Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 14:11   #3631
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
odpukać dotychczas zdrowa
W końcu zaliczyłyśmy szczepienie przypadające na 12-13 mc bo już na ścigali i nie szło jeszcze dłużej zwlekać

Od świąt baaardzo się rozgadała, ma jakieś swoje słówka i zwroty-jakby rozmawiała z ufoludkami ale dużo też takich "naszych"- w tych ucina literki, w dłuższych pierwsze sylaby.

No i od jakiś 2 tyg bunt 2 latka pełną parą
Wszystko co bym wyczytała to wypisz, wymaluj moje dziecko u was też się zaczęło?
no moja też ma swoje słowa,
czasami nie wiem co chce powiedziec
ucina pół wyrazu, no na banana mówi: ba
ale próbuje powtarzać

no i bunt już też u nas aktualny,
ale nie jest strasznie uciażliwy,
na wszystko mówi NIE nawet jak wcale tak nie myśli
trochę konsekwencji i jest ok
(no jak ubieramy się na spacer to idzie wyjmować ciuszki z szafki, ale jak zaczynam ubierać to NIE i ucieka, chwilę postoi pomyśli i wraca i znów NIE i tak parę razy aż da się ubrać po kawałku

na kota mówi: MNIAM

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-06 o 14:13
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:28   #3632
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cześc dziewczyny
czwartek jak niedziela hihi

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Gratulacje . Masz fajnego lekarza. Mój mi ani synka nie wymierzy, ani nie zważy... a do poznania płci musiałam się udać do innego. więc połówkowe też sobie u innego robiłam a nie u swojego. muszę znowu zmienić lekarza. już 3 zmiana będzie. cholera no... tylko nerwy, pytanie za pytaniem u tego snoba a in ani be ani me. ja też miałam iść na ten test obciążenia. glukoza jeszcze w domu leży.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Śliczny wózio

Tak sobie czytam i mnie to dziwi. Bo przecież odpowiednia waga i długość dzieciaczka w odpowiednim stadium jest miara prawidłowego rozwoju...może on coś nabazgrał w karcie tylko Tobie nic nie powiedziała. A sama nic nie pytasz? Tylko tak bada cie i tyle? żadnej rozmowy? :/
Ja to zawsze zagaduje...

Lolka chodzę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży i staram się ze 2 razy w tyg na basen skoczyć.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:43   #3633
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
daget tez jestem zakochana w tej rasie, tylko u nas byloby mu chyba za goraco tyle ma futerka piekna naprawde, jak sie wabi? no i ma sliczna wlascicielke
Futerko jest z tych chlodzaco grzejacych w zaleznosci od pory roku. Fakt ze pierwszym letnim zakupem byla u nas dmuchawa jonizujaca jak zaczely sie te upaly w zeszlym roku. Ale najdziwniejsze jest to ze teraz zima spi z lbem pod goracym kaloryferem. Jak byla mala sypiala na zimnych kafelkach i dorobila sie zapalenia pecherza. Wabi sie Czika.

I dziekje dziewczyny za komplement odnosnie wlascicielki

A co do basenu bo ktoras pytala. Ja osobiscie nie chodze a opryszczke miejsc intymnych mialam, i trudno powiedziec skad.
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 15:00   #3634
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Taaaa? Wystarczy was na chwile zostawic a czlowiek ledwo nadrabia. A ta dziolcha to faktycznie jakis totalny debilizm....

Nasze polskie szpitale.... Nikt ich nie zrozumie.
bywa'

kochan dzien dobry

ndrobie was troszke pozniej
tymczasem powiem, ze bylam u lekarza na pogotowiu w przychodni i mam zapalenie spojowek
mam neomecynke w masci i kropelki z antybiotykiem
w nocy wstawalam o 3, 5 , 7 9, tak mialam posklejane oczy od ropy
przemyam oczy esencja, bo rumianek moze dodatkowo podraaznic
leze sobie i odpoczywam

bede was podczytywac i ponadrabiam w keotkim czzasie
alicja w krainie czarow na hbo leci i jednym okim chce ogladac
takze tymczasem
Stary 2011-01-06, 15:14   #3635
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
bywa'

