|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
czasami nie wiem co chce powiedziec ucina pół wyrazu, no na banana mówi: ba ![]() ale próbuje powtarzać no i bunt już też u nas aktualny, ale nie jest strasznie uciażliwy, na wszystko mówi NIE nawet jak wcale tak nie myśli trochę konsekwencji i jest ok (no jak ubieramy się na spacer to idzie wyjmować ciuszki z szafki, ale jak zaczynam ubierać to NIE i ucieka, chwilę postoi pomyśli i wraca i znów NIE i tak parę razy aż da się ubrać po kawałku ![]() na kota mówi: MNIAM
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-06 o 14:13 |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cześc dziewczyny
![]() czwartek jak niedziela hihi Cytat:
Tak sobie czytam i mnie to dziwi. Bo przecież odpowiednia waga i długość dzieciaczka w odpowiednim stadium jest miara prawidłowego rozwoju...może on coś nabazgrał w karcie tylko Tobie nic nie powiedziała. A sama nic nie pytasz? Tylko tak bada cie i tyle? żadnej rozmowy? :/ Ja to zawsze zagaduje... Lolka chodzę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży i staram się ze 2 razy w tyg na basen skoczyć.
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziekje dziewczyny za komplement odnosnie wlascicielki A co do basenu bo ktoras pytala. Ja osobiscie nie chodze a opryszczke miejsc intymnych mialam, i trudno powiedziec skad. |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bywa'kochan dzien dobry ndrobie was troszke pozniej tymczasem powiem, ze bylam u lekarza na pogotowiu w przychodni i mam zapalenie spojowek mam neomecynke w masci i kropelki z antybiotykiem w nocy wstawalam o 3, 5 , 7 9, tak mialam posklejane oczy od ropy przemyam oczy esencja, bo rumianek moze dodatkowo podraaznic leze sobie i odpoczywam bede was podczytywac i ponadrabiam w keotkim czzasie alicja w krainie czarow na hbo leci i jednym okim chce ogladac takze tymczasem |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
Polecam artykuł...tak z nudów poczytałam i popłakałam
![]() http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=1&startsz=x |
|
|
|
#3638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ze jej tak zostalo.. coz... terazx nie wazxy 50bo znow schudla wyglada jak przecinek Cytat:
marta i aliczko gratuluje poznania plci aliczko fajny wozek, ale chyba tyle nie wydamy pozniej si zdrzemne tv mam daleko a na lapka zerkam rzadko chociaz lezy ze mna na lozku heh
|
|||
|
|
|
#3639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, nieźle się załatwiłaś z tym okiem. Współczuję zapalenia spojówek, ale jak dobre krople, to pomogą szybko
A Alicja super film![]() Daget, cudowna psinka! Jak się wabi? ![]() Oglądam tego X-landera i naprawdę mi się podoba Już mam chyba ze 4 typy wózków Ale końcową decyzję podejmiemy po testach na żywo, zresztą pewnie i tak TŻ zadecyduje, bo On to znawca czterech kółek ![]() Dziewczyny, wrzuciłam dwa zdjęcia brzucha, sama robiłam, więc jakość pozostawia wiele do życzenia Jak dorwę fotografa, to porobię z przodu i dokładniejsze z boku ![]() A dziś sama w domu siedzę i mi dobrze! Chata ogarnięta, filmy oglądam i przeglądam materiały do pracy dyplomowej, nawet bezkarnie sobie w maseczce na twarzy pochodziłam ![]() I głodna jestem coś, bo na obiad zjadłam .... same BURACZKI Dalej mam wstręt do mięcha, a na rodzinny obiad były schabowe ![]() Miłego popołudnia |
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wklejajcie swoje typy wózków, jeśli macie. Chciałabym już zacząć wybierać ale kompletnie nie wiem od czego zacząć, na co zwracać uwagę
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz zakraplaj ładnie oczko i szybko przejdzie no i musimy dzis mało pisać żeby aguś nie musiała cały dzień przed kompem siedzieć ![]() a my właśnie po specerku, pogoda do bani, zimno i wieje ![]() ale wyjść z domy trzeba, bo inaczej Zośka wariuje teraz ciepła herbatka i odpoczynek ![]() w ogóle takie dziwne to święto - nie wiadomo co robić ja się zastanawiałam czy wypada odkurzyć po tej choince, a ludzie wiertarą dziś po ścianach zapodają i prania robią ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- mary poziomkowa jaki malutki brzuszek
|
|
|
|
|
#3643 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mam wyniki!!!!!! Wszystko jest dobrze
