|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
To dzisiejsze to baaardzo mi siê przyda. Od pon wraca szefowa
(
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
Szefowa taka straszna? (;
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Mia³a 3 tyg urlopu (a my radochy, spokoju, wolnego). I jak zacznie wymy¶laæ, to siê nie pozbieramy. I wracaja dzieciaki na zajêcia, wiec bêdzie pracowicie
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ju¿ posprz±ta³am i pranie zrobi³am, teraz lecê siê pouczyæ bo we wtorek ko³o
|
|
|
#1295 | ||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
O, dziekuje dziewczyny za mile przyjecie
Cytat:
Cytat:
Hmm moze to kwestia czasu?Nie ma tu rownie przestraszonej osoby jak ja? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez dopiero niedawno zdecydowalas sie na prawko? Cytat:
Mozna zapytac co trenujesz? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Martolek, czy¿by¶ urodzinki mia³a w czerwcu?
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 276
|
Równie¿ chcia³abym do³±czyæ
za miesi±c zapisujê siê na kurs ![]() I tu od razu zadam moje pytanie. Bo chcia³abym kupiæ wcze¶niej kodeks drogowy i trochê siê z niego pouczyæ ale z którego roku kupic ¿eby by³ aktualny? Wiem ¿e pewnie najlepiej z 2010 ale móg³by byæ starszy? A wy z czego siê uczy³y¶cie? ![]() Czy na kursie dostaje siê jakie¶ dodatkowe materia³y? |
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja materia³y dosta³am na kursie (4 ksi±¿eczki + p³yta). Jeszcze przed wyk³adami, poch³onê³am je szybko, du¿o nowych rzeczy wyczyta³am. Ale du¿o zasad zachowania na drodze wynios³am w³a¶nie z teorii. Wiêc mo¿e poczekaj a¿ zapiszesz siê na kurs? Szko³a powinna zapewniæ Ci materia³y do nauki. |
|
|
|
|
#1299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O, tymbardziej mi mi³o Trenujê siatkówkê. Cytat:
¦wietnie, ¿e zdecydowa³a¶ siê na kurs ![]() Ja ¿adnego kodeksu nigdy nie mia³am w rêkach ![]() Na kursie dostaje siê przewa¿nie podrêcznik z teori±, ksi±¿eczkê z testami+ p³yta i z tego siê uczy
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ju¿ na szczê¶cie nadrobi³am ![]() tak Witaj! ![]() dok³adnie, chyba wszystkie szko³y zapewniaj± materia³y dobra, ju¿ sobie idê
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Cytat:
![]() teraz piszesz "na szczescie do jazd jeszcze mi daleko" a pó¼niej bêdziesz ¿a³owaæ tych s³ów, zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- a którego?
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo!
![]() Ja wtedy nie sz³am, bo kompletnie mnie nie ci±gnê³o, nie chcia³am robiæ prawka i wtedy te¿ nawet nie my¶la³am, ¿e kiedykolwiek to zrobiê
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 276
|
Cytat:
Cytat:
![]() W takim razie nic nie kupujê
|
||
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj maddzia007. I nic nie kupuj. Poczekaj. Ja kodeks dosta³am wraz z materia³ami, przeczyta³am (wbrew pozorom po tyeorii wszystko jest w nim jasne) i nadal lubiê tam zajrzeæ.
Co do wieku na kurs- wiêkszosæ robi³a slbo w kalsie maturalnej albo w trakcie wakacji po maturze. A ja siê zapiera³am ile wlaz³o (a wtedy 550z³ kosztowa³). Potem na studiach nadal twierdzi³am ze to nie dla mnie. Poza tym by³am biednym studentem i nie w g³owie by³y mi wydatki na kurs. Po studiach okaza³o siê, ze przyda³oby siê mieæ, bo w znalezieniu pracy pomocne. Ale ja nadal swoje, ¿e NIEE. W pracy znalaz³a siê taka grupka, co zdecydowa³a za mnie i mam ![]() Moja pralka koñczy pracê, igie³ki wch³on±³ odkurzacz, kurze znikn³êy, pod³ogi czy¶ciutkie. Ach... teraz rooibosik i ksi±¿eczka
|
#1305 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 240
|
Cytat:
Ja muszê przyznaæ ,¿e w³a¶nie obawia³am siê swojej pierwszej jazdy.Serducho mi wali³o strasznie mocno i ba³am siê cholernie co to bêdzie... jednak po wej¶ciu do auta odetchnê³am.Instruktor jest naprawdê cierpliwym cz³owiekiem który Ci wszystko po kolei wyt³umaczy gdzie i jak.Na pierwszej je¼dzie uczy³am siê ruszaæ z miejsca...pamiêtam jak rzuca³o tym samochodem strasznie bo tego sprzêg³a wyczuæ nie mog³am.Jeszcze nie do koñca siê oswoi³am z samochodem ,ale 12h to czego siê spodziewaæ
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
"Inteligientna" jomic wypra³a sweterk we³niany w 50stopniach. Niby bezpieczna temp, ale... zaraz odwiruje i zobaczymy co wyjmê z tej pralki. Chyba muszê wrócic na w±tek o prasowaniu
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Bli¼niak czy Raczek jeste¶? ![]() ja 17tego a Ty Cytat:
![]() nie zabiorê siê dzi¶ za naukê
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Martoelk, pamietaj, ze dzi¶ ¶wiêto i czerwona kartka w kalendarzu
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
ale muszê choæ trochê poczytaæ i do ko¶cio³a skoczyæ
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 455
|
Ja wczoraj mia³am ³uk i parkowanie...