kochan dzien dobry

tymczasem powiem, ze bylam u lekarza na pogotowiu w przychodni i mam zapalenie spojowek
leze sobie i odpoczywam

bede was podczytywac i ponadrabiam w keotkim czzasie
alicja w krainie czarow na hbo leci i jednym okim chce ogladac
takze tymczasem
Oj bidulko, uważaj na te oczy. Takie siedzenie przed kompem czy tv nie jest dobre
Stary 2011-01-06, 15:22   #3636
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam i mnie to dziwi. Bo przecież odpowiednia waga i długość dzieciaczka w odpowiednim stadium jest miara prawidłowego rozwoju...może on coś nabazgrał w karcie tylko Tobie nic nie powiedziała. A sama nic nie pytasz? Tylko tak bada cie i tyle? żadnej rozmowy? :/
Ja to zawsze zagaduje...
no właśnie lekarz łaski nie robi, że poinformuje nas o stanie maluszka

Cytat:
leze sobie i odpoczywam
ojej ale Ci się narobiło
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 15:24   #3637
dorkabl
Zadomowienie

Polecam artykuł...tak z nudów poczytałam i popłakałam

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=1&startsz=x
Stary 2011-01-06, 15:25   #3638
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
zzabraklo mi slow

no mi przez te pare mcy karmienia nic nie spadlo(tylko z cyckow flaczki )

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

hmmm to sie nazywa nie-zdrowa przesada w druga strone... najwazniejsze jest wyposrodkowac. to urodzila pozniej ale mniejsze niz moje, hmmm jak ja bym wtedy miala jakis wplyw zeby mlody byl wiekszy to bym wszystko zrobila...
no wlasnie.. ona nic nie robila w tym kierunku
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Witam z rana Za chiny Was nie nadrobię, tyle tego wczoraj naprodukowałyście

wow niezła jesteś Też kiedyś odwiedzałam siłownię kilka razy w tygodniu, ehh to były czasy (każdemu polecam). Co do bułki mam tak samo ale staram się nie wariować.

ale ona specjalnie się w ciąży odchudzała? Wariatka jakaś
Chociaż ilość kg jakie przytyje się w ciąży nie jest równoznaczna z wagą dziecka. Niektóre kobiety mogą przytyć nawet i te 9 kg a ich dziecko i tak będzie zdrowe i o normalnej wadze. Może miała jakieś inne problemy, bo aż mi się nie chce wierzyć że są takie nieodpowiedzialne matki

Większość szpitali ma catering i mają w nosie nasze diety Dostają posiłki i dla każdego pacjenta jest to samo. Przynajmniej tak jest u mnie
zaczela cudowac przed ciaza pare lat wcxzesniej
a ze jej tak zostalo.. coz...
terazx nie wazxy 50bo znow schudla
wyglada jak przecinek
Cytat:
Ale pędzicie
zaglądam i podczytuje, nie zawsze się odzywam

Ewesko, rzuciło mi się w oczy że 2 chłopców będziesz miała

Bardzo proszę o mocne kciuki.....niebawem testuje
3mamy kciuki

marta i aliczko gratuluje poznania plci
aliczko fajny wozek, ale chyba tyle nie wydamy

pozniej si zdrzemne
tv mam daleko
a na lapka zerkam rzadko chociaz lezy ze mna na lozku heh
Stary 2011-01-06, 15:44   #3639
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
czwartek jak niedziela hihi

Ja to zawsze zagaduje...

Lolka chodzę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży i staram się ze 2 razy w tyg na basen skoczyć.
Właśnie pytam ciągle. A on mi tylko powie JEST OK, moze Pani iść i koniec rozmowy
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 15:47   #3640
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, nieźle się załatwiłaś z tym okiem. Współczuję zapalenia spojówek, ale jak dobre krople, to pomogą szybko A Alicja super film

Daget, cudowna psinka! Jak się wabi?