![]() Najmilsza informacja jaka uslyszalam ostatnio!!!! A jutro USG na 10:00!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Najwazniejsze, ze jest wszystko ok Wozek jest fajny jednak male "ale" jest, ale o tym napisze nizej po stokroc!!!!!! Napewno beda dwie kreseczki Cytat:
Cytat:
Chcialam napisac odnoscie wozkow. Drogie Mamy zwroccie prosze uwage na oparcie spacerowki. Bardzo wazne jest by oparcie mozna bylo polozyc na plasko, ale rownierz by mozna bylo je ustawic prostopadle. Wiem od doswiadczonych mam, ze dzieci sie denerwowaly, bo oparcie bylo wpol siedzace i nie mogly nic zobaczyc
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze wszystko dobrze to każda z nas wiedziała ![]() a co do tych spacerówek to masz rację, wiem ze moja kolezanka miala x-landera tylko chyba wersjje z 2009 roku i własnie jej spacerówka jest kubełkowa i w sumie do końca mały nie mógł siedzieć prosto i nic nie widział i ciągle ryczal w niej
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Moderatoreska
|
Paulizia super
![]() Ja czekam na tż-ta i jedziemy na sanki Tż dziś w pracy niestety, ja z nudów znowu coś zmalowałam foty są na forum moje makijaże :POd jutra odwilż, więc synal chce jeszcze poszaleć na wielkiej górce ![]() Dopiero obiadek będziemy jeść z synkiem, późno wstalismy i późno zjedliśmy śniadanko, więc obiadek późny dzisiaj będzie
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe słowa
Ale nie taki on malutki, zresztą jak będę mieć zdjęcia z przodu, to zobaczysz
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Paulizia extra, że wszystko u Ciebie dobrze! ehh My ciężaróweczki to mamy z tymi nerwami, że coś może być nie po naszej myśli!! Dorkabl nono.. niezły sportowiec z ciebie ![]() Gratuluję i biorę sobie Ciebie za wzór jeśli chodzi o kwestie ruchu i ćwiczeń!!Dziewczynki powiedzcie mi do którego tygodnia ciąży zażywałyście kwas foliowy, a może nadal łykacie?? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-06 o 17:18 |
||
|
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary... ja tez chcezobaczyc
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ja tez o tym problemie nie wiedzialam dopoki mi kolezanki nie powiedzialy. Jedna musiala po niecalym roku sprzedac wozek i kupic nowa spacerowke, bo jej maly awanturowal sie, bo nie siedzial prosto. Druga tez o tym mi mowila. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Mery Faktycznie malnia pileczka, ale pewnie jeszcze uroooooooosnie Poza tym sliczna z Ciebie przyszla Mama!!!!
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie jaki słodki bodziak dla dziewczynki na lato http://sklep.51015kids.eu/?asort=3174&kolor=4196
Była może któraś z Was w 5-10-15?, są jakieś ładne ciuszki?
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego czerwona kapoustka i purre mm Cytat:
z tym, ze ja uwielbiam was czytac wiec piszcie piszcie ![]() wlasnie reklamowali nowe wydanie m jak mama o seksie w ciazy, witaminach itp musze jutro kupic ![]() mary a mi sie ten film nie podobal wolalam kiedys bajke... |
||
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, dzięki za miłe słowa
Moja Mama mówi, że Jej mocno urósł brzuch w 8-9 m-cu, więc pewnie mnie też to czeka
|
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś z Was z powodzeniem słucha serduszka swojego maluszka stetoskopem?? Dzwoniłam do mojej siostry i okazało się, że ona ma stetoskop w domu - już wysłałam po niego Tż
. On twierdzi, że się tylko zestresuje jak nie będę mogła usłyszec
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-06 o 17:25 |
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś87, ja lubię filmy w takim klimacie, Tim Burton jest genialny
Kurdęęę, czyli ten X-lander, to jednak nie halo?
|
|
|
|
#3654 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Lolka - ja kwasu foliowego nie przyjmowałam oddzielnie tylko w zestawie witamin Feminatal ( obecnie Femibion ) więc przyjmuję go cały czas, tj. co drugi dzień.
Cytat:
Gratuluję synusia, super!A co do wózka, czytałam o nim wiele pozytywnych opinii, jeśli chodzi o kolor to wg mnie zdecydowanie ładniejszy jest vulcano. Gdybym miała synka, sama bym go kupiła violisia zazdroszczę Ci tych harców z córcią A jak tam z imieniem, wybrane już? ![]() Cytat:
![]() Bujaczek - Fisher Price jest ciekawy ale mi nie do końca takie kolory podchodzą. Wolę neutralne kolorki wiem, że dzieci lepiej widzą jakieś wyraziste czerwienie ale ja raczej zakupię coś takiego: http://allegro.pl/bright-starts-leza...378860193.html A materacyk, ja się naczytałam różnych opinii i większość mam kupuje i poleca właśnie kokos-gryka. Materacyk powinien być raczej twardy. Chciałam kupić któryś z Ikeii ale opinie mają te materace bardzo złe więc zdecyduję się na allegro na coś takiego np.: http://allegro.pl/materac-kokos-gryk...380259480.html Fajny misiek Rasa bojowa będzie dzidzię na plecach wozić i w wózku pilnować Nasza to jest taka przylepa, że poszłaby za pierwszym lepszym nieznajomym, mężyk mówi, że ona powinna dostać pokojową nagordę nobla za swój charakter. Nawet gdy inny pies na nią warczy lub szczerzy kły ona się cieszy i chce bawić ![]() Na youtubie mam sporo jej filmików, tutaj kąpiel małej w misce.: http://www.youtube.com/watch?v=i16-rl50JS0 a tu na rowerze wodnym: http://www.youtube.com/watch?v=UjQzV...eature=related Cytat:
![]() Po pierwsze to trzeba ustalić budżet, bo można kupić gondolo-spacerówkę za 1 ale i za 3 tysiące zł. Po drugie - gdzie mieszkasz, czy w mieście i masz możliwość jeżdżenia wózeczkiem po równych chodnikach czy może gdzieś pod miastem i więcej wertepów, nierównych kostek i polanek. Po trzecie - mieszkasz na parterze czy gdzieś wyżej. Wtedy trzeba sugerować się wagą wózka bo potrafi taki ważyć z 18kg a do tego trzeba doliczyć jeszcze dzidzię. Po czwarte - jak duży macie bagażnik w aucie Bo jeśli autko małe to taki nawet złożony wózek (stelaż + buda spacerówki) może zająć sporo miejsca, tak że już niewiele więcej do auta zapakujesz.No a z innych rzeczy, to fajnie gdyby się spacerówka na płasko rozkładała, najlepiej tak aby i plecki i nóżki były na płasko a nie ugięte, wiele mam ceni sobie możliwość uniesienia lekko gondoli, bo dzieci nie zawsze lubią leżeć i tylko w daszek budki patrzeć, wózki trójkołowe mają często opinie mniej stabilnych i bardziej wywrotnych ale znowu polecają na wyprawy po lesie, gdzie dużo konarów, uskoków. A co do konkretnych modeli wózków to naprawdę, ile mam tyle opinii więc trzeba wszystko wypośrodkować i dostosować jak najbardziej do siebie. Ja gdybym mogła kupić nowy to wybrałabym Peg Perego Skate albo Maxi Cosi Mura. Wózek na 90% pożyczymy: Bugaboo Cameleon, którego w życiu bym nie kupiła mimo rewelacyjnych opinii bo jest zabójczo droooogi! Cytat:
Teraz zaciskam tylko kciukasy za jutrzejsze podglądanko
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-06 o 17:32 |
||||
|
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska moria44 dziekuje wam za pocieszenie. wierze ze bedzie dobrze. Nie mam czasu na pisanie bo sa u mnie siostry, jutro ze mna do poradni jada
buzka
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem czy reguluje sie na prosto oparcie... na zdjeciu jest w pozycji na wpol siedzacej. Najlpeiej zrobic maraton spo sklepach i sprawdzic
Ja tak wlasnie robie. Najpierw ogladam w sklepie, a zamierzam kupic przez internet ![]() Moria Jakbym miala kupic psa t wlasnie tej rasy. Uwielbiam te wku***one mordki
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie mają za dziecinne wzoryc czasem (nie wiem jak to wytlumaczyć) wolę gładkie bluzeczki z falbanką czy guziczkiem niż jakieś słodkie obrazeczki oni mają bardzo dobrą bawełnę, ciuszki są super jakości, tanie nie są ale często mają przeceny i wtedy się opłaca dziecięca bielizna jest śliczna ale jak ostatnio byłam to akurat ona nie byla przecenieona ![]() Cytat:
jakoś nie czuję potrzeby
|
||
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie napalilam na espiro caly czas i musze z tz pogadac Cytat:
bedziesz slyszec szmery itp ale serduszko jak bedzie wieksze ja ma stetoskop i zlysze swoje swoj puls dziecka erduszko bije ok 140-150 uderzen na minute, wiec szybciutko, ja ostatnio myalalam, ze slysze, ale to bylo moje, tz mnie uswiadomil
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

bo już na ścigali i nie szło jeszcze dłużej zwlekać

bywa'

Też kiedyś odwiedzałam siłownię kilka razy w tygodniu, ehh to były czasy (każdemu polecam). Co do bułki mam tak samo
Wariatka jakaś

02.08.2014

po stokroc!!!!!! Napewno beda dwie kreseczki
Ale nie taki on malutki, zresztą jak będę mieć zdjęcia z przodu, to zobaczysz

Czekamy na Ciebie fasolko