Na ³uku: I: "to gdzie koñczymy?" Ja: w kopercie ![]() I: heheh Ja: Aaa, w domu !I: "czyli na ulicê X?" No i mia³am "farta roku" ![]() Wjecha³am w kopertê do ty³u i.. dotknê³am leciuteñko tego pacho³ka z ty³u - "Marta, taki fart, fart roku!" - ![]() - "Dotknê³a¶ pacho³ka z ty³u." Wysiad³am zdzwiona ¿eby sprawdziæ. No, rzeczywi¶cie I siê pytam sk±d wiedzia³, czy po to wysiad³ z auta zobaczyæ, ¿e dotknê³am ![]() - "Widzia³em w lusterku" A z parkowania.. to nie podoba Mu siê sposób krêcenia kierownic± Niektóre rzeczy to a¿ tak g³upie, ¿e lepiej nie przytaczaæ
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedno. Po te pierwsze je¼dzie, z no¿em do wyrzynarki w rêku, czekaj±c na autobus chodzi³am po sklepach i wróci³±m do domu z koszul±. Sytuacja powtarza³a siê kilka razy (najczêsciej jak czeka³am na instr do 16-17).
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
Cytat:
kodeksu to ty lepiej przed teoria nie czytaj ;P bo to jest trudne do ogarniêcia a 90% przepiesów bez odpowiedniego rozwiniêcia i tak i tak trudno prze³o¿yæ na faktyczne sytuacje po teorii, jak ju¿ bêdziesz mia³a pojecie o tym wszystkim to przeczytaæ sobie kodeks mo¿na bo pójdzie szybko i zrozumiale a na teraz to najlepiej sobie kupiæ specjalny zestaw do kursu z ksi±¿k±, pytaniami testowymi - ale pewnie go dostaniesz w swoim osk wiêc lepiej poczekaj - w nim s± komentowane wszystkie niezbêdne przepisy Cytat:
wow 550z³... piêkna cena ;P jak moim znajomi mieli 18lat to kosztowa³o jakie¶ 900z³ tak w ogóle to widaæ na wszystko sie lepiej decydowaæ wcze¶niej ni¿ pó¼niej bo potem tylko ceny id± w górê teraz nawet jak nie bêdzie podwy¿ek na sam kurs to i tak ceny polec± w górê bo paliwo dro¿eje a przecie¿ osk nie bêda tam wlewaæ niczego charytatywnie wiêc i tak siê cieszê ¿e mam to za sob±
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wje¿d¿a³am w ten pacho³ek to by³o "ty ³obuzie". Jomic, Twoje jazdy by³y tylko pretekstem do zakupów!
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Czekaj±c godzinê chodzi³am po sklepach (t± metod± dorobi³am siê paru rzeczy
), czekaj±c 2h - chodzi³am na obiad do sprawczyni wszystkiego. A pierwsza koszula by³a w nagrodê. Pod koniec w³±czy³ mi siê przelicznik na dodatkowe godziny jazdy
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
mojemu te¿ siê nie podoba³o jak trzyma³am rêce na kierownicy i jak krêci³am, i zawsze mi praw± rêkê musia³ prze³o¿yc
![]() ja jak czeka³am na I. to chodzi³am do maca na kawê ![]() musze zabrac sie za nauke
|
|
#1317 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia, ja po wyk³adach chodzi³am do mc na kawê ;p
I przypomnia³a¶ mi o angielskim, kilka wypowiedzi pisemnych na mnie czeka. Pora skoñczyæ leniuchowaæ. |
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jutro test z angola+list z reklamacja
![]() haha a co do tej kawy to czasem I. robi³am smaka, ale za to on po¼niej dobija³ mnie hot dogiem ze stacji
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
Z angielskiego mam testy prawie na ka¿dej lekcji, wiêc jutro te¿ pewnie co¶ wymy¶li. Nie bêdziesz sama ;p
Mi I. zawsze robili smaka kawami ze stacji, tak ³adnie pachnia³y, a mi siê tak spaæ rano chcia³o. Czasami mnie czêstowali ;p A jak raz I. jad³ hod-doga, to mu zaczê³am bredziæ co¶ o powstawaniu parówek i ju¿ mniej chêtnie go koñczy³. Edytowane przez Eroll Czas edycji: 2011-01-06 o 16:38 |
|
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Kurcze, moze i ja sie przekonam do prowadzenia..
![]() Wow, siatkowka - rewelacja! Uwielbiam sporty zespolowe - szczegolnie pilke reczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myslalam, ze na poczatku bede sie kilka godzin meczyc na placu... |
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

(