Oglądam tego X-landera i naprawdę mi się podoba Już mam chyba ze 4 typy wózków Ale końcową decyzję podejmiemy po testach na żywo, zresztą pewnie i tak TŻ zadecyduje, bo On to znawca czterech kółek

Dziewczyny, wrzuciłam dwa zdjęcia brzucha, sama robiłam, więc jakość pozostawia wiele do życzenia Jak dorwę fotografa, to porobię z przodu i dokładniejsze z boku

A dziś sama w domu siedzę i mi dobrze! Chata ogarnięta, filmy oglądam i przeglądam materiały do pracy dyplomowej, nawet bezkarnie sobie w maseczce na twarzy pochodziłam

I głodna jestem coś, bo na obiad zjadłam .... same BURACZKI Dalej mam wstręt do mięcha, a na rodzinny obiad były schabowe

Miłego popołudnia

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 15:55   #3641
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczyny wklejajcie swoje typy wózków, jeśli macie. Chciałabym już zacząć wybierać ale kompletnie nie wiem od czego zacząć, na co zwracać uwagę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 16:00   #3642
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
leze sobie i odpoczywam
nasza diagnoza dobrze postawiona
teraz zakraplaj ładnie oczko i szybko przejdzie
no i musimy dzis mało pisać żeby aguś nie musiała cały dzień przed kompem siedzieć

a my właśnie po specerku,
pogoda do bani,
zimno i wieje
ale wyjść z domy trzeba, bo inaczej Zośka wariuje
teraz ciepła herbatka i odpoczynek
w ogóle takie dziwne to święto - nie wiadomo co robić
ja się zastanawiałam czy wypada odkurzyć po tej choince, a ludzie wiertarą dziś po ścianach zapodają i prania robią

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

mary poziomkowa jaki malutki brzuszek taka kuleczka cudna

Stary 2011-01-06, 16:08   #3643
Paulizia
Wtajemniczenie

Mam wyniki!!!!!! Wszystko jest dobrze
Najmilsza informacja jaka uslyszalam ostatnio!!!!
A jutro USG na 10:00!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Dziękuje za kciuki
A więc byłam, mało nie zemdlałam z nerwów ale na szczęscie wszystko jest w porządku Badał mnie ginekologicznie, powiedział ze wszystko ok i potem wziął na USG, wymierzył, wyważył ,pokazał mi głowke, rączki, nóżki i dupcie i pytam czy to nie za wczesnie na pytania odnośnie płci. On mówi ze ma pewne przypuszczenia ale to nie na 100% i pokazał mi ową dupcie z dwoma jajcami Także prawdopodobnie na 90% bedzie Misiek
Od początku czułam chłopca ale jakoś chciałam dziewuszke no ale przecież to moja pierwsza ciąża i niezmiernie sie ciesze ze mam Miśka w brzuszku
Dał mi tez skierowanie na badania i musze zrobić ten test z glukozą. W aptece mam powiedziec ze chce kupic poprostu glukoze do badań??
Aha i wózek wybrany http://allegro.pl/x-lander-xa-2010-m...397693992.html
Tylko kolor nie wiem jaki, myślimy nad Jungle albo wulcano.
Aliczko kochana gratuluje jajeczek Najwazniejsze, ze jest wszystko ok Wozek jest fajny jednak male "ale" jest, ale o tym napisze nizej

Cytat:
Bardzo proszę o mocne kciuki.....niebawem testuje
po stokroc!!!!!! Napewno beda dwie kreseczki

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kochane ja nadal "zatkana", glowa, nos, juz tyle dni...

Cytat:
Nasza nie przyklada jeszcze glowki do brzucha ale to dlatego ze ja mam jeszcze maly brzuszek. Ale jak dowiedzielismy sie ze bedzie dzidizol to nie odstapywala mnie na krok, a raczej to jest indywidualistak i bardzo zadko przychodzila na pieszczoty. A teraz sie bardzo milusinska zrobila. W zalacznku jej zdjecie

Och nie moge sie doczekac az tez bede czuc ruchy

My mamy komode z IKEI ktora na razie stoi w salonie ale jak bedziemy musieli przemeblowac nasze gniazdko to znajdzie sie w pokoiku brzdaca.

