![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: PYTANIE: Z makijażem czy bez??
Niestety (stety? :P) ja również należę do osób muszących się przed wyjściem pomalować. Uwielbiam kupowac kosmetyki, próbować je, odnajdywać dla nich nowe zastosowania...
A tak w ogóle to sam fakt, że moja buzia jest superokrągła (jak to mówię - rysowana od cyrkla) +świecąca się, powoduje, że skorygowanie policzków, eyeliner i puder matujący (no i błyszczyk) to artykuły pierwszej potrzeby. Teraz trochę żałuje bo kiedyś mogłam spokojnie gdzieś wyjść bez makijażu, teraz wydaje mi się, że wszsycy się będą na mnie patrzeć, lub co gorsza uciekać z krzykiem ![]() Staram się jednak dbać o cerę- wybieram apteczne podkłady i jak nigdzie nie wychodzę zmywam wszystko, dając skórze odpocząć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Ja lubię się malować i to robię. Jak gdzieś wychodzę to zawsze w makijażu. Jednak, gdy jestem w domu to pozwalam odpocząć swojej buzi od kosmetyków.
Myślę, że makijaż może poprawić wygląd, o ile jest dobrze wykonany. Dlaczego więc, jeżeli kobieta lubi się umalować, ma z tego nie skorzystać? Makijaż może podnieść poczucie wartości, bo same wiedząc, że ładnie wyglądamy, czujemy się pewniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ja się zawsze maluję, bo mam trądzik, więc nie lubię się pokazywać ludziom bez makijażu.
A jeśli chodzi o określenie tapeta to też go nie lubię. Bo ogólnie zauważyłam, że dla ludzi, którzy się w ogóle nie malują użycie podkładu to już tapeta...
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Kocham makijaż oczywiście nie stosuje zasady " im więcej tym lepiej " . Cerę mam na szczęście ładną więc za wiele pudru nie stosuje, jakiś cień , kredka , tusz , róż ,
![]() Bez makijażu można mnie zobaczyć jedynie w akademiku w godzinach wieczornych :P oraz jak biegam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja się generalnie maluję, jak gdzieś wychodzę. Oczywiście jak tylko wyskakuję ze śmieciami albo do sklepu w sąsiednim bloku czy na pocztę, to wtedy nie
![]() Ale w innych sytuacjach podkład, puder i tusz obowiązkowo. Teraz coraz częściej nakładam też jakieś cienie, żeby rozświetlić oko, bo mam przerwę od soczewek i muszę nosić okulary.
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Ja np nie mam siły robić makijażu jak wychodzę na 8 rano - na szczęście nieczęsto się to zdarza..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
ja.... wstaję o 7 myję włosy, robię makijaż, w międzyczasie włosy trochę podeschną, potem je suszę i trochę układam no i 7:30 wychodzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ło, u mnie minimum godzina musi być
![]() zwleczenie się z łóżka (prawie codziennie wstaję ok.5), przygotowanie jedzenia + zjedzenie - do ok. 15 minut ![]() umycie twarzy, zębów, prysznic, ubranie ![]() makijaż, ułożenie włosów, bo myję zawsze wieczorem ;] dopakowanie torby i dopiero mogę wychodzić ![]() ale ja nie lubię się spieszyć i dlatego wszystko rozwlekam w czasie, bo oczywiście zdarzały się dni, gdy zaspałam i musiałam się z wszystkim sprężyć w bardzo krótkim czasie - udawało się, ale zbyt dużo nerwów mnie to wtedy kosztuje ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-01-06 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Vivienne
![]() ![]() A i śniadania rano nie jadam, kawy nie pijam ![]() A ja włosy myję szybko, w minutkę, rano nie używam odżywek. Używam henny treatment wax najczęściej wieczorkiem i rano już nie ma potrzeby. Wstaję, często prysznic ale nie zawsze 5 minut mycie włosów 2 minuty mycie zębów 5 minut mycie twarzy 1 minuta ![]() makijaż 5-10 minut dosuszenie włosów 5-10 minut średnio 30-35 minut I całe życie nie jadałam rano śniadania :P niestety ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- ja się spieszę ;d zawsze... bo mogę nastawić budzik na 6:30 zwlekać się z łóżka 10 minut potem zaspana robić wszystko wolniej, albo wstać o 7 i z motorkiem w .... zasuwać ![]() Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-01-06 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ktoś tutaj poruszył problem braku w Polsce jasnych odcieni .. Też mam z tym problem - niedługo zacznę używać mąki ziemniaczanej bo nie będzie koloru dla mnie.
Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego tyle wyjaranych solaryjnie dziewczyn chodzi po polskich ulicach .. Dlaczego to się jeszcze nie znudziło.
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
też mam z tym problem
![]() ![]() wiecie podkłady są w jednej i tej samej tonacji, tak jak biustonosze 75B i 75C ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
ale jak się ma takie włosy jak Viviene to nie podeschną w 10 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Popalone zniszczone włosy schną dłużej, podobno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba czas stworzyć linie kosmetyków dla prawdziwych Polek .. ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Bayje o tak
![]() W rossmanie chciałam kupić sobie puder true match chyba n1 albo c1 bo o ile dobrze pamiętam to były te jaśniejsze. A guzik. Same pomarańczowe w ciepłych odcieniach :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio przed niechcianą wpadką kupiłam testery Loreala ale tego mussu. Najjaśniejszy lekko różowawy - później już same pomarańczowe. a co do makijażu - nie wstydzę się pokazać bez makijażu. Maluję się wtedy gdy wychodzę gdzieś z moim facetem do znajomych. Do klubu też oczywiście się maluję - z resztą i tak zawsze muszę pokazywać dowód.. bo wyglądam jak gówniara. On oczywiście widział mnie bez makijażu jak i z makijażem ![]() wg. Niego nie ma różnicy.
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Malujcie się minerałami, można dobrać nawet takie jasne odcienie, że aż nie wiem, czy mąka nie jest bielsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Można znaleźć naprawdę jasny puder niemineralny :P chodzi tu o to że w sklepach normalnych go nie ma, zupełnie nie wiedzieć czemu. Tak jak ze stanikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Ja się malowałam najjaśniejszym Mattitude, nie wiem czy można znaleźć w drogeriach coś jaśniejszego
![]() Przepraszam za OT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja się maluję codziennie, korektor+puder+róż+tusz i tyle ;d czasem jak mam więcej czasu to sobie jeszcze jakieś cienie i kredkę strzele, ale zazwyczaj rano latam jak poparzona i nie wyrabiam
![]() a latem to zazwyczaj tylko oczy maluję i troche zmatuje sobie twarz pudrem, bo jakos latem czlowiek troche slonca zlapie i od razu lepiej wyglada ![]() ale nie mam problemu z wyjsciem bez makijazu na ulice, do sklepu czy cos, zdazalo mi sie takze na uczelnie, jesli mialam tego dnia zajęcia na basenie to nie widzialam sensu malowania sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja natomiast mam taki problem,że wszystkie podkłady są dla mnie za różowe ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wczoraj chciałam pójść na solarium to pani się pytała na kiedy mnie zapisać ![]() co wcześniej jak chodziłam to od razu płaciłam i wchodziłam.. a teraz to już zapisywać się trzeba ![]() ale czego ja oczekiwałam .. studniówki .. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem nigdy nie zrozumiem chodzenia na solarium ;d kiedyś dostałam od mamy karnet. nie wykorzystałam całego, po prostu się boję i to jest cholernie nudne. stracone pół godziny, trzeba dojść rozebrać się położyć wysiedzieć swoje ubrać się wrócić... aplikacja balsamu brązującego trwa dużo szybciej i jest tańsza
![]() no ostatnio jak przeprowadzili badania o solariach czy spełniają normy to naprawdę jest ich nieweiele ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;24203591]nie powiedziałabym..
wczoraj chciałam pójść na solarium to pani się pytała na kiedy mnie zapisać ![]() co wcześniej jak chodziłam to od razu płaciłam i wchodziłam.. a teraz to już zapisywać się trzeba ![]() ale czego ja oczekiwałam .. studniówki .. ![]() No jak, skoro upadają i to w masowych ilościach to o czymś to świadczy. W audycji wypowiadali się właściciele, którzy zakładali solaria w tej wielkiej fazie na opaleniznę, wtedy zarabiali tysiące, a teraz musieli likwidować, bo im się nie opłacało. Jak sama napisałaś, w zimie są studniówki, sylwester- zawsze znajdą się laski, które będą chciałby się przypiec by ładniej wyglądać.
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, to chyba zalezy gdzie, moja kumpela pracuje na solarium to w wigilie przez 4h przyszlo chyba z 30 osob! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Nie czepiać się
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.