranu gdy tylko się wodę odkręci na chwilę, na wszelki okrzyki typu "psik" czy syczenie nie reaguje - gryzie jeszcze mocniej. Już nie wiem co robić, co stosować. Ostatnio wystawiam go za drzwi pokoju, które zamykam. Trochę się później uspokaja, jak go wpuszczam po kilku minutach to jest obrażony. Edytowane przez beoneself Czas edycji: 2011-01-06 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hollywoody ![]() Dobrze nazwane, nasza robi to samo, ale jeszcze do tego patrzy mi w oczy z wyrzutem ![]() Czyli chcecie ze sobą Cycka do Polski zabrać na wakacje..? My myślimy o tym samym, ale właśnie autem..Chyba już czas zacząć przyzwyczajać ![]()
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przelot to bedzie bo w polowie roku zmieniamy kraj na Kanade. Sprawdzalam juz przepisy i w Kanadzie nie ma juz kwarantanny, kot musi byc jednak zaszczepiony przeciw wsciekliznie, z tym ze nawet na 1 dzien przed wylotem. uff, chyba wszystko zawarlam no i jeszcze procedura paszportowa jest taka ze najpierw kot jest szczepiony przeciw wsciekliznie i po 2 tygodniach ma pobierana krew ktora jedzie do UK do specjalnego laboratorium badajacego choroby zakazne czy cos takiego, jak wroci wynik ze kot nie ma wscieklizny i dobrze zareagowal na szczepienie vet zrobi nam paszport, przynajmniej tak to wyglada w Irlandii (tylko zwierzeta z chipem moga miec wyrabiany paszport)
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak będziemy chcieli go wypuścić, to kupimy takie szelki, bo się skubaniec pcha za kierownicę ![]() http://www.zooplus.pl/shop/koty/tran...dla_kota/61093
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2011-01-06 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.