Noooo ja teraz o 6 mam ranne wedrowki

Oooo to trzymamy

Jej jak u nas zawiewa jakby chcialo glowe urwac...

Wiecie ze kupilam sobie piwerwsze typowe ubranko slubne. Zakochalam sie w sukience w kwiaty. Jest meeeega....
Wow Pikna wlascicielka i uroczy piesio

Chcialam napisac odnoscie wozkow. Drogie Mamy zwroccie prosze uwage na oparcie spacerowki. Bardzo wazne jest by oparcie mozna bylo polozyc na plasko, ale rownierz by mozna bylo je ustawic prostopadle. Wiem od doswiadczonych mam, ze dzieci sie denerwowaly, bo oparcie bylo wpol siedzace i nie mogly nic zobaczyc
Stary 2011-01-06, 16:21   #3644
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Chcialam napisac odnoscie wozkow. Drogie Mamy zwroccie prosze uwage na oparcie spacerowki. Bardzo wazne jest by oparcie mozna bylo polozyc na plasko, ale rownierz by mozna bylo je ustawic prostopadle. Wiem od doswiadczonych mam, ze dzieci sie denerwowaly, bo oparcie bylo wpol siedzace i nie mogly nic zobaczyc
super ze wyniki w końcu dostałaś
a ze wszystko dobrze to każda z nas wiedziała

a co do tych spacerówek to masz rację, wiem ze moja kolezanka miala x-landera tylko chyba wersjje z 2009 roku i własnie jej spacerówka jest kubełkowa i w sumie do końca mały nie mógł siedzieć prosto i nic nie widział i ciągle ryczal w niej

Stary 2011-01-06, 16:31   #3645
eweska
Moderatoreska

Paulizia super

Ja czekam na tż-ta i jedziemy na sanki Tż dziś w pracy niestety, ja z nudów znowu coś zmalowałam foty są na forum moje makijaże :P
Od jutra odwilż, więc synal chce jeszcze poszaleć na wielkiej górce
Dopiero obiadek będziemy jeść z synkiem, późno wstalismy i późno zjedliśmy śniadanko, więc obiadek późny dzisiaj będzie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 16:31   #3646
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
[/COLOR]mary poziomkowa jaki malutki brzuszek taka kuleczka cudna
Dziękuję za miłe słowa Ale nie taki on malutki, zresztą jak będę mieć zdjęcia z przodu, to zobaczysz

vege!
Stary 2011-01-06, 16:54   #3647
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(...)
A co do basenu bo ktoras pytala. Ja osobiscie nie chodze a opryszczke miejsc intymnych mialam, i trudno powiedziec skad.
Daget z wirusami nigdy nie wiadomo i nie ma się jak przed nimi chronić!! Ja mam skłonności do opryszki na ustach i jak ostatnio usłyszałam od mojego lekarza, że jeśli wystąpi u kobiety w bliskim czasie do porodu, albo w czasie porodu to może spowodować u dzidzi niedowiczenie lub ślepotę to okropaśnie się przeraziłam.. bo na takie licho ponoć nie ma rady, ani profilaktyki!!

Cytat:
Super cenna informacja! Ja nie miałam pojęcia o takim "problemie" maluszków.. Bogu dziękuję, że znalazłam się na tym forum

Paulizia extra, że wszystko u Ciebie dobrze! ehh My ciężaróweczki to mamy z tymi nerwami, że coś może być nie po naszej myśli!!

Dorkabl nono.. niezły sportowiec z ciebie Gratuluję i biorę sobie Ciebie za wzór jeśli chodzi o kwestie ruchu i ćwiczeń!!

Dziewczynki powiedzcie mi do którego tygodnia ciąży zażywałyście kwas foliowy, a może nadal łykacie??

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-06 o 17:18
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 17:12   #3648
Paulizia
Wtajemniczenie

Mary... ja tez chcezobaczyc

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Ja tez o tym problemie nie wiedzialam dopoki mi kolezanki nie powiedzialy. Jedna musiala po niecalym roku sprzedac wozek i kupic nowa spacerowke, bo jej maly awanturowal sie, bo nie siedzial prosto.
Druga tez o tym mi mowila.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Mery
Faktycznie malnia pileczka, ale pewnie jeszcze uroooooooosnie
Poza tym sliczna z Ciebie przyszla Mama!!!!
Stary 2011-01-06, 17:14   #3649
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Zobaczcie jaki słodki bodziak dla dziewczynki na lato http://sklep.51015kids.eu/?asort=3174&kolor=4196
Była może któraś z Was w 5-10-15?, są jakieś ładne ciuszki?
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 17:17   #3650
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Aguś, nieźle się załatwiłaś z tym okiem. Współczuję zapalenia spojówek, ale jak dobre krople, to pomogą szybko A Alicja super film

Daget, cudowna psinka! Jak się wabi?

Oglądam tego X-landera i naprawdę mi się podoba Już mam chyba ze 4 typy wózków Ale końcową decyzję podejmiemy po testach na żywo, zresztą pewnie i tak TŻ zadecyduje, bo On to znawca czterech kółek

Dziewczyny, wrzuciłam dwa zdjęcia brzucha, sama robiłam, więc jakość pozostawia wiele do życzenia Jak dorwę fotografa, to porobię z przodu i dokładniejsze z boku

A dziś sama w domu siedzę i mi dobrze! Chata ogarnięta, filmy oglądam i przeglądam materiały do pracy dyplomowej, nawet bezkarnie sobie w maseczce na twarzy pochodziłam

I głodna jestem coś, bo na obiad zjadłam .... same BURACZKI Dalej mam wstręt do mięcha, a na rodzinny obiad były schabowe

Miłego popołudnia
tez mialam schabowe mi wrocila ochota
do tego czerwona kapoustka i purre mm

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nasza diagnoza dobrze postawiona
teraz zakraplaj ładnie oczko i szybko przejdzie
no i musimy dzis mało pisać żeby aguś nie musiała cały dzień przed kompem siedzieć

a my właśnie po specerku,
pogoda do bani,
zimno i wieje
ale wyjść z domy trzeba, bo inaczej Zośka wariuje
teraz ciepła herbatka i odpoczynek
w ogóle takie dziwne to święto - nie wiadomo co robić
ja się zastanawiałam czy wypada odkurzyć po tej choince, a ludzie wiertarą dziś po ścianach zapodają i prania robią

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

mary poziomkowa jaki malutki brzuszek taka kuleczka cudna
tak kochana
z tym, ze ja uwielbiam was czytac wiec piszcie piszcie

wlasnie reklamowali nowe wydanie m jak mama
o seksie w ciazy, witaminach itp
musze jutro kupic

mary a mi sie ten film nie podobal
wolalam kiedys bajke...
Stary 2011-01-06, 17:19   #3651
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, dzięki za miłe słowa Moja Mama mówi, że Jej mocno urósł brzuch w 8-9 m-cu, więc pewnie mnie też to czeka

vege!
Stary 2011-01-06, 17:22   #3652
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy któraś z Was z powodzeniem słucha serduszka swojego maluszka stetoskopem?? Dzwoniłam do mojej siostry i okazało się, że ona ma stetoskop w domu - już wysłałam po niego Tż . On twierdzi, że się tylko zestresuje jak nie będę mogła usłyszec

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-06 o 17:25
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 17:23   #3653
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś87, ja lubię filmy w takim klimacie, Tim Burton jest genialny

Kurdęęę, czyli ten X-lander, to jednak nie halo?

vege!
Stary 2011-01-06, 17:27   #3654
moria44
Wtajemniczenie

Lolka - ja kwasu foliowego nie przyjmowałam oddzielnie tylko w zestawie witamin Feminatal ( obecnie Femibion ) więc przyjmuję go cały czas, tj. co drugi dzień.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
(...) i pokazał mi ową dupcie z dwoma jajcami Także prawdopodobnie na 90% bedzie Misiek (...)
Tylko kolor nie wiem jaki, myślimy nad Jungle albo wulcano.
No to pięknie Gratuluję synusia, super!
A co do wózka, czytałam o nim wiele pozytywnych opinii, jeśli chodzi o kolor to wg mnie zdecydowanie ładniejszy jest vulcano. Gdybym miała synka, sama bym go kupiła

violisia
zazdroszczę Ci tych harców z córcią Ja mam taką grubą warstwę tłuszczową, że nie ma szans poczuć tego co Ty. Ja czuję małą wyraźnie od wewnątrz a na zewnątrz to jest takie pukanie raz mocniejsze, raz słabsze.
A jak tam z imieniem, wybrane już?

Cytat:
Pokazuj jakieś foty, ja widzę, że my podobny klimat ubraniowo-meblowy mamy

No i jaki bujaczek upatrzyłaś sobie? Bo ja aktualnie mam na tapecie te, co dziewczyny polecają Fisher Price na płozach i ten bez.

O co cho z tymi materacykami? Jaki najlepiej?
mary ciuszki mam już pochowane ale w niedzielę przywożę nową turę więc chętnie się pochwalę kolejnymi nabytkami

Bujaczek - Fisher Price jest ciekawy ale mi nie do końca takie kolory podchodzą. Wolę neutralne kolorki wiem, że dzieci lepiej widzą jakieś wyraziste czerwienie ale ja raczej zakupię coś takiego: http://allegro.pl/bright-starts-leza...378860193.html

A materacyk, ja się naczytałam różnych opinii i większość mam kupuje i poleca właśnie kokos-gryka. Materacyk powinien być raczej twardy. Chciałam kupić któryś z Ikeii ale opinie mają te materace bardzo złe więc zdecyduję się na allegro na coś takiego np.:
http://allegro.pl/materac-kokos-gryk...380259480.html

Cytat:
A teraz sie bardzo milusinska zrobila. W zalacznku jej zdjecie
Fajny misiek Rasa bojowa będzie dzidzię na plecach wozić i w wózku pilnować
Nasza to jest taka przylepa, że poszłaby za pierwszym lepszym nieznajomym, mężyk mówi, że ona powinna dostać pokojową nagordę nobla za swój charakter. Nawet gdy inny pies na nią warczy lub szczerzy kły ona się cieszy i chce bawić
Na youtubie mam sporo jej filmików, tutaj kąpiel małej w misce.:
http://www.youtube.com/watch?v=i16-rl50JS0

a tu na rowerze wodnym:
http://www.youtube.com/watch?v=UjQzV...eature=related

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejajcie swoje typy wózków, jeśli macie. Chciałabym już zacząć wybierać ale kompletnie nie wiem od czego zacząć, na co zwracać uwagę
Monia z wózkami to jeszcze bardziej indywidualna sprawa niż z podgrzewaczami i butelkami
Po pierwsze to trzeba ustalić budżet, bo można kupić gondolo-spacerówkę za 1 ale i za 3 tysiące zł.
Po drugie - gdzie mieszkasz, czy w mieście i masz możliwość jeżdżenia wózeczkiem po równych chodnikach czy może gdzieś pod miastem i więcej wertepów, nierównych kostek i polanek.
Po trzecie - mieszkasz na parterze czy gdzieś wyżej. Wtedy trzeba sugerować się wagą wózka bo potrafi taki ważyć z 18kg a do tego trzeba doliczyć jeszcze dzidzię.
Po czwarte - jak duży macie bagażnik w aucie Bo jeśli autko małe to taki nawet złożony wózek (stelaż + buda spacerówki) może zająć sporo miejsca, tak że już niewiele więcej do auta zapakujesz.

No a z innych rzeczy, to fajnie gdyby się spacerówka na płasko rozkładała, najlepiej tak aby i plecki i nóżki były na płasko a nie ugięte, wiele mam ceni sobie możliwość uniesienia lekko gondoli, bo dzieci nie zawsze lubią leżeć i tylko w daszek budki patrzeć, wózki trójkołowe mają często opinie mniej stabilnych i bardziej wywrotnych ale znowu polecają na wyprawy po lesie, gdzie dużo konarów, uskoków.

A co do konkretnych modeli wózków to naprawdę, ile mam tyle opinii więc trzeba wszystko wypośrodkować i dostosować jak najbardziej do siebie.

Ja gdybym mogła kupić nowy to wybrałabym Peg Perego Skate albo Maxi Cosi Mura. Wózek na 90% pożyczymy: Bugaboo Cameleon, którego w życiu bym nie kupiła mimo rewelacyjnych opinii bo jest zabójczo droooogi!

Cytat:
Wiedziałam, że będzie dobrze
Teraz zaciskam tylko kciukasy za jutrzejsze podglądanko

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-06 o 17:32
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 17:39   #3655
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

eweska moria44 dziekuje wam za pocieszenie. wierze ze bedzie dobrze. Nie mam czasu na pisanie bo sa u mnie siostry, jutro ze mna do poradni jada

buzka
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 17:45   #3656
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem czy reguluje sie na prosto oparcie... na zdjeciu jest w pozycji na wpol siedzacej. Najlpeiej zrobic maraton spo sklepach i sprawdzic Ja tak wlasnie robie. Najpierw ogladam w sklepie, a zamierzam kupic przez internet

Moria za kciukasy
Jakbym miala kupic psa t wlasnie tej rasy. Uwielbiam te wku***one mordki Do schrupania!!!!!!
Stary 2011-01-06, 17:48   #3657
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Jakbym miala kupic psa t wlasnie tej rasy. Uwielbiam te wku***one mordki Do schrupania!!!!!!
Polecam! My jesteśmy w niej totalnie zakochani Nawet dziś po spacerze, kiedy to mała nam nieprzeciętnie często uciekała do innych piesków i musieliśmy łaskawie czekać aż się przywita z każdym i w końcu do nas wróci, mąż zagadał do mnie: "No to kiedy jedziemy po drugiego Bostonka, bo ja już się nie mogę doczekać"

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 17:50   #3658
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
eweska moria44 dziekuje wam za pocieszenie. wierze ze bedzie dobrze. Nie mam czasu na pisanie bo sa u mnie siostry, jutro ze mna do poradni jada

buzka
Kasiu
Stary 2011-01-06, 17:58   #3659
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaki słodki bodziak dla dziewczynki na lato http://sklep.51015kids.eu/?asort=3174&kolor=4196
Była może któraś z Was w 5-10-15?, są jakieś ładne ciuszki?
ja jakos rzadko kupuje w tym sklepie
dla mnie mają za dziecinne wzoryc czasem (nie wiem jak to wytlumaczyć)
wolę gładkie bluzeczki z falbanką czy guziczkiem niż jakieś słodkie obrazeczki
oni mają bardzo dobrą bawełnę, ciuszki są super jakości,
tanie nie są ale często mają przeceny i wtedy się opłaca
dziecięca bielizna jest śliczna ale jak ostatnio byłam to akurat ona nie byla przecenieona

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was z powodzeniem słucha serduszka swojego maluszka stetoskopem?? Dzwoniłam do mojej siostry i okazało się, że ona ma stetoskop w domu - już wysłałam po niego Tż . On twierdzi, że się tylko zestresuje jak nie będę mogła usłyszec
ja mam stetoskop ale powiem szczerze ze nie słuchałam
jakoś nie czuję potrzeby

Stary 2011-01-06, 18:10   #3660
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś87, ja lubię filmy w takim klimacie, Tim Burton jest genialny

czemu xlander nie halo ??

ja sie napalilam na espiro caly czas
i musze z tz pogadac

Cytat:
nie bedzie jeszcze slychac kochana
bedziesz slyszec szmery itp
ale serduszko jak bedzie wieksze
ja ma stetoskop i zlysze swoje
swoj puls
dziecka erduszko bije ok 140-150 uderzen na minute, wiec szybciutko, ja ostatnio myalalam, ze slysze, ale to bylo moje, tz mnie uswiadomil

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości